543353_117317901755460_1494313465_n.jpg

Orbán Viktor Békemenete is képviseli magát Varsóban a lengyel függetlenség napján felvonuló nacionalista, szélsőjobboldali menetben. A náci eszmékkel nyíltan szimpatizálókkal szemben minden évben megmutatja magát a másik Lengyelország is, egy olyan aktív mozgalom vezetésével, amely hiányzik Magyarország utcáiról. A Baloldali Koalíció idén is kint lesz az utcán, és ha kell, visszacsap.

Posztunkat folyamatosan frissítjük kollégáink beérkező fotóival!

Online kamera a Plac Defilad felé (a felvonulások egyik kritikus helyszíne, neonáci gyülekezőpont).

A Civil Összefogás Fórum is indított buszokat Varsóba, adta hírül az Index, a lengyel függetlenség napi menetre, de lelkendeznek a szélsőjobboldali portálok is: idén soha nem látott létszámban vonulnak fel a nacionalisták Varsó utcáin, meglátjuk. A szélsőjobb tömeg keménymagját az európai viszonylatban, saját szubkultúrájukban meglehetősen nagy respektet kiváltó lengyel futballklubok ultrái és huligánjai is támogatják, akik finoman szólva is durcásak a jelenlegi jobbközép, egyértelműen Eu-barát politikát folytató Tusk-kormányzat állítólagos szurkolóellenes intézkedései miatt. Azonban még ezeket a hordákat is meg lehet kergetni, nézzünk most menekülő kopaszokat:

A lengyel fővárosban mindenesetre, egy időben, három demonstrációt is tartanak. Felvonulnak a jelenlegi lengyel jobbközép kormány hívei, később a Jog és Igazságosság pártja által is támogatott nemzeti radikálisok – hozzájuk csatlakozik a magyarországi demonstrálók küldöttsége is – és a Baloldali Koalíció is, amely idén is komoly támogatást kap a külföldről érkező anarchista csoportoktól.

De kik ezek az első ránézésre meglehetősen a budapesti 2006-os utcai kergetőzést és rombolást kirobbantó szélsőjobboldali futballhuligánokra emlékeztető alakok? Ők azok, akik egy Milla-tüntetésen a Népszabit vagy az Ést a hóna alatt tartó, kötött mellényes, szemüveges liberális vagy baloldali értelmiségit is a rendszer részének tekintik, is mint olyanra, basznak. Ők azok, akik kapusznis felsőt, farmert, sportcipőt hordanak, sokuk arca maszkkal van eltakarva, általában anarchista sejtek tagjai és a baloldali Antifa csoportot támogatói. Ők azok, akik az utcai megmozdulásokat nem a demonstráció vs. ellendemonstráció értelmezésben fogják fel, a tüntetéseket nem happeningnek, játéknak és kedélyes tiltakozó akcióknak tartják, ahol színes transzparensekkel, színes ruhákban hívhatják fel magukra a közvélemény figyelmét. Az anarchisták szerint a szélsőjobboldali, nacionalista tüntetők nem ijednek meg a színes plakátoktól, nem is tudják értelmezni azok üzeneteit. Az egyetlen dolog, amitől egy neonáci fél: az anarchista - ez az a félelemérzet, amit minden november 11-én a tudtukra akarnak adni a varsói baloldali ellentüntetők, blokádosok.

A 2012-es nyilatkozat

„A szélsőjobb ereje növekszik. Kéz a kézben, szélsőjobboldali félkatonai szervezetek masíroznak az utcán, nacionalista őrjáratokat tartanak. A szabad gondolkodás, a tolerancia a sokféleség eszméjének megnyilvánulásai elhalkultak. A nacionalista és neofasiszta eszmék terjednek az iskolákban a munkahelyeken, a médiában és a kultúrában. Az országban olyan erők lettek hangadók, mint az Összlengyelszági Fiatalok ((MW-Młodzież Wszechpolska) és a Radikális-Nacionalisták ((ONR-Obóz Narodowo Radykalny), elég! Soha többé! Ez most nem egy olyan ország, amelyben élni akarunk!

A radikális jobboldal világos taktikával rendelkezik. Először, anélkül, hogy felfedte volna igazi arcát, felvonulást szervezett a függetlenség napján, egyesítette a nacionalista frontot. A felvonuló szervezetek körül ezután egy egységes nemzeti mozgalmat alakítanak ki, amelyet aztán egy parlamentbe is bejutni képes fasiszta párttá alakítanának át.

Gazdasági válság, munkanélküliség, az árak emelkedése, és lakáshiány: a nacionalisták megpróbálják kihasználni és saját céljaik elérésére a növekvő társadalmi feszültséget. Ezek az emberek mindenkit támadnak, akik nem férnek bele az ő heteroszexuális-nacionalista látomásaikba, csak az utolsó néhány évben, több mint egy tucat gyilkosság szárad a lelkükön. A legutolsó gyilkosságot idén Białystok településen követték el. Ne felejtsük el: Breivik manifesztumában a lengyel nacionalistákat inspiráló hatásúnak tartotta. Kelta keresztekkel és más rasszista szimbólumokkal, utcán masírozó emberekről beszélünk, akik felelevenítik a második világháború előtti szervezetek hagyományait, szítják a zsidók elleni gyűlöletet éppúgy, mint az iskolai szegregációt. November 11-én újra láthatjuk, ahogy ezek a "lengyel patrióták" náci köszöntéssel üdvözlik egymást. Végleg kisajátítják a Függetlenség napját?

A November 11. Koalíció, antifasiszta mozgalom vagyunk. Különböző munkásmozgalmak, nőjogi szervezetek, és más szolidaritási csoportok tagjaként, minden nap más területen fejtük ki tevékenységünk. A társadalmi igazságtalanságok és a hatalommal való visszaélés ellen harcolunk. Meghívónk mindenkinek szól, aki november 11-án az utcákon szeretne csatlakozni hozzánk. A korábbi években sikeresen megakadályoztuk, hogy a nacionalisták eljussanak a város központjába. Idén is minden antifasisztát meghívunk az ellendemonstrációra, amely során megmutatjuk a háború előtti és a jelenlegi lengyel fasiszta csoportok közötti kontinuitást és azok közös gyökereit. Hasonlóképp megemlékezünk a lengyel ellenállási mozgalom történetére, amelyet most már mi is alakítunk és átveszünk. Ne várjuk meg azt, amikor már az ajtónkon kopogtatnak! Együtt a fasizmus és a nacionalizmus ellen!”

Antifa Hooligans

Szélsőséges csoportok alapvetően csak jobboldalon szerveződtek - évek óta ez volt a helyzet Lengyelországban is. Játszunk most el egy pillanatra a gondolattal, hogy a budapesti utcákon az utóbbi években magabiztossá váló szélsőjobboldali demonstrálók mellett az anarchisták nemzetközi csapatai is tiszteletüket teszik: a 2010-es november 11-i blokád és Függetlenségi felvonulás Lengyelországban is áttörést hozott: a még mindig sokkal jobban szervezett baloldali szélsőségesek ugyanolyan veszélyt hordozhatnak magukban, mint jobboldali ellenfeleik. Nem véletlen az sem, hogy a két évvel ezelőtti áttörés után a lengyel Belügyi Biztonsági Ügynökség is jobban figyeli a baloldali csoportok tevékenységét Lengyelországban.

 

Van azonban egy jókora különbség a két politikai szélsőség utcai csoportjai között: amíg a szélsőjobboldaliak nem, addig a szélsőbal nyíltan felvállalja a "szélsőséges" elnevezést, hiszen ezek a radikális baloldali csoportok kifejezetten keresik a szélsőjobboldaliakkal az ideológiai és fizikai összecsapást. Lengyelországban manapság legaktívabb csoport az Antifa Hooligans, ahogy egy valódi anarchista csoporthoz illik, a csoportban semmilyen hierarchia vagy szervezeti felépítés, de még vezető sem található. A szervezeti deficit ellenére a csoport nem szűkölködik ötletekben: megannyi fiatal Tamás Gáspár Miklós terjeszti felváltva anarchista, hip-hop, punk-rock, rasztafari és baloldali skinhead ideológiával vegyített forradalmi és szocialista ötleteit, bájos. A lengyel közeget jól ismerő forrásaink szerint a régi-új eszmék elsősorban a diákokra, munkanélküliekre és a nagy gyárakban dolgozó fiatalabb munkavállalók körében népszerű. A csoportokba bárki beléphet, aki vállalja a fasizmus elleni egyetemes harcot bárhol a világon, illetve betartja az anarchista szervezetek másik alapszabályát: semmilyen együttműködés a rendőrséggel és a politikai pártokkal - mint tudjuk, ők is a rendszer ellenségei.

Gerillaháború

A partizáncsoportok tevékenysége - hasonlóan szervezeti felépítésükhöz - minden szabályt nélkülöz, számukra a cél mindenek felett áll. Az antifa úgy gondolja, a szélsőjobbosoknak nincsenek gátlásaik, mindenki ellen támadólag és agresszíven lépnek fel, aki szerintük nem fér az "igazi lengyel" elképzelt közösségébe. Egy antifa ugyancsak nem válogat az eszközökben, amelyek segítségével képes változtatni, ahogy írja egyik tagjuk: virágok osztogatásával senkit nem gyógyítunk ki a fasizmusból. Persze illúziók nélkül, mivel tudják: senki nem fogja az ideológiai ellentáborban egy alapos verés után hirtelen megszeretni a melegeket vagy a zsidókat. Az antifa akciók csakis a neonáci csoportok ellen irányulnak, céljuk a félelem felkeltése, hogy érezzék: mindig vannak olyanok, akik határozottan és radikálisan felveszik velük a harcot. Mint minden háborúban, az utcán is minden magasztos cél másodrangúvá válik és nem marad semmi kint, csak a harc.

 

Tavaly, 2011-ben rég nem látott egységben, Európa majdnem minden országából érkeztek baloldali tüntetők. A Baloldali Koalíció idén is cseh, dán, angol, spanyol, olasz, orosz nyelven tájékoztatja az érdeklődőket. A hagyományoknak megfelelően idén is a legtöbb külföldi támogató Németországból érkezhet Lengyelországba, különösen az olyan hírhedt csoportok képviselői, mint a Siempre Antifascista vagy az Antifasiszta Baloldal Berlin. Lengyel oldalakon elterjedt a hír: egészen biztosan érkeznek ellentüntetők Berlinből, Stuttgartból, Rostockból és további kisebb német településektől is – ne felejtsük el: az európai anarchisták bástyája, Németország.

Ennek ellenére a lengyelországi anarchisták november 11-én, minden évben erős támogatást kapnak keletről is: elsősorban Ukrajnából, Fehéroroszországból és Oroszországból érkeznek a legkomolyabb összecsapásokat is felvállaló csoportok. A volt szovjet tagköztársaságokból érkező anarchisták meglehetősen edzésben vannak: napi szinten csapnak össze jobboldali szélsőségesekkel, amelyek ezekben az országokban már-már terrorista típusú szervezetekként működnek, semmint egy utcai banda. A német és az ex-szovjet tagköztársaságokon kívül, Szerbiából, Csehországból, Szlovákiából, Hollandiából valamint Spanyolországból érkeznek rendszeresen kisebb-nagyobb csoportok Varsóba. Összességében bátran kijelenthető: az anarchisták ma a legjobban szervezett európai, nemzetközi mozgalom.

3c5ee3e249084f24b23242af60388c16.jpg

Képriport, 2012 november, 11. Varsó. (Folyamatosan frissítjük!)

311300_435772903154068_1698988873_n.jpg

Gyülekező nácik a Bank téren (Plac Bankowy)

406966_380442062031407_500919732_n.jpg

A rendőrség ellenőrzi a főváros határában a Poznanból Varsóba tartó aktivistáink zászlóit, anyátok! Az egyik srác elmondta: a yard kíváncsi volt a drapi vastagságára is!

z12834863AA.jpg

598976_455423771169886_649750044_n.jpg

535661_455423941169869_1275296170_n.jpg

Gyűlnek a "patrióták" a Palay kultúry előtt, kelta-kereszttel (on-line kamera a térre)

Az MTI információja szerint több tucat magyart igazoltattak a lengyel hatóságok a Varsó melletti Modlin repülőtéren. Zagyva György Gyula, a Jobbik Magyarországért Mozgalom parlamenti képviselője és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója is Varsóba utazott a lengyel Függetlenség Napjára, a lengyel szélsőjobboldali szervezetek vasárnapi felvonulására - adta hírül a hvg.hu.

 182059_434904773240881_1565504753_n.jpg

Az antifasiszta menet útvonala Varsó belvárosában

Kollégáink jelentik: Az antifák November 11. csoportjának menete ezekben a pillanatokban közelítette meg a szélsőjobboldaliak gyűlését, a rendőrség egyelőre ura a helyzetnek, rögtönzött barikádokat emeltek a két tábor közé, megakadályozva ezzel egyelőre a két csoport találkozását.

z12835164AA.jpg

Magyar zászlókat is találtunk a lengyel nacionalisták tüntetésén

z12835224AA.jpg

z12835232AA.jpg

z12835241AA.jpg

z12835235AA.jpg

A kövek repülnek, az egyik nácinak már fáj a feje

z12835454AA.jpg

A Palac Kultury előttt legalább 20 ezer ember gyűlt össze, jelenleg a beszédeket mondanak, a résztvevők nem mozdulnak.

z12835359AA.jpg

15:33: A rendőrség nem ad semmilyen tájékoztatást nem ad a sajtónak, iszonyatosan feszült a hangulat, helikopterek a levegőben, mentők sziránáznak a környező utcákban.

Már égnek a fáklyák a Palac kultury előtt!

Vége a nacionalista beszédeknek, elindult a menet, az antifák néhány sarokkal lejjebb gyülekeznek, de hatalmas rendőrkordon választja a két tábort ketté.

A lengyel sajtósok egyelőre egyetlen, kisebb összecsapásról tudnak: egy huligán csoport támadott be rendőröket.

Kisebb zavar a nacionalisták táborában: mintha nem tudnák eldönteni, melyik irányba menjenek, LOL. Az ONR és az MW ellentétes irányba viszi táborát? Közben újabb, kisebb összecsapásról értesültünk, nem messze kukát borítottak ki szélsőjobboldali huligánok, a renőrök néhány perc alatt rendet tettek.

z12835557AA.jpg

z12835536AA.jpg

Az Antifák közben a belváros felé indultak meg

16:00: 

Szólnak a rendőrségi mikrofonok, a Marszałkowska utcában fáklyával dobálták meg a rendőröket a szélsőjobboldali huligánok. A rendőrök be-be csapnak a tömegbe, néhányan a mellékutcákon keresztül menekülnek el. A rendőrség ebben a pillanatban megunta a tökölést, lezárta a Marszałkowska utcát és elővették a gumilövedékes puskákat.

z12835904AA.jpg

z12835860AA.jpg

Balhé van a központi pályaudvarnál is!

Közben a szélsőjobbos menet megállt a Marszałkowska utcában felállított kordon előtt, a rendőrség már a vízágyúkat állítja irányba. Video a rendőri blokádról:

 

A töntetők újabb fáklyákat és köveket kezdenek el dobálni a rendőrök felé. A rendőrök ezúttal visszalőnek, az utcában szabályos csata folyik a nacionalisták és a rendfenntartók között. Eközben az antifa menet a de Gaulle körforgalomnál jár, beszédeket tartottak, rengeteg rendőr kíséri őket is, de ott egyelőre rend van.

A rendőröket folyamatosan kövekkel, féltéglákkal dobálják a tüntetők, a rendőrök hangszórók segítségével próbálják feloszlatni egyelőre a tömeget. A szervezők azt kiabálják a nacionalisták között, hogy ne menjenek tovább, maradjanak. 

A korábban egy leválasztott tüntető csoport egy része megfordult a Żurawią utcában és a Hożą utcán keresztül vissza tudott menni a Marszałkowską utcába. Ez nagyjából 500-1000 ember, miközben azt kiabálják: "Rendőrség, provokáció!". A rendőrök azonban az eredeti, továbbvonuló tömeg után fel tudott egy erősebb kordont állítani, így a szélsőjobbos felvonulókat végleg két részre osztották.

Az első felvételek a Marszałkowski utcai csatáról:

z12836426AA.jpg
Szélsőjobb tüntetők állásai, délután 16 órai helyzet
 
530760_435848256479866_597585136_n.jpg
 
222509_435848313146527_394425769_n.jpg
 
532155_435848246479867_206149836_n.jpg
 
69860_112002348864460_5637657_n.jpg
 
Eközben az antifasiszták, szintén erős rendőri kontroll mellett, folyamatosan haladnak a belváros felé és transzparenseket helyeznek ki a város különböző pontján: nácimentes övezet
 
z12836476AA.jpg
 
z12836473AA.jpg
 
z12836474AA.jpg
 
z12836472AA.jpg
 
Közben huligánok újabb csoportjai támadják be a rendőröket, akik látszólag is megunták a passzív védekezést és egyre gyakrabban nyúlnak be a tömegbe. A szervezők próbálják a nacionalista tömeget irányítani, nem sok sikerrel. Rudakat, kalapácsokat látnak kollégáink a tüntetők kezében, bár a szervezők próbálják nyugtatni a többieket, azok folyamatosan dobálják a rendőröket.
 
