EyhJ5KXNTf4.jpg

24 órás ultimátumot kapott az ellenzéktől Viktor Janukovics ukrán elnök - ez a legfrissebb hír Kijevből. Hozzátették: aztán támadnak. Az eddigi összesítés alapján az összecsapások eddigi mérlege legkevesebb öt, de inkább nyolc halott, 300 sebesült. Az ellenzék azonnali megoldást követel a tarthatatlan helyzet megoldására - az elnök lemondását.

• Ez nem Airsoft:

1622069_795172113841915_1907448447_n.jpg

12101_795170673842059_239687587_n.jpg

• A nyugat-ukrajnai Lembergben a tüntetők átvették a hatalmat - a tüntetők szerint. Az UNIAN hírügynökség szerint a demonstrálók elfoglalták a lembergi régió központi épületét és a régióelnököt kényszerítették, hogy aláírja lemondását. Oleh Salo hasonlóan a többi ukrajnai régióelnökhöz Viktor Janukovics kinevezttje, az ukrán belügyminisztérium egykori magasrangú tisztvielője. Az emberek az épület előtt ünneplik a forradalom győzelmét.

• A legfrissebb hírek szerint tüntetések kezdődtek a nyugat-ukrajnai Lembergben is. A tömeg ott a megyei elnök lemondását követeli.

• Eközben Svájcban, a Világgazdasági Fórum davosi éves ülésén Mikola Azarov ukrán miniszterelnök, ő az aki ugye korábban a rendőrökkel összecsapó tüntetőket terroristáknak nevezte, kijelentette: az ellenzéki vezetők követelései, előrehozott választások és az elnök lemondása, irreálisak. Az utcai harcokról pedig csak ennyit mondott: ez állampuccs, addig nincs értelme párbeszédről beszélni, amíg Kijev belvárosában törnek-zúznak.

• 14:30-kor kaptuk az e-mailt Kijevből, azt beszélik, a városban már 250 ezer ember érkezett a demonstrációra, hatott a mozgósítás!

• 13:40-kor került fel ez az amatőr felvétel az egyik ukrán videómegosztóra. Ami biztos, elég sok embert látunk békésen vonulnak a panelházak között. Egyelőre nem sikerült megállapítani kik ők, de ha Klicskó felhívására indultak meg, akkor egészen biztos, hogy este megint nagyon sokan lesznek Kijev köszpontjában.

• Viktor Janukovics ukrán elnök cáfolta a sajtónak a rendkívüli állapot bevezetéséről szóló esetleges spekulációkat. Az elnök külön elmondta az Európai Bizottság vezetőjének, hogy nem is gondolkozott annak bevezetéséről. Hivatalos adataok szerint az áldozatok száma három, az ellenzék továbbra is 7-8 halottról beszél. A tüntetés központjában továbbra is folytatódik a barikádok építése, felkészülve a rohamrendőrök támadására. Vlagyimir Klicsko a tárgyalások idejére fegyverszünetet kért a tüntetőktől és újra megüzente, amennyiben nem vezetnek eredményre a tárgyalások, újabb tiltakozó naggyűlést jelent be.

Még fotók a szerdai napról:

23.jpg

22.jpg

21.jpg

20.jpg

19.jpg

 

• Eközben:

b2sMM-KNxTk.jpg

• Kijev általában éli relatív békés életét. Fontos tudni, hogy a harcok kizárólag egy utcára koncentrálódnak a város központjában. Szerda délután-este egy pillanatra úgy tűnt, hogy esetleg az utcai harcok átterjedhetnek a városközpont más utcáira is, de a rendőrség ura volt a helyzetnek, visszaszorította az ukrán ellenzék radikális részének harcosait. Az ukrán régiókban szintén egyelőre különösebb mozgás nem tapasztalható, de azokban a régiókban, ahonnan a halottak származnak elég nagy a felháborodás az emberek között.

• 11:47 Apu, kezdődik! Egyelőre semmi jel nem mutat arra, hogy Viktor Janukovics ukrán elnök elfogadta volna Vladmir Klicsko ellenzéki vezért által szerdán átadott ellenzéki ultimátumát - az ukrán média legfrissebb jelentése szerint. Klicsko közben felszólította híveit a figyelmeztető sztrájk megkezdésére.

• Nem hóembert küldenek a barikádokról a kormánynak:

0TDkSCcm7AI.jpg

• Brutális tüntetők a pajzzsal védekező rendőröket sem kímélik. Ez betalált:

• Szerdai nap az ukrán tüntetők házilag összeeszkábált katapultot is bevetettek a rendőrök ellen. Most megmutatjuk, így működik:

• A dotoho kémeinek reggeli helyzetjelentése Kijevből: az emberek között egyrészt félelem uralkodik a rendőri beavatkozás miatt, az utóbbi hónapok legfeszültebb éjszakája volt a tegnapi. Az emberek mindenhol barikádokat építenek. Kijev központjában a boltok és az éttermek zárva maradtak. A félhivatalos hírek szerint az este folyamán is több ember fejsérülést szerzett, mert a rendőri lövedékek fejen találták őket. Kijevi ismerősünk szerint a jelenlegi helyzet egyáltalán nem hasonlító már egy európai országban megszokott tüntetéskultúrához.

• Csütörtök reggel is folytatódik a dráma Ukrajna szívében. Kijevben továbbra is égnek a gumiabroncsok és folyamatosak a kisebb összetűzések, verekedések. A demonstrálók folyamatosan építik barikádjaikat a kijevi kormányépületek szomszédságában. A barikádokra a tüntetők szerint azért van szükség, hogy megvédjék a fegyvertelen, békés tüntető tömeget a rendőri erőszak ellen, mivel szerintük a speciális rendőri egységek szélsőséges eszközöket bevetve lépnek fel a békeszerető polgárok ellen.

A dotoho által beágyazott videók mindenesetre ellentmondanak a tüntetők véleményének, a szélsőséges nacionalista csoportok ugyanolyan brutalitással és eszközökben nem válogatva támadnak a rendőri erőkre.

• Ezzel is lövik a rendőrök a tüntetőket - egy ellenzéki forrás szerint

mW7T5pmcfP4.jpg

• Brutális tüntetők, csak erősebb idegzetűeknek!

• Markolóval a rendőrsorfalba

• Brutális rendőrök, csak erősebb idegzetűeknek!

• Minden bizonnyal mulatságos perceket okozok az oroszul beszélők számára a kijevi eseményekről beszámoló esti moszkvai híradó beágyazásával. Enjoy!

• 24 órás ultimátumot kapott az ellenzéktől Viktor Janukovics ukrán elnök - ez a legfrissebb hír Kijevből. Hozzátették: aztán támadnak. Az eddigi összesítés alapján az összecsapások eddigi mérlege legkevesebb öt, de inkább hét halott, 300 sebesült. Az ellenzék azonnali megoldást követel a tarthatatlan helyzet megoldására - az elnök lemondását.

!!!! Ukrán haverom most írja gtalkon: 300 sérültből minimum 230 rendőr, nagyjából fele égési sérülést szenvedett. Az ukrán rendőrség saját soraiból toborozza a demonstrációk helyszínére az embereket, 100 dollárt fizetnek a balhémentes övezetekre, 200 dollárt a harci zónákra és esetleges ütközet esetén. (CsK)

Janukovics nem reagált érdemben az ellenzéki delegáció felvetésére, akik előrehozott választások kiírását szeretnék elérni. Klicsko hozzátette: az elnök lehetségesnek tartotta a kormány lemondásáról szóló tárgyalásokat, de arról csak a következő kormányülésen, csütörtökön lehet szó.

