csanyi_mlf (1).jpg

Ez nem tartott sokáig, újra a zsidózó magyarok pártján az MLSZ. Újra lehet focipályán az ellenfél himnuszát kifütyülni, hátat fordítani és letolt gatyával mocskoszsidózni, kicsit mussolinizni, indulavonatozni.

Újra lehet palesztin és iráni zászlót magunkra ölteni, hiszen legújabban az oktatáspolitikához is kiválóan értő, de a külpolitikában is járatos polihisztor futballdrukkereink számára mi sem természetesebb, hogy egy sporteseményen fejtsék ki a közel-keleti kérdéssel kapcsolatos álláspontjukat. Így lesz tök logikus, hogy magyar válogatott meccsre idegen ország zászlajával járhatunk meccse, így lesz a teázóból is kocsma, örülj bazmeg, hogy nem vertük szét!

536949_581093655252292_778419122_n_1.jpg

Újra lehet majd Nagy-Magyarország és Árpád-sávos zászlóval mérkőzésre érkezni, mint az köztudott, válogatott és magyar bajnoki mérkőzésekre leginkább történelem-professzorok járnak, akik különös érdeklődést mutatnak az Imre király vagy II. Rákóczi Ferenc korabeli futball iránt, még hogy ezek a buzi angolok – hogy néznek mán’ ki! - találták fel a futballt, mi? Ezeket az embereket nem zavarja a tény, hogy több, mint kilencven éve Erdély, Felvidék, Kárpátalja és a Vajdaság nem a magyar közigazgatási határokon belül található, mint ahogy nyilván az sem tűnik fel egyiknek sem, hogy útlevél és várakozás nélkül, amikor csak akarja, egy darab személyi igazolvánnyal szépen átsétál a jelképes határon és élvezi. Már ha tudná.

Huszonhárom történelmi zászlónk van, miért csak az Árpád-sávokat erőltetjük? A választ önökre bízom, de szerintem sokkal vagányabb lenne az Anjou liliomokkal, Mátyás hollójával – csőrében aranygyűrű, milyen cool már! – vagy V. László oroszlánjával díszített ultra sálban a kerítésen buzdítani a magyar csapatot! Ez utóbbi ráadásul hasonlít az angol oroszlánra is, na, ezt játszátok le. Úgy tűnik, egyes szurkolói körökben a nemzeti színek határozottan cikinek minősülnek, ezért újabb szimbólumok felé nyúlnak, világ ultrái egyesüljetek!

Izgalmas az MLSZ szerepe is ebben a színjátékban. Talán még emlékeztek rá, minden azzal kezdődött, hogy a magyar-izraeli barátságos meccsen kint a helyszínen semmit nem hallottak, majd öt nappal később ígéretet tettek, hogy vizsgálódnak. Annál nagyobb volt a megrökönyödés szurkolói körökben, amikor idén, év elején az MLSZ nagy hangon kijelentette, perli a stadionbezárásért felelős fanatikusokat, tényleg, hol tart az ügy? Az MLSZ közleményében jelezte, teljes mértékben egyet ért a FIFA rasszizmus-ellenes kampányával és a jelenség visszaszorítása érdekében egyértelmű jelzést ad azok számára, akik kilátogatnak magyar bajnoki és válogatott klubmérkőzésekre.

Olyan hangzatos ígéreteket olvashattunk még idén januárban, miszerint nem fogadható el a szurkolók tömeges diszkriminatív megnyilvánulása, és a mérkőzésen részt vevő MLSZ-ellenőrök és játékvezetők felelőssége lesz, hogy a hazai szervező klub segítségével megszakítsák a találkozót, amennyiben a szurkolók diszkriminatív és antiszemita rigmusokat kántálnak. Az MLSZ Fegyelmi Szabályzatát az UEFA által előírt zéró tolerancia jegyében alkalmazzák a jövőben, ennek értelmében az antiszemita rigmusok, Mussolini nevének skandálása, az Árpád-sávos címer, Nagy-Magyarország térképek, palesztin és iráni szimbólumok, zászlók nem jeleníthetők meg sporteseményen!

Arról, hogy ezek a jelenségek már évtizedek óta egyébként jelen vannak futballpályán, volt tudomásunk, miképp valahol azt is sejtettük: ha az MLSZ valóban akarta volna, hogy ezek a jelenségek már régen eltűntek volna a futballpályák lelátóiról. Vagy legalábbis visszaszorultak volna. A januári MLSZ nyilatkozat, azon kívül, hogy megkérte a szurkolókat, viselkedjenek rendesen egyelőre semmit nem jelent a gyakorlatban, úgy tűnik az egész Csányi szereplés arról szólt, hogy megnyerjék az UEFA bizalmát, hátha eltörlik az zárt kapus büntetést, álszent szervezet. Most, hogy kiderült, a zártkapu eltörlésének egyelőre esélye sincs, az MLSZ sem alakoskodik már, újra nyílt lapokkal játszik és az Orbán rezsim milliárdos stadionokkal jutalmazott verőlegényeihez, kisnyilasaihoz fordult.

Elkerülte a közvélemény figyelmét ugyanis az a január végén küldött MLSZ válaszlevél, amely az MLSZ által létrehozott Szurkolói Iroda és a magyar labdarúgó szervezet közötti egyeztetések során született. A SZI ugyanis sérelmezte – demokrácia, ó! – hogy nem lehet a FIFA zéró toleranciájával összhangban másokra nézve sértő jelképeket bevinni, amelyet úgy értelmeztek, hogy az MLSZ „betiltott magyar jelképeket”. Szerencsére a Csányi-szervezet már nem az az MLSZ, hiszen „partnerként kezelik a szurkolókat”, ami nemcsak szavakban, de tettekben is megnyilvánul. A nyugtalankodó szurkolók számára küldött megnyugtató válaszlevélben többek között ez írják: „a többek által vélelmezett, kifogásolt gyakorlat, eljárás bevezetése – mint ahogy eddig sem – most és a közeljövőben sem áll az MLSZ szándékában”.

Ez tiszta beszéd, magyarul az MLSZ részéről mehet a dolog. De valaki értesítené a FIFA-t is, hogy egyik tagországa nem tartja magára nézve kötelezőnek a nemzetközi szabályokat? Köszi.

