CEN48ce2e_polep.jpg

Nagyon kemény a cseh elnökválasztás, az emberek komolyan pánikba estek, hogy Zeman elnök lehet. Akit ismerek, mindenki Schwarzenbergre megy szavazni, a részvételi arány mindenhol elképesztő magas. Lehet, mégis megnyeri a Herceg? Urnazárás: délután kettőkor!

Kövesse a dotoho on-line tudósítását a cseh köztársasági elnökválasztás fináléjáról!

Schwarzenberg este nyolc körül még egy utolsó nyilatkozatot adott a cseh hírtévének. Az idős politikus már nagyon fáradtnak tűnt, egy-egy mondattal válaszolt a riporter kérdésére. Hírek szerint a rövid beszélgetés után, elhagyta a Lucerna bárt, több újságíróval már nem beszélt. 

Este 20 órakor a cseh hírtévébe látogatott és egy órás interjút adott Milos Zeman, leendő cseh köztársasági elnök.

beseda.jpg

Szomorú Schwarzenberg fanok a Lucerna Music barban:

JB48cf4a_11.JPG

Megérkeztek az első kisvideók, Zeman beszél rögtönzött sajtótájékoztatóján a választási győzelemről. Felesége helyett lány kísérte el.

Schwarzenberg elismeri vereségét:

A szavazatok 99,9%-os összeszámlálása után a 2013-as cseh köztársaság elnöki választás nem hivatalos végeredménye:

Milos Zeman - 54,80%, 2 716 748 szavazattal

Karel Schwarzenberg - 45,19%, 2 239 796 szavazattal

Milos Zeman, cseh köztársasági elnök lányával érkezik első sajtótájékoztatójára:

KHU48cf4c_ZEMziabhshbiasdbcid.jpg

16:36 Zeman improvizált sajtótájékoztatója a himnusz eléneklésével ért véget, amely során nem hagyott nyugodni a tudat, hogy ezzel az emberrel korábban már találkozhattunk

Az újságírók a választások alatt rendkívül megosztott cseh társadalom felől és a rendkívül durva kampányról érdeklődtek. Orbán után Zeman is focizni kezdett: "A kampányban eddig a Slavia játszott a Sparta ellen, most azonban a nemzeti válogatott fog fellépni".

"Szeretném megköszönni minden cseh polgárnak, aki rám szavazott. Gratuálok Schwarzenbergnek a második helyezéshez. Szeretném önöket biztosítani, hogy minden cseh köztársasági elnöke szeretnék lenni." - hangzottak el az új elnök első mondatai. Kis szünet után Zeman nem tagadta meg magát és így fordult az újságírókhoz: "És most válaszolnék a nagyon intelligens újságírók esetleges kérdéseire...."

16:12 Éljen Zeman, at zije Zeman! kiáltásokkal és vastapssal köszöntik az új cseh köztársasági elnököt a Zeman stáb főhadiszállásán, pillanatokon belül beszélni fog az új cseh köztársasági elnök.

16:08 BRÉKING, Schwarzenberg sajtáj, most! "A tíz százalék világos különbség, elismerem vereségem, gratulálok Zemannak, aki remélem minden cseh köztársasági elnöke lesz." Úriember.

16:06 Jelinek, cseh politológus a helyi hírtévében: "Teljesen természetes, hogy egy társadalom, amelyik bizonyos gazdasági és társadalmi válságban találja magát és kritikus a fennálló politikai pártok felé, egy olyan jelöltet választ meg, amely a baloldalt reprezentálja, azon az áron is, hogy a jelölt jó néhány személyes hibáját megbocsátja."

16:00 Így szavaztak Magyarországon a csehek: Schwarzenberg: 84,09%! 

15:52 Egy gyöngyszem a cseh történelemkönyvekből: Milos Zeman ugyanabban az életkorban lesz köztársasági elnök, mint  Tomáš Garrigue Masaryk és Antonín Zápotocký. 

15:47 Az egyik Schwarzenberget támogató politikus reméli az új köztársasági elnök jó elnökük lesz és gratulál neki.

15:44 Ezekben a pillanatokban a cseh hírtévén már mindenki Milos Zemannak hívja az új köztársasági elnököt a stúdióban.

15:38 Eközben a Zeman stáb háza táján pezsgőt még nem bontottak, de a sör már folyik, az egyik stábtag így kiáltott ki a hotel erkélyén: "Ez az első megnyert választásom, beszarok a boldogságtól!"

