nyemcov.jpg

Egy picit a demokratikus Oroszország reménye is meghalt szombat hajnalban.

Döbbenetes leszámolás Moszkva közepén. Péntekről szombatra virradó éjszaka, Moszkva központjában, nem messze a Kreml épületétől négy golyóval kegyetlenül meggyilkolták Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikust. A rendelkezésünkre álló eddigi információk alapján úgy tűnik, hogy a politikust kivégzése előtt megfigyelték. Minden jel arra mutat, hogy egy újabb megrendelésre végrehajtott gyilkosságról van szó, amellyel a jelenlegi moszkvai hatalom számára kényelmetlen politikusokat és újságírókat likvidálják.

Borisz Nyemcov 1959-ben született Szocsiban, fiatal éveit Gorkijban (ma: Nyizsnyij Novgorod) töltötte, a helyi egyetemen fizika karán diplomázott. A kilencvenes években az ún. fiatal reformerek közé tartozott.  1991-től 1997-ig Nyizsnyij Novgorod régió kormányzója volt, ahol egy sor reformintézkedést vezetett be, többek között a földprivatizációval is próbálkozott. 1998 augusztusáig az orosz kormány első miniszterelnök-helyetteseként dolgozott, ezen kívül egy üzemanyag és energetikai komplexumot irányított.

„Az idősödő Borisz Jelcin egyik lehetséges utóda”

Így tekintettek már rá ebben az időben. Ennek ellenére, mint az állami Duma képviselője, 2000-ben, Vlagyimír Putyin elnöki jelölését támogatta. Ezt követően Oroszország új elnökével hamar szakított, meglehetősen markáns különvéleményt fogalmazott meg a csecsenföldi háború idején. Az utóbbi években már mint az orosz demokratikus ellenzék vezető alakjaként volt ismert a Nyugaton.

A gyilkosság indítéka egyelőre nem ismert, és előfordulhat, hogy Nyemcov kivégzésének megrendelőinek pontos kilétére soha nem derül fény. Ugyanakkor szinte biztosan feltételezhetjük, hogy halála összefüggésben állhat politikai tevékenységével - akár szövetségi szinten, akár a Jaroszlav Régióban folytatott ellenzéki politikájával. Borisz Nyemcov élesen kritizálta a jelenlegi rendszert a demokratikus játékszabályok folyamatos áthágása, az emberi jogok sorozatos megsértése és a burjánzó korrupció miatt.

Azon politikusok közé tartozott, aki a Szocsiban megtartott téli olimpia körüli elképesztő méretű korrupcióra figyelmeztetett, de helyi szinten, a Jaroslavl Régióban is fellépett a korrupció ellen, jó néhány személyi cserét végrehajtva a közigazgatásban. Éppen ezért Nyemcov személye nemcsak a jelenlegi rendszer elleni éles politikai szembenállása miatt volt sokak számára kényelmetlen, de a putyini rezsim több korrupt politikusa is rossz szemmel nézhetett rá.

Jellemző a mai oroszországi viszonyokra, hogy a Nyemcov halálával kapcsolatban a vizsgálatot megkezdő szervek mindenről beszélnek csak erről a motivációról nem, mint a gyilkosság lehetséges indítéka. Az úgynevezett Vizsgálóbizottság szerint a gyilkosság

  • - a Kreml ellen irányuló politikai provokáció, amely az orosz belpolitikai élet destabilizálást próbálja elérni
  • - a nyomozók látkörébe ott vannak az iszlám szélsőségesek is, mivel a meggyilkolt politikus bátran kiállt a Charlie Hebdo lemészárolt karikaturistái mellett
  • - beindult a bulvár is, harmadik és negyedik okként egy ukrán modellt jelöltek meg, de az anyagi indíték sem kizárható (ezt a verziót harsogja a Putyin rezsim magyar hangja, a Jobbik-közeli Alfahír is)
  • - Ötödik lehetőségként felmerült az ukrán szál is, amely az ukrajnai "belpolitikai eseményekkel" hozza összefüggésbe a gyilkosságot.

