04.jpg

Megérkezett végleg Szlovákiába is a Jobbik kísértete: Krasznahorkán Kotleba kísérletezett. Ugyanabban a műsorsávban, szombaton eközben (bezzeg) Prágában a zene tematizálta a romakérdést: "mindannyian cigányok vagyunk"! Te melyik utat választanád?

Prága-Holešovice városrészben, több gyülekezőponton indult a zenés felvonulás, amelyet a Do It Yourself! akciócsoport szervezett, immár kilencedik alkalommal. A rendőrök által brutálisan szétvert 2002-es Czechtek szabadtéri technofesztivál emlékére szervezett eseményt minden évben más tematikával szervezik meg. Idén a Mindannyian cigányok vagyunk! és a "Do it to someone else!" (Csináld másnak!) jelszót kapta a rendezvény, amely az előítéletek és az önzés elleni harcra szólította fel a civileket. A dotoho is csatlakozott a délutáni menethez, aztán kényelmesen átértünk este nyolcra a Slavia-Sparta cseh derbire is.

03.jpg

Tizenöt, allegórikus jelmezbe öltöztetett kamiont számoltunk meg a színes maszkokban, ruhában vonuló tömegben. Az első kamiont politikusok fotóival plakátolták ki a következő felirattal: "Mondta valaki, hogy itt cirkusz lesz?", egy másikat kalózhajónak rendeztek be, egy harmadikat mentőautónak. Egy közös pont volt mindegyik kamionban: hátul a lehajtott platónál hangfalakat állítottak mindegyikbe, szólt a zene, és a lassan mozgó kocsik mögött, kisebb csoportokban fiatalok táncoltak, mások babakocsit toltak vagy kutyájukkal érkeztek ki. Az egyik gyülekezési pontnál, kedvencüknél, a Cross Clubban, olyan roma előadók melegítették be a közönséget, mint Bihari Mario, és a Gadjo.cz. A hangulatot a szemerkélő eső és a sok rendőr sem rontotta el, a csajok így is jól néztek ki.

Amíg várakoztunk a menet indulására és Bihari Mariot hallgattunk, a dotoho az egyik szervezővel beszélgetett: - Ott tartunk, ha nem valljuk az állítólag összeférhetetlen polgártársainkról a rasszisták által elképzelt valóságot, minket is romának néznek. Mindannyian cigányok vagyunk, mert azok mellé állunk, ahol igazságtalanság történt. Mindannyian cigányok vagyunk, mert gyakran találkozunk mi is a többségi társadalom vagy a média előítéleteivel, rendőri brutalitással. Mindannyian cigányok vagyunk, mert mi saját magunk választjuk meg életvitelünket, önként döntünk véleményünk és világnézetünk mellett még ha ferde szemmel néznek is ránk. Szolidaritást vállalunk azokkal az emberekkel, akikre bőrük színe miatt már ferde szemmel néznek, holott azt nem önként választották.

13.jpg

Ha egy gazdag ember lop, gyakran megússza. Ha mégis elfogják, mindig az egyén a bűnös. Ha egy szegény ember lop, el sem kell fogni, máris az egész csoportot megvádolják. A média nem azt mondja, hogy a tolvajlásért vagy az erőszakért egy bizonyos ember volt a felelős, hanem azt olvassuk, hogy már megint a cigány vagy a parazita lopott. Soha, senki nem mondja: nekem rossz tapasztalataim vannak a fehérekkel vagy nem vagyok rasszista, de a fehér ember néhányszor már kirabolt. Mindannyian cigányok vagyunk, mert olyan szabadságról álmodozunk mindannyian, mint a cigányok. Ez egy olyan álom, amely mindig is a letelepedett polgárok rémálma és vándorcigányok örök kihívása volt, legyen bármilyen is a bőrünk színe. Egy álom a szabadságról és a szolidaritásról, amely fontosabb, mint letelepedni egy helyen. Egy álom, amely olyan autonóm zónákról szól, mint egy vándor cigánytábor vagy a Czechtek.

02.jpg

Két lehetőségünk van: elbukunk rémálmainkkal szemben, vagy megpróbálunk közösen fellépni a szabadságért, igazságosságért és a szolidaritásért - magyarázta az egyik szervező a dotohonak a fesztivál mottóját, szerinte a romák olyan közösségekben élnek, ahol abból a kevésből is megpróbálják a másikat kisegíteni, míg a mai társadalom csak magára és a legújabb Iphone 5-sére gondol.

