1508208 (1).jpg

Romák támadása után Csehországban nem hangulatkeltés folyik a kisebbségek ellen a médiából. A neonáciktól elhatárolódtak a szervezők, az alattomos támadókat tíz év börtön fenyegeti. Mi történik Csehországban egy "romaellenes" tüntetés után?

Összecsapott a rendőrség a demonstrálók egy részével Duchcov (Dux) településen. A hivatalos demonstráció vége után a tüntetők egy része a romák által lakott városrész felé indult. A rendőrség kordonokat állított fel, két embert letartóztattak. A demonstráció reakció volt egy fiatal helyi párt ért brutális támadásra. Szerdán kora este a városka főterén mintegy nyolcszáz ember gyűlt össze. Elsőként a demonstráció főszervezője Jindřich Svoboda beszélt, aki többször hangsúlyozta, békés, erőszakmentes megmozdulást szeretne látni. Szerinte ami a településen történt, nem lehet figyelmen kívül hagyni, az eset akár háborút is kirobbanthat feketék és fehérek között, miközben a támadó romáknak soha, sehol ekkora támogatásban nem volt részük, mint náluk. A főszervező az esetet faji alapú támadásnak minősítette a Cseh Köztársaság állampolgárai ellen. Svobodát később rendőrök vitték el.

Tüntetnek a felháborodott duchoviak

Az összegyűlt tömeg meglehetősen felpaprikázott állapotban vagy hangos bekiabálásokkal vagy füttyel fejezték ki egyetértésüket, transzparenseket a híradások szerint nem lehetett látni. Fél órával a tüntetés vége után aztán a résztvevők egy része elindult a romák által lakott városrész felé. A rendőrök kordonokat állítottak fel, két embert elvittek, miközben a tömeg ezt skandálta: "Engedjetek rájuk!"

Este hétkor a rendőrség hangosbemondón szólította fel a tömeget a távozásra, közben a tüntetőktől baseball ütőket és faléceket koboztak el. Este nyolcra a tömeg fokozatosan feloszlott, néhány ember maradt a helyszínen, ahol hangos szájkaratét vívtak a helyszínen hagyott, vízágyúkra vigyázó készenlétisekkel és a konfliktusmegelőző csoport tagjaival. A rendőrség a városi ki-, és bemenő forgalmat a késő esti órákig ellenőrizte.

Világos elhatárolódás, letartóztatások

A čtk cseh hírügynökség szerint a rendőrség a támadásról szóló videó felvételt és az internetes vitákat is átvizsgálta. A demonstráció előtt a szervezők hivatalosan is bejelentették, hogy semmilyen közösséget nem akarnak vállalni a szélsőjobboldallal. A szervezők úgy nyilatkoztak a hírügynökségnek, hogy a problémát helyben szeretnék megoldani. "Mindenkinek, aki segíteni szeretne, köszönjük, de ebben a pillanatban idegen, külső segítségre nincs szükségünk." A szervezők felhívása ellenére végül a Munkáspárt (ez a cseh Jobbik) nyilatkozatában támogatásáról biztosította az eseményt, de a helyszínen nem jelentek meg.

szervezo.jpg

Ez persze nem jelentette azt, hogy a rendezvényen ne jelentek volna meg szélsőjobboldali gondolkodású emberek is. Végül a cseh rendőrség két embert tartóztatott le. Az egyik cseh állampolgárt náci köszöntése, míg a másikat, a beszédet mondó Svobodát Facebookos kommentje - "Megöljük mindegyiket" - illetve - "Megyek és megélesítem a késem!" - miatt tartóztatták le. A rendőri szóvivő szerint jelenleg a letartóztatottak múltját vizsgálják meg. A rendőrség egyébként nem árulta el, mekkora létszámmal biztosítják a gyűlést, de láthatóan sokan érkeztek a helyszínre. A rendőri erők egy része a demonstrálókra, másik része a város problémás részein biztosította a rendet.

"Kibaszott gádzsók": rasszista támadás?

A tüntetést egyébként még egy május 18-i támadás miatt tartották, amikor éjszaka egy csoport roma megtámadott egy helyi diszkóból távozó, fiatal házaspárt. Őket a támadást követően kórházba szállították. Egyelőre úgy tűnik, maguk a támadók sem tudják, miért támadtak a fiatal párra. De adjuk át a támadóknak a szót, a tizenkilenc éves Martin így vallott: "Hazafelé tartottunk egy ünnepségből, éppen egymással kiabáltunk, amikor az utcán találkoztunk a párral. Rájuk is elkezdünk kiabálni, mire a férfi visszakiabált. Az igaz, hogy nem támadt ránk, a helyszínről is távozott, amikor közülünk valaki rátámadt."

A megdöbbentő támadás felvétele:

A nyomozás szerint a "másik valaki" Martin tizenhat éves öccse, ő váltotta ki az egész brutális támadást, bottal támadt a távozó férfira: "Elismerem, hogy rátámadtam a férfira és a nőre is. Amikor a nő már a földön feküdt, nekifutásból oldalba rúgtam. Azt hittem, hogy az a férfi, részeg voltam már." A fiú azt mondta a rendőröknek, hogy a bőre színe miatt támadta meg a férfit. "Amikor rájuk káromkodtom, hogy ti kibaszott gádzsók, akkor arra utaltam, hogy fehérek", vallotta a támadó. A megyei rendőrség szóvivője szerint, azonban egyelőre nem lehet minden kétséget kizáróan megállapítani a gyanúsítottak rasszista indítékát, "a támadás oka további vizsgálatok tárgyát képezi".

A támadók 16 és 44 év között vannak, három férfiről és két nőről van szó.

Erőszakellenes demonstráció

A helyi RTL klub nem romaellenes, hanem erőszakellenes demonstrációról közvetít, a stúdióban a csatorna színes bőrű bemondója volt szolgálatban:

A romák imádkoztak

A helyi romák egy része a demonstráció előtt rögtönzött istentiszteletet tartott a támadás helyszínén. Ladislav Nádvorník, a teplicei szalézi rend képviseletében nagyjából harminc ember előtt imádkozott Duchov település lelki nyugalmáért. "Történhetnek rossz és jó dolgok is. A lényeg az, hogyan állunk hozzá. Minden ember nyugalomban szeretne élni, azokkal is, akik a közvetlen szomszédságunkban élnek."

A kormánybiztos józanságra int

A támadást elítélte Monika Šimůnková, a cseh kormány emberjogi biztosa is, aki szerint a helyiek legfontosabb feladata, hogy megakadályozzák, nehogy szélsőjobboldali politikai erők használják ki az emberek érthető indulatát: "Vegyük figyelembe, hogy a támadás néhány egyén önálló cselekedete volt, nem szabad az össze csehországi romára panaszkodni!"

A polgármester figyelmeztet

A támadókat háromtól tíz év börtön fenyegeti, a fiatalkorú elkövetőre a várható büntetés felét szabhatják ki. A városi és az állami rendőrség is megerősítette őrjáratát a településen. A városi önkormányzat több szociális munkást küldött ki a problémás városrészbe, a hivatal több munkatársa is a helyszínre látogat. A település polgármestere határozott: "Világosan szeretnék mindenki tudomására hozni, hogy az ilyen viselkedést nem fogjuk a jövőben eltűrni".

