1377362_690440670967961_300738227_n.jpg

Magyarellenes provokációra készül a Jobbik, november 6-án Komárnoba vonul be Vona bohóc legújabb jelmezében.

Kapkodjuk a fejünket, a Jobbik kampánya repülőstartot vett, nemrég bemutatták új választási kampányfilmüket, amelyben rózsaszín pulóveres fiatalok karolgatják egymást, kutyus rohangál az őszi avarban. Nem hagyták abba, a Pártelnök hatalmas szívet küldött rajongóinak, csupa pozitív üzenettel telve. És aki már azt hinné nincs tovább, Vona Törökországban simogat cirmos cicát, őrület. Azon kívül, hogy a párt még inkább képmutató lett és várhatóan remek poénokra, leleplezésekre ad majd ez a felettébb visszatetsző magatartás okot, nincs itt semmi látnivaló lehet kérem hazamenni. Business as usual fasisztáéknál is. Hogy valóban nem szabad bedőlnünk  legújabb marketingfogásuknak, ahhoz gyorsan mondok egy friss példát.

A Jobbik ugyanis elképesztő provokációra készül.

1386012_708600029152025_1396752610_n.jpg

A Jobbik kognitív disszonanciája, ábra.

Nem könnyű, de lendüljünk most egy pillanatra azon túl, hogy Budapesten a párt a Szabadság-téren Horthy-szobrot avat. Ha ilyen ütemben halad a magyarok szembenézése a történelemmel, akkor most már tényleg csak a Kádár János szobrok hiányoznak. A Jobbik azonban nem áll meg az ország határainál, klasszikus agendájuk a határon túli magyarokon élősködő szavazatszerzési technika. Ezt a nagyot mondunk-provokálunk-majd aznap visszamegyünk Budapestre-a helyi hatuma nyakára meg hadd szakadjon a többségi nacionalizmus – féle zsugát utoljára mesterfokon Erdélyben rántotta elő a szélsőjobb párt elnöke. Mit mondjak, jó nagy csetepaté keletkezett, Basescu személyesen szólalt meg az ügyben.

És itt az idő, hogy végre közösen tiltakozzunk a magyar fasizmus importálása miatt együtt, a szomszédos országokkal!

A Jobbik legújabb provokatív peterdáit Szlovákiában, Komárnoban szeretné elpukkantani. Aki ne tudná, Magyarország északi szomszédjában jelenleg ezerrel dübörög a választási kampány, november 9-én megyei választások lesznek Szlovákiában. Aki nem emlékezne rá: a magyar nacionalisták másik projektje, a kormányzó Fidesz 2010-ben hasonló ostobaságot hozott össze, amikor a szlovák féllel nem egyeztetve, néhány nappal a szlovákiai parlamenti választások előtt bejelentette a kettős állampolgársági törvény megalkotását. Az egyoldalú aktussal alaposan jégre tette a szlovákiai magyar érdekképviselet parlamenti megjelenésének esélyeit.

Most a Jobbik hasonló ostobaságra készül, a történelem szimbolikus terében szeretne visszavágni a vélt „elszenvedett sérelmekért”. Vona „Cukorfalat” Gábor Jobbik pártelnök és régi ismerősünk Szávay „Mindent vissza!” Pista november 6-án a szlovákiai Komárnoban tart előadást szlovmagyar jobbikos hívei előtt. Aki ne tudná: 1938 november 2-án született az első bécsi döntés, amelynek során a Horthy-féle Magyarország jelentős szlovák kisebbség által lakott, dél-szlovákiai területeket foglalt el. Négy nappal később, november 6-án pedig maga Horthy Baszomalássan Miklós, Ellenfaszkalap vonult be fehér lován a szlovákiai Komárnoba. Hetvenöt évvel később a Horthy-nosztalgiából egész jól megélő szélsőjobb pártelnök tervezi, hogy átsétál a komáromi hídon.

562344_10201846908627117_1708635617_n.jpg

Nemzeti troll

A képlet és a történet nagyon egyszerű. November 6-án ne menjen magyarországi politikus előadást tartani (kampányolni) Szlovákiába. Elvileg megteheti, de tudnia kell: egy büdös paraszt ha megteszi, mivel nemcsak a szlovák népet provokálja és jártja le Magyarországot tettével, hanem a helyi, jelen esetben szlovákiai magyarokkal is kibaszik. Ahogy egy büdös nagy paraszt volt Sólyom László magyar köztársasági elnök is, aki augusztus 21-én szeretett volna, ugyanezen a hídon átkelni Szlovákiába. És még neki állt feljebb, emlékeznek, azt mondta: megmagyarázhatatlan, ami történt.

Hát idefigyelj Vona! Itt most csak két dolgot tehetsz: vagy lemondod az eseményt és gondolkozol, hogy nacionalista provokációk helyett, milyen izgalmas és hasznos dolgot tudsz tenni alázatos politikusként a magyar emberek érdekében, vagy ha minden áron Szlovákiába szeretnél látogatni, eltolod az esemény időpontját mondjuk 3 nappal. Deal? Az eset ugyanis már sokadjára fordul elő, egyszerűen elképesztő látni a magyar nacionalisták, de különösen a szélsőjobb párt és híveinek kognitív disszonanciáját, és azt a nagyfokú ostobaságot, amely alapján képtelenek belátni cselekedetük következményeit. Tudják, arról pártról és politikai jobboldalról including of Fidesz van szó, amely szóban olyan hatalmas elkötelezettje a határon túli magyaroknak.

Amúgy, teszem hozzá, ha egy ilyen párt nemhogy parlamenti, de állítólag kifejezetten népszerű a magyarok között, akik még az országban maradtak, hát akkor tényleg elmehettek a jó büdös picsába.

Az esemény nem tesz jó a két szomszédos nép kapcsolatának és feleslegesen turbózza fel a Fidesz-Jobbik tengely számtalan ostoba intézkedésével – pl: kettős állampolgárság, trianon-emléknap – már amúgy is felerősített etnikai nacionalizmust a Kárpát-medencében. Itt az alkalom, hogy felszólítsak minden demokratikusan gondolkodó magyar és szlovák embert, minden felelős szlovák és magyar politikai pártot, Orbán Viktor és Robert Fico miniszterelnököt, ítélje el a Jobbik ostoba és roppant átlátszó legújabb szlovák és magyarellenes provokációját, amely nem a két népről vagy népért szól, csupán néhány tucat kiöregedett ostoba szkínhead és rasszista seggfej politikai pénzszerző akciójának legújabb állomásáról. De most komolyan, tényleg ennyire buták vagytok már, hogy hagyjátok? Ébresztő!!!

Szlovák és magyar testvéreink, állítsuk meg együtt a magyar fasizmust!

555574_667008806664523_1795545414_n.jpg

Melyik a Jobbik valódi arca?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr475611613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veridicus76 2013.11.02. 17:45:11

Komárno, mi? Bécset is Wiennek hívod, te kis faszszopó?

_Neville 2013.11.02. 17:45:29

Szerencsére nem te meg a komplexusos szlovák haverjaid szabják meg Európában, hogy mikor ki hova mehet. Amúgy meg szerintem Vona köszöni a reklámot. Ha itt fikázzák, csak népszerűbb lesz. :)

vontod75 2013.11.02. 17:45:58

Mi van vazze nem volt elég a látogatottság, vagy nem pergett a pénzecske és kell a számláló pörgetés?
Azok miatt az arcpirító hazugságokért amit itt leírsz remélem megkapod a júdáspénzt. Bármennyire is furcsa, de a bécsi döntések hozták helyre leginkább a trianoni durván igazságtalan döntését. Gyakorlatilag etnikai határokká módosították a korábban politikai szempontból meghúzottakat. Persze nem gyengén csúsztatsz mikor "dél-szlovákiai " területre történő bevonulásról zagyválsz. Nem létezett olyan hogy dél-szlovákia (legnagyobb jó indulattal is maximum dél-Csehszlovákia). Aztán a jelentős szlovák kisebbség az nálad hány százaléknál kezdődik? Pont azért ment zökkenőmentesen a bevonulás és azért is mondott le olyan könnyedén a területről Csehszlovákia, mert gyakorlatilag egybefüggő magyarlakta területekről volt szó. Akármennyire is próbáljátok ti ezt most meghamisítani.
Emellett azzal egyetértek, hogy a szlovákiai magyarok választási kampányának legkevésbé hiányzik egy magyarországi párt Öregkomáromi (magyarul ugyanis így mondjuk nem pedig Komárnónak) haknija....

Sir Galahad 2013.11.02. 17:46:08

Vona Gábort legalább annyira kártékony figurának tartom, mint a blog íróját, de azért álljunk már meg egy pillanatra. Miért kéne a szlovákok érzékenységére tekintettel lennie egy közönséges lakossági fórum időpontjának megválasztásakor? A szlovákok is tesznek a felvidéki magyarok érzékenységére, mindig, mindenütt. Akkor?

Vagoner pluSS 2013.11.02. 17:46:14

örömmel látom hogy a blogírónak végérvényesen elborult az elméje.

Veridicus76 2013.11.02. 17:46:22

Komárno, mi? Bécset is Wiennek hívod, te kis faszszopó?

Versenycsiga 2013.11.02. 17:55:55

Megtanulhatnál helyesen írni. Skinhead vagy - ha nagyon magyarosítani akarod - szkinhed, bár utóbbi esetben inkább bőrfejű. De semmiképpen sem szkínhead. Bár egy magyargyűlölőtől mit várhat az ember. Legalább a nyelvünket tanulnád meg, te senkiházi.
Amúgy te meg ez a szaros blog jó indok a bizonytalanoknak, hogy a Jobbikra szavazzanak, de ezt te annyi ésszel, amennyi neked van, nem fogod soha megérteni.

ephart 2013.11.02. 17:56:37

nehezem tüsszentő nem Komárnoba hanem Komáromba mennek Vonáék. persze nem várom el egy idegenszívűtől hogy megértse ezt

Jock Ewing 2013.11.02. 18:04:15

Kizárólag az ilyen drogos kis buzi bloggerek miatt visszaállítanám a fasizmust 1 napra.

Versenycsiga 2013.11.02. 18:05:01

Hát a Jobbiknál te bőven magyarellenesebb vagy, úgyhogy pofa lapos, tótocska.

fritoz222 2013.11.02. 18:05:15

Ha egy román vagy szlovák übernacionalista 12 éves ír ilyeneket hogy Komarno meg "jelentős szlovák kisebbség által lakott, dél-szlovákiai területeket foglalt el", még megértem, de hogy ezt egy magyar ember tegye.. na mindegy. Igazi bicskanyitogató bejegyzés, jön a flame és nő a látogatottság, úgyhogy nagyon örülhetsz magadnak.

inebhedj - szerintem 2013.11.02. 18:16:17

Szlovák és magyar testvéreim, mindenek előtt ismerkedjünk meg a(z idegen) szavak és kifejezések jelentésével, aztán határozzunk róla, hogy megállítsunk-e bármit is!

Amíg ez megtörténik, lépjünk fel együtt a magyar bálnavadász hajók, és a szlovák atomtengeralattjárók tevékenysége ellen!

(Itt jelezném, hogy a Dr. Josef Paul Schimmerwagens-Fürtz Baráti Kör péntekenként leolvasó-estet tart a villanyóra-szekrényben.)

vezér01 2013.11.02. 18:16:31

Kedves huj-huj szlovenszkó! Köszönöm,hogy feltetted Felvidék visszatérésének felvételét.Az 1919-es betörésetekről esetleg nem maradt dokumentumotok? A hangonyi tömeggyilkosságotokról esetleg valami kis filmhíradó?

Noked-Lee 2013.11.02. 18:32:02

jaj, ez a wannabe tót egyre inkább hasonlít dulifulira.

Dolgozónép 2013.11.02. 19:00:40

Kétségkívül meg kell állítani a magyar fasizmust, de az lenne a legjobb, ha nemcsak Szlovákiában, hanem Magyarországon is sikerülne. Mert nekünk sincs szükségünk ezekre a kis nácikra. Bármilyen aktívak is a trolljaik.

László Malatinszky 2013.11.02. 19:10:16

Sokszor akartam már kommentelni, de mindig úgy voltam vele hogy kár a gőzért. Mindenesetre meghívnám azt a valakit pár sörre aki nyilvánossá teszi a személyazonosságod. Nem mondom hogy nem köpnélek le.

lüke 2013.11.02. 19:10:20

magas lovon ülsz:)

Mr Blue 2013.11.02. 19:10:29

Provokációra provokáció? Megdobnak kővel, visszadobsz sziklával?

Miért hiszed azt, hogy ezzel józan gondolkodásra késztetsz bárkit?

Te tényleg troll vagy, ember, és mint minden igazi troll, természetesen nem is tudsz róla.

Tako Rumirez 2013.11.02. 19:10:40

O čo Ti vlastne ide?Aké si mal krycie meno?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.02. 19:13:00

@Dolgozónép: Egyetértünk!!!!

Meg kell írni, nevetségessé kell őket tenni, épeszű ember ezekre nem szavaz.

nigel 2013.11.02. 19:23:59

"Ezt a nagyot mondunk-provokálunk-majd aznap visszamegyünk Budapestre-a helyi hatuma nyakára meg hadd szakadjon a többségi nacionalizmus." Köszönjük szépen, hogy végre leírtad! Mert ez történik ma Szlovákiában. Egy kisebbség elnyomása a történelmi tényeket figyelmen kívül hagyó, meghamisító többségi nacionalizmus által.

fuximaxi 2013.11.02. 19:24:06

@Dolgozónép: Én nem látok Magyarországon nácikat. Ellenben komcsit annál többet. Itt vagy például te is.

