madball rockbook.jpg

Pórul jártak azok a neonáci kopaszok, akik még tavaly december közepén, egy héttel a banda budapesti koncertje után, úgy gondolták, helyük van a ma már klasszikusnak számító, new yorki Madball grazi koncertjén. Nincs.

+ Bónuszkérdés, extravideó: van-e a neonáciknak keresnivalójuk a hardcore műfajban?

A lúzer neonácik mindenesetre vagy nagyon sok bátorságkekszet ropogtathattak el a HC koncert előtt vagy nem tudjuk, hogy gondolták: nemcsak, hogy elmentek a politikailag meglehetősen aktív amerikai banda koncertjére, de amikor megkérték, hogy távozzanak saját testi épségük érdekében csak nagyon lassan próbálták elhagyni a helységet.

Pech, egyikük még vissza is pofázott Freddynek, fuck you. Na, pont ezt nem kellett volna. Freddy a színpadról lepattanva, saját kezűleg dobta ki a magáról megfeledkezett ostoba nácikat, muha. A határozott mozdulatok megtették a hatásukat, taps, Freddy pedig még a koncert elején elmondta véleményét a közönségnek:

fuckin' nazi bastards...this pussy motherfucker... disrespectfull. Ennyi.

Az USA-ban évek óta meglehetősen aktív az antifasiszta politikai mozgalom, különösen az elmúlt években, amikor az USA-ban is emelkedett a bevándorlás-ellenes érzület és tevékenység. Az Anti FA egyik központja New York, innen van a Madball is, a csapat keményen politizál, a hardcore stílusban teszi magát oda a fasizmus ellen.

Akinek ennyi nem lenne elég, ajánlom ezt a fasza a videót, amelyet a Cseh Antifa készített a Madballal, Terorral és más HC bandákkal. Téma: hogyan próbálnak a nácik betörni a hardcore zenei szcénába? Toleráljátok-e a nácikat a koncerteken? Mit üzentek ezeknek a náciknak? Van-e helye náci bandáknak a HC szubkultúrában?

HARDCORE IS MORE THAN MUSIC 2011 (FULL) from WHITE LABEL on Vimeo.

Szólj hozzá!

Címkék: #antifasiszta #náci #madball

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr885782775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása