1852911-img-sport-fotbal.jpg

Szlovák kapus. A kifejezés kezd önálló életre kelni, meglehetősen fenyegető tartalommal. Mi szóltunk előre.

• Matúš Kozáčik, a Bajnokok Ligája küzdelmeiben vitézkedő Viktoria Plzeň kapusa

• Ján Mucha, a szlovák válogatott kapusa

őrült gólokat kaptak, néhány napon belül. Az Eb-selejtező mérkőzésen benyelt találat még bosszantóbb volt, hiszen a mérkőzés egyetlen góljáról beszélünk.

De milyen szopóroller technikát fejlesztettek tökélyre a szlovák kapusok?

A védelem egyik játékosa, nem túl nagy távolságból, laposan és lágyan hazagurítja a labdát a kapus felé, az a feladat, hogy a  labda a hálóban kössön ki. E technika bevetése esetén a tökéletes kivitelezés mellett, legalább olyan fontos az időzítés is, hogy az aktus minél jobban csípjen.

Kozáčik

ez utóbbi szempontból a lehető legjobb pillanatban mutatta be a nem túl sokszor látott bravúrt, hiszen csapata a Pilzen Moszkvában állt 2-2-re a CSKA Moszkva otthonában, egy pontot elhozni elég jó érzés az orosz fővárosból. Oké, a labda nem a legegyszerűbb vonalban érkezett a kapus felé, de hát mégis csak ezzel a góllal nyerték meg a hazaiak a meccset, 3:2.

Mucha

a szlovák válogatott kapusa egy héttel később megirigyelhette honfitársa bravúros teljesítményét. Itt a meccsnek már nem volt tétje, a szlovákok a jó hírnevükért játszottak, de Mucha másképp gondolta, ez a meccs róla fog szólni. A mérkőzés egyetlen gólját Martin Škrtel szerezte, amikor az első félidő talán utolsó passzainak egyikével haza akarta gurítani a labdát, de az Mucha talpai alatt a kapuba gurult, 1:0.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr525563934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2013.10.12. 13:20:12

Az egykori Újpesti Jasin, Roland Praj is szlovák, ugye? :)

bio

én már a fény gyermeke vagyok 2013.10.12. 14:22:41

Ezért tart ott a szlovák foci ahol, nem tanulnak a múltbéli hibákból, csak adják a labdát haza, haza. Ettől függetlenül szerethető csapatuk van nekik is.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.10.12. 14:38:30

@bioLarzen: És bővül a lista, perszehogy!!! :))))

köszi, szép találat!

kéjenc 2013.10.12. 15:38:57

Csak mondom,amikor az ember fia 6 évesen lemegy a pályára,hogy focizni szeretne,az első amit megtanítanak neki,hogy a kapu felé SOHA nem szabad hazaadni.Ettől még balfasz gólok valóban.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.10.12. 15:43:21

@én már a fény gyermeke vagyok: Pontosan, jól beszélsz!

Ráadásul eddig mázlim is volt, nem találtak be a szlovák nacionalisták sem, hogy ilyen hazaáruló, szlovákgyűlölő, nemzetellenes posztot írtam a szerethetőről!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.10.12. 15:47:07

@kéjenc: Köszönjük, most már ezt is tudjuk.

A "balfasz" jelzőt pedig mellőzhetnéd, csak irigykedsz, mi?, hiszen ez nemzetünkre jellemző, olyan speciális technika, amelyről mindenki könnyen felismer minket, szlovákokat!

Drago Brutic 2013.10.12. 17:30:06

@kéjenc: Ellenkezőleg. Ma már azt mondják: a kapus a csapat része, bele kell vonni a játékba. Nézd meg a spanyolokat. A magyar nevelőedzők is biztatják a védőket, passzoljanak a kapushoz, legyen neki is tapasztalata a mezőnyben.
Egyébként sem szeretem a kapus ekézést, egy csatár meccsenként csinálhat három ilyen balfaszságot, mégsem szállnak rá. Szegény Bogdánnak is rémálom volt a tegnap este, ha jól megnézzük, csak az első gólnál hibázott, mert túl korán vetődött, ahelyett, hogy lépett volna még egy kettőt. AZtán már a védői is szívatták: ha nem áll fel "sorfal", még esélye is lett volna két lövést védeni. De ma már mindenki a lecseréléséről beszél.
süti beállítások módosítása