Kit érdekelnek a világbajnoki mérkőzések a vuvuzelák hangorkánjában, amikor volt nekünk, kárpát-medenceieknek is egy rangadónk a héten? A Győr csapata vendégeskedett Nyitrán. Pintér mester keveselte a labdákat, amelyeket adtunk nekik a meccs előtti gyakorlásra.

 

Döntetlent játszott Nyitra és Győr városok labdarúgócsapata még csütörtökön az Európa Liga előselejtezőjének első mérkőzésén. A visszavágót július 8-án rendezik 18.30-kor a Duna túloldalán. Nehéz feladat vár ránk Győrben. A nyitrai sérüléshullám után, amely nemrég a csapatot sújtotta, kisebbfajta felüdölés volt, hogy Galád Iván edző Rák Róbert csatárra is számíthatott már. A 14. percben Tóth Martin gondoskodott az első szovák gólról, de még az első félidő vége előtt a magyarországi csapat észt légiósa kiegyenlítette a mérkőzést. Tarmo Kink aztán a második félidőben vezetéshez is jutatta a magyar csapatot, de a meccs vége előtt nyolc perccel Szloboda Roman hatalmas szóló után sikeresen kiegyenlített.

 

Európska liga UEFA, 1. kör, 1. mérkőzés:

FC Nitra - Győri ETO FC 2:2 (1:1)

Gólok: 14. Tóth, 81. Sloboda - 39. a 58. Kink. Sárgalap: Onisor-Mihai (Győr). Játékvezetők: Stamatis - Christou, Sotirou (ciprusiak), 2560 néző .

FC Nitra: Hroššo - Kaspřák, M. Tóth, Kolmokov, Glenda - Valenta (52. Kolár), Štetina, Hodúr, Leško, Bališ (73. Sloboda) - Šimonek (46. Mikuš)

Győri ETO FC: Sánta - Djordjevič, Stanišič, Szabó - Tokody, Fehér, Koltai (62. Cvetkovič), Pilibaitis (33. Copa), Onisor-Mihai - Aleksidze, Kink

 

A győri szurkolók egy részének megérkezése:

 

A forró nyári meleg időjárás rögtön az elején kizárta még annak lehetőségét is, hogy a félig teli nyitrai stadion lelátóján jó és gyors meccset láthasson a nagyérdemű. A mérkőzés színvonala jobb esetben is csak egy korai bajnoki mérkőzésre emlékezetett: a játékosok pontatlanok és nehézkesek voltak. Rögtön, már az első percben ápolásra szorult az egyik vendégjátékos. Csendesen csordogált a mérkőzés, a szlovák szurkolók számára is meglepetésre vezetést szerzett a nyitrai csapat. Bár az ellenfél nem gyakorolt különösebb nyomást kapunkra, mégis sikerült kiegyenlítenie az első félidőben. A második félidő hatalmas szlovák helyzettel kezdődött, Mikuš hátvéd lövése azonban fél métert célt tévesztett. Pár perccel később az észt játékos megint betalált és vezetéshez juttatta csapatát. A magyarok innentől kezdve uralták a mérkőzést, de szerencsére a végén sikerült kiegyenlítenünk. A visszavágó mindenesetre nehezebb lesz, mint gondoltuk.

 

A mérkőzés bővebb összefoglalója:


 

Nyilatkozatok:

Ivan Galád, a Nyitra edzője: Kellemes kis mérkőzést láthattunk, négy góllal. Jobban örültem volna, ha mind a négy az ellenfél kapujában köt ki, de végül igazságos döntetlen született. A magyar csapat számára az észt játékos gondoskodott a gólokról, de hangsúlyoznom kell csapatom tartását, és azt, hogy a számunkra kedvezőtlen eredményt képesek voltak kiegyenlíteni. Nem fontos az, hogy mit mondok most, hanem majd, hogy mit mondok a visszavágó után. Megharcolunk a továbbjutásért.

Pintér Attila, A Győr edzője: Nem tetszett, hogy a mérkőzés előtt csak öt labdát kaptunk, a kért nyolc helyett, így nehezebben tudtunk gyakorolni. A hazaiak első támadása megsemmisítő volt és nagyon visszavetette a csapatom. Később aztán fölénybe kerültünk és megfordítottuk az eredményt. Ekkor a mérkőzés a kezünkben volt már, de aztán a Nyitra saját hibánk miatt kiegyenlített, amikor az egyik hazai játékos négy védőnket és a kapust is kicselezte. Előttünk van a második mérkőzés, amely eldönti a továbbjutást.

 

Jönnek-e szlovák szurkolók Győrbe?

A páros mérkőzés vitathatatlan esélyese a nyitrai meccs után a magyar csapat lett. A nyitrai fiatalok azonban megpróbálják kiharcolni a továbbjutást a grúz-román-szerb idegenlégiósok ellen. Ebben a nehéz küzdelemben erősen kérdéses, hogy a lelátóról kapnak-e megfelelő támogatást. Szervezett utakról nem tudunk, a nyitrai csapat honlapjának fórumán egyelőre egyéni utazási szándékokkal találkozni.

Többen figyelmeztetnek, hogy a szervezett utak egyenesen veszélyesek is lehetnek. Egy jellemző kommentár: Túra? A nyitrai ultrákkal, ráadásul Magyarországra? :D:D te meghaltál =)) Azon az áron, hogy összetörjék a buszunk vagy valami kárt tegyenek bennünk, határozottan ellenzem...elég ha megnézed, mi történt legutoljára Szencen... Én ugyan megyek a meccsre, szeretném megnézni, hogyan fogunk idegenben játszani...akit a futball érdekel az egyedül tegye meg ezt a 110 kilométert a sajátjai után....

 

Képriport

Nyitra-drukkerek:

 

 

 

 

A magyarországi szurkolók:

 

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr802129020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mréveiller 2010.07.04. 19:58:30

Hajrá ETO! itthon meg nyernek, de az 1-1 is jó lesz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.04. 21:44:46

amellet hogy lathatoan szlovaknak tartod magad
ez nem baj
csak szerintem bunkosag az utcan felmeztelenul jarkalni?
es a stadionban is?
mindket fel reszerol

ap@tigris · http://apatigris.blog.hu 2010.07.04. 22:09:11

Már megy az UEFA-kupa? De durva...Hajrá MAGYAROK!

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.07.04. 22:11:16

hmm mondjuk az látható, hogy a szurkolói élettel nem vagy annyira tisztában, de mondjuk ez itthon kevesek "kiváltsága".

Mindamellett a győri zsoldos csapat szánalom...remélem továbbmennek, de azért azt is, hogy olyan sokáig nem jutnak (megint irigy vagyok, tudom):D

most, hogy Paraguay számára vége a vb-nek újra csak a fradi :)

ezanevemeskesz (törölt) 2010.07.04. 22:35:04

ja, mert a szánalom fradid nem zsoldos. ;)

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.07.04. 23:12:03

@ezanevemeskesz: fáj is a szívem, de Pruki bá most a szar külföldiek helyett a középszerű magyarokat futtatja majd.
hát ez van:)

SillyKohn 2010.07.04. 23:12:06

"Galád Iván edző"

lol

SillyKohn 2010.07.04. 23:13:57

@pyrogate:
"Mindamellett a győri zsoldos csapat szánalom...
most, hogy Paraguay számára vége a vb-nek újra csak a fradi :)"

Van még egyáltalán magyar a fradiban?

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.07.04. 23:41:08

@SillyKohn: szerencsére most küldték el az afrikai válogatottat;)
süti beállítások módosítása