Nézegess tüzeskedő szélsőjobboldaliakat:

 

17.00: a szélsőjobbos egy helyben toporgáson lassan megnyugodnak a kedélyek, a rendőrség egyesével kikapta az erőszakoskodókat és a görögtüzeket dobálókat, a többieket békén hagyta. Mindenesetre a rendőri blokádot feltételesen még tartják az utcában.

Az antifasiszták a hírek szerint közben megérkeztek végállomásukra, a Kastély térre. Mindenki nyugiban van, úgy látszik, ez a felvonulás rendőri szempontból egyszerűbb történet.

z12836725AA.jpg

z12836727AA.jpg

z12836720AA.jpg

z12836719AA.jpg

z12836722AA.jpg

z12836724AA.jpg

Az elmúlt egy órában történt

z12836939AA.jpg

17:28 Huligánok egy kisebb csoportja hangoskodik még a környező utcákban, egyelőre még nem derült ki, lesz-e második kör a rendőrséggel, egyesítik-e újra erejüket, de a határozott és precíz rendőri fellépés láthatóan elvette a szélsőjobbosok kedvét. Az izgágább, kordonhoz közelebb merészkedő hoolokat azonnal lefújják könnygázzal, láthatóan nyugszik a helyzet. Az antifasiszták felvonulása balhémentesen ért véget, ott is oszlik a tömeg. A lengyel fővárosban újra működik a tömegközlekedés. A barom Zagyva és takonyagyú barátai erre a fiaskóra akart kimenni? Ahogy egy komentelő írta: vajon ennyire hiányzott nekik a gumilövedék?

Még próbálkoznak, csak nem adják fel, video

z12837110AA.jpg

Hát ez szopás: hatalmas dugó a Varsóból kifelé vezető utakon, nem fogjuk hamar elhagyni a várost. Bezzeg a Torockai és a Zagyva, mekkora mázlisták, muha!

Elkezdték a netre felpakolni a videokat az idén is kudarcot vallott nácik: gyakorlatilag néhány utcasarkot tudtak mindössze menetelni, majd körbevették őket a rendőrök, ráadásul a rendezők is kétségbeesetten kiabáltak, ne dobálják a zsarukat, ne üljenek fel a provokációnak - láthatóan ez sem jött össze.

z12837184AA.jpg

Szerintetek ma hazajutunk? Jobbra láttunk egy Mekit, áldozunk egyet a globalizmus asztalánál, oszt meglátjuk.

A rádióban folyamatosan tájékoztatják az embereket, hogy melyik úton lehet haladni, legalább.

Hallgassatok jó zenét, no pasaran!

Fényes győzelem a nacionalisták felett, miénk volt a város! C'mon Antifa! Rendkívüli esemény esetén jelentkezünk, 

Szevasztok!

Gyorshír: hat rendőr sérült meg a mai nap folyamán, és százhúsz szélsőjobboldali tüntetőt tartóztattak le. Ez nem a ti napotok volt..

Érdemes felidézni: a szélsőjobboldaliak esti menetükre a százezer emberrel számoltak, nagyvonalú becsléseink szerint jó, ha hétszázan lehettek!

z12837376AA.jpg

Magyar nacionalistáknak, szeretettel

z12837487AA.jpg

z12837488AA.jpg

z12837492AA.jpg

z12837493AA.jpg

z12837490AA.jpg

z12837692AA.jpg

19:00: Az elmúlt órákban a szétszóródott szélsőjobboldali tüntetők a Dmowski emlékműnél gyülekeztek, görögtüzeket gyújtogattak egymás szórakoztatására. Este hét órára a tömeg nagyjából háromezerre duzzadt. Nemrég transzparenst húztak ki maguk elé: "Büntessék meg a szmolenszki katasztrófa felelőseit!" felirattal.

Elszántan vonul a szélsőjobb megmaradt serege, az egyik mikrofonban rögtönzött beszédet mondott felszólaló szerint ezt a menetet nem lehet elsöpörni. Radikalizálódnak a jelszavak is: "Bíróságra a kormánnyal!", "Akarjuk az igazságot tudni Szmolenszk ügyében!"

z12837829AA.jpg

z12837830AA.jpg

z12837831AA.jpg

Na. Most, elhisszük, hogy mindenki fáradt egy ilyen hosszú és kimerítő nap után, de úgy tűnik, a rendőr Lengyelországban is eltéved a fűben, még ha azt a villamossínek közé vetik, ezt láttuk.

z12838003AA.jpg

Szóval a rendőr is ember, az a chips még biztosan meleg lehet :) Délelőtti várakozás közben.

19:45: A rendőrség legfrissebb közleménye szerint eddig összesen 132 embert vettek őrizetbe. Közben a maroknyi szélsőjobbos felvonuláson már arról beszélnek a rögtönzött szónokok, hogy meg kell dönteni a köztársaságot. Csak nekem jutnak eszembe a Kossuth-tér hülyéi 2006-ból?

Egy vicces jelenetnek vagyunk szemtanúi, egy lengyel demokrata a következő szavakkal üvölt le egy Kaczynski rajongót: "és mit gondolsz, talán Kaczynski megoldás lenne ezekre a problémákra? Nézd meg, mit csinált Magyarországból a szélsőjobb és az Orbán-kormány! Szeretnéd, ha ugyanez történne itt is? Azt hittem, a lengyeleknek kicsit több eszük van, mint a magyaroknak!"

z12838329AA.jpg

20.30 után véget ért a radikálisok maroknyi, megmaradt csoportjának demonstrációja is. Egy kommentelő kérdésére válaszolva, az Antifa felvonuláson egy forrásunk tíz ezer főre becsülte a megjelentek létszámát, később ezt még megpróbáljuk megerősíteni más források által is. A radikálisok délutáni megmozdulásán mindenki által elfogadott 15-20 ezres főről beszélnek forrásaink. Egybehangzó vélemény ugyanakkor, hogy a mai nap hatalmas leégés a nacionalista erők számára, akik előzetesen száz ezer főt vártak, ráadásul rosszul sikerült beszédeikkel elijesztették az ingadozó szavazókat is. Nemrég hatalmas rock koncert kezdődött a Palladiumban.

Köszönjük szépen a figyelmet, néhány fasza videót még feltolunk a nap legizgalmasabb pillanataiból.


72 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr44901337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pan Modry 2012.11.11. 13:09:00

A bekemenetesek annyira agyatlanok ha a busz mondjuk egy mentsuk meg a Lehman Brothers vonulasra vitte volna oket, akkor ott vonulnanak.

A bekemenetes szivesen felszall a buszra, mert meleg van, eloveszi a rantotthusos kenyeret 5 perc utan, azt majszolgatja, kezet megtorli az akril polieszter ruhazataban es vonul ahova a megrendeloi mondjak neki.

tucano 2012.11.11. 13:16:39

nagy like az antifáknak. Nálunk se lenne annyi militarista náci, ha futhatnának haza minden tüntetés után.

Vinnie Jones 2012.11.11. 13:37:51

Lengyel barataink hadd emlekezzenek meg fuggetlenne valasukrol ami felvonulast azt hivott eletre, ami otthon is letezik: a tarsadalmi elit (politika, gazdasag, media) gyulolete a tobbsegi nemzettel szemben. Lenacizni egy lengyel hazafit micsoda alpari gyulolkodore vall. A felreertes elkerulese vegett miutan nemes a cel a szuk focihooliganokhoz csatlakoztak azon atlagos lengyelek tomegei akik osznemzeti tamogatast biztositanak minden(!) politikai oldaltol fuggetlenul. Na erre az osszefogasra lettek feltekenyek a lengyelorszagi es mas europai gyulolkodo szelsobalos faszkalapok. Ez a gyulolet megtalalhato az indexes berbloggereknel is... es miutan nem fogadom el, hogy felmillkas(+) fizetest kapjanak ezert a mindenki naci aki nem a baloldal valamelyik fokan all, en ugy allok veletek szembe, hogy indulok is lengyel barataink BEKES londoni megemlekezesere. A hatartalan gyuloletek es idiota frusztraciotok remek melegagya a rak kialakulasanak, ha megkaptatok posztoljatok ki azt is hadd nevessunk egy jot. Eljen a lengyel - magyar baratsag!

