putin1.jpgEurópa háború előtt áll?

Amikor a 20. század 30-as éveiben Adolf Hitler új területeket szeretett volna meghódítani Németország számára, mindig azzal érvelt, hogy a helyi német lakosság érdekeit szeretné megvédeni. Ezt az érvet használta az Anschluss idején, Csehszlovákia megszállása és Lengyelország lerohanása alkalmából is. Nyolcvan évvel később Vlagyimír Putyin, Oroszország elnöke használta ugyanezt az érvelést a Krím elfoglalása után. Az ugyanis nem kérdés, hogy egyrészt foglalás (annektálás) történt, másrészt nem kellett senkit megvédeni a Krímen.

Csakhogy senki nem támadott senkire, az ukrajnai orosz etnikum (ukrosz) biztonságban érezhette magát. Sőt: az ukroszok szabadon kifejthették véleményüket, demonstrálhattak az új kijevi vezetés ellen, kinyilatkozhatták, hogy nem ismerik el a kijevi kormányt és továbbra is az oroszbarát bukott elnök, Janukovics oldalán állnak. Senki nem bántotta őket, senki nem verte meg őket. Ennek ellenkezője ugyanakkor megtörtént: ukroszok bántalmaztak ukránokat szombaton Harkovban. Emlékezzünk csak: az orosz kormány egyáltalán nem bocsátkozott tárgyalásba az ukránnal, azt illegitimnek nevezte. Nem kétséges, hogy sok ukroszban a moszkvai megszállás ténye ugyanúgy ellenérzéseket válthatott ki, mint nyugaton.

A dotohon kívül észrevette ezt a kísérteties hasonlóságot Jonathan Eyal, a Royal United Services Institute nemzetbiztonsági intézet igazgatója is, aki szerint ikonikus, hogy Oroszország a hitleri Németországhoz hasonlóan védelmet akar nyújtani más országokban élő nemzetiségi polgárai számára. Ez akkor a második világháború kitöréséhez vezetett. Eyal cikkében még azt is írta, hogy az orosz állami média ugyanúgy próbálja szítani a hangulatot a krími oroszok szenvedéseivel kapcsolatban, mint azt egykor a náci Németország tette 1938-ban, amikor a szudéta német lakosság sanyarú sorsáról írtak. Putyin talán nem is áll meg a Krymben, hanem megpróbálja átveni a hatalmat kelet-Ukrajna felett. A brit szakértő szerint az orosz foglalás már egy új hidegháború kezdete a Nyugattal, mert bár Putyin tudomásul veszi, hogy Ukrajna soha többé nem lehet Oroszország része, de szeretné, ha Kijev még mindig báttyként nézzen fel Moszkvára.

A krími orosz bevonulás apropóján eszünkbe juthat egy másik történelmi példa is, az 1968-as Csehszlovákia. A katonai invázió képében megjelenő "baráti segítség" anno Csehszlovákiát ugyanúgy fenyegette 1968 augusztusában, mint most Ukrajnát. Nem kérdés, Oroszország átlépett egy olyan képzeletbeli határt, és ezzel a tárgyalások békés megoldása helyett a katonai beavatkozást álasztotta, amely elfogadhatatlan.

És mi az, ami ránk, magyarokra, szlovákokra, csehekre is érvényes lehet?

Nem nehéz megállapítani, közvetlen közelünkben akár egy háború is kitörhet, amely minket is fenyegethet. Már amennyiben ezt egy magyarországi kispolgár egyáltalán felfogja. Abban biztos vagyok, hogy a szlovákok nem szeretnének egy olyan állam szomszédai lenni, ahol Putyin az úr. Egy ilyen, hasonló jellegű kérdésért, Lengyelországban valószínűleg alapos verést is kapnátok. A cseheknek is jó sok fenntartásai vannak az oroszok ellen. Magyarország esetében már nem vagyok ennyire biztos.

Jó példa erre ahogy a V4-es országok politikusai nyilatkoznak az ügyben. Magyarországon egy semmitmondó külügyi nyilatkozaton kívül, miszerint “a Külügyminisztérium aggodalommal figyeli a Krím félszigeten kialakult helyzetet és a jelentős orosz csapatmozgásokat” más nem jött ki. Csehországban egyértelműen elítélték a válás kialakulásáért egyértelműen felelős orosz felet. “elfogadhatatlan, veszélyes, elutasítjuk” – ezek voltak a cseh kormány képviselőinek jellemző szavai Moszkva felé. De van már Robert Ficonak is véleménye Ukrajnáról.

Mondjuk ki nagyon határozottan: a demokratikus világ számára a krími foglalás elfogadhatatlan.

Van a történetben valami egészen hátborzongatóan rendkívüli, hogy a csilli-villi, minden idők legdrágább téli olimpiája után néhány perccel milyen hidegvérrel indította meg katonai akcióját az egykori kágébés által vezetett Kreml. A történet azért sokkoló különösen, mert Európában jó régen nem használt nagyhatalom katonai erőt, terjeszkedésre. Látszik is a zavarodottság, az emberek kérdezik egymást, mi lesz most, mi fog most történni?

Elkényelmesedtünk. Tátott szájjal bámuljuk kényelmes fotelünkből mi a franc történik a Krímen, kezünkben csipsz és kóla: az van gyerekek, hogy az orosz medvének kedve támadt a friss húsra, körbenézett, talált egy ízletes darabot, amit rögtön magáévá is tett. A krími esetből tisztán látszik: Vlagyimír Putyinnak ennyit jelent egy nemzetközi szerződés vagy megállapodás és nem érdekli őt túlságosan az ukrán kivívott szabadság sem. Oroszország világhatalom, azt csinál, amit akar, gondolja. Ha jól megfigyeljük, még a módszerek is változatlanok, egy oroszbarát segítségért kiállt, mire rögtön megindulnak az orosz kaminok, "a baráti segítségnyújtás" céljából, (megint) hello 1956, hello 1968.

Ami Kijevben a Majdanon történt megmutatta, hogy Ukrajna társadalma egy elég látványosan meghúzható vonal mentén elvileg kettéosztható lenne. Ez kétségtelen tény. Csakhogy a helyzet az, hogy Ukrajna továbbra is egy ország, egy állam, ezt senki nem kérdőjelezheti meg, sorsáról senki más nem dönthet, csak az ukrán nép. És nem Moszkva. Tegye fel a kezét, aki tudja, hogy hány ukrosz szeretne Moszkva irányítása alatt élni? Mennyire vagyunk biztosan abba, hogy az ukroszok többsége ezt szeretné?

Nem leheteten, hogy a krími megszállás után Szergej Aksjonov a helyi miniszterelnök függetlenségi népszavazást ír ki, hogy Oroszország nemzetközi bűncselekményének törtvényes hátteret adjon. Csakhogy fel kell tenni a kérdést: mégis milyen lehet egy ilyen népszavazásnak az eredménye az orosz tanokok, és gépfegyverek árnyékában? Vajon hány ember mer majd arra szavazni, hogy a Krím maradjon Ukrajnában, egy olyan országban, amely az Európai Unióhoz kezd lassan közeledni és nem Moszkvához?

Minden, amit Putyint tud

Moszkva tudta, hogy az Egyesült Államok nem fog háborút kezdeményezni Ukrajna miatt. Éppen ezért tűnhetnek jelen pillanatban az oroszok határozottabbnak. Putyin pontosan tudta, mi az, amit megengedhet magának, nem kétséges alig várta, hogy befejeződjön Szocsiban a záró ceremónia és indíthassa hadműveletét. Európától most mindenki határozott válaszokat vár, a helyzet az, hogy egy háború-közeli helyzetben erre már nem lehet számítani. Putyin valószínűleg ezt is tudta. Európa ugyanis kőkeményen függ az orosz gáztól és olajtól, mondjuk ki, ha most keménykedni kezdünk, az oroszok elzárják a csapokat, végünk.

Putyin tudta, hogy katonai segítség az EU részéről biztosan nem fog érkezni. Az EU-nak ugyanis nincs hadserege. Ezt lehet tehetlenségnek is nevezni, vagy úgy is fogalmazni: az Európai Unió más más értékek mentén alapul. Többek között amihez Magyarország is csatlakozott 1990-ben és 2004-ben. Az EU nem akar háborút kirobbantani. Ahogy az Egyesült Államok sem érdeke, hogy katonai konfliktus legyen Ukrajnában.

Putyin tudta ezeket, de alaposan elszámolja magát.

Egyrészt: a király meztelen, mindenki számára világosak lehetnek a putyini technikák, miféle ember ez. Másrészt: az EU látszólagos gyengeségére rámekül rámutat a krími-válság, feléledhetnek az EU-n belül létező Brüsszel-ellenes pártok, de közben minden sokkal élesebben látszik. Igen, az EU-nak nincs hadserege, ami azonnal bevethető lenne a Krímen, de ekkora lehetőséget még soha nem kapott az magyarországi Orbán-ellen összefogó ellenzék: tessék, mutatjuk, amennyiben továbbra is EU-ellenes politikát folytat Magyarország, sőt, komolyabban felmerül az EU-ból és a NATO-ból való kilépés gondolata, tán védettebbek lennénk Moszkva halálos ölelése elől? Ki a jóisten fogja megvédeni akkor az országot?

Oroszország ellen remélhetőleg minél hamarabb szankciókat rendelnek el. Jelenleg az EU és az USA nem tehet mást. Az Európai Unió számára, számunkra, azonban ez az eset egy nagyon erős jel, hogy még egységesebbnek kell lennünk és képessé kell válnunk arra, hogy megvédjük magunkat. A krími példa kristálytisztán megmutatta, hogy Putyin és pszeudodemokratikus rezsime megbotlott. Hosszabb távon biztosan megbukott, a vesztesek oldalára került. Kimutatta a foga fehérjét. Innentől kezdve nincs mellébeszélés, aki Putyinnal haverkodik, üzletel, kezet fog, olyan, mintha Hitlerrel tenné. Nem lehet többé Putyinnak hinni, ha egyáltalán létezett Magyarországon ember, aki egy pillanatra komolyan hitt is Putyinban és rendszerében. Természetesen kivéve a hithű kommunistákat, akiknek a krími segítség rendben van, hiszen ugyanazt a „baráti kéznyújtást”, látják, amit kapott Magyarország 1956-ban.

Amit most tehetünk: kőkeményen, határozottan elítéljük Moszkvát. És mostantól kezdve nem hinni el egy szavát sem. Putyin szombat óta ugyanis nem több, mint egy nemzetözi háborús bűnös.

Ilyen az új G8:

 

Ukrán Belügyminisztérium honlapja: Janukovics wanted. Egészen szürreális még mindig.

233 komment · 3 trackback

Címkék: #putyin #hitler #ukrajna #anschluss #szudétanémet #1968 #1956 #posztbolsevik fideszesek #ukroszok

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr805839498

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.03.03. 11:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Visszanyalt a fagylalt 2014.03.02. 16:54:46

A pár oroszellenes ukrán oligarcha által irányított kijevi puccs kezd kifulladni. A kezdeti lelkes nyugati támogatás, mely elsősorban magánalapítványokon keresztül történt, de a puccs győzelme után azonnal nyílt kormányzati támogatassá alakult, most ke...

Trackback: Milošević özvegyével is találkozhat Janukovics 2014.03.02. 14:36:37

"Moszkva a mi Bakonyunk" Az RBK orosz hírügynökség (egy "meg nem nevezett" üzletemberre hivatkozva) azt állítja, hogy Viktor Janukovics a Moszkva melletti Barviha településen tartózkodik, abban az állami fenntartású elitszanatóriumban, amelyben anna...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wallenberg8805 (törölt) 2014.03.02. 17:49:06

Amíg az orosz csapatok arra szorítkoznak hogy orosz többségű településekbe vonulnak be, addig joguk van azt tenni, az nem minősül hódításnak ha valaki az övéi által többségben lakott településekbe vonul be.
Hódítás az ha olyan településekbe is bevonul, ahol az ottaniak többsége nem már akarja hogy bevonuljon.
Jogalap csak a helyi lakosság akaratából fakadhat, semmi másból.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.03.02. 17:49:42

húha
kemény szavak ezek egy magyargyűlölő index címlapos bérbloggertől

hadüzenetet is küldtök az oroszoknak, elvtársak?

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2014.03.02. 17:50:31

Végül is az ukránok csak egy demokratikus úton megválasztott elnököt buktattak meg, majd a megállapodás után elfoglalták a parlamentet.

Nyelvtörvény azonnali eltörlése is elég kellemetlen ötlet volt szvsz. Tessék vállalni a következményeket.

Zoxo 2014.03.02. 17:51:05

Amit most tehetünk, az az, hogy segítsünk az ukránoknak megszabadulni a saját náci szélsőségeiktől: Szvoboda párt, Pravij Szektor!

Pistának jó lesz 2014.03.02. 17:51:17

Én már bevezettem az oroszellenes embargót: elzártam a gázt. Kicsit már hideg van, de lesz ez még rosszabb is.

Másrészt lehet, hogy Putyin az ami, de amint megdöglik, a birodalma ugyanúgy összedől, mint az előtte levő erős embereké, amiket kizárólag az erős ember tartott egyben. Ezért nem kell hosszú távon beszarni tőle.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.03.02. 17:51:46

"Amit most tehetünk: kőkeményen, határozottan elítéljük Moszkvát."

Remélem ezentúl csak Geiger-Müller számlálóval mész teázóba.

Rodolfo63 2014.03.02. 17:51:51

a ruszikikban egy pillanatig sem lehet megbízni - mindent a saját birodalmi törekvéseiknek rendelnek alá

Eric Teodor Cartman 2014.03.02. 17:52:07

Nem érted a világpolitikát Drótos!

Yogi 2014.03.02. 17:53:05

Félre ne értsd elítélem az orosz agressziót, de: "Igen, az EU-nak nincs hadserege, ami azonnal bevethető lenne a Krímen"?? wtf? és mi az hogy "ukrosz"? Új Kazinczy-e vagy-e? És hogyan jön ide a magyar belpolitika?

A poszthoz is szólnék pár szót, ismételten kijelentve, hogy maximálisan elítélem az agressziót és az éremnek két oldala van. Budapesti egyezmény valóban arról szólt, hogy elismerik Ukrajna területi szuveníretását, de azt is tudni kell, hogy annak idején Gorbinak is megígérte a NATO és az EU jogelődje, hogy a balti államok nem lesznek tagjai a társulásoknak, aztán mégis azok beléptek. Ha az oroszok szemszögéből nézzük, akkor gyakorlatilag megelőző csapást mérnek ezen szervezetekre, ahogy az amerikaiak is tették többször. Arról már nem is beszélve, hogy nem esne jól nekik, hogy a flottájuk EU-s területen legyen.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.03.02. 17:53:24

Az oroszknak kiváló alkalom adódott, hogy területeket csatoljanak le Ukrajnáról.
Azt meg remélem nem gondolod komolyan hogy emiatt bárki is megszakítaná a gazdasági kapcsolatait a Putyin vezette Oroszországgal. Hisz a nyugat vígan üzletel Kínával, és más diktatúrákkal is.
Kicsit ejnyebenyéznek, aztán lenyelik a békát. Putyin pedig megszerzi a Krímet ,és a donyecki térséget minimális erő befektetésével, mert a maradék Ukrajna nem fog háborűt kezdeményezni a jóval nagyobb és fejlettebb orosz hadsereggel szemben.

vezér01 2014.03.02. 17:53:36

Krím elvesztése elfogadhatatlan,Koszovo elvesztése meg elfogadható. Ausztria lakói
örömmel fogadták az Anschlusszt,a francia megszállás alatti Saar -vidék lakói meg 90
% -nál nagyobb arányban szavaztak Németországra.Ezt hívják "népek önrendelkezésének".Pont a nagy demokraták kérdőjelezik ezt meg?

is 2014.03.02. 17:54:00

Igen, de hogyan nem lesz háború, az a kérdés? Mert még ennek az írásnak is sajnos az az egyetlen mndanivalója, hogy bárcsak az EUnak lenne hadserege, és jól felvonulna, és erőt mutatna. Na ez lenne a háború. Kérem szavazzon, ha Önnek ez jó, akkor menjen Ön lelövetni magát, engem hagyjon béké(be)n.

Alick 2014.03.02. 17:54:15

"Mindössze három egység maradt a Krímben, amelyik nem állt át orosz oldalra – közölte az Indexszel Refat Csubarov. A krímitatár parlament (medzslisz) helyettes vezetője szerint az ukrán kormánynak sok mulasztása van az elmúlt tíz évről: most erről akarok a legkevésbé beszélni, de tény, hogy a mulasztások eredménye, hogy lényegében nincs Kijevhez lojális erő a Krímben."

jogalany 2014.03.02. 17:54:38

Ez egy beteg vélemény.
Miért is ne üzletelnénk oroszo.-al, ha az nekünk jó. Milként lehet a munkanélküliséget csőkkenteni? ha van munka, ahhoz meg megrendelés kell és az már csak jó, hogy nem messzebbre kell szállítanunk, mint csak Moszkváig.
A mi jobb létünk, nem az USA -tól függ, hanem a munkáktól.
Mi egyébként is biztonságban vagyunk, mert jó kis üzlet van előzetesben, a Paksi bővítés.

SzJ1982 2014.03.02. 17:54:44

Te meg egy hazug, hangulatkeltő köcsög vagy. Aztán ennyi...

Khonsu 2014.03.02. 17:55:03

Ha elzárják a gázcsapot, akkor az EU ugyanezt teszi a pénzcsappal és a Putyin rendszer pénz nélkül marad. Ráadásul Ny-Európa ellátása nem az oroszoktól függ.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.03.02. 17:55:11

A végén a kommunistázós szöveggel hiteltelenné tetted az egész posztot.