15:34 A cseh hírtv-ben azt mondja az egyik szpíker, hogy a két jelölt között mindössze háromszázezer szavazatkülönbség van mindössze, dotoho Svarci!

15:30 A szavazatok 95%-nak feldolgozása után az állás döntően nem változott, Zeman megy 55 százalékkal.

15:25 A ČTK hírügynökség szerint Zemanra elsősorban a szociáldemokrata párt, a kommunista párt, Dienstbier, Bobošíková és Fischer szavazói tették voksukat.

15:20 A Zeman stáb főhadiszállásán jó néhányan már biztosak abban, hogy Milos Zeman megnyerte a választást, és arról beszélnek, hogy holnap reggelig táncolni fognak. A Svarci rajongók arca kicsit gyűröttebb, és töretlenül bíznak a pillanatnyi állás megfordításában.

15:00 A cseh hírtévé stúdiójában érezhető a hangulatváltozás, egyre több interjúalany kezd Milos Zemanról kijelentő módban beszélni, mint a Cseh Köztársaság új köztársasági elnöke.

14:55 A szavazatok felének összeszámlálása után országosan még mindig Zeman vezet 57,5:42,5 arányban

14:50 A cseh fővárosban Schwarzenberg vezet 65:35%-os arányban

14:47 A külföldön élő csehek között Schwarzenberg vezet 84,91%-os arányban

14:39 A szavazatok 20%-nak összeszámlálása után végre elkezdett csökkeni a különbség, Svari jön fel: 40,5, Zeman: 59,5.

14:26: A szavazatok 3,5%-ának összeszámlálása után Zeman: 60, Schwarzenberg: 40 százalékon áll.

14:17 Megjelentek az első adatok a cseh hírtévén: Zean 57:43 arányban vezet. A legkisebb falvakban leadott szavazatok összeszámlálásával kezdték.

14:13 Egy közvélemény kutató cég vezetője szerint az elmúlt hat napban Zeman minimális arányban vezetett Schwarzenberg előtt..

14:07 Az előzetes számok alapján, állítólag, a részvétel valamivel alacsonyabb volt, mint két héttel ezelőtt. Ez sajnos nem jó hír Svarci szempontjából.

14:03 Most jelentették be a cseh hírtévében, hogy az első előzetes eredményeket mintegy harminc perc múlva jelentik be. Izgulunk.

14:00 Az urnákat lezárták országszerte, megkezdődött a szavazatok összeszámlálása.

13:57 Felix Slováček a Zeman stáb vezetője kijelentette, hogy Zeman megérdemelné a győzelmet, ha ez nem történne így, személy szerint csalódott lenne. Mindenesetre hozzátette: ha nyerünk, első dolgunk lesz, hogy kinyissunk egy üveg valamit a Várban. Úristen.

13:53 A Reflex jobboldali hetilap megszavaztatta olvasóit: 65:35 arányban Schwarzenberg nyerte a választást, olvasóik között.

13:48 Zeman veresége esetén vörösborral fog vígasztalódni, ha megnyeri a választást, fehérborral koccint!

13:45 Az első körben elvtelenül drukkoltunk Szily mesterrel együtt Vladimir Franznak, aki a második forduló előtt hatalmas csalódást okozott: történt, hogy az agyonvarrt ex-skinhead felszólította híveit, szavazzanak Zemanra! 

13:30 A cseh hírtévé már tud valamit? Az ezekben a pillanatokban elkezdődött választási műsor előtt egykori Habsburg uralkodók életéről szóló dokumentumfilmet reklámozták.

13:22 Pénteken szavazott a jelenleg még hivatalban lévő köztársasági elnök. A legutolsó hírek szerint urnazáráskor Vacláv Klaus nem tartózkodik a Cseh köztársaságban, Brüsszelben vesz részt egy Eu-s rendezvényen (höhö). Klaust természetesen most is megkérdezték, hogyan szavazott, aki most sem titkolta különösebben, bár nyíltan nem mondta ki, hogy szavazatát Zemanra adta. Korábban az elnök több interjúban felszólította híveit, hogy Milos Zemant támogassák. 

