11.jpg

Nem fért a Szálasit éltető szlovákiai magyarok fejébe, hogy budapesti vagyok és beszélek szlovákul. Végül rájöttek: csakis zsidó lehetek.

Magyarországon a rendszerváltás hajnalán két idealista, romantikus kép létezett a határon túli magyarokról. A liberális humanisták nyelveket beszélő, kiművelt, toleráns polgárok százezreit látták a határokon túl, akik fő pillérei lesznek az egyesült Európának és a népek közötti barátságnak. A „nemzeti érzelmű” honfitársaink ugyanezeket az embereket az „elszakított nemzettest” részeként értelmezték, akik büszkén ellenállnak a többségi nemzetek asszimilációs törekvéseinek, velük nem vagy alig érintkezik, természetesen magyar nyelvű oktatást adnak utódaiknak, és Magyarországon csakis a magukat „nemzeti” pártoknak nevező szervezetekkel szimpatizáltak.

Mindkét elképzelt közösség képe persze erős túlzás, amire az átlagos magyarországi polgár egy párkányi sörözéssel egybekötött bevásárlás vagy egy kéthetes erdélyi körút során bármikor rájöhetett. A mai kommunikációs felületeknek hála, a leegyszerűsítő, hamis elképzelések az utóbbi két évtizedben összetörtek, ma már csak az igazán injekciós turbómagyarok, a fideszesek és Bajnai Gordon hisznek az „ezeréves” és 13,5 milliónyi magyar (nemrég még: 15 Milla) nemzet rendíthetetlen egységében. Az elmúlt években azonban új jelenségre figyeltem fel, több helyről kapom folyamatosan a jelzéseket: Szlovákiában elszaporodtak az agresszív nacionalisták, a neonáci szlovmagyarok.

Hétvégén cseh, szlovák és magyar történészek baráti találkozóján vettem részt. Először a Pedagogicka fakultára siettünk, frissen doktorált cimboránk, Milan tartott egy nagyon fasza előadást arról, milyen általános sztereotípiákkal rendelkezett a cseh politikai és kulturális elit a Hungáriában (Uhorskoban) élő szlovákokról egészen az 1918-as területi dezintegrációig. Nézzünk egy ilyen érdekes általánosítást, hogyan látta Palacky Ferenc, azaz František Palacký cseh történész a szlovákokat, amit eredetileg 1898-ban adtak ki Prágában a Palacky Hungária északi, szlovákok lakta vidékén szerzett élményei alapján.

"A szlovákok nincsenek valami irigylésre méltó helyzetben (...) kézzelfogható a súlyos, mindent elborító szegénység, menj csaj faluról, falura. A kis falvakban kis fakunyhókat látunk sorban, mintha minden kihalt volna körülötte, aztán felvillan egy nő és egy idős férfi. Az életerős férfiak többsége nincs otthon, elment dolgozni a mindennapi kenyérért, legyen az vékonydongájú kisgyerek vagy izmos, életerős férfi, mindenki útra kelt a megélhetésért, legyen az közel vagy távol. A szorongás mindennapos a szlovák emberek többségének életében. Ez az érzés hajtja el őket mezitláb vagy kis papucsban, kifeslett ingben és blúzban, alázatos kifejezéssel arcukon. Ezekre az emberekre néz megvetően a jobb anyagi helyzetben lévő magyar és a világot látott zsidó. A legtöbb településen a leggazdagabb úriemberek a zsidók, akik birtokokat kizárólag a magyar "grófokkal" osztják meg."

Az izgalmas előadás után egy kellemes kocsmába sétáltunk át. Az egyik történész haver megunta a társadalomtudományoknak élő ifjú tudósok, izgalmas, de csóró életét, nyitott egy söröző-éttermet. Amikor már mindenki hazafelé indult, a szomszéd asztalnál ülő arcok közül az egyik hozzám lépett és megkérdezte: - Te magyarországi vagy? Igenlő válaszomra újabb megdöbbentő kérdés érkezett: - Akkor miért beszélsz szlovákul? - Azért, mert megtanultam. – Nem hiszem el. – Lehetett látni, rendesen zavar van az arcukon, LOL. - Akarod, hogy megmutassam a személyim? Hallottam a srác fejében a fogaskereket, ahogy kisiklott megszokott menetéből és az erőlködést, hogy újra beinduljon, nem sikerült. Majd visszanézett a társaságához és közölte velük, tényleg magyar a gyerek.

Ezután a nagyjából tízfős csoport rágyújtott egy Szálasit éltető nótára, majd teli torokból mocskos zsidózni kezdtek. A nyilas nótákat jól hallhatóan mindenki énekelte, valószínűleg már nem először adták elő a műsort. Magát megnevezni nem kívánó forrásom szerint a szlovákiai városban, ahonnan ezek a fiatalok érkeztek, a Jobbiknak meg a 64 vármegyéseknek van egy nagyjából 20-30 főből álló sejtje is. Jó eséllyel ezekkel futottunk össze. Érdekelt kik ők, mit gondolnak a világról: az egyik még odajött hozzám: - de te ugye zsidó vagy? Epic!

Fiatal fősulis barátom meséli: a szlovmagyar értelmiség utánpótlását képző egyetemen egy hallgató a Magyar Gárdába toborzott tagokat, a diákok között petíciót terjesztenek, hogy vonják Vissza Trianont. Ledöbbentél? Itt aláírhatod. Magát megnevezni nem kívánó forrásom szerint, aki nem akarta a petíciót aláírni, ledobálják a Facebook baráti listájáról. Szeptemberben lemondott posztjáról az intézmény dékánja. A hírre, az egyetem történelem szakján, pacsiztak a diákok, végre nem "a zsidók" által írt történelmet fogják tanulni. 

Egy másik panaszos szerint egy jelentős szlovákiai magyar városban nem mer este kimenni kocsmába a barátaival, mert tudja, nem lenne jó vége. Fél. Egy harmadik, hokirajongó haverom keletről mondta: szlovákiai magyarként Szlovákiának drukkoltál a hoki világbajnokságon? Halott vagy! Ha ezt kikéred magadnak, az ismerősöd megkér: soha többé ne szólj hozzá, segítséget ne kérj tőle, egyébként is: biztosan zsidó vagy! 

Egy Komárom és Párkány közötti, full magyar kis faluból származó ismerősöm arról számolt be, hogy egykori ismerősei sorra bekattantak: Martens, rovásírásos póló, Szittya-ősturulos, bőrlemezes tarsoly és Kárpátia. Ismerősöm Csallóközből származó élettársa pedig nem szívesen beszél már egykori ismerőseivel, mert azok folyamatosan „cigányoznak”. A traumatizált személyek legújabb „teljesítménye”: rovásírás táblák megjelentek már a Csallóközben is. A példákat sorolhatnám a végtelenségig, a szlovákiai magyar internetes oldalak hozzászólásaitól kezdve a személyes beszélgetéseken át.

Nem is olyan régen egy politikai előadáson jártam. A két tekintélyes szlovákiai meghívott vendég a fővárosban tanuló, szlovákiai magyar egyetemistáknak mesélt egykori politikai élményeiről, a beszélgetést egy fiatal közíró moderálta. A találkozó után, a moderátor az egyik meghívott vendéggel, egyetemi tanárral (!) karöltve cigányviccekkel szórakoztatta a köréjük gyűlt fiatalokat. WTF? Nem hittem a fülemnek. Természetesen egy jól elmondott cigányviccnek megvan a maga kontextusa, mondjuk a kabaréban, de az határozottan nem a fiatal egyetemisták versus professzor és ifjú közíró találkozója: mindenkinek megvan a felelőssége.