01234567 2014.03.02. 17:56:00

Nem kéne neked ilyen dolgokban véleményt mondanod, elég sok sületlenség jön ki a "tolladból".
1. Kivételesen a magyar kormány a legjobbat teszi, középen lavíroz és lehetőleg lapul mint sz@r a fűben.
2. Az oroszokat a 90-es években porig alázta a nyugat, törvényszerű volt egy erős ember eljövetele, és egy ilyen potenciál mint orosz ország revansa a becsülete visszaszerzéséért.(egyébként ha már párhuzam a 920-as években pont ugyan ezt csinálta a nyugat Németországgal)
3. Európa tehetetlen az orosszal szemben, a Németek az ő csapjain élnek, Franciaország belső problémáktól gyötört, Nagy-Britannia távolinak érzi igazából ezt a konfliktust is, és ez már nem a 982-s falklandi brit sas, inkább az USA oldalszelén evickélő vércse. A nagy kérdés az USA. De szerintem ők már egy rakás sz@r ehhez, nincs fedezetük egy orosz elleni háborúra, legalább is Ukrajnáért nem.

Gáborom 2014.03.02. 17:56:16

Ezt eddig is tudtuk. Meg azt is,hogy számos háború,zavargás kirobbanása nem mennyei csoda hanem nyugati - értsd:amerikai - titkosszolgálatok hathatós közreműködésének műve.
Van aki még mindig elhiszi,hogy a Nyugat maga a magasságos demokrácia szent szűz angyala? Ugyan már: a világot a pénz uralja, és a két - lassan három - világhatalom: USA,Oroszország és Kína. A többi csak mese habbal, amit megetetnek velünk.
Putyin ezek közül az egyik hatalom erős kezű feje, és ő sem lesz rest a saját érdekei szerint cselekedni, mint ahogy a másik három sem.
Valóban nem tehetünk mást, mint kimondunk pár jól hangzó marhaságot, aminek ugyanannyi értéke van valójában, mintha a kóla és a chips mellett bámulnánk a híradónak csúfolt képfolyamot.

Heep Uriás (törölt) 2014.03.02. 17:56:56

Most akkor nem Orbán az új Hitler, meg Drakula, és Kádár János egy személyben?
Amúgy teljesen igazad van, nem létező tömegpusztító fegyverek ürügyén lerohanni egy országot sokkal demokratikusabb, mint amit Putyin tesz.
Minden gondolkodó embernek feltétel nélkül be kell állnia egy nagyhatalom szolgálatába, mert a világ az fekete-fehér, itt a jó küzdelmét látjuk a Sátánnal. A Szent Nyugat, és a szent ukrán demokraták, harcolnak a nácikommunista diktátor Putyinnal.
Egyszerű ez a világ, mint a bot.

monddazigazatmar 2014.03.02. 17:57:09

"EU-ellenes politikát folytat Magyarország, sőt, komolyabban felmerül az EU-ból és a NATO-ból való kilépés gondolata, tán védettebbek lennénk Moszkva halálos ölelése elől?"

Ki és mikor mondott olyasmit, hogy ki kéne lépni az eu-ból, vagy a nato-ból?

"Abban biztos vagyok, hogy a szlovákok nem szeretnének egy olyan állam szomszédai lenni, ahol Putyin az úr."
Oszt akkor mi van, kit érdekel, hogy mit szeretnének a hegyitótok?

DirtyHarry 2014.03.02. 17:57:17

"Természetesen kivéve a hithű kommunistákat, akiknek a krími segítség rendben van," és Orbánt, aki a seggét nyalja éppen....

profilo 2014.03.02. 17:58:35

Tájékozatlanság és naivitás...
Fiatal,tapasztalatlan és szenvedélyes vagy.És megint túllihegted a dolgot és csak feleslegesen túráztatod magad.Ez nem baj,mert jól szórakozunk az ehhez hasonló írásokon.

Remélem írsz majd egy dörgedelmes posztot akkor is,mikor kiderül,hogy sem az EU,sem az ENSZ nem hoz szankciókat Oroszország ellen.Remélem születik majd egy bejegyzés a punnyadó NATO reakciójáról(...azaz annak hiányáról).
Remélem születik majd egy együttérző írás arról,mikor kiderül,hogy a hős forradalmárok feje felett,őket nem megkérdezve,őket kihagyva,mellőzve és lenézve az új vezetés az EU utmutatásait követve megegyezik Oroszországgal(...az eddigieknél sokkal kedvezőtlenebb feltételekkel - a Krim és a kelet-ukrajnai orosz anyanyelvű kisebbség helyzete).
Remélem születik majd poszt arról,hogy a kelet-ukrajnai oroszok tényleg gyűlölik nyugat-ukrajnai honfitársaikat és fordítva szintúgy...
És remélem csinálsz egy statisztikai összegzést arról,hogy eddigi pályafutásod során hol,hányszor és mennyi nácit,nyilast,fasisztát és Hitler-klónt véltél felfedezni...és hogy ez egyezik-e a valósággal,vagyis szükséges-e szakemberhez fordulnod paranoiádal,félelmeiddel és szorongásaiddal.

Nem muszáj ezt kitenned,nyugodtan kimoderálhatod,csak olvasd el.
Nekem már az is elég,hogy segíthettem.

mojoking77 2014.03.02. 17:59:05

Sokat goolkodtam hasonlo analogikat levezetve. Abban az esetben, ha nem csak jatek, hanem valoban bevetik a hadsereget a Krimben, Ukrajna el fogja inditani a regularis hadsereget, es ki fog torni egy haboru. Ez esetben senki, se jobb se baloldali szavazo, nem engedheti meg maganak, hogy ne hatarolodjon el Oroszorszagtol, egesz pontosan '56 es '68 emlekere. Azzal, hogy nem ezt uvolti maximalis hangeron az ellenzek, egyedul a sajat tokeletses alkalmatlansagukat bizonyitjak ISMET!!!
Soha nem tennem szavazatomat a Fideszre, de ezek elertek, hogy rajuk sem fogom. Lassuk mit tudnak a zoldek.

Silence35 2014.03.02. 17:59:15

Többször ellentmondásos a cikk. És pontatlan. 56 ban és 68-ban is lőttek az oroszok, most egyenlőre ilyet még nem tettek, tehát nem lehet összehasonlítani a kettőt. az ukránok elfogadják az olcsó gázt, tartozásukat nem egyenlítik, illegitim a kormányuk, az oroszok meg tűrjenek el mindent...

budai fellegvár 2014.03.02. 17:59:30

Inkább azért féltek, mert Putyin megvédi a más országba került oroszokat, és ez még ragadós példa lehet.

J.László 2014.03.02. 17:59:37

Azért az is jópofa, amikor az USA megszállja Afganisztánt, mondván hogy Al-Kaida így meg úgy, miközben az összes merénylő szaúdi volt. Bin Ladent meg, akit ők maguk pénzeltek korábban, 10 évig nem lelik sehol. Ne vicceljünk már.

Sir Galahad 2014.03.02. 18:11:56

Félreértés ne essék,nekem sem tetszik, ahogy Oroszország most viselkedik, de ezért lehitlerezni Putyint ostobaság. Minden nagyhatalom kb. ugyanígy viselkedik: amint az érdekei úgy kívánják és megvan rá a lehetősége, valamilyen ürüggyel nekimegy a kisebb, védtelen államoknak. Az USA ugyanígy viselkedett Irakban vagy Afganisztánban, de nem olvastam a t. szerzőtől az akkori amerikai elnököt Hitlerhez hasonlító cikket.

A másik gond a cikkel az, amit a magyar teendőkről ír ("Amit most tehetünk: kőkeményen, határozottan elítéljük Moszkvát."). Szerintem a kormány jól teszi, hogy ennél sokkal óvatosabb. Egyrészt azért, mert bár az oroszok viselkedése visszataszító, az új ukrán hatalomé sem volt különb (első dolguk volt az amúgy is csak formális kisebbségi nyelvhasználati törvény eltörlését indítványozni), másrészt mert a magyar kisebbség léte eleve óvatosságot igényel.

kacagány 2014.03.02. 18:12:02

@wallenberg8805: Akkor irány a Székelyföld, te nagyon okos?

Khonsu 2014.03.02. 18:36:42

@budai fellegvár: Putyin egyetlen dolgot véd meg, a saját otthoni hatalmát. Mert ha kiengedi a kezéből Ukrajnát, akkor számíthat rá, hogy hamarosan ő következik, és fellázadnak az oroszok is. Ha sikerül területeket szereznie, azzal megmentheti hatalmát. Ez nem a krími oroszokról szól, 24 évig nem akarták őket megvédeni, csak pont most mikor az orosz gazdaság kezd lejtmenetbe fordulni.

netnepper 2014.03.02. 19:17:32

Ha a ruszkik nagyon rá akarnak baxni, akkor itt van rá a remek alkalom. Egyszer már elveszettek egy hidegháborút és persze mellé rengeteg területet. Láthatóan egy másodikat is el kívánnak veszíteni.
Ez utóbbi viszont oroszország végleges szétdarabolódásával fog együttjárni.
Egyébként meg mit karnak egy ukrajna méretű országgal kezdeni, ha még a mezítlábas afgánok is így helyretették Szerjozsát:-))).

Muad\\\'Dib 2014.03.02. 19:17:42

@mojoking77:
Összefoglalom:
1) Koszovó: A helyzet szuper, a szerb szuverenitást emlegetni baromság, mert a szerbek lényegében kisebbség a tartományban.
2) Krím-félsziget: A helyzet nem oké, az ukrán szuverenitás szent, az orosz ajkúak aránya mindössze kb. 80%.

Business as usual.

Ebből a játszmából pedig illene kimaradni, és a két imperialista tömb vetélkedését kívülről követni. Európa (mondjuk inkább talán, hogy EU) helyesen tenné, ha kimászna az USA seggéből, és visszatérne a valóban független és önálló útra, ahonnan indult.

altona 2014.03.02. 19:17:58

@a nemzet fogatlan provokátora: ...és ennyi ez a történet... "Dr Genya".

2014.03.02. 19:18:19

Köhög a bolha. De amúgy mit tudsz csinálni?
Mondjuk már tarkón lőhetné valaki ezt a gyökeret (Putyint).
Persze azt is tegyük hozzá, hogy az USA pontosan ugyanezt csinálja a terrorizmusra hivatkozva úgy, hogy a közelben sincs amerikai,akiknek a védelmére kellene kelniük (lásd Afganisztán, vagy Irak).

van_itt_valaki? 2014.03.02. 19:18:27

@wmiki: Van már munkád te szánalom fattya?? Még anyádékkal laksz, vagy elköltöztél már így 40 környékén?
Aztán az apostoli királyság is hogy bejött nektek, te bolsevista hívő barom... :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.02. 19:26:22

@wallenberg8805: Ordas nagy fasságot írsz. Ukrajna szuverén állam, Oroszország elfoglalta egy részét, és e szempontból tökéletesen mindegy kik laknak azon a területen. Sajnos nem értetted meg az 1938-as párhuzamot.

@Buday András: Anno Hitlert is demokratikus úton választották meg. Ukrajnában nem fülkeforradalom, hanem valódi forradalom történt, a népakarat legitim kifejezése, amely során elkergették egy idegen rezsim bábjának sleppjét.

Hiba volt az ukrán parlament részéről a nemzeti kisebbségeknek, különösen az oroszoknak anyanyelvük használatában különös jogokat biztosító törvény eltörlése. Ez sajnos nem más, mint más kelet-európai szokásos nacionalizmusok megnyilvánulása, legyen az a magyar kettős állampolgárság vagy a rá adott szlovák ellenválasz.

@Zoxo: Az ukrán szélsőségeseket az ukrán társadalomnak kell kezelni. Éppúgy, mint ahogy a magyar szélsőjobbot Jobbiktól Magyar Hajnalig a magyar társadalomnak kell kezelni.

@Eric Teodor Cartman: @ruskyy: gyerekek, nagyon egyszerű: nem kötelező dotohot olvasni.

@maxval a gondolkodó birca: Meghalok fajsúlyos érveid előtt :D

@Yogi: ukrosz=ukrajnai orosz

@a nemzet fogatlan provokátora: az oroszok egész Ukrajnát gyámhatóságuk alá akarták terelni, most már csak a Krímben próbálnak utóvédharcokat kiprovokálni...eléggé karcsú ez..

@vezér01: A Krímet egy idegen nagyhatalom foglalta el, lakóinak megkérdezése nélkül.

@is: Akkor alapvetően értetted félre a posztot. Azt írtam: az EU más értékek mentén szerveződik.

@jogalany: én azt a véleményt minősíteném betegnek, amely elfogadhatónak tartja egy ország totálisan egyoldalú energiafüggését Moszkvától

@álfirkász: miért is?

@01234567: 1.Sztem meg határozottan ki kéne állni a demokratikus világ értékei mellett és nem lapulni Putyin pincsijeként a fűben. Jó lenne egyszer már végre a jó oldalon állni, nem gondolod? 2.Pont fordítva látom, Oroszország folyamatosan gyengül, lám most veszíti el befolyási övezete alól Ukrajnát is, Putyin sebzett vadként kapálózik.3.Az oroszok rá vannak szorulva az európai megrendelésekre, különben saját szegényeik koncolják fel a putyini oligarchát.

@Heep Uriás: @Sir Galahad: Tudom, hogy hogy megértettétek a posztom és most csak hülyének tettetitek magatokat. De ez ott már annyira unalmas. Érvelni megtanultok rendesen valamikor?

@profilo: ad hominem érveiddel nem tudok mit kezdeni, de ha esetleg mégsem úgy lenne, ahogy gondolod, várlak még vissza egy komment erejéig.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.02. 19:35:00

@Muad\\\'Dib: Koszovó: a szerb nacionalizmus végjátéka volt Koszovó, népirtást akadályoztak meg Koszovó leszakításával.
Krím: egy nagyhatalom expanzív politikájának áldozata Ukrajna egy része, amely annexiót hitleri érvekkel támaszt alá putyin.

Csak te nem látod a különbséget?

Ha pedig még nem szóltak volna: már régen az egyik tömb tagja vagyunk, úgy hívják, euroatlanti szövetség. Kimaradni nem tudunk belőle, maximum a rossz oldalra állni.

Khonsu 2014.03.02. 19:37:04

@Muad\\\'Dib: Helyesen tenné, csakhogy ehhez létre kéne hozni végre az "Európai Egyesült Államokat", mert az önállósághoz kellő erő és egység is kell. Ezt viszont pont azok ellenzik, akik legjobban szabadulni akarnak az USA-tól. Választani kell, a kettő egyszerre nem megy, ezt kéne már megérteni.

Muad\\\'Dib 2014.03.02. 19:47:16

@Csehszlovák Kém:
Épp ez a probléma. A NATO lényegében az USA imperialista agressziójának a kivitelezője lett. Az EU lényegében gazdaságilag asszisztál ehhez, pedig annak idején nagyon helyesen többek között az USA ellensúlyának szánták.
Az pedig sajnos sokunk számára nem elég, hogy az élhetőbb imperialista "kvázidiktatúrát" szolgáljuk. Mert attól még nem lesz jobb, mint a másik. Csak élhetőbb...
Most van esély, hogy ebből az egészből kimaradjunk és hallgassunk. Legalábbis egyelőre. Ez a játszma nem az ukrán nép szabadságáról szól, még csak nem is a krími oroszok helyzetéről, hanem az USA és az éledező orosz birodalom torzsalkodásáról. Nagyon jól látja ezt Kissinger. Krím többsége egyébként látva a helyzetet oroszbarát. Tömegével állnak át az egységek, ami nyilván nem magyarázható kizárólag opportunizmussal.

Csekkliszt#10 2014.03.02. 19:47:19

Es külön gratulálunk ezúttal is pocakos tábornoknak akit hírhedten zseniális taktikai értéke most sem hagyott cserbe es megint sikerült lepaktalnia a rossz oldallal. Így ő is tovább erősíti a magyarok önsorsrontását, hogy mindig a vesztes fél mellett kötelezi el magát - természetesen melldongetve.
Tényleg, azt értem, hogy a baloldal szét van esve, de a jobb oldalon sem tudnak valami normális alakot előállítani csak ezt a kretént. Vagy tényleg annyira korrupt es maffia szeru már a Fidesz hogy elő sem lehet állni alternativaval. Telekinek legalább volt mersze es eltakaritotta magát amikor már maga elott is vallalhatatlanná váltak tetteinek következményei.

fehérfarkas 2014.03.02. 19:47:34

@01234567: "A nagy kérdés az USA. De szerintem ők már egy rakás sz@r ehhez, nincs fedezetük egy orosz elleni háborúra, legalább is Ukrajnáért nem."

Sok mindenben egyet értek azzal, amit leírtál, de az USA és Oroszország között 2,5 éve Szíriában zajlik egy proxy háború. Oroszország a szír kormány oldalán katonai tanácsadókkal és fegyverekkel, az USA pedig a terroristák oldalán (pl. a legnagyobb és legerősebb szervezet az al-Kaida leányszervezete: az al-Nusra Front), amit tavaly óta már nemcsak a CIA-n keresztül titokban, hanem a kongresszus által elfogadva nyiltan is támogatnak. A valódi kiváltó ok pedig az volt, hogy Assad megvétózta a Szírián keresztül menő szakaszát az Európát és az arab olajmonarchiákat összekötő vezetéknek (arra hivatkozva, hogy az a szövetségese, Oroszország érdekeit sérti, és ő nem hagyja cserben a szövetségesét).

Nem tudom ki talál ki olyat, hogy Oroszországnak neki kell menni. Lehet az ilyen abból indul ki, hogy az orosz erőket meg kell osztani, és akkor nem fog tudni Assadnak érdemben segíteni, és így Assad legyőzhető lesz. A földgázvezeték pedig megépülhet Európa és az arab olajmonarchiák között.
Csakhogy az ilyen terveket előállítók azzal nem számolnak, hogy Szíriában tavaly tavasz óta Assad serege egyre több területet foglal vissza a nyugat által támogatott terroristáktól - és ebben orosz katonák csak tanácsadóként vannak jelen. Vagyis az orosz hadsereg ettől még más területekre nyugodtan mozgósítható.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.02. 19:58:18

@Muad\\\'Dib: Nézőpont kérdése, ha annak akarod látni, akkor “imperialista agresszió” lesz. Agresszió véleményem szerint az, amit Oroszország követett el Ukrajna ellen. Érdekes mód Moszkván kívül mindenki egyetért ezzel. Mindig mondom neked, a lehetőség ott van előtted: húzzál el Fehéroroszországba egy fél évre, aztán gyere vissza és gondold át újra a “kvázidiktatúra” szó értelmét.