05.jpg

A prágai felvonulás oka egyébként a közép-csehországi Kralupy nad Vltavou településen, pénteken felvonuló szélsőjobbos demonstráció elleni tiltakozás volt. Este a cseh hír tv 4000 prágai felvonulót emlegetett. Mi is ott voltunk. Ez a négyezer ember megmutatta a cseh közvéleménynek: nem csak a neonácik uralják a közbeszédet roma ügyben. De nézzük, mi a helyzet Szlovákiában: hétvégén a neonáci Kotleba járt Krasznahorkán, azoknak a magyaroknak a meghívására, akiknek nemzeti szimbólumát Rozsnyóban köpködte néhány évvel ezelőtt. De vajon merre jártak a civil ellentüntetők, helyi parlamenti vagy önkormányzati képviselők, papok és lelkészek a szlovákiai magyar pártok vagy a Kerekasztal képviselői?

10.jpg

Elég ha valaki beleolvas a romákkal foglalkozó dotoho-posztokba: teljesen reális a veszély, hogy 2009-es neonáci támadások és romagyilkosságok megismétlődhetnek. Az állam úgy védekezik, ahogy tud: nemrég Cegléden, a hétvégén Krasznahorkán szállt ki védtelen emberek biztonságát megőrizni a rendőrség - nem kevés pénzen - a neonáci uszítás ellen. A rendőri fellépés azonban nem megoldás: a király meztelen, sem Szlovákiában, sem Magyarországon nincs már meg az a politikai garnitúra, amely a helyi romák szociális és civilizációs drámáját kezelni tudná. Megdöbbentő, de a helyzet az, hogy roma-kérdés mindössze mint közbiztonsági kérdés jelenik meg a szélesebb közvélemény előtt (megverte, megszúrta, kirabolta, megerőszakolta, stb.), másrészt a témáról már csak a neonácik (Jobbik-HUN, Munkáspárt-CZ, Mi Szlovákiánk-SK) és a rendőrség vitázik. Ez utóbbi jelenség pedig országaink 20. századi történelmének legsötétebb időszakát - kasztrálás, deportálások - idézi már fel.

07.jpg

Nagy különbséget érzek a kilencvenes évek és napjaink neonáci szubkultúrája között. Az előbbiek már vagy elpatkoltak, vagy meghíztak, de minimum egy biztonsági szolgálat ügyvezető igazgatói, míg a mostaniaknak, például Magyarországon, komoly méretűnek mondott parlamenti pártjuk, médiájuk, stb. van és olyan helyeken jelenhetnek meg, amiről húsz évvel ezelőtt még csak nem is álmodhattak volna. Másrészt az egykori Viking clubba tartozó neonáci szubkultúra gondolkodásmódja ma már ott figyel a napi közbeszédben, magukat komoly politikusnak mondó emberek okádják ki a barna fost szájukból: "cigánybűnözésről", a "cigányproblémáról" vagy éppen a "Turulról" megy a szó komoly gazdasági vagy politikai témák helyett.

06.jpg

Igen: a romák is vágynak a jobb életre, életkörülményekre. Sajnos a neonáci propaganda rengeteg ordas hazugságot, hoaxot terjeszt a témában. Folyamatosan fogjuk a dotohon ezeket a neonáci bullshiteket is megcáfolni, ahogy korábban megcáfoltuk a magyar nacionalisták meséinek újratelepítését is "a szlovákokról". Ezért lehet persze minket nem szeretni, de napjaink nacionalista giccsparádés hangulatában különösen fontos a hivatalos és megtűrt, neonáci fabula ellensúlyozása.

12.jpg

A Mi Szlovákiánk vezéréből vagy a Jobbik politikusaiból csak a pogány gyűlöletet árad, amikor a Magyar Gárda vagy az említett pártok emberei masíroznak, csak neonácik terrorista bandáit látjuk. Hol van most a KDNP, a Fidesz, a nemzeteken átnyúló keresztény univerzalizmusa és a szent-istváni tradíció, amely alapja mások segítése, befogadása?

