Kikapott az FC Nitra csapata az UEFA Európa Kupa első selejtezőjének második mérkőzésén az FC Győr csapatától 3:1 (1:1) arányban és ezzel a Zobor hegyaljai csapat búcsúzott a nemzetközi futballpályákról. Galád Iván, a Nyitra edzője a győri körülményeket dícsérte, a szlovák stadionok színvonala szerinte középkori a győri stadionhoz képest. Vajon Debrecenben járt-e már?

 

Pedig nem indult számunkra rosszul a mérkőzés: már a 10. percben Ivan Hudúr találatával 1:0-ra vezettünk és ezzel továbbjutásra álltunk. Egészen a 22. percig: akkor Rati Aleksidze válaszolt a magyar csapatból: 1:1. A román Mihai Nicorec gondoskodott a győriek vezető találatáról a 60. percben, végül a végeredményt Tarmo Kink állította be a ráadás perceiben a mérkőzés végén: 3:1. A páros mérkőzés győztese így a Győr csapata lett, amely így az Európa Kupa előselejtezőjének második körébe lépett és a ahol a kazah FC Atyrau csapatával mérkőzik meg a továbbjutásért.

 

UEFA 2010/2011, Európa Kupa, előselejtező - visszavágó:


FC ETO Győr - FC Nitra 3:1 (1:1) - első mérkőzés: 2:2,

Továbbjutó: FC ETO Győr


Gólok: 22. Aleksidze, 60. Nicorec, 90.+ Kink - 10. I. Hodúr, Sárgalapok: 28. Nicorec, 41. Kink, 53. Tokody - 50. R. Sloboda, 58. J. Leško, 89. Kaspřák, játékvezetők: Jug - Zirnstein, Kogej (szlovénok)


A csapatok összeállításai:


Győr: Sánta - Djordjevič, Z. Fehér, Máté Kiss (46. Babič), O. Szabó - Pilibaitis, Nicorec - Tokody, Koltai (57. Ceolin), Kink - Aleksidze (75. Copa)
Nitra: Hroššo - Kaspřák, Štetina, Martin Tóth, Glenda - Šimončič, J. Leško - R. Sloboda (61. Valenta), I. Hodúr, S. Bališ (46. Ľ. Kolár) - Matúš Mikuš (51. Rák)

 

Klikk a mérkőzés összefoglalójára:

 

Nyilatkozatok:

Jozef Petráni (a nyitrai csapat általános managere): Nagyon közel voltunk már az egyenlítő gólhoz és a hosszabbításhoz. A mérkőzés végén 1:2-es állásnál a felsőlécet is eltaláltuk. Mindent összevetve, a két mérkőzés alapján, az ellenfél valamivel jobb volt. A Győr csapatának tapasztaltabb, kipróbáltabb játékosai vannak. Ugyanakkor tetszett, hogy egy nagyon jót képesek voltunk velük meccselni. Az ellenfelet megpróbáltuk volna a hosszabbításban megverni. A hazai csapat összesen három nagy helyzetet dolgozott ki, de mindegyiket ki is használták. Sorsunkról nyilvánvalóan az első mérkőzésen döntöttek, bár ott elégedettek lehettünk a döntetlennel, ha az odavágó meccs minden momentumára emlékszünk. Természetesen csalódottak vagyunk, az európai veresengést nem csak szurkolóként akartuk volna élvezni. Tovább akartunk jutni, egész felkészülésünket ennek szenteltük. Hiszek abban, hogy a játékosok levonták a mérkőzés tanúságait és jól fogják azt hasznosítani a Corgoň bajnokságban.

 

Galád, Iván: (a Nyitra edzője): Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Megszereztük a vezetést, aktívabbak voltunk, mi iránytottuk a játékot. Az ellenfél egy esetleges akcióból kiegyenlített, de csapatunk továbra is veszélyesebb volt kapujuk előtt. Térfélcsere után kockáztatni kezdtünk, hiszen újabb gólokra volt szükségünk. A Győr átvette 2:1-re a vezetést, bár nekünk is megvolt a lehetőségünk, hogy kiegyenlítsünk, hiszen eltaláltuk a kapufát is. A végjátékban már igazi vabankot játszottuk, közben az ellenfél talált még egy gólt. A fiúk jól játszottak, koncentráltak voltak, de sajnos öt gól a hálónkban az nagyon sok: nem lehet vele továbblépni, mégha mi is lőttünk hármat. Szomorúak vagyunk, hogy be kell fejezni nemzetközi kupaküzdelmeinket, de az ellenfél jobb volt. A Zsolna és az Artmedia sem jutott messzire első nemzetközi szereplésük alkalmával. Hiszem, ha a Nyitra játszik még valaha nemzetközi meccset - jobban fog kijönni belőle. Muszáj végül megjegyeznem, hogy a Győr stadionja tökéletes, a szlovákiai stadionokkal összehasonlítva mintha mi a középkorban járnánk még.



Ivan Hodúr
(A Nyitra középpályása, az első gól szerzője): A mai meccsen nagyon jól játszottunk. Góllal nyitottunk, továbbjutásra álltunk, de az ellenfél kihasználta buta hibáinkat. A Győr megérdemelten jut tovább és képesek voltunk velük nyílt, őszinte, kiegyenlített meccset játszani. Nagyon fiatal csapatunk van és az ilyen mérkőzések arra valók, hogy tapasztalatot szerezzünk és tanuljunk hibáinkból.

 

Hogyan értékel a szurkoló?

gyor nem volt egy könnyű ellenfél, jobbak voltak, ezt el kell ismerni, de mi is több, mint méltó ellenfelei voltunk nekik, hiszen az ilyen meccsek csak segíthetnek fiatal csapatunknak, akiknek rá kell jönniük, hogy ezeket a meccseket elsősorban fejben kell hozni

(dvesto)

jézusmária, már megint ugyan az a duma? "fiatal csapatunk van és az ilyen mérkőzések arra valók, hogy tapasztalatot szerezzünk és tanuljunk hibáinkból" - ebben a csapataink már biztosan nagyon jók - legyen az bármelyik, biztosan szégyent hoz ránk... az utolsó évek egyetlen kivétele a Zsolna volt, amely kellően képviselte a szlovákokat, de a többi csapat európában csak szégyent hoz a fejünkre.. :((

(miso)

mit panaszkodsz? ez a futball realitása SK-ban. Magyarországon a foci magasabb színvonalon áll. A Corgon liga az európai (és a közép-európai) labdarúgás csak egy kis ablaktalan szuterénje, csak testvéreink a csehek lógnak ki ebből a sorból

(casperino)

alapvetően jól leírtad mi a helyzet, csak akkor rezgett számomra egy kicsit a léc, amikor "magyar csapatról" írtak a beszámolók :)

(notepad)

Szlovák der klassiker - miről beszélünk uraim egy elvesztett meccs után? Igen, pontosan Józsikám! Ismételjük együtt - vonjuk le a tanulságokat és haladjunk tovább! Csak épp úgy tűnik, hogy ez megtanulhatatlan, mert minden évben nagyjából százszor ugyanezt halljuk.

(Wogast)

 

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr132139596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szcsongor 2010.07.09. 14:31:52

Vicces ezt sirast olvasni szlovak reszrol. Ehhez kepest meg lehet nezni ok hol vannak valogatott szinten es hol mi...

banfitoto 2010.07.09. 14:32:53

Támogassátok, hogy a Győr-Nitra bajnoki meccs lehessen! Közös bajnokságot!

http://www.facebook.com/add_email.php#!/group.php?gid=138265529519503&ref=mf

vasziljevics 2010.07.09. 14:39:22

látom győrben is sok magyar focizik...

Helmut von Offenburg 2010.07.09. 14:49:31

Sztem nincs is nagy különbség a két bajnokság között. A válogatottunk pl. rettenetesen siralmas teljesítményt produkált a szlovákhoz képest.
Sírni inkább nekünk lenne okunk, főleg azt látva hogy milyen amortizációs folyamaton esett át a magyar foci ...

esoutankoponyeg 2010.07.09. 14:50:04

ajj, a nagy csodás szlovák válogatott. hagyjuk már. most örülhettek, aztán vagy 40,50évig nem lesz nálatok semmi. bár ha a kia támogatja a vb-t akkor biztos befizet titeket egy újabb körre ti tehetséges legények.

Helmut von Offenburg 2010.07.09. 16:58:30

@esoutankoponyeg:
A környező országok közül, talán a sógorok kivételével, mindegyiktől simán kikapnánk.
Inkább azzal kéne foglalkoznunk miért vagyunk ennyire szarok, 86' óta ...

vidi-master 2010.07.21. 16:19:11

Sziasztok!

Először is minden elismerésem a Nyitráé, mert becsületesen odatették magukat mindkét meccsen, a Győr egészen egyszerűen jobb csapat, mint a Nyitra.

A szerzőnek: alapvetően semmi baj nincs a blogoddal, nem kötözködni akarok, de ha magyar nyelven írsz (még ha a célközönség nemcsak magyar), akkor a magyar helyesírás szabályait kövesd, tehát a neveket ne fordítva ("Z. Fehér, Máté Kiss"), illetve következetesen használd, mert a Galád mester nyilatkozánál viszont magyarosan írod ("Galád, Iván"). Emellett szúrja a szemem a csapatnév is ("FC ETO Győr"), ilyen csapat nincsen. Használd a Győr, a Győri ETO vagy az ETO FC Győr megnevezéseket, az első kettőt Magyarországon használják, a harmadikat külföldön.

további sok sikert a bloghoz, tetszenek az írásaid:)

vidi-master 2010.07.21. 16:20:42

@vidi-master:
javítás: "...mert Galád mester..."
"nyilatkozatánál"
süti beállítások módosítása