Tavaly nem sokkal karácsony előtt fejezte be a Slovan Bratislava menetelését az Európa Ligában, nem kérdés, idén is ezt várjuk a csapattól. Első akadályunk Magyarországról érkezik, multi retro csapat, Videoton - neve alapján egy számítógépes játék lehetett Atarin, 1987-ben. Megmutatjuk ki van otthon: telt ház fogadhatja a Vidit.

Különleges íze lesz a találkozónak, megerősíti ezt a szurkolók érdeklődése, nemcsak nálunk, de Magyarországról is. Így van ez rendjén Európában mindenhol, ha két szomszédos ország csapata találkozik, amelyet nem több mint 180 kilométer választ el egymástól. Jobban örültünk volna egy Ferencvárosnak, amely méltóbb a Slovan hírnevéhez, de most ezen a hagyományosan középmezőnyhöz tartozó, átlagos klubot dobta a gép, amely az utóbbi években jelentős hátszelet kap a politikából. Ne felejtsük el: magyar klub érkezik a szlovák fővárosba, a magyar csapatokat kötelező feladat kiütni.

Nem titok, ritkán szoktam találni néhány őrült szlovák havert, aki meg szeretné nézni azt a paródiát, amit futballnak neveznek Magyarországon. Az utóbbi években már csak egy mérkőzést javasolok, a Ferencváros-Újpest derbit. Ez nagyon rendben van, el kell ismerni, az ultrák nagyon oda teszik magukat mindkét oldalon. Persze többször jártam nálatok, legutóbb egy Ferencváros-Pápa mérkőzésen, nézhetetlen volt, eljöttünk a szünetben. Pedig a nagyobb stadionokban rendes magyar nemzeti szellem, jobboldali, nacionalista hangulat uralkodik a lelátókon, csak kár, hogy a töltelék-show, amit a debilek többsége Uhorszkóért nyomat, mindenhol hallani. Bírom egyébként a magyarokat, persze a cseheket egy kicsit jobban.

Amit a Slovanról érdemes tudni a magyar szurkolóknak: a nemzetközi sikeres kupaszereplés mellett, tavaly nem jött ki a lépés a hazai bajnokságban, ezért is fontos győzelmet arattunk a Tatran Prešov ellen az első fordulóban. Az első félidőben még tavalyi formában játszottak a srácok, ez a játék biztosan nem hozza meg a sikert a Videoton ellen sem. A második félidőben aztán már láttunk bíztató jeleket, az eperjesi játékosok azt sem tudták hol a labda, olyan nyomást gyakoroltunk a kapujukra, igaz, a győztes gólt csak a ráadás percek végén sikerült begyűrni hálójukba. Különösen igaz volt ez a második félidő hajrájára, ahol nagyjából öt perc alatt tíz gólhelyzetet alakítottunk ki.

Az már most látszik: faszán sikerültek az új igazolások, Lukšík, Gorosito és Peltier is nagyon odatette magát. A második félidőben e hármas teljesítményéhez felnőtt Milinkovič és Bagayoko is, jó lesz ez. Szar hír a Vidinek, hogy sérültjeink is fokozatosan rendbe jönnek, Erik Grendel és Lukáš Pauschek, például még kihagyták a Corgoň liga első fordulóját, de a kupameccsen már számíthat rájuk Weiss mester. Sajnos a többiek a maródiak listáján maradtak: Žofčák legjobb esetben egy hónap múlva játszhat, Mészáros több egészségügyi problémával is küszködik, Čikoš térdműtétje után, talán csak a jövő évben áll rendelkezésünkre.

És akkor jöjjön a rossz hír: nagyon úgy néz ki, hogy a meccset csak a helyszínen fogják látni, a tévében nem. Talán így próbálják az embereket rávenni, hogy ne a fotelben, hanem a lelátón szotyizzanak? Nagyokat mosolygunk, amikor olvassuk a sok okos magyarországi drukkert, biztos azért nem adják a meccset, mert 1. "megint összevernek minket a tótok", 2. "a fél világ utál minket", 3. "nem merik mutatni a nagymagyarország zászlókat", 4. "ok nélkül fognak inzultálni, amit nem rögzít semmilyen dokumentum" - egy pszihiáter már dörzsölné a tenyerét jól fizető ügyfelet szimatolva, mit lehet ehhez hozzátenni, gyönyörű. A helyzet azonban az, kedves magyar ultrák és hooligánok, csütörtökön három szlovák csapat is játszik, egy meccset sem közvetítenek!

Pontosan, velünk ugyanúgy kibasztak tévéseink, nincs még egy ilyen ország Európában. Jól ismerjük Ausztriát: ma például az ORF1 minden osztrák csapat mérkőzését élőben fogja közvetíteni, függetlenül attól, hol, kivel játszanak. Ha két osztrák csapat egy időben lép pályára akkor körkapcsolás formájában szoktak közvetíteni. Sajnos látni kell, Szlovákiában a foci körül nincs nagy felhajtás - e témában a magyarok sokkal jobbak - bezzeg ha egy akármilyen századrangú hokimeccset játszana bármelyik szlovák csapat, még az edzésről is bejelentkeznének élőben. Ez van. A Slovan managere egyébként azt nyilatkozta, a klub kapott ajnlatokat a közvetítésre, de egyik lehetőséget sem tartották elfogadhatónak. Szlovákiában pedig egyetlen csatorna sem érdeklődik a mérkőzés közvetítéséért. Újra beárazták a magyar focit.

