palestinian-journalist-inspects-work.jpg

Politikai sci-fi és cicaröhögés. Belterj.

De hadd próbáljak meg egy pillanatra Sejtető Albertgazda lenni. Nem lehet és nem is tudok elvonatkoztatni a Simicska vs Orbán meccstől, amelynek szünetében (?) sorcsere történt a MN szerkesztőségében. Mi van akkor, ha ez az egész, amit most látunk és a szemét volt a baloldali sajtó, hogy kiröhögték/nem volt szemét és különben is ők sem voltak szolidárisak tengely mentén próbálunk meg értelmezni, valójában egy mesteri terv apró, de nem is teljesen elhanyagolható része? Mi van akkor, ha a 30 MN-es ember távozása egy szépen előkészített és a szemünk előtt lassan megvalósulni látszó ördögi hadművelet egy fontos, de nem döntő állomása? 

Rám hívjátok-e tiboru doktort, ha azt mondom, hogy ami miatt családok válnak ketté, barátságok szűnnek meg és elkülditek egymást a picsába az egy jókora bullshit és átverés? Mert minden, ami ma ebben az országban történik, az Ő akarata nélkül nem történhet meg. Egy ekkora kaliberű tisztogatás politikai jóváhagyás nélkül nemhogy nem történhet meg, így nem is nevezném kirúgásnak. Ez: csapatáthelyezés. Minden, ami jön, már régóta látjuk érkezni: a Fidesz és Orbán Viktor valódi parlamenti ellenzék nélkül - ti. mindenki Őt szolgálja - elérkezettnek látta az időt megteremteni saját baráti ellenzékét. 

Mielőtt még Ő végleg nyugdíjba vonulna a köztársasági elnöki székbe.  Mert nincs itt semmi látnivaló: 2014 tanulsága, hogy nincs szükség már kívülről szerkesztett álellenzékre sem, a Fidesz szépen kettéhasad, létrejön egy visszafogottabb, álkonzi szárny, míg a Párt másik fele egy radikálisabb jobboldali hangot megütve fogja ki a szelet a Jobbik vitorlájából, amely párttól azért egy fokkal biztosan még mindig visszafogottabb lesz. Most, hogy a Fidesz gyakorolja minden végrehajtó-, és ellenőrző szerv fölött a hatalmat, tök legitim a rendszer igénye: legyünk mi az ellenzék is!

Mert a Fideszen belül felgyülemlett megannyi és egyre inkább egymással szembe menő gazdasági és tudja a tököm milyen érdek egyre inkább megköveteli a maga hazáját, ööö, pártját is. Az új párt politikusain és háttérbe húzódó oligarcháján kívül a maga sajtóját is kikényszeríti. Ne féljetek, a NER gondoskodik majd rólatok is, nekünk belgáknak pedig nem lesz mi mókásabb, amikor a Simicska és a Vajna katonák deathmeccse nyújt majd gondtalan szórakozást. Bikára, csutkáig. Mert a rezsim mélypontját nem az ún. "megszállási emlékmű, a monopolizált tankönyvek vagy a botrányos köztévé jelenti majd, hanem amikor Lázár János Kövér Lászlót interpellálja. 

Valóban szemét volt-e az index?

 

komment

Címkék: #magyarnemzet #hülye magyar #magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr176704799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2014.09.18. 10:36:27

Szép munka volt, kolléga, grat :-)

GasparusMagnus 2014.09.18. 10:37:23

"Ellenzék a rendszeren belül" már létezik egy nagy, baráti, keleti országban. A Duma összes pártja ilyen, amelyik nem az állampárt. Szóval, a minta adott.

régi_vendég 2014.10.18. 14:42:41

OFF
a cinkről ismerlek és szeretnék tőled segítséget kérni. régóta keresek egy ifjúsági regényt ami még csehszlovák érában jelent meg és prágai fiatalokról szól akik csak tengődnek és esténként a vencel téren találkoznak. a főhősnek van valami kis testi hibája, sajnos nem emlékszem már, h sántít, vagy kancsal...? a cselekményszál egy kiránduláson elkövetett balesettel (gyilkossággal) tetéződik. valamelyik srác véletlenül lelök egy szikláról egy idős ffit aki korábban rájuk támadt. sajnos sem a címet sem a szerzőt nem tudom (nem biztos de mintha a kutya szó szerepelne benne, mert kutya a főhős beceneve, de ez sajnos nem tuti). több mint 20 éve keresem ezt a könyvet, amit anno a könyvtáros ismerősöm nyomott a kezembe, de sajnos semmi kapaszkodót nem találtam. így hát, kérem segítsen obi van kenobi, ön az utolsó reményem! :-)

Cirmi macs mert a kutyákok meg bolhások! 2014.10.18. 14:43:30

Van benne ráció.
Anno a Párt mellett volt a Hazafias Népfront, mely akár ellenjelöltet is indíthatott. A végeredmény meg úgyis adott volt.
süti beállítások módosítása