Thomas T. Owen 2013.11.02. 19:25:57

@vontod75: Engedd meg hogy kijavítsalak. Hivatalosan Révkomáromnak hívják Komárom északi részét. :) Mindenesetre az általad használt Öregkomárom megnevezés még mindig helytállóbb a Komárno-nál.

Én is egyetértek azzal, hogy a Jobbik időzítése a legcsekélyebb értelemben sem megfelelő. Viszont Sólyom László augusztus 21.-ikei látogatásáról, azért vitatkoznék. Elvégre mi is az EU egyik lényege? Mindenki oda megy, ahová akar, akkor, amikor akar és olyan célből, amilyenből akar. Sólyom Lászlót még azért sem lehet megszólni, hogy szlovákiai választások lettek volna néhány napra rá a látogatására, mert nem voltak. De ennek ellenére vissza lett küldve a határ mögé. És kedves Csehszlovák Kém úr! To neboľa provokácia, keď pán Ján "Tankoch" Slota v mene SNS a všemohúcej Matici Slovenskej postavili pamiatku na výročie Trianonu v Komárne niekoľko metrov od maďarskej hranice? Alebo o tom aký máš názor?

Lefordítva amennyiben nem értenéd Te nagy magyar csehszlovák: Az nem számított provokációnak, mikor Ján "Tankoch" Slota az SNS és a mindenható Matica Slovenská nevében Trianon emlékművet helyezett el Révkomáromban néhány méterre a határtól? Vagy erről mi a véleményed?

mi nem foglalt még 2013.11.02. 19:26:10

Komárom Magyarországhoz tartozik.
Ő Főméltóságát meg ne gyalázd.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.11.02. 19:28:23

@Csehszlovák Kém:
1. Ha nem vagy kamu, akkor Te itt nem szavazhatsz!
2. Gondolom Te igazából egy magyarországi "liberális értelmiségi" (sic!) vagy, aki ilyen módon nyilvánít véleményt. Szvsz. nem véletlen, hogy mindig beleférsz a címlapos "blogketrecbe"...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.02. 19:29:46

@mi nem foglalt még: Arról az emberről beszélsz akinek lelkén szárad 600000 magyar halála a náci gázkamrában és 200000 magyar halála a keleti fronton?

Utolsó szar ember, a magyar történelem szemétdobjára való!

Mr Blue 2013.11.02. 19:31:12

@Csehszlovák Kém: de hát akkor tedd őket nevetségessé őket! Legyél kifinomult, legyél humoros! Mert most csak a tükörképe, a negatívja vagy mindannak az otrombaságnak és primitívségnek, amit annyira megvetsz. Sőt, még rosszabb vagy, mert tovább szítod az amúgy is káros indulatokat. Ez nem megoldás, barátom, ez csak provokáció, olaj a tűzre, semmi több.

Én megértem, ha egy szlovákot felháborít a magyar széljobb ilyen-olyen megnyilvánulása, de ezzel a hangnemmel az életben nem fogsz párbeszédet, valódi gondolkodást elindítani, csak még mélyebbre ásod a gödröt, amiben mi mindannyian, szlovákok, románok, szerbek, magyarok stb. beástuk magunkat.

Gyűlölet, gyűlölet, gyűlölet. Épp olyan rossz vagy, mint a Jobbik, meg a Fidesz.

JohnHenry 2013.11.02. 20:07:56

"Magyarország északi szomszédjában jelenleg ezerrel dübörög a választási kampány, november 9-én megyei választások lesznek Szlovákiában"

ez lenne a lényeg, olvasni nem tudó honfitársaim... ha pár nappal előtte Vona bevonul turbómagyarkodni, annak szerintetek milyen hatása lesz a választási részvételre?

tényleg muszáj ennyire ostobának lennetek?

Tréfarépa367 2013.11.02. 20:07:59

Megértem a blogszerzőt, nyomasztó lehet egy tolvaj területrabló számára, mikor folyamatosan emlékeztetik a tolvajságára.

mi nem foglalt még 2013.11.02. 20:08:07

@Csehszlovák Kém: sok mindenki vala a szemétdombra de Horthy nem.
Nagyszerű ember volt.

Baloldali érték 2013.11.02. 20:08:16

Milyen szép, amikor ez a magyarfóbiás turbószlovák hülyegyerek akarja definiálni mi a magyarellenes provokáció.

Mondjuk az egész trollblogja a sima magyarellenes provokáció, de jót röhögök rajta mert kontraproduktív :)

mi nem foglalt még 2013.11.02. 20:08:22

@Csehszlovák Kém: nocsak, nocsak.
Milyen magyar emberek a gázkamrákban?
Osztán meg milyen gázkamrák?
Arra gondolsz amit az oroszok hamisítottak?
Horthy nagyszerű ember volt.
Elkelne ma is ilyen kaliberű államférfi.

Anselmo 2013.11.02. 20:14:57

Igen, a poszt alapján nekem is egyre szimpatikusabb Vona. Nem lehet, hogy titokban ő írja ezeket a posztokat, hogy egy fordított logika alapján önmagát népszerűsítse?

yard 2013.11.02. 20:15:38

Nyimá, nyimá juhtúrósove haluski! Sligovicu szlopálnoje blogírásová,i ratatata bummbummbumm zacskove?
Mira, mira, mira!. Vésni bele eszecske.

mi nem foglalt még 2013.11.02. 20:15:42

Írtam két választ is, egy sem jelent meg.
Így nem lehet vitatkozni.
Kellemes további napot.

mi nem foglalt még 2013.11.02. 20:15:45

Na mégis csak megjelent csak nagyon lassan.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.02. 20:23:08

@Anselmo: mivel te egybites vagy, nem csodálkozom, hogy szimpatikus vona.

Szerencsére a szlovákiai magyarok többsége nem akarja Szlovákiában, hazájában látni ezt a gyűlölködő figurát!

Anselmo 2013.11.02. 20:33:10

@Csehszlovák Kém: "Szerencsére a szlovákiai magyarok többsége nem akarja "

Azt meg te honnan tudod, te nem vagy magyar.

Muhammad Balfas 2013.11.02. 20:33:24

A Jobbik egyszerűen már 2014-re készül, ahol bizony már a felvidéki magyarok is szavazni fognak, és minél nagyobb szeletet szeretne kihasítani ebből a tortából. Így teljesen logikus, hogy vonzza őket a jelenlegi politikai felhajtás időszaka a területen, még annak árán is, hogy esetleg ezzel a szlovák szélsőségesek malmára hajtják a vizet pillanatnyilag.
Egyébként is: a szomszédos országokban élő szélsőségeseknek szükségük van egymásra, hiszen egymást gerjeszti a növekedésük.

jogalany 2013.11.02. 20:33:40

A jobbik akciójának van relevanciája, egyrészt ébren tartja, a magyar területek elcsatolásával szembeni ellenérzéseinket, másrészt emeli Vona népszerűségét.
Ha lenne rá időm ki is lehetne számolni mennyit hoz ez nekik.
De Horthy kérdésében merőben eltér az Ővék és az én meglátásom a személyét illetően. Egy biztos, Horthy dicsőítése legalább annyit elvisz tőlük, mint amennyit minden mással összeszednek.
Őfőméltóságnak nevezni meg groteszk.

mi nem foglalt még 2013.11.02. 20:33:56

@Csehszlovák Kém: magyaroknak a hazája Magyarország.
A nevükben is benne van, hogy magyarok.

gmower (törölt) 2013.11.02. 21:07:18

A blogger görög balliberális elvtársai péntek éjjel megölték egy demokratikus választásokon parlamentbe került párt két tagját, egyet életveszélyesen megsebesítettek.

Motorral érkeztek, AK47-essel tüzeltek.

A magyar média tele van az esettel. Ja, nem... Egy nyilvánvalóan politikai indítattású gyilkosság a nagy demokratikus Európai Unióban. Magyarországon nem hír. Nevetséges.

Egy valami biztos: a szélsőséges elemeket arról lehet felismerni, hogy habzó szájjal náciznak.

Kedves blogger! Mikor ragadsz fegyvert, hogy a szeretteljes liberalizmus jegyében, a véleményszabadságot százlódra tűzve megölj néhány olyan embert, akinek más a politikai beállítottsága?

Milyen a blogger igazi arca? Ahogy folyamatosan káromkodva ömlik belőle a gyűlölet, azt hiszem egyértelmű.

Namir 2013.11.02. 21:07:36

"magyar testvéreink"???

Hogy is van ez? Hirtelen testvérek lettünk? Akkor miért volt eddig a folyamatos mocskolódás részedről? Úgy tűnik, nagy szarban lehetsz, "Csehszlovákkém testvérünk".

Nem mellesleg, semmi bajom a szlovákokkal. Annál több Csehszlovákkém mocskolódásával, pl. Trianonnal gúnyolódása: "Így gondozzuk a Trianon traumánkat" 2013. június 18.

kuki123 2013.11.02. 21:35:45

@Dolgozónép:
Kétségkívül meg kell állítani a zsidó cionizmust, de az lenne a legjobb, ha nemcsak Szlovákiában, hanem Magyarországon is sikerülne. Mert nekünk sincs szükségünk ezekre a kis zsidókra. Bármilyen aktívak is a trolljaik.

aciduzzu 2013.11.02. 21:35:49

"a Horthy-féle Magyarország jelentős szlovák kisebbség által lakott, dél-szlovákiai területeket foglalt el."

hazudol, mint mindig...

My name is Buck and I came here to fuck 2013.11.02. 21:35:55

Inkább arról a jóindulattal nevezhető 90 éves történelemről kellene posztot írni, nem? Dickhead

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.02. 21:37:03

@kuki123: Köszönjük szépen az észrevételed, de zsidózásért tőled most elköszönünk. Szevasz!

okostojgli (törölt) 2013.11.02. 21:53:14

@gmower: "habzó szájjal náciznak"

Inkább mint náculni.

mitmiért? 2013.11.02. 21:53:35

@Csehszlovák Kém:
Nem kell tőle elköszönni elég simán kivágni mint a taknyot az ilyet

mitmiért? 2013.11.02. 21:54:09

Egyebkent meg kérjük a szlovák rendőrséget h teljes szigorral es könyörtelenül lépjenek fel ezek ellen a "magyar" bűnözők ellen, akik nemzeti szuverenitásukat veszélyeztetik. Dutyiban a helyük, nem parlamentben.

okostojgli (törölt) 2013.11.02. 21:55:08

@Tréfarépa367: "tolvaj területrabló ... emlékeztetik a tolvajságára"

Gratula, Kém, egyesek szerint legalább 110 éves vagy.
Kívánok jó egészséget! :)

mitmiért? 2013.11.02. 21:55:21

@Csehszlovák Kém:
Ne köszönd meg az ilyen ... alaknak, hogy ide...-ik a blogodra, csak vágd ki, mint a taknyot. Semmi tiszteletet nem érdemel.
Bocs...
Különben meg nagyon jó a blog és a poszt, ne add fel :-)) sokan vagyunk veled

Dolgozónép 2013.11.02. 21:55:32

@Csehszlovák Kém: így van, pontosan. Kezdettől fogva röhögni kellett volna rajtuk, ehelyett a barom magyar sajtó fölkapta őket. Mert a jövő havi fizetésért semmi se drága...

okostojgli (törölt) 2013.11.02. 21:55:42

@Baloldali érték: "akarja definiálni mi a magyarellenes provokáció"

Engem konkrétan provokál a kretén Vona.

Dolgozónép 2013.11.02. 21:55:46

@fuximaxi: Ha nem látsz, nyisd ki a szemed. Persze, ha vak vagy, akkor hiába.

okostojgli (törölt) 2013.11.02. 21:55:51

@mi nem foglalt még: "magyaroknak a hazája Magyarország"

Baszki, szólj már azoknak az erdélyi szerencsétleneknek, hogy nagyon elkúrták, mert az ott kurva régóta már nem Magyarország.

okostojgli (törölt) 2013.11.02. 21:56:00

@fuximaxi: "Én nem látok Magyarországon nácikat. Ellenben komcsit annál többet"

Tudod, a nácik az emberi faj egy különleges, gerinctelen alfaja. Merthogy náciságát felvállalni nem meri.

Ellentétben a komcsikkal. Akik, ugye, egyszer már lenyomták a főkretént meg idiótáit. Nem kicsit.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.02. 22:05:33

@mitmiért?: Köszönöm szépen! :)

Dehogy adom fel, magánba is sok támogató üzit kapok!

okostojgli (törölt) 2013.11.02. 22:05:56

@jöttem láttam mentem: "Jó úgy beleugatni a napi politikába, hogy itt se élsz, ugye?"

Aztakurva, Vona, aki beleugat. Szép véleményed van kedvenckédről, büszke rád.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.11.02. 22:06:11

Ez a dotoho a megblogosult színtiszta magyar ellenes provokáció.

okostojgli (törölt) 2013.11.02. 22:06:15

@jöttem láttam mentem: "Ha még egyszer itt mocskólódsz szlovák léttedre szlovákiából a beleépítem a pofádba a még nem létező acélbetétes bakancsomat."