Elnök úr, lehetősége van dönteni. Egy előrehozott választás vérontás nélkül megoldaná a helyzetet. Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez megtörénhessen. Hallgasson az emberekre. Ne hagyja figyelmen kívül akaratukat. Amennyiben nem hallgat az emberekre, ők mindent meg fognak tenni, hogy meghallja szavukat. Amennyiben az elnök nem jön el holnap a tárgyalásokra, támadásba lendülünk. Nincs más út - mondta Vitalij Klicsko, az ellenzék egyik vezére a Szabadság téren több tízezer ember előtt. 

Sokkoló képek az ukrán utcai harcokról, a videó közepén a Berkut speciális egység rengeteg felgyújtott rendőre.

Helyzetértékelés a dotoho olvasóinak, egyenesen Kijevből!!!

Bezárt boltokat láttunk, rohangáló embereket, akik autóikat máshol próbálják letenni. Úgy tűnik az ellenzék eltökélt szándéka, hogy ha kell, erővel oldja meg a helyzetet. A tárgyalások két hónapja nem vezetnek sehova. Az ellenzék all int mondott. A kormány ugyanakkor ura a helyzetnek az utcákon, egy fegyveres beavatkozás még jobban könnyítene helyzetükön, és visszaszereznék Kijev feletti teljes hatalmukat. Janukovics magabiztos, bízik helyzetében - üzeni az ukrán haverom kijevi ismerőse a dotoho olvasóinak. 

 

• Már hét halott, 300 sebesült - a nem hivatalos információk szerint az ideiglenes mérlege a radikális ellenzék és a kormányerők összecsapásának Kijevben.

• A Berkut különleges erői szerda délután újabb támadást intéztek az addig barikádokat építgető radikális nacionalista  harcosok tüntetők ellen. A videón a támadás és az összecsapás képeit láthatjátok.

• Janukovics elnök közben találkozott ellenzéki vezetőkkel, de egyik fel sem mondott semmit a tárgyalások után. A három ellenzéki párt szóvivője csupán annyit közölt a médiával, hogy hamarosan tájékoztatják a tárgyalásokról az utcán demonstrálókat.

• Az Ukrajinska pravda napilap szerint az öt halottból négyen egyértelműen lövéstől haltak meg. A golyók fej-, nyak, és mellkasi sérüléseket okoztak. Az ötödik áldozat egy férfi, aki a Dinamo stadion erkélyéről esett le és a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

12.jpg

A hét áldozat egyike, Ukrajna, Kijev

EU, NATO, Oroszország: párbeszédet akarunk!

Az Eu felszólította a kijevi kormányt, kezdjen valódi tárgyalást az ellenzékkel. Catherine Ashton, Eu diplomata határozottan elítélte az erőszak alkalmazását. José Barroso nem zárta ki, hogy az Eu határozottabban is fellép Ukrajna ellen.

Állandó figyelemmel kísérjük az ukrajnai eseményeket, és megvizsgáljuk az esetleges beavatkozás lehetőségeit, amely biztosan hatással lesz az Eu és Ukrajna kapcsolatára. Hogy konkrétan milyen intézkedésekre gondolt Barroso és milyen következményekre célzott, azt azonban nem mondta meg.

Az ukrajnai helyzet folyamatosan romlik. Szeretném hangsúlyozni a különleges felelősségét az ukrán hatóságoknak, amelyet a krízis megszüntetése érdekében tudnának tenni. Štefan Füle (szlovák) Európai Bővítési biztos pénteken és szombaton Kijevbe érkezik és találkozni fog a kormány és az ellenzék képviselőivel, mondta Barroso.

13.jpg

Ukrán rendőr molotovot gyújt be

Anders Fogh Rasmussen NATO főtitkár is megszólalt az ukrajnai események drámai fordulata után. "Határozottan elítéljük az erőszakot, amely egyik fél részéről sem lehet válasz a politikai válságra. Minden érdekelt félnek valódi párbeszédet kell kezdeményezni".

A párbeszéd fontosságáról beszél Janukovics hű szövetségese, Moszkva is. "Meggyőződésünk, hogy bármelyik ország belső problémáját a kölcsönös tisztelet és a párbeszéd útján kell megoldani", hangsúlyozta Sergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Az Egyesült Államok a kijevi erőszakra adott válaszul megszüntette azoknak a vízum nélküli bejutását az USA-ba, akiket felelősnek tart a rendőri erőszakért.

15.jpg

Janukovics nem tárgyal érdemben Klicskóékkal

Viktor Ratusnyak ukrán belügyminiszter-helyettes szerint a demonstrálók magját a Pravyj sektor, Sokol és a Tryzub néhány száz szélsőséges alkotja. A minisztérium többször belszólította az ellenzéki tárgyalókat, adják ki a szélsőséges csoportok vezetőket. A felhívások süket fülekre találtak.

Az ellenzéki stáb szerda nap folyamán először találkozott a Janukovics elnökkel. A Klicskó, Jacenyuk és Tahnyobek által vezett trió Janukovics lemondásáról tárgyalt volna, de az elnök az ellenzéki tárgyalócsoport összetételét elfogadhatatlannak tartotta, nem volt hajlandó érdemben tárgyalni velük.

Ukrán nyilatkozatok

Mykola Azarov, ukrán miniszterelnök: Amennyiben a provokátorok nem függesztik fel tevékenységüket, a kormány minden törvényes eszközzel helyreállítja a rendet. Tudomásunk van arról, hogy a Függetlenség terén a terrorista tüntetők embereket fognak el és össze-vissza verik őket. Ezeket a bűnözőket felelősségre fogjuk vonni. Ugyanakkor kész vagyunk a párbeszédre az ellenzékkel, amely a jelek szerint nem Ukrajna zavartalan működésében érdekelt.

Jurij Lucenko, volt belügyminiszter: Ez háború az ukrán nép és az uralkodó maffia között. Az emberek végre megértették, hogy a maffia ellen nem lehet másképp harcolni, csak erővel.

16.jpg

• Az egyik halott fiatal, akit sikerült azonosítani a húsz éves Szergej Nigojan. Ő a kijevi kormányellenes tüntetésekre Dnyepropetrovszkból érkezett. Egyelőre még nem száz százalékosan eldöntött tény hogy egy gumilövedék találta el véletlenül vagy a rendőrség éles lövedéket használt. Egy biztos: a fiú halálát a kijevi rendőrség megerősítette. Ugyanakkor az egyik ellenzéki forráshoz közel álló orvos szerint a fiút minden valószínűség szerint egy rendőrségi mesterlövész egyszerűen kivégezte.

• Az első haláleset hivatalos bejelentése után Viktor Janukovics elnök elleni erőszakhullám megerősödött. A város központjában mintegy 30 ezer ember gyűlt össze. Több száz tüntető maszkkal vedi el arcát, botokkal vannak felszerelve.

• A haláleset bejelentése után támadták meg a feldühödött radikálisok a Berkut különleges rendőri alakulat egységeit, de a rendőrség kiszorította őket a környező utcákba. A helyszínen több lövés is eldördült. Ekkor a tömeg és a délután a környékre érkezők az Európa-téren gyülekeztek, ahová a kora esti órákba hívtak össze tiltakozó naggyűlést.