Ha 2010-ben véget ért a plurális demokrácia korszaka Magyarországon, 2012-ben egy ázsiai, törzsi pogány világ körvonala kezd kirajzolódni.

Kurvasok ólomra lesz szükségünk.

Ku11.jpg

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr984810720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.10.03. 08:55:20

ez nálunk is így van. Felvonulni tud a Jobbik is a cigánysoron, meg a pesti liberálisok is Budapesten.

Közben meg húsz éve görgetjük a szart, ami egyre nagyobb gombóccá keményedik.
"Cigánybűnözés" vs az "idegen szép"

Meg lehet bélyegezni náci módra a cigányságot, illetve le lehet nácizni mindenkit, aki nem veszi be a liberális maszlagot.

Közbe az égvilágon semmi nem történik.

Sir Galahad 2012.10.03. 09:03:22

Melyik utat választanám? Nos, a kettő közül egyiket sem, mert van egy harmadik is. Nem vállalok szolidaritást "a cigányokkal", mert akkor mindegyikkel, köztük az ingyenélővel, a bűnözővel is kellene, és nem is tüntetek, foglalok állást ellenük, mert akkor mindegyik ellen tüntetnék - az ellen is, aki köztük becsületesen dolgozik, iskoláztatja a gyerekét, netán még diplomát is ad a kezébe (ilyet is ismerek). Én a becsületes emberek pártján állok, legyen akár magyar, akár cigány, akár másmilyen, és ellene vagyok a tisztességtelen, bűnöző, élősködő népségnek, legyen akár magyar, akár cigány, akár másmilyen.

2012.10.03. 11:34:46

"2012-ben egy ázsiai, törzsi pogány világ körvonala kezd kirajzolódni."

Szép öngól, mivel ez pont a primitív, szubhumán cigányok világa. Tudnám, hogy libsik miért nem költöznek közéjük, ha annyira imádják őket. Még ez a 4000 idióta is gondosan olyan helyet választott demonstrálásra, ami jó messze van a putris cigányoktól.

hirokin 2012.10.03. 11:59:37

A cigányság tényleg a szabadságról álmodik? Én rohadtul nem így látom!

Akik szabadságról álmodnak, azok nem vegetálják végig az életüket egy nyomortelepen, hanem lépnek. Le vagy fel, ki vagy be. De semmiképpen nem a cigánytelepeken szokásos életet élik.

Troll Tihamér 2012.10.03. 11:59:43

Kivonult az utcára a cseh söpredék, és még jó zenészeket is megfizetett, na bumm, azt meg felejtsétek már el, hogy a bőrszín miatt van előítélet. Takarodnának ki a lunyik kilencre ezek a hipszter gecik.

GeoThrasher 2012.10.03. 11:59:46

Tényleg cigányok vagytok. Ezt eddig is tudtuk.
Így is bánunk veletek!

qrisz 2012.10.03. 12:11:58

2008-ban Füleken, jaj bocsánat Filakovón ,kirándultunk egyszer a várba akartunk felmenni 3 kolléganőmmel. Késő ősz volt, este fél nyolcra járt,sötétség, kerestük az utat ,mire egy barátságosnak tűnő hang invitált minket az utcán "ő tudja merre kell a várba menni" . Az utca szerencsére még kivilágított volt. Egy rosszarcú roma fazon volt a "segítő" de mi ugye nem vagyunk előítéletesek,köszöntük,megfogadtuk tanácsát követtük őt. Igen ám de az utca véget ért és egy sötét susnyással borított elhagyatott földút felé vezetett. Gyanút fogtam. Erre van az út,biztos? kérdeztem. Vissza is akartam már fordulni,mikor hallom a lányok kiáltását,hogy ,Krisz,azonnal forduljunk vissza. Hátunk mögött az utat 4-5 újabb roma akarta lezárni, valami borzalmas kinézetük volt. Szerencsére még a kivilágított utca végén voltunk, és határozott léptekkel elhaladtunk előttük, talán emiatt nem mertek megtámadni, da az a néhány másodperc óráknak tűnt számunkra. Ha később kapcsolunk,már lehet hogy ott lettünk volna kirabolva, megölve,elásva. Na ennyit kedves dotoho, te csak aggódj nyugodtan szegény cigányaid miatt.

qrisz 2012.10.03. 12:12:03

@imperial: :D vagy max rendőri biztosítással végigmennek a cigánysoron és közben ordítják,hogy mi milyen rasszisták vagyunk:)

Wrex 2012.10.03. 12:32:06

"Mindannyian cigányok vagyunk, mert azok mellé állunk, ahol igazságtalanság történt."