Ahogy írtam a posztban, el vagy te is tunyulva, adottnak veszed azt, ha valami élhetőbb, holott kérdezz csak meg egy ukránt a témában...

Utolsó megjegyzésed is annyira tipikus, annyira tudtam, ezért is mentem neki a posztban a magyar kispolgári gondolkodásnak: persze, maradjunk ki ebből. Csak épp nem tudunk kimaradni, mint ahogy korábban sem lehetett Magyarországnak semmilyen nagy háborúból kimaradni. Világos választ kell adni, egyértelmű elhatárolódást Putyintól.

Az éledező orosz birodalmi megjegyzésed pedig annyira out of reality, hogy csak szólok, Ukrajna épp a szemed elől kerül ki az orosz érdekszférából és kerül át a nyugatiba. Ami most zajlik, szánalmas orosz utódvédharc és provokáció.

Kemencés Szittya Buci 2014.03.02. 20:21:57

@Csehszlovák Kém:
Márpedig de, ki kell maradni ebből az egész szarból. Majd ha megszáll minket valamelyik nagyhatalom, akkor kell menni a másikhoz egy "forradalmi ellenkormánnyal", hogy jajj, megszállt minket ez a csúnya bácsi, mi vagyunk az ellenkormány. Aztán ha vége az egésznek, és jönnek a béketárgyalások, akkor majd ott kell lenni, mint szövetséges ország, legyen az bármelyik oldal.

Faszkivan a kiállunk a saját elveink mellett politikával, ahhoz túl kicsik vagyunk. Az erősebb kutya baszik, oda kell állni mellé.

Aztán majd ha szép Csehszlovákiád véletlen a rossz oldalra áll, akkor majd sírhatsz, hogy jajj de igazságtalanság történt, mi meg visszakapjuk a magyarok lakta területeinket, CsSz meg majd a fasiszta megszálló elnyomó hatalom lesz.

Szóval maradjunk csak semlegesek, alapítsunk jó kis bankokat titoktartással, aztán a vesztes félnek majd szépen elfelejtjük visszaadni a hozzánk menekített vagyonát.
Lesz még itt jóvilág, csak kell egy jó kis háború, nekünk meg ki kell maradni belőle.

Holle anyó 2014.03.02. 20:22:01

@is: Veled ritkán értek egyet, de most igen.

burakefendi 2014.03.02. 20:22:03

úgy tűnik ez egy náci-fetisiszta blog. minden posztban ráaggatja ezt a bélyeget az éppen aktuális rossz fiúra a szerző.

Muad\\\'Dib 2014.03.02. 20:42:46

@Csehszlovák Kém:
Én másképp látom. Sok rendszer vadult el úgy a történelemben, hogy élhetőbb rendszerként mutogatott magára, és folyamatosan kurtította a szabadságjogokat pont ennek megvédésének címszavával. Senki nem vitatja, hogy sokkal jobb nekünk a szabad világban, mint valamelyik diktatúrában. De ettől még nagyon is fontos megjegyezni, ha rossz irányba mennek a dolgok (lásd pl. USA és patriot act).

sántán sándor 2014.03.02. 20:43:40

zsidóseggnyaló szlovák köcsög egy esetleges háborúban elsők közt lennél megdöglesztve.

==T== 2014.03.02. 20:43:43

@is: Ha lenne egy ilyen háború, a cseheket, szlovákokat és a románokat küldeném az első sorba a szerző nagy örömére - esetleg vele az élen;)

==T== 2014.03.02. 20:43:52

Valóban gáz az ukrán helyzet - bár az új ukrán vezetést sem érzem politikai félnek, viszont

- mégiscsak volt itt egy vélhetően nyugat (usa) által szervezett erőszakos puccs a demokratikusan megválasztott vezető megdöntésére

- az új hatalom első lépése a nemzetiségek hivatalos nyelvhasználatának betiltása volt

Azt meg csak kérdezném, mivel van kevesebb joga bevonulni a az oroszoknak Ukrajnába, mint mondjuk a az amerikaiaknak és a briteknek volt Irakba vagy Afganisztánba?

És akkor említsük meg, hogy Koszovó erőszakos kiszakítása Szerbiából is nyugati asszisztálással történt.

Az van, hogy az amcsi kaz elmúlt években csináltak egy csomó helyen fellázították a népeket, és csináltak egy puccshullámot (Líbia, Egyiptom, Szíria, most Ukrajna). Ahol nem tetszett az eredmény - Egyiptom - megpuccsolták a demokratikusan megválasztott kormányt.

Ukrajnában úgy tűnik elszámolták magukat.

Ukrajn

engelbert (törölt) 2014.03.02. 20:58:11

Értékelném, ha nem említenéd egy lapon a nyomorult rabszolganép szlovákokat, meg a beszari cseheket, a harcos történelmű magyarokkal.A fent említett szláv nációk minden bizonnyal ugyanúgy egy puskalövés nélkül kapitulálnának az oroszok előtt ahogy a történelmük során mindenkivel tették,és ahogy az ukránok csinálják most.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.02. 21:05:36

@engelbert: Értékelném, ha ismernéd a történelmet és nem említenéd egy lapon a beszari magyarokat, a harcos csehekkel és a szlovákokkal. A magyarok ugyanis puskalövés nélkül kapituláltak a németek előtt, ahogy azt történelmük során vesztes csatáik sora mutatja.

wallenberg8805 (törölt) 2014.03.02. 21:06:36

@Csehszlovák Kém:

Ukrajnában a nép által törvényesen megválasztott államfővel szemben szélsőséges fsiszta tüntetők alkotmányellenes puccsot követtek el, azóta Ukrajnában nincs törvényes államfő és kormány.
Ezek a szélsőséges fasiszta tüntetők hatályon kívül helyezték a nyelvtörvényt, amely hivatalos nyelvvé tette a 10%-ot elérő etnikai közösségek anyanyelvét, ennek az eltörlése jog szűkítő, tehát elnyomó fasiszta antiliberális intézkedés.
Oroszországnak joga van a korábbi területén ma is többségben élő orosz embereket megvédeni, az nem hódítás, hódítás az lenne ha olyan területre vonulna be amely korábban soha nem tartozott Oroszországhoz, és amelynek a lakossága többsége nem orosz etnikumú.
Az Ukrajna területi integritására való hivatkozás az trianon-párti imperialista szellemiség és retorika, mi magyarok éppen annak vagyunk az elszenvedői hogy a mi elszakított nemzetrészeink idegen megszállását védi a területi integritásra hivatkozó doktrína.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.02. 21:15:50

@wallenberg8805: A Majdanon hatlomra került ukrán ellenzék három pártjának 2012-es ukrán országgyűlési választásokon elért százalékos aránya: Timosenko pártja 35%, Klicsko pártja 15%, Szabadság Párt, 10%. A két jobbközép párt 45%-os többségben van a 10%-os szélsőjobboldali párttal szemben. Szélsőséges fasisza tüntetőknek nevezni a most hatalomra került ukrán kormányt legalább akkora tudatlanságra vall, mintha a 2006-os szélsőséges, fasiszta csürhe miatt szélsőséges fasiszta csürhének nevezném a második Orbán kormányt. A nyelvtörvény eltörlése hiba, amelyet orvosolni kell.

Oroszországnak joga van nemzetközi fórumok elé tárni vélt vagy valós problémáit egy más országban élő orosz etnikumú kisebbsége ügyében, de nincs joga önhatalmúlag, nemzetközi megállapodásokat semmibe véve annektálni egy szuverén ország területének egy részét hitlerista érvekkel alátámasztva.

Ukrajna területi integritását védő rétorika a nemzetközi joggal összhangban álló demokratikus és művelt világ legitim álláspontja. Amennyiben idejétmúlt etnikai alapú érvelésekkel szeretnél szimpatizálni, emlékeztetnélek a néhány éves bécsi döntések dicstelen végére és Magyarország 2 vhb-s főlúzer szerepére.

Vadász, vadász te se vadászni jársz ide…

alapos 2014.03.02. 21:18:46

Végül is az kiderült, hogy ki az a fasz, aki ezt a dotoho szennyet irkálja? Egy ember-e vagy esetleg egy csoport? Állandóan kint van az index címlapján, és állandóan rá kell jönnöm, hogy egyrészt magyargyűlölő, másrészt meg még ráadásul hülyeségeket is ír.
Mi a célja? Mi a célod kisköcsög?

wallenberg8805 (törölt) 2014.03.02. 21:26:50

@alapos:

Nekem van egy gyanúm, annak idején a Tilos Rádióban amikor az egyik műsorvezető azt mondta hogy kiirtaná a keresztényeket, az ugyanabban a műsorszámban azt is mondta, hogy ő nem magyar hanem csehszlovák. Lehet hogy ez a bejegyzés szerő ugyanaz a személy.

E-Sz-A 2014.03.02. 21:34:57

@Csehszlovák Kém: Khm... Tiso Szlovákiáját mi mentette meg a II. világháború "főlúzere" szereptől? Csak nem egy nagyhatalmi törekvés? Gyáva magyarok VS. bátor csehek és szlovákok? Az I, világháborús jelentések is erről szólnak... az, hogy az ország nem szegült ellen a Wehrmachtnak 1944-ben nem a beszariságot, hanem a realitást jelentette! Mondjuk tudtommal sem a csehek, sem a szlovákok nem mozgattak meg haderőt a német annexió ellen... lófaszt sem tudsz a történelemről, csak egy tudathasadásos öngyűlölő vagy, mint Krzysztof Varga. Olvasd el tőle a Turulkpörköltet, és legyél nagyon boldog. Ha már kibújt a szög a zsákból, miért nem csehül vagy szlovákul írsz blogot a cseh-szlovák szélsőjobbnak? Zabálnának, mint Szegedi Csanádot Tel-Avivban!

'it's cool to know nothing' 2014.03.02. 21:35:25

"Abban biztos vagyok, hogy a szlovákok nem szeretnének egy olyan állam szomszédai lenni, ahol Putyin az úr."

És a pán-szláv eszmével mi lesz? Tessenek most örülni, a nagy orosz tezsvér segítséget nyújt egy másik szláv tezsvérnek, az ukránnak. Aztán segíteni fog nektek is szlovákok! hey!

Az oroszok azért maguk alatt vágják a fát rendesen. A finnek nem lelkesednek az oroszokért, hogy finoman mondjam, bár üzletelnek velük. A balti államok, lengyelország gyűlölik őket, ahogy lehet. Belarusz egyelőre, mondjuk úgy semleges. Urkajnát most már sorolhatjuk az orosz-ellenes erőkhöz. A törökök mindig hadban álltak az orosszal. Ott van még a kicsi Grúzia, és nagyobbacska Azerbajdzsán, hát ők is belevágnák a bicskát az oroszba bármikor (nem beszélve a többi észak-kaukázusi népről, Oroszországon belül). Valószínűleg az afgánok sem szeretik a ruszkit annyira. Kína meg csak idő kérdése, hogy megszerezze az orosz távolkeletet és Kelet-szibáriát.

Formálódik egy jó kis orosz-ellenes gyűrű. Annak örülök, hogy egyelőre kívül esünk ezen a határzónán.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.02. 21:40:04

@E-Sz-A: Szlováiában mondjuk történt egy Szlovák Nemzeti Felkelés nevű ellenállás, nem vágom, hogy a bátor magyaroknak futotta-e volna legalább egy ilyen megmozdulásra. Ja, tényleg Radnótit belelőttétek az árokba! Wermachtnak nem csak 1944-ben lehetett nekimenni, de 1942-ben is, ahogy a cseh és szlovák partizánok tették Csehországban és a világ más pontjain, a szövetséges csapatok kötelékében. Csak én nem tudok lófaszt a történelemről, vagy te sem hallottál harcoló magyar alakulatokról az angol vagy az orosz parancsnokok alatt, esetleg Magyarországon?

Turulpörköltöt már akkor olvastam, amikor te még a csattogós lepkét toltad, bro.

Utolsó megjegyzésedhez pedig csak annyit, hogy minden nacionalizmusnak saját fából kell akasztófát ácsolni, hát ezért.

@'it's cool to know nothing': 444.hu/2014/03/02/robert-ficonak-is-van-velemenye-ukrajnarol/ De nxilatkoztak már a csehek, a lengyelek és a románok is. Orbánon kívül mindenki elég világosan felsorakozik a jó oldalra, csak a magyarok sunnyognak és kerülnek már megint a vesztesek közé - ha így folytatják.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.03.02. 21:49:45

azt hittem az orbán...ja nem
ő kádárista, miniduce cigány, diktátor hortysta, szálasista vagy épp zsidó. attól függ ki szidja.

'it's cool to know nothing' 2014.03.02. 21:49:59

@Csehszlovák Kém:

Ezek a csehek és tótok elárulják a pán-szlávizmus eszméjét! (hehe) Jönnek majd az oroszok oszt rendet tesznek ott is.

Felajánlom az oroszoknak még moldvát, moldovát és dobrudzsát is. Krímtől csak egy ugrás.

Az oroszok most jó sok mindenre precedenst teremtenek.

Lehet, hogy a horvátok is átgondolják még ezt a MOL ügyet.

zotyesz11 2014.03.02. 21:50:44

"amennyiben továbbra is EU-ellenes politikát folytat Magyarország, sőt, komolyabban felmerül az EU-ból és a NATO-ból való kilépés gondolata, tán védettebbek lennénk Moszkva halálos ölelése elől? Ki a jóisten fogja megvédeni akkor az országot?"

Ki?
Te neked nem inkább Csehországér kéne aggódnod?
Mi közöd Magyarországhoz?!

Pont itt az ideje, hogy ne kerüljünk valami nagyobb trutymóba...

Kivancsi 2014.03.02. 21:53:55

@wallenberg8805: kiraly :)
holnap jelentkezz szolgalatra es vonulhatsz a tobbi hulyevel karpataljara megvedeni a magyar honfitarsainkat....
:):)

Bernik 2014.03.02. 21:54:27

@wallenberg8805:

"orosz többségű településekbe vonulnak be, addig joguk van azt tenni, az nem minősül hódításnak"

Újra értelmezted a nemzetközi jogot, gratulálok! Erdély magyar többségű települései esetében is érvényes az okosságod?

Kedves posztoló! Ne idegesítsd magad a kágébés bértollnokok "véleményével"! Undorító hazugságokkal próbálnak ellentmondani neked.

Régóta figyelem az írásaidat a dotoho-n, de ez a mostani a legjobb, legigazabb. Csillagos ötös!

Egyébként meg hogy jönnek ahhoz a hazug bértollnokok, hogy egy orosz kágébés, népellenes agresszor hódítását az amerikaiak, bármely fellépéséhez hasonlítsák?!

Irak, Afganisztán, Líbia, Szerbia. AZ AMERIKAIAK Nemzetközi felhatalmazással söpörtek el gyilkos diktatúrákat, majd demokratikus választások után KIVONULTAK!!!

"APRÓ" KÜLÖNBSÉG.

wallenberg8805 (törölt) 2014.03.02. 21:54:45

@Csehszlovák Kém:

Amióta Amerika nem létező vegyifegyverekre hivatkozva bevonult Irakba, azóta nincs nemzetközi jog, tehát az arra való hivatkozás is értelmetlen. Ha Amerikának nemzetközi joga bevonulni Irakba, akkor Oroszországnak is nemzetközi joga bevonulni Krimbe, és Magyarországot is megilleti a nemzetközi jog a még magyar többségű Csallóköz, Mátyusföld, dél-nyugat Kárpátalja visszacsatolására.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.02. 21:57:28

@wallenberg8805: A "nem létező vegyifegyverek" listáját ebben a jelentésben elolvashatod: www.un.org/Depts/unmovic/documents/S-2003-580.pdf

Vadász, vadász...

wallenberg8805 (törölt) 2014.03.02. 22:05:07

@Csehszlovák Kém:

A beszari cseh megszállókat Balassagyarmat népe szinte puszta kézzel kiverte, csak a hazaáruló Károlyi-rezsimnek köszönhető hogy nem kergették azokat egészen Prágáig, mert a Károlyi balliberális rezsimje megtiltotta az ellenállást a cseh megszállókkal szemben. Amikor magyar és cseh fegyveresek között harc alakult ki, mindig a magyarok verték péppé a cseheket.

nyomasek 2014.03.02. 22:05:17

"Igen, az EU-nak nincs hadserege, ami azonnal bevethető lenne a Krímen"

Egyetértünk. Baromira szükség van egy komoly hadseregre. Csak ahhoz újra engedni kell a németeket felfegyverezni. Ettől fosik már mindenki, de meglesz, nyugi. :) Az idő nekik dolgozik. :)

J.László 2014.03.02. 22:05:26

Szerintem Volgográdnál nagyon meg fogják szívatni az amcsikat. Mamajev kurgán, meg a többi, nagy szívás lesz.

odamondó 2014.03.02. 22:05:55

Nem lesz itt kutya füle sem. A világ behunyja a szemét és Krím az oroszokhoz fog tartozni.

Az meg, hogy melyik rendszer gyarmata vagy / vagyunk totálisan mindegy.

shushu2 2014.03.02. 22:06:06

@wallenberg8805: Akkor ezek szerint mexikónak jogalapja van fél USA megszállására :D de játszunk még el ezzel a gondolattal, gyorsan kimegy Budapest lakossága Brüsszelbe, kérünk állampolgárságot, majd a magyar tengeri flotta árnyékában népszavazunk, hogy Brüsszel lesz a 2. fővárosunk :D

csakférfi 2014.03.02. 22:07:01

@Csehszlovák Kém: Hogy hogy nem te vagy mostanság a kormányfő?
ennyi cinizmussal már nem vernéd le a lécet.Mármint a politikusit.
az hogy a nagy tesó mit csinál a szomszédban és nekünk mit kellene tennünk( magyarok mind kispolgárok)azt szépen leírod (neki a nagy orosz birodalomnak és határolódjunk el tőle.Mintha már hallottam volna ezt néhány éve "tovaris konyec".Mekkora ökörséget írsz barátom.
Putyint Hitlerhez hasonlítani ostobaság.
Az az ember harcos és egyben államfő amolyan szürke eminenciás bábokat mozgat és élvezi.Te meg rázod itt a kardodat az atombombás gázos olajos dollármilliárdosokra.Nem vagy különb észjárású azoknál akik a második magyar hadsereget a halálba álmodták.
Menj Te neki az orosz medvének én adom hozzá a suzukimat.Meg van itthon légpuskám.Obamára nem hallgatott mi meg tímillió magyar mehetünk majd szibériába havat lapátolni (elférnénk) mert egy okostojás faszagyerek el akar határolódni a nagyon gonosz Putyin elvtárstól.Bácsitól.
Öregem hogy hogy nem te vagy a kormányfő?

levento 2014.03.02. 22:07:10

Na most örülhetnek a komcsi fattyak,hogy megint ellepik az országot a megszállok!!!!!!