JB48c9e4_t2.JPG

13:14: A legnagyobbak is hibázhatnak, csak ne ezen a szavazaton múljon! Marek Pražák, a Schwarzenberg stáb szóvivője megerősítette, hogy bizony jelöltjük a pénteki nap folyamán érvénytelen szavazatot adott le. A szabályok értelmében ugyanis csak a borítékba helyezett szavazólap érvényes, míg Karel Schwarzenberg a nagy számban jelenlévő újságírók előtt, boríték nélkül dobta szavazatát az urnába. Megmutatjuk: 

432321.jpg

13:07 Apu, kezdődik! A botrányos hirdetést nemrég kommentálta az interneten Pavel Šafr a Blesk főszerkesztője is, aki személyes felháborodását fejezte ki a Zeman stáb piszkos módszerei ellen, mivel olyan politikai hangnemet honosítottak meg Csehországban, amely tragikus és rossz fordulatot jelenthet a közhangulatban, lejáratja a Cseh köztársaságot külföldön, és a gyűlölet magját hinti el a cseh nemzet tagjai között. A bulvárlap főszerkesztője egyben kérte a polgárokat, hogy tegyenek különbséget kollégái munkája és a fizetett hirdetési felületek között. 

12:54 A botrányos hirdetés nyomában. A pénteki nagy botrányt kiváltó Schwarzenberg-ellenes egész oldalas hirdetést egy prágai ügyvéd adta fel - jelentette be Kateřina Kuchařová a cseh Ringier Axel Springer szóvivője. Más, meg nem erősített hírek szerint a meg nem nevezett ügyvéd maga Vladimír Zavadil, Zeman egykori közeli munkatársa. Schwarzenberg a Facebookon fejezte ki megdöbbenését a személyét ért, nemtelen támadás kapcsán és mindenkit felszólított, hozzon magával még egy embert. Ajjaj, ez egyszer már nem jött be.

12:40 Fogadjon az elnökre! A szavazó helységek pénteki nyitásával egyidőben megélénkültek a fogadóirodák helységei is: a pénteki és a mai napon az emberek nemcsak sporteseményekre, de az elnökválasztás végső kimenetelére is fogadhatnak. Rögtönzött közvélemény-kutatásunk szerint péntek este a bukik kedvence Milos Zeman volt. A Fortuna fogadóiroda jelentése szerint az egyik elnökjelöltre péntek estig 4 millió koronát tettek fel a játékos kedvű polgárok.

JAV48c9f0_volby_czech_wars.jpg

12:30 Az urnazárást és az első eredményeket Zeman a chodovi Top Hotelben, Karel a belvárosi Lucernában várja. A győztes itt mondja el el első beszédét is. A Herceg 700 vendéget vár. A Lucerna szórakozóhely tulajdonosai, Ivan és Dagmar Havel régóta a jelenlegi külügyminiszter támogatói. Schwarzenberg felesége nem tart az elnökjelölttel, balesete miatt, a Monarchia nevű, mozgássérültek számára is megközelíthető étteremben várja az első eredményeket.

12:20 A Čro1 rádióban épp most mondták be, hogy Kvilda településen a reggeli órákban a hőmérők -20 fokot mutattak a választási iroda bejáratánál. Igaz, ami igaz, Prágában is megfagyunk lassan, de azért ez nagyon kemény. Az ottani részvételi arányról egyelőre nem érkeztek hírek.

10:20 Ügyes! A legalacsonyabb részvételi arányt a választások idején tegnap regisztrálták Vítonice na Znojemsku településen, ahol a szavazásra jogosultak mindössze 5%-a járult az uránhoz! 

10:02 Mindenki szavazni megy. A választási bizottság jelentése szerint egyes dél-cseh településeken a részvételi arány meghaladta a száz százalékot is! Ennek oka, hogy nagyon sokan kihasználva a dermesztő hideg melletti napsütést, különböző síparadicsomokban töltik a napot, ahol szintén lehet szavazni személyi igazolvánnyal.