• Ekkor már rengeteg sérült emberhez hívták a mentőket, akik elsősorban könnygáztól szenvedtek, illetve a gránátok fülsiketítő robbanása miatt lettek rosszul. A visszavonuló tüntetők gumikat gyújtottak fel, és zsákokkal töltött barikádokat kezdtek emelni. Kijev központja felett most is fanyar, fekete füst úszik. A rendőrségi harci járművek fokozatosan próbálják felszámolni a barikádokat.

Hopp, találtam egy újabb kamerát, itt kukkolhattok közelebbről:


Live streaming video by Ustream

Élőben itt követheti a műsort:


Live streaming video by Ustream

Friss képek Kijevből:

14.jpg

17.jpg

09.jpg

10.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

Képriport:

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

Fotók: CTK

104 komment

Címkék: #ukrajna #jobb szektor #janukovics #percről percre

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr275775547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukorica József 2014.01.22. 19:40:27

Vicces, hogy a posztíró nem tudja védeni az eu ellenes kormányzatot, de nem tud azonosulni a "nacionalistákkal".
Ezért ad egy semleges posztot.

Azért lángoló rendőröket jó látni. Bárhol is vannak.

A srácok pedig rendesen felkészültek az ellenállásra, és nem csak kavicsokkal dobálóznak mint nálunk.
Hasonló felkészültségű fiatalokkal, 2006-ban pontot lehetett volna tenni az elmúlt 65 elcseszett politikájára, és méltó befejezést adni 56-nak.

Mohamed 2014.01.22. 19:50:51

@Kukorica József:

Mnden másképp alakult volna ha kicsit keményebbek és kitartóbbak vagyunk 2006-ban.

De a jelenegi helyzet merőben más, az EU nagyon elszánt és ezért nem riad visza attól az egyébként brüsszeli körökben tiltottnak tekinttt ezközől hogy egyébknt az EU-t sem kedvelő ukrán nemzeti radikálisokat feltüzelje, támogassa fű alatt

K12K23 (törölt) 2014.01.22. 19:50:57

Erről most valahogy az jut eszembe amit petraeus írt a keleti és nyugati ukránok viszonyáról a sztálinos cikknél.

petraeus 2014.01.22. 19:53:31

Szar ez a helyzet az biztos, az egyik oldalon egy teljesen alkalmatlan es korrupt orosz barat, putyini rendszert alakito banda a masikon meg egy olyan ellenzek amelynek az "okle" a Jobbiknal szazszor durvabb Svoboda, plusz a populista "ki tudja mi lesz belole" Klicsko meg az igazi demokrata (ez szovjet szinten ertendo) es EU parti ellenzek. Barmi lesz az ultra nacionalistak mindenkepp meg fognak erosodni.
Mondjuk szerintem az egyetlen esely az orszag ugy nagyjabol egybentartasara az az EUs csatlakozas lenne ami persze rohadt messze van es az EU gyengesege miatt jelenleg semmi realitasa sincs. Merkel meg egy katonazenekart se tudna kikuldeni, penzt meg aztan vegkepp nem tud adni az EU...

Mennyire maskepp alakult volna Ukrajna sorsa ha par honapja amikor Putyin megzsarolta oket egy egyseges es eros EU atcsoportositott volna par helikopterhordozot a fekete tengerre, tartott volna egy komolyabb hadgyakorlatot a lengyel alfoldon majd kozlte volna az ukranokkal, hogy van egy igen komoly par tiz milliardos kedvezo hitelkeret szamukra, plusz ha kell gaz es energia akkor megoldjuk azt is... de hat az EUs kul es biztonsagpolitika az egy vicc, sajnos.

efi 2014.01.22. 20:20:45

Csőcselék.
Az első 2 hozzászólóval együtt.

fran7 2014.01.22. 20:35:34

@petraeus: S mit mondott az EU Janukovicsnak, aki elbizonytalanodott, mert kapott egy jó ajánlatot az oroszoktól. Nem, nem tárgyaljuk újra azt, amit eddig. Mert ez jobb, hogy ölik egymást. Egy elképzelt nyugatért, amire annyira nem vágynék a helyükben. Meg egy valós orosz oligarchál által vezetett Orosz ölelésért. S az oligarchák Szurkisz és a többiek biztos, hogy maradnak. 20 év alatt 4 milliót veszített a lakosságából Ukrajna. Nem véletlenül. Ez senkinek nem jó, ami van. Csak azoknak, akik a zavarosban halásznak.

Orszag 2014.01.22. 20:35:46

@petraeus: Itt lehetne "volná"-kat írogatni, de ha Oroszország "ellenséges provokációra" véletlen felszabadította volna Ukrajnát, akkor mit tett volna az EU? Elárulom: ugyanazt, mint az angolok és franciák 1939. szeptember elsején.

Az igazi Trebics 2014.01.22. 20:35:51

Hát... ha engem fel akarna gyújtani egy ilyen primitív véglény, én sem gumilövedékkel lövöldöznék.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2014.01.22. 20:55:12

@Mohamed: ha 2006-ban kormányra kerül a fidesz akkor az ő nyakukba szakadt volna a világválság. 2010-ben visszajött volna az mszp vagy jött volna a jobbik. Tényleg sokkal jobb lett volna.

petraeus 2014.01.22. 21:00:28

@fran7: Janukovics nem "jo ajanlatot" kapott az oroszoktol, hanem az egyetlen ajanlatot, az EU nem igert semmit gyakorlatilag, annyi volt az ajanlat, hogy irjatok ala a szerzodest es majd egyszer valamikor talan tagok lehettek, arra a kerdesre, hogy hogyan fognak futeni a telen, ki veszi meg az ukran termekeket es, hogy mi lesz, ha a krimi oroszok kinyalvanitjak a fuggetlenseguket nem erkezett unios valasz.
A "jo szerzodes" elotti hetekben az oroszorszagi ukran export 25 at nem engedtek be az oroszok, ukran egyuttes koncertje maradt el mert nem voltak munkavallalasi papirjaik, stb. A legdurvabb es nyilt zsarolas ment, majd miutan az EU ott allt tok szerencsetlenul es tehetetlenul, utana az oroszok megtettek az "ajanlatukat".
Az az "elkepzelt" nyugat azert megicsak mukodik, demokratikus es megad egy csomo olyan dolgot a polgarainak amirol az ukranok, oroszok csak almodhatnak...

Kukorica József 2014.01.22. 21:13:15

Azért azt is látni kellene, hogy a tüntetők 90%-a nem az euért vállalja az éles lövészetet, hanem mert utálja a jelenlegi kormányzatot.
Ha esetleg egy sikeres harcban térdre kényszerítenék a jelen vezetést, nem tartom valószínűleg, hogy ugyan ezek a srácok szívesen beszállnának az eunak nevezet agymenésbe.

Azért vicces olvasni az ottani politikusi nyilatkozatokat, hogy mekkora hasonlóság van az akkori itteni nyilatkozatokkal.
Mindenki náci, és rendbontó.
Nyilván az igazság csak a mindenkori kormánynál lehet.

