jsk5954f5_kiosek_2.JPG

Véget vethet a turisták céltalan kóválygásának az új prágai tájékoztató rendszer.

Modernizálják a prágai tömegközlekedés információs tábláit, amelyeket fokozatosan cserél majd ki a helyi "BKK". Az új tájékoztató eszköz érintőképernyős, 117 cm átmérőjű. Az applikáció a hírek szerint egy könnyen frissíthető és kezelhető egyszerű tartalomkezelő rendszeren alapul.

A berendezést a mozgássérültek számára is elérhető lesz. A tervek szerint az első hatvan darabot a cseh főváros turisztikailag frekventált helyein telepítik. Egy készülék ára 360 ezer korona, azaz mintegy négy millió forintba kerül.

Az információs táblák segítségével az utasok tájékozódhatnak a prágai tömegközlekedés menetrendjében, összeköttetésekre kereshetnek rá. A térképes keresés alapján Prága nevezetességei és kiemelkedő turistalátványosságait is könnyedén megtalálhatják.

A rendszer online tájékoztatást ad a városban aktuális forgalmi elterelésekről és a különböző járatok útvonalainak ideiglenes megváltozásáról is, de tájékoztat a forgalomkorlátozásokról, lezárásokról vagy az utasok evakuálásáról is.

Az utasok megnézhetik a rendszerben a prágai tömegközlekedési vállalt aktuális jegy-, és bérletárait, a képernyőn lehívhatják az egyes vonalak, de akár az egész tömegközlekedési hálózat térképét, az Opencard (helyi bérlet) érvényesítő pontjait, sőt akár az aktuális és a néhány napos időjárási előrejelzést is megismerhetjük.

Minden információ cseh, angol, német és orosz nyelven érhető el.

4 komment

Címkék: #csehország #prága

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr787210637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gmihaly 2015.02.24. 17:31:19

De azért Palackynak elefes.

dunántúli gyerek 2015.02.24. 21:32:37

Eddig is qrva egyértelmü volt a metróban az infó.

Akinek az bonyolult volt maradjon otthon és nézzen TV-t.

2015.06.04. 14:43:30

Akkor a mellékelt kép csak illusztráció, mert nem találom rajta az érintőképernyőt..
A reptéren ott az ingyen térkép, a metró- és villamosvonalakkal. Áttekinthető. A metróállomásokon ott a nagy térkép, a buszokkal is. Pár perc kutakodás, és minden megvan.
Viszont 1 és 3 napos turistajegyet ne a 'BKV'-s ablakoknál vegyetek, nekik csak napi van, hanem a RELAY nevű újságosboltokban. Illetve én a Florában tudtam venni egy másik újságosnál is. 3 nap-310 CZK. A 3 napos után már a 30 napos jön, 670 CZK egy fénykép nélküli átruházható jegy, pl. a Hlavní-ban lehet venni, ott annál a kioszknál középen, ahol mindig sor áll (na ezt jól elmagyaráztam, hehe..)

2015.06.04. 14:48:02

@Kispangit: " nekik csak napi van" - pontosabban csak 1x-i utazásra jogosító 30 meg talán 60(?) perces vonaljegy.
süti beállítások módosítása