A negatív jelenség létezik, éppen ezért figyeltem érdeklődéssel a nagy csindraddattával indult és a már a korkep.sk által is kritizált, rokonszenves kezdeményezést: madari.sk. Az oldal célja a magyarokkal kapcsolatos sztereotípiák lebontása lenne, amelyek makacs módon rögzültek a szlovák emberek fejében. Megnéztem a honlapot, a Szent Korona mellett szlovákul ez szerepelt: „madarské symboly”, pedig talán ez szimpatikusabb lett volna a többségi nemzet felé: „uhorské symboly”, kinek is szól az oldal? Vagy ha vállaljuk magyarosító hagyományainkat, miért remélünk a másik oldalról több érzékenységet? Aztán, a romakérdésről vagy a szlovákiai magyarok radikalizálódásáról vagy a magyarok szlovákság képéről sem olvastam egy szót sem. A többi tartalom, röviden: unalmas, köldöknézős. Rudolf Chmel mondta: minden népnek a saját nacionalizmusával kell elsősorban foglalkozni, hiszen hazai fából ácsoljátok meg nacionalizmusotoknak az akasztófát!

Magukat megnevezni nem kívánó, az élet különböző területein helyt álló, szlovákiai (történész-, közíró-, és az üzleti világban dolgozó) forrásaim szerint a tizenhét és harminc éves közötti korosztályban, a szlovákiai magyar fiatalok minimum(!) egy harmada jobbik-szimpatizáns, vagyis újnáci, fajgyűlölő, xeno- és homofób eszmékkel kokettál, sajnos. Panaszkodik a Közbeszéden Czímer Gábor, nincsenek jelképeink. Dehogynem, vannak! Nagymagyarország, rovásírásos-tábla, Szálasi-nóta, Fradi-nóta, Az a szép, az a szép, ha miénk a Felvidék, Esterházy gróf, soroljam? Döbbenetes az a szellemi nyomor, ahol a felnövő, új generáció még mindig azzal van elfoglalva, "valakinek sikerülne meggyőzni a hazai magyar széles közvéleményt a gróf pozitív szerepéről."

Belátom: nem könnyű egyensúlyozás ez, vajon a kisebbségi politikának alapvető dolga-e, hogy etnicizáljon (erről szívesen vitatkoznék, így van-e) ha látható akar lenni a politikai térben? Ugyanakkor, ha elfogadom a szomorú tényt, hogy a szlovmagyarok nyolcvan százaléka, hasonlóan Magyarország és a térség többi államának társadalmához homofób, rasszista eszmékkel szimpatizál, milyen alapon vár el egy a demokratikus világban működő és bevett kisebbségeket még pozitívabban diszkrimináló politikát a szlovák többségtől, amikor mindkét fél csak a nacionalista erőpolitikából ért, és ott sajnos még mindig az erősebb kutya baszik.

91 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr204903257

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.14. 10:54:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orgoványi erdőjáró 2012.11.14. 10:07:39

Engem a szlovákiai náci magyarok megöltek amikor nem karlendítettem velük. De már elmúlt.

ggroland91 2012.11.14. 10:08:18

Én nem tudom, hogy mennyi igaz ebből a sztoriból, de ha csak a fele már az is sok! A világ modernizálódik, fejlődik könyörgöm! Én az okostelefonomon olvasom a híreket a hírgyűjtőportálokon (mostanában például a hirklikk.hu-n), ezek meg visszamennek a '40-es évekbe? Hát azért álljunk már meg!

Régi Péter 2012.11.14. 10:08:29

A magyarellenes, kozmopolita neoliberális-globalista személet természetesen sokkal nemesebb és kulturáltabb: ld. pl. a legutóbbi cikkedet, amiben a közvetlen családtagokkal való szexuális kapcsolatokat említetted, mint a világ legtermészetesebb dolgát. Muhaha!

2012.11.14. 10:08:36

Nyafi-nyafi.

Szokjad csak libbantkám, hogy a belterjes haverjaid között divatos szarliberális ideológia nem igazán hatja meg a külvilágot :)

Vinnie Jones 2012.11.14. 10:08:46

Egy hungarofob szelsobalos miert gondolja, hogy magyar tortenelemmel kellene foglalkoznia? Amugy a 13.5 millio magyar emliteseert jar a pirospont, hisz bekeidoben az elmult alig husz ev alatt valoban 1,5 millionyi aldozatot kovetelt a magyar holokauszt.

pinky, the brain 2012.11.14. 10:08:57

szlovmagyarok??? azok mik??? nem ismerek ilyen népet... ismerek szlovákokat, magyarokat, határon túli magyarokat, erdélyi magyarokat, felvidéki magyarokat, stb...
Majd barátom ha te is másodrangú állampolgár leszel szülőföldeden akkor majd elbeszélgetünk, hogy merre fogsz állni (ja, több mint valószínű elhúznál a büdösbe, egy más országba...de képzeld, vannak emberek, akik meg akarnak maradni szülőföldjükön)...
... s igen is másodrangú állampolgár, ha az ember nem használhatja anyanyelvét (olyan szinten, mint a többségi használja), hátrányba van a felsőoktatásban, állami pozíciók betöltéseben...érdekes a sok európai ország betelepült kisebbségei hasonló jogait automatikusnak és magától érthetődnek tekintik a liberálisok, mint te..

Anti Anyag (törölt) 2012.11.14. 10:09:05

Válasz ez a reszlovakizálásra. Négha ilyen is.

Kellene kutakodnod a "másik" oldalon is, bár ekkor blogod aligha lehetne index címlap.

Persze nyilván nem véletlenül nem teszed.

Styxx 2012.11.14. 10:09:22

"Belátom: nem könnyű egyensúlyozás ez, vajon a kisebbségi politikának alapvető dolga-e, hogy etnicizáljon (erről szívesen vitatkoznék, így van-e) ha látható akar lenni a politikai térben?"
valóban nem könnyű kérdés, viszont olybá tűnik, hogy igen: vagy "etnicizálsz", különben gyorsabban asszimilálódsz.
Szlovákia kiváló állatorvosi ló e kérdésben: a Híd-Mostnak bármennyire is szépek a magasztos esznéi, hosszú távon nem nagyon látok más kifutást, mint, hogy a pártban csupán egy magyar platform marad, mint pl egy bármilyen nem etnikai alapon szerveződő pártban mondjuk környezetvédelmi vagy ifjúsági tagozat.

tusuanzen 2012.11.14. 10:09:28

fúú de gyengusz, már megin' ez a rasszista jobbik...
nem unjátok még ?

Rodzservaltersz 2012.11.14. 10:09:35

Nem, te nem zsidó vagy. Mindössze egy nyomorult, beteg fasz.

sunavadász 2012.11.14. 10:09:42

Ez a blog is túlzás kiemel pár perifériális dolgot és ebből próbál általánosítani.
Az tény, hogy az eddig elfolytott nemzettudat újra éled, és ennek vannak vadhajtásai. Az is tény, hogy a zsidózás az nem L'art por L'art, hanem a magyarországi zsidók és a liberálisok ezért nagyon sokat tettek az elmúlt két évtizedben.
Én is nacionalista vagyok, de sosem énekeltem szálasi nótát nem is fogok. Vannak cseh és szlovák barátaim, ők is nacionalisták, mégis jól megvagyunk egymással, ugratjuk egymást, majd egy jót sörözünk.
A cigányoktól viszont ők is ugyanúgy szenvednek, ugyanolyan problémát jelent ez Szlovákiának, mint Magyarországnak.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.11.14. 10:09:51

Az a szomorú helyzet, hogy ezek az alakok ugyanannak az éremnek a másik oldala aminek az egyik oldala te vagy. Nyilván a kurrens csonkaországi téboly exportja.

Muad\\\'Dib 2012.11.14. 10:09:58

"... Ugyanakkor, ha elfogadom a szomorú tényt, hogy a szlovmagyarok nyolcvan százaléka, hasonlóan Magyarország és a térség többi államának társadalmához homofób, rasszista eszmékkel szimpatizál..."
80% mi? Na és ezt a számot honnan vetted te kis szélsőséges hazudozó? Ha már olyan nagy pofád volt Jeszenszky ügyben, - annak ellenére, hogy ott többen mutattak igen jelentős antropológiai kutatásokat az állításait alátámasztandó - akkor most lássuk, honnan vetted a hülyeségeidet?

Kutchek (törölt) 2012.11.14. 10:10:05

Ameddig a tótok olyan vezetőket választanak, akik szerint Benes dekrétumok teljesen rendben vannak, vagy akik tankkal akarnak Budapestre jönni, addig ne azzal foglalkozzunk már, hogy néhány magyar suttyó épp Szálasit élteti.