@Az igazi Trebics:
Itt nem a rendőr a célpont, hanem a rendszer és a szolgái.
Aki kurvának áll, azt bizony megszokták...
A rendőr dönthet másképp is. nem tudom elhinni, hogy hogy grivnyáért (?) képes az életét adni.
Egy tüntető az általa igazságnak vélt dologért boldogan áldoz bármi.
Persze ezt egy baloldali, liberális eleme nem nagyon érthet.
Azt áldozta vállalás mint foglom ismeretlen...

Kyrie Eleison 2014.01.22. 21:13:34

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: Na tessèk. Vègre valaki gondolkodik.

Kukorica József 2014.01.22. 21:22:20

@aetna:
Természetesen a bölcsek a köve a te kezedben van.

fran7 2014.01.22. 21:24:13

@petraeus: Az ajánlatról ugyanazt gondoljuk. Csak én a képzelt nyugat alatt azt értem, amit mi tapasztaltunk a képzelt nyugatról, hogy néhány év alatt utolérjük Ausztriát, közben meg csak távolódtunk tölük. S félek az EU-val Ukrajna ugyanígy járna. Csak vágyódhatnak azon gazdaság után, ami az osztrák kisember része. A szabadság mindennél többet ér, csak nagy csalódásuk lehet abban az Unióban, aki valós ajánlatot sem volt képes tenni.

_most_ 2014.01.22. 21:51:35

@Kukorica József: az agresszióval csak annyit érnek el, hogy feljogosítják a kormányt is az agresszív válaszlépésekre, és ebből csak vesztesen jöhetnek ki a tüntetők, mert hát kit fog érdekelni, ha rálőnek olyanokra, akik előtte rendőröket gyújtottak fel, pedig nem kedvelem a rendőröket, de azért ez egy kicsit túlzás.

Netuddki. 2014.01.22. 22:03:28

@Kukorica József: "Hasonló felkészültségű fiatalokkal, 2006-ban pontot lehetett volna tenni az elmúlt 65 elcseszett politikájára, és méltó befejezést adni 56-nak."

Ja, persze. Akkor most miért nem tüntetnek a "fiatalok"? Semmi nem változott, de legalább szarabb lett minden. A balfasz gyurcsány beismerte, hogy hazudott, loptak, csaltak, az orbán soha nem követi el ezt a hibát, miközben lopnak, csalnak, hazudnak.

Ja, a 2006-os zavargásokat is az orbánék szervezték. Arra bazíroztak akkor hátha meghal valaki és elszabadulnak az indulatok...

NemNick 2014.01.22. 22:03:35

@efi: +1

Nem gyújtunk fel embereket. pont.

Meridian74 2014.01.22. 22:20:27

@Kukorica József: pontosan így van, de mint látható, gyáva népnek hazája sincsen...

Baloldali érték 2014.01.22. 22:21:11

Egyébként nem az európéer ellenzéket látjuk most a csúnya kommunista janukovics és a !!homofób!!4! putyin gonosz szövetsége ellen harcolni?

Mert pár hete még nagyon tapsikolt az összes libsi a tüntetőknek, aztán egyszer csak szélsőfasisztanácivá váltak a kedvenc magyarellenes bloggerünkél.

petraeus 2014.01.22. 22:24:31

@fran7: Csakhogy ez a mi hibank, hogy azt hittuk csak akarni kell es utolerjuk ausztriat, kozben nalunk kemenyebben dolgozo es jobban kormanyzo allamok ertek utol minket, es kerultek kozelebb a nyugati szinthez, mint pl. esztorszag vagy akar Lengyelo. is, az EU nem csak kudarc tortenet mint magyarorszag...
Raadasul azert nalunk is sok tekintetben sokkal jobb a helyzet mint az EU elott volt, egy csomo valtozas csak azert mehetett at az elbaszott magyar politikan mert elvaras volt a csatlakozashoz, az igaz, hogy a csatlakozas utan az elitunk beleszart az EU alapelveibe, felvette a lovet es annak rendje modja szerint vagy elpazarolta vagy ellopta, ebben az EU is benne van mert mi a faszert ad lovet egy ilyen bandanak de azert a felelosseg donto resze a mienk...

Meridian74 2014.01.22. 22:24:56

@kovi1970: azért nem tűntetnek, mert gyávák... de ezen nincs mit csodálkozni. révész Márisuzkát félholtra verték az akkori rendőrök, kórházba került, képek keringtek, hoyg lehessen mit szörnyülködni... majd amikor végre(!) 2010-ben - fidesz hatalomra kerülése után(!) - elővették az ügyet, erre visszavonta a feljenetését, mintha mi sem történt volna... inkább jól eldiskurált, hogy nem könnyű havi 800K-ból sem megélni... Ahh!
Egyébként azóta hallotottok egyáltalán valamit erről a máriuszkáról? Azonkívül hoyg néhanapján elmegy a parlamentbe, meg felveszi a fizetését?

2014.01.22. 22:30:28

Szar ez mindenhogy. Ebből már jól nem jön ki senki, akármi lesz a vége.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.01.22. 22:47:34

A mai hozzászólók egy része mintha nem tudná hova tenni a mai utcai harcokban élen járókat.

Ők olyan ukrán fiatal nacionalisták, akik a kommunista-oroszbarát, államkapitalizmust építő Janukovics és a liberális, demokrata, szabadpiacot képviselő Eu ellen is harcolnak. Az arányokról lehet vitázni, de biztosan nem a kint lévők 90%-át alkotják. De nyilván az is túlzás, amit a jelenlegi ukrán hatalom mond, h néhány százan lehetnek.Ne feledjétek, van kint három másik mozgalom is, ők tárgyalnának.

Beteteszem ezeknek a srácoknak a nyilatkozatát, angolul. És akkor az én magyarázatom mellé, olvashatjátok őket is - első kézből.

Vicces amúgy olvasni, ahogy köpködnek az Eu-ra, de százszor inkább oda tartoznának, mint Moszkvához. Mert abból a 150 dollárból, amiből most él az ukránok nagy része, az Eu csak jobbat hozhat, annak, aki képes alkalmazkodni. Aki meg nem képes, annak így is, úgy is kudarc lesz az élete.

Na, de jöjjön a nyilatkozat, jó okulást:

"Appeal of Ukrainian Nationalists to Nationalists from Europe
Comrades!

Today in Ukraine important historical events taking place. Most of You knew that Revolution came to our country. But not anyone understands that our Revolution in fact seeks not for inclusion of Ukraine into European Union, but for overthrow of anti-national regime of Communistic Capitalist Yanukovich.

Not all of revolutionaries approve an accession into the European Union. Some of us may be called as Ukrainian nationalists, but not supporters of European Union for sure.
If you search some news about progress of situation in Ukraine, you may think that members of the democratic opposition (Their party speaks for Democracy, Tolerance and Multiculturalism.) have a significant role in our Revolution, but it isn’t so. In all events, that had real value during this revolution Key Role belongs to Ukrainian Nationalists and other radical right-wingers. During assault of the Administration of President the main striking forces were guys, who wear bandage with symbol of Nation Idea not just for fun. For Defense of Kiev City Hall we may say “Thanks!” to nationalists with intolerant tattoo. Exactly with their hand Opposition party wants to conquer authority in our country.
At this moment, we do that we can (and even more) in order to support National Revolution in Ukraine, but not another drain of people's anger, like we had in 2004.We have critical shortage of resources. In the first place it’s deficit of informational support, finances and people resources. BUT we won’t surrender. We ask all Nationalists of Europe to support us in the information space. We also ask European right-wing volunteers to join to our Revolution, as much as one is able.