72 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr695078019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Viktor 2013.02.13. 14:41:19

Ezt az agylövött, neoliberális fröcsögést felesleges volt leírni.

kennyking 2013.02.13. 14:41:45

Az Árpád-sávos címer (?) és az iráni zászló is tiltott jelkép?

benoke77 2013.02.13. 14:42:52

"Huszonhárom történelmi zászlónk van, miért csak az Árpád-sávokat erőltetjük?"

Ha átfutottad azt a 4 oldalnyi tót történelmet, olvasd végig a magyart is, és kb. 2-3 éven belül rájössz.

ErrOr 2013.02.13. 14:51:30

Akkor a tótok miért használják a magyar címer egy részét és az orosz zászló egészét? Ez nem zavar?

ob.szerver 2013.02.13. 14:51:44

A rendkívül rokonszenves Szepesi úr a Fidesz megyei listáján. :D

Van aki meglepődött?

egyatlagosfelhasznalo 2013.02.13. 14:51:50

4 oldalnyi? Tán zsebkönyvben? :-)))

duke64 2013.02.13. 15:04:47

Korábban is olvasgattam már ezt a blogot és egyre inkább ,megerősödik bennem az a vélemény,hogy te egy barom vagy!

Kb. ennyi szót érdemel a munkásságod!

Ma Baker 2013.02.13. 15:06:18

nyugodtan rá lehet keresni Izrael többi meccsének himnuszára is youtube-on. Londonban ugyanúgy kifütyülik őket mint Budapesten (max a hangfalak nagyobb hangereje miatt elsőre nem tűnik föl). De ügy ebből csak nálunk van...

falomb 2013.02.13. 15:06:25

Inkább örülnél, hogy szurkolóink ilyen érzékenyek a közéleti kérdések iránt.

Ló Elemér 2013.02.13. 15:11:32

Emberek, az a lényeg, hogy foci (és egyéb) meccsen a saját csapatot kell buzdítani, nem az ellenfelet gyalázni, esetleg saját politikai meggyőződést, sajátos történelemfelfogást, egyéb oda nem illő faszságot propagálni. Ez az UEFA szerint tilos és büntetik. Értelmes ember a saját csapatot buzdítani megy meccsre! Mégis, mit keres ott egy iráni zászló? Nóóórmális?

sánta vas 2013.02.13. 15:16:10

Hát ismét sikerült jó sokmindent összegyurmákolni ebben a posztban.
Mocskoszsidózni tényleg nem lenne szabad, de a palesztin zászlóval miért nem lehet felhívni a figyelmet Izraelen belüli rasszizmusra? Ahol rendőrállami módszerekkel terrorizálják a palesztin lakosságot. Különösen, hogy a FIFA és az UEFA fokozott hangsúlyt helyez a rasszizmus elleni fellépésre.
Az Árpád-sávos zászlót meg hagyjuk már békén. Milliószór lezajlott már ez a vita,és mindig elmondatott, hogy fontos állami jelkép. Szerepel a Nemzetbiztonsági Hivatal logójában, ott van a díszőrség sapkáján. Nemzeti ünnepeken pedig a többi történelmi zászlóval együtt felvonultatják.

ob.szerver 2013.02.13. 15:29:00

@sánta vas:

"a palesztin zászlóval miért nem lehet felhívni a figyelmet Izraelen belüli rasszizmusra?"

A magyarországi rasszizmusra hol hívod fel a figyelmet és milyen zászlóval?

xunilo 2013.02.13. 15:29:36

A blog posztolónak: Elmebeteg vagy.
Csak néhány hazugságod, csúsztatásod, rágalmad:

" Most, hogy kiderült, a zártkapu eltörlésének egyelőre esélye sincs, az MLSZ sem alakoskodik már, újra nyílt lapokkal játszik és az Orbán rezsim milliárdos stadionokkal jutalmazott verőlegényeihez, kisnyilasaihoz fordult."

Konkrét példát kérek! Kik azok a kisnyilasok? Én az vagyok? A Debrecen szurkolók azok? És az újpestiek? És a fradisták? Ha igen, akkor mind az? Vagy csak egy részük?

". A SZI ugyanis sérelmezte – demokrácia, ó! – hogy nem lehet a FIFA zéró toleranciájával összhangban másokra nézve sértő jelképeket bevinni, amelyet úgy értelmeztek, hogy az MLSZ „betiltott magyar jelképeket”."

Ezt jól értelmezte az SZI.

"a többek által vélelmezett, kifogásolt gyakorlat, eljárás bevezetése – mint ahogy eddig sem – most és a közeljövőben sem áll az MLSZ szándékában”.

Ez tiszta beszéd, magyarul az MLSZ részéről mehet a dolog. De valaki értesítené a FIFA-t is, hogy egyik tagországa nem tartja magára nézve kötelezőnek a nemzetközi szabályokat? Köszi."

Te viszont felhasználod egy "kis" csúsztatásra.
Ja, s még valami: a saját hazádat akarod feljelenteni. Ez nálam HAZAÁRULÁS, régebben kötél járt érte. Nem véletlenül egyébként.

benoke77 2013.02.13. 15:29:56

@Ló Elemér: Az Egyetem meg arra való, hogy tanuljunk benne, ne tüntessünk, az utca közlekedésre stb. A sport ill. a lelátó mindig is felülete volt vagy felületet adott a politikai meggyőződés bemutatására. Nem csak Magyarországon, hanem szerte a világon mutatnak fel politikai témájú molinókat a meccseken. Az, hogy a stílus milyen, persze más kérdés. Ha a magyar válogatott Izraellel játszik edzőmeccset, és a magyar szurkolók egy része elutasítja Izrael állam politikáját, akkor palesztin és iráni zászlókkal tudja az ellenérzéseit a "legütősebben" kimutatni.
Persze az UEFA-nak van egy olyan törekvése, hogy ne legyen rasszizmus meg politika a pályákon, ez valahol érthető is, bár szerintem más lenne a dolga.
Arról meg ne is beszéljünk, hány szomszédos államban büdösmagyaroznak, vagy verik a magyar szurkolókat és hány esetben büntették meg őket ezért. (halkan jegyzem meg az Izrael-Lengyelország teniszmeccsen folyamatosan katolikus kurvázták a lengyel teniszescsajokat)
De igazad van az UEFA szervezi a meccseket, így az van amit ők mondanak. Megoldás, nem az UEFA keretein belül kell játszani:D

komplikato 2013.02.13. 15:30:06

@Ló Elemér: Jogos. A zászlókba való belekötés a poszt részéről nem, de tényleg érdekes mit keres egy focimeccsen.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2013.02.13. 15:30:14

De ne magyarul írj már te csehszlovák fasz bazmeg hanem valami más nyelven te elbaszott gyökér! De tudok még jobbat, szerintem nyisd ki a gázt és szívd meg jól.

Lord Viktor 2013.02.13. 15:30:22

"Ezeket az embereket nem zavarja a tény, hogy több, mint kilencven éve Erdély, Felvidék, Kárpátalja és a Vajdaság nem a magyar közigazgatási határokon belül található, mint ahogy nyilván az sem tűnik fel egyiknek sem, hogy útlevél és várakozás nélkül, amikor csak akarja, egy darab személyi igazolvánnyal szépen átsétál a jelképes határon és élvezi. Már ha tudná."

Ez az esszenciája a cikknek. Egy igazi multikulti f@szkalap.

campobaszo 2013.02.13. 15:45:17

Lefordították a német kezdeményezést magyarra:
0% das Spiel - 100% Gewalt!

tomwar 2013.02.13. 15:45:29

Latjatok, a fentiek miatt kar egy filler kozpenzt is focira, vagy sportra kolteni.
Nem nevel toleranciara, kuzdoszellemre, csupan szeles teret ad a gyulolkodesre, ahogy itt is olvashato.

☉ ☾ 2013.02.13. 16:00:59

Ez sima kriminológiai ügy, nem politikai, habár van olyan vetülete is.
A szélsőséges, sértő viselkedés nem csak a pályák mellett, hanem a köztereken sem megengedhető, képzeljük csak el, ha lenáciznák a magyar kézilabdásokat külföldön, csupán azért mert nácik IS vannak Magyarországon.
Aki ilyen dolgokat tesz, azt antiszociálisnak hívják, bizonyos értelemben beteg, de felelősségre vonható és felelősségre is kell vonni.

Ez a jelenség csak álcának használja a politikai elveket, bármit amihez ér, de alapjaiban pszichés problémák állnak. Jellemző ez a fideszesek jelentős részére.

benoke77 2013.02.13. 16:15:40

@☉ ☾: Előre szólok, nem vagyok fideszes mielőtt betalálsz vele.

"Ez a jelenség csak álcának használja a politikai elveket, bármit amihez ér, de alapjaiban pszichés problémák állnak. Jellemző ez a fideszesek jelentős részére."

Ez csak a fideszesekre jellemző?

Leslieke 2013.02.13. 16:24:10

"Ezeket az embereket nem zavarja a tény, hogy több, mint kilencven éve Erdély, Felvidék, Kárpátalja és a Vajdaság nem a magyar közigazgatási határokon belül található, mint ahogy nyilván az sem tűnik fel egyiknek sem, hogy útlevél és várakozás nélkül, amikor csak akarja, egy darab személyi igazolvánnyal szépen átsétál a jelképes határon és élvezi."

Előtte meg ezer évig magyar volt minden, te agyhalott idióta! Ahogy határok sem voltak.

sánta vas 2013.02.13. 16:32:15

@ob.szerver: Ne csináljunk már úgy,mintha ez csak magyar specifikum lenne.
Egy vélemény ezzel kapcsolatosan:
„A magyar neonácik többsége tapasztalataim szerint szelíd cica a német vagy a brit, a szerb vagy a horvát neonácikhoz képest. Ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül. A Die Welt című napilap idézett mostanában egy Budapesten dolgozó nyugati diplomatát, aki – mindkét ország ismeretében – kijelentette, hogy jóval erősebbnek érzékelte az antiszemitizmust a mai Németországban, mint a mai Magyarországon” (Nick Thorpe: Félelem, HVG, 2012/39. szám)

blah 2013.02.13. 16:32:45

továbbra is azt mondom, hogy megfigyelő/beléptető rendszert kell kialakítani, aztán aki nem tud viselkedni annak coki

Muad\\\'Dib 2013.02.13. 16:52:51

Összefoglalom:
Van egy levél (melynek egészét nem ismerjük), ahol az mlsz kijelenti, hogy nem fog betiltani nemzeti jelképeket. Ez a csehszlovák kölök szerint azt jelenti, hogy az mlsz támogatja a kirekesztő viselkedést.
Ez ismét briliáns logika volt. Mint általában...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.02.13. 16:52:57

@blah: "továbbra is azt mondom, hogy megfigyelő/beléptető rendszert kell kialakítani, aztán aki nem tud viselkedni annak coki "
Milyen igaz! Csak nem egy zsidóra kell bízni (ügye emlékszel a beléptetőkapu ügyre) és akkor meg is valósul! :P

Kotkodus 2013.02.13. 16:53:03

én azt sajnálom a legjobban, hogy egy ősi nemzeti szimbólumot (árpádsávos zászló) sikerült egy kisebbségnek ennyire lejáratni... részemről - ettől függetlenül - az árpádsávos zászló nem tiltható magyarországon.

nem értem miért kellene a palesztin népért meccsen tüntetni... demokrácia van, igen! tessék az izraeli követség elé menni baszki! palesztin zászlónak nincs keresnivalója magyar sportpályán (hacsak nem ellenük játszunk).

és aki azon az alapon sérteget és rekeszt ki más népeket, mert a magyarokat is sértegetik és kirekesztik más országokban, az egész egyszerűen ostoba. ha már mi magyarok vagyunk románia, szerbia és szlovákia zsidói, akkor éppen hogy példát kellene mutatni, hogy hogyan kell a kisebbségeinket megbecsülni... persze ehhez kellene reflexiós és önreflexiós képesség...

ami pedig azt a debreceni fideszes "urat" illeti, köszönjük, hogy megmutatta, hogy hogyan is képzeli megoldani az egyetemisták (ország jövője) problémáját... hiába, így mulat és vitatkozik egy "úr" ha érzi a politikai támogatást...

gratulálok!

Ianas 2013.02.13. 16:53:14

Nekem volna egy megoldásom erre a szurkoló-kérdésre, de a fent hozzászóló szurkolóknak lehet, nem tetszene...

Nem, mintha érdekelne a kispöcsű nácik véleménye, de hát kultúrember vagyok.

Zsiráf01 2013.02.13. 16:53:22

Csak egy apró megjegyzés.Pár napja játszott teniszmeccset Izrael-Lengyelország,női válogatott.Izraeli drukkerek a következőket kiabálták: "Kurva katolikusok".Kérdezem én,nekik mindent lehet.Még hogy a zsidók nem antiszemiták.Na álljunk most már le.Zsidónak mindent szabad?Többinek kuss?

ob.szerver 2013.02.13. 16:53:27

@sánta vas:

"Ne csináljunk már úgy,mintha ez csak magyar specifikum lenne."