Vinnie Jones 2012.11.11. 13:37:57

Moderacio...) bocs... akkor csak verekedeshez vagytok batrak velemeny utkoztetesre nem... pfffff szanalmasak vagytok

vénkujon 2012.11.11. 13:38:14

nagyon röhögök most. állítom, nem tudják, hogy mibe fognak keveredni. persze ezt is-mint minden mást-meg fogják majd magyarázni, a szeretet és az összefogás nevében.

Vinnie Jones 2012.11.11. 13:42:26

Moderacio...) bocs... akkor csak verekedeshez vagytok batrak velemeny utkoztetesre nem... pfffff szanalmasak vagytok

Sir Galahad 2012.11.11. 13:42:35

Ebből a videóból azt a következtetést is le lehet vonni, hogy lám, nem csak a nácik tudnak agresszívak lenni. Ez is egy tanulság, bár Magyarországon ez nem igazán jellemző.

zajos1 2012.11.11. 13:42:42

Nekik mindenki szélsőjobb, aki nem kér az anarchistákból és a komcsikból...

Vinnie Jones 2012.11.11. 13:42:53

Kellemes meglepetes, hogy atment a moderaciotokon. Ezt most komolyan mondom, olyan mintha harmasom lenne a lotton...:)

Diktatúra Ellen Lázadó 2012.11.11. 13:55:48

@zajos1:

A komcsikból én se kérek

Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kommunista kormánytag
Matolcsy György - MSZMP tag
Martonyi János - MSZMP tag, kommunista kormánytag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Varga Mihály - Kommunista Ifjúsági Szövetség - titkár
Deutsch Tamás - Kommunista Ifjúsági Szövetség - titkár
Orbán Viktor - Kommunista Ifjúsági Szövetség - titkár
Kövér László - Kommunista Ifjúsági Szövetség - titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Hoffmann Rózsa - MSZMP tag

"A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek. A Századvég című lapunknál ugyanakkor dolgoznak olyan reformkommunista szerkesztők is, mint Stumpf István és Wéber Attila. Őket változatlanul barátaimnak tartom, de egyszersmind politikai ellenfeleimnek is." - Orbán Viktor a Kommunista Ifjúsági Szervezet korábbi tagja - 1989

"A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát." - Orbán Viktor a Kommunista Ifjúsági Szervezet korábbi tagja - 2012

Muad\\\'Dib 2012.11.11. 14:00:28

@tucano:
Gratulálok az elmés baromságodhoz. A támogassuk az egyik bűnöző elmebeteget a másikkal szemben csodás példája.
Gondolom a mexikói drogháborúval kapcsolatban is nagy like-ot nyomsz a Los Caballeros Templarios-nak, mert milyen jó, hogy irtják a La Familia tagjait...

Pargendity Özséb 2012.11.11. 14:17:14

A mienk kis ország, nekünk csak egy csőcselékünk van. A lengyeleké nagyobb, nekik jutott kettő is.

The brain 2012.11.11. 14:25:12

Remélem kapnak pár pofont a bohóc antifa-k.

wilson77 2012.11.11. 14:46:56

@vénkujon:
Kedves vénkujon!

Egyetértek a szeretettel és az összefogással, bár azt hiszem, súlyosabb a helyzet: szerintem tudják a békemenetes kollégák, hogy mibe keveredtek.

Vagy mire gondolsz?

üdv:
-wilson

vénkujon 2012.11.11. 15:30:11

@wilson77: talán valami olyasmire, hogy a békemeneteseink nem teljesen szélsőséges emberek. meg arra, hogy sajátosan rosszul értelmezik, a nálunk kialakított jobb-bal ellentétet.

balf.sz 2012.11.11. 15:30:45

Szerintem az antifaszista szélsőbalos hooligán, (és a szélsőn van a hangsúly, mert azt, hogy bal, úgysem érti, mert gondolom nem elitgimnazista történelemfaktos egyedekről van szó)nem sokban különbözik a magát neonácinak képzelő agyamenttől. Verekedni akarnak valakivel. Ha másnem, hát a rendőrrel. Mint futballszurkolók, mert a foci nem érdekli őket. Nincs szó arról, hogy az egyik fajta primitív fennkölt, a másik pedig ordas eszmék miatt, mellett küzd. Verekedni és rombolni akar. Életkori sajátosság is, mert utcán szaladgálni, dobálózni kapucnis pólóban, éjszakára fogdára kerülni fiatal, éretlen lények szoktak. Ez olyan, mint amikor huszonévesen mindenkinek a hétvégi diszkó jár a fejében. A zene, pia, kábszer, bunyó, dugás. Aztán egyszercsak nincs rá kedv, idő, erő. Ennyi. Kinövik. De lehet dramatizálni a híradásokban mint idén okt. 23-án az indexes tudósító, aki úgy nézett ki mint Brad Pitt és az ÚrJézus Krisztus keveréke, nindzsa cipőben és bricsesz nadrágban, bement a pofonért a bomberdzsekis kövér-hosszúhajú idióta meg a sovány kopasz kecskeszakállas közé. Azok sem a faszista nácista hitlerista hordái tagjai voltak, csak éretlen faszok zavaros gondolatokkal, egyéb hasznos teendő híján. De a vörös szakállas gyerek kijött egy monoklival, hogy tarthatatlan állapotok vannak már Budapesten, mert az embert egy index mikrofonnal a kezében már megverik. Ez csak olyan, mint Gyöngyöspatán anno a részeg kopasz primitív, aki bement éjszaka ordibálva hugyozni az alvégre, majd megverték. Ezt a blogot amúgy az index szerkesztőségben írják, hogy legyen "nézeccség", meg kattintás?

wilson77 2012.11.11. 15:38:58

@vénkujon:
Kedves vénkujon!

Aha, köszi!
Nem, nyilván nem szélsőségesek, vagyis nem olyan értelemben, mint a Jobbik egyes vezetői (Zagyva, a most kilépett Leinhard stb.) vagy hívei.

Kösz!

üdv:
-wilson

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.11. 16:11:03

Volt szerencsém egy lengyelországi, színvonalad bajnoki meccsen szurkolni egyszer a lengyel haverokkal, olyan szép "Juden!!!" rigmusokat még sehol nem hallottam.
Hát ott is van ilyen, sőt!
Nem csak a szlovákok nácik, hanem a lengyelek közt is vannak elég sokan.
Nagy ország, aminek most egy pár négyzetkilométeres térségében pár ezren ordítanak egymásra.
Mosdatlan baloldali köcsögök és szláv nácik.
Nagyon épületes!
És azt hiszem, a magyarok tényleg nem tudják mi folyik ott, ki kicsoda. Ők csak odamentek, a nagy semmire.

Azért arról is lehetne pár szót ejteni, hogy Lengyelország pár tízmillió lakója közben otthon a családjával ebédel vagy sétál a parkokban és szarik az egészre.
De a kevés ember hisztije mindig érdekesebb. (Ásít)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.11. 16:16:14

csak nehogy rosszhoz csatlakozzanak az orbánisták!

zajos1 2012.11.11. 16:34:34

@Diktatúra Ellen Lázadó: A teljesség kedvéért, mert a féligazság amit leírtál, és nem is pontos (ajánlom a Wikiőédiát):

Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront utolsó alelnöke, aki résztvet a rendszer váltás előmozdításában, Bibó szakkollágium alaőítója! Tagja volt az MSZMP-nek, de a pártban nem töltött be vezető tisztséget.
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök. (Pénzügyminiszterségéhez kapcsolódik az első (és eddig utolsó) kétéves állami költségvetés elfogadása. Pénzügyminiszteri munkájának első két évében az Orbán Viktor vezette kormány szigorító költségvetési politikát folytatott és a csökkenő GDP-arányos államháztartási hiány ennek következtében 2001-re megközelítette az euró bevezetése feltételének számító legfeljebb három százalékos mértéket. Járait nem szervezték be, de útijelentéseket küldött a III/II-nek (gazdasági elhárítás)
Matolcsy György - MSZMP tag1989-ben lépett be a rendszerváltáskor, hogy a privatizációs ügyekre figyeljen ,III/2 ügynök, ennek semmi nyoma nincs, ezért alaptalan.
Csurka István - III/3 ügynök, Mit keres itt?
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag. (ugye csak párttag lehettet ilyen pozícióban!),, III/2 ügynök (még a Wikipédia sem írja…).
Chikán Attila - MSZMP tag, (1981-ben védte meg a közgazdaság-tudományok kandidátusi, 1999-ben akadémiai doktori értekezését. Az MTA Közgazdaság-tudományi Bizottságának, a Marketingtudományi Bizottságnak és a Logisztikai Bizottságnak lett tagja. 1997 és 2000, valamint 2004 és 2007 között a Magyar Tudományos Akadémia közgyűlésének doktori képviselője volt. 2010-ben az Akadémia levelező tagjává választották. 2003-ban a Svéd Királyi Mérnöki Akadémia külső tagja lett. Akadémiai tisztségei mellett többek között a Nemzetközi Készletezési Tudományos Társaság főtitkára,).
Pintér Sándor - MSZMP titkár, nem titkár hanem tag (rendőr volt).
Boross Péter - MSZMP tag (1956-os tevékenysége után csak a rendszerváltáskor vált újra politikailag aktívvá.) Már nyugdíjas.
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag, az lehet, de az eddigi egyetlen miniszter akit a szakma egyöntetűen elfogadott…( nincs a politikában).
Boros Imre - MSZMP-titkár III/2 ügynök D-8 (stop.hu/belfold/boros-imre-szt-tiszti-multja-miatt-nem-kapott-posztot/837873/, ahogy kiderült!!)
Balogh Gyula - MSZMP tag (ez ki?).
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök.( 1989 és 1990 között az átalakult Hazafias Népfront alelnöke volt!!!).
Fónagy János - MSZMP tag. (A rendszerváltás előtt a Magyar Szocialista Munkáspárt tagja volt, ahonnan 1985-ben (!) lépett ki. Politikai tisztséget ebben az időszakban nem viselt. )
Vonza András - MSZMP tag (Írott forrás? Mert én nem találtam.)
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr, (és mint kiderül repült…)
Varga Mihály - KISZ titkár( írott forrás?) 1988-ba!!! Fidesz-tag
Deutsch Tamás - KISZ titkár. (1986-ban kezdte meg egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Tanulmányai során a Bibó István Szakkollégium tagja volt. 1988-ban aktív részese volt a Fiatal Demokraták Szövetsége (Fidesz) megalakulásának, a párt egyik alapítója, illetve egyik szóvivőjévé választották (a párt operatív irányítását akkor a szóvivői testület vitte). 1989 augusztusában Prágában a Vencel téri tüntetésen Németh László Ákossal és Kerényi Györggyel együtt letartóztatták, mivel „Virággal jöttünk, nem tankkal” feliratú transzparenssel vettek részt a tüntetésen, később bírósági ítélettel kiutasították Csehszlovákiából őket. Ekkor váltak országosan ismertté.)
Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár lehetséges, de mint a többiek, szakítottak még a rendszerváltás előtt a KISZ-el.
Kövér László - KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
Hoffmann Rózsa- MSZMP tag, A rendszerváltás előtt a Magyar Szocialista Munkáspárt tagja volt, a pártból 1988-ban ! lépett ki. 1966-ban érettségizett a budapesti Kossuth Zsuzsa Gimnáziumban. 1971-ben francia–orosz szakos középiskolai tanárként végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. 1985-ben szerezte meg a doktori fokozatot.

Ezek az emberek nem lövettek emberekre mint Gyurcsány vagy Horn...

kormányzó 2012.11.11. 16:34:58

Arra esetleg még emlékszik ez a szellemi toprongy,zagyváltagyú,hogy nem is oly rég a szlovák naciók, LENGYEL "kollégáik" segítségével verték a jobbfasz /mert balnak mégsem nevezhetem őket/ magyar szélsőségeseket?
Most meg messzebbre is elmennek a pofonfához?!

odamondom 2012.11.11. 16:57:12

A magyar szélsőjobbnak hiányzik a gumilövedék, ezért mentek Lengyelországba.
Amit Gyurcsánytól zokon vettek, azért most ők helybe mennek.
Lehet hogy meglepte azért őket a gumilövedék, pedig nincs semmi meglepő ebben. A rendbontók ellen mindig arányosan kell fellépni. 2006-ban is alapjában arányos volt a fellépés, viszont volt jó néhány túlkapás. Na nem Gyurcsány közvetlen utasítására, mint azt egyesek mondják, hanem egyes rendőrök és közvetlen parancsnokaik balfaszsága miatt!
A rendfenntartók töketlensége, meg az volt felháborító, hogy a töketlenkedésért felelős rendőri vezetőket még ki is tüntették! Na ez volt 2006 legnagyobb problémája, és Gyurcsány legnagyobb bűne ebben az ügyben.
Az, hogy az ilyen demonstrációkon a rendzavarást igenis lehet, sőt kell vízágyúval, gumilövedékkel megfékezni, az nyilvánvaló, mint látjuk a lengyelek is, de bárhol a világon más rendfenntartók is így járnak el.

Delamos 2012.11.11. 18:03:02

@zajos1:

BREAKING! BREAKING!

Eveline Widmer-Schlumpf svájc államfője LÖVETETT Orbán Viktor kedvenc csapatának szurkolóira:

"A svájci rendőrség őrizetbe vett több Videoton-szurkolót a Basel elleni Európa Liga-meccs előtt, majd a találkozó után - egy kivételével - elengedte őket - írja a Blick svájci napilap.
...
A svájci lap szerint GUMILÖVEDÉKET és más tömegoszlató eszközöket is bevetettek az akció során. A mérkőzés után elengedték a szurkolókat, ám egyikük ellen a vád hivatalos személy elleni erőszak."

A többi szöveged pedig szánalmas mentegetése egy sereg köpönyegforgató kommunistának, akik az utolsó pillanatban ugrottak le a süllyedő hajóról, meglátva a lehetőséget hogy a túloldalra állva, több hatalomhoz juthatnak. És így is lett.

A legviccesebb, hogy még Horn Gyulát is megemlítetted, aki ha szerepelt volna a kommunistákat felsoroló listában, akkor az MSZMP tagsága után mentegetésként most odaírhattad volna, hogy ő nyitotta meg a nyugati határokat, ő engedte át a kelet-németeket, sőt ő bontotta le a berlini falat. :) Vagy a rendszerváltás szelét megérző és a kommunizmus addigi rendjének hátatfordító cselekedetek csak azokat mentik akik később a Fideszbe is beléptek és bőszen tagadják/tagadtatják mindazt amit 89 előtt tettek? Bár Orbán szerintem a 89 utáni időszak jórészét is tagadná, amikor híres szoclib volt és "térde csuhások" felszólítással illette a katolikusokat.

Tök feleslegesen erőlködsz amikor ezeket az embereket védeni próbálod, előbb-utóbb te is rájössz majd erre.

...ja és mégvalami: Ezt hogy magyarázod ki?

"A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."

GERI87 2012.11.11. 18:03:16

Az összes (szélsőséges) ideológia közül a legszánalmasabb, legratyibb az anarchizmus és ennek összes formája.

Az anarchista pedig még a náci, turbómagyar, nyilas köcsögöknél is idiótább, hiteltelenebb söpredék.

Szimpla höbölgő, agresszív, agyatlan csürhe...ezeket bátorítani, támogatni csak azért mert antifasiszták?
Korlátolt egy felfogás az biztos.

Ismét alulmúltad önmagad.

The brain 2012.11.11. 18:24:59

@balf.sz: Ámen!Minden egyes szavad igaz!!!

Anti Anyag (törölt) 2012.11.11. 18:28:28

Basszus, mintha a Népszabadság 1956 decemberi számát olvasnám.

Már csak az maradt ki, ők azok, akik az influenzavírusért felelősek, továbbá szept. 11-ben is benne van a kezük.

Emlékszem, amikor 87-ben először láttak a kommunisták olyan tüntetést amit nem ők szerveztek, az egyikük ott remegett mellettem, hogy ebből akasztás lesz.

Azóta az illető amúgy milliomos.

okosallah 2012.11.11. 18:28:52

@zajos1:
A magyar értelmiség és intelligencia megsemmisitése 1919-után kezdődött amikor az emigráció első nagy hulláma megindult nyugat felé. A maradék értelmiség vagy elpusztult a náci-kommunista terror idején vagy ha tudott, akkor emigrált. Akik meg nem álltak be kommunisták soraiba azokat a társadalom perifériájára, fizikai munára kűldték ahol felfalta őket a nyomor.
Mint a cseh Dubcseket is.
Igy tehát mindenki aki a listádon szerepel, ilyen vagy olyan szinten kollaboráns volt mert csak azok maradhattak fent. Egyszerűen ebben az országban nem maradt más alkalmas, kvalifikált, tiszta multu személy és csak a régi káderek közül lehetett Orbánnak válogatni. Ez szerintem a korrekt magyarázata a listádnak.