Holle anyó 2014.03.02. 22:09:03

@Csehszlovák Kém: demokratikus és művelt világ legitim álláspontja.

Azt azért hozzátehetnéd, hogy "szerintem".

Mert így ex katedra kijelentve..... nem túl demokratikus.

Jenyei 2014.03.02. 22:09:08

@wmiki: ocsmány egy faszkalapja vagy a Jóistennek, de féreg.

Pajszer Művek 2014.03.02. 22:09:17

Dehogy ítélünk mi el bárkit is. Nem foglalunk állást, se pro se kontra. Kussolunk szépen, okosan mert az az érdekünk és mert NULLA a befolyásunk arra, ami történik. Mindkét ország erősebb mint mi és a közelünkben lesznek még egy ideig. Igyekezzünk hát jóban maradni mindkettővel. Aki hősködni akar, egyedül tegye..

maskentgondolkdo 2014.03.02. 22:14:33

"aki Putyinnal haverkodik, üzletel, kezet fog, olyan, mintha Hitlerrel tenné"

Itt gondolom arra céloztál, hogy ezentúl fél Európának nem a ruszkiktól kell majd venni az energiát mert ez a Putyin gyerek maga Sátán.

Vagy esetleg valami sanda belpol célzás lenne ez.

Mérhetetlen nagy baromságokat tudsz leírni elvakult gyűlöletedben.

Ezeket magadtól sikerül kiizzadni vagy valamelyik párt központból rendelik?

levento 2014.03.02. 22:15:42

A KURVA RUSSZZKI KOMMUNISTTA ANYÁTT az összes rajongonak!!!!

zotyesz11 2014.03.02. 22:15:47

@Csehszlovák Kém: Ez azoknak a vegyi fegyvereknek a listája, amit az invázió után az amerikaiak nem találtak meg?!

jágör68 2014.03.02. 22:15:55

Kicsit mindenki vegyen vissza...
Nem kell mindenhol nagyhatalmi játszmákat látni.
Ukrajna már évek óta államcsődben van- most párszázezren megunták, hogy nincs fizetés- vagy mondjuk 3-4 hónappal később csorgatnak valamit- és pech, de épp Janukovics volt az aktuális államfő- aki még rá is tett erre a mezsgerijei aprócska rezidenciájával meg egyéb kétes ügyeivel és tudott dolgaival a haverjaival együtt.
Fegyverrel keltek fel ellene- nagyon helyesen, most az a fő, hogy nem szabad megállni és "EU- USA"- konform módon tárgyalni.
Csakhát nehéz lesz Oroszországgal szembeszállni, de valszeg az oroszoknak elég lsz, ha a Krímet ki tudják szakítani, azt nyugton hagyják agonizálni Nyugat- Ukrajnát.
A forradalom csak akkor sikeres, ha nem kerül nagyhatalmi érdekek játszmájába. Sajnos, ez már megtörtént.
Igazán sajnálom szegényeket, a kilátástalanságból a teljes összeomlásig jutottak gyakorlatilag.
Hacsak nem adományoz nekik valaki 120 milliárd EUR-t hirtelen.
Soros Gyuri? Bill Géc? Esetleg Janukovics 25 milliárdja is jól jönne

levento 2014.03.02. 22:16:08

most mi van,megint ismétlődik a történelem!!

kvadrillio 2014.03.02. 22:16:25

:o))))))))))))))))))))))))))))))))))

levento 2014.03.02. 22:20:52

KOMCSIK pusztuljatok!!!Ha harc lesz ugye tudjátok hogy mi lesz a vége!!!!!

nick: 2014.03.02. 22:26:16

menj el vécére, dotoho, az csökkenti a fölösleges feszültséged

politikailagnemkorrekt 2014.03.02. 22:27:27

Gratulálok az előző hozzászólásom kimoderálásához. Pedig semmivel nem volt erősebb, mint a legtöbb itteni - utálnak már itt téged épp elegen. Viszont így legalább már tudom, hogy téged is melyik pártközpontból mozgatnak. Hidd el, tudom melyik az a néhány blog, ahonnan kimoderáltak még. És nem felejtek, ezt jegyezd meg.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.03.02. 22:27:41

@Csehszlovák Kém:Sztem a Krím és Donyeck annektálása már eldöntött kérdés. A maradékot meg így is gyámságuk alá terelhetik pár év múlva. A gazdasági kényszerek miatt nem jósolok túl nagy jövőt a most kialakuló vezetésnek.(Különösen ha a donyecki iparvidéket is elvesztik).
A forradalmárok között nem csak felvilágosult nyugatos fiatalok vannak ahogy a balos sajtó be akarja állítani, hanem olyan tömegek is , akik azt várják hogy majd eljön a tejjel-mézzel folyó kánaán. Aztán majd ha ez nem következik be-sőt megnőnek az energiaköltségeik-megint az utcára fognak menni. Volt már egyszer narancsos forradalom, aztán csak a börtönben kötött ki Timosenko..

Dekatlon 2014.03.02. 22:36:13

Volt itt egy forradalom 56-ban. Aztán bejöttek az oroszok.
Volt most egy forradalom Ukrajnában. Most meg bementek az oroszok. És az én kurva anyámat, ha párhuzamot látok, mi?
Orbán Viktor 20 éve azt mondta, oroszok haza! Most meg oroszok segítségével harcol a magyar kommunisták ellen, akik a nyugat bérencei.
Itt mindenki megőrült?

Alick 2014.03.02. 22:36:40

Meg lehet érteni Dotoho-t, neki a "Krím félsziget orosz" kijelentés nagyon rímel a "Csallóköz magyar"-ra. :)

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.03.02. 22:36:53

Szerintem kivételesen jól csináljuk hogy nem csattogunk ezerrel hanem kiváró állásponton vagyunk. A 100 ezer magyar kisebbségnek se lenne jó ha megint sikerülne vesztes oldalt támogatni. Nehéz kérdés mert ha az ukránok elmennek a nacionalizmus irányába az bizony a kárpátaljai magyaroknak sem jó.

Dekatlon 2014.03.02. 22:47:53

@Rejtett kamera Webáruház: nyugi, már mennek a pletykák, hogy Putyin megítérte nekünk Kárpátalját. De fura! Hitler is megígérte nekünk annak idején. Milyen jól jártunk akkor is.

Venyigeszu_de_Lucerna 2014.03.02. 22:48:06

Érthető a szlovák szimpátia az ukrán államisággal kapcsolatban, hisz - bár sokkal rövidebb - de hasonló igyekezettel próbál nemzetet (és közben történelmet) gyártani magának.
A jelen esetben a (krími) orosz nép elég tökös ahhoz, hogy kihasználva az országban kialakult helyzetet, követelje saját "Trianonjának" revízióját.

Dekatlon 2014.03.02. 22:48:17

@jogalany: Pici poci tele? Melegben van a lábikód? Akkor jól van szentem, ki ne láss már a seggedből, még felizgatna az egyszerű életeden kívüli világ.

Kukorica József 2014.03.02. 22:49:05

Az Eunak nincs hadserege. Ha az oroszok akarnak akkor most is szépen bevonulnak. Még könnyebben mint anno, hisz akkoriban a magyar honvédség még azért bátran ki mert állni a ruszkik ellen.

Kim Jong il 2014.03.02. 22:55:29

@Kukorica József: lengyeleken meg a nemeteken azert eleg zotykolodve jutnanak at konvencionalis fegyverekkel, es az mar a harmadik VH lenne amugy is.

NEM olyan kurva eros az orosz hadsereg konvencionalis teren!

Kim Jong il 2014.03.02. 23:11:08

Na nehany dolog.

Na akkor most mi van azzal, amikor gratualtal az EUnak, hogy igen, micsoda faszagyerekek, hogy megallitottak Putyint, eljen a liberalis demokracia, eljen az EU! :D :D :D :D
Putyin megmutatta kisbaratom, hogy mi a velemenye a libsi maszlagrol.

A masik.
Amerikai invazio Irak ellen rendben volt szerinted ugye? Az teljesen oke volt, hogy egy toluk 12000 kilometerre fekvo orszagot lerohannak a picsaba - aki oket kozvetlenul SEMMILYEN szinten nem fenyegethette volna -, felakasztjak a vezetojet, es odaraknak valami babot. Gondolom ez demokratikus volt ugye?

A harmadik.
Nezd meg, hogy hogyan fogadjak az orosz katonakat a Krimben! Haaaaaaaat nem ugytunik mintha annyira bannak, hogy jottek. Putyin le fogja hasintani a Krimet, es kesz. A nyugat ezellen semmit nem tehet.

wowerman 2014.03.02. 23:11:16

@==T==: uncsi ez a "rossz amerika, mindenről ők tehetnek" duma. Az ukrán elnököt pedig demokratikusan váltotta le a parlament, bizalmatlansági szavazással.

wowerman 2014.03.02. 23:11:34

"aki szerint ikonikus, hogy Oroszország a hitleri Németországhoz hasonlóan védelmet akar nyújtani más országokban élő nemzetiségi polgárai számára. Ez akkor a második világháború kitöréséhez vezetett." De Hitler egyébként is akart háborút, erre készült évek óta, a külhoniak védelme csak ürügy volt. Észak-Franciaországban pl nem hinném hogy sok német élt :) Azt nem hinném hogy Putyin ki akarja robbantani a 3. világháborút.

Ne érdekeljen! 2014.03.02. 23:12:21

@Csehszlovák Kém: A Krímet egy idegen nagyhatalom foglalta el, lakóinak megkérdezése nélkül.

Anno felvidéket is.

A lakók meg simán megszavazzák. Románia, Szlovákia meg Szerbia az sem támogatná, mert akkor felmerülne a kérdés, hogy mi van a magyarlakta területekkel.

ítéld el kőkeményen. Elképzelem a szituációt, ahogy putyin pöffeszkedik a szobájában mikor közlik vele, hogy a dotoho blog kőkeményen elítélte. Hát nem lennék a helyében.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.02. 23:18:05

@Kim Jong il: Így van, az EU-nak csak gratulálni lehet, hogy hatékonyan, időhúzás nélkül létrehozott egy olyan megállapodást, amely meg tudta szüntetni a vérontást Ukrajnában, ráadásul a Putyin-báb Janukovics is felvette a nyúlcipőt. Egy szó, mint száz, az EU-s külügyminiszterek faszagyerekek voltak, jól csapatták.

Amerika nem egy országot lerohant csak úgy, hanem megdöntöttek egy véres diktatúrát, amely vegyi fegyverekkel irtotta saját népét és kisebbségeit. Nem ostoba bábot tettek oda az amerikaiak, hanem bevezették a demokráciát, amely lehetőséget ad az iraki népnek az önkormányzásra, és szuverenitásuk megélésére. Ez demokratikus cselekedet, a lehetőséget megkapták az irakiak, kérdés, élni tudnak-e majd vele.

Putyin annektálta a szuverén Ukrajna egy nagyon-nagyon kis részét, amely nemzetközi szerződések egész sorának megsértését jelenti. Ennyi maradt mindössze Putyinnak az ukrán baráti befolyási övezetből, ahonnan hamarosan amúgy is tipli lesz.

@Ne érdekeljen!: Sajnos nem ül a példád. A Monarchia elvesztette az általa kirobbantott első nagy háborút, amelynek egyik következménye az lett, h területét felosztották. Pech. Tetszettek volna háborút nyerni. Ukrajna esetében sajnos erről nincs szó, Oroszország egy teljesen szuverén államot szállt meg, békeidőben. Majd máskor gyere jobban.

tarsolya 2014.03.02. 23:28:04

Nagyhatalmak politikai játszmái esetében nemzetközi jogok, morális elvek, meg európai értékeket, meg demokráciát emlegetsz?

Sajnos a hozzád hasonlók segítik elő elsősorban azt, hogy az "oszd meg és uralkodj" ennyire jól működik a nép körében, amikor széles körben eszkálálni kell az ilyen destabilizációs konfliktusokat.

Elég pár hívószó "Putyin", "orosz", "kommunista", "antidemokraktikus", "európai demokrácia veszélyben", "jogok" és a hozzád hasonló szerencsétlenek benyalják mint gyöngytyúk a taknyot és ingyen nyomják a sok szart, aminek az elültetése amúgy jó sok pénzbe, meg időbe kerül még a legjobb szolgálatoknak is.

Mindenközben a szomorú igazság az, hogy míg az EU, az USA, a mögéjük felsorakozó palimadár lánglelkű demokraták meg fotelforradalmárok (mint te) csak arcot vesztenek, addig Ukrajnának konkrétan reszeltek jó sok időre, meg az ott lakó emberek jó nagy részének is.

Magyarország egyetlen racionális dolgot tehet, semleges marad.

Az egyetlen olyan megoldás, ami az oroszokat meghátrálásra kényszeríthetné itt, az a háború. A gazdasági szankciók, meg nyilatkozatok, meg a hasonló szokásos baromságok semmit nem érnek.

Te háborút szeretnél az oroszok ellen?

KopaszMercis 2014.03.02. 23:28:09

Madart tolláról… itt sosem szűnt meg a kommunizmus. Hofinak volt igaza, nem érzi jól magát a magyar ember, ha nem szaros a szája.

Vicc ez az egész. Az ukránok tökösek voltak és megbuktatatták a saját Orbán Viktorukat, az meg gyáva cigány módjára menekült orosz faszt szopni. Szégyen, hogy semmi becsület semmi férfiasság és tisztesség nem maradt. Hisztis kommunista kurvák az orosz talpnyalók, viktorostul.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.02. 23:40:24

@tarsolya: Kár, hogy te sem értetted meg ezek szerint a posztot. Egy demokrata, humanista alapokon álló ember legutolsó kívánsága, hogy háborúval oldódjon meg bármilyen konfliktus két ország között. Ahogy írom: az Eu nem ezen háborús logika mentén alakult, a szervezet egyik első számú célja az európai nemzetek közötti konfliktusok békés, nem fegyveres úton történő rendezése. Röviden a válaszom: nem a háborúra, igen a határozott fellépésre, elhatárolódásra, szankciókra.

Bizony, aki csak az erőből és egy szuverén ország elfoglalásával képes politizálni, az antidemokratikus és fenyegeti az európai demokráciát és biztonságot. Neked lehet, hogy ezek a szavak csak annyit érnek, mint gyöngytyúknak a takony, de milliók és milliók, helyetted is, értik már ezt a kontinensen. Kicsit olyan vagy mint a Majdanon egy Jobb Szektoros fasiszta: tudja, hogy hol lenne jobb sora (nem kérdés, hogy Brüsszel vagy Putyin alatt), de alapvetően szembe mész ezekkel az európainak tartott értékekkel. Nem baj ez, látod, a Jobb Szektoros fasiszta és te is az Eu polgára lehetsz, szabadon elmondhatod a véleményed. Ez szerintem tök jó! Szerinted is?

Most írom le sokadszorra: Magyarország nem tud semleges maradni, csakúgy, mint 1939-ben sem tudott. Ráadásul most elvileg a jó oldalon állunk, de a kommentjeiteket olvasva, rengeteg Putyin-szimpatizáns véleménnyel találkozom, ami azért jelzi, hogy közel sem olyan egyértelmű a helyzet, ti már megint a rossz oldalra szeretnétek az országot állítani.

2014.03.02. 23:41:47

Nem állna meg Putyin Ukrajnánál, aki ezt nem látja, az hülye. Egyébkét a faszi veszíteni fog, ha bármilyen globális játékba kezd. Se pénze, se hadserege egy komolyabb harchoz. Ha meg az atomot választja, abba inkább bele sem gondolok (bár akkor is ő baszik rá jobban). Viszont itt van pl Kína, nekik sem érdekük, hogy a ruszkik erősödjenek. Először örülök neki, hogy ilyen erősek:)

Kmg42 2014.03.02. 23:42:37

Világpolitikai szemszögből nézve, Európa sosem számított. Tiszteletben tartják de csak mint az erőtlen kis öreget. Na most itt ez a Putyin gyerek aki nem tiszteli csak mert valakik azt mondják hogy tisztelje. Putyin tisztában van vele hogy Az EU a kezében van gazdaságilag és bizony katonailag is elhanyagolható. Ő szemlátomást úgy van vele hogy ha fizet egy prostinak akkor az ne finnyáskodjon aktus közben.

A nyugat európai hatalmak világ életükben csakis a saját érdekeiket nézték és soha de soha nem álltak ki más országok mellett... persze verbálisan igen de azzal kitörölhették a Magyarok, Lengyelek, Csehek, Osztrákok és még sorolhatnám. Nem csípem Putyint de az ő szemszögből nézve jól játszik.
Elvették a játékát ezért most bokán rúg minket. És miért? Mert megteheti. Nem demokratikus meg PC de ő ezt leszarja és csak örül neki ha sokan és határozottan elítélik mert annál jobban tudja kitörölni velük a seggét. Ilyen a világ... mindig az erősebb kutya...

Dekatlon 2014.03.03. 00:38:52

@tarsolya: csillagom, NATO tagok vagyunk. Románia hidd el elég "körültekintő", mondhatni szokása a jó oldalra állni, épp felszólította az oroszokat Ukrajna békénhagyására.