Kicsit más ha felelős vezetők bohóckodnak, meg kicsit más, ha fiatal srácok kicsit bepiálva.

nookedli 2012.11.14. 10:10:09

Hú de setét a cikk írója.

平八 2012.11.14. 10:10:16

"Szlovákiában elszaporodtak az agresszív nacionalisták, a neonáci szlovmagyarok."
Ez egy reakció.
Az akcióról miért nem írtok?
Nem, nem kell válaszolni, a végén még magyarázkodásba kéne mennetek, amit persze nem akartok.
Jellemző.

fidesz = házmesterek pártja 2012.11.14. 10:10:21

Természetesen ők is kikérik maguknak, hogy nácik/nyilasok lennének, ugye? :D

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.11.14. 10:10:29

Minek jársz ilyen helyekre? Csak felidegesíted magad. Pecázz inkább a gyerekkel.

alapos 2012.11.14. 10:10:40

Öcsém, te beteg vagy. Szerintem nyaljuk ki az területrabló "szlovákok"/(tótok) seggét. Vagy csak te...

dr kíváncsivagyok 2012.11.14. 10:14:18

@Rodzservaltersz:
"Nem, te nem zsidó vagy. Mindössze egy nyomorult, beteg fasz. "

Te meg egy felsőbbrendű faj egészséges egyede ?

Viktus 2012.11.14. 10:15:30

Ez most mégis mit akar? ez már túl erőltetett provokálásnak is.

Terézágyú 2012.11.14. 10:23:55

Öregem, szerintem te (a blogod) az első helyen szerepel a jobbancsok böngészőinek könyvjelzőjében, meg az rss-ben :)))) Már alig várják, hogy új cikked legyen, azonnal jönnek, és beírogatnak :)

Aki meg egyetért, az meg nem kommentel, mert mi értelme lenne...

Rasid al-Maghribi (törölt) 2012.11.14. 10:24:01

"Végül rájöttek: csakis zsidó lehetek."
Pedig csak egy fizetett provokátor vagy.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.14. 10:29:46

Az illusztráció magyar, vagy szlovák nyelvű rovásírást tartalmaz?csak azért kérdem, hogy a jobberek fikázódhatnak-e ősi kulturális ereklyéink jogtalan kisajátítása miatt......

WhyCantITouchIt? 2012.11.14. 10:32:15

A soviniszta szlovák szidja a soviniszta magyarokat.
Csodás.

Sir Galahad 2012.11.14. 10:32:43

Nem nagyon értem a szerző műfelháborodását, amiért lezsidózták. Csak annyira gusztustalan, mint hogy ő a felvidéki magyarokat leszlovmagyarozza, vagy hogy Magyarországot következetesen Uhorskonak titulálja. Egyébként szerintem a szerző által felvázolt arányok szerintem eltúlzottak. Nyilván vannak a felvidéki magyarok közt is radikálisok, de nem hiszem, hogy nagyobb arányban, mint nagyjából bárhol. Amúgy nem helyes, hogy vannak szálasizó neonácik, de hát olyan magyarellenesek is vannak, mint a szerző. Az sem helyes, és elviseljük azt is.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.11.14. 10:38:21

@ggroland91: Szerintem is elég gáz. Én már a kurucinfót meg a metapédiát is Androiddal pörgetem. Hülyék ezek...

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.11.14. 10:38:52

A tragikus egészségügyi helyzetről egy "szép" pécsi példa!

Ismerősöm felesége hosszú évek óta jár mammográfiára, orvosi előírás szerint évente. Enélkül nem írnak fel neki egy bizonyos gyógyszert. Novemberben kellett volna ismét mennie, ezért amikor júliusban a klinikán járt, gondolta, kér időpontot.
Kapott is - 2013 márciusára. Mikor elmondta, hogy addig nem fogják felírni a gyógyszerét, míg nincs mammográfiai lelete, közölték vele, menjen a Da Vinci magánklinikára.
Ott jó hírt közöltek vele: jövő héten mehet CT-re. Hogy hova?
Hát a 400 ágyas klinikára, ahol amúgy csak jövő márciusra van időpont!
De a fizetős Da Vinci-betegek mehetnek szinte azonnal. Ez szerintetek normális?
Miközben az orvosok szinte lélegzetvétel nélkül egyfolytában mondogatják: menjünk időben, csak akkor van esély a gyógyulásra, ha időben kiszűrik a daganatot. De aki jelentkezik, azt "elhajtják", jöjjön 8 hónap múlva. És ha addigra már késő lesz, ki viszi el a balhét? (nyilván a beteg, mert ő fog belehalni a késlekedésbe)

De van pénz alkotmányasztalokra, festményekre, levelezgetésekre, új autókra, IMF elleni kampányra, csak a magyar átlagpolgár dögöljön meg a fidesz szerint!

Készülj a rendszer és kormányváltásra! Fidesz-szocik elég volt!

Anti Anyag (törölt) 2012.11.14. 10:39:15

Egyszerűen nem értem ezeket. A baszkok szinte fele ennyiért lőttek.

Azon csodálkozom, hogy itt a legnagyobb probléma az, hogy páran "zsidóznak" és az árpádsávos.

Ha a szlovákok tovább szórakoznak a magyarokkal könnyen meglehet eljön az az idő amikor már jó páran már szlovák hivatalnokokra vadásznak.

Persze az valahol jellemző, hogy liberális szellemű szlovákká vált magyar nem a Benes dekrétumokon akad ki, hanem a zsidózáson.

Na ezért nem szeretik a szlovákiai magyarok az ilyeneket mint te, mert őket szüleik révén érinti a dolog, téged pedig nem, viszont te a nevükben beszélsz.

sárospataki 2012.11.14. 10:48:18

Sok mindennel együtt lehet érteni, vagy nem. De hogy ne lehessen akármilyen viccet mesélni? Normális vagy???

szeberenyi 2012.11.14. 10:48:42

Nekem csak az a furcsa, hogy ez a blog mintha csak és kizárólag a magyar nacionalizmussal foglalkozna, és mintha Szlovákia csak annyiban érdekelné a szerzőt, mint a magyar nacionalizmus egyik felvonulási terepe. Kicsit rögeszmésnek tűnik az egész, és hát nem tudom, hogy csak ezért érdemes volt-e megtanulni szlovákul.

Illetve azt is gondolnám, hogy Szlovákia sokkal több és izgalmasabb ország annál, minthogy csak az ott (is) megtalálható nacionalizmusról-rasszizmusról kellene állandóan írni...

ƒx 2012.11.14. 10:51:12

Vicces, hogy a frusztrált tót törpe ugat szellemi nyomorról.

pöcögtető 2012.11.14. 10:54:37

Na végre egy értelmes cikk

A turbó magyarokat meg le kell szarni magasról. Azoknak van a legnagyobb pofájuk akik semmit se értek el az életben és így vezetik le az ebből fakadó frusztrációjukat. Ismerek nem egy vérmagyart aki hétvégén nyomja árpádsávosmagyargárdás sót majd hétfőn meg megy szart gereblyézni közmunkában.

the_line 2012.11.14. 10:55:24

"az egyik meghívott vendéggel, egyetemi tanárral (!) karöltve cigányviccekkel szórakoztatta a köréjük gyűlt fiatalokat. WTF?"

Hát nálunk egy egyetemi tanár óráján pár éve csak a cigányozás ment. Nem, ő nem viccelt... Jogfosztás, elkülönítés, miegymás felmerült a Tanár Úr agyában a cirka 40 percig tartó (elvileg egy szemeszteres és természetesen elvileg nem a témához kapcsolódó) egyetemi kurzuson. Ez az ember ma Magyarországon alkotmánybíró...