Nem csinálunk. De mindenki söprögessen a saját háza táján. De ha egy izraeli kibucból írogatsz, akkor nem szóltam.

"Egy vélemény ezzel kapcsolatosan:"

Egy vélemény. Tiszteletben kell tartani. Vannak más vélemények is. Azokat is.

prin Table 2013.02.13. 16:53:36

"Huszonhárom történelmi zászlónk van, miért csak az Árpád-sávokat erőltetjük?"

Már elnézést, de mi ez a többesszám? Mi az hogy zászlÓNK??? Ezt nagyon nem kéne.

Én se mondom azt, hogy "mi csehek", sem azt hogy "mi szlovákok", tehát neked sem kellene.

Ez a viselkedés undorkeltő. Nagyon könnyen lehet többesszámok nélkül is írni.

prin Table 2013.02.13. 16:53:52

Amúgy ezek magyar történelmi zászlók, és azok "erőltetik", akik éreznek valami minimális kapcsolatot a magyarsághoz illetve a magyar történelemhez. Akik nem éreznek azok nyilván nem erőltetik egyiket sem.

Mit kezdene pl egy szlovák az általa gyűlölt magyar történelmi zászlóval? Akármelyikkel is?

Amúgy amennyire láttam leginkább a magyargyűlölőknek van bajuk az árpád sávokkal, mint motívummal, hiszen a magyar címer egyik legfontosabb eleme épp az árpádsáv, így a magyarság egyik legfontosabb szimbóluma.

Ugyanezek az emberek a címer más elemeit is ugyanilyen hévvel szokták gyalázni, például a Szent Koronát. Számukra minden gyűlöletes, ami a magyarságot szimbolizálja.

Kotkodus 2013.02.13. 16:53:57

@sánta vas: ez igaz is, azonban - valamiért (mondd el te miért) - a brit és német neonácik nem jelennek meg a sporteseményeken...

nem a hülyék számával, vagy elszántságával van a baj, kedves barátom, hanem azzal, hogy nálunk a hivatalos szervek együttműködnek velük...

nem az a baj, hogy léteznek, hanem az, hogy beengedik őket a meccsekre és ott azt csinálnak, mondanak, üvöltenek, amit csak akarnak...

nem hajmérethez kell kötni a meccsek látogatását, hanem viselkedéshez...

csókolom!

Tom Bradley 2013.02.13. 16:54:42

Ezt a posztot minek írtad??? Úgy örültem, hogy mostanában nem kellett a fröcsögésedet látni az index főoldalán, erre most tessék, böfögtél egyet a megfelelő hívószavakkal.

Csak egy tévedést korrigálok a millió közül: az "Árpád-sávos címer" a jelenlegi hivatalos magyar címer, tehát megjeleníthető sporteseményen. Tudod, arról beszélek, aminek a másik felét a földdel együtt loptátok tőlünk.

Na jó, a ráerősítés kedvéért még egy: 90 éve sajnos bitorolják az említett területeket, de előtte 1000 évig ténylegesen és eszmeileg mindörökre bizony magyar földek ezek!

onogur 2013.02.13. 17:03:46

"szerintem sokkal vagányabb lenne az Anjou liliomokkal, Mátyás hollójával – csőrében aranygyűrű, milyen cool már! – vagy V. László oroszlánjával díszített ultra sálban a kerítésen buzdítani a magyar csapatot! Ez utóbbi ráadásul hasonlít az angol oroszlánra is, na, ezt játszátok le."

Te elmebeteg tót, a Magyar Gárda Árpád-sávos zászlóján megtalálhatod a 9 oroszlánt. Egy kis ingyenes nyelvtanfolyam kezdőknek: mi, magyarok a "játsszátok" szót két s-sel írjuk és nem azért, mert nácik vagyunk. Hanem mert így kell, így szabályos.

Kotkodus 2013.02.13. 17:03:55

@xunilo: nem értem a kérdésedet... anélkül, hogy ismernélek tudom, hogy ha magadra vetted, akkor bizony valószínűleg bizony az vagy...

ha jól emlékszem viktorka is rendesen sározta az országot az eu parlamentben, amikor nem tetszett neki az aktuális kormány munkája (hozzáteszem, hogy - AKKOR - igaza is volt).

most akkor - a te szempontjaid szerint - viktorka hazaáruló lenne? ez nagy csalódás lenne számomra...

vagy csak az hazaáruló, aki nem úgy képzeli el az ország jövőjét, mint te?

azért engedd meg, hogy megosszam veled: a nagy nemzetek soha nem kirekesztéssel lettek naggyá, hanem mindig integráltak... ezzel a hazaárulósdival te kirekesztesz másokat. ezzel pont te követsz el hazaárulást... pertsze tudom jól, hogy te csak a képviselőidet majmolod (és azt is, hogy az igazi felelősség ezért az övék), azonban te is gondolkodhatnál egy picit, mielőtt elkezdesz masírozni az első magyar zászlót lobogtató után...

Kotkodus 2013.02.13. 17:11:41

@prin Table: rosszul láttad. nem a szimbólummal van a baj, hanem az üzenettel, amelyet azzal közvetítenek manapság. de persze nem is akarod látni és inkább itt kétszínűsködsz.

a szvasztika is egy ősi szimbólum. nem a képpel van gond, hanem az üzenettel, amit közvetítettek általa.

de menjünk tovább: vörös csillag, sarló és kalapács... ki, mire gerjed kedves asztal...

Kotkodus 2013.02.13. 17:17:56

@Tom Bradley: lehet, hogy most meg foglak lepni és előre is bocsi: az ősmagyar ázsiai származású...

vágott szemű vagy? hasonlítasz a mongolokra? akkor kedves barátom a te őseid többségiben NEM magyarok; te, kedves barátom, a magyar királyság jövevénynépeinek egyik leszármazottja vagy. szászok, szlávok, zsidók, stb. leszármazottja.

te, kedves barátom. egy kulturális közeg tagja vagy. ebből a közegből csak akkor lesz közösség, ha nem azzal foglalkozunk, hogy miben különbözünk, hanem azzal, hogy miben hasonlítunk...

láttál már 10.000 ft-os bakjegyet? nos, azon konkrétan történelemhamisítást követtünk el. istván királyunk még őrizte az ázsiai vonásait (a legtöbb árpád-házi királyunk őrizte e vonásokat, még az európai házasságok ellenére is).

szóval te egy ázsiai fickó nevében követeled az 1000 éves határokat... nem érzed ezt viccesnek?