No, ennek fuss neki még egyszer.

old_field 2013.11.02. 22:13:29

"Ha ilyen ütemben halad a magyarok szembenézése"
kik a MAGYAROK ? te mi vagy , te féreg ??
ezt a nyelvet/népet gyalázod napról napra... miért ??
értelmes, ép lelkű magyar ember nem vesz komolyan...:)
Hajrá Vona, Hajrá MAGYAROK !
ui,
tanulj történelmet, te szerencsétlen...
Horthy 1 úr volt, hozzád és a szlovák hitványokhoz képest mindenképpen.
amíg tényleges hatalma volt,idejöttek a zsidó menekültek...
(amikor az általad magasztalt szlovákoknál épp a fasiszta tisoék javában írtották őket)

mitmiért? 2013.11.02. 22:19:51

@jöttem láttam mentem:
Faszt
41-ben már deportáltak a magyarok.
www.degob.hu/index.php?showarticle=31
Végtelenül aljas amikor a nácik relativizálják az ocsmányságot es nem elítélik.

Laurel 2013.11.02. 22:20:47

Lehet sok mindent vitatni, lehet nosztalgiázni az ezer éves nagy Magyarországról, viszont a tényeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. A mai Szlovákián belül a Magyarság nagyon kisebbség. Talán ha 8-10% vagy még annyi sem? Bármiféle revízió totálisan esélytelen. Innentől kezdve inkább azon kell dolgozni, hogy a két nép normális módon éljen egymás mellett. Vona és bármely más magyar politikus provokációja ilyen szempontból káros, tök mindegy, hogy jobb vagy baloldali.Mindehhez még tegyük hozzá, hogy Szlovákiában Euro a hivatalos pénz, öles léptekkel húznak el mellettünk és a Szlovák Magyar határ kezd egyfajta jólét és Balkán közötti határvonallá is válni, ami nem segíti elő, hogy az ott élő magyarok különösebb vágyat érezzenek az anyaország után.

gmower (törölt) 2013.11.02. 22:20:54

@okostojgli: Az a baj ezzel, hogy a tapasztalat azt mutatja, nem azok erőszakoskodnak, szarnak bele a társadalmi rendbe és nevezik hülye baromnak a más véleményen lévőket nap, mint nap, akiket náciznak, hanem azok, akik náciznak. Görögországban pedig hamarosan ki is fog derülni, hogy mennyire kontraproduktív ez a hozzáállás. A választók nem teljesen hülyék, az már nekik is szemet fog szúrni, hogy ha mindig a "nácik" az áldozatai a bombatámadásoknak, betiltási kísérleteknek, koncepciós perre emlékeztető eljárásnak, és most már gépfegyverrel elkövetett gyilkosságoknak is, akkor lehet, hogy nem ők a rossz fiúk. Vagyis nem a legroszabbak. És ez csak növeli a támogatottságot, a nép szeret az áldozatok mellé állni.

dr kíváncsivagyok 2013.11.02. 22:39:07

@okostojgli:
"@jöttem láttam mentem: "Ha még egyszer itt mocskólódsz szlovák léttedre szlovákiából a beleépítem a pofádba a még nem létező acélbetétes bakancsomat."

No, ennek fuss neki még egyszer. "

Belegabalyodott szerencsétlen rendesen...

dr kíváncsivagyok 2013.11.02. 22:39:27

@old_field:
"kik a MAGYAROK ? te mi vagy , te féreg ??"

Ebből arra következtetek , hogy náci teccik lenni ...és aki nem ért egyet veled , az féreg...

dr kíváncsivagyok 2013.11.02. 22:39:36

" Vona az új Horthy "

Nono,...Horthynak - azért mert náci volt - volt jelleme , tartása és úriember volt...
Míg Vona egy szarjankó újnáci , aki meglovagolja a kialakult hangulatot...

sztrugackij 2013.11.02. 22:39:48

@mi nem foglalt még:

"Ő Főméltóságát ..."

Egybeírják, te ostoba!
Miféle magyar vagy te?

Fullánkos Algol 2013.11.02. 22:40:00

Mekkora egy patkányfogó már ez a dotoho :D
Mármint a kommentekre gondolok.
Öröm olvasni a sok majmot ahogy rázza a rácsot a ketrecén :D
CSK jól osztod, grat

Dolgozónép 2013.11.02. 22:40:14

@Akitlosz: a magyar ki? Aki pökhendi módon fikázza a környező népeket? Aki minden háborút, felkelést, forradalmat elbukott, de legalább kurvára meg is ünnepli a saját lúzerségét? Mer' annyira el van ájulva saját magától? Mint a keresztanyám, aki Rákosi Mátyás jóvoltából került rendes lakásba (a horthysta tisztviselőt kitelepítették) és attól fogva minden második szava az volt: "nem vagyunk mi prolik". Dehogynem. Mindannyian szaros prolik vagytok, és a buzi történelem se tesz benneteket arisztokratákká, hiába szeretnétek királyok, hercegek, meg grófok lenni...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.11.02. 22:42:44

@CSK

Én úgy tudom-tanultam, hogy a bécsi döntésekkor a határvonal etnikai határvonal volt. Többnyire.

Ezért nem értek egyet azzal, hogy jelentős szlovák lakosságú területet foglaltak el. (Tisztában vagyok vele, a téma önmagában megér egy posztsorozatot)

Vagoner pluSS 2013.11.02. 22:45:37

@Dolgozónép: nem, amiről te beszélsz az a magadfajta senkiházi nyilas/kommunista akinek Rákosiék lakást osztogattak.

sztrugackij 2013.11.02. 23:06:21

@mi nem foglalt még:

"sok mindenki vala a szemétdombra de Horthy nem.
Nagyszerű ember volt. "

Egy balfasz antiszemita, oroszgyűlölő volt, kérlek alássan, aki a saját népét is irtotta.
Hitler leghűségesebb csicskása, nulla politikusi és hadvezéri kvalitással.
Területszerzési céllal lépett be a háborúba és olyan jól taktikázott, hogy még a meglévőket is elvesztette.
Sztálinnak köszönheti, hogy nem ítélték el háborús bűneiért, mert ő is egy megvezetett,ostoba kis mitugrásznak tartotta.
Semmi nem maradt utána, csak halottak és egy csonka ország.Meg itt vagytok ti, náci taplók, akik nem ismeritek a saját országotok történelmét.

Dolgozónép 2013.11.02. 23:06:31

@Vagoner pluSS: nem nekem osztogatták. Téged viszont Nürnbergben elítéltek volna, ha a világon lettél volna. Rossz társaságba keveredtél. Megvezettek. Nem mesélték el, hogy ez egy baromság, amiket beszélsz. Tájékozódj, megéri.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2013.11.02. 23:07:45

Ez az egész hazugsághalmaz nagyon béna. Ekkora mocskot megírni érdekes agy és lélek kell...
Bántottak téged gyerekkorodban?
Inzultáltak nemileg?
Mi a baj?
Az, hogy a törit nem akarod tudni az nagy butaságra és makacsságra vall.
Felvidákről származunk részben és ezért nagyon pontosan utána tudtunk nézni a dolgoknak.
Te nem, öreg.
Ezt csak pénzért lehet csinálni.
A jobbik nem náci. Horty sem volt az. Mintahogy a híres neves gázosítás a vagonokból sem történt meg.
Viszont volt egy ország amit gazdasági érdekek miatt szétloptak mindenféle okokra hivatkozva.
Nagyon bízom abban, hogy a választásokon szépen fognak szerepelni és odadörgölhetem buta nagy arcod alá, hogy ...kellett ez neked..??..
Apropó, a szlovák celebpicsáról miért nem írsz? Segítek: Rezesova baby...
Róla nincs valami szívszaggató írásod? Pl.: a mocskos kis magyar fiatos genya alattomos módon bevágódott a könnyek közt vezető szomorú Resevoa úriasszony elé....stb... Na ez menni fog?

HAJRÁ JOBBIK!!

Dolgozónép 2013.11.02. 23:07:55

@Kegyetlen: igen, provokatőr. Van miért provokálni. Föl kéne ébredni a borgőzös álomból.

aciduzzu 2013.11.02. 23:32:18

@sztrugackij: elég gyenge lehetel történelemből, ha ilyeneket írol...

ezerszer elmondták már minden fórumon, hogy horthy kénszerpályán mozgott, de csak hajtjátok a demagóg butaságot, hogy területvesztés, meg halottak, meg zsidók stb.

kicsit tájékozódjál, olvasgassál, figyeljél, aztán magyarázhatol majd

xamax79 2013.11.03. 01:01:23

Horthy szerintem is hibázott. Mondjuk szembefordulhatott volna a németekkel 1941-ben. Ez esetben a németek már 41-ben megszállják az országot és az összes zsidót deportálták volna. Ha így történik, nem vitatkoznánk ezen a blogon - meg másutt se - hanem évente egyszer méltóképp megemlékeznénk zsidó hofitársainkról, az év fennmaradó 364 napján pedig le se szarnánk őket.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2013.11.03. 01:01:29

Nekem ez a Jobbik egyre szimpatikusabb!

Szúnyog 2013.11.03. 02:32:32

Kíváncsi vagyok, hozzászólásom át megy-e a moderáción.
A Csehszlovák Kém egy zsidógyerek. Fiatal, hülye sapkában, ididóta megjelenéssel jár, mert qrvára szeretne eredeti lenni, persze ez nem sikerül. Nem talál magyar identitást, próbálkozik szlávval, persze az sem megy. Nyomorúságos figura, akinek van egy anyanyelve, amit gyűlöl, s nem is ismer eléggé.
Köpköd, utálkozik, a hasonszőrű indexesek kiszarják a címlapra, különben a kutya se olvasná, kommentelné. Talán érdemel némi szánalmat, egyebet semmit sem.
Ennyi a történet, s nem több.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2013.11.03. 02:32:50

Baszd szájba a zsidó kurva anyádat te féreg "csehszlovák tahó"!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.03. 02:36:34

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Hát akkor ez ennyi volt. Gondolom, te sem tiltakozol. Szevasz.

VdR 2013.11.03. 02:37:52

Ugyan már. A cikk írója is ismeri a történelmet, de nem azért fizetik.
Amúgy meg a Jobbik nem beszél revízióról. Persze akik írnak róla azok is tudják, de akkor nem lehetne baromságokat írni. A legjobban azt szeretem ahogy próbálnak démonizálni :-) olyan szórakoztató, illetve a billogok amiket mindenkire rásütnek akik nem értenek velük egyet.
Szánalom a köbön

VdR 2013.11.03. 02:38:08

@Szúnyog: maximálisan egyet tudok érteni. Szar lehet neki hogy ide született.

VdR 2013.11.03. 02:48:01

@okostojgli: 110?
Ez a szám hogy jött ki te nagyon buta :-)
Mondjuk nem csodálkozom

borz30 (törölt) 2013.11.03. 08:59:49

Támogatlak kém, állísd meg. Feküdj az autója elé Öregkomáromban. (Ahogy felétek mondják Komarno-ban.) Ha szerencséd van megáll. Ha szerencsénk van mindkettőtöktől egyszerre megszabadulunk.

Megfigyelo 2013.11.03. 09:00:08

@aciduzzu: Horthynak sokkal nagyobb mozgássyabadsága volt, mint egyesek azt szeretik beállítani, Pl. a bolgár cár is német szövetséges volt, de úgy döbtött, hogy kimarad a háborűból, és hiába dühöngtek a németek, ezen nem tudtak változtatni. Ezért Bulgáriára összsen 6 (hat) bomba esett, az is tévdésből, és amikor 1944 syeptemberében a szovjet csapatok elérték a határt, a Szovjetúnió özent neki hadat, aminek hatására egy nap alatt átállt a szövetségesekhez. Egyébkébt az olasz és a ronán király is időben át tudott állni...

Megfigyelo 2013.11.03. 09:00:32

@vontod75: Csehszlovákia nem "könnyedén lemondott" a déli - valóban többségében magyarok lakta -- területekről, mert Csehszkovákiát meg se kérdezték. Hitler és Ciano döntöttek, és azt a világ nem fogadhatta el. Ezért írta a kassai bevonulás napján Bartók Béla egy levelében, hogy "Most vesztettük el véglegesen Kassát."

Drago Brutic 2013.11.03. 09:00:49

@xamax79:
Ez tévedés, ne haragudj. Nem 41-ben kellett volna szembefordulni a németekkel, hanem sokkal korábban! De ő azt hitte, hogy a bécsi döntéseket ingyen adják, és ez mérhetetlen politikusi ostobaságra vallott. S mindezt azért, mert az egész propagandáját a buta revizionista szólamokra építette. Csinálhatott volna egy polgári államot Bethlennel (az általa tisztelt angolszász példára), de erre nem volt tehetsége.

bontottcsirke 2013.11.03. 09:00:56

gyenge

Próbálkozz reális pszichológiai hadviseléssel.

mitmiért? 2013.11.03. 09:01:11

@VdR:
Faszt nem akarja a magyar társadalom lúzereit képviselő ujnáci jobbik a revíziót (illene tudnod)

"Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik igazságügyi miniszterjelöltje kérdésre szükségesnek nevezte "a trianoni békeszerződések revízió alá vonását". A határon túli magyar területeken az önrendelkezés biztosítását minimumnak nevezte, de, mint fogalmazott, "ha kell, adott esetben népszavazással határmódosítás is történhet". "Ehhez erős hadsereg is kell" - tette hozzá. "
www.civishir.hu/valasztas2010/revizio-ala-vonna-a-jobbik-a-trianoni-bekeszerzodeseket/0322075210

Drago Brutic 2013.11.03. 09:01:35

Ez a poszt a kommentekkel kicsit Harcosok klubja lett. Adrenalinvitézek feszülnek egymásnak történelem ürügyén. A történelem szerintem több, mint egymondatos minősítések riposztja. Horthy nem volt se nem rém, se nem őfőméltóság. Egy tehetségtelen politikus volt, amit az utókor igazolt. Erős angolszász vonzódását sosem volt képes érvényesíteni, és hiába próbált a németekkel szemben politizálni, nem volt elég következetes, soha. Se a revízióban, se a zsidókérdésben. Ezért csak sodródott, illetve sodorta az országot a tragédiába, ilyen módon felelős több százezer magyar/zsidó haláláért, de nem akaratlagosan.
Ami a Horthy kor egyetlen pozitívuma, hogy volt egy tehetséges politikus is, Bethlen, aki a romjaiból állította talpra a gazdaságot. Na ez valóban teljesítmény volt!