"szlovákiai (történész-, közíró-, és az üzleti világban dolgozó) forrásaim szerint a tizenhét és harminc éves közötti korosztályban, a szlovákiai magyar fiatalok minimum(!) egy harmada jobbik-szimpatizáns, vagyis újnáci, fajgyűlölő, xeno- és homofób eszmékkel kokettál, sajnos"

Hát ez itthon sincs másképpen, sajnos. Sőt szerintem máshol sem, maximum Nyugat-Eu-ban ez a réteg megoszlik a szélsőbal és szélsőjobb között. Egyébként a példáid tényleg gázosak, de pl. a szlovák sógorom Dunaszerdahelyet szereti, több ottani magyar barátja is van onnan, pezsgő kultélet, jó helyek - ezt mondja és ezt hallja az ottani magyar - nem nacionalista - barátaitól. Bár nyilván nem a Szálasi Bisztróba járnak kávézni :) Másik oldalról a nővéremnek és - mivel már így én is gyakran járok arra- nekem sem volt a legkisebb konfliktusom sem Pozsonyban. Sőt, gyakran hallok 1-2 magyar szót szlovákoktól kedveskedés gyanánt. Most, hogy így mondod, biztos zsidók lehetünk, és az éles szemű szlovákok még előttünk rájöttek :)

Rodzservaltersz 2012.11.14. 11:02:05

@dr kíváncsivagyok:
Nem. Nincs felsőbbrendű faj, te beteg, szerencsétlen idióta. Csak ostoba faszok vannak, mint pl. te, vagy a cikkíró.

Martian (törölt) 2012.11.14. 11:02:13

@ggroland91: "Én az okostelefonomon olvasom a híreket a hírgyűjtőportálokon (mostanában például a hirklikk.hu-n), ezek meg visszamennek a '40-es évekbe?"

Persze igazából az az izgalmas, ha a '40-es évek ideológiáival tele lehet nyomni az internetet... :)

umad? 2012.11.14. 11:02:20

"Ugyanakkor, ha elfogadom a szomorú tényt, hogy a szlovmagyarok nyolcvan százaléka, hasonlóan Magyarország és a térség többi államának társadalmához homofób, rasszista eszmékkel szimpatizál..."

[citation needed]

Molnár Sanyi 2012.11.14. 11:05:11

Eszterházy grófról írt a népszavában Lebovics Imre, akit származását tekintve nem tekintenek elég magyarnak a szélsőségesek, ellenben ő még a szlovák elnöknek is írt Eszterházy rehabilitása ügyében, szóval a szerzőnek javasolnám elolvasni és átgondolni a gróf megítélését.

fourgee 2012.11.14. 11:05:25

Hm, egy újabb írás arról hogy a magyarok demennyire rasszisták és milyen szemetek vagyunk :)

1. ismerek olyan lengyeleket és szlovákokat, akik állandóan zsidóznak meg cigányoznak. Most akkor ők 100% hogy magyarok?

2. a legelvakultabb MSZP-szimpatizáns ismerőseim gyűlölik a cigányokat. Ha tegyük fel, liberális vagyok és nem gyűlölök senkit, de úgy látom hogy sok dologban a Jobbiknak van igaza, attól én rasszista leszek, a cigánygyűlölő, MSZP-rajongó ismerőseim meg jó emberek?

3. Az egykori főrabbi kiadott egy zsidóviccc-gyűjteményt. Ha ebből egy felsőoktatási intézményben mondana pár viccet, akkor antiszemita lenne?

4. Miért szúrja a rovásírás egy csomó műveletlen, gyengébb képességű szemét? 100% hogy nem csak magyarok használták annak idején, hanem az itt élő más nemzetiségű népek is. Ha Japánban, vagy Izraelben, vagy bármelyik arab orzágban rákényszerítenék a népet hogy térjenek át a latinbetűs írásra, ott is sokan lennének még 1000 év múlva is, akik nosztalgiából használnák a régi írást.

5. Miért baj az, ha egy idióta töröl a Facebook baráti listájáról? Most komolyan, tényleg ez a legnagyobb probléma az Életben?

6. A homofób, meg a rasszita nem ugyanaz, nem kell őket egy lapon említeni. Képzeld, van olyan ember, aki brutális módon homofób, de nem rasszista, és van olyan aki rasszista, de semmi baja a homoszexuálisokkal.

Azért kíváncsi lennék, hogy ki az aki fizet azért hogy létrejöjjenek ezek a hungarofób/magyarfób írások, meg hogy tényleg egy ember írja-e, vagy egy csapat :)))

fourgee 2012.11.14. 11:11:59

@the_line: "Másik oldalról a nővéremnek és - mivel már így én is gyakran járok arra- nekem sem volt a legkisebb konfliktusom sem Pozsonyban. Sőt, gyakran hallok 1-2 magyar szót szlovákoktól kedveskedés gyanánt. Most, hogy így mondod, biztos zsidók lehetünk, és az éles szemű szlovákok még előttünk rájöttek :)"

Nem, te egy rasszista homofób fasiszta neonáci lehetsz, mert Bratislavát Pozsonynak írtad. Ha lenne rovásírás a billentyűzeteden, biztosan azzal írtad volna :))

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.11.14. 11:14:47

Érdekelnének azok a nóták.
Árpádsávosban leginkább Horthyt szokták ugyanis éltetni.
Dalokat is leginkább ilyeneket hallani.

Szóval szerintem szimplán hazudsz, mikor lenácizod ezeket a magyar identitásukra büszke hazafiakat.

Mellesleg örömmel olvastam hogy a hozzád hasonló gerinctelen hazátlan tetveket oda küldik ahová valók.
A kurv@ annyukba.

the_line 2012.11.14. 11:27:23

@Anti Anyag: "Persze az valahol jellemző, hogy liberális szellemű szlovákká vált magyar nem a Benes dekrétumokon akad ki, hanem a zsidózáson."

Én nem vagyok "liberális szellemű szlovákká vált magyar", és nem is a szerző nevében beszélek, hanem úgy általában a blogokról.

Olyat például nem lehet, hogy az ember mindkettőn kiakad? Olyan egyszerű gondolkodásra vall, mikor ha valaki felvet egy problémát, akkor mindjárt az rá a válasz, hogy "de hát a másik oldallal/emberrel/ténnyel/történéssel/nézőponttal nincsen problémád?".

Ha a kocsid elromlik a szerviz után és visszaviszed, akkor megemlíted hogy "ja, amúgy a felvágott is régi volt amit a sarki boltban vettem"? Minden problémát mindenhol, minden időben mindenkinek felhánytorgatsz? A szerző valszeg úgy gondolja, van egy probléma, amellyel találkozik, ami egyébként nincs igazán kibeszélve, de ő érdemesnek tartja megosztani ezzel kapcsolatban a véleményét. Nem feltétlenül ez az egyetlen problémája, meg csak nem is feltétlenül a legnagyobb, nem feltétlenül képezi le egy poszt az egész világnézetét, ez csak 1 kérdés. Te is csinálhatsz blogot, megírhatod, ami szerinted érdemes. Egy bejegyzés, egy probléma, arról beszélgethet aztán aki akar a kommentekben. Persze beszélgethet bárki bármiről, csak az, ha annyi a reakció, hogy "tezsidóliberálisprovokátorgyurcsányistakommancstetű" az úgy értelmetlenné teszi a egyes problémákról való eszmecserét.

svetapop 2012.11.14. 11:27:30

A csehek valószinűleg semmit sem értettek az egészből - ha egyáltalán megtörtént ez az eset - de a Szerző - gondolom - gyorsan feljelentette őket, hadd bűntessék meg a "Gazokat"
És ilyen alakok képviselik Magyarországot külföldön.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.11.14. 11:37:28

Gondolom vannak ők olyan töketlen idióták, hogy nem is tudják, Kossuth és Petőfi is biza' elmagyarosodott tót. Ezzel az embertípussal, kedves poszter, nem is érdemes foglalkozni.

gazell16 2012.11.14. 11:40:22

A kérdés nem az hogy te zsidó vagy vagy netalán szlovák, hanem hogy sötét vagy mint a barlang.
Elképesztő mennyiségű érvet szolgáltatsz arra hogy csak lenézni lehessen téged, megvetni. Még ellenfél sem vagy.
Egy dolgot kiemelnék: ha te szlovákiai magyarként ( szlovmagyar= ?) a szlovák hoki válogatottnak szurkoltál akkor állj oda büszkén nagyapád vagy ükapád hovéd sírjához és újságold el neki hogy miért vállalt áldozatot annak idején a hzáért. De az is meglehet hogy a nagyapád sírja cirill betűs, ez esetben tekintsd tárgytalannak
Epik: " áruló nem leszek, ilyent soha nem teszek....amíg ééééélek!"