Nem avatkozott közbe, elbocsátották

A kegyetlen támadást a környező házak ipari kamerái rögzítették. Később derült ki, hogy a támadát ezeken a kamerákon keresztül végignézte egy helyi rendőr, de nem segített a bajba jutottakon. Még akkor sem nyitott ajtót, amikor egy nő dörömbölt őrszobája ajtaján.

Josef Hulín, a városi rendőrség igazgatója nem érti, miért nem avatkozott közbe kollegája. Emondása szerint bár az elbocsátott kollega bár hívott erősítést, de kötelessége lett volna közbelépni, erre minden eszköze megvolt.

A városi rendőrség még kedden a tehetetlen kollégájukat azonnali hatállyal elbocsájtotta.

szavazas.jpg

A beszámolók alatt a helyi, regionális újságban lezárták a kommentálási lehetőséget, hogy elejét vegyék az esetleges rasszista kifejezéseknek. Szavazni azonban lehetett, a diagram alapján a többség szerint a duchovihoz hasonló demonstrációk segíthetnek.

A 16 éves roma sajnálja

"Sajnálom, részeg voltam. Ami történt, megtörtént. Tudják, elrontottam az életem, gyereket várok, a szüleim nem sem boldogok, börtönbe fogok menni" - nyilatkozta a tizenhat éves támadó.

A megtámadott fiatal pár már régóta a település lakóinak számít, a támadók egy olyan csoporthoz tartoznak, amely tagjai félévenként felváltva élnek Nagy-Britanniában és Csehországban.

Duchov a cseh-német határ közelében fekszik, évtizedek óta ez a térség - a déli morva területek mellett - Csehország szegényebb vidékének számít, ahol magas munkanélküliség és a roma populáció viszonylag magas aránya jellemző.


Zvětšit mapu

A neonáci kurucinfo ügyeletes tolvajának üzenem: amennyiben van pofád megint lenyúlni az anyagot, legalább ne írd át, hanem legyen vér a pucádban egy az egyben megjeleníteni az írásom! Aki ne tudná: korábban több romákkal foglalkozó posztom is úgy másolták át a magyar nyilasok, hogy az egész posztot kimásolták és átírták saját, náci ízlésüknek megfelelően.

79 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr265333349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kennyking 2013.05.30. 16:54:54

Nem értem a cseheket, hogy miért tüntetnek.Minden a normális mederben folyik.Semmi rendkívüli nem történt.

Adj gázt! 2013.05.30. 16:54:54

Én meg a vércigányoktól és a cigányfajvédőktől határolódom el, és az uzsorázásra, a rablásra, kifosztásra, zsarolásra, késelésre, szamurájkardozásra, öregezésre, gyilkolászásra mondok nemet.

alfax 2013.05.30. 17:03:39

a csehek jók, a magyarok rosszak.
mosmán tuggyuk.

hopptarisznya 2013.05.30. 17:08:26

Ezek a cigányok utólag mindig mindent sajnálnak. De lassan eljön az idő, amikor mi fogunk sajnálkozva elnézést kérni a deportált családtagokért!!! :-)

Locassen 2013.05.30. 17:08:53

"Elsőként a demonstráció főszervezője Jindřich Svoboda beszélt,"

"a szervezők hivatalosan is bejelentették, hogy semmilyen közösséget nem akarnak vállalni a szélsőjobboldallal."

"Svobodát Facebookos kommentje - "Megöljük mindegyiket" - illetve - "Megyek és megélesítem a késem!" - miatt tartóztatták le."

most én vagyok hülye, vagy itt most tényleg valami zavar van az erőben? a SZÉKLET (Szélsőjobbtól Élesen, Kategorikusan és Lendületből Elhatárolódók Társasága) általában ugyanazzal az egy piszkos kézzel nem szokott cigánygyilkosságra is uszítani...

különvélemény 2013.05.30. 17:09:06

Ezek szerint a cseh cigányok civilizáltabbak, nálunk az ellendrukkerekre százával szoktak rátámadni, és egyébként is szokás, mint azt sajnos pár haláleset is bizonyítja, hogy leginkább a cigányok szoktak hatalmas tömegben nemtetszést nyilvánítani, csak ők felfegyverkezve.
Támad az egész falu, csak egy telefon az egész. Ez nálunk a valóság.

Míg a gárda, általában békés felvonulásokat szervez.
Akikkel egyébként nem szimpatizálok, mert ez nem az ő dolguk, aki keménykedni akar, az menjen sportolni.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.05.30. 17:13:06

@Locassen: A Fasiszta Agyatlanok Szövetségének (FASZ) törzskommentelőjétől kérdem, lehetséges több rendezőről beszél a poszt?

Ugyanúgy, ahogy a FASZ-ban ti is többen vagytok, ugyebár.

Fejesrob 2013.05.30. 17:13:31

Micsoda egy simlis csúsztatás.

Ebből az derül ki, hogy a csehek sokkal kevésbé toleránsak mint mi.

Nálunk is ez lesz.

Fejesrob 2013.05.30. 17:13:38

@különvélemény: Igen, a csehek szét akarták verni a cigányokat, amiben a rendőrség megakadályozta őket.

Silent Bob 2013.05.30. 17:25:30

@Csehszlovák Kém:
"Elsőként a demonstráció főszervezője Jindřich Svoboda beszélt, aki többször hangsúlyozta, békés, erőszakmentes megmozdulást szeretne látni."

"Svobodát Facebookos kommentje - "Megöljük mindegyiket" - illetve - "Megyek és megélesítem a késem!" - miatt tartóztatták le."

Mondjuk ez kicsit számomra is ellentmondásos.

hopptarisznya 2013.05.30. 17:25:41

Egyébként a poszt mit akar bizonyítani? Hogy a csehek mennyivel agresszívebbek?
Mert ott már holmi verekedés miatt is lincselni akar a tömeg. Nálunk meg a gyilkosságok után is csak a gárda szokott járőrözni, békésen. Amúgy félreértés ne essék: tisztelem emiatt a cseheket. Ők legalább nem olyan birkák, mint mi, és ha egyszer meginog a hatalom, rendet fognak tenni a cigányok soraiban.

... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.05.30. 17:36:34

A cseh nép még egészséges, mert mert tiltakozni. De a hatalom már ott is a rasszista romák pártján áll. Magyarországon ezt már nem lehetne megtenni, itt némán tűrni kell, ahogy kiirtják a magyart.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.05.30. 17:40:15

@hopptarisznya: Gyengébbek kedvéért: a poszt arról szól, h ez a település nem hagyta, h a szélsőjobboldali párt rátelepedjen demonstrációjukra, illetve a cseh rendőrség gondolkodás nélkül elvitte azokat, akik faji kérdést csináltak vagy uszítottak a szomorú esetből. Érted már?

Rózservóterz 2013.05.30. 17:41:15

"A Fasiszta Agyatlanok Szövetségének (FASZ) törzskommentelőjétől kérdem, lehetséges több rendezőről beszél a poszt?"
Lehetséges -e, hogy magyarul írj, te szerencsétlen fasz, betartva a szabályokat? Segítek, te senki, a hibás rész: "...lehetséges, HOGY több rendezőről...?". Faszkalap.

danielpros 2013.05.30. 18:00:11

Minden tiszteletem a cseheknek, hogy így ki mernek állni! Most néztem meg feljebb a bántalmazás felvételeit, döbbenet, hogy OK NÉLKÜL 10X annyian bántanak 2 embert.