Eric Teodor Cartman 2013.11.03. 09:01:43

Szánalmas kis senki vagy te Drótostót!:(

Papageno68 2013.11.03. 09:02:22

Sok mindent megtudhattunk a bloggazda szabadidős szokásairól, vélt szexusáról, vélt származásáról, történelmi ismereteiről, nyelvtani járatosságáról stb., sőt a hozzászólók kb. 10%-a érintette Vona akcióját is.
Akárki is CsK, a Jobbik jégre viszi néhány szavazatért a szlovákiai magyarokat, ez tény.

Visionstar 2013.11.03. 09:04:53

@mi nem foglalt még: Csak nem Horthyra gondolsz, arra a rohadt tömeggyilkosra aki több százezer magyar fiatalt küldött a Don-kanyarba meghalni? Ezek szerint neked senkid sem veszett oda, mert akkor nem írnál ilyen faszságokat.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.03. 09:11:41

A politikusoknak semmi sem szent. Pár szavazatért az anyjukat is eladnák az ördögnek. Semmi meglepő nincs abban, amiről a cikk szól. Kit érdekel?

Megfigyelo 2013.11.03. 09:11:49

@sztrugackij: Sztálin valószínűleg azért nem engedte Horthyt bíróság elé állítani, mert ő aláírt vele egy fegyverszüneti egyezményt -- még ha abból nem is lett semmi . Ha Horthyt elítélik háborús bűnösként, akkor az a benyomás alakulhatott volna ki, hogy ő (mármint Sztálin) megszegte a szövetségesekkel kötött megegyezést...

mitmiért? 2013.11.03. 09:12:30

A jobbik nemcsak hogy aljas de hihetetlenül gyáva is, sunyin nácik.
Ez a jobbik igazi arca:
fsp.nolblog.hu/archives/2011/10/16/Hitler_Magyarorszagon/

2013.11.03. 09:45:05

Ez a blog az igazi Magyarellenes blog. Se küllemben se sehogy máshogy nem lehet tettenérni, hogy Magyarország bármit is jelentene a blog gazdának. Ilyenkor rendszerint márcsak azt nem szoktam érteni, az ilyenek mi a f*sznak keverik itt a kakit?

kranführer 2013.11.03. 09:45:21

Akkor csak rettegj tovább!!!
Hajrá JOBBIK!!!

Drago Brutic 2013.11.03. 09:45:30

@Megfigyelo:
Ez kicsit bonyolultabb. Horthy nyugati fogságban volt, Sztálin nem volt abban a helyzetben, hogy engedte/nem engedte, maximum csak befolyásolhatott. Szerintem Sztálint nem érdekelték a szerződések, hisz életében annyit megszegett. Inkább a közép-európai kavarása eszköze volt Horthy, Titót akarta gyengíteni, mert félt egy túl erős Jugoszláviától. És nem akarta Horthy elítélésével alá adni a lovat.

Archenemy 2013.11.03. 10:01:05

Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg.

Bicepsz Elek 2013.11.03. 11:05:05

A legitim peredi népszavazás után a két régi "Tesedíkovo" feliratra már nincs szükség
Reklám

Az elmúlt vasárnap a Kétnyelvű Dél-Szlovákia (KDSZ) aktivistái a Pered település nevét jelző táblákat „Tesedíkovó”-ról „Pered” feliratúra cserélték. Mozgalmunk ezzel a Szlovák Köztársaság kormányának azon döntésére reagált, amely a sikeres népszavazás ellenére elutasította azt, hogy a község visszakapja történelmi nevét, Peredet - írják a kétnyelvűsítésért küzdő aktivisták.

sztrugackij 2013.11.03. 11:05:12

@Megfigyelo: "Sztálin valószínűleg azért nem engedte Horthyt bíróság elé állítani, mert ő aláírt vele egy fegyverszüneti egyezményt "

Sztálin 1946-ban Nagy Ferencnek,a moszkvai kormánydelegáció vezetőjének, a küldöttség tiszteletére adott vacsorán:

"Kérem, ne büntessék meg, ha visszatér Magyarországra.Először is, Horthy öregember, azután pedig valóban nem tehet róla, hogy a fegyverszüneti egyezményt nem tudta betartani."

Nagyratörő ám tehetségtelen államférfi volt.
Mindazonáltal a kockázatokkal tisztában volt.
Részlet egy Hitlernek küldött memorandumjából:

"Távol áll tőlünk, hogy a háborút sürgessük, mert tudjuk, hogy mit kockáztatunk.Egy elvesztett háború Magyarországot eltüntetné a térképről.De előbb-utóbb be kell következnie a katasztrófának, és erre a pillanatra mindnyájunknak fel kell készülni.Az emberiség számára nincs nyugalom, biztonság és boldogság, míg a szovjetet el nem tapossuk."

Az emberiség megmentését tűzte ki célul, de úgy látszik a magyarországi zsidókat, cigányokat nem sorolta közéjük.

xamax79 2013.11.03. 11:05:21

@Drago Brutic: Utólag már nagyon könnyű okosnak lenni öregem. Nem éltünk abban a korban de talán nem véletlen, hogy az összes közép kelet európai ország - már akiket nem szálltak meg - így-vagy úgy de együttműködött a németekkel. Horthyn azt kérik számon, hogy nem látott a jövőbe 1938-ban, vagy 1940-ben és nem látta, hogy a németektől nem lehet elfogadni a Trianon által jogtalanul elrabolt területeket, mert meg fogják támadni az SZU-t és alul fognak maradni. Ez nonszensz, már elnézést. Ha ezzel állt volna ki az ország elé, darabokra szedik az emberek, mert abban az időben - minden ellenkező híreszteléssel szemben - nem csak neki fájt Trianon. Szóval próbáljunk már egy kicsit gondolkodni is, beleképzelni magunkat Horthy helyzetébe és nem utólag megmondani a tutit.

eßemfaßom még áll 2013.11.03. 12:07:45

@Visionstar:
Csak nem Rooseveltre gondolsz, arra a rohadt tömeggyilkosra aki több százezer amerikai fiatalt küldött a nyugati frontra és japán felé meghalni és százezerszám gyilkoltatott le ártatlan japán polgárokat 2db bombával?

Drago Brutic 2013.11.03. 12:08:21

@xamax79: Én nem azt kérem számon Horthyn, amit nem tudhatott. Hanem azt, amit maga elé tűzött, már a 20-a évektől: erős angol barátsága miatt minimum semlegesnek maradni egy következő háborúban. Ezt azonban semmilyen szinten nem tudta képviselni Hitlerrel szemben, belesodródott a háborúba, és még a kiugrási kísérletet is ügyetlenül szervezte. Ugyanakkor az angoloknál sem szerzett túlságosan jópontokat, nem tudta a szövetségeseket maga mellé állítani. Ha elolvasod újra a kommentemet, megérted, miről írok, nem a jövőbelátást kérem számon, hanem a következetességet a politikájában.

eßemfaßom még áll 2013.11.03. 12:08:24

Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg.

Drago Brutic 2013.11.03. 12:47:04

@xamax79: De ha van érved, nyugodtan cáfold, hogy Horthy tehetségtelen külpolitikus volt. Mondj egy sikert, ami az ő nevéhez fűződik. Az ország kivezetése a 1. világháború utáni elszigeteltségből? Ez is Bethlen gróf érdeme. Bécsi döntések? Gyakorlatilag Magyarországgal fizetett Hitlernek, közvetlenül pedig a 2. magyar hadsereggel. Ahol egyébként szolgált az én rákoskeresztúri tót nagyapám, kb 30 kilósan tért haza.

Visionstar 2013.11.03. 12:47:20

@eßemfaßom még áll: Roosevelt nem érdekel, nem ő küldte halálba a fiainkat, hanem a nyomorult Horthy, akinek a sok barom most éppen szobrot avat. Egyesek simán leoboáznák ha élne.

sztrugackij 2013.11.03. 12:47:38

@xamax79:

Akkor a románok jövőbelátó képességekkel rendelkeztek.
Horthy nem olvasott hadijelentéseket?
Nem tájékozódott felelős államférfi módjára hiteles forrásokból a frontok helyzetét illetően?
Miért nem mondott le?
Miért maradt meg bábkormányzónak a megszállás után?
Köteles volt magyar katonákat küldeni a Don-kanyarba?
Kérte, követelte ezt tőle valaki?
Miért szennyezitek be 200 000 magyar ember emlékét?

sztrugackij 2013.11.03. 13:36:56

@eßemfaßom még áll:

"százezerszám gyilkoltatott le ártatlan japán polgárokat 2db bombával?"

Miután Japán hadüzenet nélkül megtámadta az Egyesült Államokat Pearl Harbornál.
Csak az Arizona hadihajón 1000 ember halt meg egyszerre, miközben felrobbantották.

Furcsán gondolkodik az egyszeri magyar nacionalista.
Rátör az ellenségre a saját házában, utána méltatlankodik, mert orrbaverik.
Japán is hódító célokat dédelgetett, akárcsak a magyarok.
Tudod miért emlegetik az oroszok a második világháborút nagy, honvédő háborúnak?
Semmi keresnivalójuk nem volt a japánoknak Pearl Harborban, a magyaroknak pedig a Don-kanyarban.
Atombombát meg az dob le elsősorban, akinek van.
Tán az a bajod, hogy nem Hitler alkalmazta ?Nem rajta múlt.
V2-es rakéták is szépen pusztítottak Londonban.
Az miért nem fáj?

aciduzzu 2013.11.03. 13:37:12

@sztrugackij: szegény, buta fiú...

Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg.

sztrugackij 2013.11.03. 13:37:20

Tényleg valamelyik rajongója írja már meg konkrétan, mit köszönhet az ország Horthynak?

mitmiért? 2013.11.03. 14:40:41

@sztrugackij:
Egy dolog miatt imádják a rajongói: mert eltűrte a holokausztot. A nácik szemében ez hőstett, követendő példa. Ezért minden más balfaszságot megbocsátanak neki. Orban is tudja, hogy addig nem verik le rendszerét az utcán, amíg hagyja es támogatja, hogy a nyilas fasiszta csürhe randalírozhat kedve szerint. Ennyi.

Drago Brutic 2013.11.03. 14:40:54

@sztrugackij:
Engem az zavar, hogy Horthyt még mindig az ördög-isten sablonok mentén emlegetik, ezek erkölcsi fogalmak, de pillanatok alatt lózunkgokká válnak. Amikor a jobbikos képviselő "20 század legnagyobb államférfijének tekinti", az nem politikai vélemény, hanem orbitális baromság, amely tudatlanságból ered. Horthyt se a kortársak, se a történelemtudomány nem tekinti kiemelkedő képességűnek. Sőt.
Vegyünk másik példát: Tisza, az előd. És most ne azt nézzük, hogy szeretjük-e, vagy nem, hanem azt, milyen tehetséggel képviselte az elveit. Tisza következetesen és képességgel állt ki a dualizmus fenntartása mellett, és azt is felismerte egyedül(hoppá, ő látnok volt), hogy a szerbek elleni háború Magyarországra semmilyen hasznot, csak veszélyt jelent. Ezután ugye következik a történelmi zsákutca. Ezzel együtt politikai képessége és befolyásra való képessége megkérdőjelezhetetlen, mint ahogy Freud is írta: "a politikai bölcsesség jelének tekinthető-e, hogy a sok gróf közül a legokosabbikat Tisza Istvánt meggyilkolják, a legbutábbikat Károlyi Mihályt pedig megteszik miniszterelnöknek."”
Horthyról elmondta volna ezt?

sztrugackij 2013.11.04. 01:25:18

@Drago Brutic:

"Amikor a jobbikos képviselő "20 század legnagyobb államférfijének tekinti", az nem politikai vélemény, hanem orbitális baromság, amely tudatlanságból ered."

Ha megfigyeled, a félműveltség az egyik legfőbb jellemzője a szélsőjobbnak.
Nem olvasnak, nem tájékozódnak.
Zsigerből döntenek, nem tények alapján.
Az igazságra sem kíváncsiak(hiszen akkor kutakodnának, elemeznének), nekik pont ez a maszlag kell,mert jóízű és a többiek is ezt csámcsogják a csordában.

Elsősorban családszociológiai kérdés, hiszen akibe kicsi korától kezdve sulykolják a mocskos zsidót és büdös komcsit, az természetesen antiszemitává és jobboldalivá válik, anélkül, hogy egyáltalán tisztában lenne a fogalmakkal.
Később is jórészt környezeti hatások révén válhat azzá, hiszen ez az oldal kínálja a legegyszerűbb válaszokat a társadalmi-gazdasági problémákra, a bonyolultabb összefüggések felismerésére pedig félműveltsége folytán nem képes.
Ezzel be is zárul a kör.
Ennek az eszmének a táptalaja a tudatlanság.

Felnőtt, írástudó embert nem tudtam meggyőzni arról, hogy a cigányok bűnözése nem genetikailag determinált.
Nincs bűnözésért felelős gén.
Próbáltam szociológiai oldalról(az egyetlen helyes oldalról egyébként),de nem tudott különbséget tenni a kettő között.
Ő csak annyit lát, hogy cigány bűnözőnek a gyereke is az lesz.
Hát nem egyszerű?
Buta fajankókból áll az egész társaság.

sztrugackij 2013.11.04. 01:25:29

@mitmiért?: "Egy dolog miatt imádják a rajongói: mert eltűrte a holokausztot. "

Imádják még oroszellenessége és revíziós törekvése miatt is.
A magyar náciknál ez kötelező alap.
A holocaustot nem csak eltűrte, hanem tevékenyen részt is vett benne.

sztrugackij 2013.11.04. 01:25:51

@aciduzzu:

"szegény, buta fiú..."

Az lehet.
Akkor nem is fárasztanálak a saját buta gondolataimmal, csak idézek a példaképedtől.

"A zsidók fokozatos kikapcsolására vonatkozó további intézkedések folyamatban vannak, s amint meg lesznek teremtve elszállításuk feltételei, azt végre is fogjuk hajtani.
...................
...,az országban semmi sem történik akaratom ellenére, és én minden körülmények között fenn fogom tartani a nyugalmat és a rendet."

/Levél Hitlernek az 1943.ápr.20-i minisztertanácsi ülés után, amelynek témája a klessheimi találkozó volt./

Fel sem merem tételezni, hogy egy ekkora rajongónak, mint te, nincs meg a Horthy-összes, ahonnan bizonyára könnyűszerrel tudsz majd cáfolatot hozni ennek az embernek a gazemberségére és politikai impotenciájára.
Lássuk, okos fiú!
Eddig csak a megszólításomig jutottál, de ez is szép teljesítmény a magadfajtától.

xamax79 2013.11.04. 01:25:59

@Drago Brutic: Leírtam fentebb, hogy nem volt egy géniusz. Én mindenesetre részben az ő érdemének tudom Trianon részleges revizióját, a "kis magyar világot" ahogy Erdélyben mondják. (Még azt is mondják, hogy ha ez nem lett volna ma alig élne magyar Erdélyben.)Azt kéne belátnotok, hogy Trianon után nem volt alternatíva. Trianont nem lehetett lenyelni, Horthy ezért abszolút kényszerpályán mozgott. Nem válogathatott hogy kitől kapja vissza területeket, angolbarátság ide vagy oda, tőlük, akik okozták Trianont badarság lett volna remélni a revíziót. Innentől kezdve ki voltunk szolgáltatva a németeknek, és mindent vagy semmire játszottunk. Semmi nem jött be, de ezért nem elsősorban Horthy a felelős, hanem akik Trianonban megcsonkították Magyarországot. Az összes többi okoskodás csak bűnbakképzés, ami tök fölösleges.

xamax79 2013.11.04. 01:26:06

@sztrugackij: Szerintem a románok nem rendelkeztek jövőbelátó képességekkel, ezért küldtek ők is katonákat a Don kanyarba. A románok "érdeme", hogy ügyesebbek voltak a taktikázásban és kellő pillanatban hátba szúrták a korábbi szövetségesüket. (Ebben azért benne volt a kedvezőbb geopolitikai helyzetük is.)Ezért nem fogok rájuk tisztelettel tekintetni, már bocsánat. Horthy nem volt egy géniusz, de szerintem abból a szituációból amibe került nem lehetett sokkal jobban kijönni. Egyébként meg, elfogadva, hogy tehetségtelen külpolitikus volt, az azért mégis csak más, mintha egy népirtó náci tömeggyilkos lett volna, ahogy itt egyesek megpróbálják beállítani.

Drago Brutic 2013.11.04. 09:46:42

@xamax79:
"Azt kéne belátnotok" - hagyjuk a többesszámot kérlek, a magam nevében írok, legkevésbé vagyok liberális a szó hazai értelmében. Szeretem a történelmet. 500 éve minden magyar államférfi kényszerpályán mozog. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet jól vezetni az országot.
Nem igaz, hogy Trianon után nem volt alternatíva, ezt éppen Bethlen mutatta meg, aki megszüntette a Trianon okozta közlekedési, gazdasági, kulturális károkat, önálló, életképes országot hozott létre 10 éve alatt! Különösen kiemelkedő az elemi oktatás és a felsőfokú képzés terén!
Ha igaz lenne, amit írsz, Magyarországnak sem lenne alternatívája, mint a revizió, ez pedig te sem tagadhatod, hogy képtelenség. Az osztrákoknak is volt alternatívája, ám ostoba módon az Anschlusst választották, és csak 45-ben szembesültek azzal, hogy nem is olyan jó dolog a német szövetség, ezután képesek voltak megteremteni egy jóléti államot.

Drago Brutic 2013.11.04. 09:55:30

@xamax79: Ez utóbbi mondatban egyet is értek vele. Nem volt népirtó náci, és ez a másik szélsőséges vélemény. Ez azonban nem menti fel a káros döntései alól. Az egyik ilyen a 2. magyar hadsereg beáldozása volt, amihez már tudjuk, Hitlerék korántsem ragaszkodtak. Ő azonban a román-vetélkedés miatt hozzájárult az egyetlen ütőképes hadseregünk feláldozásához, amely birtokában biztosan jobban érvényesíthette volna akaratát Hitlerrel szemben, ld német megszállás...

joszip 2013.11.04. 09:55:48

"a Horthy-féle Magyarország jelentős szlovák kisebbség által lakott, dél-szlovákiai területeket foglalt el"

Ez zseniális lenne egy hofi-előadáson :)
Sajnos itt a szerző nem viccelt, bár nyilván ő sem gondolja komolyan, de hát a szerep az szerep. Ha tótot játszok, akkor a 10%-ra fókuszálok, nem a 90-re.

xamax79 2013.11.04. 16:37:20

@Drago Brutic: Ha Horthy látott volna a jövőbe, valószínűleg kimarad a Szovjetúnió elleni támadásból, még a Kassai provokáció ellenére is. De nem látott. Az tévedés, hogy a 2. magyar hadsereg volt a legütőképesebb erőnk, valójában a legjobb capatokat a románok ellen tartogattuk, részben ezért is jutott kevesebb a Don kanyarba. egyébként még egyszer elmondom: itt legtöbben azt kérik számon Horthyn, hogy miért nem fordult szembe Hitlerrel. Leírom: Németország a szövetségesünk volt, és összehasonlíthatatlanul erősebb mint mi. Esélyünk se lett volna semmire, még akkor se, ha egy embert se küldünk ki a Don kanyarba. Horthy valójában addig húzta az ország megszállását ameddig tudta. Ha korábban szálltak volna meg minket, a deportálásokra is több idő maradt volna és akkor a németek nem végeznek félmunkát. Szóval jó lenne eldönteni mi a baj Horthyval: az hogy nem tudta megvédeni a zsidókat, vagy az hogy nem fordult szembe korábban Hitlerrel. Akik az elsőt számon kérik, kérjék számon a másodikat is, ez esetben viszont hírmondója sem maradt volna a zsidóknak, tehát maguknak mondanak ellent.

sztrugackij 2013.11.04. 16:37:27

@xamax79: "kellő pillanatban hátba szúrták a korábbi szövetségesüket. (Ebben azért benne volt a kedvezőbb geopolitikai helyzetük is.)Ezért nem fogok rájuk tisztelettel tekintetni, már bocsánat"

Mennyit hallottam már a románok árulásáról!
Az összes jobboldali ezzel jön.
Tisztelettel ugye csak azokra tekintesz, akik utolsó percig kitartanak egy tömeggyilkos mellett?
Fura értékrend.
Jugoszlávia hátba szúrásáról mi a véleményed?
Szelektálsz az árulások között?

xamax79 2013.11.04. 16:37:32

@Drago Brutic: Érdekes, hogy Bethlen Istvánra úgy tekintesz, mint akinek semmi köze nem volt Horthyhoz..Bethlen ugyanúgy Horthy miniszterelnöke volt, mint Gömbös, Imrédy, vagy Kállay. Bethlen érdemei, Horthy érdemei is. Szerintem minden társadalom csak akkor életképes, ha megfelelő erkölcsi talapzaton áll. Egy ilyen igazságtalanság, mint Trianon után a revízió volt az egyetlen alternatíva. Morálisan egyszerűen nem lehetett mást tenni, ebben az emberek 90%-akkor meggyőződésem szerint egyetértett, politikát pedig nem lehet az emberek ellen csinálni, azt diktatúrának hívják, a Horthy rendszer pedig nem volt az. A mai Magyarorszáh már más. Nincsenek ilyen szilárd erkölcsi alapjai, ezért is halad a süllyesztő felé. (Megjegyzem mielőtt félreértenél, nem követelek revíziót, mert az idő és a blogíró által ajnározot szomszédaink már megtették a magukét, így már nem aktuális sajnos. De Horthy idejében az volt és ez a lényeg!)Ausztriát nem keverném ide, őket gyakorlatilag megszállták, még akkor is, ha ha Hitler ünneplő tömeg között vonult be a Ringen Bécsbe.

sztrugackij 2013.11.04. 16:37:40

@xamax79:

"Semmi nem jött be, de ezért nem elsősorban Horthy a felelős, hanem akik Trianonban megcsonkították Magyarországot."

Még ha azt írtad volna, hogy a hitleri Németország tehető jobban felelőssé a népirtásért és a következményekért, azt még elfogadtam volna, de most bődületes hülyeséget sikerült leírnod.
Miért nem a törökök a felelősek vagy a tatárok?

Elveszett területekért háborút indítani, rossz felszereléssel mészárszékre küldeni több százezer embert mióta kényszerpálya?
A numerus clausus, a zsidó nők, öregek és gyerekek deportálása hogyan függ össze a megcsonkított Magyarország dicsőségének visszaszerzésével?
Ők miben akadályozták a bátor magyarokat a visszaszerzésben?
Több millió civil leölése sem drága ár azokért a vacak területekért?
Próbáljatok már gondolkodni egy kicsit!

Ha a trianoni döntéshozók a felelősek, akkor miért nem őket fogták perbe Nürnbergben?
Eichmannt,Mengelét miért nem mentették fel kényszerpálya okán?
Hihetetlen, mire vagytok képesek felelősség elhárítása terén!

mitmiért? 2013.11.05. 10:30:52

A cím uj lenne helyes: Vona az új Hitler. OV az új Horthy.

sztrugackij 2013.11.05. 10:31:03

@xamax79: "Morálisan egyszerűen nem lehetett mást tenni,"

Mint zsidókat összeírni, meg nem támadási szerződést megszegni, náci diktatúra mellé állni,Hitlernek hajbókolni, katonáink sorsával nem törődni, halálba küldeni őket, a visszavonulókat, menekülőket főbe lőni.
Az országot gyilkosoknak átadni, nőket, gyerekeket haláltáborba küldeni.

Ezzel értett egyet az ország 90%-a?
Erre írod azt, hogy egyszerűen nem lehetett mást tenni?
Kissé fantáziátlan védekezés, nem gondolod?

Drago Brutic 2013.11.05. 10:31:08

@xamax79:
Furcsa, hogy egy politikust úgy védelmezel, hogy nem volt alternatívája. Ezeket hívjuk bábpolitikusoknak, bábkormányoknak (Dolfuss, Qusling, stb).
Itt csak annyi a különbség, hogy Horthy ezekkel szemben autonóm ország kormányzója volt, ergo bírt mozgástérrel. A történelem joggal kérheti rajta számon a döntéseit.
További szép napot, a vita részemről lezárva.

Hutyibetyár 2013.11.05. 10:31:35

Ja, egyébként a cikkel nem teljesen értek egyet. Ez a Sólyom László féle balhé, csak a szlovák politika hype-ja volt. Szlovák kollégáimat kérdeztem annó, hogy most miért nem volt mindegy, hogy ez a szenilis marha ki akart menni. Miért láttak ebbe bele bármit? De hajthatatlanok voltak arról hogy ez provokáció volt. Ezt súlykolta beléjük a médián keresztül a paranoiás kormány és kész. De azért ebbe ne láttass bele velünk többet.
A Dél-Szlovákia a szlovák többséggel meg tényleg erős. És még azért ne feledjük el, hogy a szlovák csapatok jöttek már ide az első világháború végén csatározgatni, pedig még nem sokkal előtte egy ország voltunk. Szóval azt az időszakot kicsit félremagyarázod. AZ első bécsi döntés persze igazságosnak tűnik még most is Trianon után, de igazából akitől ez az illúziót kaptuk nagy árat kért és kapott ezért, szóval a szaldóját nézzük a dolognak, kurvára nem érte meg. De az igényét a döntésnek én is magaménak érzem.

xamax79 2013.11.05. 10:31:45

@sztrugackij: Zagyválsz össze-vissza. A II. világháború az igazságtalan Verailles-i békerendszer miatt tört ki, ahol a háborúért nagyjából egyformán felelős hadakozók közül a győztesek arra törekedtek, hogy megalázzák a veszteseket. Magyarország alapvetően békés úton szerezte vissza a területeket, háborút azért viselt, hogy megvédje azokat és ne kelljen visszaadni. A numerus clausust idekeverni hülyeség. A zsidők deportálása számomra nem bír akkora jelentőséggel, mint a zsidÓknak, mert én nem vagyok az. Ebből következően tőlem nem várható el, hogy Horthy tevékenységét csak és kizárólag a zsidók szemüvegén keresztül nézzem. Ők áldozatai voltak a történetnek, ami sajnálatos, de ha ez lett volna az ára Trianon reviziójának szerintem belefér. Nonszensznek tartom, hogy egy magyar államférfit, csak és kizárólag egy magyarországon élő kisebbség sorsán keresztül ítélnek meg, és nem azt nézik, hogy mit tett, illetve próbált meg tenni az magyarság érdekében. (Ja és mielőtt azzal jönnétek, hogy magyarokat is a vágóhídRa küldött, megjegyezem, hogy a saját fiát is feláldozta, ennél nagyoBb áldozatot pedig apa nem hozhat.)Mondhatod, hogy cinikus vagyok, de nekem Erdély, Bácska, Bánát és a Felvidék,nem "vacak terület", hem egy évezredes magyar föld, ahol magyarok milliói éltek, a zsidók azok meg csak zsidók, akiket soha nem hívott ide senki. Bocs. (Ja és Nürnbergi perben talán azért nem fogták perbe a Trianoni döntéshozókat, mert azok azonosak a vádlókkal, akik magukat - eléggé elítélhető módon - nem óhajtották elítélni, pedig lett volna miért. Remélem világos volt, amit írtam.

