A szlovák nemzeti U17-es válogattt döntetlent ért el a hétvégén Magyarországgal, az Európa bajnokság selejtezőjének első fordulóján. A szlovák edzőt meglepte a magyarok agresszív és helyenként durva játéka. A csapat az első helyen jutott tovább, Magyarország a második.

Mindkét csapat már az előző mérkőzésen könnyedén nyertek a csoport gyengébb minőséget képviselő csapatai - Andorra, Feröer-szigetek - ellen.

Ennek ellenére a Szombathelyen pikáns mérkőzés zajlott a két csapat között, mivel mindkét válogatott számára a csoportelsőség volt a tét.

A szlovákok számára ehhez elég volt egy döntetlen végeredmény is, amit a végén ki is harcoltak amikor az 50. percben Huller góljára Pisár válazolt.

Anton Valovič csapata megszerezte a csoportelsőséget, Magyarország a második lett.

10. csoport:

Magyarország U17 - Szlovákia U17 1:1 (0:0)

Gólok: 50. Huller - 64. Pisár, sárgalapok: Füredi - Kucharčík, Dzibela, Molnár.

Szlovákia: Bréda - Habánek, Ličko (21. Dzibela), Kucharčík, Molnár - Faško (41. Pisár), Revák, Rusnák, Mihalík (54. Brigant) - Čéry, Šmehýl

Anton Valovič (Szlovákia): Meg kell mondanom, hogy kicsit meglepődtünk a magyarok játékán. Eléggé agresszívan és keményen játszottak. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, értekelem azt, hogy még a számunkra hátrányos helyzetből is fel tudtunk állni. Amikor az ellenfél vezetést szerzett, két cserét is véghezvittem, mivel a magyarok agresszív játékára Ličko és Mihalík ráfizetett. Azonban a srácok megmutatták, hogy tudnak küzdeni. Nem veszítettünk már nyolc mérkőzés óta meccset, és itt is kitűnő focit mutattunk be. Ez a játékosok, és a felkészítő csapat érdeme - közülök főleg az aszisztensemet Szénay Pétert és a kapusedzőt Karl Stromšíkot emelném ki. Továbbjutottunk a következő selejtező körbe, amelyet novemberben vagy decemberben fognak sorsolni. Ott már nagyon erős ellenfeleket kaphatunk, hiszen ott már közvetlenül a szerbiai európa-bajnoki meccsekről dönthetünk. De nyugodtak lehetünk, mert erős ez a szlovák játékos-generáció, a srácokban megvan az összhang, ki vannak éhezve a sikerre.


A 10. csoport végeredménye :


1. SZLOVÁKIA 3 2 1 0 9:1 7
2. Magyarország 3 2 1 0 8:1 7
3. Faer szigetek 3 0 1 2 0:5 1
4. Andorra 3 0 1 2 0:10 1.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr622322760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása