10173652_452209894910875_8575669496478853713_n.jpg

Végül mégis eljő az Armageddon, el van cseszve a következő három generáció vagy mégis van remény? (Leadkép: izraeli és palesztin békeharcosok közös akciója)

Minden nap rakéták hullanak a gázai övezet területére, minden nap halottakról számol be a palesztin és az izraeli fél is. Úgy tűnik: az izraeli-palesztin konfliktus nagyon félrement és soha nem lesz vége. A média híreit hallgatva olyan érzésed lehet, itt két kibékíthetetlen ellenség vicsorog egymásra. Mégis: vannak olyan palesztinok is, akik Izraelt a barátjuknak tekintik - és fordítva.

Véleményüket a Palestine Loves Israel és az Israel loves Palestine Facebook oldalakon ismerhetjük meg. Az oldalakat még 2012 márciusában hozták létre, de az elmúlt napokban, tucatjával kapja a lájkokat. Alapítói olyan palesztinok és zsidók, akik szerint létezik béke és együttélés a zsidó állammal. Nem meglepő módon azonban olvastam olyan kommenteket is, amelyek az oldal által hirdetett gondolatokat abszolút utópisztikusnak tartják.

“Egy új kezdet első lépéseként hoztuk létre a Facebook oldalt.“

Szeretnénk véget vetni a mindkét félben létező kölcsönös félelmeknek, szeretnénk párbeszédet kezdeményezni a két oldal között, amely végül elvezethet a békéhez - írják az oldal létrehozó, akik szerint elképzelhető, hogy mindkét oldalon lesznek olyanok, akik nem fogják megérteni álláspontjukat, mivel a kölcsönös gyűlölet és az áldozatok száma folyamatosan növekszik.

De mit olvashatsz az oldalakon?

Viszonylag rendszeres időközönként beszámolnak a bombázásokról, a rakéták által találatot kapott városokról, illetve mindkét oldalról olyan emberek írják meg személyes történeteiket, akik a háború ellenére hisznek a békés megoldásban.

Olyan eseményekről is tudomást szerezhetünk, amelyek totálisan elkerülik a mainstream média figyelmét. Ilyenek például azok a demonstrációk, amelyeket palesztinok szerveztek a konfliktus folytatása ellen. Ezek az események rendszerint arról szólnak, hogy a hétköznapi palesztin és zsidó emberek között létezhet barátság, partneri vagy házastársi kapcsolat is.

Hétköznapi emberek, hétköznapi történetei, amelyek barátságon alapulnak és túlmutatnak minden konfliktuson - ez az Israel Loves Palestine oldal lényege. Egy virtuális oázis a Hamas és Izrael állam rakétái között, amely izraeli és palesztin mosolygós átlagembereket mutat "az izraeliek és a palesztinok elutasítják az ellenségeskedést" hashtaggel ellátott fotókon.

Végül mégis eljő az armageddon, el van cseszve a következő három generáció vagy mégis van remény?

15 komment

Címkék: #izrael

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr356570165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fehérfarkas 2014.08.03. 16:37:12

Persze, hogy létezhet zsidó és palesztin között barátság. A konfliktus nem az átlagemberek között van, hanem a politikusok között. A politikusok meg a média munkatársai gerjesztik a feszültséget.
Izraelben vannak közös zsidó-arab iskolák, sportcsapatok, szurkolói táborok, munkahelyek, stb...
Csak erről a mainstream média szinte alig számol be, mert ha erről szólnnak a híradások, akkor egyből kiderülne, hogy könnyen békét lehetne kötni: csak annak az egyetelen akadálya a politikusok.

ephart 2014.08.03. 20:49:23

Erkölcsi gyalázatnak és bűncselekménynek nevezte Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, hogy feltehetően tüzérségi vagy légicsapás érte egy ENSZ-iskola közvetlen környékét a Gázai övezet déli részén vasárnap.

ephart 2014.08.03. 20:49:29

eddig meggyilkolt 264 palesztin gyermek

nem védem egyik fél politikusait sem.barbár primitív állat mindkettő

avocado_ 2014.08.03. 20:49:32

Az egyik oldalon kapzsi, kontrollnélküli Izraeli kormány, a másik oldalon a szintén kapzsi, korrupt és fanatikus Hamasz áll.

kabelbarat (törölt) 2014.08.03. 20:49:47

Faja cikk. Szomorú ami történik és még szomorúbb amikor azt látni, hogy a tüntetők egymásnak esnek fejlett, békés nyugati városokban.
Lassan mindenki megkérdezi magától, hogy létezik e egyenlőség, emberiesség, jogrend vagy ez csak illúzió és valójában az erősebb, okosabb kutya baszik.