Hutyibetyár 2013.11.05. 10:32:17

"Horthy Baszomalássan Miklós", hát ezen három napja röhögök egyfolytában, ez kurva jó. A pökhendi félbarmai,akik a mai hívei ezt az egykori fehérlovon pökhendiskedek, attól már vitéz is vagyok egyből gondolkodó marhái próbálnak valamiféle nosztalgikus hőbörgést kovácsolni maguknak. Az utolsó területszerzési akcióra emlékezvén, mindegy mivel járt, de legyünk rá büszkék. Azt mondja ez a büdöstojás Listázó Marci, a jobbik díszbarma, hogy Horty felvirágoztatta a magyar ipart. Érdekes, mondjuk megnézném, hogy by whom. Valószínű csak a gazdag pesti zsidóktól kizsarolt pénz miatt úszhatták meg a pesti zsidók a deportálást a védett házakban. A vidéki kiszsidóságot úgy el hurcolták mint a pinty. Miért? Kik segédkeztek benne? Mit nyert vele a sok baszomalássan barom? És főleg mikor? Amikor már a németek is tudták, hogy vesztettünk. Persze, a jobbik másik példaképe, Szálasi hajtotta végre a deportálásokat, de Horty ágyazott meg neki, az tuti. Ezen az sem segít, hogy akiket persze megmentett, azok hálásak neki, és ez így is helyes. De ha polkorrektek akarunk lenni, akkor baszódjon meg az összes hívével együtt.

xamax79 2013.11.05. 10:32:26

@sztrugackij: Demagóg hülyeségeket nyomtok. Hitler tömeggyilkos volt ok. Szálin szintén. Churhill a drezdai bombázó szintén. Magyarország Hitler és Sztálin között választhatott és Hitler mellé állt, mert így szerezhette vissza az igazságtalanul elrabolt terüleket. ennyi. Inntől kezdve ez kényszerpálya, vásár után pedig okos a paraszt, de sem te sem én nem voltunk Horthy és az akkori magyar vezetés helyzetében.

mitmiért? 2013.11.05. 10:32:30

@sztrugackij:
Igazad van :-)) sajnos
Aki imádja Horthyt, az imádja Hitlert. Aki imádja Hitlert, az ... arra nincsenek szavak.

Zoley 2013.11.05. 13:05:43

"Aki imádja Horthyt, az imádja Hitlert"
marhaság. a nyilasok imádják Hitlert (és Szálasit), Horthyt pedig gyengekezű zsidóbérencnek nevezik. Kettejük közt egyáltalán nem volt felhőtlen a viszony. Sokan mutogatják a képet, amin ketten autóznak. Nos, akkor lehetne mutogatni a jaltai konferencia képét is... és akkor már Sztálin elvtárs is túl volt pármillió civil meggyilkolásán (a Holodomor is tíz éve volt akkor már, amiben 1 év alatt halt meg annyi, vagy több ukrán, mint több év alatt a holokausztban)

sztrugackij 2013.11.05. 21:46:16

@xamax79:

Vagy nem ismered a saját hazád történetét, vagy szándékosan ferdítesz.

Ez utóbbira következtetnék inkább abból, hogy azt írod, Magyarország "hadat viselt".
Az, hogy háborút indított, hadat üzent bizonyára másképp hangzana, ezért nem merted leírni.
Egy hozzád hasonló szellemóriás egyszer azt írta valamelyik fórumon, hogy azért támadtuk meg a Szovjetuniót, hogy ne ő támadhasson meg minket.Zseniális gondolat!
Merthogy a közvélemény és a világ mindig az agresszor pártjára áll, és az áldozatokat bünteti, ugye?

Látom, az antiszemitizmusod is előjött végre, a ti fajtátok nem szokta sokáig kibírni zsidózás nélkül.
Azt írod a rengeteg eszeddel, hogy a zsidók magukra vessenek, amiért idejöttek.Jó, értem én, hogy ők a hibásak, de a gyerekeik azok miről tehettek?
Kevés undorítóbb és ostobább dolgot tudok elképzelni a rasszizmusnál és mindenfajta megkülönböztetésnél.
Ha egyszer bevezetik az IQ-alapú besorolást és aszerint szabják meg a jogokat és kötelezettségeket, akkor te is megtapasztalnád.
Most büszkén vered a melled a magyarságoddal, de emberileg egy ütet taplót nem érsz.(Jókai után szabadon.)

Nem is venném sorban az állításaidat, mert olyan fokú történelmi tudatlanság, naftalinszagú, magyaros nosztalgia és hamis pátosz árad a szövegedből, hogy utálok hozzányúlni is.

Zárszóként csak annyit, hogy egy országhoz az állampolgárai és a katonái is hozzátartoznak, nem csak az ősi föld.
Neked persze nem drága a mások élete, de kíváncsi vagyok, akkor is így beszélnél-e, ha a te gyerekedet is a frontra küldenék területeket visszahódítani.
Azt hiszem, pánikszerűen tűnne el a fenenagy magyar öntudatod.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.11.05. 21:47:20

@xamax79:

"A zsidők deportálása számomra nem bír akkora jelentőséggel, mint a zsidÓknak, mert én nem vagyok az. "

- "Először eljöttek a zsidókért, nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Aztán eljöttek a kommunistákért, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Aztán eljöttek a szocialistákkért, nem szóltam, mert nem voltam szocialista. Aztán eljöttek a szakszervezetisekért, nem szóltam, mert nem voltam szakszervezetis. Aztán amikor értem jöttek, már senki sem maradt, hogy szóljon értem."

.

"Erdély, Bácska, Bánát és a Felvidék,nem "vacak terület", hem egy évezredes magyar föld, ahol magyarok milliói éltek,"

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Ethnic_map_of_11th_century.jpg
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0c/Ausztria-Magyarorsz%C3%A1g_nemzetis%C3%A9gei.svg/1280px-Ausztria-Magyarorsz%C3%A1g_nemzetis%C3%A9gei.svg.png

Hutyibetyár 2013.11.05. 21:47:29

@xamax79: "Ők áldozatai voltak a történetnek, ami sajnálatos, de ha ez lett volna az ára Trianon reviziójának szerintem belefér. "
Az összes ilyen patkány nácit kellene egyszer már végre deportálni valahová, de ha lehet jó messzire. Ha ez lenne az ára a nyugalmunknak, nekünk magyaroknak, az szerintem belefér.

sztrugackij 2013.11.05. 21:47:36

@xamax79:

"Inntől kezdve ez kényszerpálya,"

Ostoba, gerinctelen és gyáva államférfinak minden bizonnyal az.
XXI-ik századi jobboldali söpredéknek, akik nem olvasnak és nem tudnak, azoknak úgyszintén.

Ismered Gróf Stomm Marcel altábornagy híres búcsúparancsát?
Ajánlom figyelmedbe.

sztrugackij 2013.11.05. 21:47:40

A tudatlan magyar szélsőjobb és annak szimpatizánsai ideológiai alapon rajonganak mindenért.

Rajonganak egy tehetségtelen, bukott államférfiért, mert az szintén utálta az oroszokat és antiszemita volt.
Rajonganak B-kategóriás giccsírókért, mert együtt gyűlölhetik velük a románokat/Wass Albert/ és a zsidókat/Tormay Cécile/.
Csakis jobboldali történészeket olvasnak.
Nem a szemléletüket igazítják a tényekhez, hanem fordítva.A valóságot próbálják meghamisítani, hogy passzoljon a látásmódjukhoz.
Nem veszik észre, milyen nevetségessé válnak az ilyen próbálkozásokkal.
Ja, ha úgy vesszük Horthy is zseniális államférfi volt, hiszen például soha nem ült le háttal az ebédnek.

mitmiért? 2013.11.05. 23:34:42

@sztrugackij:
"Ja, ha úgy vesszük Horthy is zseniális államférfi volt, hiszen például soha nem ült le háttal az ebédnek." :-)))
Kortársai és diplomáciai partnerei egy dologban egyetértettek: hogy is mondják? Intellektuálisan nem volt fény az éjszakában. De snájdig férfi volt. Láttunk már ilyen államférfiút...

xamax79 2013.11.05. 23:34:52

@sztrugackij: A történelmen szerintem fölöslegesen vitatkozunk, mert úgy látom a balos kliséken túl másra nem vagy képes. A tények kedvéért: A II. vh-ban az SZU előbb volt agresszor, mint megtámadott. A Barbarossa hadművelet előtt 1939-ben az SZU megtámadta Lengyelországot, bekebelezte Besszarábiát, a Balti államokat, majd 1940 ben megtámadta Finnországot is. Magyarország 1941-ben Kassa szovjet bombázása után - az ellenkezője sose bizonyosodott be - kinyilvánította ahadiállapot tényét az SZU-val. A többi talán ismert. Szóval azt mondani, hogy Magyarország agresszor volt az SZU pedig ártatlan éldozat kissé túlzás szerintem - bár 40 évig valóban ezt tanították az iskolában.

xamax79 2013.11.05. 23:34:59

@sztrugackij: Fröcsöghettek nyugodtan. Azt hiszitek, hogy az állandó nácizással, meg a zsidók sorsán való vekengéssel szimpatikusabbak lesztek? Az embereknek úgy általában a könyökükön jön ki a holokauszt, meg az állandó zsidó ajvékolás. Abnormális dolog, hogy Magyrországon ha egy egységnyi szó esik a magyar nép történelmi szenvedéseiről, akkor 10 egységnyi szó esik a holokausztról, meg a magyar nép bűneiről, felelősségéről - a holokausztban. Aki azt hiszi, hogy Magyarországon csak úgy a semmiből nőnek ki a nácik az téved. Magyarországon szerintem nincsenek nácik - vagy ha igen elenyésző számban -viszont sok olyan ember van, akinek elege van, hogy folyton az orra alá dörgölik a holokausztot, a saját halottainak, hőseinek pedig nem adhatja meg a tiszteletet, mert a zsidóknak ez nem tetszik.

xamax79 2013.11.05. 23:48:27

@sztrugackij: Nevezhetsz antiszemitának, nekem nem sértés. Az én antiszemitizmusom abban áll, hogy ha a hajóban utazik velem két gyerek és az egyik az enyém a másik pedig nem és az egyiket ki kellene hajítanom, hogy ketten életben maradjunk, akkor nem asajátomat dobom ki. Ti azt kéritek számon a magyarokon, hogy miért nem pusztultak el a zsidók helyett. Ez nonszensz. (Miért nem szálltak szembe Hitlerrel, miért nem akadályozták meg a deportálást, blablabla..)Nekem a magyarok fontosabbak, mint a zsidók a zsidóknak meg a zsidók sorsa a fontos, ez teljesen rendjén van, csak annyi aprócska gond van, hogy ez itt Magyarország és nem Izrael. Vagy ebben is tévedek??

xamax79 2013.11.05. 23:48:39

@sztrugackij: Csak gyűlölködni, tudsz az a baj. Ugyanolyan vagy mint a nácik. Olvass könyveket Tormaytól, vagy Wass Alberttől. egyikük sem gyűlölte sem a románokat sem a zsidókat. (Wass Alber Funtineli boszorkányok című könyve az egyik legszebb írás a román népről - románok szerint is. Persze te nem olvastad, mert náci. Azt meg, hogy ki a náci nyilván te döntöd el.) Csak épp leírta a mit tapasztalt. Az, hogy ez nem tetszik zsidóknak, egy dolog, de ahogy mondani szokták ne atükröt szidd ha az arrod ferde - vagy nagy.

xamax79 2013.11.06. 00:20:29

@Hutyibetyár: Örülök, hogy megzavartam a nyugalmadat, remélem lesz ennél nagyobb problémád is az életben.

xamax79 2013.11.06. 00:20:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Kedves Karl! Csak röviden írnék neked. Röviden tehát: majd akkor fog fájni nekem a holokauszt, amikor a zsidóknak elkezd fájni Trianon. Látjuk a blogíró áldásos tevékenységén, hogy mennyire fáj. És kösz a térképeket. Nem tudom mennyire cáfolták meg amit mondtam,de kösz.

mitmiért? 2013.11.06. 01:11:11

@xamax79:
Tényleg nem volt antiszemita meg román gyűlölő. Aha. Csak gyilkosságért elítélt, háborús bűnös, közismert hungarista, azaz náci. És közepesen szar író.
TGM szerint "szórakoztató fasiszta"
Én értelmezésemben hitvány ember.
Itt vannak a tények:
vilagszabadsag.hu/index.php?f=216.frg

Hutyibetyár 2013.11.06. 10:17:45

@xamax79: "Magyarország 1941-ben Kassa szovjet bombázása után - az ellenkezője sose bizonyosodott be " Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahah...
ahhaahahahahahahahahahahhahahahah
aahahahahaahahahahahahahahaha.....

