italy_soccer_europa_league329776037102-r77-st.ir3-_t600.jpg

Az Európa Liga legszegényebb klubja, a legkisebb költségvetéssel dolgozó - mintegy 4 millió euró - cseh klub megszégyenítette a talján bajnokság második helyezettjét. A Plzen futballistái három góllal nyertek a Nápoly ellen, a dél-olasz klub idén kapott ki először. Hazai pályán, több góllal.

Rögtön az elején dicsérjünk néhány szlovák játékost: Matúš Kozáčik kapus remekül tette a mérkőzés elején dolgát, miképp a védelem tengelyében Marián Čišovský földink sem okozott csalódást. A támadószekcióban Marek Bakoš veszélyesen játszott hatvan percen keresztül, elmondhatjuk, hogy a szlovák trió hathatós közreműködésével a Plzen sokkolta az olaszokat és a kiváló eredménnyel a világ futballközvéleményét is. No, meg a tippmixeseknek is okoztak néhány kellemetlen percet, ebben egészen biztosak vagyunk.

A két klub játékosai közötti értékkülönbség félelmetes: a Napoli 208 millió eurós kerettel gazdálkodik, a nyugat-cseh kiscsapat 24,4 millió összértékű játékosállománnyal rendelkezik. A dél-olasz alakulat - aki nem tudná - a bajnoki címért van nagy versenyben, nagyon úgy tűnik, az Európa Liga küzdelmeit enyhén szólva lebecsülte. A mérkőzés kezdetét jelző sípszó előtt meglepve tapasztalhattuk a taljánok meglehetősen foghíjas összeállítását, a legnagyobb sztárok - így a szlovák Marek Hamšík is - a kispadon kezdtek!

A cseh klub az első félidőt impozáns játékkal lehozta 1:0-lal - góllövő: Darida -  a második játékrészben aztán az olaszok edzője beküldte Marek Hamšíkot is a pályára. Hiába. Mint a szlovák válogatott drukkere, már csak azt nem értjük, hogyan lehetséges, hogy Marek ilyen magas színvonalon, extraklasszis módon képes játszani klubjában, míg a válogatottban évek óta alibizik. A második félidőben Marek játékának köszönhetően a Nápoly játéka 500 százalékosan javult, de egyedül maradt, Cavanit, Pandevet a következő fordulóban a Napoli B-ben szeretnék látni játszani.

 A mérkőzés hajrájában olasz gólok helyett újabb cseh gólok születtek, a 77. percben a fiatal Rajtoral lőtt gólt, míg a 82. percben Tecl állította be a végeredményt. Az olasz focit minden héten követők számára az is feltűnhetett, hogy a nápolyi közönség is meglehetősen félvállról vette a mérkőzést, a hatvanezres stadion kis jóindulattal félig telt csak meg, igaz ahogy már említettük: a kezdőben hat alapjátékossal nem találkozhattunk, brávó.

A másik cseh csapat, a prágai Sparta hazai pályán, teltház előtt, fantasztikus hangulatú mérkőzésen, sajnos egy góllal kikapott a Chelseatől.

Huszti gólt lőtt a Macskakajának, magyar csapatot a fordulóban nem láttunk. 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr665081121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2013.02.15. 08:08:29

Értékes siker, K-Európából a csehek tartják magukat az európai 2. vonal krémjében (valahol az ukránok és a románok közt) ugyanakkor nemcsak magyar, de osztrák, szlovén vagy szerb csapat se érte meg a kupatavaszt ill. februárt (n.b. a szlovákok az augusztust is csak éppenhogy).

Ráadásnak még a következo kanyar is meglehet nekik, a Fener (vagy a BATE) papíron jobb ugyan, de a Napolinál kevésbé félelmetesek.

B. Bíró 2013.02.15. 10:26:50

Azért ne poénkodjunk azzal a szóval, hogy "tippmix-gyilkos" a meccs, mert három-négy év múlva könnyen kiderülhet, hogy tényleg az volt.

szétbaszta a izét az óriásrobot 2013.02.15. 10:57:08

ez nem tippmix volt, a napoli már a csoportból sem akart továbbjutni, minden EL-meccsen a B-keret játszott (néha a primavera), és ez most sem volt másképp.

tavaly ugyanez volt, és úgy általában az olasz csapatok közül egyedül a laziót érdekli az EL, a többiek nyűgnek tekintik. a napoli meg főleg úgy, hogy 20 év után a bajnoki címért harcol.

ettől még persze jár a kudos a huszitáknak

slowmotion 2013.02.15. 11:33:51

gratula a Plzennek, gondolom hazaérkezés után egy sörözőben méltó módon meg is ünnepelték...
nekem mondjuk pont ez vitte a szelvényemet, de én voltam a hülye, mert gondoltam, csak egy körrel később kezednek el sz*rni az olaszok az EL-re. (a Napolinak persze itt van az esély, hogy ha most kizuhan (a Juve valószínűleg továbbjut a BL-ben), akkor esetleg a kevesebb meccs segítségével befoghatják otthon a zebrákat.)

Papageno68 2013.02.15. 13:13:12

Teljesen váratlannak nem mondható (élőfogadásban nekem fialtak is egy kis aprót a fiúk), de szép siker, gratula.
A Fener/BATE forduló szigorúbb lehet, de nem megugorhatatlan.

Mikken_kovács 2013.02.15. 13:13:32

Csak azt nem értem, hogy miért volt erre szükség: "Magyarok helyett szurkoljunk a cseheknek."

Nem szurkolunk, sőt, az érdem elismerése mellett telibe kakiljuk, hogy mit csinál az EL-ben a Viktoria Pilzen...

Sokezer magyar embernek elment ezen a tippmix-szelvénye, a visszavágót meg majd ostobán fix 1-esre veszik, az olaszok meg úgyis nyernek 1-2 góllal. Vagy iksz. Ilyen a foci.

"Noname cse csapatok helyett szurkoljunk inkább a magyar válogatottnak!"

frompearly 2013.02.15. 14:00:15

@Mikken_kovács: Ahogy mondod!
Én nem értem miért kell ezt a blogot állandóan az index címlapon reklámozni???
És kit érdekelnek a cseszlovákok, f*sz se tudja...

Mikken_kovács 2013.02.15. 18:25:00

@frompearly: azért kell ott reklámozni, mert az Index mögött álló ballib körök álláspontját tükrözi. Amit itt olvasol, abban kivonatosan minden benne van, már ami a mai magyar átlag-ballibet jellemzi: hazaáruló européer hozzáállás, viszkető piros kiütések a nemzeti jelképektől, környező országok szolgai seggnyalása, a "hazai" en bloc dehonesztálása. Ez a blogger gyerek volt az, aki tudomásom szerint felnyomta a netre az Izrael elleni frendli-n készült, "zsidózást" megörökítő felvételt is, ami szvsz befolyásolhatta a FIFA döntését is. Na, ezek az alakok menők az indexen, de legalább tudjuk, ki hová focizik...

petraeus 2013.02.18. 09:18:08

Az olasz szurkolok felvallrol vettek, az utrak nem, ugy tudom osszevertek/megkeseltek par cseh szurkolot. Napoly nem egy olyan varos ahova nyugodtan el lehet menni egy focimeccsre vendegszurkolokent....
süti beállítások módosítása