Megértem a felháborodásukat, nekem is ökölbe szorult a kezem a tehetetlenség miatt, hogy ezek felsőbbrendűnek képzelik magukat és bántják ,akit akarnak, csoportosan.

Újabb döbbenetes videó alul, hogy a bűnös szabadlábon interjút adhat.

Köszi ezt a posztot, most nagyon felhúztam magam ezeken!

2013.05.30. 18:00:11

Ezeket a purdékat életlen késsel kellett volna pár hónaposan kivágni az anyjuk hasából és a kutyák elé vetni. De az egyik 16 éves és kölyköt vár az alomba... az apák bűnei pedig fiaikra szállnak tova. Van is egy életlen kés nálam, mehetünk.

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.05.30. 18:00:12

@Csehszlovák Kém: Ezt igen rosszul tették, ez ugyanis faji kérdés, különösképpen a gádzsózástól kezdve.

2013.05.30. 18:16:36

szerintem össze kéne engedni a nácikat a cigányokkal. mennyivel jobb lenne, ha mindkettőből kevesebb lenne :)

2013.05.30. 18:17:08

Ritka kretén libsinek kell ahhoz lenni, hogy egy cigánybűnözés-ellenes tüntetést valaki "szélsőjobbtól elhatárolódásnak" hallucináljon :)

sírjatok 2013.05.30. 18:33:20

""Amikor rájuk káromkodtom, hogy ti kibaszott gádzsók, akkor arra utaltam, hogy fehérek", vallotta a támadó. A megyei rendőrség szóvivője szerint, azonban egyelőre nem lehet minden kétséget kizáróan megállapítani a gyanúsítottak rasszista indítékát"

Ugyan ugyan, mit finomkodunk? Mondjuk már ki, hogy rasszista, általánosító vagy kirekesztő csak a fehér heteroszexuális férfi lehet!

Martian (törölt) 2013.05.30. 18:33:20

@HUN_Sector: van ennek humánusabb módja is, a szelektív sterilizálás.

milyen szép a Vértes, ó 2013.05.30. 18:33:20

@libbancs:

Nem a tüntetés volt az elhatárolódás, hanem a tüntetés kapcsán határolódtak el. Jogos, az ilyen retardált műjobbosok általában csak törik a magyar nyelvet, ez van.

vider 2013.05.30. 18:35:50

A szokásos gyűlölködő magyarellenes mocskolódást sikerült megfűszerezni egy olyan logikai buktával amit józan gondolkodású ember pártállástól és világnézettől függetlenül is kiröhög.. Gratulálok!

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.05.30. 18:36:41

Érdekes ez...

Tehát, ha jól értem, ez tkp. egy vállalható, már-már jogos tüntetés volt (bár kicsit fura megközelítés ez egy 'cigányellenes demonstráció' kapcsán a dotohon), ami legfőképp attól nemesült meg, hogy megkérték a nyilvánvaló szélsőjobbot, hogy tartsák távol magukat a demonstrációtól?
Szóval attól példamutatóak a szervezők, mert el akartak határolódni a szélsőjobbtól. És simán vonulhatnak rasszista indíttatásból, a szélsőjobb kiiktatásával.
Akárhogy ízelgetem, valami nem stimmel.

Az meg több, mint érdekes, hogy a beismerő vallomás ellenére a "megyei rendőrség szóvivője szerint, azonban egyelőre nem lehet minden kétséget kizáróan megállapítani a gyanúsítottak rasszista indítékát, "a támadás oka további vizsgálatok tárgyát képezi".

Ami a kirúgott rendőrt illet:
"Később derült ki, hogy a támadást ezeken a kamerákon keresztül végignézte egy helyi rendőr, de nem segített a bajba jutottakon. Még akkor sem nyitott ajtót, amikor egy nő dörömbölt őrszobája ajtaján"
"A városi rendőrség igazgatója nem érti, miért nem avatkozott közbe kollegája. Emondása szerint bár az elbocsátott kollega bár hívott erősítést, de kötelessége lett volna közbelépni, erre minden eszköze megvolt."
Ez egyszerű... alighanem féltette az életét.

Ha Magyarországon lett volna ilyen megmozdulás gárdisták, gojmotorosok és egyéb járulékos szereplők nélkül is... uramisten, micsoda botrány és nemzetközi hiszti lenne. :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.05.30. 18:42:06

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): Itt tényleg senki nem tud olvasni - tisztelet a kivételnek - vagy a szélsőjobbosoknak alanyi jogon jár egy kis analfabétizmus? :)

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.05.30. 18:45:40

@Csehszlovák Kém: már ne haragudj, de te se akarod érteni, amit én írtam. Talán túl bő lére eresztettem... :)
Szóval a lényeg: ha nem lett volna ez a nagy elhatárolódás, csak úgy "simán" kimentek volna az utcára a cigányok ellen tüntetni, akkor te nem írtál volna ilyen kvázi pozitív kicsengésű posztot. Na.

kifordított nagyanyó 2013.05.30. 18:45:42

Figyejjémá szlovák gyerek!
Te mér a Csehekkel példálózol???

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.05.30. 18:50:29

@Csehszlovák Kém: azt meg már tényleg kár megemlíteni, hogy aki nem érti amit írsz, vagy más véleményen van, simán leszélsőjobbozod.
De értékelem, ez azért valóban árnyaltabb megfogalmazás, mint a sima lenácizás. :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.05.30. 18:52:00

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): Tényleg nem érted.

Nem _a cigányok_ ellen mentek ki tüntetni, hanem az _erőszak_ellen! Megvan a különbség? Nyilván nem véletlen jelent meg a megmozduláson a település polgármesetere is, ill. a szélsőjobbos szervezőket a rendőrök elvitték később. A szélsőjobb jó ütemérzékkel rá akart telepedni a rendezvényre, de nem kértek belőlük, hivatalosan elutasították őket, semmilyen politikai vagy egyéb zászló, vagy rasszista üzenetet nem lehetett olvasni az embereknél. Külön felhívnám a figyelmed az eset kapcsán a többi szereplő reagálására (média, állami szervek).

khmm... 2013.05.30. 18:52:35

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): Tehát szenvedő lakosoknak lehet bűöző cigányok ellen tüntetni - szélsőjobbosoknak meg nem?

:-)))

De hisz ez diszkrimináció! :-D Egy szélsőjobbos is magyar állampolgár, nem lehet kirekeszteni, és megvonni a tüntetési jogát. :-D

Vu, de ja vu 2013.05.30. 18:54:08

Én elismerem a 'kísérleti nyúl' szerepét a magyar gyűlölet-törvény kapcsán, így kimondom, hogy a roma fiatalok "áldozatok", a 'gádzsók' áldozatai.

Ellentétben tehát a "mocskos cigány", "rohadt zsidó" törvénysértő kifejezésekkel, a "kibaszott gádzsó" européer megszólítás, a szabad vélemény-nyilvánítás éke, így felháborító bármiféle elítélő szó vagy mondat: a magyar törvények (és ezek szerint a cseh) szerint is... "gyűlölet-beszéd" sértettje nem lehet fehérbőrű, elkövetője pedig vallási-etinikai csoport tagja!!!