A szlovák SME polgári-liberális napilap kommentátora sem titkolja szimpátiáját Schwarzenberg felé: "Még ha ma veszítene is Schwarzenberg minden tiszteletet megérdemel, hogy a Benes dekrétumokkal kapcsolatos kijelentéseivel megijesztette Ficot. Természetesen jobb lenne, ha a Herceg nyerne. Ugyanis egyértelműen jobb elnök lenne, mint Zeman" - írja Peter Schutz, így folytatja: "Schwarzenberg kijelentései Benesről és arról a tényről, hogy az egykori háborús elnök ma ma minden bizonnyal Hága előtt felelne tetteiért, rámutatott egy különleges képességére: az értékelvű vitákban nem a többség szavát nézi, ha érzi, hogy igaza van. Korábban, mint a TOP 09 elnöke is kijelentette már, hogy a gazdasági reformok, vért, verítéket fognak hozni a cseheknek, na ez az, ami megkülönbözteti Schwarzenberget Klaustól és Zemantól, akik mindig a könnyebb ellenállás irányában haladnak."

Eközben Csehországban. Nem alszanak a komancsok: a választás napjára a cseh Blikkben ez az fizetett, egész oldalas hirdetés jelent meg, talán nem szükséges lefordítani.

MBB48c98b_inzerat1_1.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr1005044756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.01.26. 13:46:16

Urnazárás után AZONNAL exit poll eredmények várhatóak?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.01.26. 13:47:17

Igen + egy nagyinterjú az új elnökkel :)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.01.26. 14:08:53

Höhöhö. És még a román felsőbbrendűségen röhög egész Európa.

Nálunk az urnazárás utáni első percben már a képernyőn szokott lenni az exit poll eredmény! (Igaz, legutóbb pont a hibahatár billentette át a dolgot, Geoană már bontotta a pezsgőt, végül de Băsescu ült be a székbe.)

Askeladden 2013.01.26. 14:23:54

Az első képhez:
Ha már punk, sőt SID, akkor valami ilyesmi jobb lenne! Már csak a póló miatt is! :-)

www.stars-portraits.com/img/portraits/stars/s/sid-vicious/sid-vicious-by-pam.jpg

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.01.26. 15:45:25

Ha nektek 30 ezer szavazatkülönbség az „mindössze”... :(

lehunyjaketszemet 2013.01.26. 16:02:48

Na, így legalább Klausnak nem kell külföldre költöznie :)

petraeus 2013.01.26. 16:39:06

Legalabb nem marad az EU szorakozas nelkul, Klaus tollakat tuntetett el, Milos meg reszegen fog hulyesegeket beszelni...

padlogaz 2013.01.26. 16:55:56

a csehek se komplettek, de ott legalább a külügyminiszteri székig eljuthatott egy schwarzenberg...

amúgy miért írod nagy "H"-val a herceg szót?

Elim 2013.01.26. 16:59:14

Nahát, nahát! Csodaországban sem képesek az emberek "helyesen" dönteni? Hülye demokrácia! (Amúgy tényleg sajnálom, hogy a jobb jelölt bukott el most.)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.01.26. 17:19:33

@Éhes_ló: @Elim: @padlogaz: Akik most itt kárörvendenek, azok figyelmébe ajánlanám, hogy a csehek most az orbáni politikára mondtak igent. Fico és Orbán után itt van legújabb haverotok: Zeman. Similis simili gaudet, nézzétek meg jól srácok, kit választottatok a magatok nyakára Magyarországon...

Éhes_ló 2013.01.26. 17:36:16

@Csehszlovák Kém: a kacaj neked van címezve és a demokráciára történelmileg és genetikailag olyannyira érzékeny csehekre, ahol a komancs párt parlamenti tényező lehet és a benesi dekrétumok máig hatályosak:
nemet_sorstragedia.lorincz-veger.hu/menekules_sudetenland

Persze ezért még nem kapcsolták le a közvilágítást sehol, soha...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.01.26. 17:51:28

@Éhes_ló: Azért írtam, hogy ne rajtam nevess, hanem magadon, mivel most ugyanaz a politika kap nagyobb teret Csehországban, ami Magyarországon már két éve pörög. Legalább látod most, kit választottatok meg 2010-ben, szóval ez az első öngólod.

Lassan mondom, h az ilyen húgyagyú magyarméterek is megértsék, mint te, hogy a benes-dekrétumok a cseh jogrend részévé váltak, nem érvényesek már, viszont annyira hatályosak, mint a magyarországi németek kollektív megbélyegzéséről és kitelepítéséről szóló törvény, a trianoni béke vagy a párizsi vagy éppen a westfáliai béke. Ez pedig a második öngólod.