If we succeed into taking situation in Ukraine under control, then we can fearlessly name this event - Beginning of rebirth of European nations! Ukraine is ready to lead traditional Europe for fight with multicultural AntiEurope of nowadays. Comrades, only if we operate as a one whole formation, we will win! And victory of nationalists in Ukraine will initiate all-European victory.

Only together we can provide existence of our nations and future of our children!"

zsg? 2014.01.22. 22:51:00

Nem tudom, esetleg orbán viktor látta-e ezt a videót? És ha netán látta, megérti-e az üzenetét?

Kukorica József 2014.01.22. 23:13:05

@Csehszlovák Kém: Ezzel a nyilatkozattal az a gond, hogy senki nem tudja kitől van.
Azért mert valaki leadott egy ilyet, nem biztos, hogy a frontban harcolóknak is ez a véleménye.
Nyilván a harcosok nem azzal foglalkoznak, hogy nyilatkozatokat adjanak ki.
Anno nálunk is ez történt.
A hazafiak felvették a kesztyűt, pár injekciós pedig nyilatkozatokat adott ki, és hülyeségeket beszélt.
pl a tv ostromnál készült nyilatkozatról senki nem lett megkérdezve. Utána pedig már mindenki mást írt volna bele, és a hírekben is csak össze vissza beszéltek róla, és a valós tartalmat sehol nem ismertették, csak mindenféle baromságokat)

similarthings 2014.01.22. 23:13:16

Hát Meridian74 hajrá, lehet menni megmutatni ki a legény a gáton. Ki a gyáva.

Gondolom te is ott tüntettél amikor kiderült hogy GYF hazudott. Vagy nem? Ha nem miért nem?

Kukorica József 2014.01.22. 23:13:36

@zsg?: Szerinted mi az üzente?
Szerinted ki fog kiállni Orbán ellen?
Senki.
A radikálisok nem fognak, mert az a marék ember nem fogja kockára tenni az életét tudva, hogy az ország nagyrésze gyáván nyafogna otthon, hogy ezt azért nem kéne.
A balosok meg azért nem mert gyávák. soha semmiért nem álltak ki. Ráadásul mivel nem hisznek semmiben ezért küzdeni sem tudnak semmiért. Mindig csak a nyafogás, a hiszti és az árulkodás.
A fideszesek meg így érzik jól magukat.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.22. 23:33:30

@fran7:

"a képzelt nyugat alatt azt értem, amit mi tapasztaltunk a képzelt nyugatról, hogy néhány év alatt utolérjük Ausztriát, közben meg csak távolódtunk tölük."

- De miért is távolodunk? Röviden azért, mert szarok vagyunk. Mert egy réteg távolodni akar, és jelenleg a távolodási szándék ott lappang a kormánypolitikában is.
- Nem látok bele az ukránok fejébe, de azt tudom, a változás a fejekben kell kezdődjön.

Kukorica József 2014.01.22. 23:33:43

@Meridian74: Hazája van, csak a tetején áll a kaki.

McKinney 2014.01.22. 23:40:40

@Kukorica József: a te kommenteddel is epp az a bibi, hogy ugyanugy senki se tudja kitol van. Ugy beszelsz mint ha te vezettel volna zaszloalj rohamot, de talan csaj egy fotelhuszar vagy, ki tudja. Csak a nicked biztos de abbol is regelhetsz naponta huszonotot

Kukorica József 2014.01.23. 00:06:40

@McKinney:
Remélem azt azért te is tudod, hogy én véleményem és egy nyilatkozat között, amit több ember nevében adnak ki mi a különbség.
Az enyém nem számít, a másik pedig hivatkozási alap lehet.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Tehát azt mondod, hogy az egész a mi hibánk. Az egész keleti blokk hibája, és nem is lehet arról szó, hogy a nyugat nem akarja? (mert miért is akarná?)
Azért tartunk itt ahol tartunk, mert nácik és a kommunisták után ismét hittünk a mesében. (Már aki. Mert aki emlékszik az tudja: "Lehet nemet is mondani")

SingleSide 2014.01.23. 00:07:03

Elcseszett kém! Miért nem magyart gyalázol?

dried 2014.01.23. 00:16:14

@Kukorica József: Lehet eljön majd az az idő amikor a rend őre is megérti hogy ki mellett kellene kiállniuk.
Égő embert nem jó látni de nagyon tetszik hogy nem kaviccsal dobálóznak. Ebből is látszik hogy az ellenzék mindent feltett egy lapra.

dried 2014.01.23. 00:16:54

Ezek a FIÚK tetszenek forradalmat csinálni. Így kell ezt kérem!

2014.01.23. 01:15:15

@Kukorica József:" Meg szokták " helyesen. Legalább magyarul tanulj meg.

2014.01.23. 01:18:34

@Kukorica József: Nem értelek. Orbán most borult a kebelére Putyinnak. Ez tetszik. Ukrajnában épp az ellen tüntetnek. Ez is zetszik. Tudathasadás? Ja, Orbán putyinizmusát Vona sem teszi szóvá. A Magyar Gárda sem. A Gój Motorosok sem.

2014.01.23. 01:20:04

@dried: Ja, tényleg így kell. A magyar nacionalisták mikor csinálnak forradalmat? Mi is az ok Ukrajnában? Az orosz barátság? Nálunk nem szúrja a szemeteket a Putyin imádat?

VT Man 2014.01.23. 01:59:14

Na, a csőcselék megint az utcán gyújtogat. Mobilwc van? Ha nincs, hova hugyoznak???

bgp 2014.01.23. 08:36:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: A lényeg, hogy lehessen gyújtogatni.

Azt viszont nem értem, miért gyújt meg egy rendőr egy molotovot. Magukat gyújtogatják, vagy mi?

Nyilas Mise 2014.01.23. 08:36:55

égjenek a büdös rohat rendőrök !
a mocsok diktatúrát védik...
pedig jöhetne másik diktátor a b-középpel...
ezeket nem orbán küldte? jól szervezett...

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.01.23. 08:37:05

@Mohamed:

Veletek szemben sem gumilövedéket kellett volna használni.. Nyehehehehhheee... :)))))))))

Kukorica József 2014.01.23. 08:53:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nekem nem tetszik Putyinféle össze borulás, de még mindig előnyösebb, mint az eus.

Ukrajnában ez az összeborulás (ami valójában 70 éve meg van, és most sem lett szorosabb mint eddig volt, csak bintettek az eunak) csak egy ok, arra, hogy rendszert változtassanak.

2006-ban nem azon volt kiakadva nép, hogy Gyurcsány olyan amilyen és azt mondta amit, hanem az volt szikra.
Gondolod, hogy tömegek vonulnának ki csak azért mert amúgy m,inden rendben van csak egy szerencsétlen azt mondja, hogy kúrva ország?

Ha neked ez nem tetszik, Te miért nem teszel semmit, és miért tőlem várod?
Vagy Vonától, vagy a motorosoktól, a gárdistáktól a táncosnőktől vagy közmunkásoktól?

Azt is tudom, jelenleg a nyelvtan a legnagyobb probléma.

