cesi-r769-st_ir3-_t600.jpg

A cseh válogatott eddig minden Európa-bajnokságon szerepelt, Franciaországban is ott lesz.

Pavel Vrba fiai a selejtezők során jól tolták és az utolsó két gyengébben sikerült meccs ellenére, jó esélyük volt arra, hogy kijutnak a franciaországi Eb-re. A meccs előtt a cseheknek 16 pontjuk volt, egy meccset buktak Izland ellen és egy másikat döntetlenre hoztak ki, éppen mostani ellenfelük, Lettország ellen. A meccs előtt a csehek, Izland mögött, a második helyen álltak, a képlet pedig egyszerű volt számukra: ha nyernek, kijutottak.

A cseh csapat legjobb góllövője Bořek Dočkal, aki eddig négyszer talált be a selejtezők során, ami egyáltalán nem rossz teljesítmény egy ilyen kiélezett vereseny során, ahol a csoportban ott vannak a hollandok és a meglepetéscsapat izlandiak. Mivel az utolsó két meccset elrontották, igencsak belekezdtek Lettország ellen knédlisék, aminek gyorsan meg lett az eredménye, a meccset gyakorlatilag 25 perc alatt eldöntötték. Először David Limberský lőtt egy gólt, majd Dárdai Palika titkos kedvence Vladimír Darida biztosította be a cseh vezetést.

A második félidőben a hazaiak szépítettek, de ezt a meccset innen már nem lehetett elveszíteni, mindenki a továbbjutásért focizott, ami nem lett volna már most vasárnap egyértelmű, ha a hollandok mondjuk nyernek Törökországban. A holland győzelem azonban elmaradt, sőt, alaposan megalázták a Vb-ezüstérmest Isztambulban, így akár még össze is jöhet a magyarokkal egy szintre kerülő tulipánosoknak egy magyar-holland derbi a továbbjutásért. Már ha a hollandok visszaszerzik a csoportban a harmadik helyet a törököktől.

EURO 2016 selejtezőmérkőzés:

Lettország - Csehország 1:2 (0:2)
Gólok: 73. Zjuzins - 13. Limberský, 25. Darida. Rozhodčí: Aytekin - Kleve, Häcker - Welz, Siebert (németek). Sárgalapok: Maksimenko, Dubra .
Nézők: 7913.
Lettország: Vanins - Freimanis (32. Gabovs), Dubra, Gorkšs, Maksimenko - Tarasovs - Rakels, Fertovs, Zjuzins, Kamešs (28. A. Višnakovs) - Karašausks (66. Cauna). Szöv. kap.: Pahars.

Csehország: Čech - Kadeřábek, Suchý, Procházka, Limberský - Darida, Pavelka - Dočkal (90. Gebre Selassie), Kolář (54. Krejčí), Šural (77. Vaněk) - Škoda. Szöv. kap.: Vrba.

Gratulálunk a cseheknek, nagy királyok! Még soha nem hiányoztak az Európa-bajnokságról, most is megcsinálták, ráadásul eddig egy ezüst érmet és két harmadik helyet is elértek. Kalapot le, kis ország, egykor nagy futballkarakterekkel, ma inkább egy erős csapatot alkotnak, ráadásul szép focit játszanak, kellemes támadó futballt, igaz mindig szerencséjük is van, de ez már csak hozzátartozik ehhez a játékhoz. Most már csak az hiányzik, hogy mi is klavifikáljunk és az parádés lesz. Aztán már csak azt kell kiszurkolni, hogy összejöjjön a Csehország-Szlovákia franciaországi Eb-döntő...

Gólösszefoglaló

komment

Címkék: #csehország #cseh sport #foci #vrba #dárdai lufi

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr197766890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.07. 16:18:09

Kár hogy a vb szereplés nem sikerült ilyen fényesen. '94 óta egyszer sikerült kijutni, de a csoportból akkor sem sikerült továbbmenni..

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.09.07. 16:57:33

@A megvalósult amerikai ólom..: Az Eb-re hagyományosan nehezebb volt mindig kijutni az erős európai mezőnyben. Most, hogy könnyebb lett a kijutás is, már csak a nagyon tehetségtelenek nem tudnak kijutni!

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.07. 17:22:40

@Csehszlovák Kém: Ha az EB-re nehezebb kijutni, akkor vajon miért nem sikerült a Vb-re? Amire ugye szted könnyebb kijutni. Önellentmondás..
Egyébként meg tökmindegy, hogy Eb vagy Vb selejtező, ugyanúgy csak európai csapatokkal kell megküzdeni a kijutásért a vb-re is..

röf 2015.09.07. 18:52:39

Örülök, hogy örülsz, de ha nem baj, én a magyaroknak szurkolnék...tisztelettel.
süti beállítások módosítása