Rodzservaltersz 2012.11.11. 18:31:54

A cikk szerzője egy féreg. A vonulók is azok.

Anti Anyag (törölt) 2012.11.11. 18:31:55

@Delamos: Kommunista észjárás szerint, akkor magára, Orbán Viktorra lövetett. Gondolom, ezért emelted ki.

Na ja, te harcoltál azok ellen akik csinálták a diktatúrát. Megkarcoltad az autójukat, vagy hogy?

Vinnie Jones 2012.11.11. 18:38:28

Londonban nagyon szepen es meltosagteljesen zajlott lengyel barataink megemlekezese. Nagyon sok magyar honfitatsunk is szemelyesen resztvett ezen nacionalista megmozdulason. Lengyelorszagban azert fajult el az egesz mert a nemzetkozi drogos hordak provokalasanak felultek nehanyan. A szelsobaloldali gyokerek nelkul London megmutatta mirol is szol az egyuteles es a nemzetkozi baratsag. Aki az eroszak es tarsadalmi megosztas ellen van annak minden eszkozzel meg kell akadalyozni az eroszakos es gyulolkodo szelsobal ternyereset! E melett tettunk ma hitet rengeteg magyar honfitarsammal lengyel barataink megemlekezesen. Eljen a lengyel-magyar baratsag!

okosallah 2012.11.11. 18:38:44

@GERI87:
Ezeket németül "der Schwarze Block"- nak hivják, vagy Black Block-nak angolul. Fekete csukjákban, álarccal törnek zúznak és "Che" az istenük. Sok video van a neten róluk.

@Anti Anyag: Ne lepődj meg. Minden blog és fórum az indexen kádár-nosztalgiás és balos. Ellenvéleményt általában kimoderálnak.

átlátó 2012.11.11. 19:15:25

Ezt a nyalverest itt. :) Mintha a te pofadat vertek volna. :)Ha nem a te pofadat vertek, az ne neked fajjon balfasz. Mondom ezt most eppen innen, ahol töröktöl veszem a fladenbrotot, de nagyon nem birnam, ha hirtelen a belsö törökorszagi kecskepasztornak is kedve lenne a schengeni hataropn belül puccoskodni... erted akkor balfasz, hogy engem nem zavar sem az, ha vannak nacik, sem az, ha nincsenek, - ez utobbi vagy te.

nemsirunk 2012.11.11. 19:19:53

Abban mondjuk igaza van, hogy "virágok osztogatásával senkit nem gyógyítunk ki a fasizmusból".

Az a felháborító, hogy nálunk az árpádsávos náci kopasz férgek szabadon masírozhatnak az utcán. Az agresszív külsővel egyértelmű céljuk a félelemkeltés, és ezt egyelőre szabadon tehetik.

Balt 2012.11.11. 19:23:20

Nagy mákjuk a lengyeleknek, hogy a baloldali utódpártot végleg sikerült tönkreverni, baloldali pártcsíra pedig majd egy évtizede nem tud áttörni. Másképpen fogalmazva: no pasaran! :))

Schakal 2012.11.11. 19:33:38

"Az antifasiszták felvonulása balhémentesen ért véget, ott is oszlik a tömeg."
Akkor most kik is csinálták megnit a balhét? Hugyagyú náci idióta banda hözöngött megint az utcákon. Ennyi. Lehet magyarázni, hadoválni, hantázni, de a tények csúf dolgok. Aki meg szégyelli, hogy egy fasisztoid féreg, az inkább gondolkodjon el a hovatartozásán, minthogy ilyen idióta módon röhelyesen mentegetözik, mint pár kommentelö.
No Pasaran! ... Trógerek!
FASISZTÁKNAK NINCS HAZÁJA!

neuromanc 2012.11.11. 19:52:50

Elég jó fotók.
De a cikk elején, a vastagbetűs részben van egy óriási tévedés. ( vagy csúsztatás).
A békemenetesek NEM a szélsőjobb (Összlengyelországi Ifjúság + Nemzeti Radikális Tábor ) felvonulására mentek, hanem az állami/központi ünnepségre. A kettő nem ugyanaz.
Én kérek elnézést.:)

okosallah 2012.11.11. 19:57:08

@átlátó:
Ajjaj számodra rossz hireket olvastam a Der Spiegel angol kiadásában.
"A vizum követelmény a törökök számára hamarosan meg lesz szüntetve.
Az európai Igazságügyi Biróság döntése hamarosan kinyitja a határokat a tötököknek."

Akkor lesz csak igazán hatalmas török invázió először Németbe, aztán onnan mindenfelé.

Forrás:www.spiegel.de/international/europe/travel-visa-for-turks-considered-by-european-court-of-human-justice-a-865644.html

Zolker 2012.11.11. 19:57:11

Dotoho, a csúsztató, de inkább: hazudó. :)

A magyarországi Békemenet (Civil Összefogás Fórum) küldöttsége NEM a szélsőjobbos, hanem a központi, Bronislaw Komorowski államfő vezette megemlékezéshez csatlakoztak.
A széljobb masírozásra nem ők, hanem Zagyváék tartottak.

Kétféle lengyel tüntetésen volt kétféle magyar csoport.

"A Bronislaw Komorowski államfő vezette központi rendezvény - amelyen részt vettek a magyar Civil Összefogás Fórum küldöttei is - minden incidens nélkül zajlott le."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=599113

"A Bronislaw Komorowski államfő vezette központi ünnepség minden incidens nélkül zajlott le. Erre egyébként elmentek a magyar Civil Összefogás Fórum küldöttei is, de a magyar szélsőjobb sem hagyta ki a lehetőséget: Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alapítója is elutazott Varsóba együtt menetelni a lengyel szélsőjobbal."

nol.hu/kulfold/eroszak_a_lengyel_szelsojobb_felvonulasan

Tehát már a blogposzt bevezetője ordas hazugsággal kezdődik. Ez azé' nem túl szép, tekintve amúgy a Dotoho meglehetősen alapos írásait... :(

radikalisviccek 2012.11.11. 20:08:56

Nahát, elismerésem a posztért.
Olyan, mintha Zagyva személyesen bérelt volna fel, hogy parodizáld ki az ostoba, iskolázatlan vörös drogos csürhe demokráciafelfogását :) Mondhatnám, remekül sikerült.

Remélem a ruszki kannásboros balfasz munkanélküli trógereket azért elkapja otthon a Combat 18, csak hogy lássák, mi a különbség a nacionalista megemlékező és a tényleges náci huligán között :)

@Schakal: találó neved van, gondolom passzol a személyiségedhez :) Vagy ez amolyan mozgalmi fedőnév?

@nemsirunk: és azért mert benned félelmet kelt minden nemzeti jelkép (mert az írásod alapján fingod nincs a jelentéséről egyiknek sem), ezért nyilván szét kell verni azt aki ilyet hord, mert te fosol tőle. Csak gratulálni tudok, patkány.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.11.11. 20:09:23

@Zolker: @neuromanc: Hát nem tudom, a Békemenetre a radikális jobboldali és EU-ellenes Gazeta Polska című hetilap klubhálózata szervezte az embereket. Én legalábbis oda nem mennék, ahová nem hívnak :) Arról meg nem tudok, hogy a jelenlegi lengyel kormány hirtelen Eu-ellenes, radikális jobboldali politikát folytatnak. És ami a birtokunkban van: magyar zászlót a kollegáim csak a radikálisok gyűlésén láttak és fotóztak le, görgess feljebb.

Persze, lehet, h tévedünk, várjuk a bizonyítékokat, csk.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2012.11.11. 20:09:50

Óóó, hát mindjárt más a kuka- és autóborogatás ha tetves komcsi férgek csinálják, mi? :P

webmestar 2012.11.11. 20:16:25

az elején leírod, hogy milyen kemények az antifák, aztán kiderül, hogy kurvára nem tudtak megütni egyetlen "nácit" sem, csak a rendőrök keménykedtek, de nekik ez a dolguk. Szóval akkor mi itt a siker?:D Lófasz, mama.

