prahatuzijatek2_lead.jpg

Az amerikai humorista szerint senki nem tud úgy szilveszterezni, mint a csehek.

Csehország egy pillanatra a figyelem központjába került az Egyesült Államokban, amikor Stephen Colbert humorista közkedvelt műsorában, a Late Night Show első idei adásában prágai szilveszteri élményeiről számolt be. A humorista az életét féltette, a híres prágai Óváros tér nem tűnt számára biztonságosnak, amikor az új évet ünnepelte!

"Senki nem tud úgy ünnepelni szilveszterkor, mint a csehek. Azokban az órákban semmilyen törvény nem létezik az utcákon - az emberek nyíltan isznak az utcán, rakétát lőnek a másik arcába" - legalábbis így számolt be Colbert az átélt eseményekről, miközben közönsége nagyokat nevetett.

A rövid beszámoló után az amerikai humorista bejátszott egy rövid videót, amelyen azt láthatták, hogy röviddel éjfél után az Orloj előtt álló tömeg izomból lövi ki a rakétákat, amelyen az amerikai közönség jót szórakozott.

"Azt kell, hogy mondjam, nem éreztem magam biztonságban", kommentálta Colbert a látottakat, majd hozzátette, "amúgy csodálatos szilveszter volt - életben maradtam", foglalta össze nevetve kelet-európai élményeit Colbert.

Ehhez már csak annyit tennék hozzá, hogy Colbert bizonyára nem ismeri más kelet-európai fővárosok különös szilveszteri szokásait. Mivel Colberthez hasonlóan én is Prágában szilvesztereztem, bátran mondhatom, hogy az egyik legnagyobb win az itteni szilveszterekben a máshol napokig tartó trombitálás és petárdázás elmaradása. 

Tény, hogy elképesztő mennyiségű rakétát lőnek ki december 31-én Csehországban, ahol nem mellesleg jelentős, több tízezres vietnámi kisebbség is él, elsősorban hozzájuk köthető a pirotechnikai eszközök behozatala, árusítása és népszerűsítése, de ezt éjfél előtt néhány órával kezdik meg, majd fél egykor mindenhol vége a tüzeskedésnek.

4 komment

Címkék: #prága #szilveszter #colbert #vietnámi

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr148248532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2016.01.07. 20:55:50

Kár, hogy nem Kölnben volt.

BéLóg 2016.01.07. 22:49:45

Ja én is ezt akartam írni...
Vagy Pozsonyban, ahol mnt jól tudjuk, az elnök egy tehén, az exportcikk a dobozolt fing és dotoho meg a többi szlovák a saját hányadékukat eszik.

Persze ez egy viiiiiiiicccccc, amcsi módra John Stewart úrtól.

vNHM 2016.01.08. 07:19:31

Hát, ez bizony elég ciki. Semmiképpen sem gondolnám ezt bóknak. Mondjuk hihetô, hiszen elég buták, hogy îgy viselkedjenek. Talán, még az albánokról tudnám feltételezni ezt.

faszosmarci 2016.01.13. 14:41:58

Ment volna inkább kocsmába, ott mindenki megtalálja a számítását.
süti beállítások módosítása