Légy ember.

ki vagyok találva 2014.01.23. 08:55:05

retkes eu+soros jól felkavarta a szart...
Amúgy egy forradalom nem 30000emberből áll egy városban, hanem országos dolog, nem? 56 az volt, aztán a románoknál is országos volt nagyjából... de 2006 meg ez csak egy kis ramazuli... majd ha az eu vagy soros gy. kiszórakozta magát, kihátrál a tüntetők mögül, meg azok kellően megrogyasztották a kormányt, akkor szétszélednek.
az eu üzenete: ne szarakodj velünk ukrajna, mert ez lesz!

lehet anyázni, leszarom!

2014.01.23. 09:03:12

@fran7: De legalább meglenne (vagy legalábbis nem lene kizárva) a lehetőségük a közeledésre. Most még azt is elveszi tőlük ez a diktatúra (hívjuk nevén!).

benkoo 2014.01.23. 09:23:00

Sajnos ez tiszta 2006... már nem a cél az EU stb. a lényeg, hanem a balhé... a résztvevők meg ártatlan fiatalok aki csak békésen tüntetnek... Látszik rajtuk a békesség.. Sajnálom a rendőröket...

Yogi 2014.01.23. 09:30:51

Az itt kommentelők nagy része, úgy fogalmaz meg véleményt Ukrajnáról, hogy annyit tud az országról, hogy keleti szomszédunk, meg volt ott egy Csernolbil.

Kukorica József 2014.01.23. 09:45:30

@benkoo: A rendőr pénzért vállalja, hogy állja benzint. A srácok pedig hazaszeretetből, vagy van aki balhéból, vállalja a golyót.

Ha valakit az én pénzemből azért fizetnek, hogy vállalja a benzint, akkor azt hagy gyújtsam már fel :-))))))

blah 2014.01.23. 10:41:06

nagyon egyetértek az erőszakos eseményekkel. ez az ő szabadságharcuk a saját elnyomóik ellen. megmutatni az ország vezetőinek, hogy nem lehet csak úgy bármit megtenni egy üdvözlendő dolog.

Bicepsz Elek 2014.01.23. 10:41:11

A tot kem most nem tudja, hogy az Eu nak nyaljon be vagy elitelje a csunya nacionalistakat(akiknek az elodeibol toboroztak a Kz lagerek orseget) :-)

Garott 2014.01.23. 10:41:15

@Kukorica József: 2006-ban semmin nem voltak kiakadva. Fizetett randalírozók voltak és ezt már akkor is lehetett tudni. Nem véletlenül nem volt azóta hasonló. És nem is lesz.

Mozartkugel · http://baronesregni.blogspot.hu/ 2014.01.23. 10:41:21

@Kukorica József:

Azért fizetik a te pénzedből, meg mindenki máséból, hogy a törvény szerint járjon el és betartassa azt. Illetve, hogy a büdös proli csőcseléket jól megruházza. Ha csendőrség lenne, akkor nem lenne ilyen nagy a pofátok, 2006-ban olyan sortüzet kaptatok volna, hogy máig egy sarokba kucorodva bőgnél.

mojoking77 2014.01.23. 10:41:29

@Kukorica József: Bocs, nem akartam beleszolni, de mar nem birom. Nem a kurva Oroszorszagtol valo teljes elszakadasra epitette karrierjet Viktorotok? Vagy szimplan ki van adva a parancs, hogy mindent, ami tobb mint ket napja tortent, es ellenkezik vezereitek aktualis politikajaval, szimplan el kell felejteni????
Basszus, szimplan hihetetlenek vagytok. Az egesz politikat magasrol leszarjatok, szamotokra ez szimplan egy csapat, akinek ti a szurkoloi vagytok, es aki nem Fideszes, az bekaphatja, az ellen lehet hoborogni, azoknak a jo anyjat stb stb.
Probalt volna meg Gyurcsany-Bajnai egy ilyen szintu szerzodest megkotni Putyinnal, mint most Viktor. Azonnal az osszes ketbites barom ott hoborogne a Kossuth teren. Ja bocs, ott nem, azt vezereitek felbontottak...

randomuser1 2014.01.23. 10:41:34

érdekes, hónapok óta balhéznak, lassan megérik ott is egy kis rendszerváltás.. monnyuk az alaphelyzet évszázadok óta ugyanaz, a keleti és a nyugati irányzat váltogatja egymást, a történelem nagy tanulsága ebben az, h lényegileg egyik sem üdvözítőbb a másiknál. én már csak azt várom, h pestről legyen direkt járat odesszába, a horvát tengerpartot már nagyon utálom.

2014.01.23. 10:53:28

@efi: :) Érdekes hozzáállás. És Te Efi, hová sorolod magadat, már ha jelzőket aggatsz emberekre?!

Kukorica József 2014.01.23. 10:58:13

@Mozartkugel: Ha csendőrség lenne, nem lenne mszp-szdsz, meg együtt, meg a fiszesek nagy része is valami szép meghitt helyen táborozna.

@mojoking77: Nem érdekel, hogy orbán mire épített karrier. Teljesen lényegtelen, a poszthoz sem tartozik.
Orbánnak abból lett karrierje, hogy valakik nagy pénzeket nyomtak a liberális magyarellenes csoportoknak, és ő pont jó helyen ült.
Mondták, hogy mit kell mikor mondani, és ő azt mondta.

Nem tapsolok az orosz nyitásnak. Az eutól való függés csökkentésének viszont igen. (persze attól még valójában mesze vagyunk)
Jobban örülnék, ha baráti országokkal porbálnánk erősebb szövetségeket kötni.

Azért a Kossuth téren az a sok szép kockakő még jól jöhet.

Shopping 2014.01.23. 11:01:40

Emelje a kezét, aki szerint továbbra is jó ötlet egy ilyen ország EU felvétele.
Legalja keleti nép, Balkánt megszégyenítő viselkedéssel.
Maradjunk annyiban hogy az ukránokhoz képest Románia egy Svájc.

ds3 2014.01.23. 11:02:55

@Kukorica József: "Egy tüntető az általa igazságnak vélt dologért boldogan áldoz bármi.
Persze ezt egy baloldali, liberális eleme nem nagyon érthet."

Kurva nagy áldozat másokat kövekkel és molotov koktéllal dobálni, más vagyonát szétverni, mindezt maszkban, hogy utólag ne lehessen felelősségre vonni. És közben sírni, hogy a gonosz rendőrök visszaütnek. Hatalmas hősök. Ezt liberális elme tényleg nem értheti.
De abban egyetértünk, hogy a kemény mag nagyrésze tényleg nem az EU-ért megy a tűzvonalba. Hanem tiszta huliganizmusból.

nookedli 2014.01.23. 11:20:29

A magyar baloldali hírportál index.hu oldalán így jelent meg a hír: Rendőröket gyújtanak fel a nacionalista tüntetők Kijevben. Ezelőtt arról írtak, hogy szegény eu párti tüntetők(akiket a baloldal vezényelt ki) hogy el vannak nyomva hazájukban, ők csak azt szeretnék, hogy ne Oroszországhoz, hanem az eu-hoz közeledjen a kormány. Most meg hirtelen a nácik gyújtogatják a rendőröket? Nem lehet, hogy ugyanazon baloldaliak gyújtogatnak, csak hazudik a média? Bár igaz ami igaz, nagyon rasszizmus nem létezik sehol csak a baloldalon.