Hutyibetyár 2013.11.06. 10:17:56

@xamax79: Figyelj Xanax, pár tény:
Szovjetúnió soha nem bombázta Kassát, konkrétan felajánlotta Erdély egy részének megtartását is Hortyéknak a meg nem támadásért. Igen, agresszor volt, de nem volt érdeke a magyarokat bevonni a 2.vh-ba akkor még, főleg nem ilyen primitív módon. Olyat meg senki nem írt szerintem hogy Magyarország agresszor volt. Egyszerűen megvezettek minket, mint ly sokszor a történelemben már. Egyébként bolsi, náci egykutya szerintem, de stratégialiag akkor még jobb lett volna semlegesnek maradni egy darabig.
Magyarországon nincsenek nácik? Olvass bele a kuruc infón a kommentekbe, sokan büszkén vállalják hogy azok. És vannak a megélhetési nácik, ne feledjük el, Vonáva, Listázós Mártonnal és főleg a két kedvencemmel, Zagyvalék Gyulával és rózsadombi zsúrpubi Novákkal egyetembe. Ja várjál, van az a hatvannégy vármegyés barom Toczkoskai vagy hogy híjják, meg a félterrorista félhülye Senkyházi György, aki asszem talán háziörizetbe van még valamiféle titkos paktum folytán. Nem beszélve a kuruc infó egész gárdájáról, Perge tököm meg Lipusz Heil Hitler nem tom ki és társai.
Jó a hajós hasonlatod, én is azért mondtam, hogy ki kellene hajítani az összes magadfajta náci és félnáci barmot már innen és akkor végre nyugalom lenne.
Szó sincs is zsidó ajvékolásról, egy évben mondjuk van egy megemlékezés, ennyi. Viszont azt hogy a kurucos férgek megpróbálják bagatelizálni a Holocaustot az vérlázító. A primkó népek persze ezt zabálják, de félhülyékkel nincs mit kezdeni, ilyenek mindenhol ott vannak.
Ez nem Izrael, igazad van, de kezd már az lenni, ha a szélsőség előretöréséről és a kisebbség vs többség viszonyáról beszélünk, magad vagy a legjobb példa erre.
Egyébként senki nem kért olyat számon rajtad, hogy miért nem a magyarok pusztultak el a zsidók helyett. Horty miatt pusztult mindkét náció, bár nem hiszem hogy az elpusztított zsidók nem érezték magukat magyarnak, ezt csak az elhurcolásukban részt veveők és haszonélvezői húzták rájuk. Az első világháborúban még elég sokan harcoltak is közülük.
Földdért egyébként ártatlan embereket feláldozni szabályos hullarablás egyébként, és ezzel össze is foglaltam a holocaust lényegét is, hiszen erre ment rá az egész, a vagyonra.

sztrugackij 2013.11.06. 10:38:22

@xamax79:

"az SZU megtámadta Lengyelországot, bekebelezte Besszarábiát, a Balti államokat, majd 1940 ben megtámadta Finnországot is."

Valamint Japán megszállta Mandzsúriát.
Üzenhettünk volna hadat nekik is.
Most Széles Gábor gyárthatná a Seiko órákat.

"Szóval azt mondani, hogy Magyarország agresszor volt az SZU pedig ártatlan éldozat kissé túlzás szerintem "

Tudod, a modern tudomány és a nyelvészeket tömörítő titkos társaság hallgatólagos megállapodása alapján az elsőként támadót, a másik felet saját területén lerohanót, a hódító, szerző szándékkal érkezőt "agresszornak" nevezik.
Ami Kassát illeti, azt is tanítják a történelemkönyvek, hogy Magyarország nagyon is szeretett volna belépni a háborúba, hogy egy erősnek vélt szövetséges mellett kielégítse szerzési-visszaszerzési vágyait.
Sajnos sehol a világon nem tolerálják a jogérvényesítésnek ezt a formáját.
Pláne nem ártatlanok faji alapon történő módszeres elpusztításával kombinálva.

"Nevezhetsz antiszemitának, nekem nem sértés. "

Azt értem én, hogy te ebben semmi kivetnivalót nem találsz és hogy büszkén vállalod az antiszemitizmusodat, de hála istennek a világ nagyobbik fele nem így gondolkodik.
Állíthatod az orrtúrásról büszkén, hogy te így szoktál orrot tisztítani, attól még jobb körökben viszolygást kelt a látványa.

"hogy ez itt Magyarország és nem Izrael. Vagy ebben is tévedek?? "

Sajnos, azok az emberek, akiket elgázosítottak magyar állampolgárok voltak, nem izraeliek , és magyarnak is tartották magukat.
Itt születtek, itt nőttek fel, nem Izraelben, magyarul is beszéltek.Nem voltak sem jobb sem rosszabb magyarok a többinél(a náci egyedeket leszámítva).
Furcsa dolog egyébként ez a magyar árjakérdés.
Te is szereted magad egyfajta tiszta magyarként megkülönböztetni a zsidóktól, csak nem tudom milyen alapon.

Egy ismerősöm keveredett vitába még régebben egy őt igazoltató magyar rendőrrel és miután románozásig fajult a dolog, odavágta, hogy neki ne magyarkodjon olyasvalaki, akinek a nőnemű őseit 150 éven keresztül hajkurászták a törökök.Jó, nem egészen ezt a kifejezést használta, de azért érted a lényeget szerintem.
Szóval ez a származás kérdés kissé bonyolultabb annál, mint hogy sommásan kijelentsd, ez itt Magyarország és nem Izrael.

"Csak gyűlölködni, tudsz az a baj. "

Tévedsz.Olvasd vissza az írásaimat.
Én undorodom tőletek és lenézlek benneteket.Egy kupac szar látványa nem gyűlöletkeltő, hanem undorító.
Lenézlek benneteket, mert tanulatlan, félművelt népség vagytok, gyávák és gyengék ahhoz, hogy szembenézzetek a múlttal, hogy bármiért is vállaljátok a felelősséget.
Nem gyűlölködöm, csak csodálkozom, hogyan képes valaki egy népirtást összehasonlítani egy békeszerződéssel, még ha az területi veszteséggel járt és kedvezőtlen volt Magyarországra nézve.
/"akkor fog fájni nekem a holokauszt, amikor a zsidóknak elkezd fájni Trianon."/

Elképesztő, hogy valaki ennyire ostoba legyen.

sztrugackij 2013.11.06. 12:03:01

@mitmiért?:

"Népnemzeti giccs", így értékelte Wass életművét Márai Sándor.

Az általad linkelt cikk állításait kiegészíteném azzal, hogy az ombuztelki mészárlás hátterében a személyes bosszú és birtok visszaszerzési szándék is munkálkodott(úgy látszik, ez az aljas és alantas motiváció a háború minden szintjére jellemző volt),ugyanis a román földreform idején a pópa egy kis részt kapott a Wass-birtokból.
A magyar megszállás után ezt a földdarabot vissza is kapta a Wass család a magyar államtól.
Az én szememben ugyan nincs az a birtok, amelyikért gyerekeket tudnék ölni, de xamax barátunk szerint az ilyen teljesen rendben van.Minden esetre nem szeretném, ha a gyerekeink játszópajtások lennének.

Wasst sokan azzal mentegetik, hogy az Egyesült Államokban soha nem tekintették háborús bűnösnek és a kiadatását is megtagadták a román államnak.
Árnyalja a kérdést, hogy népbírósági ítéleteket eleve nem ismert el az amerikai állam, és a kiadatást kérő országot diktatúraként tartotta számon.
Tehát nem a nyomozás eredményét vitatta, hanem a bírósági ítélet jogállami kereteit és ennek folyományaként a kiadatás jogalapját.
Amikor izraeli részről is nyomozásba kezdtek a sarmasági, cegei és ombuztelki vérengzéssel kapcsolatban, és ő erről tudomást szerzett a Hungarista Mozgalom Hírszolgálata révén, félelem fogta el a várható felelősségre vonástól és Vasile T. Suciu román történész feltételezése szerint ez vezetett az író öngyilkosságához.
Sajnos, ez a tény is csak a bűnösségét támasztja alá, hiszen kísérletet sem tett arra, hogy immár jogállami keretek között, bíróságon tisztázza magát.

Egyébként mindezektől függetlenül tényleg vacak író volt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.11.06. 19:14:13

@xamax79:

Ne fájjon!

Abba azért gondolj bele, hogy tapsolsz egy olyan folyamatnak, melynek következtében a hatalom tudatosan embereket semmisített meg, pusztán a vallásuk, (hajszínük, orrméretük, bőrszínük, ...) alapján.

Tegyük fel, hogy (mivel nem zavar a holokauszt) ezért hithű keresztény vagy. Most nem megyek abba bele, hogy a mások nyomorúságával szemben tanúsított közöny mennyire fér össze a keresztényi szeretettel, ellenben érezd a szavak súlyát: Akkor a zsidók. Holnap a keresztények.

sztrugackij 2013.11.06. 19:14:21

@sztrugackij: "és a kiadatást kérő országot diktatúraként tartotta számon."

Ez alatt természetesen Ceausescu diktatúrája értendő.
Valamiért úgy emlékszem, hogy annak idején szó volt egy kiadatási kérelemről, de elképzelhető, hogy tévedek.
Annál is inkább, mert fogalmam sincs, hogyan működött akkoriban a kiadatási procedúra a két tömb között.
Tény az, hogy Wass szerencséjére az amerikai törvények nem ismerték el legitimnek a népbírósági ítélkezést.
A román levéltárakban megtalálható a teljes nyomozati anyag; úgy tudom bárki kikérheti.
Aki kedvet és elhivatottságot érez Wass rehabilitálásához, felveheti a kapcsolatot a már említett román történésszel vagy a levéltárakkal.
Fordításban szívesen segítek.

mitmiért? 2013.11.07. 10:03:54

@sztrugackij:
Hu nagyon vágod.
Örülök h tanulhattam
Riszpekt:-)

xamax79 2013.11.08. 13:32:26

Még egy gondolat aztán befejeztem a beírkálást:

Néhány éve a királyi televizíóban volt egy műsor a történelemről, azt hiszem az volt a címe, hogy Miért? A műsorvezető Veiszer Alinda volt, aki szerintem nem vádolható nácizmussal, de lehet hogy ezek után ő is megkapja. A műsor úgy nézett ki, hogy a magyar történelem sorsfordító kérdéseit tárgyalták ki a meghívott történészekkel, és egy történészhallgató csapattal. Az egyik műsor éppen Horthyról, illetve arról szólt, hogy be kellett -e lépnie Magyaraországnak a SZU elleni háborúba az adott körlülmények között, vagy sem.
Alinda felvezette a témát, a két meghívott történész - nyilván nácik - elmondta a történelmi tényekeket, volt egy kisfilm is tán, aztán jött a legérdekesebb rész, a műsorvezhető egyenként megkérdezteb a történész hallgatókat, hogy ők miként döntöttek volna, és milyen indokokkal. Emlékeim szerint vagy 10 hallgató volt benn a stúdióban, valamennyien értelmes, nyílt tekintetű, fiatalok, nem tűntek nácinak, persze lehet, hogy a látszat csak az ellenség megtévesztését szolgálta. A 10-ből 9 azt mondta - számomra is meglepő módon - hogy az adott történelmi helyzetben Bárdossy Lászlónak nem volt más lehetősége mint, hogy kinyilvánítsa a hadiállapotot az SZU-val. 1 ember bizonytalankodott csak, ő valami olyasmit mondott, hogy mindezen körülmények között is meg kellett volna próbálni semlegesnek maradni, bár szinte leheteteln volt. Lehet, hogy műsor még fenn van a neten, érdemes megnézni. Ezt csak azért írtam le, hogy érzékeltessem: a témával valóban komolyan fogalalkozók hangyapitsányit árnyaltabban látják a történetet annál, mint, hogy Horty egy nácibérenc tömeggyilkos volt, aki feleltlenül bevitte Magyarországot a háborúba és mészárszékre küldte az embereket. Nincs magát komolyan vevő történész ma az országban, aki olyan véleményeket fogalmazna meg, mint amit itt egyesek - a névtelenség homályában -és a gyűlölettpől elvakultan megengednek maguknak. Na szevasztok!

xamax79 2013.11.08. 13:32:46

@mitmiért?: Neked csak annyit írnék, hogy illesd némi kritikával, amit ezen a fórumon Wass Albertről olvastál. Wass Albert magyar hazafi volt, birtokos, nemes, ráadásul író aki a könyvein keresztül emberek millióit tudta befolyásolni. Vagyis a román állam szemében a legrosszabb gonosz, akit el tudtak képzelni. Ebből következően, aki hitelt ad a román népbíróság háború utáni ítéletének - és román történészek vélményét idézgeti -, az szerintem magáról állít ki bizonyítványt. Én mindenkinek azt mondom, bár Wass Albert nem volt különösebben jó író, érdemes elolvasni tőle pár kötetet tőle. Aki ezt megteszi, eszébe sem jut, hogy nácinak bélyegezze meg, így már csak ezért is érdemes. Persze akiknek a nácizás okoz kielégülést, azoknak úgyis mindegy.

xamax79 2013.11.08. 13:32:52

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Karl, ha hiszed ha nem minden ártatlan áldozatot sajnálok. Csak épp nem hiszem hogy az itt ajvékolók, sok könnyet hullattak pl. szerencsétlen tuszikért, akiket a hutuk öltek meg Ruandában kb 20. éve. (Miért is tették volna.) Én magyar vagyok és a magyarok problémái érdekelnek a zsidóké és a más népeké kevésbé. Azt meg nem szeretem, hogy egy bizonyos nép rám akarja erőltetni a saját problémát, bűntüdatot akar kelteni bennem, és felelőssé akar tenni olyanért, amihez semmi közöm, és nem is különösebben érdekel. Emellett arra sem vagyok hajlandó, hogy a magyar történelmet és a magyar történelem szereplőit azon az alapon ítéljem meg, hogy miként viszonyultak ehhez a magyarországi kisebbséghez, illetve, hogy ezen kisebbség tagjai mit gondolnak róluk. No akkor - hogy ezt leírtam - lehet nácizni tovább.

xamax79 2013.11.08. 13:32:59

@Hutyibetyár: "Szó sincs is zsidó ajvékolásról, egy évben mondjuk van egy megemlékezés, ennyi."