Kotkodus 2013.02.13. 18:12:40

@Zsiráf01: az antiszemita azt jelenti, hogy sém népének haragosai. sém leszármazottai (a legenda szerint) a zsidók és az arabok.
manapság az antiszemita kifejezést többnyire a zsidókra használják.

kérdésedre visszatérve, igen, vannak antiszemita zsidók is. ők a többi zsidót utálják.

1. örülnék, ha küldenél linket a teniszmeccsről, mert kezd érdekelni a dolog.

2. a zsidók a "goj" kifejezést szokták használni ránk, nem zsidókra. tehát, ha szidni akarnának valakit faji alapon inkább hülye gojoznának...

3. az izraeliek között is sok hülye él. csakúgy, mint közöttünk.

onogur 2013.02.13. 18:12:51

@Kotkodus: László Gyula professzor elmélete a kettős honfoglalásról ma már középiskolai tananyag. Mivel a ma élő magyarság több mint 50%-a ázsiai származású rassztípusokba (turanid, pamíri, taurid) tartozik, semmi kétség sem férhet közép-ázsiai származásunkhoz.

Dernovics Laszlo 2013.02.13. 18:12:58

ezt a sok idiótát. mint a debreceni haverotok. ha mar az adónál tartunk, nagyon kíváncsi lennék mennyit is fizetett be életében. ahogy a munkásságát elnéztem, semmit.

Régi Péter 2013.02.13. 18:13:19

@Kotkodus: Rosszul látod. Ha itt mindenki bevándorló, akkor hogyan tartottuk meg ezer éven keresztül a magyar nyelvet? Ha mindenki szláv bevándorló lenne, akkor szláv nyelven beszélnénk. Gondolom nem szoktad tanulmányozni az őstörténet legújabb kutatásait amelyek genetikailag igazolják, hogy a Kárpát medencében 8 ezer éve ugyanaz a génállományú nép él, amely a közép európai típusba tartozik. Vezető elitek jöttek mentek (pl. rómaiak kelták, vagy a vágott szemű Árpád is), de az alap népesség uaz maradt. Szó sincs szlávokról, 8 ezer éve még nem voltak szlávok.

sánta vas 2013.02.13. 18:13:50

@ob.szerver: Azért ez egy elég lesúlytó vélemény lehet sokaknak, akik nyugaton Magyarországot egy cigány és zsidónyúzó apartheid államként kívánják bemutatni.
Ügyesen és alaposan megkonstrált kép ez, és akkor jönnek a BBC, meg a Die Welt több országot megjárt újságírói, és ők valahogy nem tapasztalják ezeket a jelenségeket.

Régi Péter 2013.02.13. 18:14:13

Miért nem jelenteted meg a hozzászólásomat, hogy ma Izraelben a zsidó szurkolók le katolikus kurvázták a lengyel teniszezőnőket? Mert nem tudnád a továbbiakban megvédeni az álláspontodat?

Tom Bradley 2013.02.13. 18:14:22

@Kotkodus: A Bónuszt helyesbíteném, mégis csak ismerdheted a nagybetűket, mert kiabálni azt tudsz velük...

sánta vas 2013.02.13. 18:14:33

@Kotkodus: Ez csak technikai kérdés. Az angol bajnokságban is eltartott egy ideig míg sikerült az oda nem illő elemeket kiszűrni, de például az olaszoknak a mai napig nem sikerült igazán.
Miért kell az MLSZ-t olyan színben feltüntetni, mint aki érdekelt lenne az ilyen botrányokban? Nyilván,ha készen állna egy szeletktáló rendszer, akkor használnák.
Egyébként lehet, hogy a britek meg tudták oldani ezt a problémát, de ha mondjuk ellátogatnál egy Feyenord-Ajax meccsre, ott elég kemény antiszemita jelenségeket tapasztalnál, pedig a felvilágosult Hollandiában vagyunk.
Vagy emlékezzünk csak arra a vb-re ahol a színesbőrű, és nem színesbőrű játékosok között komoly feszültségek voltak, és ez rányomta a bélyegét a teljesítményre is.
A korábbi spanyol szövetségi kapitány (Aragones)pedig rasszista kiszólásokkal tüzelte játékosait a sok afrikai származású játékost felvonultató francia válogatott ellen.
Szép történetek ezek a "művelt",és "toleráns" nyugatról.

Tom Bradley 2013.02.13. 18:14:46

@Kotkodus: Nem igazán értem, hogy ez a fejtegetésed hogyan kapcsolódik a témához, de ez vagy azért van, mert még őrzöm az ázsiai vonásokat, vagy azért, mert nem.

Ki beszélt itt egyébként származásról, vérvonalról, ilyesmiről? Mit értesz kulturális közeg és közösség alatt? Mert szerintem igen is a hasonlatosságot nézzük egymásban: magyarok vagyunk, akik vagy őrzik a honfoglaló ősök géneit vagy betelepülők, de sikeresen asszimilálódott és így magyarrá vált betelepülők. Igenis, fontos önmeghatározó elem az is, hogy megkülönböztessük magunkat más népektől. Szaladj körben Európában, ez minden népnél így van (sőt, néha népen belül is különböző rendezőelvek szerint), leszámítva a hivatásos világpolgárokat. Sőt, az ebben a cikkben is sokat emlegetett zsidók körében még erősebb az a tudat, hogy megkülönböztessék magukat másoktól (figyelem, ha ezt más csinálja, az már aljas bűn!).

A 10 000 Ft-os bankjegyről nem tehetek, nem kérdeztek meg róla, hogy hogyan ábrázolják Istvánt, sőt, azóta sem sokszor mutatták meg nekem.

Utolsó bekezdés: már megint nem értem, hogy hozod ide az "ázsiai fickót", de miért is ne követelhetném az 1000 éves határokat? Ezek a határok vették körbe azt az országot, ami otthona volt (van) a magyar népnek, méghozzá abban az értelemben vett magyar népnek, ahogy fentebb leírtam.