Reggie 2014.01.23. 11:20:41

@Mozartkugel: Most akkor a torvenyeket kell betartatniuk, vagy tuntetoket osszeverni es szetloni? A ketto kicsit ellentmond egymasnak.

nookedli 2014.01.23. 11:21:30

@Shopping: Mi értelme az eu-nak? Ha csak Magyarországot veszed számul, nézz körül, leépítették a gazdaságunkat. Persze tolják ide a pénzt a kisebbség felzárkóztatására, mert félnek, ha ellepik az országukat, ugyanaz lesz ott is mint nálunk.

dried 2014.01.23. 11:26:16

@ds3: Ne hidd hogy pl. a nagy Francia forradalom nem volt véres és hogy csupán egy tiszta erkölcsös menet volt. Mégis az egész világ elismeri és ünnepli, pedig csak egy feudális rendszert döntöttek meg a parasztok kapával ás kaszával. Ott nem kockakövek hanem fejek hullottak és évszázadok alatt felhalmozott vagyonokat hordtak szét napok alatt és zúzták szét Párizst és a nagyobb városokat birtokokat.
Csak egy liberális elme hiheti hogy mindent a foteljából kell szájkaratéval elintéznie.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.01.23. 11:39:15

@Nyilas Mise:

"ezeket nem orbán küldte? jól szervezett..."

2006-ban sem Orbán küldte, ö csak a TOLMÁCS-báb volt. Azok a srácok küldték, akiknek most olyan jól megy a:

=> közbeszerzéseken
=> földpályázatokon
=> trafikokon
=> kereskedelmi láncokon
=> (régi és új) takarékon/bankon
=> áfacsalásokon
=> ...folyt köv.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.01.23. 11:42:54

@nookedli: Hány éves vagy? Szerinted pl a magyarországi rendszerváltás idején mindenki ugyanúgy szerette volna a rendszert megdönteni?

Akik most Kijevben a balhét csinálják szélsőséges ukrán nackók, ez lejön a képekből, videókról is. A csőcselék. De még ez a csőcselék is inkább törne-zúzna az Eu-ban, minthogy Moszkva seggében legyen. Épp úgy, mint magyarországi nackó "testvéreik", a jobbikosok, bármennyire is mást ugatnak most épp. Ez a nagy büdös helyzet.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.01.23. 11:44:21

@Kukorica József:

Mondom, hogy 2006-ban titeket nem gumilövedékkel kellett volna megfékezni...

Nyehehehhhehehee...

Nyilas Mise 2014.01.23. 11:46:22

@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: ja ja

de ő az (ál)arc...
persze kesztyűbáb....
de a rencer arca...

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2014.01.23. 11:55:15

Először azt néztem, ahogy a szerencsétlen rendőröket ütötte néhány radikális tüntető, és arra gondoltam, én már régen belelőttem volna a tömegbe, elképesztő félelem és kiszolgáltatottság lehet.

Aztán láttam, ahogy a rendőrök a földön fekvőt félholtra verik, és megint azt érzem, mint itthon 2006-ban: itt mindenki megérdemli a másikat.

bgp 2014.01.23. 12:19:24

@Kukorica József: Azok nem magyarellenesek voltak, hanem Kádár ellenesek.

vNHM 2014.01.23. 12:43:43

Valahogy muszaj eltakaritani ezt a debil janukovicsot.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.01.23. 12:47:56

@Blogin:

"a rendőrök a földön fekvőt félholtra verik .... itthon 2006-ban"

Szegény 2006-os bántalmazottak. Úgy sajnálom őket, minnnyá pityergésbe fogok...

Nyehehheeeeee :)))))

flamer 2014.01.23. 12:48:14

@similarthings: "Gondolom te is ott tüntettél amikor kiderült hogy GYF hazudott. Vagy nem? Ha nem miért nem?"

Nem tüntetett ott. Te sem. Ugyanis amikor kiderült, hogy Gyurcsány hazudik, akkor senki se tüntetett, senki le se szarta.
A tüntetések akkor voltak, amikor az őszödi beszéde nyilvánosságra került, de akkor meg már régen mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy hazudik.

Kukorica József 2014.01.23. 13:03:55

Csak markoló?
A tankos azért keményebb húzás volt. :-)
(Gyuri bácsinak innen is hatalmas tisztelet!)

Még ma is hangosan nevetek, mikor vissza hallgatom a rendőri rádióforgalmazásnak azt a részét, hogy be volt a sz.va. :-)

"boldog vagyok, hogy megéltem"

Nyilas Mise 2014.01.23. 13:05:23

@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: ÁL arc, báb stb

de ne ragozzuk, mert amugy meg egy

segg(fej)

bár a nagy feket jukra utaló angol verzió jobb az "esshól"

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.01.23. 13:05:38

@similarthings:

Gyurcsány Ferenc 2006-ban hazudott, bizony. Viszont nekem, és nem neked. Ugyanis én a szavazója voltam, te viszont nem. Úgyhogy kussss...!

Nyeheheeeee..

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.01.23. 13:05:56

@vNHM:

"Valahogy muszaj eltakaritani ezt a debil janukovicsot"

Menj át, oszt´ takarítsd el! Úgyis azt mondtátok 2006-ban az utcán rohangáló álarcos ROHAMRENDÖRÖKRE, hogy "ezek tuti nem magyar hanem ukrán kommandósok, mer´ úgy mozognak".
Legalább most revansot vehetsz :)

Debil-gyogyós jobb oldal, akinek még a fidesz-propaganda-Plakáthoz is "értelmezési útmutató" kell.

Hogyis fogalmazott a Vona: "önmagatok karikaturái vagytok".

Nyehehehehhheeehhhee...

Zoxo 2014.01.23. 13:27:19

@Kukorica József: nem "hazafiak", hanem csőcselék!

szus 2014.01.23. 13:29:48

@Yogi: "Az itt kommentelők nagy része, úgy fogalmaz meg véleményt Ukrajnáról, hogy annyit tud az országról, hogy keleti szomszédunk, meg volt ott egy Csernolbil."

Azért @petraeus: elég reálisan fogalmaz, mintha innen írna. Ebből a helyzetből már semmi jó nem lesz. Az ukrán nacionalistáktól meg ments meg Úram minket.

kakukk11 2014.01.23. 14:06:18

"minden valószínűség szerint egy rendőrségi mesterlövész egyszerűen kivégezte."

Az összessel ezt kéne tenni. Szép sorban, valószínűleg néhány f@szjancsi elhullana, a többiek el is kotródnának.

Yogi 2014.01.23. 14:13:02

@szus: Azért írtam, hogy nagy része :)
@Kukorica József: Szeretném látni, hogy Neked, Te hős forradalmár, mi lenne a reakciód, ha egy tank jönne feléd. Gondolom te két kézzel kaparnád a betont és vinnyogva anyukádat hívnád (hogy melyik édesanyádat, az döntse el mindenki kedvére). Te egyszerűen csak seggfej vagy, semmi több.

sanyix 2014.01.23. 14:37:01

@ds3: hát igen! Rohadjon meg az összes 1848-as harcos, amiért szétverték az osztrákok tulajdonát, meg az '56-osok szemét rohadt csőcselék is, amiért molotov koktélokat használt, sőt még lőni is hajlandó volt!
Mondjad csak rohadt szabadságharcosok! A zállam a király, a TÖRVÉNY :D

Kukorica József 2014.01.23. 14:53:51

@Yogi: Nyugi van. Elhiszem, hogy nehéz, de próbálj lehiggadni. Biztos felzaklattak a gonosz tüntetők. Szegényem...