Alapvetően baloldali vagyok, a Fidesz-féle bal-jobb-bal oldaltól kategórikusan elhatárolódom és Jobbik-szavazó is csak azért lettem, mert dőre módon bíztam abban, hogy ha meghatározó erő nem is lesznek (nem is kell!), de a fék szerepét képesek lesznek betölteni. Nem így lett:-(

De mivel ez egy cseh esemény, hát igazuk volt a rendőröknek: helytelen dolog, hogy "menjünk és öljük le mindegyiküket", viszont a "megélesítem a késemet" szerintem nem lázítás, a "bűnbánó" roma elkövetők miatt tényleg túlzás MINDET leölni, viszont ehhez a kettőhöz tényleg jó, ha éles késsel mennek...

És nem vagyok rasszista, ismerek MAGYAR cigányt, aki az erőszaktevő fiát miskároló késsel várta a börtönből... dolgos, magyar(!) ember volt, akire a fia szégyent hozott!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.05.30. 18:57:00

@khmm...: A "szélsőjobbos" is tüntethetett, ameddig betartotta a mindenkire vonatkozó alapvető emberjogi elveket. Az esemény kapcsán pont az egyik szervezőt vitték el, aki a FB falára uszító, gyűlöletkeltésre alkalmas mondatokat írt, pech.

A hivatalos tüntetés vége után az a 100 szélsőjobboldali ember, akik át akartak menni a romanegyedbe, nyilvánvalóan jogosan és okkal lettek feltartóztatva és feloszlatva.

ellenszenvesfigura 2013.05.30. 18:57:33

"Romák támadása után Csehországban nem hangulatkeltés folyik a kisebbségek ellen a médiából."
Úgy mint, hol...?
"A neonáciktól elhatárolódtak a szervezők, az alattomos támadókat tíz év börtön fenyegeti."
Szemben melyik országgal?

Szép, korrekt tudosítás, csak az nem derül ki, mire próbálsz utalgatni.

kifordított nagyanyó 2013.05.30. 19:38:33

Nálunk ilyen esetben a cigány elkövetők nem hiszem,hogy kapnának 3-10 évig terjedő böntetést.
Max. 3 .

danielpros 2013.05.30. 19:39:07

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy nálunk is elkélne már egy ilyen erőszakellenes tüntetés. Én belemennék ezekbe a feltételekbe. Itt is ki lehetne hagyni a szélsőjobbot, akár el is lehetne határolódni tőlük. Legyenek ott az átlagemberek, semmilyen politikai vagy egyéb zászló, vagy rasszista üzenet ne lehessen az embereknél. Úgyis mindenki tudná magában kikről szól az egész.

Csak végre menjünk már és álljunk ki mi is az erőszak ellen, mint a csehek vagy várunk egy újabb Olaszliszkáig?

Brian 2013.05.30. 19:39:34

"Sajnálom, részeg voltam. Ami történt, megtörtént. Tudják, elrontottam az életem, gyereket várok, a szüleim nem sem boldogok, börtönbe fogok menni"

Csak pár megjegyzés:

Ha nincs a tüntetés szerintem nem sajnálná mert semmi félnivalója sem lenne.
16 évesen részegen randalírozik az utcán? Az szüleivel együtt kell a börtönbe mennie.
16 évesen gyereket vár. NO COMMENT

Radio Silicon 2013.05.30. 19:40:31

Én meggyújtottam az erőszak ellen tegnap este egy gyertyát. Azt jelképezve, hogy ezek az esetek a demokrácia bőréről perzselik le a szabadság törékeny sörtéit.

Hétfőtől pedig egy élőláncot fogok szervezni az erőszak ellen. HA EZ NEM ELÉG, akkor fáklyás virrasztást (vagy virrasztásos fáklyát) is szervezek hasonló, jóérzésű emberrel együtt, hogy megálljt parancsoljunk az erőszaknak! Meg a WC-ben az erős szagnak! Meg a bicikliseknek is!

bbwd 2013.05.30. 19:41:51

"Aki ne tudná: korábban több romákkal foglalkozó posztom is úgy másolták át a magyar nyilasok, hogy az egész posztot kimásolták és átírták saját, náci ízlésüknek megfelelően."

álmodik a nyomor, do tahó fiam:)

kifordított nagyanyó 2013.05.30. 19:41:54

Látszik hogy nagyon akarsz,de be kéne látnod hogy sajnos nem megy.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.05.30. 19:45:03

@Csehszlovák Kém: hogy ez sima, erőszak elleni tüntetés volt? Az írásodból ez egyáltalán nem derült ki.
Főleg ez után:
Mi történik Csehországban egy "romaellenes" tüntetés után?

Biztos vak is vagyok, nem csak páholynáci :), de hol írsz olyat, hogy a sajnálatos esemény kapcsán a szervezők, az erőszak elleni demonstrációt szerveztek, oda hívták a helyi lakosokat?
Belecsaptál a lecsóba, leírtad hogy volt ez tüntetés, amire "rá akart akaszkodni" a szélsőjobb.
Ettől még nem vált nyilvánvalóvá -számomra-, hogy amúgy a helyi lakosok nem a cigányok és az ő erőszakos cselekedetei ellen vonultak ki.
A "közös erőszak" elve már ott is sántít, hogy a fiatal párt ok nélkül verték meg, tehát nem azért, mert ők korábban inzultálták a két derék cigánylegényt.
Itt tehát csak egyfelől érkező erőszakról beszélhetünk és az nem az áldozatok vagy a demonstrálók részéről.
Igaz?

impala 2013.05.30. 19:48:20

@Csehszlovák Kém: persze, mert még széljobb párt sem kell, a sima emberek szeretnének úgy fellépni, ahogy nálunk a gárda sem mer, mert nálunk a nadrágjukat sem tűrhetik a bakancsukba, mikor kimenekítekek a cigányok közül valakit.
te köcsög szar, anyád oláh volt az apád meg tót? azért utálod ennyire a magyarokat?
mijafaszé nem posztolgatsz valahol cigányiában?

ottomoll 2013.05.30. 19:55:53

Mikor lesz poszt az EU petíciós bizottságában történt szlovák buktáról?
Nem sikerült ugyanis megakadályozni,-még román segítséggel sem- hogy napirendre kerüljön a Benes dekrétumok ügye, és a kettős állampolgársággal kapcsolatos szlovák szemétkedések.

khmm... 2013.05.30. 19:59:56

@kifordított nagyanyó: Na ja, nálunk pozitívan vannak diszkriminálva. A bíróságon is.

:-(((((

impala 2013.05.31. 03:56:52

@Csehszlovák Kém: nem a cigányok ellen, hanem az erőszak ellen tüntettek.

miközben: tömeg ezt skandálta: "Engedjetek rájuk!"

kikre baszod, az erőszakokra?
nyugi, ha nincsenek a zsaruk, pogrom lett volna.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.05.31. 03:57:20

@khmm...: dehogynem, csak őket elviszik a rendőrök érte. :)

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.05.31. 03:57:37

nincs mit tenni a GDP egy jelentos reszet bortonok felepitesere kell forditani aztan elobb utobb onellatova tenni ezeket az egysegeket, oszt ott egymast akar halalra is keselhetik
de most ott tucatnyian ratamadnak 2 emberre es ez okes? nincsen ott aki visszafogna?