A lehetséges motívumok között egy szóval nincs szó Nyemcov korrupció elleni küzdelméről, egy szót nem olvashattunk eddig az oroszországi gyűlölködés növekedéséről, a náci radikalizmus terjedéséről, amelynek egyik megnyilvánulása a nemrég megszervezett "Antimajdan" elnevezésű "Békemenet", amire még a Moszkvához nem túl közeli Csecsenföldről is buszoztattak résztvevőket, és arról sem olvashattunk az eddigi hivatalos jelentésekben, hogy Nyemcov megölése esetleg egy olyan ember "megbüntetése" is lehet, aki nem ért egyet a hivatalos Kreml politikájával vagy a helyi bárók kiskirályságával.

Bár Oroszországban egyelőre nem mindennaposak a más véleményt valló emberek elleni erőszak vagy neadjisten gyilkosság, Borisz Nyemcov meggyilkolása mégis meglehetősen szokatlan. Nyemcov az előző kormány egyik tagja volt és ennek köszönhetően a föderális Oroszország politikai elitjéhez tartozott. Egyike volt azon kiemelt személyeknek, akik tudták, kihez kell telefonálni, ha fel kellett lépni a hivatali önkény ellen. Bár többször letartóztatták, mivel részt vett ellenzéki politikai tüntetéseken, mégis tudott az egyik régió képviselőjeként dolgozni, ahol több, kisebb ellenzéki csoportosulást is támogatott. Legutoljára a hazaárulással megvádolt Szvetlana Davidov ügyével foglalkozott, a több gyermekes családanya 2014 áprilisában figyelmeztette az ukrán hatóságokat az orosz katonaság mozgósítására.

Borisz Nyemcov halálával Oroszország megint egy kicsit szegényebb és szomorúbb hellyé vált. Bár egy nagyszerű országról van szó, amely hatalmas gazdasággal és remek kultúrával rendelkezik, de a brutális mértékben korrumpálódott kormány  és a valóságot nem érzékelő vezetője miatt az ország egyáltalán nem jó hely. Főleg annak, aki nem tartozik az ország politikai elitjéhez.

Borisz Nyemcov halála nemcsak azt jelenti, hogy Oroszországban eggyel kevesebb tisztességes ember él. Borisz Nyemcovval együtt elmúlik lassan egy olyan kor emléke, amikor a demokrácia még nem egy csúnya káromkodás volt Oroszországban, és a Nyugat nem vált bűnbakká, ellenséggé és az Orosz Föderáció belső és megoldatlan problémáinak kizárólagos felelősévé.

komment

Címkék: #putyin #demokrácia #orbán viktor #borisz nyemcov #oroszország #politikai gyilkosság #moszkva

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr107228353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2015.02.28. 17:23:32

ne túlozz! cár atyuska szeretne mindenki lenni!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.28. 18:08:34

Washington hosszú keze állhat az ügy mögött.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.02.28. 18:10:01

@maxval bircaman szerkesztő: :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.28. 18:13:56

@Csehszlovák Kém:

Kinek az érdeke ez? Ezt a kérdést tedd fel, s rájössz mi a valóság.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.02.28. 18:45:16

@maxval bircaman szerkesztő: Kinek az érdeke meggyilkolni az orosz demokratikus ellenzék vezéralakját? Segítek: a csalással hatalomra jutott Putlernek.

peter götz 2015.02.28. 22:03:52

@maxval bircaman szerkesztő: aki olvassa az írásaidat,már tudja,hogy putyin volt!!!

Tudományos Iibsizmus 2015.02.28. 22:04:55

Если власти не причем, они должны найти настоящих убийц и сделать это как можно быстрее. Причем это должны быть именно те самые преступники, а не убитые при задержании подозреваемые.

Tudományos Iibsizmus 2015.02.28. 22:05:47

@Tudományos Iibsizmus: А как вы определите, что это те самые?! Вы знаете их приметы?!

2015.02.28. 22:06:53

Azért ha a zűrös '90-es években futott be igen jelentős politikai karriert, sőt, Jelcin lehetséges utódjaként emlegették, akkor ő sem lehetett egy elsőáldozó leányka.
Nyilván nem helyes - finom szó - a politikai ellenfeleinket lelövetni, de szerintem szenté sem kellene avatni.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.02.28. 22:09:12

@maxval bircaman szerkesztő: Na ez az! A harmatgyenge orosz ellenzék vezetőjét nem volt szükséges kiiktatni. Nem volt ő olyan fontos..