Jaj de fáj neked az a Colosseum, muha. Elárulom, ott azért kapcsolják le a világítást, mert a szélsőjobb parlamenti párt zsidózott a bp-i országgyűlésben és folyamatosan antiszemita, romaellenes politikát folytat. Ez pedig a harmadik öngólod.

Elim 2013.01.26. 17:52:12

@Csehszlovák Kém: Én is sajnálom, hogy Zeman nyert, de szerencse a szerencsétlenségben, hogy rajtad lehet röhögni. Elképzeltem, milyen arrogáns, a csehek fantasztikus demokráciaérzékenységéről és bölcsességéről szóló cikket kanyarítottál volna ide. Az összes térségbeli országban ugyanakkora a "politikai bölcsesség". Miért mondtak igent az "orbáni politikára" a csehek és miért csinálja Fico majdnem ugyanazt, mint Orbán, ha ezek az országok annyival különbek kis hazánknál?
Igen, örülök, hogy kaptál egy pofont a valóságtól! Bocs.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.01.26. 17:58:15

@Elim: Hijj ecsém, akkor bizony magadat sajnálod, ide folyamatosan szopni járnak a kommentelők?

Ami pedig a politikai bölcsességet illeti mielőtt öntelt nacionalista fejed teljesen teljesen elszállna, gyorsan mondom: nézzél apukám a táblára!

Mutatom: Schwarzenberg - 45%!

Nugatos, nem állampárti múltú, nem populista erő! Ezen gondolkozz el, aztánost keresd meg nekem ezt a politikai erőt Magyarországon, aztán gyere vissza ide bocsánatot kérni, hogy megint hülyeségekkel szennyezted itt be a kommentfelületet.

Azt a cikket pedig amit olyan szépen elképzeltél, hétfőn elolvashatod a hvg.hu vélemény rovatában :)

Mystes 2013.01.30. 11:11:58

@Éhes_ló: Nemcsak ezért nem kapcsolták le, hanem amikor a szlovákok agybafőbe verték a cigányaikat, azért sem.

Miért van ez?

Azért, mert Szlovákia egy jelentéktelen ország, senkit nem érdekel, hogy mi folyik ott. Magyarország viszont fontos.

Mystes 2013.01.30. 11:12:06

@Csehszlovák Kém: Mi a fasznak ír CsK a HVG-be? Milyen kapcsolatai vannak ennek?

Zeman nyert.

Következésképp CsK eddig hülye volt.

Askeladden 2013.01.30. 11:13:29

@padlogaz:

"amúgy miért írod nagy "H"-val a herceg szót?"

Gondolom becenév, akkor nagy betű!

Hawks 2013.01.30. 11:13:46

Kedves Csehszlovák Kém!

Kicsit off leszek:

"Hogy lesz egy budai gyerekből pozsonyi, majd prágai lakos?" Végigpörgettem az elejét blogodnak, de sajnos nem találom a posztot ahol ezt leírtad. Pedig érdekelne a válasz, nem egy tipikus életút... általában felvidéki magyarok költöznek Csehoba, kiváncsi lennék téged mi vitt arrafele.

előre is köszönve,
Hawks

Pan Modry 2013.01.30. 11:13:56

@Csehszlovák Kém:
Zeman azokon a helyeken nyert ahol tobbsegeben kepzetlen, buta emberek elnek.

Pragaban es a tobbi nagyobb varosban schwarzenberg nyert, Zeman igy a cseh buranok elnoke lesz.

Bar hozzateszem Zeman igy is nagysagrendekkel normalisabb ember mint a Schmitt Pali volt.

nordas 2013.01.30. 11:14:10

Azért Zemant elég erős Orbánhoz, v Ficohoz hasonlítani, sőt Klausnál is várhatóan sokkal nyitotabb lesz az eu felé.
Amúgy papírforma győzelem született. Bár Schwarzenberg nézetei nekem is sokkal szimpatikusabbak, Cseho-ban még most is nagyon erősen virágoznak a kommunista nézetek. Arról nem is beszélve h a herceg úr neje még csehül sem tud. Az milyen lett volna, ha a cseh tv mondjuk készít egy interjút, ahol schwarzi alszik a neje meg németül makog..:D

padlogaz 2013.01.30. 11:14:44

@Csehszlovák Kém:
haverom, szerintem te nem ugyanazokat a kommenteket olvasod, amelyeket mi írunk...