Ami rossz hír a foteldrukkereknek, az jó hír az esti meccs hangulatával kapcsolatban. Sajnos, elmúltak már a kilencvenes évek, amikor a Slovan meccseire tömegesen jártak az emberek, legutolsó bajnokinkon a az Eperjes ellen például 1558 fizető néző ment ki. Ez a derbi azonban más lesz, mint a többi. Az előzetes pesszimista jóslatok ellenére szépen fogynak a jegyek, csak a ticketportálon feldobott 5000 jegyből mindössze 300 vár gazdára. A Slovan egyik szurkolói oldalán olvastuk, érkeznek szurkolók Galgócról (Hlohovec), Aranyosmarótról (Zlaté moravce), Illaváról is: a mongolok ellen nemcsak a pályán, a lelátón is oda kell tenni magunkat: 900 vendégdrukker érkezik, nehogy leszurkoljanak minket hazai pályán. Mutassuk meg, ki van otthon!

Így tippel a szlovák drukker, ki jut tovább az EL 2. köréből:

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr384630159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Fox 2012.07.19. 17:33:29

van némi "zavar" a fejedben, elkezdhetnéd a blogot akár csehül vagy szlovákul is írni, ha már jobban vonzódsz hozzájuk mint a fajtádhoz...

radikalisviccek 2012.07.19. 17:33:37

Kitettem facebook-ra a gusztustalan hungarofób szövegedet, hadd ismerje meg pár - általad csak "debilnek" nevezett - magyarul gondolkodó magyar a szösszeneteidet :)
Lehet, hogy nem minden "debil mongol" viszi el személyesen az irodalmi Nobel-díjat, de hogy a leghitványabbjuk is száz méterrel fölötted áll, az nem kérdés.

2012.07.19. 17:33:41

hár b+, az kétségtelen, hogy az igen komoly konkurrencia mellett is tovább tündökölsz mint a magyar nyelvű net legirritálóbb trollja.

sok munkád van benne, s ha valami, az legalább elismerésre méltó. :)

szamaritánus 2012.07.20. 04:04:15

a kurva anyád a mongol. a visszavágóra kijöhetnél, fizetem a jegyedet!

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.07.20. 04:05:02

Galgóc, Aranyosmarót, igazi ősi szlovák települések, nem?

angyalföldi partizán 2012.07.20. 04:05:08

nem csodálkoznék,ha egy nap ott állna az ágyad fölött Jan Slota,és azt mondaná: csehszlovák kém,én vagyok az apád.

Kurtánfurcsán 2012.07.20. 04:05:13

Mi is őszintén sajnáljuk, hogy nem mi láthatjuk vendégül a tót kutyákat, a taknyukon-vérükön csúszkáltak volna végig az Üllői úton.
Azért 26-án ott leszünk Fehérváron.

Hajrá, Ferencváros!

gabex36 2012.07.20. 04:05:31

Csehszlovák kém: Az édesanyád a mongol te nyomorult hazátlan senkiházi!

Olyat hogy "Uhorszko" nem ismerünk, azt se tudjuk hogy mi az?
Nálunk csak csonka és történelmi Magyarországot ismerünk, de hagyjuk ezt a részét mivel focimeccshez nem lenne köze elvileg.

Felesleges irkálni neked bármit is a továbbiakban,a visszavágón azt a kevés tót aki átmerészkedik nagyon meg lesz rugdosva!
Ennyi!

csillagkutya seven 2012.07.20. 04:05:41

orbánt annyira utálom, hogy magasról teszek a videóra.

sztenke 2012.07.20. 04:05:49

Telt ház mi? 4000 néző van, ez a nagy szlovákia a büszkesége?

commonrail 2012.07.20. 04:05:56

Kár szót is pazarolni erre a tót pöcsre, csak az a kérdés, miért "mongol" nyelven osztja az észt.

Mr.Fox 2012.07.20. 04:06:15

"Ne felejtsük el: magyar klub érkezik a szlovák fővárosba, a magyar csapatokat kötelező feladat kiütni."

majd talán máskor...

Rwindx 2012.07.20. 04:06:22

Úgy tűnik mégsem. Még kicsit gyúrj arcra, nem elég nagy.

Kaliso 2012.07.20. 04:06:37

na a nagy tot alakulat lassan a helyere kerul. Meg egy het... azt leves...

Rovancs 2012.07.20. 04:06:41

Ez a nagy slovan? Szanalom. Jovo heten gorbe hattal jottok a gazdaitokhoz.

murcicomp 2012.07.20. 04:06:46

Csak ennyit írok: 1:1. Folytatás csütörtökön, én nálunk nem 6700-an lesznek...

paraszthajszal 2012.07.20. 04:07:06

Speciel ez a Videoton nekem sem nagyon szimpatikus, nemcsak azért, mert a "hatalom" csapata: Odavitték drága pénzért ezt a jó Sousa edzőt, akinek sehogy sem volt jó az a keret, amivel Mezey tavaly simán bajnok lett.