A cigányok által megölt, kirabolt, megfélemlített emberek mellé mikor álltok/álltatok?

"Mindannyian cigányok vagyunk, mert mi saját magunk választjuk meg életvitelünket, önként döntünk véleményünk és világnézetünk mellett még ha ferde szemmel néznek is ránk."

Azaz loptok, csaltok, gyilkoltok, nem érdekel a társadalom véleménye, és utána még nektek áll feljebb...

"Szolidaritást vállalunk azokkal az emberekkel, akikre bőrük színe miatt már ferde szemmel néznek"

Azokkal az emberekkel mikor vállaltok szolidaritást, akiket megöltek, kiraboltak, megfélemlítettek az önként döntött világnézetűek?

"Soha, senki nem mondja: nekem rossz tapasztalataim vannak a fehérekkel vagy nem vagyok rasszista, de a fehér ember néhányszor már kirabolt."

Érdekes, az valahogy nem terjedt el a közbeszédben, hogy "egy szemét norvég/német/olasz/osztrák/cseh/szlovák kisebbségi kirabolta/meglopta/megölte". Valamiért az ilyen jellegű hírekben az össznépességhez képesti lélekszámukhoz viszonyítva igen sokszor fordulnak elő a saját maguk által megválasztott életvitelűek.

"Mindannyian cigányok vagyunk, mert olyan szabadságról álmodozunk mindannyian, mint a cigányok."

Vagyis arról, hogy nyugodtan lehet ölni, rabolni, lopni, és ha elkapnak akkor máris jöhet a "há csák ázééé meee cigáány vágyok?" duma.

Apró megjegyzés: ez a szösszenet szándékosan torzít, kábé annyira mint a poszteré, csak a másik irányba.

Sárga Király 2012.10.03. 13:09:38

A mi is cigányok vagyunk c. rendezvényen miért nem lehet látni egyetlen cigányt sem? Vagy csak beleolvasnak a sokaságba? Ugyanígy, a Sziget rasszizmus elleni napján sem láttam őket, leszámítva a zenészeket. Kint annál többet, üzérkedtek a jegyekkel.

Furcsa, hogy olyan emberekkel kell közösséget vállalni - ha csak nem akarjuk magunkon viselni a rasszista bélyeget - akiknek egyébként tökmindegy, mit gondolnak róluk, nem hallatják a hangjukat, és egy ilyen barátinak számító fesztiválra sem mennek el.

Ringlósztár 2012.10.03. 13:09:43

@imperial:
Figyelj, azt tudod, hogy orbánvezírről beszélsz ilyen csúnyán!?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.10.03. 13:09:58

@Troll Tihamér: nem a söpredék volt, ahogy kezdéd, hanem a "hipszter gecik" voltak, ahogy helyesen befejezted :)

az idézett részek (cseho) meg lila-bölcsész-fing és zavaros logikájú-tarisznyás-világmegváltók.

ugyanazon népek, akik bp-en a budai hegyek villáiban és a belvárosban élnek
és egy árva napot és ÉJSZAKÁT nem töltöttek még el pl egy BAZ megyei falucskában, és onnan védik a romát(ugye pc-k), ahol egy árva cigánnyal nem találkoznak a büdös életben.

Ja jön a pogrom, fasisztaveszéj, deportálnak mindenkit
- az utóbbi években számtalan veszélyes dolog történt:"robbantás a dob utcában, terrortámadás jeruzsálem ellen, stb), - ugye ilyenek miatt nyilatkozta azt Kertész imi (mikor még Bp-en tartózkodott), hogy mindig be van pakolva az utazótáskája, mert bármikor jöhet a pogrom.

még szerencse, hogy él a láng és páran őrködnek, míg mi alszunk:
vastagbor.blog.hu/2010/04/09/feher_terrorozassal_ert_veget_ez_a_csodalatos_nyolc_ev

Mikka-Makka 2012.10.03. 13:10:06

Dotoho ezt a propagandát már senki se veszi be, szerencsére
nem leszünk attól nácik h észrevesszük a problémákat
az egész multikulti is csak akkor működik ha mindenki elfogadja az alapvető értékeket, játékszabályokat

VT22 2012.10.03. 13:10:11

"Mindannyian cigányok vagyunk!"