Hutyi ez a beszólás olyan vicces, mint a nickneved, de lehet, hogy ez az év poénja.

xamax79 2013.11.08. 13:33:04

@sztrugackij: "Tévedsz.Olvasd vissza az írásaimat.
Én undorodom tőletek és lenézlek benneteket.Egy kupac szar látványa nem gyűlöletkeltő, hanem undorító.
Lenézlek benneteket, mert tanulatlan, félművelt népség vagytok, gyávák és gyengék ahhoz, hogy szembenézzetek a múlttal, hogy bármiért is vállaljátok a felelősséget.
Nem gyűlölködöm, csak csodálkozom, hogyan képes valaki egy népirtást összehasonlítani egy békeszerződéssel, még ha az területi veszteséggel járt és kedvezőtlen volt Magyarországra nézve."

Még szerencse, hogy nem gyűlölködsz. Mi lenne ha még gyűlölködnál is.
Egyébként nem tudom észrevetted-e, hogy én nem minősítettelek téged. Erre a szintre ugyanis nem szerenék lemenni. Az "írásaid" ahogy te hívod a beíásaidat viszont gyengék, sajnos. Nem elég a Népszabadságot olvasni, javaslom olvass mnást is. Pl. Wass Albertet akinek az összes könyvében együtt nincs annyi gyűlölet, mint a te egyetlen egy beírásodban. Na szevasz.

sztrugackij 2013.11.08. 19:01:00

@xamax79:
Az a ti bajotok( többek között), hogy azt feltételezitek a magamfajtáról, hogy ugyanúgy alakítja ki a véleményét a dolgokról, ahogy ti, csak ellenkező előjellel és baloldali brosúrákból.
Mondd, téged mi akadályozott abban, hogy elolvasd Horthy levelezését Hitlerrel, a doni hadsereg hadparancsait, egyáltalán az egész háború menetét, és mondjuk nem a kurucinfóról, hanem függetlenebb és kevésbé elfogultabb forrásból tájékozódva?
Elolvashattad volna a doni katasztrófa túlélőinek tanúvallomásait is.
Mi akadályoz meg benneteket ebben?
Tilos olvasmány a ti köreitekben?
Szóval ne magadból indulj ki, és ne gyere nekem a Népszabadsággal.
Történelmi ismereteimet nem újságokból szereztem.

Wass Albert kaliberű írókra pedig egyszerűen nincs időm.
Így vagyok Kosáryné Réz Lolával is.
Soha nem olvastam, de tudom, hol a helye a magyar irodalomban, és eszem ágában sincs időt pazarolni rá.
Isten áldjon!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.11.09. 04:28:54

@xamax79:

"Én magyar vagyok és a magyarok problémái érdekelnek a zsidóké és a más népeké kevésbé. "

- Ezzel a mondatoddal kapcsolatosan felmerült bennem egy régóta megválaszolatlan kérdés: A zsidó az egy nép, vagy egy vallás? Mert rengeteg olyan magyar ember van, aki zsidó (vallású).
Azt látom, hogy a "zsidózók" közül sokan, mint népet emlegetik nemzettársaikat, pedig csak a felekezetük más.

xamax79 2013.11.09. 04:30:20

"Wass Albert kaliberű írókra pedig egyszerűen nincs időm.
Így vagyok Kosáryné Réz Lolával is.
Soha nem olvastam, de tudom, hol a helye a magyar irodalomban, és eszem ágában sincs időt pazarolni rá."

Azt hiszem itt van az eb elhantolva. Szerintem egy író megítélése kapcsán nem elhanyagolható szempont az írói munkássága. (Persze ebben is tévedhetek, hisz mint tudjuk náci vagyok, azok meg még akkor is hazudnak, amikor azt mondják, hogy Jó reggelt kívánok.) Olyanokat náciztok le, akiket nem is ismertek, mindenfajta erkölcsi fenntartás nélkül. Mert az erkölcsi és az intellektuális fölény nektek születési előjogotok. Mert ti különbek vagytok, felsőbbrendű lények, mi meg csak mucsai parasztok, meg nácik is - ráadásul. Így kerek a világ. Nem kell olvasni Wass Albertet, hisz ő náci, meg még szar író is. (Én pölö olvastam Imre Kertész Sorstalanságát. Szerintem szar íromány, még Wass Albert írásaihoz képest is, de biztos csak azért mondom ezt mert náci vagyok, és nem azért mert az illető még magyarul se tud rendesen.) Talán emiatt a hozzáállás miatt gondolom azt, hogy veletek nem lehet értelmes párbeszédet folytatni, és Kornis Mihány után szabadon: Ti sokkal jobban gyűlöltök minket, mint ahogy mi titeket.
Végül a náci Wass Albert egyik könyvéből idéznék egy rá jellemző gondolatot: "Így készülünk csendes háborúra, mindig magunkért, sohasem mások ellen, sót párolunk és vásznakat szövünk, s mások kissebítnek lassan megnövünk." Ez a lényeg. Mi magunkkal foglalkozunk, ti pedig azzal, hogy gyűlöljetek minket, mert különben értelmetlen lenne a létezésétek. (Ahogy Imre Kertész is megállapította néhány hete, miszerint a holokauszt nélkül egy senki volna. Így vagytok ti az állítólagos nácikkal.)De mindegy. Tényleg abba kell hagyni ezt a vitát.

sztrugackij 2013.11.09. 09:37:53

@xamax79:
Mondom "a magyar irodalomban"!

Hihetetlen, milyen nehéz felfogásúak vagytok!

Fejős Évát, Oravecz Nórát, Lőrincz L.Lászlót, Vavyan Fable-t sem olvasok, és nem azért, mert esetleg fidesz-szavazók, hanem mert gagyik, érted?
Wass Albertet az irodalmi kánon is középszerű írónak tartja ( lásd a nem középszerű Márai megállapítását fennebb); ti vagytok azok, akik ideológiai alapú értékrenddel rendelkeztek.
Írói nagysággal ruháztok fel egy tehetségtelen szerzőt pusztán szimpátia alapján.
Wass irodalmi jelentősége elhanyagolható, mellesleg háborús bűntetteket követett el, de ez a kettő külön kezelendő.
Az ismét felmerült állítólagos gyűlölettel kapcsolatban csak annyit, hogy a ti gyűlöletetekről könnyű fogalmat alkotni azok alapján, amit elkövettetek.
Elég nehéz lenne überelnünk, de nincs is rá szükség.
Már most tapasztalható közöttetek a tipikus magyar sajátosság, a széthúzás, marakodás.
Szét fogtok hullani és még ennél is súlytalanabbá váltok majd a közéletben.
Amúgy engem az sem érdekelne, ha kormányra kerülnétek, én bármikor továbbállhatok, és , hálistennek, magyarságban sem kell közösködnöm a hozzád hasonlókkal.

xamax79 2013.11.09. 15:45:05

Mindent értek. Szerintem is jobb, ha lelépsz. Elég szar lehet egy olyan országban élni, aminek a népével ennyire nem tudsz közösséget vállalni. Talán ez okozza a frusztrációdat, és a gyűlölködést. Mindenestre, nagyon fogsz hiányozni. Kb. annyira, mint a másik "kíváló, magyar" író Ákos Kertész, aki moslékzabálónak nevezte magyarokat, aztán csodálkozott, hogy ez a magyaroknak Magyarországon nem tetszett. Jó utat!

sztrugackij 2013.11.09. 15:45:08

@xamax79:
Szóval ki lenne Kertész a holocaust nélkül?
Talán, aki Szolzsenyicin gulagok nelkül.
Aki Örkény hadifogolytábor nélkül.
Aki Tolsztoj napóleoni háborúk nélkül.
Aki Solohov orosz polgárháború nélkül.

Fura a történelem és irodalom összefonódása, igaz?
Remélem, nem azt kívánod felróni néhányuknak, hogy meg is élték, amit később elbeszéltek?

xamax79 2013.11.09. 20:54:12

@sztrugackij: Akiket felsoroltál, írók. Kertész meg csak egy "holakausztbohóc".

sztrugackij 2013.11.09. 23:19:20

@xamax79:

Te lennél a nép?
Te vagy a magyar nemzet?
Hát, sok mindent lehet rád mondani, de önbizalomhiányban nem szenvedsz, az biztos.
Ez a gyűlöletkérdés meg már teljesen a fixa ideáddá vált.Üldözési mániád van?
Vagy éppen ellenkezőleg, úgy érzed, mások gyűlölete tesz téged valamiféle kiváltságos, különleges személlyé?
Szóval nem értem.
Mit gyűlöljek rajtad?A gondolkodásmódodat?A neveltetésedet?Az irodalmi ízlésedet?A pártszimpátiádat?
Kialakult egy vélemény bennem rólad, ennyi az egész.
A gyűlölethez a magamfajtának sokkal több kell.Ne feledd, hogy én nem vagyok te.

sztrugackij 2013.11.09. 23:49:17

@xamax79:
Gondolom, ezek szerint rettenetesen fájhatott neked, hogy egy "holocaustbohóc" kapott Nobel-díjat.
Látod, többek között ezért is vagytok inkább szánnivalóak, mint gyűlöletre érdemesek.
Nem lehet könnyű nektek az ilyen dolgokkal együttélni.

xamax79 2013.11.10. 04:11:13

@sztrugackij: "Mit gyűlöljek rajtad?A gondolkodásmódodat?A neveltetésedet?Az irodalmi ízlésedet?A pártszimpátiádat?"

Szerintem egyiket sem ismered behatóbban, de ez nem akadályozott meg abban, hogy lenácizz, meg szarkupachoz hasonlíts.

Csak ebből gondolom, hogy gyűlölködsz.

Kevés primitívebb dolgot tudok elképzelni annál, mint hogy valaki anélkül nácizza le a másikat, hogy ismerné, vagy akár olvasott volna tőle egy sort is - lásd szegény Wass Albertet, aki klasszissal volt jobb író - és jobb ember - mint Imre Kertész. (A háborús bűnösségre vonatkozó hülyeségektől pedig kímélj meg kérlek, előre szólok, mert ez lenne a következő.)

Egyébként ragozhatod, de ebből úgyse fogsz jól kijönni.

Mordeháj 2013.11.11. 18:22:40

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A zsidó létnek sokféle megélése lehetséges.

Idézek Raj Tamástól, Magyarország néhai főrabbijától: "A zsidóság úgynevezett egy-népi vallás, ami azt jelenti, hogy aki zsidó vallású, vagy akár áttér a zsidó hitre, egyszersmind a nép tagjává válik."

Persze sokak számára a zsidóság szimpla vallás, vagy csak származás. A zsidóság nagyon sokszínű. Vannak ateisták, Izrael ellenesek, Jézus hívők is közöttük.

Zsidónak lenni egyfajta kiválasztottságot jelent, ami nem előjogokat, hanem járulékos kötelezettségeket jelent. A zsidó nép küldetése, hogy lámpás legyen a sötétségben, életformájával, azzal, ahogyan az Örökkévalónak akar tetszeni élete minden percében, példát kell mutatnia a Föld nemzeteinek.

sztrugackij 2013.11.11. 22:37:21

@Mordeháj: "Zsidónak lenni egyfajta kiválasztottságot jelent, ami nem előjogokat, hanem járulékos kötelezettségeket jelent."

Lehet, hogy így van, de az biztos, hogy nem kérkednek annyira a kiválasztottságukkal, mint a turbómagyarok.
Még egy rohadt Dávid-csillagos matricát, vagy zászlót sem raknak ki a kocsijukra.
Ők úgy vannak vele, elég ha ők érzik ezt magukban, nem akarják mindenki arcába vágni.

Mordeháj 2013.11.12. 00:03:43

Így van, viszont a felvidéki, székelyföldi autonómia ügyében felettébb nagy előrelépést tudnánk elérni valószínűleg, ha izraeli menedzsereket fogadnánk fel a projektre.
süti beállítások módosítása