Kidobták majd' az összes magyar játékost, közte a fiatalokat is, idehozták helyettük azokat, akik a külföldi második, harmadik vonalakban sem alkottak igazán maradandót, és aztán csodálkoztak, hogy nemhogy az európai kupaszereplés nem lett hosszabb, de még a bajnokságban is elverték őket.

A mostani kezdőcsapatban is, a 11-ből összesen 3 magyar volt (a hajrában aztán jött még három, ebből egy szlovákiai magyar a Slovanba), így aztán magyar szemmel nehéz örülni a "viszonylagos" sikernek is, pedig jó esély van, hogy az európai kupákban most csak ők fogják venni az első akadályt.

Egyébként azt is megértem (noha nem értek egyet vele), hogy vannak "kívülállók", akiknek a magyar csapatok, és főleg a szurkolók nem szimpatikusak. Bár a többségük rendes, sportszerű fanatikus, sajnos még mindig túl gyakoriak az alpári vagy rasszista megnyilvánulások (cigányozás) a magyar lelátókon, a magyar futball "felvirágoztatása" mellett ideje lenne ezen a téren is változást elérni.

fanatico 2012.07.20. 13:20:18

Azt nem tudom, hogy mit keresel még ebben az országban! Húzz el innen, nem fogsz hiányozni kutya!

corny 2012.07.20. 13:21:08

Ó, te szerencsétlen.

Ha te pénzért provokálsz, csak egy fizetett szolga vagy.

Ha önként, akkor rosszabb a helyzet, azon dolgozol, hogy tovább rontsd a magyar-szlovák viszonyt, és ebben kéjes örömet is találsz, ez perverzitás, öregem, semmi más. Beteg vagy.

Először és utoljára szóltam hozzád, te, csehszlovák beteg.

Dr. Fotos 2012.07.20. 13:21:25

En sem ertem miert irogatsz mongol nyelven...de azert felvilagositalak, hogy a dragalatos kis csapatod 30000 euros kozvetitesi dijat hirtelen felemelte 40000-re mikor a Videoton hajlandosagot mutatott a fizetesre. A mocskos klubodat okold, hogy nem volt kozvetites elsosorban!

Varunk fehervaron!

mészy · http://fanatics.blog.hu/ 2012.07.20. 15:40:44

De ki az a 19 gyökér aki ezt lájkolja?

dez01 2012.08.13. 12:01:16

Ez a blogbejegyzés tényleg nem sikerült valami jól:) Ugye a Vidi azóta már a Gentet is kiütötte:)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2013.02.23. 00:59:20

Egyes számú kekeckedő megjegyzés: ha a három szlovák kupameccsből egyet se közvetítettek és egyébként egy teljes bekezdést szentelsz annak a ténynek, hogy a foci a hokihoz képest alárendelt szerepet játszik Szlovákiában, akkor miért gondolod, hogy a Slovan-Vidi meccs szlovákiai nemközvetítése az a magyar foci beárazása volt?

Kettes számú kérdés (enyhe kekeckedő beütéssel, de azért komolyan is): lesz beszámoló a kiesés utáni reakciókról?

2013.03.09. 21:43:17

@paraszthajszal: te most komolyan azt gondolod, ez a cikk a fociról szól? Ki a fszomat érdeklik a rasszista szurkolók? Szlovákiában, Lengyelo-ban, Szerbiában, sőt mindenhol magvan ugyanaz a csürhe.

Ez a cikk azért érdekes, mert egy állítása szerint magyar ember, aki szerint a Felvidék szó használata is soviniszta, olyan szinten válik szlovákká, hogy a slota-hívek gyakori szóhasználatával mongolozza a magyarokat.

És természetesen, ha erre megkapja a jogos picsába küldést, akkor igazolva látja elméletét a rasszistasoviniszta magyarokról, ráadásul tökéletes meggyőződése, hogy őt kizárólag a fideszesjobbikos szavazók támadják.

Holott az ő trollkodása már olyan szintekre süllyedt, hogy a legbéketűrőbb ember is leköpné.

sztenke 2013.03.09. 21:43:28

@paraszthajszal: Caneira-t a maga tizenakárhány portugál válogatottságával azért nem nevezném másodvonalbelinek. Anno a Valenciában is nyomta. Stopira portugál1, a többiek asszem spanyol2, bár Walter ott nagyon jó spílernek számított.

Zis4 2013.03.09. 21:43:36

A gyerek nyilvánvalóan provokátor. Nem létezik, hogy egy csehszlovák érzelmű "nacionalista" ilyen színvonalon kitanulja az irodalmi magyart. A mongolozás engem nem zavar. Feltételezem őket sem zavarja a rabszolgázás. (a "slave" szó eredete, ugye megvan?)

id. Lencsés István 2013.03.09. 21:43:41

Viktor jól szórakozik a haverjával a meccsen legalább:
i.sme.sk/cdata/7/64/6463657/fic.jpg
süti beállítások módosítása