Namir 2013.05.31. 03:58:47

És most végre megtudtuk, milyen a cseheknél egy békés, számunkra példát mutató tüntetés:

"Összecsapott a rendőrség a demonstrálók egy részével Duchcov (Dux) településen"

A demonstráció reakció volt egy fiatal helyi párt ért brutális támadásra"

"Szerdán kora este a városka főterén mintegy nyolcszáz ember gyűlt össze"

"Az összegyűlt tömeg meglehetősen felpaprikázott állapotban vagy hangos bekiabálásokkal vagy füttyel..."

"a résztvevők egy része elindult a romák által lakott városrész felé"

"A rendőrök...két embert elvittek, miközben a tömeg ezt skandálta: "Engedjetek rájuk!"

"Este hétkor a rendőrség hangosbemondón szólította fel a tömeget a távozásra"

"a tüntetőktől baseball ütőket és faléceket koboztak el"

"hangos szájkaratét vívtak a helyszínen hagyott, vízágyúkra vigyázó készenlétisekkel"

kifordított nagyanyó 2013.05.31. 10:32:00

Azért az ilyen nekifutásból belerúgott a földön fekvő csajba,kicsit durva.
Remélem tényleg rendesen megüntetik őket!

Namely 2013.05.31. 12:59:45

@kifordított nagyanyó:
a rendes büntetés az lenne, ha a fán lógnának.
Az összes mocsok retek.

Namely 2013.05.31. 12:59:48

1. olyan szó, hogy roma, a magyar nyelvben nincsen. A magyar neve az, hogy CIGÁNY! Ebben a kontextusban rohadt cigány.
2. Aki nyomja a nagy dumát, hogy szegény cigányok, annak javaslom, hogy költözzön be valamelyik retkek által sűrűn lakott helyre.
3. Szerintem Magyarország összes retkes cigányát össze kellene gyűjteni egy megyébe, elektromos kerítés, vizesárok köréjük, ahonnan ki nem engedni őket. Öljék, rúgják, lopják egymást. De mint a vírusok, ott éhen vesznek majd, mert nem lesz gazdatest, amin élősködjenek.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.05.31. 12:59:55

@Namir: hát te sem érted, azok mind veszett szélsőjobberek voltak, akik ráakaszkodtak a jámbor, pacifista tüntetőkre?

Namely 2013.05.31. 13:20:07

Ezekkel a tetű cigókkal minden országban csak a baj van, amelyikbe csak odaette őket a fene.

Pozitív diszkrimináció? Segély? Felzárkóztatási programok? Nem vezettek eredményre!
Adjunk nekik időt? Mégis mennyit? Több, mint 650 év kevés volt nekik arra, ami a távol-keleti bevándorlóknak kevesebb, mint 20 év alatt sikerült. Ja, hogy azok előre AKARNAK jutni és DOLGOZNI sem restek.

Akkor most kinek a hibája? A miénk?

Ha egy fehér kibukik a suliból, az az ő hibája. Ha egy retek teszi ugyanezt, az a társadalomé? Akkor ez most hogy is van?

Semmi nem segíthet, csak a szigorú (nagyon-nagyon szigorú) megrendszabályozás, és annak felszámolása, hogy szaporodnak, mint a nyulak, de az összes kis retket mi tartjuk el az adónkból.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.05.31. 14:05:33

@ellenszenvesfigura: Ennyi értelmi fogyatékost régen hordott össze egy dotoho-poszt alatt a szél, segítek: Magyarországra!

@danielpros: Egy ilyen megmozdulás nem ölthet rasszista színezetet, mert abban a pillanatban félrecsúszik a szándék.

@Radio Silicon: Gúnyolódhadsz, de a tény, hogy ez most itt leírhatod, szintén ennek a demokráciának köszönhető. Szar lehet ezzel a kognitív disszonanciával együtt élni, mi?

@bbwd: Nemcsak a kuruc (eddig két posztom), de az ultrasliberi szennyoldal is lelopta már egy az egybe az anyagom, no és persze átírta. Lopni náci tempó?

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): Egy újabb fogyatékos. Idézőjelbe pontosan azért tettem a szót, mert idézem a magyarországi gyakorlatot. A hivatalos tüntetés után cca. 100 ember akart bemenni a romanegyedbe. A rendőrök megakadályozták. Ennyi történt.

@impala: Az emberek többsége az értelmetlen agresszió ellen ment ki tüntetni. Magyarországon a gárda szélsőjobboldali, neonáci alakulat,a mely rasszista okok miatt vonulgat a romák lakta vidékeken.

Az "Engedjetek rájuk!"-at a hivatalos tüntetés végén a helyszínen maradt nyilvánvalóan rasszista, mintegy 100 fő kiabálta. Az eredeti tüntin cca 800-1000 fő vett részt.

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: A rendőrt, aki szemtanúja volt az esetnek és nem avatkozott közbe, kedden elbocsátották.

@Namir: Neked is mondom, h az idézetek főleg arra a mintegy 100 főre vonatkozik, akik a hivatalos rendezvény után még ottmaradtak a helyszínen.

@Namely: Ez kirekesztő, náci beszéd. Nyilvánvalóan nem ez a megoldás, hanem, hoyg a romákat minél jobban integráljuk a társadalomba. Vannak szép, és tanulságos példák, ugyanakkor nehéz feladat is, mert sok esetben a roma családon belül nincs más minta. Erre kirekesztéssel reagálni a többség részéről, ostobaság.

@petraeus: Ezt csak te szeretnéd láttatni. Ellentétben állításoddal maguk a szervezők deklarálták az erőszakellenes tüntetést, el kellett volna a posztot olvasni, idézem a ctk-t. Ez alapján számolt be a tüntiről a nova csatorna is, amit szintén beágyaztam a posztba. Az, h az újságírók hogyan fogalmaznak már nagyban múlik az adott személyen is, aki szintén lehet rasszista beállítottságú.

Namely 2013.05.31. 16:45:13

@Csehszlovák Kém:
"Vannak szép, és tanulságos példák"
Ezekből egy összefoglaló posztot, ha kérhetem.

"Erre kirekesztéssel reagálni a többség részéről, ostobaság."
Mondd, éltél már cigó környéken? Budai gyerek voltál (akárcsak én vagyok, mindig Budán éltem), ahol cigó-probléma nem nagyon van.
Te könnyen mondod, hogy legyenek toleránsak az emberek, de gondolom nem a te gyereked jár késes cigókkal egy osztályba, nem téged késelnek meg, nem téged tartanak rettegésben, nap, mint nap.
Nekem sincs félni valóm a 12. kerületi zöldben, de azért át tudom érezni a haverjaim helyzetét, akik nap mint nap találkoznak ezzel a problémával a nyócba'/egyéb helyen a pesti oldalon.

Amúgy pedig, ahogy írtam, több, mint 600 év állt rendelkezésükre arra, hogy valamire jussanak.
Akarni kellene, ennyi az egész. Ez hiányzik a részükről, nem más.