gazell16 2012.11.14. 11:48:32

Gondolom vannak ők olyan töketlen idióták, hogy nem is tudják, hogy a déli harangszó kiért/miért szól minden europai országban.
Gondolom vannak ők olyan töketlen idióták, hogy nem is tudják, Petőfi is biza' jo magyar volt
Gondolom vannak ők olyan töketlen idióták, hogy nem is tudják, hany idegenbeli hazánkfia maradt gerinces magyarként idegenben is, és nem ócska amőba

káosz kapitány 2012.11.14. 11:49:11

te vagy az élő példája annak, h attól még, h valaki olvasott, beszél egy két nyelvet, talán világlátott is attól még simán lehet primitív és buta. a probléma, h te talán tanítasz is és ilyen baromságokkal tömöd a hallgatóid fejét mint 80%-a az embereknek Magyarországon ilyen meg olyan. már honnan a picsából is tudhatnád ezt te ha kint élsz Prágában vagy Pozsonyban de a lényeg, h nem itthon? gyakorolj már némi önmérsékletet és önvizsgálatot, h milyen irányban is haladsz. ahogy már egyszer korábban is írtam, olaj vagy a tűzre, nem segítesz a békés együttéléshez hozzá senkit, csak szidni tudsz és ítélkezni de ami még rosszabb; általánosítani. egy senki aki nélkül biztos ha csak egy kicsit is de nyugodtabb lenne a világ ezen része.

gazell16 2012.11.14. 11:49:20

@Rodzservaltersz:
Ígíy kell ezt lereagálni.Méregfog kihuzva, KO.
De ennek magyarzhatod, ezek vertikalisan csolatasban gondolkodnak, magukat felul kepzelven

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.14. 11:49:25

@Régi Péter: errol a jeszenszky csalad tudna beszelni neked sokat, aholis a vagyonmegtartas miatt keresztbe-kasul beltenyesztek...:-)

káosz kapitány 2012.11.14. 12:00:48

@Member: azt hittem Petőfi szerb. nagy lesz a balhé ha ezt megtudják a szintén magyargyűlölő haverek... megnézném, ahogy ölre mentek, kedves nagyon tájékozottak olyan emberek identitásán akik végül mégiscsak magyarul írtak, Magyarországért tettek.

the_line 2012.11.14. 12:00:58

@fourgee:
1. Igen, ez mindenhol van. De attól még nem teljesen irreleváns rámutatni, hogy itt is.

2. Csakhogy a Jobbik politikájának szerves része, hogy homofób meg hogy rasszista. Ilyen nézeteket valló emberek minden párt (főleg néppártok) támogatói között lehetnek, de azoknak nem ez a programjuk egyik alappillére.

3. Abban van különbség, hogy zsidó mesél zsidóviccet, vagy ha nem. Csak gondolj bele, magyarként viccelődni a magyarokkal egy társaságban az nem gáz, sőt ha indulatosak vagyunk, gyakran használjuk, hogy "ez az idióta ország", "mennyi hülye van itt", stb. De ha egy (esetleg szintén valami piszlicsáré dolog miatt éppen ideges) romántól hallanád ezt, azért nem siklanál úgy el a dolog felett. Még akkor sem, ha épp ő sem gondolja úgy általában komolyan, mint mi, amikor ilyeneket mondunk.

4. Engem nem zavar és túlzásnak tartom ezen pörögni. De tény, hogy én is furcsállom, olyan, mintha mostantól mindenki elkezdene lovon közlekedni :) A magyar kultúratörténet része a rovásírás, de ezt erőltetni nem sok értelme van, a mai korban egyszerűen nincs a mindennapokban helye. Nem fogják az emberek tömegesen megtanulni, főleg nem használni. Attól pedig, hogy a tihanyi apátságot, a visegrádi várat, az aranybullát meg a Gesta Hungarorumot sem plakátozzuk ki az országban, még erősen a kultúra részei.

5. Nem nagy probléma, de azért az ilyen embert minősíti.

6.Nem feltétlenül esik egybe elméletileg, inkább mondhatjuk, hogy "intoleráns". Aki intoleráns, az vagy egyik, vagy másik, de azért általában mindkettő. Bár ennél a témánál a homofóbnak tényleg nincs relevanciája.

"Ha lenne rovásírás a billentyűzeteden, biztosan azzal írtad volna :)) "

Mekkora biznisz lenne ilyen billentyűzetet csinálni! :) Én pl tuti vennék :)

darazszoltan 2012.11.14. 12:16:41

má' bocsi...de van valami, abban amit mond...
kb. 100 post született "anyázásból"...ebben legalább világelsők vagyunk...

most 6-8 hónapja járom a környező országokat melóilag és sajnos ugyanazt érzem, amit ő...mindenhol "imádnak" bennünket...

Hasznavehetetlen Régensherceg 2012.11.14. 12:16:53

"a szlovákiai magyar fiatalok minimum(!) egy harmada jobbik-szimpatizáns, vagyis újnáci, fajgyűlölő, xeno- és homofób eszmékkel kokettál, sajnos"
kedves do tahó, kár, hogy ezt a gyöngyszemet a végére hagytad, így naívan, bízva benne, hogy ember vagy és nem egy csúsztató féreg, végigolvastam ezt az egész vödör hígfost :(

2012.11.14. 12:17:03

@ggroland91: szar bújtatott reklám, telefonnal vagizás, és enyhe felsőbbrendűségi komplexus. Verbálisan beletaposnék a lelkedbe, de nem értenéd.

@Selmeczi a rusnya, büdös fideszes "szőke" nő!: Te csak simán takarodj a picsába, hülye spammer.

@umad?: Ne keress bizonyítékot hamisított statisztikára, túl könnyű csinálni.

trsfszkrvstn (törölt) 2012.11.14. 12:17:53

Imádom, amikor történelem szakosok, legyen az magyar, cseh vagy szlovák, verik a mellüket, egymásnak ugranak, hogy ki a náci, ki a szlovákabb a szlováknál, vagy magyarabb a magyarnál.
És persze köztük is vannak megélhetési rettegők, mint a poszt szerzője is.
És mindig kiderül, hogy a nagy liberális álca mögött egy kirekesztő elme lakozik. Valakit ki kell rekesztenie, akár magyar, akár cigányt, hogy meg tudja határozni a maga liberalizmusát.
Kitalált történeteket ad közre, hogy mekkora nácik a szlovákiai magyarok... ugyan már! Akik a Híd-Most-ra szavaztak, még csak nem is az MKP-ra, az a nép nem náci, kézzel-lábbal küzd az elfogadásért egy olyan országban, ahol másodrendű állampolgároknak tekintik őket.

A csehek meg eléggé megvetik a szlovákokat, nem is kíváncsiak a szlovák-magyar hisztire szerintem.

Az ilyen embereknek azt tudnám javasolni, hogy valami értelmes, valóban kihívást jelentő szakot végezzenek el, ne történelem és egyéb bölcsész szakra menjenek, ami egy büfé szak, hanem mondjuk villamosmérnök, orvosi, vegyész stb.