Poroszkai Attila 2014.08.03. 20:49:54

bármilyen hülye facebook oldalt létre tudok hozni.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.03. 20:50:00

Tedd hozzá: ezeket az embereket MINDKÉT oldalon árulóknak tartják.

röf 2014.08.03. 20:50:10

"Viszonylag rendszeres időközönként beszámolnak a bombázásokról, a rakéták által találatot kapott városokról, illetve mindkét oldalról olyan emberek írják meg személyes történeteiket, akik a háború ellenére hisznek a békés megoldásban..."

Csak a pontosság kedvéért, a bombázások és rakéták rombolása nem kölcsönös, hanem egyoldalú. Nem Izrael szenvedi el.
Másrészt egzakt módon fogalmazza már meg valaki, melyik félnek mi a békés megoldás?
És a két halmaznak van-e metszete?
Mert baromira nincs.

tobias2 2014.08.03. 21:24:22

Hogyan reagálnak különböző országok lakói a kávézóban, ha legyet találnak a kávéjukban? Az angol kiönti az egészet és a jövőben kerüli a kávézót. Az amerikai elteszi a legyet bizonyítékként, megissza a kávét, és millió dollárra beperli a kávézót. A kínai kiönti a kávét és megeszi a legyet. Az izraeli eladja a legyet a kínainak, a kávét az amerikainak, és az árából vesz két kávét. Mit csinál a palesztin? Megvádolja az izraelit, hogy elszabotálta a kávét, az ENSzhez fordul segítségért, kipaszíroz a szervezetből egy hordónyi kávéra való pénzt, az igazság helyreállítása címén. A pénzen robbanóanyagot vesz, amivel felrobbantja a kávézót, ahol az angol, az amerikai és a kínai éppen arról győzködi az izraelit, hogy ne legyen ilyen tarthatatlanul agresszív.

LallR 2014.08.04. 09:00:34

irányított háború

TetraB 2014.08.04. 09:00:43

remény mindig van.
a kérdés az, a tudatosság szintje végül eléri-e majd a kritikus szintet, mielőtt armageddon bekopogtat.

Gyurcsany F. 2014.08.04. 09:00:59

Megerdemlik ezek a gyava palesztin terroristak, amit izraeltol kapnak.
Kulonosen jo taktika izrael reszerol, hogy elsosorban palesztin altalanos iskolakat robbantanak fol, mert azokbol a gyerekekbol igy mar tuti nem lesz terrorista. Le a kalappal, zsenialis huzas.

Es a korhazak lerombolasa is fantasztikus, mert igy eselyuk sincs az esetleges tulelok megmentesere, akikbol ugyis csak mocskos terrorista valna.

Ad Dio 2014.08.04. 09:29:05

@tobias2:

:-)))))))))))

Ezt lementettem.

miketbeszéltek 2014.08.08. 14:30:06

@röf: Csak a pontosság kedvéért: Izraelt korábban azért szidtátok, mert nem adja vissza a területeket, "pedig ha megtenné, azonnal kitörne a béke". Izrael egyoldalúan kiürítette Gázát, de béke helyett rakétazáport kapott, illetve csempészalagutak tömegét, amelyen át már a következő terrorhullámot készítették elő. Erre egy szóval nem mondjátok, hogy tévedtetek, hanem megint csak Izraelt okoljátok. Minden ártatlan emberélet kioltása tragédia, pláne akik vétlenül két tűz közé kerültek, de az áldozatokat a Hamasz direkt igyekszik növelni. Ti meg nem azt hibáztatjátok, aki szándékosan iskolák, kórházak mellől lövi ki a rakétákat, hogy a válaszcsapás áldozatait lehessen mutogatni, hanem örömmel fogadjátok az Izraelt kompromittáló híreket! A háború pontosan a Hamasz érdeke, mert ez ad neki legitimációt, egy fejlett piacgazdaságnak, mint amilyen Izrael, lételeme a béke.

Démonmac1 2014.08.08. 14:30:28

@ephart:
Nem kéne hadianyagot tárolni az iskolában^^
3 db UN létesítményben volt hadianyag, (bizonyítottan, mert elismerték ők maguk is)
abból 1 nél a fenntartó visszaadta a palesztin önkorinak (hamasz-nak)a rakétákat.
1 UN létesítmény meg alá volt aknázva. (ezt később fel is robbantották)
Ban Ki Mun befoghatná a lepcsest, illetve, foglalkozhatna szíria/irakkal.
süti beállítások módosítása