Dekatlon 2014.03.02. 23:51:55

Ó igen! A román miniszterelnök nyilatkozatban szólitotta fel az oroszokat Ukrajna békénhagyására. Most épp a szőröstalpúak okatnak minket európai felelős hozzáállásból... hogy ezt is megértük.

wowerman 2014.03.02. 23:52:52

Egyébként bocs de nem annyira jól megcsinált ez a poszt. "Ha Oroszország elzárja a csapokat, nekünk végünk" ja meg kb nekik is, mert az orosz állam bevételének elég nagy része jön a gáz és olaj értékesítéséből. Egy háborúban valószínűleg nem az az első lépés hogy eldobja a büdzséje egyharmadát. Az ukrosz szót is csak úgy dobálja... kétféle "ukrosz" van Ukrajnában jelenleg, igazi orosz aki Krímben lakik (hiszen Hruscsov adta oda Krímet Ukrajnának kb 60 éve), és oroszajkú ukránok, akik inkább szeretnének ukránok maradni mint a nagy medve alá kerülni. "Az EUnak nincs hadserege" lehet, de a NATOnak van, az ENSZnek van, Angiának, Német- és Franciaországnak van. A poszt végkicsengése igaz, csakhogy jelenleg nem a "régi hithű komcsik" támogatják Putyin lépését hanem az elvileg jobboldali orbánisták, elég beleolvasni bármilyen blogposzt kommentjeibe.

Kim Jong il 2014.03.02. 23:55:23

@Csehszlovák Kém: "Nem ostoba bábot tettek oda az amerikaiak, hanem bevezették a demokráciát"

Baszki, most komolyan. Te neha ra szoktal nezni a kozel keletre, hogy mi folyik ott? Kaosz, pusztitas, anarchia. Ez szerinted normalis dolog? Neked mindent el tud adni a ballib media maszlag?

Krisz11 2014.03.02. 23:55:32

"az EU-nak nincs hadserege, ami azonnal bevethető lenne a Krímen"
Milyen alapon, mi a fenét keresne ott az eu-ból bárki is? Ha a krímiek az oroszokhoz akarnak csatlakozni, akkor legyen az oroszoké. Ez a demokrácia. De nehogy már európaiaknak, sőt magyaroknak kelljen az atlantista hatalmi törekvésekért meghalni.
"már régen az egyik tömb tagja vagyunk, úgy hívják, euroatlanti szövetség"
Személy szerint köpök rá, hogy betoloncoltak az atlantista táborba. Ha neked olyan fontos a krím, akkor menj és foglald vissza, ne csak itt agitálj.
"Agresszió véleményem szerint az, amit Oroszország követett el Ukrajna ellen. Érdekes mód Moszkván kívül mindenki egyetért ezzel."
Azzal is mindenki egyetért, hogy hülyeségeket írkálsz.
Tudod van egy világ szintű közvélemény kutatás, ami szerint a világbékére a legnagyobb fenyegetést az USA jelenti, Izrael pedig a 3. ezen a listán.
Foglalkoztál már valaha is a fenti két ország által elkövetett folyamatos agresszióval?

Balt 2014.03.02. 23:55:36

Nem lehet, hogy vegyi fegyvereket keresnek a Krymben (sic!)? Az angoloknak nyilván van praxisuk ebben.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.03. 00:13:46

@wowerman: Olvasd el előző posztom, részletesen kifejtem az összefüggéseket, mi történik ha elzárják a csapokat. Természetesen az tudott dolog, hogy a bevételek kiesésével az oroszoknak számolni kellene egy olyan esetben, ha nem tudnák eladni a gázt és az olajat. Csakhogy én most más kontextusban írtam. A csap elzárása történhet keddről szerdára, mint néhány éve is megtörtént a cseh EU-s elnökség idején. A számlák ki voltak fizetve, és tud nagyon kellemetlen lenni, ha akadozik/nincs energiaellátás egy országban. Meséljek még róla?

Az ukrosz szót az ukrajnai oroszokra kreáltam és a posztomban abból a szempontból használtam őket, hogy nem esett bántódásuk sem a Krímben, sem máshol. Itt most nem az általad egyébként helyesen megfestett különbségek megzenésítéséről volt szó, hanem a tényről, hogy Putyin meséje az ukroszok bántalmazásáról mese, habbal.

A hadsereg: tehát akkor mi a kérdés?

A poszt vége, így van, jóreggelt, örülök, h nem kell mindent szájbarágóan elírni, a vonalas kommereken kívül a fideszesek támogatják a jobbikosokkal karöltve Putyin lépést, mert ezek a szerencsétlenek azt hiszik, hogy akkor majd etnikai alapon lesakkozhatnak mindent, mint 1939-ben. Már csak ezért is üt a posztom: Putyin az új Hitler. Betalált, ezerrel.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.03. 00:30:25

@Krisz11:
“Milyen alapon, mi a fenét keresne ott az eu-ból bárki is? Ha a krímiek az oroszokhoz akarnak csatlakozni, akkor legyen az oroszoké. Ez a demokrácia. De nehogy már európaiaknak, sőt magyaroknak kelljen az atlantista hatalmi törekvésekért meghalni.”

Nem következik állításomból az, amit írsz. Erről ennyit. Nem tudjuk, hogy a krímiek hova akarnak csatlakozni. Vagy neked van erről bizonyítékod? Oszdd meg velünk. A demokrácia az, amikor szuverén országok sértetlenségét tiszteletben tartják és nem alkalmaznak hitlerista érveket annak megszállására.

“Személy szerint köpök rá, hogy betoloncoltak az atlantista táborba. Ha neked olyan fontos a krím, akkor menj és foglald vissza, ne csak itt agitálj.”

Az előbb írtam le egy másik hasonló véleményt kifejtő kommentelőnek: ugyanaz a véleményed az euroatlanti szövetségről, mint a Jobb Szektoros fasisztának és ezzel nincsen semmi baj, látod, itt élhetsz békében, nem nélkülözöl, be van vezetve a lakásodba az internet, véleményt alkotsz. Tudod milyen nagy dolgok ezek? Nekem nem a Krím fontos, hanem a demokratikus elvek és a nemzetközi szerződések betartása. Legyen az a Krím vagy Irak.

“Azzal is mindenki egyetért, hogy hülyeségeket írkálsz.”

:D:D:D

“Tudod van egy világ szintű közvélemény kutatás, ami szerint a világbékére a legnagyobb fenyegetést az USA jelenti, Izrael pedig a 3. ezen a listán. Foglalkoztál már valaha is a fenti két ország által elkövetett folyamatos agresszióval?”

Mivel nem linkelted így, nem tudok véleményt mondani róla, írni meg bármit lehet. Mindenesetre azt soha ne felejtsd el, hogy a világot kétszer is lángba borító világháborút az Egyesült Államoknak köszönhetően sikerült lezárni és köszönhetően az új világrendnek, Európában addig soha nem látott béke és prosperitás köszöntött be. Ez nem közvélemény-kutatáson alapszik, hanem a mindennapi életed alapján.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.03. 00:38:22

@Balt: A Krímben tudtommal nem voltak korábban vegyi fegyverek, Irakban pedig igen.

@Kim Jong il: Lehet az euroatlanti világot (vagy most engem) naívnak tartani, mert szeretnék olyan helyeken is demokratizálni az országokat, ahol eddig ez a berendezkedés nem volt szokásban. Igen, több országot is fel tudnék sorolni, ahol mindez kudarcot vallott Egyiptomtól Magyarországig. Irakban sem rózsás a helyzet, de már bocsánat, nehogy már még azoknak álljon feljebb, akik nem tudnak egy lehetőséggel élni és saját kudarcaikért, tehetetlenségeikért és csődjükért azokat vádolják, akik lehetőséget adtak arra, hogy kipróbálják magukat egy nem tökéletes, de egyelőre legélhetőbb rendszer működtetésében? WTF???

griffvacsora (törölt) 2014.03.03. 00:39:29

@Krisz11:

Ha a Krím az oroszokhoz akar csatlakozni, akkor mondjuk népszavaznak, aztán csatlakoznak. Ha ezt nem hagyják az ukránok (joggal, vagy sem), akkor más a helyzet. Azért kis segítséggel meg tudod saccolni, hogy az 'egyből bevonulunk párezer katonával' nem ez a helyzet, ugye?

Az említett tesztben amúgy (melyet rengeteg retardált képtelen értelmezni, persze ez is érthető) nem az szerepelt, hogy 'Izrael fenyegeti-e a világbékét', hanem az, hogy 'Izrael léte fenyegeti-e', csak az ilyen funkcionális analfabéták keverik a kettőt. És igen, Izrael léte meglehetősen fenyegeti -- talán rémlik az a pár bármit felrobbantó pszichopata, akik ezzel az ürüggyel gyilkolnak, ha épp nincs elég kecske a környéken.

röhögő 2014.03.03. 00:39:45

Hogy szidták az oroszokat hogy megszállták Afganisztánt! Most kik is vannak ott?

jet set 2014.03.03. 00:42:27

@Csehszlovák Kém: "Ukrajnában nem fülkeforradalom, hanem valódi forradalom történt, a népakarat legitim kifejezése, amely során elkergették egy idegen rezsim bábjának sleppjét."

Az a szomorú, hogy ezt te komolyan is gondolod.
A nagy demokráciában az ukroszoknak nem szabad eldönteniük, hogy hol és hogyan szeretnének élni? A nagy demokratikus forradalmi ukrán vezetés épp most csorbította a jogaikat. Ja, hogy ez a magyar kisebbséget is hátrányosan érinti? Le van szarva, a lényeg, hogy határolódjunk el kurva gyorsan az új Hitlertől.

Venyigeszu_de_Lucerna 2014.03.03. 00:42:31

@Csehszlovák Kém: a vélemény mantrázása még nem teszi igazzá...

putris72 2014.03.03. 00:42:59

@Csehszlovák Kém:Nem voltak tömeg pusztító fegyverek Irakban!Minden ilyen programot 91 után Szaddám megszüntettet,mert nem voltak meg hozzá az anyagi forrásai!kitekinto.hu/iszlam/2008/02/05/a_cia_is_tudta_nincsenek_tomegpusztito_fegyverek_irakban/ hvg.hu/vilag/20070618_irak_fegyver !

griffvacsora (törölt) 2014.03.03. 00:46:14

@jet set:

Fura, másnak meg úgy rémlik, nem ment át a -- valóban idióta -- kezdeményezés. Sebaj, azért ügyes!

griffvacsora (törölt) 2014.03.03. 00:46:22

@Övönaluli Lali:

Irakon lehet vitatkozni, de Afganisztánt eredetileg azért szállták meg, mert a talibán ott kavart az alkaidával, jó ideje meg a helyi kormány kérésére vannak ott, a helyi erők be is vannak szarva kicsit, mi lesz, ha kivonulnak mielőtt sikerül teljesen eltávolítani a tálibokat. Olaj nincs, ha jól rémlik.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.03. 00:46:29

@jet set: A probléma az kispajtás, hogy senki nem kérdezte meg őket, hanem bevonult az orosz hadsereg. Hadd idézzem magam, mert ezek szerint olyat kommentelsz, amit el sem olvastál:

"Nem leheteten, hogy a krími megszállás után Szergej Aksjonov a helyi miniszterelnök függetlenségi népszavazást ír ki, hogy Oroszország nemzetközi bűncselekményének törtvényes hátteret adjon. Csakhogy fel kell tenni a kérdést: mégis milyen lehet egy ilyen népszavazásnak az eredménye az orosz tankok, és gépfegyverek árnyékában? Vajon hány ember mer majd arra szavazni, hogy a Krím maradjon Ukrajnában, egy olyan országban, amely az Európai Unióhoz kezd lassan közeledni és nem Moszkvához?"

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.03. 00:57:06

@Kurtz ezredes: @putris72: "Nem voltak tömeg pusztító fegyverek Irakban!"

Voltak. Hogy a kémeknek mit sikerült érdemben bizonyítani és mit nem, az vitatható.

De hadd emlékeztessek mindenkit: akkor a második iraki háború idején a demokratikus világ közössége sem állt egységesen ki az iraki támadások mellett, valós morális válságot okozott a demokraták körében az eset.

Arról amúgy tudtok, hogy valaha a Szovejtunió/Oroszország által indított támadások megkezdéséről volt-e szavazás, valamint az adott támadás indítékát megvizsgálták-e, megtárgyalták-e a szabad világ közvéleménye előtt, hogy adott esetben cinikus nyugati viccmestereknek lehetősége legyen vicces képeket gyártani?

Köszi a választ előre is :):D:D:D

Nemzeti Dohányos 2014.03.03. 00:57:50

@Kim Jong il: Leginkább sehogy nem jutnának át. A Szovjetunió szétesése után a védelmi fejlesztések 80%-a a rakétás erőkhöz ment, a szárazföldi hadsereg rohad szét, a kevésbé prioritásos katonai körzetekben hetvenes, néhol hatvanas évek technikájával vannak felszerelve. Grúzián így is röhögve végigmentek, ukránokkal is ellenének (legalábbis a Krímet most már megvédenék), de már a lengyelekbe beletörne a foguk.

katpol.blog.hu/2014/01/12/szarnyaszegett_sas_avagy_oroszorszag_nagyhatalmisaga_es_a_vedelmi_reformok_iii

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures

Measurer 2014.03.03. 00:59:01

@Sir Galahad: Valóban, kicsit várni kellener Putyin lehitlerezésével:

Pl.: "Aleksandr Muzychko is a notorious nationalist leader. Back in 2007 he pledged to fight against "communists, Jews and Russians"
rt.com/news/ukraine-right-sector-militants-210/

A magyar kormány praktikus józansága igazolható,(Nyugat)Ukrajna ajrópaizálásának passzát szelét Amerikából fújják.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.03. 01:03:00

@Measurer: :)))))))))))) Te agyalágyult fasz! Ha én most kiemelem a 90-es rendszerváltó elitből az antiszemita Csurka Istvánt, ez akkor egyben azt is jelenti, hogy az egész magyar demokratikus ellenzék fasiszta volt? :D :D

A legostobább orosz propagandát toljátok, ráadásul észre sem veszed, hogy saját elvbarátaiddal csinálsz közben magadból is hülyét :D :D :D

Végül pedig a tények kedvéért azoknak, akik szerint az ukrán ellenzék csak fasisztákból állna, ahogy a moszkvai propaganda és a fideszes/jobbikos kommentelők sugallják: A Majdanon hatlomra került ukrán ellenzék három pártjának 2012-es ukrán országgyűlési választásokon elért százalékos aránya: Timosenko pártja 35%, Klicsko pártja 15%, Szabadság Párt, 10%. A két jobbközép párt 45%-os többségben van a 10%-os szélsőjobboldali párttal szemben.

Majd jövőre megint megpróbálod.

griffvacsora (törölt) 2014.03.03. 01:03:58

Apropó, sikerült már valahogy kideríteni, a Krím megszállása konkrétan hogyan is segít feloldani az oroszokkal szemben érzett állítólagos ellenszenvet?
Amely egyébként messze nem általános, és véletlenül sem fordult olyan jellegű oroszüldözésbe, amilyen a (poszt?)szovjet agitproposztály éppen a világ pofájába hazudik. (Persze ott vannak a környéken a náci és félnáci ukrán idióták is, de azért bájos, hogy felváltva megy a 'minden tüntető véres szájú náci', meg a 'tartsátok őket kordában', mondjuk a komisszárokat sosem a logika iránti rajongásukért szerettük.)

Nem derült még ki? Na jó, adott volt, hogy a Kedves Vezér 'Magyarország mindig is a Kreml barátja volt' ukázát kik fogják lelkesen keblükbe fogadni, csoda, hogy egyáltalán ennyi tudja használni a zinternet. :)

Hihhetetlen 2014.03.03. 02:56:48

Off:

Én azt szeretném érteni, hogy hogyan van az, hogy olyan arcok, akik még egy hónapja is minden sarokban megbúvó kommunista agitátort láttak és mindenkire ugrottak akin pirosas árnyalatú nyakkendő volt (kivéve Pozsgayt, Csintalant stb. persze) azok ma tökéletesen magától értetődőnek tartják, hogy Oroszország Grál lovagként bevonul a Krímre és ott elhozza a békét, rendet és boldogságot mindenkinek.
NERtársak! Ezt így hogy? És holnap kivel leszünk? Meg tudjátok mondani?

On

röhögő 2014.03.03. 09:15:26

@Hihhetetlen: Mit vársz azoktól, akik Viktort követve évente többször váltják a nézeteiket?

Mezga Geza (törölt) 2014.03.03. 09:15:38

orban nem csak elvtelen de merhetetlenul buta is. magyarorszag hanyszor jott ki jol diktaturakkal valo szovetsegbol a vilag elleneben?

2014.03.03. 09:16:09

Azért én kicsit pontosítanék ezen a dolgon.

1.) Azok az országok, akik most egy szuverén államba való intervenció miatt aggódnak, gond nélkül megtámadták Afganisztánt (háború elvesztve), Irakot (sehol egy tömegpusztító fegyver), Líbiát (az ENSZ BT határozatot meg sem várva). Méghozzá az orosz és kínai ENSZ BT álláspontot nem egyeztették, ergo precedenst teremtettek az ilyen jellegű műveletekre.

Ez az utolsó egy az egyben USA, UK és kiemelten Franciaország bűne.

2.) Nagyon nem mindegy, hogy egy területen kik élnek. Tegyük helyre, hogy Irakban, Afganisztánban, Líbiában vagy Szíriában semennyi amerikai, brit, stb. sem él, senkinek nem hívta oda őket, a helyiek majdnem annyira utálják őket, mint egymást (ha csak nem jobban). Ukrajnában meg több orosz él, a határmenti egybefüggő tömbben, mint magyar Magyarországon. Ráadásul a terület mindig is orosz volt, az ötvenes években lett Ukrajnához csatolva, mikor a SZU felbomlása még elképzelhetetlen volt. Tehát maradjunk abban, hogy Kelet-Ukrajna és a Krím orosz érdekeltségi terület. Nem Kievet akarják meghódítani, heló.

3.) A világon mindig minden nagyhatalom, legyen az demokratikus vagy diktatórikus, azt tette meg, amit lehetett, nem pedig azt, amiről mások azt gondolják, hogy lehet. Teljesen egyértelmű, hogy az elmúlt 20 évben a nyugati hatalmak messze túllőttek minden elképzelhető határon, kezdve a délszláv háborútól Líbiáig.

4.) Ami a háborúk történetéből ki szokott maradni, hogy mi lesz az ottani lakossággal. Namost, a "demokratizálódó" Ukrajna új vezetésében hangot kapnak a nacionalista, extrém szélsőjobbos erők is, amelyek az ország lakosságának egynegyedére úgy tekintenek, mint "oroszul beszélő ukránokra", ami szintén ismerős lehet a magyar füleknek. Nyilvánvaló, hogy az új vezetés alatt a kisebbségek jogai nagy veszedelembe kerülnek majd. A kisebbségek jogai amúgy Oroszországban sem jobbak, csakhogy ott ők a többséghez tartoznának, így alapvetően jobb soruk lenne. Arról nem is beszélve, hogy az illető terület annektálása során az ottani lakókból Putyin bezzegországot csinálna, míg az új ukrán vezetés alatt csak szívnának mind kulturális mind anyagi értelemben.

DezInf 2014.03.03. 09:16:32

@Csehszlovák Kém:

Gratula:)))

Nem semmi amit elértél a blogoddal!

A sok hülye házhoz jön a pofonért.
Saját maguk bizonyítják, mennyire nincsenek tisztában még a közelmúlt tényeivel sem.

Ezek még most is azt hiszik, hogy a pánszlávizmus élharcosa vagy, pedig csak a tükröt tartod eléjük:)))

További jókat ..... amíg bírod gyomorral.... remélem kitartó leszel :)

Laci A Lakli 2014.03.03. 09:17:41

Tisztelt Csehszlovák Kém, bocsass meg lehett, hogy egy bites vagyok, de rohadtul nem ertem a logikadat, amit a cikkjeid suggalnak.
Eloszor is irsz egy cikket, hogy az ukran neonacik, hogyan rombolnak es mekkora naci veszely van a "forradalom" miatt Ukrajnaban. Majd amikor ezek a buszke forradalmarok eluzik a demokratikusan megvalasztott elnokot. Letrehoznak egy olyan parlamentet amire meg senki nem szavazott es az egyik elso intezkedesuk a kisebbsegi nyelvek korlatozasa (szerencsere az uj elnok ezt megvetozta)- Emiatt nyugodtan allithatjuk, hogy az ottani naciknak van befolyasuk-. Ennek folyomanyakent jottek az oroszok akiknek csak a Casus Bellije egyezett Hitlerevel (de lassuk be mnost nem alaptalanul), hogy azert ezt mar nem hagyjak es felelosen kiallnak az ukrajnai nacik ellen a sajat veruket... Emiatt rogton az oroszok lettek az uj "nacik"! Azok lettek az "uj nacik", akik most a "nacik" ellen harcolnak. Bocsass meg, de ha csak a Te blogodat olvasom akkor sincs semmi ertelme az egesznek!

2014.03.03. 09:17:48

Most tényleg így akar minket egyszerű állampolgárokat felkészíteni a média a harmadik VH-ra, hogy folyton ilyen cikkeket nyomnak?

Fekete Pestis 2014.03.03. 09:18:01

@tarsolya:
"Magyarország egyetlen racionális dolgot tehet, semleges marad."

Nem.
Magyarország egyetlen racionális dolgot tehet : megpróbálja eladni Putyint a Nyugatnak minél több tál lencséért.

Ez a Realpolitik - a nyugatiak is ezt tették 56ban, Putyin is ezt teszi, M.o-nak is ezt kell tenni.

Swind 2014.03.03. 09:18:10

Az még nem volt, hogy az Oroszoknak pont olyan a Krím, mint nekünk Erdély? Tágabban értelmezve akár egész ukrajna is, de a Krím a maga 80%-val mindenképp.
Az Oroszok úgy gondolják, hogy van egy lehetőségük visszaszerezni valamit a 90-es évekbeli Trianonjukból. Nem védem őket de maradjunk objektívok, mi magyarok nem próbálkoznánk be ha komoly lehetőségünk lenne, hogy visszaszerezzünk valamit az elcsatolt történelmi területeinkből, ahol ráadásul többségben vagyunk?? Egyébként itt érdemben csak egy másik nagyhatalom polgárainyilatkozhatnak, minden más hamis illúziók arról hogy a véleményed számít egy nagyhatalommal szemben, a köhög a bolha tipikus szép esete.

Fekete Pestis 2014.03.03. 09:18:43

@Csehszlovák Kém:
"Csakhogy fel kell tenni a kérdést: mégis milyen lehet egy ilyen népszavazásnak az eredménye az orosz tankok, és gépfegyverek árnyékában?"

Hehe, Hruscsov mondta, amikor a párttitkárválasztás elött für alle fälle tankokkal vetette körbe a Kremlt, hogy

"11társak, aki rám szavaz, leteheti az egyik kezét". ;)

Fekete Pestis 2014.03.03. 09:19:07

@Buday András:
"ukránok csak egy demokratikus úton megválasztott elnököt buktattak meg"

1. Szerinted az olyan baromira demokratikus, ha valaki az ávóval a népbe lövet?

És tulképpen 56ban is egy törvényes kormányt buktattak meg a magyarok, mert ugye nemzetközileg az is el volt ismerve.

2. Megnézném, mit mondtál 2006ban a gyurcsány féle tömegoszlatásról.

3. Az ember esze megáll, hogy a végén a jobboldal lesz az oroszbarát. Holott idáig pont az volt a selling pointja, hogy a baloldal=kommunisák ( ami implikálja az oroszbarátságot is). nem is beszélve arról, hogy 2007-08ban teljes joggal bírálta a gyurcsányi "orosz nyitást".

2014.03.03. 09:19:42

@Hihhetetlen: Annak idején Földnélküli János pl áttérítette volna Anglia népét az iszlám hitre, kilincselt Marokkóban, mivel már a római egyháznak is elege volt, hogy János a saját érdekei miatt tönkreverje idegen, francia segítséggel a saját országát. Jánosnak is voltak patkányai biztosan, Orbánnak is megvannak a sajátjai. János idejében nem volt net, szóval azok a patkányok rejtve maradtak.

citrix 2014.03.03. 09:19:46

Fábri Sanyitól,csak tiszta forrásból:Látogassa meg a Szovjetuniót mielőtt a Szovjetunió látogatná meg Magát!

Berzengő 2014.03.03. 09:20:20

@ "A krími esetből tisztán látszik: Vlagyimír Putyinnak ennyit jelent egy nemzetközi szerződés vagy megállapodás...Jó példa erre ahogy a V4-es országok politikusai nyilatkoznak az ügyben. Magyarországon egy semmitmondó külügyi nyilatkozaton kívül"

Pontosan emiatt okádék amit a magyar Kormány a lapulásával csinál. Ez a szerződés ugyanis nem más, mint a BUDAPESTI Memorandum!

Nesze annyit ér a magyar név a jövőben!
Semmit.

lilalalilalázik 2014.03.03. 09:20:35

Elképesztő volt végigolvasni a kommenteket, rémísztő, hogy ennyien nincsenek tisztában alap fogalmakkal ("szuverenitás" stb.). Tényleg az az ember érzése, hogy Magyarországon teljesen felesleges iskolákat fenntartani...

@Hihhetetlen: ez nem a NER-től van. Egyszerűen Magyarországon elképesztően alacsony színvonalú az oktatás és emiatt generációk nőnek fel úgy, hogy semmit nem tudnak a külvilágról csak azt amit az összeesküvés elméletek "szállítanak" nekik előemésztve, leegyszerűsítve. Nyelveket nem beszélnek, külföldre alig járnak. Teljes csőd.

Berzengő 2014.03.03. 09:20:55

@ " aki szerint ikonikus, hogy Oroszország a hitleri Németországhoz hasonlóan védelmet akar nyújtani más országokban élő nemzetiségi polgárai számára. "

Nincs egyedül

_______

MORVAI akár FEGYVERREL is MEGVÉDENÉ a kárpátaljai magyarokat

2014. február 27.

index.hu/kulfold/ep/hirek/2014/02/27/morvai_akar_fegyverrel_is_megvedene_a_karpataljai_magyarokat/

_______

Berzengő 2014.03.03. 09:21:15

@ Mi a gond, csak azt teszi amit a magyar képviselők, Jobboldali Media akarnak !

_________
Fideszes képviselő: Nyolc év múlva lehetséges a határrevízió

www.hir24.hu/belfold/2012/08/15/fideszes-kepviselo-8-ev-mulva-lehetseges-a-hatarrevizio/

mandiner.hu/cikk/20120817_koszegi_zoltan_teljesen_komolyan_gondolom_trianon_reviziojat

Nem kizárt, hogy már nyolc év múlva, a trianoni béke századik évfordulóján hivatalosan is FEL LEHET VETNI A REVÍZIÓ KÉRDÉSÉT - mondta Kőszegi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője a kronika.ro tudósítása szerint.

A képviselő ezt az Erdélyi Magyar Ifjaknak a hargitai Borzonton rendezett hagyományos nyári táborában jelentette ki. Kőszegi szerint ehhez mindössze annyi kell, hogy a Fidesz tovább tudjon erősödni, és sikerüljön hazánkat gazdasági és más tekintetben is erős országgá tenni. A fideszes politikus meglátása szerint erre már akár nyolc év múlva is sor kerülhet.

Mandiner: Egész pontosan azt mondta, hogy a revízió elkerülhetetlen, és erre akár nyolc év múlva sor kerülhet. Felelőtlen nagyotmondás volt, vagy komolyan gondolta?

TELJESEN KOMOLYAN GONDOLTAM.

_________

"Magyarországnak fel kell készülnie arra, hogy akarja, nem akarja, vissza kell fogadnia Kárpátalját. Legalábbis annak magyar többség által lakott, trianoni határ menti részeit. "

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OQhtc2uVUvg#t=0
______

a szürkebarát ötven árnyalata 2014.03.03. 09:21:26

@wallenberg8805: És mit fogsz mondani, ha majd bevonulnak a Hévízen zsacsiáztató nyugdíjas aparatcsikjaikat megvédeni. Megmondom: semmit. Fél perc alatt beverik majd a pofádat, és örülhetsz ha a feleségedet csak a század fele fogja megerőszakolni.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.03.03. 09:21:55

vicces világ van
alig telik el egy hét és atomerőműszakértőből mindenki had-kül-összeesküvés elméletek és nemzetközi diplomácia feketeövessé vált. a meglévő orbángyűlölet mellé.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.03.03. 09:22:16

Nem az a kérdés, hogy Putyin az új Hitler-e. Mert az ilyen kérdések történelmietlenek. Inkább az a kérdés, hogy most a nyugati erőtlen, eszköztelen demokratikus közösség áll szemben egy féldiktatúra hatalmi ambícióival.

Az ukránok állama nem egységes, keleten sok az orosz, meg megdobálták őket orosz útlevelekkel is, így teremtve alapot a beavatkozásra. Nem egy jó vonal ez.

Az oroszokat nem bántotta senki eddig Krímben, ez nem olyan, mint az ex jugo államok, ahol népirtások voltak, persze, hogy szét kellett darabolni, elkülöníteni a feleket. Nem értem mi ellen akarja megvédeni őket Putyin.

Mindenesetre nagyon vicces, hogy a magyar kormánypárt, amelyik még pár éve is köpködte az oroszokat, szépen letérdelt szopáshoz Vlagyimir Vlagyimirovics elé. Amolyan térdre, imához módon, mélytorokkal, ahogy Közép-Ázsia diktátorai tudják csak. Gusztustalan. Elvtelen. Már annyiszor fordított köpönyeget Orbán, hogy maga se tudja merre tart és következetesen megy szembe az EU értékeivel.

Igazat mondott, amikor azt mondta: „A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát. Az önök párttársai ellen, ezt ne feledje el”.
Tehát őt csak személyes ambíciók mozgatták, nem a diktatúra zavarta, abban a családja elég jól élt, ő akart diktátor lenni. Lesz is.
Meg ugye: pay no attention to what I say to get elected. Ez Orbán ars poeticaja és ez lesz a sírfelirata is. Persze csak úgy, hogy az ünneplő tömeg ráfújja festékkel a mauzóleumára. De még az is lehet, hogy a Kreml falában temetik el. Sok helyet nem foglal majd hosszában, a kis felcsúti liliputi, csak a pocakja miatt kell majd neki nagyobb kripta. Ugye a kövérség a halála neki...

Republic Forever! 2014.03.03. 09:22:26

"Ukrajnában nem fülkeforradalom, hanem valódi forradalom történt, a népakarat legitim kifejezése, amely során elkergették egy idegen rezsim bábjának sleppjét."

Janukovics nem volt az orsz rezsim bábja. Elég szerencsétlenűl lavírozta országát az EU és Moszkva érdekei között, de ezt is jószándékból, hogy - tudván Ukrajna ütközőállam - pénzt, stabilitást és fejlődést teremtsen keleti szomszédunknak. Aztán az eu-s társulási szerződés aláírásának elnapolásával egyszercsak elnavigálta magát, rossz döntést hozott, és az egyébként többségében európabarát társadalomná ez amúgy joggal kiverte a biztosítékot. Az események odáig jutottak, hogy legvégűl született egy törvényes megállapodás hatalom és ellenzéke között - benne előrehozott választásokról (!), ami után egy nappal tetszik nem tetszik közönséges államcsíny történt.

Ukrajna a múlt őszi utcai demonstrációk kezdetéig demokratikus jogállamnak számított - nyilván ezernyi korrupcióval, problémával, de akkor is úgy ahogy jogállamnak. Legalábbis nem nagyon láttam, hallottam senkit - küldföldi hatalmakat, nemzetközi jogvédő szervezeteket egy ügyön kívűl a demokrácia, a jogállamiság ukrajnai betartására felszólítani. Persze, a Timosenko börtönbezárásának ügyét folyamatosan életben tartották, de ezen kívűl én nem tudok olyasmikről, amikor határozottan felléptek volna, amelyek miatt bármikor alapból kérdőjeleződött volna meg a demokrácia léte Ukrajnában, ill. amik miatt diktátornak lehetett volna nevezni az amúgy törvényesen megválasztott ukrán elnököt.

apro_marosan_petergabor 2014.03.03. 09:22:33

Sokan meg vannak lepve Putyin lépéseitől.
Miért gondolták, hogy horkolva tűri az orsoz medve, hogy közvetlen határán amerikai pénzből, amerikai zsebben tartott elnököt neveznek ki, aki mellesleg eddig egy szintén amerikai zsebben tartott (mostanáig börtönlakó)kalózkisasszony alsóneműjéből bújt ki?
Miért gondolták, hogy ha Hodorkovszkijt nem lehetett lenyomni a torkán, most Hodorkovszkij II-tőt le lehet.
Az egypólusú világnak vége van, s ezzel Magyarország jobban jár - ha nem szoclib erők vezeteik, bambán s szolgalelküen.

ne most (CX) 2014.03.03. 09:22:42

Valójában az orosz jelenlét lecsillapitotta a polgárháborús kedélyeket. Nem nézheti, hogy káosz legyen Ukrajnában. Kénytelen lesz hozzászokni egy népesebb ellenzékhez, jót fog tenni neki.

griffvacsora (törölt) 2014.03.03. 09:22:46

@Csehszlovák Kém:

Önmagában a 'parlamenti százalék' nem jelentené, hogy a terepen is ilyen volt a felosztás. Viszont a rendelkezésre álló adatok épp azt mutatják, hogy a tüntetők között a nácik aránya még 10%-nál is kisebb volt. És persze még őket is sikerült nagyjából féken tartani, azért kíváncsi vagyok, hogyan próbálják eladni azt a 'szervek', hogy a kétszázezer vérengző náci (akiket állig felfegyverezett az, őőő, az IMF!) áldozatai tizedannyian ha voltak, mint a kormányszervek által elrabol/megkínzott/megölt civilek. (Persze egy ártatlan áldozat is sok, bármelyik oldalról legyen is szó.)

Az meg, hogy a berkutosok, vagy a 'sima' rendőrök közül hány halt meg valóban, hány attól, hogy beleszaladt a tarkója egy orosz golyóba, mert nem akart civileket ölni...

Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2014.03.03. 09:22:50

@Pistának jó lesz: sztálin halála után egy szűk 40 évig azért még "elvegetált" a birodalma...

seahawks 2014.03.03. 09:22:57

háború lesz és mi sem maradunk ki belőle.

Mezga Geza (törölt) 2014.03.03. 09:25:26

@Fyall: mindig vicces latni az ellensegem ellensege kommunista elv alkalmazasat. Afganisztan a talibokkal, libia khadfival, a kurdkkat harci gazzal irto szaddammal milyen baro helyek voltak. A hataron tuli magyarokat ert serelmeken joggal vagyunk felhaborodva masok nem szamitanak? Nevetseges vagy.

a szürkebarát ötven árnyalata 2014.03.03. 09:32:39

@wallenberg8805: Máris indulhatsz végrahajtan. Vonulj be szépen.

Mezga Geza (törölt) 2014.03.03. 09:32:50

@Republic Forever!: "amelyek miatt bármikor alapból kérdőjeleződött volna meg a demokrácia léte Ukrajnában, ill. amik miatt diktátornak lehetett volna nevezni az amúgy törvényesen megválasztott ukrán elnököt."

A demokratikusan megvalasztott elnok euro milliokat lopott mindenhova a csaladtagjait, haverjait ultette. Aligha erre kapott felhatalmazast, ezert dictator. Hitlert is megvalasztottak, akkor o se diktator?

benkoo 2014.03.03. 09:42:40

azon sem lepődnék meg ha USA és OROSZo. megállapodott volna a háttérben... amcsik játszhatnak keleten.. putyin meg kért ennyit... ennyi

Ne érdekeljen! 2014.03.03. 09:42:55

@Csehszlovák Kém: akkor ez most olyan, hogy a mi megszállásunk jó, a más megszállás meg rossz.

