22.jpg

Győztes Kispad csapata nyert, a hazaiak legnagyobb játékosukra emlékeztek, aki több gólt rúgott, mint Chuck Norris. Csak a vége sikerült csúnyára, melyik derbin jártunk?

Sokáig úgy tűnt, a szurkolók csak a koreókkal foglalkoznak, a prágai derby lefújása után megismétlődött a múlt heti budapesti Puskásban látott jelenetsor: több tucat rowdy rohant be mindkét táborból a pályára, keveredtek a saját játékosaikkal, egy pillanatra úgy tűnt: itt most komoly box lesz. Szó szerint az utolsó pillanatban érkeztek meg a készenlétisek, jelenlétük visszavonulásra kényszerítette a rowdykat.

Lépj 1:35-re és tekintsd meg a cseh derby 3. félidejét:

A meccs egyébként rendben volt, a Slavia csapatán nem lehetett látni, hogy az utolsó két meccsükön összesen 11 gólt (0:7 és 0:4) kaptak.

Így álltak fel a csapatok:

• SK Slavia Praha: Rakovan – Dostál, Bortel, Dobrotka, Neves – Štěpán, Kisel, Gecov, Zmrhal, Juhar – Škutka.

• AC Sparta Praha: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Nhamoinesu – Dočkal, Vácha, Hušbauer, Vacek, Krejčí – Lafata.

• Játékvezetők: Kovařík – Pelián, Moláček.

De nézzük a koreókat, Csak Pepi rúgott több gólt, mint én.

Pepi Bican - a legnagyobb szlavista!

Ki volt ez a Bican?

• a csehszlovákok Deák Bambája

• Bécsben született cseh labdarúgó

• 5000 gólt szerzett karrierje során, elmondása szerint, ez azonban 27 éves karrierje során 185 gól/éves átlagnak felne meg, hitelesebb statisztika alapján 643 gólt szerzett bajnoki mérkőzéseken

• Az 1943/44-es szezon gólkirálya 57 góllal

• 27 éves karrierje során 12-szer a bajnokság legjobb góllövője

• 1937-től a Slavia játékosa, hároszor rúgott hét gólt egy meccsen

• Visszautasította a Juventus ajánlatát is, a Slaviaban maradt

• Három ország válogatottjában is játszott: Ausztria, Cseszlovákia, Cseh-morva Protektorátus

• A náci (1933) és a kommunista párt (1948) is szerette volna soraiban tudni, mindkettőt visszautasította

Így látta a derbyt két mester

A meccs utáni nyilatkozatokban is érződött a csalódottság, nem így kellett volna befejezni a 280. prágai derbyt. Miroslav Koubek, a Slavia mestere is nemtetszését fejezte ki, ez a viselkedés nem méltó egy ilyen nagy rangadó befejezésére, ez szégyen, ami a cseh társadalom, futball és erkölcs jelenlegi állapotáról szól, örülök, hogy már idősebb vagyok.

A vendégcsapat részéről Vítězslav Lavička tréner inkább dícsérte a szurkolókat, mindkét tábor hatalmas hangulatot teremtett, sajnos voltak olyan események is, amelyeknek nem kellett volna megtörténni. Nem akarom felmenteni szurkolóinkat, megtapsoltam őket a meccs után én is, hiszen függetlenül a végeredménytől parádés hangulatot teremtettek. A pályára berohanásért természetesen nem jár taps.

Szily Laci álma!!!!

Nem lehet elmenni szó nélkül a Sparta mesterének neve mellett, ami nemcsak azért zseniális, ahogy hívják. Őrület már az is, hogy Vítězslav Lavička neve angolul Winning Bench lenne, de vajon tényleg belegondoltunk milyen lenne, ha a Ferencváros Újpest derby után a zöld fehérek részéről Győztes Kispad vezetőedző nyilatkozna? 

A prágai rendőrség összesen 82 embert tartóztatott le a prágai derbi során. A letartóztatottak többsége a Sparta táborából került ki, rendzavarás, illegális pirotechnika használata és rendőrséggel való szembeszegülés miatt. 13 embert fasizmus propagálásával gyanúsítanak. A rendőri intézkedést vasárnap 1 órakor fejezték be.

A rendőrség jelenleg is keresi azt a személyt, aki a második félidőben a Slavia B-közepébe hanggránátot dobott, többen könnyebben megsérültek az eset után, én csak összefostam magam egy pillanatra, mert pont azt sakkoztam ki, hogyan lesz elég a papírtálcán lévő mustár az utolsó két falatra a kolbászból.