Azon egyébként nem csodálkozok, hogy a szlovákiai magyar fiatalok közt van pár magyarkodó, hiszen a szlovákok nagyon megvetik őket, leköpik, megverik, kirekesztik, természetes, hogy olyan irányba fordulnak, ahol elfogadást kaphatnak.
Az átlag szlovák mindennapi fasizmusa táplálja az átlag szlovákiai magyar fiatal magyarkodását. Ha közellenségnek kiáltotta ki Meciar, Fico és Slota a magyarjaikat, akkor a magyarok is ennek megfelelően fognak viselkedni. Akit kirekesztesz, az előbb utóbb kirekesztettként fog viselkedni.

trsfszkrvstn (törölt) 2012.11.14. 12:30:36

@káosz kapitány: Én is ezt érzem, hogy a posztoló a liberalizmus mögé bújtatott gyűlöletbeszédével többet árt a szlovák-magyar viszonynak, mint a szlovák nácik és a magyar hungaristák együtt.
---
Amúgy én sem hallottam még egyetlen Szálasit éltető nótát sem éltemben, mondjuk nem forgok ilyen körökben, de én is csak Horthy-s dalokról tudok. Szóval itt is kilóg a lóláb, hogy ez egy kissé kamu poszt.
Szálasi nem is volt annyi ideig hatalmon szerintem, hogy nóták születhessenek róla. Na mindegy... gyanús nekem, hogy ezt a történetet csak álmodta a szerző.

bigthereal 2012.11.14. 12:30:45

az nem merült fel benned, szerencsétlen, hogy a felvidéki magyarok az IGAZSÁGÉRT küzdenek? ahogy a jobbik is.

és igazán abbahagyhatnád már ezt a szánalmas hungáriázást meg uhorskózást, csak rád vet igen rossz fényt.

1918-ig az 1001 óta jogfolytonos Magyar Királyság létezett, akár tetszik, akár nem.

káosz kapitány 2012.11.14. 12:40:37

@darazszoltan: nem sok van abban amit mond. nullához közelít de úgy látszik mindig lesz fül ami meghallja a legnagyobb hülyeséget is. abban az esetben pedig, ha valaki vérlázító és csúsztatásokkal, ferdítésekkel és légből kapott számokkal dobálózik nem sok köszönet jár. milyen környező országokat jársz te munkáért? romániát? vagy szerbiát, ukrajnát? ott jobb? akkor menj oda, meg is érdemled. szlovákiát? mert per pillanat jobbnak tűnik a gazdasági helyzet? addig amíg az autógyárak viszi a hátukon az egészet addig szerintem egy szó se essen a szlovák csodáról. szlovénia? ugyan már, neki sincs munkájuk és legalább akkora recesszióban vannak mint mi. horvátország? na, ott talán valóban nem kedvelnek minket csak a pénzt amit nyár mindenki odavisz de ez meg az ő bizonyítványuk. ausztria? becsületes vagy, tanult vagy legalább van szakmád? akkor kellesz és becsüld meg magad, ha nincs akkor csak te is újabb török lennél a már így is foszladozó szociális hálón.

trsfszkrvstn (törölt) 2012.11.14. 12:41:15

"Magukat megnevezni nem kívánó, az élet különböző területein helyt álló, szlovákiai (történész-, közíró-, és az üzleti világban dolgozó) forrásaim szerint a tizenhét és harminc éves közötti korosztályban, a szlovákiai magyar fiatalok minimum(!) egy harmada jobbik-szimpatizáns, vagyis újnáci, fajgyűlölő, xeno- és homofób eszmékkel kokettál, sajnos."

A magukat megnevezni nem kívánók egy tuti hiteles forrás, nekik feltétlenül el kell hinni, hogy MINIMUM egyharmad a nácik aránya, sőt én akár 95%-ra is tippelnék, de bizonyítékot tőlem se várja erre :) Vagy azt is írhatnám, hogy névtelen források jelentették, hogy a szlovákok 99%-a náci és otthon Tiso oltárt emel a LED tv mellett.
Pont egy olyan nép oktat ki másokat nácizmusból, amelyik a második világháború alatt és előtt nyíltan náci vezetőt választott maga fölé Tiso személyében, nem is német nyomásra, hanem mert ezt látták jónak, követendő útnak.
És az az ország, ahol máig Tiso kultusz van... no comment.

Ennyire ostoba hogy lehet valaki? Bedob egy ilyen mondatot, hogy 1/3 náci a magyarok közt. Rendes névtelen, ellenőrizhetetlen forrásokra hivatkozva. Ahogy azt kell.
Komolyan mindig pukkadásig tudok röhögni történészek, bölcsészek vagy ilyen beállítottságú emberek posztjain, annyi blődséget írnak le.

Amit a posztoló folytat, az nem igazi liberalizmus, hanem annak valami eltorzított formája.

Gerilgfx 2012.11.14. 12:41:47

nézd már, műeurópai, magát ősszlováknak képzelő elmegyógyintézetből kiszökött blogger kiment szlovákiába liberalizmust osztani az ottani magyarok közé

vajon tényleg van ilyen, vagy ezt a blogot csak álmodom?

ha így folytatod öcsém, vagy a magyarok, vagy a szlovákok, vagy a zsidók nyírnak ki.

trsfszkrvstn (törölt) 2012.11.14. 12:44:35

Most itt cezúra van vagy mi?
Na mindegy azért leírom: nem az a baj, hogy valaki szlovák, magyar vagy zsidó, hanem hogy ostoba. Ugye?
Az ilyen álliberális az számomra egy szinten van a nácival.

Laczika72 2012.11.14. 13:46:44

Akkor elmondom itt is: a náci az nem a nacionalista rövidítése, hanem a nemzetiszocialistáé. Persze aki megelégszik az elégséges történelem eredményeivel, és a jelen közéletből szerzi be pontosnak vélt információit, az ezt nem tudja. Akkor most már tudja. Most, hogy ezt tisztáztuk, feltételezve hogy a nemzetiszocialista jelentése még a legbutábbaknak is világos, nyissuk ki az enciklopédiát a nacionalista címszónál, és olvassuk el, amit ott találunk. Utána pedig tessék leszállni a nacionalistákról, vagy ha úgy tetszik: nemzeti érzelműekről, hazafiakról. Tessék végre abbahagyni a náci jelzővel illetésüket, mert csak önmagát járatja le az a féltudású, negyedkegyelmű idióta, aki nem tudja megkülönböztetni Gizikét a gőzekétől.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.11.14. 13:46:51

Most mit vártál? Az elhülyülés nem áll meg a határnál.

dzsugasvili 2012.11.14. 13:47:17

Na ne röhögtess. Ügyesen beugrasztasz pár indulatosabb emberkét, pedig nyilvánvalóan marha nagy hazugság az egész cikk. Egy provokáció. Senki nem énekel Szálasit éltető nótákat máma, baromság az egész.

Nem tudom, miért jó neked, hogy az állítólagos fajtád ellen kelted itt a hangulatot ekkora fórumon. Mi a fenéért rak ki egyáltalán ilyen gyűlöletkeltő cikkeket az Index?!

Honnan vesszük, hogy szlovák vagy, nem pedig valami műmájer pesti tahó, aki néha benyom egy-egy életidegen, furcsán hangzó kifejezést, lehetőleg jó sokat Ugorszkázva meg Magyarszkázva közben?

Viszonylag sok szó esik a megbékélésről az utóbbi években a környező népekkel, ezt kivétel nélkül mindig a szlovák kormányzati politika akadályozza hathatósan. Amikor meg éppen 2 hétig semmi újabb jogkorlátozás nincs a FELVIDÉKEN, akkor gyorsan benyomat az Index egy ilyen cikkecskét főoldalra.

Mi elrágódunk a hülyeségen, valaki meg jót röhög a háttérben rajtunk.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.14. 13:47:27

"a Magyar Gárdába toborzott tagokat, a diákok között petíciót terjesztenek, hogy vonják Vissza Trianont"

Ki vonja vissza és hogyan?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.14. 13:47:33

"homofób, rasszista eszmékkel szimpatizál"

A kettőt nem kéne összemosni. Én pl. liberális vagyok és homofób, a rasszizmust elutasítom. A homofóbia nem más, mint a homoszexualitás elutasítása.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.14. 13:47:43

@bigthereal:

"1918-ig az 1001 óta jogfolytonos Magyar Királyság létezett"

Ez igaz, de nem mindig önálló államként.

büdipeti 2012.11.14. 13:47:48

Beteg egy nemzet vagyunk. Megyek inkább visszafoglalom Vietnámot. Száljon Élesi!

exlex 2012.11.14. 14:06:17

@Csehszlovák Kém:
Szarok a dotohos pofádba.