Tehát nem az érdekel, hogy a nép hova akar tartozni, hanem az, hogy egy mesterségesen létrehozott határ ne változhasson. Már értem...

a szürkebarát ötven árnyalata 2014.03.03. 09:43:18

@odamondó: Háát, ha lehetne választani, akkor én élnék a lehetőséggel.

a szürkebarát ötven árnyalata 2014.03.03. 09:45:06

@Kim Jong il: Talán Szaddam Husszein véres rendtartása jobb volt? Lettél volna ott, akkor kurd?

a szürkebarát ötven árnyalata 2014.03.03. 09:50:18

@Krisz11: Rosszul emlékeszel. Ahova annak idején betoloncoltak az egy másik képződmény volt: a varsói szövetség. Ja és a társförmedvénye a kgst. Könnyen felejt a magyar, és ez nagy baj.

Nagykevély 2014.03.03. 09:53:07

Erre megy ki a játék, ahogy a legcsekélyebb esélye felmerül bármilyen területi változásnak a térségben tótunk kidagadt nyaki erekkel üvölt :)
Pár bejegyzéssel hamarabb ügyes nyelvcsattintásokkal szopta a Vörös Hadsereg és Sztálin elvtárs faszát.

Occam beretvája 2014.03.03. 09:53:17

Követelem hogy a bátor demokrata cseh és szlovákia hadserege védje meg a krím-félszigetet a zimperialista oroszoktól.
Do tahó pogártárs vezetésével. :-)

Mezga Geza (törölt) 2014.03.03. 09:53:26

Az egesz ugy jol mutatja orban viszonyat a hataron tuli magyarokhoz. A penz amit majd a paksi uzletbol lehet lopni tobbet er mint megszolalni a karpataljaiak vedelmeben.

neiro 2014.03.03. 09:53:38

Az ugye megvan, hogy Krím 1954 óta tartozik "Ukrajnához" már ha ezt a területet lehet pontosan, 1994 előtt érvényesen definiálni... orosz fegyverek árnyéka, értjük, stb. de ettől eltekintve miért lenne az ördögtől való egy népszavazás ??

Találós kérdés: Tennyson versében - "Noble Six Hundred" - pontosan hol történt és kik is a szembenálló felek :-)

fvipera 2014.03.03. 09:58:47

@csakférfi: ha jól értelek, már megint elveszítettük a 2010-ben fülkeforradalommal visszaszerzett szuverenitásunkat. más szavakkal: sem érdek-, sem értékalapon nem magyarázható, hogy a kormányunk leszopja putyint. senki nem beszél arról, hogy intervenciós hadsereget kellene küldenünk az oroszok ellen a Krímbe, csak arról, hogy annyit illene mondanunk: ez így nem jó. mert tényleg nem jó. és az is elég nyilvánvaló, hogy csak azért nem mondjuk, mert orbán és s. lajos sokat szeretne lopni a paksi beruházásból. ugye?

fvipera 2014.03.03. 09:58:56

@Occam beretvája: gondolom más blogokban bőszen kommunistázol.

Capt. Hindsight 2014.03.03. 10:04:49

Most már értem, Viktor miért mondta hogy fegyverbe, meg fújjuk a kürtöket!

Danubium 2014.03.03. 10:12:21

"Tátott szájjal bámuljuk kényelmes fotelünkből mi a franc történik a Krímen, kezünkben csipsz és kóla: az van gyerekek, hogy az orosz medvének kedve támadt a friss húsra, körbenézett, talált egy ízletes darabot, amit rögtön magáévá is tett."

Az érdekszféra fogalma érthetetlen számodra. az elcseszné azt a szép érzelmes narratívácskádat.

BattleCry (törölt) 2014.03.03. 10:12:41

Jöjjenek csak az oroszok. :)

Nekünk jó, ha itt lesznek, mi védve vagyunk Paks miatt.

Az meg, hogy mi lesz a rabszolganép szlovákokkal, meg a fosógalamb csehekkel... Kit érdekel ?! :)

Ha ügyesek vagyunk, elérhetjük az oroszoknál,hogy visszaadják majd az elcsatolt területeket. :)

Jaj de szar lesz neked akkor kém.:)))

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.03. 10:12:51

@alapos: De mindig adsz neki új esélyt, hiszen jössz olvasni. Sőt, még kommentelsz is. Minek?

Danubium 2014.03.03. 10:12:57

@Mezga Geza: Gyurcsány Ferenc se megszorításokra kapott "felhatalmazást" akkor ő is diktátor volt?

Diktátor = akit az önjelölt jogharcos annak bélyegez. Ennyi.

vezér01 2014.03.03. 10:24:03

@Csehszlovák Kém: "Krímet egy idegen nagyhatalom foglalta el" Lószart,mama!
Évszázadok óta egy -cári majd szovjet -
birodalom része.Közigazgatásilag meg az amúgy ukrán származású Hruscsov csatolta
1954-ben az Ukrán SzSzK területéhez.Lakóinak megkérdezése nélkül-
natürlich !

liebend 2014.03.03. 11:15:40

ne értsétek félre, nekünk az a jó, ha van egy független Ukrajna köztünk és az oroszok között. De mondja már meg nekem valaki, mi a véreres f.szért kellett az EU-nak integrációval kecsegtetni Ukrajnát? Mit gondoltak arról, ha realizálnak egy társulási folyamatot egy alapvetően atlantista elkötelezettségű EU részéről, akkor azt tétlenül végignézik az oroszok?!

doktor.dikhed 2014.03.03. 11:15:47

Az oroszok legalább annyira rá vannak szorulva az Európából érkező pénzre, mint amennyire Európa a gázra. Nem lesz itt semmilyen elzárás.

jia.sipa.columbia.edu/russia-and-europe%E2%80%99s-mutual-energy-dependence

Mezga Geza (törölt) 2014.03.03. 11:15:55

@Danubium: csak hogy jobban ertsem az ertekrendedet engedj meg egy kerdest. Hitler diktator volt? Megvalasztottak, a lakossag nagy resze tamogatta az antiszemita eszmeket.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2014.03.03. 11:16:02

amennyi agyhalott itt "kommentel" ez már valamiféle rekor lesz.

szonár 2014.03.03. 11:16:16

Én is a demokratikus világ része vagyok, és számomra egyáltalán nem elfogadhatatlan, ami történik. Kínos.

bonbonpuli 2014.03.03. 11:16:21

@Csehszlovák Kém:

Én csak arra lennék kíváncsi ha tegyük fel Szlovákia akarna annektálni és megszállni egy magyar megyét, vajon mit szólnál hozzá? Vajon ki lenne a demokratikus akkor? (Tuti hogy akkor is Szlovákia neked)

Trog_Air 2014.03.03. 11:17:13

@Csehszlovák Kém: Tenyleg losz.rt se tudsz tortenelembol. Csak nehany nev: Szonyi Marton, Voros Janos pl. Tessek utananezni, kik voltak ok. Ja, jut eszembe, a Deli Palyaudvarnal van egy emlekmuve a Budai Onkentes Ezrednek.

A kisebbsegekrol annyit, hogy amikor megvoltak a becsi dontesek, akkor a masodik vilaghaboru elott (es alatt) a frissen megalakult kassai Magyar Kiralyi Repulo Akademian a repulotiszt-jelolteknek pl. kotelezo tantargy volt a szlovak nyelv tanulasa. Es akkoriban Kassan kisebbsegben voltak a szlovakok! Nem latom, hogy manapsag pl. hany szlovak katonai iskolaban volna kotelezo studium pl. a magyar nyelv.

Apropo: A nagy muvelt szlovakimadat kozben meg azert azt se felejtsd el, hogy a masodik vilaghaboru alatt nemcsak csehszlovak partizanok voltak. Mond valamit ez a nev, hogy Josef Tiso? Vagy Andrej Hlinka? (Tudod, Hlinka-garda, akik nemcsak ugy vonultak neptancos-ruhaban, mint a magyar garda, hanem pl. eloszeretettel oltek zsidokat. Olyan hatekonysaggal, hogy Szlovakiaban a zsidosag 80%-a!!! elpusztult. Magyarorszagon kb. a ketharmada.)
Ja es a Hlinka-garda segitsegevel vertek le pl. a szlovak nemzeti felkelest 1944. oktober vegen. Persze Hlinkat, Tisot, meg a tobbi ilyet nepbirosag ele allitottak (meg kivegeztek), miutan bevonultak az oroszok.

Aztan ugy eszembe jut az is, hogy ki a tokomnek keresik fel a sirjat a szelsoseges szlovakok minden evben? Csak nem a Tisoet...? Oszinten szolva elegge kovetem a hireket. De egyszer sem lattam olyat, hogy pl. Horthy csaladi sirjanal a magyar garda kart lengetne. Esetleg tudnal mutatni ilyen videokat, kepeket?

Meg az is foglalkoztat, hogy ki is volt az 1993-tol az euro bevezeteseig kiadott 1000 koronas bankon? Hmm. Csak nem a Hlinka?

Ennyit a "naaagy szlovak felkelokrol". Ugyanolyanok (sot, bizonyos tekintetben rosszabbak is ) voltak, mint barmelyik naci csatlos.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2014.03.03. 11:17:22

Csak ismételni tudom magam:
Mindenféle nacionalista uszításnak egyetlen célja van: a figyelemelterelés.
Figyelemelterelés arról a kizsákmányolásról, amely minden országban létezik. A magyarnak is legnagyobb ellensége nem a román, a szlovák, vagy más, hanem a magyar! Mert minek lehet nevezni azt az újgazdagot, aki minimálbéren, vagy afelett kevéssel dolgoztatja alkalmazottait, mialatt neki több háza, nyaralója, kocsija is van, és déltengeri szigeteken nyaral? De újabban már nem is kell alkalmazottakat felvenni, ha bankban fialtatja pénzét. Így a kizsákmányolás akár láthatatlanná, megfoghatatlanná tehető. De nem különb az a politikus sem, aki lényegében az újgazdag réteg kiszolgálója, és a vagyoni különbségek fenntartásában érdekelt, mert neki is csurran-csöppen valami. Miféle demokrácia az, ahol egyeseknek 2-3, sőt több lakásuk van, és rengeteg embernek nincs saját lakása évtizedek munkája után sem, vagy a devizahitel adósrabszolgaságában sínylődik?
Vagy: tudtad-e, hogy Magyarország külföldi adósságát teljes mértékben fedezné az 1990 után külföldre menekített vagyon? Kb. 200 milliárd dollárról van szó, amelyet a magyar néptől újgazdagjaink kiloptak az országból. Ukrajna esetében is most derült ki, hogy 2000 óta 70 milliárd dollárt loptak ki onnan az oligarchák. Ott is ez kb. megfelel az államadósságnak.
A nacionalista uszítás egyetlen célja elterelni a figyelmet ezekről az égbekiáltó igazságtalanságokról és rablásokról, hogy a magyar szerencsétlen elnyomott ember ne saját vérszívói ellen forduljon, hanem az ugyanolyan szerencsétlen ukrán, román, szlovák, szerb stb. ellen. Marxnak és Engelsnek ebben igaza volt. Ezt jól jegyezd meg!

A mostani, konkrét ukrajnai helyzettel kapcsolatban szerintem a megoldás Ukrajna föderalizálása lenne (hasonlóan a volt Jugoszlávia Bosznia tagállamához). Nincs olyan megoldás, amely teljes Ukrajna szintjén mindenkinek megfelelne egy homogén államon belül.

2014.03.03. 11:29:40

@bonbonpuli: Szlovákia annektált magyar megyét? :O :DD

2014.03.03. 11:30:03

@FILTOL: Némi olvasottság elég, hogy az orosz érdekekkel és érdekérvényesítéssel tisztában legyen bárki. Aki ezt érti, tuti hogy nem kér belőlük.
Az Orbángyűlölet is érdekes kifejezés, gyűlöletről nem lenne szó, egyszerűen a parlamenti pártok (nincs kivétel) szűklátókörűsége a magyar nép polarizációjára és a piacgazdaság visszafogására korlátozódik. Orbánék rá is kontráznak erre most. A szerencsés az lenne, ha mind belebukna, sajnos az úgynevezett baloldalnak az ukrán balhéból előnye származhat.

平八 2014.03.03. 11:30:08

@Csehszlovák Kém: Ez igaz. Ott volt '48, '56, ahol csak a petárdák durrogtak. Eredeti, kínai, azért volt hangos. Igaz igaz, rég volt, rég volt, tán' még Szlovákia sem vót'.

skip22 2014.03.03. 11:31:01

Oroszok sakkban, mehetünk Iránra!...

neiro 2014.03.03. 11:51:49

@bonbonpuli: Szlovákia ? Magyar megyét ? Ugyan már nekik ilyesmi eszükbe sem jut. Mondhatnám nem nem soha. :-)

Persze leeshetne az tízfilléres, hogy Putyinnak nem lehet célja Ukraja részekre szakítása (ugyanis ha sikerül a maradék Ukrajna belép nemcsak az EU-ba hanem a Nato-ba is).

zabiela 2014.03.03. 12:06:44

Az az Ukrajna soha nem lehet már Oroszország része rész elég távol áll a realitásoktól, nyugodtan nézd vissza az elmúlt 100, 200, 500, 1000 évet, a határok bizony igen sokat változtak, a mi ezer éves határainkat is beleértve. Másrészt ez a mondat is szintúgy a naivságról és nem a realizmus felől közelít: "amennyiben továbbra is EU-ellenes politikát folytat Magyarország, sőt, komolyabban felmerül az EU-ból és a NATO-ból való kilépés gondolata, tán védettebbek lennénk Moszkva halálos ölelése elől? Ki a jóisten fogja megvédeni akkor az országot?" Gondolod, hogy egy esetleges Magyarországgal szembeni keleti agresszió esetén, az Eu mint gazdasági szervezet bármiféle katonai védelmet biztosítana? A Nato ugyanez, nem vagyunk sem olajország, sem semmi számukra, ha azoknak tekintenének már 56-ban jöttek volna "katonai védelmet biztosítani". A nagypolitikában még mindig az erősebb kutya b.szik elv van érvényben, és igazán akkor fog eldurvulni amikor az elmúlt évek legnagyobb mértékű katonai fejlesztéseit véghezvivő Kína is állást, vagy inkább oldalt választ.... Úgyhogy véleményem szerint az a mondás, hogy aki békét akar készüljön a háborúra itt elég helyénvaló, és egy országnak elsődlegesen meg kell tudnia védeni magát nem számíthat másokra, mert akkor csak oda jutunk mint a furcsa háború idején a II. világháború kezdetekor... a történelem pedig addig ismétli önmagát amíg nem tanulunk belőle, akiben pedig kételyek lennének ezzel kapcsolatban keressen rá mit lépett 1939. szeptember 2.-én Svájc a körülötte folyó agresszióra....

Helmut von Offenburg 2014.03.03. 12:06:51

A nagy jenki - és általában azoknak a "kiválóan" működő nyugati demokrácia seggnyalóinak egy jó tanács: nem kellett volna a medve barlangja elé szarni !

bonbonpuli 2014.03.03. 12:07:05

@dr kotász:

képletesen, akkor úgy mondom ha jelenlegi határok esetében Szlovákia akarna újabb magyar megyét ellopni, az a kérdés hogy ehhez hogy áll a kedves kém

(de valószínű azt mondaná mivel a magyarok nácik, a szlovákok demokratikusak ezért nekik mindent szabad majd, kitelepíteni ismét, vagyonelkobozni mindent mint anno, betiltani a magyar nyelvet stb, mert ez a legdemokratikusabb dolog, csakhát az immár hivatalosan neonáci magyarországon (ezt is innen tudjuk) nem tudok erről sem, hogy valamilyen kisebbség nyelvét korltoznák vagy állampolgárságát elvennék, de nem baj hiszen mindenki náci és ez a lényeg, szerintem a macskám is az)

jogalany 2014.03.03. 12:39:13

Mikor fogja valaki Notradamus centurióiból kiollózni Putyin kék turbánját?

levento 2014.03.03. 12:39:19

@BattleCry: "Jöjjenek csak az oroszok."De csak hozzád hogy megerőszakolják a szádat,meg mindent ellopjanak amit csak tudnak,mert ezt csinálták velünk mikor úgymond megmentettek minket a németektől!Szegény mamám mesélt egy-két dolgot hogy miket művelt ez az undorító barbár horda!Kösz de az én családom nem kér belőlük többet SOHA!!!!

2014.03.03. 12:39:35

@bonbonpuli: Ezen analógián végigfutva, ha te történetesen kirabolnál egy bankot, a nagymamád biztosan falazna neked, tehát a nagymamád bankrablókat támogató tettestárs. Tény.

Nem nagyon izgat, hogy ezen a blogon kit náciztak, nem érdekel mert a provokatív blogok leginkább a google addwordsre hajtanak, de te sem vagy különb ezzel az érdekes fikcióval, hogy Szlovákia annektál(na). Na :)))

BattleCry (törölt) 2014.03.03. 12:39:50

Index percről percre:

" Nem szabad hamis indokkal megszállni más országokat Csonka Anna
márc. 3. 09:35

John Kerry amerikai külügyminiszter szerint elfogadhatatlan önös érdekből, hamis indokkal megszállni egy szuverén országot. "Ez egy 19. századi magatartás a 21. században" - mondta Kerry NBC-nek. Kerry kedden Ukrajnába utazik, hogy tájékozódjon a kialakult helyzetről és tárgyaljon az ukrán kormánnyal."

Nem sül le a pofájáról a bőr, ennek a senkiházi jenki szemétládának ? A jó édes anyátokat...jöjjenek csak az oroszok, inkább ők, mint ezek a mocsok, képmutató, áldemokratikus tetvedék jenkik és nyugati csatlósai.

Messzi Vetek 2014.03.03. 12:40:07

@bonbonpuli: nem képletesen és nem ha. konkrétan ez a történelem: Szlovákia annektált magyar megyéket. ezekből áll.

és az is teljesen világos, hogyan áll ehhez cseszlovák kém. :)

neiro 2014.03.03. 12:48:40

@dr kotász: Mondjuk Szepes vármegye elhelyezkedéséről eselteg tudsz valamit ?
:-)

Lényegtelen; nem is értem min megy a vita. Háború valszeg. nem lesz. Elszakadt Krím sem lesz. Nem azért mert az EU nem hagyja. Hanem azért mert ez senkinek sem érdeke.

Ami lesz: az ukrán nemzeti forradalom győzelmével szemben, ellensúlyként, egy nemzetközi megállapodás keretében, széleskörű autonómiát kapnak a Krím-félsziget és talán Donyec-vidék lakói.