Bónusz: ha már ilyen nagyon tudományos módon oktatod ki az embert, akkor én is tanítok neked valamit: Van a billentyűzeteden alulról a második sorban a két szélen egy-egy gomb, amin egy felfelé mutató nyil van, vagy a "Shift" felirat. Ha egyiket megnyomod és vele egy időben megnyomsz egy betűt, akkor - csodák csodája - nagybetűt fogsz előállítani. Ezt arra tudod használni, hogy a magyar nyelv szabályaui szerint a mondatokat illetve e tulajdonneveket (pl. István) ezzel kezdd.

sánta vas 2013.02.13. 18:20:34

@Kotkodus: Először is a közép-ázsiai vagy turáni típus más mint a mongol típus, (ha megnézel egy turáni arcrekonstrukciót, akkor azért az nem mongol).
Másrészt pedig a brit vagy francia népesség is igen kevert genetikailag (kelta alapnépesség, hosszú római megszállás, majd erőteljes germán invázió és letelepedés), mégis nagyon is beszélhetünk olyanról, hogy brit, vagy francia nemzettudat, közmegegyezéses történelmi jelképek stb.
A 10000-es bankjegyet pedig melyik kormány is vezette be '97 nyarán?
Nem lehet,hogy nekik volt büdös az ázsiai múlt?

Kotkodus 2013.02.13. 19:23:57

@Régi Péter: "László Gyula professzor elmélete a kettős honfoglalásról ma már középiskolai tananyag. Mivel a ma élő magyarság több mint 50%-a ázsiai származású rassztípusokba (turanid, pamíri, taurid) tartozik, semmi kétség sem férhet közép-ázsiai származásunkhoz."

köszi szépen @onogur:!

Kotkodus 2013.02.13. 19:24:11

@sánta vas: köszi a turáni pontosítást!

nincs bajom a nemzettudattal - én magam is részese vagyok, amikor sportolóinknak szurkolok, tudósainkra büszke vagyok, vagy politikusainkat és huligánjainkat szégyellem - amíg arra szolgál, hogy közösséget építsünk ezzel a szép 19. századi "találmánnyal".

és amit írtam, az arról szól, hogy pl. a szlovákok és románok is ugyanolyan jogon tekinthetik szülőföldjüknek az elcsatolt területeket, mint mi. valószínűleg vannak köztük olyanok, akiknek az ősei régebb óta élnek azokon a területeken, mint egyik-másik kommentelő ősei (ki tudja melyikünkben csörgedezik turáni vér...) sőt, még az is könnyen lehet, hogy azonosak az ősök...

szóval - azon kívül, hogy más nyelven karattyolunk - sokkal több minden köt minket össze szomszédainkkal, mint ami elválaszt tőlük. és elsősorban nem magyarként kell megtanulni viselkedni, hanem emberként. ez persze szomszédainkra is igaz! de valakinek előbb vagy utóbb el kell kezdeni, mert különben maradunk acsarkodó állatok egy térképen megrajzolt vonal két oldalán...

lehet, hogy nem is érünk ennél többet? szerinted?

Illés Béla 2013.02.13. 19:24:23

Azt hittem ilyen csak nálunk fordulhat elő,meg vagyok döbbenve. :

www.borsonline.hu/20130209_mar_gyujtogatnak_a_beitarszurkolok

Kotkodus 2013.02.13. 19:34:47

@sánta vas: nem ismerem jól a nk. sportélet szokásait, de himnusz-kifütyülésről és gyalázkodásról (nk. sportesemények keretében) főleg a kelet-európai országok esetében hallok, olvasok.

biztos vannak normák hazai (ajax-fey = újpest-fradi) és nk. meccsekre. nyilván az uefa/fifa ebbe nem szól bele, ezt a hazai szervezetekre bízza.

abban viszont biztos vagyok, hogy ha lenne szándék és elhatározás, akkor ki lehetne szűrni a radikális elemeket... a kérdés, hogy miért nincs....

Kotkodus 2013.02.13. 19:45:36

@Tom Bradley: a korábbi hozzászólásaimban mindenre találsz választ... ha neked úgy jobb, hát ugasd a rokonvérű kutyát a kerítés túloldalán egy a 19. században kitalált elv a nemzettudat alapján... biztos jobb lesz neki is és neked is....

vau azaz kot!

azt a shiftes dolgot nem értem...:)

Kotkodus 2013.02.13. 19:45:41

@Illés Béla: állatok mindenhol élnek... kérdés, hogy te rájuk hajazol-e? szerinted?

Lorp 2013.02.13. 22:37:33

Szerintem meg akinek nem tetszik ne járjon meccsre.

"egy a 19. században kitalált elv a nemzettudat alapján... "

Öhömm...belőled még államtitkár is lehet. Persze legkorábban csak '14 után, de nincs az már olyan messze.

Szóval a lényeg az hogy akinek nem tetszik tényleg elmehet innen. 500 ezren már döntöttek. Legyél te az 500 ezer egyedik.

Illés Béla 2013.02.13. 22:37:48

Mitől lennék az?
Attól hogy felhívom a figyelmet arra,hogy szerintem te és csk barátod igencsak egyoldalúan fikáztok?
Ha szeretnél egy "szép új világot"akkor abba beletartozik az is,hogy megnézem minden oldalról a problémát.
Ha meg a határok nem olyan fontosak,mint mondjátok,akkor miért ne lehetne,mondjuk szlovák részről elismerni," valóban egy soha nem létezett állam vagyunk,de mivel mi haladó liberális gondolkodók ezt most belátjuk mert igazából nem fontosak az államhatárok csak a béke és szeretet".
Te is tudod hogy ez nem így van,és nem is lesz így egy darabig.
Az az "idilli" állapot mikor majd minden ország egyenlő lesz,szerintem közeledik,de az semmikép nem a szó jó értelmében fog bekövetkezni,írhatnám az isten irgalmazzon tőle(NWO).
Nekem ez a véleményem.

balogpeti 2013.02.13. 22:38:03

Szkeptikuskent irok, roviden, mert nem szoktak lekozolni, amit irok.
A hetvegi Fed-kupas meccsen Radwanskaekat le "katolikuskurvaztak" a helyiek, de errol az igentisztelt index nem ir egy sort sem. Vajon miert??????