Költözzetek csak össze, ha ennyire szeretitek őket.

Arslab 2012.10.03. 14:22:59

Prága hány százezer cigányt fogad be? :)
Vagy a töntetők a saját házukba? lol

2002 2012.10.03. 14:23:14

@Wrex: Mondja egy olyan faj képviselője, aki agressziójának való kielégítésére ártatlan turiánokat gyilkol.

kifordított nagyanyó 2012.10.03. 14:23:41

Te nagyon el vagy borulva!
Minek a sok ólom te hipertoleráns?!
@Wrex: Na ott a pont,köszönöm,hogy leírtad helyettem.
Posztoló.:
Nem kéne ez a cigánymosdatás,magadat járatod le.
De itt a moderáció miatt nem lehet érdemi vitát folytatni még veled sem.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.10.03. 14:23:46

Ma mikor zárod le a kommenteket? Csak hogy tudjuk és ne fárasszuk magunkat fölöslegesen.

Mystes 2012.10.03. 14:25:27

@gwr: Nekem is volna egy álmom, ehelyett a "kék fos" okádás helyett, ami itt van: az a sok együttérző miért nem ment le Krasznára és restaurálta, ingyen, ami leégett?

Vagy miért nem vezénylik ki erre a közmunkára azokat a cigánylakosokat a vár alól, akik ezt okozták?

Illetve: miért nem veszi észre Dohogó, hogy állandóan csak ideologizál és azzal tele a tök! Miért nem veszi észre, hogy a "náci" csak reakció?

Mert szarul csináljátok, azért!

piratesinthesnow 2012.10.08. 23:02:33

Kedves Cseszlovák kém,

te nem csak rettenetesen buta vagy, hanem a őrjítően gyűlölöd a magyarságot.
Mit ártott neked ez az ország és ezek az emberek?
Mindennel és mindenkivel azonosulni tudsz ami magyar és Magyarország ellenes.
A blogon lévő írásaid a szlovák soviniszták és neonáci csoportok állásfoglalásival csaknem teljesen azonosak amik a magyarsággal kapcsolatosak. Jól példázza ezt az ugorszkozás, a mongolozás stb...
Miközben a nemzetek közötti megbérlésről óbégatsz, közben tiszta erőből a magyarság ellen uszítsz.

Mindenhez értesz, mindenkinél mindent jobban tudsz, minden helyzetet jobban ismersz Prágától Borsodig mint bárki más.

Miközben állandóan azt hirdeted, hogy te ott vagy és oda tartozol, ha negatív értelemben kell beszélni erről az országról akkor hirtelen már kormányunk meg az országunk kifejezést használod.

Ez a tipikus idióták lemeze. Te téleg ennyire hülye vagy valaki fizet érte? Közismert a szlovák titkosszolgálat aktivitása magyar ügyekben, a tevékenységed gyanúsan felforgató jellegű.

Pan Modry 2012.11.23. 14:37:15

Szerintem a szelsojobbos politikusok egy reszenek semmi baja nincs a ciganyokkal, ez csupan egy egyszeru penzkereseti lehetoseg nekik.

Ha vona peldaul nem a Jobbik elnoke lenne, akkor nem lenne tobb mint egy huszadrangu lotifuti teruleti kepviselo.

Aki tehetseges az a maganszferaba megy dolgozni, esetleg 20 ev profi tapasztalattal kicsit politizal mint bajnai vagy oszko.

Az orban, vona, puch laszlo felek pedig mashol gyengenek talaltattak, ezert mentek politikusnak.