"a romákat minél jobban integráljuk a társadalomba"
NEM NEKÜNK KELL ŐKET INTEGRÁLNI. NEKIK KELLENE INTEGRÁLÓDNI. Fordítva ülöd meg a lovat. Hogy lehet, hogy minden más nemzetiségnek, vallásnak ment/megy ez, csak a cigóknak nem?

Mert ők NEM AKARJÁK, és egészen addig nem is fogják akarni, ameddig rá nem lesznek kényszerítve.

Miért is akarnának mást (semmi meló, gyün a segély, lopnak, erőszakoskodnak, bünti minimális, majd elsírja valami TASZ-os fazon, hogy szegény-szegény cigusnak milyen nehéz gyerekkora volt, azért verte szét a "gádzsó" fejét egy féltéglával).

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.05.31. 16:45:41

@Namely: Nem egy összefoglaló posztot, de könyvet is lehetne írni a témáról! Igen, éltem, de nem “cigók” között, hanem romákkal. Írtam már valakinek korábban, hogy családomban örökbe fogadtak két roma gyereket, akik sikeresen integrálódtak a társadalomba.
A késes gyerekek rendvédelmi és nevelési probléma, ezek szerint ha egy nem roma kisgyerek kezében látsz kést, akkor nem félsz, nem rettegsz? Szegényebb, alacsonyabb műveltségű emberek között nemcsak a tolerancia alacsonyabb, a bűnbakképzés és mások hibáztatása pedig magasabb arányú, nem véletlen, hogy ezeken a területeken népszerű a Jobbik, pl.

Kiknek a rendelkezésére? Náci már az állításod is, nincs olyan, h “rendelkezésükre”, nem lehet egy arctalan tömegként kezelni a romákat.
Furcsák vagytok, ti nácik. Simán elítéled “a cigányokat” ahogy van, de akkor nagyon sír a szád/szátok, ha például a szintén szégyenletes benes-dekrétumok kapcsán “a bűnös magyarokról” beszélnek. Nem más ez, mint nacionalista kettős-mérce!

Te ülsz fordítva a nacionalista lovadon, ugyanis egy kisebbség a többség akarata és jószándéka nélkül soha nem lesz képes integrálódni a társadalomba. Vö: Ma a magyarok 80%-a nem akar maga mellé “cigány” szomszédot.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.05.31. 20:11:10

@Csehszlovák Kém: hát baszki, talán te is elgondolkodhatnál azon, hogy esetleg rossz sávba kanyarodtál a felhajtónál...

Az angol nyelvű cikkekben van egy olyan idézet az egyik szervezőtől, hogy valójában azzal a szándékkal tüntettek, hogy felhívják a városvezetők figyelmét arra, hogy tenniük kellene valamit a településen egyre növekvő bűnözés és az erőszakos cselekmények elszaporodása ellen.
Az meg elég nyilvánvalóan csak PR-fogás a szervezők részéről, hogy úgy akarták beállítani, mintha szó se lenne a cigányokról és csak a végén lett egy kis ... huzavona ebből.
A cikkből szépen kiderül, hogy valójában nagyon is a cigányokkal kapcsolatos problémák miatt szerveződött a tüntetés.

Mellesleg, ha nem így lenne, akkor miért nem volt köztük egyetlen cigány ember se? A szétzavart demonstráció UTÁN merészkedtek ki. Hogy imádkozzanak.

De elmondom neked, hogy miért gondolja itt szinte mindenki úgy, hogy ez tkp. egy cigányellenes tüntetés volt?
Mert teljesen életszerű.
Egy, a cigányok által jól belakott településen mindennaposak a kisebb-nagyobb atrocitások a helyiekkel. Ez tény. Az is tény, hogy a falusiak általában nem az ő kertjükbe másznak be zöldséget lopni és nem őket állítják meg este hazafelé menet, hogy kirabolják őket. Ez is tény.
Ebben az esetben a fiatalok megverésével túllépték a tűréshatárt.
Na ezért mentek ki az utcára.

Hogy ezt te nem akarod belátni és menteni próbálod a menthetetlent, sajnálom.
Tényleg.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.05.31. 20:11:12

@Csehszlovák Kém: "Ma a magyarok 80%-a nem akar maga mellé “cigány” szomszédot."
Nana. Ez nem magyar sajátosság, ne torzíts. Ahogy elnéztem, a cseheknél is kb. 70%-os ez az arány.
És ez már gyerekkorban elkezdődik.
www.radio.cz/en/section/curraffrs/survey-indicates-strong-anti-roma-sentiment-among-czech-children#0

"Around one-third of Czech 12- and 15-year-old children say they would never have a Roma friend, while 40 percent of them would take part in an anti-Roma rally in their town. These are some of the findings of a survey conducted among more than 1,400 elementary school pupils in the Czech Republic."

Lehet, hogy a nácizmus és a rasszizmus anyatejjel terjed felétek? :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.05.31. 20:12:19

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): Igen nehéz úgy érvelni neked, hogy képtelen vagy saját kis retardált náci világodból egy kicsit is továbbnézni.
Miért ne lenne életszerű, h a helyiek az elszaporodó erőszak ellen lépnek fel? Miért kellene ezt etnicizálni? Ha ez egy “cigányellenes” tüntetés lett volna, nem engedélyezik, és a város vezetése sem vett volna részt rajta. Mint ahogy a hivatalos rendezvény utáni kis lökdösődést fel is oszlatták a rendőrök, mert annak már kifejezetten rasszista éle volt. Azon 100-an, a hivatalos megmozduláson 800-an vettek részt. Posztom eről szólt, h egy létező problémára fel lehet úgy is hivatalosan hívni a figyelmet, hogy nem csinálunk belőle “cigánybűnözést” és egy népcsoport elleni tüntetést.
Nem mellesleg, ha figyelmesen elolvasod a posztom, kiderül, hogy a szalézi atya a rendezvény előtt imádkozott a romákkal és nem utána. Persze, a tények nem zavarnak.

Ki az a mindenki? A tüntetésen részt vevők nagy része, a városvezetés, az állami szervek és az egyház, a cseh nyelvű media nagy része nem gondolja, h ez egy “cigányellenes” tüntetés, ez csak a te kis rasszista fejedben fogalmazódik meg így és próbálsz keresni másod-, harmadközléseket a netről. Ne strapáld magad, nem fog sikerülni.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.05.31. 20:14:02

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): Köszönöm a linket. Gondolom magyarországi vagy, ezért hoztam fel egy magyar felmérés adatát. Ezen a blogon olvashatsz a cseh nacionalizmusról és romaellenességről is, nem titok ez. Amint láthatod a térségben nagyfokú romaellenesség van, de nagyon nem mindegy, hogyan kezelik, lépnek fel a jelenség ellen. Posztocskámban pont erre mutatok rá, h a csehek ezt mennyivel jobban csinálják, lehetne tőlük tanulni, nem szégyen.