Ferencváros-Újpest vs. Slavia-Sparta

Azonosságok:

 rowdies: mindkét derbyn elrontották a közönség szórakozását, klubjaik büntetést fizetnek utánuk

 zsidózás, huhogás

 fantasztikus koreók

Különbségek:

 Prágában nincs meg az a hate a két szurkolótábor között, ami Budapesten. Az Eden stadionban simán lehetett Slavia tábor alatti büfében Sparta mezben krúzingolni.

 Stadion, büfé: Prágában európai színvonalú körülmények, két perc alatt sör és kolbász papírtálcán a kezemben

Tömegközlekedés: Prágában a mérkőzés lefújása után 20 perccel már a szomszédos kerületben ittuk az Unetice 10-est.

Képriport, a szerző saját felvételei

04.jpg

03.jpg

07.jpg

06.jpg

05.jpg

08.jpg

10.jpg

09.jpg

11.jpg

Az isport felvételei

21.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr55539095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Töksi 2013.09.30. 12:33:26

Prágában nem voltam ott, a Puskásban viszont igen: hülyevagyozás, szarújpestizés, nesirassasenkizés, fradistacigányozás és buziemeleszezés volt, de nem emlékszem sem huhogásra, sem zsidózásra. Ettől még lehetett, de annyira nem voltam besörözve, hogy meg is süketüljek. Van valami videód?
A berohangászásért nagy kár volt, főleg a 85. percben, erről regényt lehetne már írni (Kubatov-szeku-huligánok-csoportok bonyolult viszonya, ill. összeesküvéselméletek).
A körülmények valóban gyalázatosak a Puskásban.
A koreó jó volt, ez ügyben nagy gratula a cseh kollégáknak is, klasszul csinálták! :-)

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.09.30. 12:33:38

Ezeken a derék, barátságos, sportszerető csehszlovák embereknek miért van maszk az arcukon?

alibi6 2013.09.30. 21:50:19

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): Miért, miért? Mert hát az olyan felvilágosult, menő européer sőt cuki-muki dolog. Mint amilyenek a cseszkók úgy egy az egyben. Ahoj popacsek! (jelentsen bármit is...)

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.10.02. 00:01:32

@Csehszlovák Kém:
Jaaa, hogy ezek afféle
• csirkefogó
• garázda
• huligán
• lármázó
• verekedő egyének? (by topszótár)

De gondolom ennek a csehszlovák fajtája az
- jófej
- vicces
- ártalmatlan
- sportszerű futballdrukker, aki mókás performanszokkal, szív alakú karácsonyi csillagszórókkal és kebelre ölelős berohanásokkal színesíti meg egy-egy csehszlovák "derby" (nyehehe) néhány percét és pajkos kergetőzéssel teszi gyermekien felszabadulttá a kivezényelt rohamrendőrök megfásult rutinját. Ugye?

alibi6 2013.10.02. 00:01:39

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): Látod, már meg is jött a válasz. Pályára berohanó ünneplő szurkoló 1. magyar = mocskos, büdös, náci, csürhe. 2. cseszkó = "maszkos fiatal" "rowdy".

Honzi 2013.10.02. 22:26:44

Bratr!

Most ez, hogy is van? Mar teljesen belezavarodtam! Duna tuloldalan levo mongol, azsiai hordak, ki se merem mondni....magyarok...szoval most nacik vagy nem nacik??? Mar nemtudom mit higgyek.
Kulonben meg vartam ezt az irast.Kivancsi voltam milyen hangot fogsz megutni es hat nem kellett nagyon csalodnom... az iras jo de azert latszik az elfogultsag rajta.... Szoval azert itt sem kismiskak voltak a meccsen. Jude Slavia nagyon szepen es tisztan atjott a Tv-n keresztul. Valoszinuleg nacik ulnek a CT4 komentatorai kozott mert nem hallottam hogy komentaltak volna a dolgot... A masik meg: azert van ott gyulolet boven es mint tudjuk slavias haverjaidnak nem kell a szomszedba menniuk ( pl: szerencsetlen srac a metromegaloban ugy 2 eve...).
Szivesen latnek egy cikket a neonaci slaviasok "megmozdulasaikrol"....biztos vannak belso infoid ha mar ujsagiro feleseg vagy. Egy szuper kis "undercover" sorozat jo lenne.

Kulonben meg sajnalom, hogy nem sikerult elkapni a spartat. Mindig szomru latni amikor nyernek...Viszont boldogsaggal tolt el, hogy az SP a Bohemka alatt tanyazik. Remeljuk igy is marad az szezon vegen (csak aztan nehogy egyutt esunk ki...:-)

U.I.: Azert az Eden tenyleg egy nagyon fasza kis stadion
süti beállítások módosítása