Azok akik itt csőcselékeznek, náciznak, stb, azok azok az emberek, akik mellett kirabolnak valakit a buszon és lapítanak. Ha esetleg rendőrre kell várni, akkor meg nyavalyognak, hogy most minek, emiatt később ér oda, meg minek cirkusz, miért nem megyünk, stb...

Azt látom, hogy egyesek még ott tartanak (amit kádár a jól a népe fejébe vert), hogy az államnak mindig igaza van. Aki az állam ellene lázad, a csőcselék.
Ezeknek a "jómunkásemberekenek" köszönhető az elmúlt 23 év. Ne orbánnak meg gyurcsánnyak, hanem nekik.

Azért ez a Klicskó gyerek is megérdemelné azt az eu-t. Mindenki harcol, ő meg vonulást szervez, meg ultimátumokat ad.
akár itthon is lehetne miniszterelnök annyi esze van...

sanyix 2014.01.23. 14:55:07

@dried: nem is hiszi csak, csak mondja. Persze ellenkező esetben azt mondja hogy hogy "közéjük kéne lövetni éles lőszerrel" "jól tette a mesterlövész hogy kivégezte".
Ugyanis a magyar "liberális" szerint a szent az ő véleménye, és a zállam (amit persze csak az vezethet akit ő szeret). Aki nincs velük azt le kell gyilkolni, lecsukni, mert a náci, szélsőséges csőcselék. Persze ezt ritkán nyilvánítják ki, de azért ki lehet belőlük hozni ezt az agressziót ha elég ideig hergelik :)

Lényegében mindenki szélsőséges náci, gyilkos, csőcselék, stb, akivel nem ért egyet, terrorista.
Akivel meg igen, az demokrata, szabadságharcos, hős. Ilyen hősöknek tartják pl az ÁVH/ÁVO-t, vagy a bevonuló szovjet csapatokat, vagy ebben az esetben a diktatórikus korrupt ukrán kormányt védőket, stb.

sanyix 2014.01.23. 15:00:52

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: valszeg egyik se került volna kormányra, mert ha tényleg egy forradalom alakult volna ki, akkor elsöpörték volna az összes elmúlt 65 éves elkúrásban szereplőt... maszop-szadesz-fidesz-madöffel együtt...

efi 2014.01.23. 16:38:34

@Övönaluli Lali:
Nem rólam szól a cikk.
És az ember ugyan saját maga is minősítheti saját magát, de úgyis a többieké számít.

anda mantra 2014.01.23. 16:39:01

Sosem értettem azokat az embereket, akik 2006-ban végig a fotelban ülve nézték az RTL Klub adását, utána mégis jobban vélik tudni az ott történteket azoknál az embereknél (pl nálam), akik ott voltunk. És számukra teljesen lényegtelen, hogy valójában mi is történt, ha nem passzol a saját narratívájukba, amit bekajáltak vagy bekajáltattak velük. És amit még hangoztatnak is, mert képtelenek elfogadni azt, amit valahol valószínűleg ők is éreznek mélyen, hogy egyedül azok érdemelnek tiszteletet, akik ki mernek állni az igazukért, és nem lapítanak.

Hazugságokat fogadtok el, csak hogy ne kelljen szembenézni a valósággal!

ultracionista tájnigger 2014.01.23. 17:29:01

Fasza ez a fociblog. Van itt minden kivéve futball.

petraeus 2014.01.23. 18:31:03

."And to wrap it up, none of the laws that violate the constitution of Ukraine and common sense will ever apply on the territory of Lviv city. Good health to everyone. Glory to Ukraine! Glory to heroes!"
Lemberg polgarmestere nem viccel, ezek szerint akkor ok nem fogadjak el az uj ukran gyulekezesi torvenyt, nyugat ukrajna legnagyobb varosa a tuntetok melett van, azert ez eleg komoly, kivancsi vagyok mit lep erre kelet ukrajna vagy krim? Egyre kozelebb egy polgarhaborus helyzet, a gazdasag ki van verezve, alig van penz fizetni a nyugdijakat, bereket, az emberek lassan elernek addig a pontig amikor mar teljsen mindegy nekik, nincs mit veszteniuk raadasul a meztelen tuntetot rugdoso rendor videoja (hvg.hu/vilag/20140123_Video_osszevert_meztelen_tuntetobe_rug_az) lehet az utolso lokes, nagyon kozel vannak a forradalomhoz amibol gyorsan polgarhaboru lehet.
Picit elore szaladok es barcsak ne lenne igazam de nagyon soteten latom a helyzetet. Meg kerdes, hogy bevonulne-e romania bukovinaba "megvedeni" a roman allampolgarokat es magyarorszag karpataljara magyar lakta reszeire?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.23. 18:31:12

@nookedli:

"Mi értelme az eu-nak? Ha csak Magyarországot veszed számul, nézz körül, leépítették a gazdaságunkat."

- Hogy építették le? Hiszen szabadon vállalkozhatsz és ha jó amit termelsz, az ára is jó, akkor.....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.23. 18:31:24

@Blogin:

Nem tudom a kronológiai sorrendet, de ha téged anyáznak, leköpnek, neked hajtanak traktorral, leöntenek benzinnel, meggyújtanak, bottal ütnek, katapulttal lőnek rád, kockakővel dobálnak, utána is kedélyes hangon mondod a tüntetőnek, hogy legyen kedves beszállni a rabszállítóba?

efi 2014.01.23. 18:31:35

@anda mantra:
Kívülről sokszor sokkal többet látni, mint belülről...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.01.23. 19:44:14

@petraeus: Ez az állandó "bevonulgatás" úgy látszik állandóan a magyar nacionalisták vágya marad, LOL.

Magyarország maradjon a seggén, csak ne onuljon be sehova.

sanyix 2014.01.23. 22:29:19

@efi: hát persze te többet látsz kívülről bemondták a tv-be hogy mit kell látni. Most is azt látod hogy magyarország jobban teljesít, mert azt is bemondták :)

petraeus 2014.01.23. 23:08:32

@Csehszlovák Kém: ja a nacionalistak meg a politikai mozgalmak ugy altalaban szeretnek vonulgatni, bevonulgatni, megvedeni, megmenteni, biztositani, stb.
Szoval a magyar kisebbseg es ugy altalaban a terseg jovoje miatt remelem megegyeznek es megoldjak ezt a patthelyzetet, mert egy ukran elhuzodo valsag/allamcsod/polgarhaboru nagyon csunyan destabilizalhatja az egesz terseget foleg a rendkivul eros roman nacionalizmus miatt.

Kukorica József 2014.01.24. 11:08:48

Lehet, hogy nem airsoft hanem fotobolt...

petraeus 2014.01.24. 11:46:23

@Kukorica József: nekem is furak ezek a fegyveres kepek tobb okbol is,
ha nem igaziak akkor minek ezzel rohangalni, kart nem okoz viszont lehet leszed egy rendor, es ilyen esetben teljesen jogosan
ha viszont igaziak miert nem hasznaljak, ha hasznaljak hol vannak a halott rendorok?

Kukorica József 2014.01.24. 20:38:38

@petraeus:
Nyilván kamu képek.
Majd kiderül, hogy ki, hogyna kamuzta őket. Lehet simán beállítottak valakit pózolni, mert a fotós gyerek díjat remél.
Manapság már ez megy.
süti beállítások módosítása