Honzi 2013.06.03. 01:12:44

Alapvetoen nem vagy hulye gyerek de valami nagy trauma erhetett az eletben korabban mert a kezdetekhez kepest kicsit elkurvultal. Szoval ertem en, konnyu szorni a "te naci vagy" beszolasokat az kommentelokre meg ugy alltalaban a magyarokra (nekem mostansag ez jon le blogodrol) de azert mondjuk el azt itt az embereknek, hogy kedves cseh barataink nem eppen arrol hiresek, hogy ne basznanak oda a roma polgartarsainknak neha. Szoval voltak itt sterilizalasi balhek par eve, jo par molotov koktel is elrepult az elmult evekben, hetekig ment a buli Varnsdorfban (es asszem Rumburk sem maradt ki belole) es meg lehetne sorolni. Szoval cseh barataink sem szentek, persze ITT is csak egy nagyonnagyon kissebbseg csinalja a balha mint MO-n. Persze tudom mi magyarok eleg konnyen ciganyozunk stb. es talan a cseh atyafiak nem mindig mondjak meg a tutit de ugye tudjuk: amelyik kutya ugat...szoval talan itt kicsit veszelyesebb a dolog. Szerintem nem sok kell, hogy robbanjon a bomba. Az, hogy Ray fiu eroszakellenes megmozdulasrol besze...hat szerintem az emberek tobbsege pont a romak elleni fellepest akartak volna elomozditani csak hat ugye jo csehek leven inkabb kussoltak mert ugye ha elviszik oket a jardok akkor hogy a poccsbe fogjak meginni az esti soruket.... Egyszoval baratom szerintem a csehek es a magyarok kozott annyi a kulonbseg, hogy mig otthon polgartarsaink elkezdenenek kurvaanyazni (es talan megprobalnanak valamit csinalni)azert mert a varos egy nagy reszeben csak akkor reggel 6 es 8 kozott lehet parkolni es reggel 8-tol masnap reggel 6-ig meg fizetes elleneben sem addig itt inkabb meg sem szolalnak mert hat ugye nehogyman balhe legyen inkabb behozom a zongorat a hatamon.... Na keso van mar

Honzi 2013.06.03. 01:13:07

Kulonben ha mar kirekesztes, elnyomas stb. , nemtudod hol a feneben lehet itt Pragaban Chodovart venni (ne adj Isten esetleg csapoltat inni)? Tudom az egy masik blog de hat ott nem talaltam valaszt ra es hat na, most jutott eszembe

Stratocaster 2013.06.23. 13:13:36

@Csehszlovák Kém: Nem tudom miért véded a tüntetőket, de ez egyértelműen cigányellenes tüntetés volt. Már ha a szervezőt nézzük, akkor is egyértelmű. Egy ideig Koppenhágában éltem, néha ott is voltak ilyen "erőszakellenes" tüntetések, ott is mindig felhívták a figyelmet, hogy ez nem egy idegenellenes tüntetés. Mégis mindig akkor szervezték a megmozdulásokat, ha muszlim bevándorlók vertek dánokat. Mindenki tudta mire megy ki a játék, a sajtóban is tudták, ennek megfelelően kezelték a rasszista tüntetőket.

A különbség Magyarország és pl. Csehország között, hogy nálunk oda jutott a közhangulat, hogy nyiltan lehet cigányozni, néhány éve még nálunk is hasonló lett volna egy tüntetés mint a cseheknél.

@Namely: "Amúgy pedig, ahogy írtam, több, mint 600 év állt rendelkezésükre arra, hogy valamire jussanak."
Ja, Magyarországnak meg 1000, azt látjuk hova jutottunk. Visszafejődés a köbön, ami itthon zajlik.

kifordított nagyanyó 2013.06.23. 13:13:48

@Csehszlovák Kém: öööö bocsika...!
Ugye a csehországban élő magyarságnak sokkal nagyobb a bűnelkövetési rátája?
Vagy nem?
Akkor lehet hogy ott ténylegesen csak a származása alapján különböztetnek meg embereket?

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.06.23. 13:13:52

@Csehszlovák Kém: "Ha ez egy “cigányellenes” tüntetés lett volna, nem engedélyezik, és a város vezetése sem vett volna részt rajta."

Igen, pontosan ezért írtam, hogy "Az meg elég nyilvánvalóan csak PR-fogás a szervezők részéről, hogy úgy akarták beállítani, mintha szó se lenne a cigányokról"
így mégiscsak PC volt a kiírás és nem tilthatták be a demonstrációt.
De azért szívesen elvegyültem volna egy láthatatlanná tevő köpenyben a felvonulók között, hogy maguk között mit mondanak...
Persze biztos volt olyan is, aki naívan vagy meggyőződésből úgy vélekedik, mint te. De biztos vagyok abban is, hogy ők voltak kevesebben.

"Posztom eről szólt, h egy létező problémára fel lehet úgy is hivatalosan hívni a figyelmet, hogy nem csinálunk belőle “cigánybűnözést” és egy népcsoport elleni tüntetést."
Ó, hogyne. De könyörgöm, gondold már át az egészet. Ha egy településen nincsenek mindennapos balhék, nem vernek össze embereket, nem lopják el a javaikat, ki az úristen szervez felvonulást az erőszak ellen, csak úgy??

De még mindig nem kaptam választ arra, hogy miért nem csatlakoztak a cigányok is a menethez? Miért előtte v. utána, tökmindegy imádkoztak és jöttek össze, külön?
Talán mert magukra vettek valamit?

És ne nácizz már bakker, tudod, hogy nem vagyok az. A kesztyűt felvenni meg nincs kedvem, mert az tényleg nem vezet sehová.
Ráadásul jól ki is moderálnál. :)

Muhammad Balfas 2013.06.23. 13:14:08

@Csehszlovák Kém: Azért ne tegyünk már egyenlőségjelet az állami szintre emelt kollektív bűnösség elve(Benes dekrétumok) és az egyén előítéletes viselkedése között.
Ez durva leegyszerűsítés, hiszen más nagyságrend a kettő

Namely 2013.06.25. 14:35:00

@Csehszlovák Kém:
"családomban örökbe fogadtak két roma gyereket, akik sikeresen integrálódtak a társadalomba."
Te tényleg nem akarod érteni? Az, hogy a budai környezetben volt 2 db jóra nevelt örökbe fogadott testvéred jó dolog. Úgy értettem (amit te is tudsz), hogy költözz be a Népszínház utcába, vagy a SOTE-környéki lakótelepre. És járj ott egyedül haza hajnalban. Vagy BAZ-megye is kiváló terep. És a helyi suliba járasd a gyerekeidet is.
Könnyű más faszával verni a csalánt. A politikusok is könnyen ugatnak, hiszen ők is itt laknak a szomszédságomban a 12. kerben, az ő gyereküknek nincs késes cigó osztálytársa az elit gimiben, akik majd elkapják hazafelé.

"Szegényebb, alacsonyabb műveltségű emberek között"
Ember, aki nem ért egyet veled, az nem lesz mindjárt 3 általánost végzett segg, OK? Elitegyetemet végeztem, jól keresek, gyönyörű bnőm van, csak néha kihúzom a fejemet a seggemből, és nyitott szemmel járva látom, hogy mi folyik a belvárosi irodán és a kertvároson kívül.

"A késes gyerekek rendvédelmi és nevelési probléma"
Épp erről ugatok, hiszen ezt értem megrendszabályozáson.

"ezek szerint ha egy nem roma kisgyerek kezében látsz kést, akkor nem félsz, nem rettegsz?"
Na, mennyi is az aránya a kettőnek? Cigó késelés vs nem cigó. Még a fehér szemétre sem jellemző az a fajta szükségtelen agresszió, mint a cigókra (lásd a fenti esetben, a földön fekvő lány nekifutásból való megrúgása).