sánta vas 2013.02.13. 22:38:17

@Kotkodus: Olvass utána, hogy milyen mély megrendültséggel írt Karinthy, Kosztolányi, vagy sok más Nyugatos Trianonról. Vagy József Attila néhány idevágó versét("..szép kincses Kolozsvár Mátyás büszkesége, nem lehet nem soha Oláhország éke.")
Trianonnal nem az volt a fő baj, hogy Nagy-Magyarországot nemzetiségi alapon részekre bontotta, hiszen a kisebbségek nagy aránya miatt egyébként se lett volna tartható hosszútávon és nagy esély lett volna a polgárháborúra, hanem az, hogy különféle mondvacsinált okoknál fogva mélyen belevágott magyar etnikumú területekbe, ami nemcsak aljas döntés volt, hanem konfliktusok melegágyát teremtette meg.

sánta vas 2013.02.13. 22:38:33

@Kotkodus: Legutóbb épp itt ezen a blogon volt szó Tottenham Hotspurs római vendégszelepréséről. A csapatról tudni kell, hogy Londonban olyan, mint nálunk az MTK. Tehát az ottani zsidó közösséghez köthető klub. Az ellenérdelkelt csapat(Lazio) drukkerei pedig bizonyíthatóan antiszemita indíttatásból megverték a spurs szurkolóit. Ez azért jóval durvább,mint a himnusz kifütyülése, vagy a bekiabálások, mégis az olasz klub megúszta pénzbüntetéssel. Nem ítélték őket zárt kapus mérkőzésre, holott szurkolóik vétsége sokkal jelentőseb volt.

Tom Bradley 2013.02.14. 00:32:59

@Kotkodus: Miért gondolod, hogy a nemzettudat, mint elv alábbvaló, kisebb értékű, mint mondjuk az internacionalizmus, multikulturalizmus, stb. Pláne úgy, hogy az európai emberek többségének sokkal erősebb a nemzettudata, mint azt te hinnéd - leszámitva persze a politikusokat, akik megélhetési okokból vagy félelemből (mert megmondják nekik, hogy mit gondoljanak és hangoztassanak - lásd egyik előző hsz: NWO) integráció és nagy-nagy közösségpártiak.

Pont nem a rokonvérűvel van a bajom a kerités túloldalán, hanem azzal, aki most a rokonaimat elnyomja. Csak mert pillanatnyi nagyhatalmi érdekek 93 éve úgy alakitották a határokat. Nürnbergben az I. vh.-t lezáró "béke"szerződések kiagyalóinak is ott kellett volna ülniük, mert elsősorban ők felelősek a II. vh.-ért.

Egyébként bánom is én, hogy miket gondolsz a bloggerrel együtt - gondolom, hogy jó liberálishoz méltóan ti is tiszteletben tartjátok a mi gondolkodásmódunkat. A lényeg az, hogy sokkal jobb lenne, ha nem traktálnátok a hülyeségeitekkel a nagy nyilvánosságot és nem sértegetnétek mások nemzeti érzékenységét.

petraeus 2013.02.14. 08:27:59

"nem zavarja a tény, hogy több, mint kilencven éve Erdély, Felvidék, Kárpátalja és a Vajdaság nem a magyar közigazgatási határokon belül található, mint ahogy nyilván az sem tűnik fel egyiknek sem, hogy útlevél és várakozás nélkül, amikor csak akarja, egy darab személyi igazolvánnyal szépen átsétál a jelképes határon és élvezi." irtad, es hiaba van igazad ababn, hogy a fasz jobbikos ezt nem tudja elvezni a dolog nem errol szol.

Itt nem rolunk, anyaorszagiakrol van szo akik csak atugrunk a hataron korulnezni, nekunk az EU megoldotta a legtobb kozvetlen problemankat, de mi van azokkal akik ott elnek? Ok oruljenek, hogy maradhattak? Mert akar kozejuk is lovethettek volna?? Normalis vagy?
Engem sose csufoltak bozgornak vagy mongolnak gyerekkoromban, sose kellett korulneznem mielott magyarul beszeltem az utcan, sose kellett szuleimnek azon vaccilalni, hogy magyar vagy szlovak/roman/szerb nevet kapjak-e, igy csokkentve a kesobbi diszkriminacio eselyet, nem az en anyamat kenyszeritettek "ova" nev viselesere, nem engem tanitottak szlovak tori konyv masolatabol, nem nekem uvoltoztek a focimeccsen, hogy magyarokat a duna tuloldalara, nem en nottem fel olyan vegyes csaladban ahol tabu volt a magyar nagypapa es a gyerek mar nem beszel magyarul. Gondolom talalkoztal mar olyan szlovakkal te is akinek csaladja szinte letagadja magyar oseit, mert gaz a magyar nagyszulo, mert errefele mi rakenyszeritjuk az embereket a valasztasra, magyar vagy vagy szlovak? Ketto egyutt nem lehetsz, valassz bazdmeg, kurva messze van europa... es lehetne hosszan sorolni.
Te aki olyan kurva erzekeny vagy (nagyon helyesen) a zsidok, ciganyok, szexualis kisebbsegek, stb. sorsara miert vitatod el ugyanezen jogokat a kisebbsegi magyaroktol?
Liberaliskent en gyulolom a kettos mercet es hiaba telepszik ra a fasz jobbik a kisebbsegi magyarokra attol meg az o ugyuk, az autonomia ugye, a szabad identitasvalasztas, az emberi es kisebbsegi jogok ugye nem valik rossza.

Mikken_kovács 2013.02.14. 09:20:17

Szánalmas az egész, nézzétek már meg, 117-en kedvelik a blogot a Facebook-on, úgyhogy szerintem jobban tenné a kiscsávó, ha nem tenné publikussá ezt az adatot, mert nagyon ciki. A lájkolók között van Balavány György is, igazi balos bértollnok, aki afféle példakép lehet a blogger számára. Hűha, váóóó.
:-P

Már a blogod elején lejáratod magad, kisöreg. Az egy dolog, hogy asszimilálódtál, de ezekben a témákban átkiabálni Budapestre, háát.. Hiteltelen vagy és szánalmas, de mivel provokálsz, az egész prodikciód remekül illeszkedik az Index szellemiségéhez. Szerencsére egy jelentéktelen kisebbséggé zsugorodtatok, akiken ma már csak röhögünk. Egy dolog miatt becsüllek, ez pedig az, hogy elmentél, és egy árulóval kevesebb rontja a levegőt Magyarországon!;-)

A lényeget mások már leírták, miszerint fogalmad sincs a magyar szívről, a magyar átlagember véleményéről, de legfőképpen a lelátó világáról. Annyit azért leírnék: szerintem minden környező országban van jobb és bal oldal, vannak liberálisok, "nemzetiek" stb., de egy közös: a lelátón egy emberként szurkolnak, és utálnak minket, mint a szart. Mi erre, itthon képtelenek vagyunk; sőt a hozzád hasonlók (akik sajnos a nyakunkon vannak, maradtak) még "feljelentgetni" is hajlandóak volnának, most éppen a FIFA-nál. Hága, Brüsszel, Genf - úgy jár a magdfajta árulkodni, mint egy kiutált óvodás. Annyira szánalmas :-D

Júdás vagy, aki sehol sincs otthon igazán. Legfőképp Magyarországon nem...