Amok 2012.11.23. 14:38:11

Ennek, és az ehhez hasonló akcióknak egy és csakis egy értelme: a liberális fiatalság/értelmiség bulizik egy jót (szigorúan egymás között, jó messze a romatelepektől, a szegénységtől és a bűnözéstől), bekerül a baráti médiába, fényezi magát, a szervezők esetleg egy-két ösztöndíjat is leakasztanak olyan demokratikus országok finanszírozásában, akik így oldják meg a problémát:
www.kisalfold.hu/kulfold_hirek/chartergeppel_kuldtek_haza_a_romaniai_ciganyokat_a_franciak/2295519/

index.hu/kulfold/2010/08/26/a_franciak_felgyorsitjak_a_romak_hazatelepiteset/

www.origo.hu/nagyvilag/20120611-bezarulnak-kanada-kapui-a-romak-elott-atalakul-a-kanadai-menekultugy.html

ottomoll 2012.11.23. 14:39:06

@kifordított nagyanyó: Én se értem, hogy minek a moderáció. Különösen, hogy továbbenged minősíthetetlen stílusú kommenteket. Innentől nem értem miért van szükség a moderációra.(Egyébként hajrá VIDI(3-0))

Régi Péter 2012.11.23. 14:39:14

Itt a lehetőség dotoho, irány a romatelep, ha mindannyian cigányok vagytok, te is költözz oda. És onnan blogolj.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.23. 14:39:27

Úgy tudom, alkotmányba, de az alaptörvénybe is tiltva volt állampolgárok faji, vallási, származási, vagy bőrszín szerinti megkülönböztetése.

Tudtommal ez a tilalom a Csehszlovák utódállamokban is törvényileg meg van jelenítve.

Ergo nincsenek cigányok, csak magyar, cseh, illetve szlovák állampolgárok. Ők valamennyien uniós polgárok.

Ezen polgárok között vannak becsületesek, és vannak becstelenek.

Ez egy sima közrendi-rendészeti kérdés, de sajnos a nácik ebből faji kérdést csináltak.

Egyébként a nácik is állampolgárok. Ugyanannak az államnak a polgárai ők is.

2012.11.23. 14:40:38

A Jobbik által meghonosított "Cignybűnözés" kifejezés amellett, hogy otromba, általánosító és marhaság, a fő kárt azzal okozta, hogy ismét muníciót adott annak a mihaszna, magát liberálisnak nevező magyar szubkultúrának, melynek másfél évtizdedig hitbizománya volt a "cigány-ügy", s ez idő alatt annyit tettek a magyar-cigány konfliktus feloldása, a leszakadó cigányság helyzetbe hozása és a bűnözővé vált cigányok által terrorizált elöregedő magyar falusi lakosság érdekében, hogy a szadeszes pártbulikon kötelező jelleggel felléptettek egy cigányzenekart, és elmondták, hogy miért rasszista az a falusi néni, aki cigányozni kezd, miután hetente ellopták a cigányok a termését/tyúkjait. És persze felvonultak, és persze Újlipótvárosból meg Budáról osztották az észt, cigányt legfeljebb zenészben láttak. Solt Ottília szegény már nem láthatta mindezt, talán szerencséjére.

Rájuk jött reakcióként a szellemileg legsivárabb magyarokból verbuválódott Jobbikos horda, akik meg azzal szereztek szavazatokat, hogy konkrét programokat dolgoztak ki a cigánykérdéssel kapcsolatban. Ezek a programok persze tipikusan primitív, indulatokon alapuló lépések voltak, de mégis sokaknak az számított, hogy "végre valaki csinál valamit"

És persze felébresztették a dotoho-féle "jogvédő, antirasszista, lélekben cigány-zsidó-néger-szlovák-magyar (na jó, az utóbbi a legkevésbé)" liberálisok kioktató, lenéző, ugyanakkor tökéletesen impotens seregét, akikkel majd jól elvitatkoznak, felvonulgatnak egymás ellen, és persze semmi nem változik.

Mystes 2012.11.23. 14:41:05

Ha jól tudom, az a cigánytelep, ahova Kotlebáék kivonultak, illegális telep. Akkor mit akar Dohogó? Bűncselekményt pártolni - "szolidaritásból"?

jobbrolbandita 2012.11.23. 14:41:11

A szlovákok átjönnek majd magyarokat ölni...?! Ez a gyűlölettől fröcsögő, hazug zagyvaság volt eddig a legszánalmasabb írás itt eddig. :) Szedni kellene a gyógyszereket.

gigabursch 2012.11.23. 14:41:24

Te melyik utat választanád?

Krasznahorkát.

komissarlajos 2012.11.23. 14:41:50

Te és anyád lehet, hogy cigány. Én viszont magyar ember vagyok!
süti beállítások módosítása