...vagy nem bírod értelmezni őket, de sebaj, rajtad kívül valószínűleg mindenki érti, hogy mit akartunk mondani.

Elim 2013.01.30. 11:14:52

@Csehszlovák Kém: Néha vannak jó írások a hvg.hu vélemény rovatában, sajnos inkább csak más tollából:

hvg.hu/velemeny/20130124_TGM_Ova_intjuk_Kanadat

"Nagyon fontos az illúziók között leszámolnunk „a Nyugathoz” fűződőkkel, ahonnan a fajgyűlölet és fajüldözés kiindult (a gyarmatosítás korszakában), s ahol ma is vígan működik, és a rendszer működésének az egyik garanciája. Be kell látnunk, hogy – bármilyen abszurd ez históriailag – Izrael se mentes a fasizálódás veszedelmeitől (lásd Langer Ármin kiváló tanulmányát és vallomását a Kettős Mérce blogon), aminek meg kell változtatnia végre az antiszemitizmus elleni elengedhetetlen küzdelemnek az egész karakterét."

Elim 2013.01.30. 11:15:42

@Csehszlovák Kém: Schwarzenberg nem politikai erő, hanem egy személy! A mögötte álló párt hány százalékot szerzett a legutóbbi választásokon? Jössz itt egy második fordulós(!) eredménnyel... no comment.

petraeus 2013.01.30. 11:15:56

@Csehszlovák Kém: Mar megint faszsagokat beszelsz, osszehasonlitod a (prezidencialis) elnoki valasztast egy miniszterelnoki/parlamenti valasztassal...
A csehek nem az Orbani oruletre mondtak igent, hanem egy faszt valasztottak elnokuknek... Raadasul 45%ot adtak egy osztrak/cseh fonemesnek, ami azert nem rozsz, ez egy fontos lepes a sajat tortenelmi szembenezesukhez.
Igaz a szocdemek (akik az orbani utat kovetnek) nyeresre allnak de nagyon messze vannak a 2/3 adtol es azert en meg nem irnam le a konzervativokat es a jobboldalt se(akik arrafele jobboldali gazdasagpolitikat kovetnek, nem a fasz Orban baloldali populsta protekcionista orultseget).
A beneses faszsagaid mar nagyon farasztoak, ha nem ervenyesek akkor miert nem lehet torolni a jogrendbol?? Szimbolikus lepeskent, hiszen ugyse ervenyesek:). Talan azert nem mert akkor kenytelenek lennenek karpotolni a szudeta nemeteket... A benes dekretumokra hivatkozva utasitjak el az egyeni karpotlasi kervenyeket, akkor azert megiscsak fontos, hogy a jogrend resze legyen...

Elim 2013.01.30. 11:16:38

@Csehszlovák Kém: Nem vagyok az "ecséd", te troll f*sz, próbálj meg normálisan kommunikálni, ha normálisan szólítanak meg. Aki kritizálja azt az idióta arroganciát amit ideböfögsz nap nap után legyen az egy szimpla sporthír vagy bármi, az már rögtön nacionalista? Ha azt mondom, hogy ugyanolyan hülyék a csehek és a szlovákok, a lengyelek és románok, mint a magyarok, akkor rögtön náci leszek? Ha egyet értek TGM állításával, miszerint a Knesszetben három párt is jobbra áll a Jobbiktól akkor meg antiszemita?

Éhes_ló 2013.01.30. 11:16:54

@Csehszlovák Kém: rajtad nevetek, mert - sokadszorra - kiderült, hogy fingod nincs arról, amiről hadoválsz itt.
Vagy amiről hazudozol.

Itt öngólt azok a magadfajták lőnek, akik sunyinelhallgatnák németek százezreinek elpusztítását, kifosztását, elűzését.

Az elsötétítési mozgalmat meg pont leszarom, felőlem a hradzsinotokat is lekapcsolhatjátok hetekre, teszek rá, sokadmagammal.

Elim 2013.01.30. 11:17:17

@Csehszlovák Kém: Szerintem is fontos tiltakozni a Jobbik hülyeségei ellen, de pont a "Colosseummal" van egy kis hitelességi probléma:

mandiner.blog.hu/2013/01/26/a_colosseum_meretu_kettos_merce

Elim 2013.01.30. 17:05:01

Atyaég! 30-án megjelentek a 26-i hozzászólásaim... :))
süti beállítások módosítása