Tom Bradley 2013.02.14. 09:20:26

@petraeus: A faszjobbikozás kivételével egyetértek veled. Igazi liberálisként nem illik ám lefaszozni a másik politikai irányzat képviselőit.

2002 2013.02.14. 09:24:24

"de mi van azokkal akik ott elnek? Ok oruljenek, hogy maradhattak? Mert akar kozejuk is lovethettek volna?? "

LOL

"szlovak/roman/szerb nevet kapjak-e, igy csokkentve a kesobbi diszkriminacio eselyet"

EPIC LOL

"nem az en anyamat kenyszeritettek "ova" nev viselesere"

GIGALOL

"Gondolom talalkoztal mar olyan szlovakkal te is akinek csaladja szinte letagadja magyar oseit, mert gaz a magyar nagyszulo, mert errefele mi rakenyszeritjuk az embereket a valasztasra, magyar vagy vagy szlovak?"

ULTRALOL

Jót nevettem így reggelre. :)))

petraeus 2013.02.14. 10:08:31

@2002: Gondolom ez te vagy Csehszlovak kem, orulok, hogy jol szorakozol...

2002 2013.02.14. 10:42:21

@petraeus: Mindig öröm amikor azt mondják ő vagyok, köszönöm :)

Tom Bradley 2013.02.14. 10:56:33

@Mikken_kovács: Én már mondtam a múltkor is: simán bojkottálni kéne a f@szságait. Sajnos én is vagyok olyan hülye, hogy felhúzom magam rajta és íráskényszerem lesz :)

petraeus 2013.02.14. 11:18:31

@2002: Megzavart a hatterszin, meg az hogy 16 post toled jott a dotoho bloggon, de mindegy is, a lenyeg, hogy orulok, hogy jol szorakozol, remelem sose leszel ilyen helyzetben, en nem vagyok kisebbsegi magyar de kedvesem, egy olyan nepcsoport tagja akiket nagyon utalnak ott ahol most elunk, nem jo erzes. Gyorsan megtanultuk, hogy sokkal kedvesebbek velunk ha angolul beszelunk, mintha kedvesem az O sajat nyelvukon szollalna meg, mert rogton tudnak honnan jott, az akcentusa alapjan, pedig egesz jol beszeli a helyi nyelvet, de maradunk az angolnal, kell a fasznak a folyamatos megalaztatas... Azt, hogy hogyan fogjak a gyerekeinket kezelni az oviban, iskolaban (ha itt maradunk) abba bele se merek gondolni...

Mikken_kovács 2013.02.14. 11:54:51

@Tom Bradley: én nem húztam fel magam, nem mondom csóváltam a fejem párszor a f.szságain de ennyi az egész. Csak ismételni tudom magam, ez az egész blog egy vicc, de vagyok annyira "perverz", hogy kommentet írok hozzá :-D

Árral szemben pisál mindenki, aki stadionokat zárat be és szankcionál abban a reményben, hogy a verbálagresszió és a rigmusok eltűnnek majd a lelátóról. A futballmeccs nem versmondó verseny, az utálkozás pedig alaptulajdonság. Van, aki a románokat utálja, van, aki az ellenfél kapusát, más meg a bírót anyázza... A szájat befogni nem lehet, és ezek a tiltások még dacosabbá teszik majd azokat, akik eddig is ordibáltak a meccsen mindenfélét. Zsidózás meg az ellenfél szidása stb. miatt fél Európát ki lehetne zárni mindenhonnan, a kérdés csak az, hogy hol gyenge a sportdiplomácia, és kikkel lehet példát statuálni. Vagy kikkel nem... Hogy' nézne már ki a hírekben pl., ha a FIFA bejelentené, hogy Izraelt zártkapusra ítélték? Bár a helyesebb inkább az volna, ha pl. Iránnal lennének egy selejtező-csoportban.

Vajon az Izrael-Irán meccsen, Jeruzsálemben mi hangzana el a lelátón?

Tom Bradley 2013.02.14. 13:37:23

@Mikken_kovács: Egyébként földrajzilag nem az UEFA-hoz kellene tartozniuk. Én azért a teheráni visszavágót is megnézném...

Ja, amúgy igazad van, majd még arra leszek kiváncsi, hogy március 22-én mi lesz a stadion melletti (vagy akár a "hivatalos" MLSZ-es) kivetítős bulin. Azok után mit fog betiltani a FIFA? Vajon a pintérség közbelép-e? Mert hogy nem "Shalom, Izrael!"-t és "Szeretünk, Románia!"-t fog kiabálni a társulat, azt birítékolni merem.

Az általad leírtakra meg a legjobb példa, hogy akik együtt lengették a palesztin zászlót a lelátón, azok valszeg a márciusi Fardi-Újpesten nem egymás mellett fognak ülni. Szóval adott csoporthoz való tartozás kérdése az egész.

Alonee 2013.04.01. 16:58:42

@Lorp: Már megbocsáss, milyen alapon küldesz el valakit az országból? Ez a legundorítóbb dolog, amivel találkozok nap mint nap. Kotkodus vitatkozik, méghozzá jól, elmondja a véleményét. Teljesen megértem ha nem értesz egyet vele, de 'megkérni' , hogy hagyja el az országot csak azért, mert nem azt gondolja, amit te, az egészen egyszerűen modortalanság. Tudom, hogy nem fogod átgondolni és nem fogsz elnézést kérni, tulajdonképpen ehhez kellett itt hozzászoknunk. Tényleg az a magyarság ismérve, hogy veled egyet kell érteni? Hmm? Egyébként érdekes módon a beírásod kapcsán kel életre a poszt, és kap értelmet, ha úgy tetszik alá játszottál Dotoho-nak, bár úgy vélem nem fogod érteni miért.
süti beállítások módosítása