Nem minta, de a cikk akkor is hatalmas "fail", ahogy mondani szokták

Mohamed 2012.11.11. 20:21:51

Csehszlovák Kém

Te, nem akarlak elkeseríteni de a HVG(ami ugyan nem etalon de az eddigiek alapján hitelesebb nint a te blogod)tobb mint tízezer fős nemzeti radikális tömegről ír
,gondolom a hétszáz csak elírás volt
ellenben kiváncsi lennék az anarhista vagy antifa vagy mi a tököm csoportra,hogy ők hányan voltak mert tavaj még a túlnyomó részt nemzetközi import ellenére is csak négyszáz főcsa csoprtjuk nem lehetett valami imponáló gondolom most sem voltak többen.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.11.11. 20:28:22

@Mohamed: Mohamed, én sem akarlak elkeseríteni, valószínűleg csak a figyelmed kerülte el, hogy mi is 15-20 ezer fős tömegről írtunk du 15 órakor, a hvg ezt vehette át, ha ránk hivatkozik. A hétszázas szám nem elírás, este 18 és 19 között írhattam, annyi maradt belőlük, szétszéledtek. Később, 19 óra után, háromezerre becsültem a létszámuk.

Schakal 2012.11.11. 20:29:31

@radikalisviccek: Majd megtudod kisköcsög, hogy miért. Eszedbe fog jutni ezt garantálom.

radikalisviccek 2012.11.11. 20:59:59

@Schakal: mert sunyi vagy és dögöt eszel? :) Vagy mert "a náczizmus elleni tiltakozás jegyében hetek óta nem mostál hajat"? :D

Söpredék...

Mohamed 2012.11.11. 21:01:58

Csehszlovák Kém

Aha tehát a rendezvény ideje alatt kb. 15órakor több mint tízezren voltak ok ,ez korrekt.
Most már csak arra vagyok kíváncsi az anarhisták hányan voltak,mert ha csak a tavaji létszámokat veszem alapul akkor azthiszem inkább az anarhisták bőghettek le most is.
Hiszena rendezvény meg volt tartva az hogy A-ból B-be eltudtak jutni csak mellékérdés az viszont hogy melyik tömeg mekora létszámú volt az már annál fontosabb igazából ez jelzi a sikerességet.

zajos1 2012.11.11. 21:25:18

Barátaim, oka fogyott a dolog, ugyan is az államilag szervezet ünnepen voltak. a kérdéses felvonuláson, a nálunk is szélső jobboldali és nem a békemenetesek voltak. Nagy libsi öngól ismét!

Schakal 2012.11.11. 22:05:58

@radikalisviccek: Majd ráébredsz kiscsávó ... aztán te is pityeregsz kávéfőzéskor, mint Eszes "jujdelégiós vagyok" cimbid. :-DD

Schakal 2012.11.11. 22:06:06

@radikalisviccek: Nah, megszólalt a fasó humorharold ... hölgyeim és uraim, produkció van. Tessék figyelni, mert nem mindennapi mutatvány, egy bátor dogfighter "harcos" megvillantotta Turultól háturul beletáplált humorérzékét! Tessék nevetni ám, mert az ilyen suta őstehetségek szárnyát nem szabad letörni azzal, hogy nem olvassuk sziporkázó blogbejegyzéseit ... :-D

Schakal 2012.11.11. 22:06:17

@zajos1: Büszke lehet az a kormány magára, amelyiknek külföldi startisztákkal kell feltöltenie a szimpatizánsai sorát ... :-DDD

Delamos 2012.11.11. 22:34:58

@Anti Anyag:

"Kommunista észjárás szerint, akkor magára, Orbán Viktorra lövetett. Gondolom, ezért emelted ki."

Kommunista a kedves anyukád. Szívlelem, amikor olyanok kommunistáznak, akik egy rakás kommunista által gründölt párt, kommunista intézkedéseit éltetik. Amúgy azért emeltem ki, mert kedves elvtársad szerint az utcákon randalírozó/törő-zúzó/gyújtogató tömeget gumilövedékkel oszlatni az olyan "lövetés" mintha éles fegyverre, ölési szándékkal lövetnének a tömegbe, miközben - mint a példámból is látszik - a gumilövedék általánosan bevetett oszlatási eszköz, pl. Svájcban még egy sima focimeccs után is simán bevetik, nem kell hozzá rendőrautókat felgyújtani, molotov koktélt dobálni meg elkötni egy tankot, ahogy a békés nemzeti-keresztény tüntetők tették azt 2006-ban.
Persze ettől még 35328478325325. alkalommal bepróbálkozhattok ezzel, de csak magatokat teszitek nevetségessé. Érdekes módon azt még sose hallottam jobboldali megnyilvánulótól, hogy esetleg nem kellett volna rombolni, hogy nem kellett volna ártatlan családok tizenéves autóit felborogatni annak örömére, hogy "gyucsánytakarogy!", hogy esetleg ezért is valakiknek elnézést kéne kérni, netán károkat megtéríteni. Neeeeeem. Csak mindig a szegény, szerencsétlen, ártatlan, békés tüntetők...

"Na ja, te harcoltál azok ellen akik csinálták a diktatúrát. Megkarcoltad az autójukat, vagy hogy? "

Az idézőjelet ismered esetleg? Azt gondoltam, nem kell odaírnom, hogy Orbán Viktor mondta e "dicső sorokat", de ezek szerint te még nem hallottál róla, hogy uradat és parancsolódat - saját bevallása szerint - soha nem a diktatúra zavarta, csak az, hogy nem ő a diktátor. De már dolgozik rajta, szinte sajnálom, hogy nem fog neki összejönni most sem. :)

vlgymir 2012.11.11. 23:04:52

Azt mondja már meg valaki, hogy miért kell ehez lebontani az utcát? AZ olyan hőstettnek számít, amikor feborít valaki egy kukát?
Egyenként rakosgattattnám vissza mindegyikkel amit felszedett, de pericen ám.
Mielőtt besorolnátok bárhova is előre megmondom, hogy mindegy, hogy melyik oldalon balhézik az illető. Világos?

2012.11.11. 23:53:00

@xanax: Áruljátok már el, mi az az ideológia, ami egy lengyelt fasisztává tesz???
Miért szimpatizál egy lengyel a nácikkal?
Mitől lesz valaki nemzeti, ha olyan eszmékért lelkesedik, amelyik őt és nemzetét eltűntette volna a térképről???

És ugyanez a magyaroknál: miért lehet lelkesedni egy olyan eszméért, amely szerint a magyar kiszolgáló nemzet?

neuromanc 2012.11.12. 09:58:12

@Csehszlovák Kém:
Ami a magyar zászlókat illeti: könnyen megtörténhet, hogy a többi (nem állami) vonulgatásra is mentek ki Magyarországról, szélsőjobbra, szélsőbalra, anti és kontra.. :)
De amit te "Orbán Viktor Békemenete" - ként emlegetsz a poszt elején, az a Civil Összefogás Fórum szervezésében odautazott autóbusznyi ember. Ők valóban a központi ünnepségre mentek.
Ezért tartom manipulatívnak azt a mondatot a poszt elején, amely összemossa a két dolgot.
üdvözletem.

Balt 2012.11.12. 09:58:18

"Orbán Viktor Békemenete is képviseli magát Varsóban a lengyel függetlenség napján felvonuló nacionalista, szélsőjobboldali menetben."

Ezért megérné leperelni a gatyádat is. Egy ATV hír cáfolatként:

atv.hu/cikk/20121111_zagyva_gyorgyek_bayer_zsoltek_ellen_vonultak_varsoban_rendorok_sebesultek_meg

Balt 2012.11.12. 09:58:24

@wilson77: Tudják, a - felütés nyilvánvaló hazugságával homlokegyenest szemben - hivatalos állami ünnepségen vettek részt.

Balt 2012.11.12. 09:58:37

@vénkujon: Nagy szopás ez, hogy felültetek a nyíltan provokáló hazugságnak. :))

Balt 2012.11.12. 09:58:51

@neuromanc: Pedig ezt szánta derék internacionalista elvtársunk a lényegi mondanivalónak, csak, hogy ugorjon rá a népség. (Többen bevették, de hogy a félszáz komment azért az "ugrástól" messze van. Ez így orbitális öngól - hogy a blog eredeti vonalánál maradjunk. :)))

Balt 2012.11.12. 09:58:58

@radikalisviccek: "Olyan, mintha Zagyva személyesen bérelt volna fel, hogy parodizáld ki az ostoba, iskolázatlan vörös drogos csürhe demokráciafelfogását :) Mondhatnám, remekül sikerült."

:)) Ebbizonyígyvan! :)

Balt 2012.11.12. 09:59:05

@Csehszlovák Kém: "magyar zászlót a kollegáim csak a radikálisok gyűlésén láttak és fotóztak le, görgess feljebb."