Ami most történik, az egyszerű alku, kölcsönös nyomásgyakorlás.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.03.03. 12:48:44

@Helmut von Offenburg: Igen, ezt a hibát már elkövették egy páran a történelem során..

2014.03.03. 13:33:55

@neiro: Gondolom a jelen helyzetről érdemes szót említeni, ugyanis döglött macskát, amely már nem mozog, ugye nyávogni sem tud. Viszont ha már történelem, Szepes vármegyében, mint ahogy az egész Kárpát medencében, a magyar betelepült nép, itt szlávok és avarok éltek korábban. Ugyanúgy jogos ezt felemlegetni, mint Szepes vármegye említése.

bonbonpuli 2014.03.03. 13:51:49

Több ezer éven keresztül mindehol tudták mit kell tenni a hazaárulókkal.

Nehéz összehasonlítást tenni az áldozatok között, de szerintem mégiscsak nagyobb bűn több millió ember kárát/utódait érintő/jövőjét/szenvedését/esetleg ebből következve több százezer ember életét követelő hazaárulás, mint egy átlagos gyilkosság.

Ergo amit a "tisztességes" "demokratikus" blogger művel az tömeggyilkosság és ő beszél erkölcsről, szánalmas az a szélsőségesen magyargyűlőlő blog. engem érzékenyen érint és sérti a vallásomat is, be kéne tiltani

neiro 2014.03.03. 13:51:57

@dr kotász: ne viccelj, milyen döglött macska. egyébként ne feledd a cipszerek (szepesi szászok) kiváltságait vagy azt a tényt, hogy nagyjából 1400-1770 között a megye lengyel zálogban volt...

Ugyanez a helyzet a Krímmel is. azt kell látni, megérteni, hogy egy 1994-es egyezmény nem tesz évszázadokat semmissé visszamenőleg; és az a tény, hogy Franciaország és Németország megbékélt Strassbourg helyzetével nem jelenti azt, hogy egész Európában (főleg annak peremén) a hasonló nehézségek automatikusan köddé válnak.

'it's cool to know nothing' 2014.03.03. 13:53:39

@Swind:

Nem tudok róla, hogy mi kitelepítettük volna Erdély teljes őslakosságát, hogy magyarokat telepítsünk helyébe.

jogalany 2014.03.03. 17:38:27

Ukrajna mesterséges képződmény, a Krim félsziget, a Donyec medence, Odessza, és hatalmas területek orosz lakossága is mind orosz volt.
Aszem Te nem érted a jelen realitásait.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.03.03. 17:38:34

@Csehszlovák Kém:
Voltak, 1988-ban. Természetesen vegyi fegyvereket civil lakosság ellen alkalmazni csúnya dolog. Csak ennek ellenére nem értjük, hogy miért pont az az ország indít emiatt katonai akciót, amelynek szintén vannak és szintén használta őket civil lakosság ellen.
Embereket ölni se szép dolog, de ha emiatt Charles Manson és Ted Bundy gyilkolássza le a gyilkosokat, akkor joggal érezzük furcsának a dolgot.

lüke 2014.03.03. 17:38:37

möchte gern:)
az oroszlán- brit, ami és eu-s-bajszát cibálja;
2052-ig használhatja a Krímet, s most
használatát gyakorolja

skip22 2014.03.03. 17:38:42

@BattleCry: Egyetértek! Ez a szarházi banda kölcsönökkel destabilizál, aztán médiában hergeli a nélkülöző népet, majd közülük kiválasztja a támogatandó erőket (értsd: amelyik az aktuális érdekeit legjobban támogatja, ezt az erőt a nemzetközi szinten uralt médiában aztán a pozitív erőként definiálja "lásd: "freedom figfters" Líbiában, aztán hivatalosan is elkezdi pumpálni a fegyvereket és lőszert. Harmadik körben a média felületén keresztül meggyőzi a népet, hogy a "felkelők" győzelme hozza majd el az "igazi demokráciát". Ezután a győzelem beköszöntével jön szabad rablás a nemzetközi sajtó által elkövetett teljes elhallgatás takarásában. Lásd: Líbia és a többi, utóbb kifosztott állam esetében. Jelen esetben a sablon ugyanaz, megfejelve azzal, hogy amíg Ukrajnában az Oroszok erőit lekötik, vezetését a nemzetközi sajtó negatív színben tünteti fel, addig előkészületek folyhatnak az iráni olajmezők megkaparintására így vagy úgy...

csakférfi 2014.03.03. 21:22:59

@fvipera: Volt valaha szuverenitásunk?
Milyen színű?
Esetleg kétfejű sasos?vagy nyilaskeresztes,
vagy olyan sarlós kalapácsos?
Vagy most milyen?
Kíváncsi lennék oszd meg velem légyszi a szuverenitásunk definícióját hogy ne essek már annyira ámulatba.
vagy Te azt képzeled hogy van nekünk olyan?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.03. 23:30:24

@Buday András: @wallenberg8805: Kiderült, hazudtatok. Nem törölte el a nyelvtörvényt az ukrán kormány, mivel nem volt aláírva.

Ezzel az újkeletű oroszpárti fideszesek/jobbikosok egyetlen, hajszálvékony érve is összeomlott.

In: index.hu/kulfold/2014/02/28/blokad_ala_vettek_a_krimi_reptereket/megis_el_a_nyelvtorveny/

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2014.03.04. 12:14:47

Ok, Putyin az új Hitler, viszont a Cseh elnök alig két hete még egy az egyben böfögte vissza Putyin álláspontját az ukrán kérdésben.
www.origo.hu/itthon/20140221-vaclav-klaus-illuzio-hogy-ukrajna-valaha-az-eu-tagja-legyen.html

Ezek után meglehetősen érdekes az események bezzegazojropéercsehek szemben a görbelábúmongolszarokkal jellegű beállítása.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.03.04. 12:17:39

@ikaljan: Mielőtt kommentelsz, nem árt, ha olvasol is, hogy képbe kerülj.

1. Cseh Köztársaság elnöke Milos Zeman. Václav Klaus már rég egy 0,2%-os támogatottságú törpepárt külső támogatója.

2. Klaus rég kiírta magát a komolyan vehető cseh politikusok táborából, az oroszok évekkel ezelőtt megvették kilóra, csakúgy, mint imádott Viktorod.

Így jártál, tudhatnád, hogy mindig csúnya pofára esés a vége, ha felkészületlenül és tájékozatlanul jössz a dotohora kommentelni! :)

gmihaly 2014.03.06. 10:44:43

Kedves Dotoho! Egyes politikusok, firkászok, aktivisták, mozgalmárok képesek kellően át nem gondolt alapelvek szerint, csípőből minősítgetni. Más: Ha Benes 1916-ban nem bujtogat Ausztria-Magyarország szétzúzására, és az nem történik meg, akkor a zsidók emancipációja Magyarországon és az örökös tartományokban megmaradt volna, az antiszemitizmus meg lett volna fékezve, és az elmaradottabb országrészek gazdasági fejlődése arányosabban történt volna. De nem, a brit, francia, cseh tőke a felzárkózó konkurenciát nem gazdasági, hanem politikai-katonai eszközökkel akarta kiiktatni...foly.köv.

zabiela 2014.03.06. 10:44:55

és igen, a történelem ismétli önmagát, az eu-nak ismét csak a furcsa háború szintű tökösségig van mersze reagálni, sőt még addig sem: index.hu/gazdasag/2014/03/05/orosz_oligarcha/ Tanácskozzunk, meg leveleket írjunk, nevetséges, és a cikk írója ezektől hiszi hogy bármilyen téren is megvédenének bennünket... naívság a köbön

lüke 2014.03.06. 11:33:28

na ugye. bajusz cibálás folyik
"A török Anatolia hírügynökség jelentése szerint két orosz hadihajó kelt át kedden a Boszporusz-szoroson a Fekete-tenger irányában. Lehetséges, hogy a Krím felé tartanak.

Korábban a török hadsereg arról számolt be, hogy riasztották a török légierő nyolc F-16-os vadászgépét, miután egy orosz felderítőgép megközelítette az ország légterét a Fekete-tenger déli része felett. Az incidens még hétfőn történt, és a török hítárvonallal párhuzamosan haladó orosz gép végig nemzetközi légtérben maradt"

mohács 2014.03.06. 11:33:46

A Time magazin HITLERHEZ hasonlítja Putint,és ahogy látom,Te is egyetértesz ezzel.Nagyon sokat lehetne erról írni,de roviden a lényeget.Amikor a Bush lebombázta Jugoszláviát,Irakot,Obama Líbiát,le akarta Szíriát,és lehetne a sorrendet a utolsó mondjuk 2O évbe bóven folytatni,akkor miért nem csináltak róluk ilyen képet? Amióta nincs Sovjetúnió nembírnak megukkal a Jenkik,bármikor bárhova odamennek-védeni a emberi jogokat-bombákkal.A tobb százezer ártatlan meggyilkot embernek nemvoltek emberi jogaik? Ha most,már másodszor,Ukrainát próbálják bevinni a érdekszférájukba-fóleg a NATO-ba,és a Oroszok aztmondák hogy NYET,akkor nagy a baj ók a roszzak. pedig eddig még senkire nemlóttek. Már ideje hogy valaki megálítja a USA-t. Nagyon hiányzik a Bresznev,még a Stálin,nemlenne enyi ártatlan meggyilkolt mindenhol ahova ezek a fasza srácok viszik a demokráciát.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.03.06. 11:33:49

@Csehszlovák Kém: Talán ahhoz hogy ne írja alá az elnök, kellett az orosz bevonulás is..A parlament viszont elfogadta, sőt ez volt az egyik első törvény amit megszavaztak...

narmer 2014.03.06. 11:35:57

@BattleCry: Korea,Afganisztán, Irak,Vietnam! Kerry egy tényleg mocskos hazudós.

narmer 2014.03.06. 11:36:36

@Csehszlovák Kém: Aha, aztán még idejében észbekapott Tyimosenkó kis barátja, és felfüggesztette az aláírást.Az mindenesetre gyanús, hogy most majd az egészet felülvizsgálják, és újratárgyalják.Vicces, nem?

narmer 2014.03.06. 11:36:44

Elfogadhatatlan az USA vietnami, koreai háborúja, mit keresett Irakban, és mit keres Afganisztánban? Mielőtt felteszik a címlapra Putyint, mint Hitlert illene ezen elgondolkodni.
Micsoda ócska képmutatása a világnak.

FoersteAndreTredjeMann 2014.03.06. 11:37:53

@Csehszlovák Kém:

Logikád alapján Obama az új Sztálin.

Az "ukrosz" nagyon jó nyelvi alkotás. Errefelé ütős is lehet.
De nagy összegben fogadnék arra, hogy nem vona időd bővebben elmagyarázni a Krímben több orosz előtt.
Szerintem még Kijeveben sem biztos az újítás sikere - ahol ugye egyik első és legfontosabb intézkedés gyanánt betiltották a kisebbségi nyelvhasználatot.

Az egyoldalúságától eltekintve nagyon ütős és jó a post.

putris72 2014.03.06. 11:38:09

@Csehszlovák Kém: Akkor amikor másodszor meg támadták Irakot már nem voltak vegyi fegyverei!Ezt a CIA ismerte el!Nem lett sem Irak,sem Afganisztán biztonságosabb hely a háború után!!Demokratikusabb meg fölég nem!Eddig inkább az USA volt akit nem nagyon érdekelt,hogy van e felhatalmazása,vagy nincs háborút indítani!Most az Oroszok is meg teszik!Morbid,hogy Amerika kéri őket számon!Az oroszok a második világháború után nem nagyon háborúztak!Csak Afganisztán,és Csecsenföld volt ami jelentősebb volt!Grúzia,csak rövid háború volt!Az USA-nak ennél sokkal több volt!Itt meg az oroszok arra hivatkozna,hogy veszélyben vannak az orosz civilek!Remélem meg oldják békésen a problémáikat!Személy szerint én a Nyugatot hibáztatom a kialakult helyzetért!Föl heccelték a tüntetőket,lásd nyugati politikusok utaztak Ukrajnában és támogatásukról biztosították a tüntetőket a hatalom megdöntésében!Mit szólna hozzá a USA ha orosz diplomaták tennék ugyan ezt Amerikában!???Vagy,hogy folyamatosan ment a Szocsit lejárató kampány a nyugati és a magyar médiában!Cikkek képek stb!Az orosz medve berágott!A nyugat meg áll és néz mert erre nem számított!Nem értem vajon mért nem!Ennek az az üzenete a ruszkik részről,hogy ne cseszegesd a macit mert kap egy laskát!!

FoersteAndreTredjeMann 2014.03.06. 11:38:21

@Csehszlovák Kém:
Iraki vegyi fegyverek valóban léteztek, de az USA által akkoriban támogatott elhasználta mindet Irán ellen.

Ha az ifj. Bush idejében történt invázió okára érted, arról sajnos a US hivatalosság ismerte be már pár éve, hogy nem léteztek.

bispora 2014.03.06. 17:16:48

"The snipers who shot at protesters and police in Kiev were allegedly hired by Maidan leaders, according to a leaked phone conversation between the EU foreign affairs chief Catherine Ashton and Estonian foreign affairs minister, which has emerged online.

Read more at http://www.liveleak.com/view?i=ab7_1394023526#JxzUPVSLSiTweGuX.99"

Azért ezt emésztgetned kellene igazság bajnoka...

dzsadzsarblinx 2014.03.06. 21:29:02

Kedves Csehszlovák kém!

Figyelmedbe ajánlom A.J.P. Taylor A második világháború okai című könyvét, és mindjárt másképp látnád a párhuzamokat.
Ha tényleg demokratának tartod magad, legalább akkora veszély a demokráciát szentnek és tökéletesnek beállítani, mint az ellene szóló propaganda.
Az I. világháborút lezáró Párizs környéki békét is demokráciák hozták létre, hogy mekkora tévedés volt, bizonyítja az a kataklizma ami 20 év múlva következett be.
Érdekes, hogy ezeket a demokráciákat nem zavarta, hogy cseh, román és szerb csapatok Magyarország területi integritását megsértve országrészeket szálltak meg, majd Trianonnál törvényesítették, semmibe véve a wilsoni népek önrendelkezési jogát.
Ugye minden nézőpont kérdése.

Félre ne érts, én sem akarom, hogy az orosz medve a spájzban brummogjon, de miért várnánk el, hogy a fülét-farkát behúzva távozzon, ha jó hangosan ordítunk. Meg kell érteni, hogy neki is vannak nagyhatalmi igényei. Okos diplomáciával minden felet hosszútávon ki kellene elégíteni, senkinek nincs szüksége elhúzódó krízisre, főleg háborúra, leginkább Ukrajnának nem.
A Hitleri nyomuláshoz egyébként nem csak Hitler mohóságára volt szükség, hanem a nyugati demokráciák diplomáciai bénázására, ami egyébként leginkább a Párizs környéki szerződésekből adódó lelkiismeret-furdalásból táplálkozott.

Tillus 2014 2014.04.01. 01:56:34

Hat ez a cikk kegyetlen :)

Ne higgyetek el ! A feleig olvastam el, de amikor lattam, hogy mekora hulyeseget ir, mar nem is folytattam.
Most oszinten ez !?propaganda!?, agymosot a cikk iroja vagy talan enyire tudatlan?

A tortenet arol szol, hogy nyugat megprobalta meszerezni Ukrajnat, ami a keleti tombhoz tartozot, megpedig Oroszorszaghoz. Oroszorszag ugyes volt es megmentete a megmenthetott, a Krim felszigetet. Ugyesek voltak, en is igy csinaltam volna.
Ukrajna nem a szabadsagaert, vagy a fuggetlensegeert harcolt, hanem azert, hogy at kerulhessen a nyugati hatalomhoz. Persze az emberek veruket adtak egy hazugsagert.
A nyuta "ok nelkul" (ok az van, megpedig a hatalomszerzes es noveles), sunyi modon szerzi meg a szuveren orszagok teruleteit, megpedig ugy, hogy megbuktatja a helyi vezetest es sajat embereit ulteti az orszag vezetosegebe.

Jelen esetben az USA a bevalt technikat hasznalva megszerezte Ukrajnat. Oroszorszagnak nem maradt mas valasztasa, minthogy a Krim felszigetet leszakitsa Ukrajnatol. Az USA tamadot, Oroszorszag vedekezet, de milyen jo, hogy a fold nepeseget lehet hulyiteni !

Igaz, mar nem divat atirni a hatarokat mert az szembe tuno es nem vet jo fenyt a gyarmatositora vagy vedore. Inkabb gyarmatositsuk sunyi modon ugy, hogy tovabbra is szuveren orszagnak tuntettjuk fel, es szabadsagot hirdetunk, na az ugy jobb a sok birkanak.

Trog_Air 2014.04.08. 13:07:34

@Csehszlovák Kém: Es az en 1 honappal ezelotti "tajekozatlan kommentemet" mikor fikazod meg? :D

Vagy esetleg nem is mindenki hulye, aki idejon kommentelni? :)

Clogfly 2014.05.12. 09:45:37

Ennyi és ekkora baromságot már nagyon rég hallottam.

Berzengő 2014.05.25. 07:15:30

@És mi az, ami ránk, magyarokra, szlovákokra, csehekre is érvényes lehet?

index.hu/kulfold/2014/05/14/kisimitjak_orban_mondatait/

2014. 05. 14. 23:03
Komoly diplomáciai háttérmunka kezdődött, hogy Orbán Viktornak a kárpátaljai magyarok autonómiájával kapcsolatos nyilatkozatát tisztázzák. Orbán a beiktatási beszédében Kárpátaljával kapcsolatban nem is az autonómia, hanem az önigazgatás kifejezést használta – ugyanakkor a Kárpát-medence magyarságáról szólva autonómiáról beszélt. Szerdán Pozsonyban Martonyi János feladata volt tisztázni a magyar álláspontot, de az igazi forduló csütörtökön Orbán Viktorra vár a V4-találkozón. A kiélezett ukrajnai helyzetben a kormányfő kijelentéseit a lengyel miniszterelnök is szerencsétlennek nevezte.