Szálasi örmény hulladék volt.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.11.14. 14:38:41

Ni, már meg is akarnak ölni. Pedig elég súlyos problémák ezek, sajnálom, hogy érdemi reakció nem érkezett csak személyeskedés és fenyegetőzés.

Persze, dughatjuk homokba a fejünket, úgy is csinálhatunk, h a jelenség nem létezik, nyilván a posztoló találta ki, de ettől még a probléma nem oldódik meg. csók, csk

gazell16 2012.11.14. 19:00:18

@trsfszkrvstn:
Lehet hogy marosszéki népdalt hallgatott, de az s naci neki

gazell16 2012.11.14. 19:00:25

@the_line:
Van rovaskarakter excellhez+wordhoz, le lehet tolteni netrol.

GERI87 2012.11.14. 19:00:29

"madarské symboly”, pedig talán ez szimpatikusabb lett volna a többségi nemzet felé: „uhorské symboly”,"

Elfelejthetnéd már ezt a hülye Hngarizást/Uhorskozást.....semmi értelme.
Amikor meg az ember leírja hogy miért, akkor meg kijelented hogy tul.képp. magyar nemzet sincs "mert genetikailag szlávok vagyunk.."
Most akkor ki gondolkodik faji alapon?
Annyit még te is tudhatnál hogy "nyelvében él a nemzet" nem a DNS-ében..

ez a 'szlovmagyarozás' meg béna...

A témához:

Igen, elég baj hogy sok lett a tulok jobbikos gárdista nyominger...

Ebből nekem nem a nacionalizmus fáj, nem az a baj, aki a nemzetit tartja a legfontosabb identitásának a sok közül és e szerint él, az tegye....engem a korlátoltság, ostobaság, bunkóság zavar ami e mellé társul manapság...

GERI87 2012.11.14. 19:00:33

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Haladás, legalább az államiság meglétét nem vonod kétségbe:)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2012.11.14. 19:43:38

@Csehszlovák Kém: Igazából tök jó, hogy ezt a jelenséget jóval előttünk megfogalmazta pár angol:

- Látják, az erőszak velejárója a rendszernek!
- Pofa be!
- Mindenki láthatja, hogy ez egy erőszak-rendszer! Elnyomnak, segítség, elnyomnak!
- Büdös paraszt!
- Na, most elszólta magát! Hallották, ezt magyarázom! Látta, hogy elnyomott? Maga látta, ugye? Látta? Maga látta?

szeberenyi 2012.11.14. 19:44:02

@Csehszlovák Kém: az a baj a cikkeddel, hogy alapvetően szubjektív, a saját előítéleteidből táplálkozó és egyedi megfigyelésekre épül, ezekből pedig nagyon súlyos következtetéseket von le, miközben egyáltalán nem vizsgálja, milyen enyhítő körülmények lehetnének (ez pl. egyébként az ilyen amerikai esszéírós teszteken alapkövetelmény, hogy ha az ember érvel valami mellett, akkor tények alapján tegye és mindig vegyen számba potenciális ellenérveket is).

Láttál egy kocsmában magyarokat csúnya dolgokat énekelni, hallottál ismerőseidtől pár dolgot arról, milyenek a szlovákiai magyarok, ezek alapján pedig össze is raktad a képet, hogy szerinted milyenek.

Ha tegyük fel valaki arról ír posztot, hogy halott egy kocsmában cigányokat "Megyünk lopni"-t énekelni, illetve egy csomó vidéki ismerőse mondja, hogy mennyi mindent loptak el tőle a faluja roma lakói - akkor az ez alapján összerakott képet te fairnek éreznéd?

A posztod és a többi írásod alapján valószínűleg a gondolkodásod is ugyanolyan szélsőséges és előítéletes, mint a náciké. Ne csodálkozz, ha ők lesznek a méltó vitapartnereid.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.14. 20:24:08

@szeberenyi:
"az a baj a cikkeddel, hogy alapvetően szubjektív, a saját előítéleteidből táplálkozó és egyedi megfigyelésekre épül, ezekből pedig nagyon súlyos következtetéseket von le,"

A blog egy szubjektív műfaj. Ahogy a komment is.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.14. 20:24:24

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"A homofóbia nem más, mint a homoszexualitás elutasítása."

- Elutasítod, mert nem akatsz részese lenni.

- De tolerálod-e két másik ember között?

silent76 2012.11.14. 20:57:20

Uhorsko nem létezett. Az Magyarosrszág volt. Olvasd el a trianoni békeszerződést.
Meg olvasd el az Édes Annát. Abban is úgy írja, hogy a szülei a csehekhez kerültek. Az a szó, hogy "szlovákia", meg, hogy "szlovák" csak egy kitaláció.
Előbb-utóbb úgyis győz az igazság...

pharmacyli 2012.11.14. 20:57:44

Meddig mérgezhetik hülyeségekkel a tudatot? A szerző gondolom haladó, européer rendelkezéseknek tudja be a Beneš dekrétumokat?
Úgy prüszköl a Nagy-Magyarország, illetve rovásírás szavak leírása előtt, mint ördög a tömjénfüsttől. Más kérdés az, hogy a Nagy Magyarország nem úgy és oly soká állt, mint, ahogy ezt sok honfitársam véli, de volt ám olyan is, amikor mertünk nagyok lenni... És ez miért baj?
Bevezetnék a rovásírást, mint általános írásmódot Magyarországom. Igazi hungarikum lenne? S mi történne, mi történik, ha rovunk?
Nem tudom, mi a szerző véleménye arról a Prágában egy idegenvezetőtől hallott állításról: 1918-ban újra egyesültek a csehek és a szlovákok... A kérdésemre, miszerint az újraegyesülés egy első számú egyesülést feltételez, s ha volna oly' jó esetleg megmondaná-e az első egyesülés körülményeit, időpontját. A válasz az volt, hogy honnét jöttem? Ezek szerint egy történeti tény attól függ, hogy Budapestről jövök, vagy mondjuk Brüsszelből?
Apropós, Munkácson azt mondták, hogy a Kárpátalja újraegyesült Ukrajnával? Azután azt is hallottam, hogy nem merünk leásni, mert mindenütt szerb emlékeket lelünk.
Én kész vagyok avítt, szörnyűséges nemzeti érzéseim feladni a bizonyítékokra, de hogy lehetett volt ugyanaz a terület egyszerre csehszlovák, szerb és ukrán?
Mindenütt ennyi labanc van még? Meddig labanckodhatnak?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.11.15. 01:23:01

@szeberenyi: : Vajon az is alapkövetelmény esszéírás előtt, hogy értelmezd a szöveget, amit kommentálni szeretnél?

El foglak keseríteni: én nem a szlovmagyarokról írtam általában, hanem a neonáci szlovmagyarokról, idézem magam: „Az elmúlt években azonban új jelenségre figyeltem fel, több helyről kapom folyamatosan a jelzéseket: Szlovákiában elszaporodtak az agresszív nacionalisták, a neonáci szlovmagyarok.” Kapaszkodj, most biztosan újdonságot mondok: a jelenség sajnos megfigyelhető az összes Eu tagországban is.

Persze a posztra adott együgyű reakciók tökéletesen visszaigazolják feltételezéseim, elég sokan magukra vették, erről nem tehetek, ilyen ez a popszakma, no meg ha üt a poszt az fáj is.

Vajon hol voltak a komentelő tömegek, amikor a neonáci szlovák Kotlebát egy krasznahorkai helyi magyar hívta meg egy kis „takarításra” a községbe?

@JClayton: JClayton pajtás, maga pedig egy talicska aprómajmot!

@GERI87: Probléma, hogy még mindig nem látod a Hungária-Magyarország pár közötti különbséget, néhányszor még le kell írnom, ezek szerint. Van egy jó hírem a számodra: türelmes ember vagyok!