Kázmér kacsa 2015.02.28. 23:00:03

Nem te lőtted le, Drótos?

sorstalan gáz 2015.02.28. 23:08:31

Nyemcovot mostanában sokan utálták, mert ő volt az Oroszország elleni küzdelemre felesküdött ukrán kormányt leghangosabb éltető politikus Oroszországban. Sokan úgy látták, hogy zsidó származása miatt annyira megértő a hozzá hasonló elemekből álló, Washingtonból kinevezett ukrán vezetéssel

A jelenlegi feszült viszonyok közepette ez bizony nem egy életbiztosítás Oroszországban

2015.02.28. 23:09:22

@maxval bircaman szerkesztő: A lehetséges megoldások közül mindig a legbonyolultabbat kell választani:)

sorstalan gáz 2015.02.28. 23:12:36

@A megvalósult amerikai ólom..:
Putyinnak állt legkevésbé érdekében egy ilyen leszámolás. Amilyen mértékben ívelt felfelé az ő népszerűsége, ugyanolyan esélytelen volt Nemcov bármiféle szélesebb támogatói bázisraszert tenni a saját szűk nagyvárosi libsi híveinek körén kívül

_most_ 2015.02.28. 23:52:06

@maxval bircaman szerkesztő: hihetetlen amit művelsz, ha saját szemeddel látnád, hogy Putyin lelövi, akkor is megpróbálnád kimagyarázni, nyilván a gyíkemberek voltak, tényleg minden realitásérzékedet elvesztette ebben a témában, persze egy autistától ez nem meglepő.

_most_ 2015.02.28. 23:56:19

@sorstalan gáz: nyilván Putyin politikai ellenfelét lelövik és azt állítód, hogy bárki lehetett az elkövető csak Putyin nem, komolyan mondom, ti elmebetegek vagytok, vagy csak ennyire beszopjátok az orosz propagandát :)

zobod 2015.03.01. 00:01:14

@_most_: a "bárki lehet az elkövető, akár Puytinék is" illetve a kész tényként kezelt "Putyin megölette az ellenzékit" nem ugyanaz. Lehet hogy Putyinéknak kellemetlen, izgága pacák volt, de miért jelentene olyan mértékű veszélyt hogy csak a megölése az opció? Halálában több kellemetlenséget okoz, mint életében. Ha el akarták volna intézni, mint veszélyforrást, akkor miért csinálnak mártírt belőle, miért nem valami igaz és hazug vádakat összemosó kirakatpert rendeznek a félreállítására, mint egykor Hodorkovszkinak?

2015.03.01. 00:02:09

@_most_: Nem valószínű, hogy Putyinnak köze volt a merénylethez, de az még kevésbé valószínű, hogy az USA-nak köze volt hozzá. Elég a közhangulat hatása, a társadalom kollektív pszichés állapota, hogy pár lelkes, deformált lelkű ork magánakciót kezdjen.

MACISAJT 2015.03.01. 00:04:06

@sorstalan gáz: (" Sokan úgy látták, hogy zsidó származása miatt annyira megértő a hozzá hasonló elemekből álló, Washingtonból kinevezett ukrán vezetéssel")

Először azt hittem, viccelsz...
Aztán megnéztem a Wikin az életrajzát:

Early life
Boris Nemtsov, leader of the Union of Right Forces parliamentary party, with President Vladimir Putin, July 2000

Boris Efimovich Nemtsov was born on 9 October 1959 in Sochi to Yefim Davidovich Nemtsov and Dina Yakovlevna (née Eidman) Nemtsova. His mother is Jewish.'

_most_ 2015.03.01. 00:04:24

@zobod: a kgb-s Putyin titkosszolgálata folyamatosan megfigyelte az ellenzéki politikusat, komolyan azt hiszed, hogy Putyin tudta nélkül végre lehet hajtani egy ilyen gyilkosságot, azt hittem több eszed van ennél.

_most_ 2015.03.01. 00:06:35

"A Köztársasági Párt elnöke, Andrej Pivovarov, Nyemcov párttársa azt mondta, hogy a politikus a közeljövőben hozott volna nyilvánosságra bizonyítékokat az orosz hadsereg részvételéről az ukrán konfliktusban."