Ahha. Tehát hivatásos anarchista vagy. Mindjárt sejtettem. KGB vagy Moszad?

Balt 2012.11.12. 09:59:15

@Csehszlovák Kém: Ez kevés a hazugság kimosdatásához. Remélem, állsz szépen a következmények elé, becsülettel, ahogy a kapucnis-maszkos elvtársaid is!

Balt 2012.11.12. 09:59:21

@radikalisviccek: :))) +1 Schakáloknak a sintértelepen a helye, De legalábbis az állatkertben.

okosallah 2012.11.12. 09:59:55

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Azt úgy hivják, hogy "Godwin törvénye".
Aki azt használja, az - a fórumozás iratlan szabálya szerint diszkvalifikálja magát az vitából.

"Godwin törvénye kimondja, hogy egy internetes vita terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a nácikkal vagy Hitlerrel von valamilyen párhuzamot, közelít a 100%-hoz.”.

hu.wikipedia.org/wiki/Godwin_t%C3%B6rv%C3%A9nye
************************************************
A Náci kártya:
"A vitapartner náciként való lejáratása, illetve Hitlerrel való párhuzamba állítása (reductio ad Hitlerum) olyan széles körben alkalmazott retorikai trükké vált, hogy Mike Godwin a kilencvenes évek elején megfogalmazta a náci analógiák Godwin-törvényét.

"az úgynevezett náci kártya kijátszása alkalmas a vitában részt vevő fél megbélyegzésére, egyúttal a figyelem elterelésére annak valódi érveiről. A náci kártya gyakorlatilag ultima ratióként funkcionálhat."

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ci_k%C3%A1rtya

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2012.11.12. 12:26:33

@GERI87: „Szimpla höbölgő, agresszív, agyatlan csürhe...ezeket bátorítani, támogatni csak azért mert antifasiszták?
Korlátolt egy felfogás az biztos.

Ismét alulmúltad önmagad.”

legalább a címet képes voltál elejétől végéig, tisztességesen végigolvasnod? Mert a bejegyzést nyilvánvalóan nem sikerült...

ottomoll 2012.11.12. 19:16:56

@Diktatúra Ellen Lázadó: Jöttök állandóan ezzel az ócska-egyébként hibáktól hemzsegő-listával. Persze Gyurcsány elvtársnál nem baj hogy kiszes volt, meg Lengyel Lacinál se gond az MSZMP tagság. Az persze teljesen természetes. Mellesleg nem mindegy, hogy valaki milyen szinten volt az akkori hierarciában. Sima párttag , esetleg piti kis kisztitkár volt (Mer' az ofő megkérte), vagy függetlenített kisztitkár volt egy egyetemen (saját iroda, titkárnő. Széles beavatkozási hatáskörök (pl: Dialógus kör ellehetetlenítése)), később városi kisztitkár, mint Fletonov elvtárs.
Gondolom a baloldalon lévő az egykori komcsi hierarchiában sokszor tényleg magas poszton lévő politikusok ( Pl: Lendvai néni MSZMP agitprop Fő oszt. vez., Kovács bácsi, Megyo) múltjuk ellenére szerinted korunk legdemokratikusabb figurái.

ottomoll 2012.11.12. 19:17:11

@neuromanc: Akkor a "Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak" tipikus esetével állunk szemben. Sebaj, olyan jó kis cikket lehetett kanyarítani belőle. Csak nem "muszteros" Bánó bácsi volt az ötletadó?:)))

Zolker 2012.11.22. 07:28:50

@Csehszlovák Kém:

Ja, és igen, mások már mondták: ugyebár Zagyváék is mentek zagyvulni a széljobber lengyelek vonulgatására - innen a magyar zászló azon a felvonuláson.

Egyébként, zárszóul: bizonyítékot kértél tőlünk, kommentelőktől arra, hogy a Békemenetesek nem a szélsőjobber felvonulásra mentek, hanem a lengyel kormány által szervezett megemlékezésre.

Az a gond, hogy a bizonyíték nem ártott volna nektek is, alátámasztani a posztban megfogalmazottakat a Békemenetesekről. A zászló, ugye, könnyen belátható, nem bizonyíték. Csak arra, hogy valamiféle magyarok jártak ott.
Ha már itten a bizonyítgatósdi felmerült... :)

Az, hogy így is, úgy is birkákról van szó, nem mentesít az inkorrekt tájékoztatás terhe alól titeket.

Zolker 2012.11.22. 07:28:55

@Csehszlovák Kém:

Bizonyíték? Tessék.
www.civilosszefogas.hu/component/content/article/1-friss/346-velemenyek-a-lengyelorszagi-utrol.html

"S 'a Bronislaw Komorowski államfő vezette központi rendezvény - amelyen részt vettek a magyar Civil Összefogás Fórum küldöttei is, - minden incidens nélkül zajlott le'."

Plusz még a jobber elfogultsággal nem vádolható Népszavás és Népszabadságos linkek, amiket fentebb betettem. :)

Én nem vagyok csehszlovák kém, csak egy sima újságíró, de úgy gondolom, amit a blogposzt bevezetőjében és az első sorokban művelt a poszt szerzője, az a minősített csúsztatás, ellenőrizetlen információk és az indulatreakció sajátos elegye.

Amit egy véleményformáló(nak szánt) blog esetében nem biztos, hogy meg kellene lépni... A jobber és baller csúsztatócsászárok lábnyomába nem jó lépni.
Főképp, ha helyi "tudósítók" is vannak, így első kézből valóban gyors és jó infók is akadnak a posztban.

Ennyi.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.11.22. 07:52:16

@neuromanc: @ottomoll: @Balt: @radikalisviccek: @Zolker: Kedves mindenki, legalább olvastátok volna el, amit zolker elvtárs belinkelt és nem égetnétek a "bizonyítékokkal" saját magatokat. A Kaczynski féle gondolkodás, amely Eu-ellenes és radikális jobboldali Lengyelországban a Fidesz irányvonalához hasonlít, amely párt Magyarországon "mérsékelt jobboldalinak" állítja be magát. Kaczynski támogatta az összes szélsjobb megmozdulást, azt is, ahol vonultat az CÖF és azt is, ahová Zagyváék igyekeztek.

A Zolkelr által belinkelt szövegből kiderül, hogy a CÖF a "a jobboldali 'Gazeta Polska' című lap vendégei volt". Az, hogy Magyarországon nem szoktak különbséget tenni a szélsőjobb és jobbközép között - nem is nagyon lehet - csak egy speciális magyar szokás, máshol Európában nem jellemző, így a Békemenetesekről kiderül, hogy egy sima Eu-ellenes, radikális jobboldali újság vendégei voltak: "Az utazást a radikális jobboldali és EU-ellenes Gazeta Polska című hetilap klubhálózata szervezte."

Az oldalról elérhető videókat is érdemes lett volna végignézned, ahol a békemenetesek olyan lengyel zászlók társaságában menetelnek, amelyik pl Tusk mentes (jelenlegi kormányfő) Lengyelországot követel. (3:49-nél) Tusk Eu-párti jobbközép politikus. Olyan, amilyennek ti itthon a Fideszt hazudjátok, de semmi közötök hozzá.

Vitya_R.A. 2012.12.14. 18:09:58

Vicc ez a cikk :D
Legalább, 50-60ezren lehettünk, kb. ez a reális létszám.Zsideszszopók nem velünk voltak, ők az állami rendezvényen voltak.A balhét a civil rendőrök provokálták ki azzal, hogy a droid társaikat elkezdték dobálni.Erről elég sok videó van a neten, másnap pedig még a lengyel média is bemondta.Az antifa huligensz meg valóban "kemény" volt, csak kár, hogy nem találkoztunk velük, pedig még kerestük is őket, de sajnos semmi.Még Legia huligánokat is kérdeztünk, meg sima nacionalistákat, hogy van-e valami kocsmájuk, vagy bármi ahol megtalálhatóak ezek a világbohócai, de ők se tudtak ez ügyben segíteni.
Más!"Magyar" antifahuligenszek!Itthon miért nem vonulgattok?Még "lengyel" elvtársaitok is vonulgatnak, igaz erős rendőri védelem mellett, de legalább pózolnak, ti meg azt se... Miért vagytok ennyire csicskák?Az oké, hogy rendőrök mögül nagy az arc, megszoktuk, de még a látszatát sem adjátok annak, hogy léteztek kurvák! :)
Antifa HA HA HA!:)
süti beállítások módosítása