GERI87 2012.11.15. 01:23:12

@silent76:

Neked is a pofádba a lófaszt, Szlovákia és a szlovák nép létezik, miért ne létezne, tagadni fogyatékosság, az ilyen barmok miatt nem lehet normális vitát, érvelést folytatni mert ti is ugyanúgy hülyeségeket beszéltek...

pharmacyli 2012.11.15. 08:50:24

Szomorú dolog a végkövetkeztetés. Aki ma megnézi a térképet, kimegy az utcára, látja: létezik egy magyar állam, létezik egy szlovák állam. Emberek laknak bennük, akik élni szeretnének, jól élni, boldogan élni. És jön egy ilyen blog, és gyújtogat. Aki a jövőbe néz, az felejtse el a begyakorlott sztereotípiákat, miszerint vannak haladó szlovákok, gyöpös - Óh, Irgalom atyja ne hagyj el, rovással rovó - magyarok. A két nép kapcsolatában a magyarság már nagyon nagy árat fizetett a jövőbeli együttéléséért. Most viszont a szlovákságon a sor, beneši dekrétumok megbélyegzése, a nyelvhasználat, az állampolgárság ügye megoldásra vár, mégpedig úgy, hogy az a mindkét oldali magyarok számára megfelelő legyen. S még valami. Ha jól ismerem a szóhasználatot, Uhorsko-ban fennmaradt a szlovákság, mégpedig abban az állapotban, hogy képes volt államalkotó nemzetté lenni. Most alapvető kérdés, vajon az ott élő magyarok megmaradnak-e, elvándorolnak-e, vagy beolvadnak-e? Én inkább ez utóbbi kérdéskör és a békés egymás mellett élés ügyén aggódnék. Valamint igyekeznék elkerülni a blog kirekesztő, a magyarokat mindenütt és mindenhol megbélyegző liberál-trendi állásfoglalásokat.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2012.11.15. 08:50:27

Ááásít.

Az a baj ezekkel a nácikokkkal, hogy a totalitárius felfogásukbból eredően csak egy egyetemes igazság létezését képesek elfogandi, aminek természetesen a birtokában is vannak. Civil gerillaakciókra(lásd pl. kétnyelvű táblaállitás) alkalmatlanok mert nem tudják kivitelezni és/vagy beszariak a munkára.

Ugyanez a baj az agresszív liberálisokkal is. Egyetlen egyetemes igazság létezését képesek elfogandi, aminek a "művelt értelmiségiként" természetesen a birtokában vannak. Civil gerillaakciókra(lásd pl. kétnyelvű táblaállitás) alkalmatlanok mert nem tudják kivitelezni és/vagy (de leginkább) beszariak a terepmunkára. Kivételes tehetségüket legfőképp az utólagos fikázásban mutatják ki, esetleg szerveznek egy belterjes konferenciát. Utólag.

Nos, a tapasztalataim szerint mindkét csoport nagyjából egyenlő arányban található meg a szlovákia/felvidéki magyar társadalomban, csak az utóbbi gyakorlatilag kisajatitotta a média adta lehetőségek legjavát(lásd Új Szó), mig a neonnácikok legfeljebb a kocsmában 10 sör után kart lengetnek. Esetleg szerveznek egy hiánypótló gyerektábort Böjte Csaba árvái számára, aminek az ötlete a liberális konferencián valami érthetetlen módon szintén nem merült fel...biztos megakadályozták a zsidók, de minimum a piréz titkosszolgálat. Esetleg a gaz neonnáci kommentelők, akik egy primitiv posztra ugyanolyan hasonló stilusban mernek reagálni. Végülis az olvasottság megvan...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.11.15. 17:08:30

@bigthereal:

1. 896-tól létezik Magyarország.
2. Máig jogfolytonos, azaz 1116 éve.

A királyság 1946-ban lett eltörölve Sztálin akaratára és nyomására.

GERI87 2012.11.15. 17:09:33

@Csehszlovák Kém:

A problem az, hogy nincs különbség a kettő között....ugyanaz az állam.
A magyar hódítás véget vetett a Kárpát medencei szláv törzsi államok létének, és a legyőzött szláv törzsek és törzsi szervezet nem maradtak meg, a szlávok betagozódtak a magyar törzsi szervezetbe, majd az államalapítással az államba. Az egységes szlovák nemzeti tudat inkább már a 17-18. században jelent csak meg, korábban szlovákság nem létezett, szláv nyelvű felvidéki népesség volt csak, ellenben a magyar népi tudat létezett, a lakosság 80%-át tette ki 800 éven át, a vezet réteg tőlük eredeztette magát. Felesleges különbséget tenni, a szlovákok és más nemzetiségek nem voltak államalkotó nép.

A te felvetésed olyan mintha azt mondanád hogy az Orosz Birodalom az Észtek, Lettek, Oroszok közös állama volt, mert pl a lettek etnogenezise a cárságon belül történt meg...ezért az Oroszország elnevezés helytelen a korabeli államra...de ez mint tudjuk nevetséges.

Úgy látszik sokszor le kell írnom.

GERI87 2012.11.15. 17:09:43

Azért érdekes hogy a szlovák nyelv nem tesz különbséget a 1918 előtti és utáni Ausztria között (Rakusko).
Pedig a te logikád szerint az a csehek és szlovének állama is volt tehát különbséget kéne tenni...

Az Uhorsko/Magyarsko elnevezés csupán a háború elötti soknemzetiségi állapot és az az utáni nemzetállamiság között tesz különbséget, erre jó, semmi másra...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.11.15. 17:10:01

"Végül rájöttek: csakis zsidó lehetek."

Erre nem lehetett túl nehéz rájönniük.
Minden megnyilvánulásodból süt a magyarellenesség.
A csehszlovák kémek viszonylag ritkán szoktak Magyarország javára ténykedni.

"Hétvégén cseh, szlovák és magyar történészek baráti találkozóján vettem részt."

Mentél provokálni? Szaktekintélynek biztosan nem téged hívtak. :-)

"- Te magyarországi vagy? Igenlő válaszomra újabb megdöbbentő kérdés érkezett: - Akkor miért beszélsz szlovákul? - Azért, mert megtanultam. – Nem hiszem el. –"

Mert ő nem tudja, hogy kém vagy. A kémeket mindig jól fizetik, annyiért érdemes a gazda nyelvét megtanulni.

A cikk elején meg ugye már kiderült, hogy csak magyarországi, de nem magyar.

"- de te ugye zsidó vagy? Epic!"

Az még a külföldiek számára is elképzelhetetlen, és érthetetlen, hogy egy magyar annyira magyarellenes legyen mint te, szóval nem nehéz rájönni az okára. De nem is igen titkolod.

"A negatív jelenség létezik,"

Kinek mi a negatív.
Lehet megdöbbennél, ha tudnád, hogy inkább te tűnsz bekattant negatív jelenségnek.

"„madarské symboly”, pedig talán ez szimpatikusabb lett volna a többségi nemzet felé: „uhorské symboly”,"

Persze persze, itthon meg hívjunk országunkat Hungáriának, csak mert te utálod a, ha magyarul beszélünk, és nevezzünk meg magunkat.

Elmondták neked ezerszer, lehet milliószor is, te akkor sem fogod fel, hogy az általad kritizált és javasolt szavak ugyanazt jelentik. A magyaroknak legalábbis.

"Aztán, a romakérdésről vagy a szlovákiai magyarok radikalizálódásáról vagy a magyarok szlovákság képéről sem olvastam egy szót sem."

Talán mert nem erről szól a honlap. Feltételezem a TV műsort sem találtad ott. A google a barátod, ha olvasni akarsz valamiről, de nem találod.

"a szlovákiai magyar fiatalok minimum(!) egy harmada jobbik-szimpatizáns, vagyis újnáci, fajgyűlölő, xeno- és homofób eszmékkel kokettál,"

A te betegesen magyar utáló csehszlovák kém agyad értelmezésében.

"Panaszkodik a Közbeszéden Czímer Gábor, nincsenek jelképeink."

Téged nem értett bele. Nekik nincsenek jelképeik, nem neked.

Javasoltam is a számukra a hivatalos szlovák állami címert kék helyett zöld hármashalommal. Az nagyon ütős és hatásos, mindent kifejez, amit ki kell fejeznie.

aeidennis 2012.11.23. 15:47:06

@GERI87: A blog írója Hungária alatt a magyar RENDI államot érti, csak éppen történelemből nem annyira művelt, hogy érthetően ki tudja fejezni magát.
süti beállítások módosítása