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.01. 00:15:03

Vajon nem tart most Orbán diktátor egy rendkívüli tusványosfürdői haknit az erdélyi birka tábora előtt, hogy megünnepelje a példaképének, az illiberalizmusnak a legújabb sikerét?

sorstalan gáz 2015.03.01. 00:18:20

@_most_:
Csakis a végtelenül leegyszerűsítő, kétbites agyakra méretezett libsi propaganda rajzol olyan képet Oroszországról, mintha Putyin lenne a mindenható gonosz, aki minden rosszért felelős

Oroszországban hatalmas szervezett bűnözés, önálló hatalomként működő korrupciós hálózatok, külföldről nehezen áttekinthető militáns érdekcsoportok működnek. Valóságos művészet ezt úgy-ahogy mederben tartani, de Putyin többnyire elismerésre méltó módon sikeres ebben

Szerintem a Nyemcov ügyben nem volt sikeres. Valakik önjáróvá váltak és eleltték láb alól a gyűlölt hazaárulót - akit legalábbis saját felfogásuk szerint annak láttak

Putyinnak ebből semmi politikai haszna nncs, és ezt ő is tudja, csak kára lehet

Alick 2015.03.01. 00:20:03

@sorstalan gáz: "Sokan úgy látták, hogy zsidó származása miatt annyira megértő a hozzá hasonló elemekből álló, Washingtonból kinevezett ukrán vezetéssel"

Jaa, Soros-maffia nagykövete...

sorstalan gáz 2015.03.01. 00:24:30

@MACISAJT:
" His mother is Jewish.''

Helyesebben his mother and father are Jewish

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.01. 00:27:56

Persze te címzetes idióta, ezek szerint ez az összes szervezett bűnözői csoportnak rendre csak egy ellensége van, a Putyint kritizáló pártok, újságírók, művészek. És még véletlenül sem a hatalom, amelyik (nem) üldözi őket.

Hogy miért nem mentek oda lakni ti fidióta agymosottak, ha ennyire odavagytok az orosz diktatúráért.

sorstalan gáz 2015.03.01. 00:53:20

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
Abból hír lesz a libsi sajtó számára, ha lepuffantanak egy Putyint bíráló aktívistát, de abból nem ha valamilyen helyi korrupciós úgyet piszkálgató firkász az áldozat

Ha a két szempont keveredik, azt mindig úgy interpretálja a libsi sajtó, mintha csak Putyin lehetne a háttérben, más lehetőség szóba sem kerül

A maximális politikai hasznszerzés a cél ilyenkor természetesen, az ősellenséggel szemben. Az élet sokszínűbb ennél, de nem a feket-fehérre leegyszerűsítő libsi média számára

Punxsutawney Mormota 2015.03.01. 01:03:34

@sorstalan gáz: Egy Isten vagy! Nyomjad még! A konteo blog úgyis dögunalom mostanában. Csak be ne vedd a gyógyszert, amit a doktor úr felírt, mert elapad az ihlet!!!

Nzoltan 2015.03.01. 07:28:36

Ennek semmi köze a demokráciához. Ráadásul a 80 százalékos népszerűségű Putyinnak nem sok előnye származhat hogy egy ilyen üggyel bekoszolja a kezét. Ráadásul ezt a nagy számot pont a nyugat hozza össze neki.

különvélemény2 2015.03.01. 07:50:15

Putyin nagyjából 1000000 módon elintézhette volna a csákót, elvégre ő a "véreskezű diktátor".

Az elintézési mikéntje sokkal inkább utal valamelyik haragosának bosszújára, és ha tényleg a korrupció meg az oligarchák ellen küzdött, akkor haragosból akadhat párszáz.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.01. 07:52:44

@Csehszlovák Kém:

Nem éppen. Csak nézd meg mekkora volt Nyemcov népszerűsége. Minimális.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.01. 07:54:05

@_most_:

A tényekre kell összpontosítani, nem az előítéletekre.

Kinek használ ez? Putyinnek nem, a nyugatnak igen.

Darth_Vader 2015.03.01. 07:57:00

Na, te hülye tót, már megint milyen baromságot írtál?
Ha Putyin intézte volna, akkor nyomtalanul eltüntetik örökre, és soha ki nem derül mi történt.