"Kiknek a rendelkezésére"
Bejön egy kisebbség. Integrálódik. Ez egy folyamat. 1990 után jöttek a távol-keletiek. A gyerekeikkel együtt jártam a Közgázra. Ehhez kellett nekik 20 év. Végbement az integráció. Vagy: a cégnél, ahol dolgozom, van arab származású programozó. Az integráció ott is végbement. Cigóéknál már több, mint 600 éve nem ment végbe.
Arab, kínai, stb nemzetnek megy. Látni késes kínai gyereket? Vagy a hírekben szerepel? Nem. Hmmm. Vajon miért? Mert be akartak integrálódni, ezért 20 év alatt végbement.
Te lehetsz toleráns, mondhatod, hogy nem is igaz, de ettől még igaz lesz, hogy szarnak az integrációs törekvésekre mindaddig, ameddig rá nem lesznek kényszerítve arra.

"Furcsák vagytok, ti nácik."
ja, ez olyan, mint amikor nem lehet kimondani, hogy az elkövető cigány, mert az rasszizmus, ugye? Úgyhogy ne nácizzál.

"nagyon sír a szád/szátok, ha például a szintén szégyenletes benes-dekrétumok kapcsán “a bűnös magyarokról” beszélnek."
A Benes-dekrétumokat a barátnőm is elítéli, pedig ő szlovák. Amúgy a hasonlat nagyon gagyi. A magyarok nem csináltak semmit, nem lehet generációk óta arról hallani, hogy kit öltek meg, ellopták a vezetéket, kit vertek félholtra 500 forintért, vagy csak pusztán szórakozásból (mint a posztban).

"ugyanis egy kisebbség a többség akarata és jószándéka nélkül soha nem lesz képes integrálódni a társadalomba."
Na, ez viszont fent meg is van cáfolva a kínai/arab példával. Nekik maguktól ment. Valahogy a cigóknak nem. Sőt a sok program ellenére sem.

Csak nem mégis akarat kérdése?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.06.29. 10:27:37

@Namely: Én nem faszával verem a csalánt, hanem konkrétan a családomból hoztam fel példát, amely napi szintű élmény volt számomra: a sikeres integráció a szemem előtt történt meg. Az öcsém olyan környéken lakik Budapesten, amit említettél és a roma szomszédokkal jóban vagyunk, nem értem a problémád.
Nem azt írom, h aki nem ért velem egyet 3 általánost végzett seggfej, hanem azt, hogy “szegényebb, alacsonyabb műveltségű emberek között nemcsak a tolerancia alacsonyabb, a bűnbakképzés és mások hibáztatása pedig magasabb arányú!” Te meg akkor végeztél elitegyetemen, amikor én Robert de Niro vagyok!
Nem, te nem erről ugatsz. Te általánosítasz, rasszista módon “késes cigókról” beszélsz, amikor a bicskázás nem köthető etnikumhoz!!! Aki vét a társadalom által felállított normák ellen, büntetni kell, de nem faji alapon!
Kérek egy pontos statisztikát, ami alapján olyan meggyőzően állítod ezt az aránypárt! Agymosott barátom, téged megvezetett a szélsőjobb rasszista propagandája, muha!
Nem a “kisebbség” integrálódik, mint olyan, hanem emberek. Ahogy felhoztam a családom példáját, rengeteg, a magyar vagy a cseh és szlovák társadalomba integrálódó roma emberről tudok, ezek mind pozitív példák. Vajon mi van azokkal a magyarokkal, akik szintén a hírek bűnügyi rovatában szerepelnek? Magyarbűnözés? Ők akkor nem integárlódtak? Látod milyen faék egyszerűségű a gondolkodásod?
“Úgyhogy ne nácizzál.” – És miért ne? Az vagy! Miért nem vagy rá büszke? A nácizmus egy beteg eszme, aminek képviselői nem születnek annak, te sem így születtél, hanem életed során váltál nácivá, viszont romának az ember születik, arról az adott ember nem tehet! Érzed a különbséget?
“Amúgy a hasonlat nagyon gagyi. A magyarok nem csináltak semmit” - Semmit, hát persze. Csupán Hitlerrel szövetségben végigharcolták a második világháborút. De neked ez nyilván semmi, mivel náci vagy, értem.

“meg is van cáfolva a kínai/arab példával” – Semmit nem cáfolsz, mivel nem mondasz konkrét számokat, amely alapján komolyan vehetném állításod. Nézz utána, hány fős roma és hány fős kínai és arab kisebbség él ma Magyarországon, illetve, hogy ezeknek a kisebbségeknek milyen az elutasítottsága a többségi lakosság körében.

Csak nem mégis a többségen múlik?

petraeus 2013.06.29. 13:55:16

@Csehszlovák Kém: "Amúgy a hasonlat nagyon gagyi. A magyarok nem csináltak semmit” - Semmit, hát persze. Csupán Hitlerrel szövetségben végigharcolták a második világháborút. De neked ez nyilván semmi, mivel náci vagy, értem."

Ertem, en tehat a par eves jarni tanulo magyar es nemet gyerekek Hitlerrel szovetsegben vegigharcoltak a haborut, ezert telepitettek ki oket, ja ez valszeg igy tortent, ha meg nem akkor csak egy lehetoseg van, azert buntettek oket mert egy kozosseghez tartoztak.
Kurva jo, hogy a kollektiv bunosseg elvet ilyen siman elfogadod, gratulalok.

Azt kulon megneznem, hogy te hogy dontenel, mint magyar allamplogar van ket lehetoseged: vagy "Hitlerrel szovetsegben vegigharcolod a haborut" vagy kivegeznek mint katonaszokevenyt, ha a haborut eled tul jonnek a benes dekretumok, mert fasiszta haborus bunos vagy, ha a bujkalast eled tul, hmm, nezzuk csak, ugyanugy jon a benes dekretum, mert magyar nemzetisegu vagy...

kifordított nagyanyó 2013.07.01. 10:48:37

@Csehszlovák Kém: Hát ha itt valaki beteg és szélsőségesen magyargyűlölő,az te vagy.:((

kifordított nagyanyó 2013.07.01. 10:48:46

@Csehszlovák Kém: Rólad jut eszembe,ahogy Fankadeli kérdezi egyik dalában:Miért a saját népem (vérem?) árul el?

Nebameg 2013.07.04. 14:08:18

@kifordított nagyanyó: Mégis kit árul el? Áruld már el! Talán beengedi a törököket a várba, vagy megmutatja a gyepük mögé vezető utat? Hehe. Elárulni, mégis mit? Ne legyetek már nevetségesek!

kifordított nagyanyó 2013.07.09. 18:54:05

@Nebameg: A kommentjeid után nézve,neked ezt magyarázhatnám ezer évig.
De miért kell egy magyarnak,a magyarokat valótlanságok alapján szidnia?

kifordított nagyanyó 2013.07.17. 09:03:10

@Csehszlovák Kém: A 30 milliós Kanadából kibasztak 15000 cigányt!
Ej ezek a rasszista Kanadaiak!
Úgy látszik,ott ilyen a többség.
Hiszen akkor biztosan a Kanadaiakban van a hiba.
süti beállítások módosítása