KUHULIN 2015.03.01. 08:37:01

@Darth_Vader: Én is kötve hiszem, hogy Putyin egyszerűen lelöveti az utcán a csókát. Mint már más is írta, azért ott (sem) szentek a rendszerváltás után politikusi(?) pályára tévedt emberek...
Aki már volt Moszkvában tudja, hogy milyen állapotok uralkodtak ott.

dr kíváncsivagyok 2015.03.01. 09:02:33

Jól tenné a Simics is, ...ha elhúzna biztonságosabb helyre..., mert még eluti egy autó...

dr kíváncsivagyok 2015.03.01. 09:03:50

@Darth_Vader:
"Ha Putyin intézte volna, akkor nyomtalanul eltüntetik örökre, és soha ki nem derül mi történt. "

Csakhogy azzal nem lehet uzenni a tobbi demokratának...

Bafana 2015.03.01. 09:13:24

Már csak a származása miatt sem lehetett volna senkinek az utódja. Az oroszokkal nem tudnák ezt lenyeletni.
Egyszerűen feleslegessé vált a háttérhatalomnak és Putyint lehet tovább fantomizálni a gyilkossággal.

Mindfield 2015.03.01. 09:18:34

"demokratikus Oroszország reménye"

Demokratikus Észak-Kora reménye? Demokratikus Burkina Faso reménye?

septem 2015.03.01. 09:21:43

lelőtték a fazont, és itt már 5-6 óra elteltével mindenki tudja, hogy pontosan mi történt. egy kicsit nevetséges ez így, vagy nem kicsit.

apanna 2015.03.01. 10:33:36

Megint ott tartunk, hogy a jelen ellenzék Orbánt is belekeveri.. A hapsi híres volt nőügyeiről is, felmerült a bosszú is.
Itt már minden idióta tudja, ki a gyilkos, és lihegve várta Orbán mit lép. Egyébként szerencsétlennek mi köze van mindehhez?

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.01. 10:36:04

"a náci radikalizmus terjedéséről, amelynek egyik megnyilvánulása a nemrég megszervezett "Antimajdan" elnevezésű "Békemenet"

A Majdanon egy náci tüntetés-sorozat volt, az USA és Izrael támogatásával és pénzéből.

Ebből következően egy ezt - és a KÖVETKEZMÉNYEIT - kritizáló tüntetés NEM lehet náci.

apanna 2015.03.01. 10:36:24

@_most_: Te csukott szemmel is tudod, hogy Putyin emberei voltak..Szakértők gyöngye...

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.01. 10:38:39

"Borisz Nyemcov halálával Oroszország megint egy kicsit szegényebb és szomorúbb hellyé vált."

Menj panaszra miatta a CIA-hoz meg a Moszad-hoz, kincsem.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.01. 10:40:51

@septem:

"lelőtték a fazont, és itt már 5-6 óra elteltével mindenki tudja, hogy pontosan mi történt. egy kicsit nevetséges ez így, vagy nem kicsit."

Ugyanez a sok kretén meg egy órával a gyilkosság előtt azt se tudta, hogy ez a szarkeverő USA-bérenc felforgató ügynök egyáltalán létezik.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.01. 10:43:18

@Mindfield:

"Demokratikus Észak-Kora reménye? Demokratikus Burkina Faso reménye?"

Demokratikus USA reménye? Demokratikus Izrael reménye?

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.01. 10:47:10

@Csehszlovák Kém:

"Kinek az érdeke meggyilkolni az orosz demokratikus ellenzék vezéralakját?"

1. Mit értesz az alatt, hogy "demokratikus ellenzék"? Ki tudnád fejteni a jelentését?

2. Meggyilkolni meg annak volt érdeke, aki a gyilkosságból KOMMUNIKÁCIÓS előnyt tud kovácsolni. Ez nyilván NEM Putyin - hiszen ő ebben az ügyben magyarázkodni kényszerül.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.01. 11:03:27

@beszélő majom:

A második pont elég világos. Ha politikai okból el akarták volna tenni láb alól, sokkal diszkrétebben tették volna. Ez így éppen nagyon is árt Putyinnak, Putyin viszont nem hülye.

Aztán meg azt is be kellene előbb bizonyítani, hogy valóban politikai indíttatású volt a gyilkosság.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.01. 11:20:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Ha politikai okból el akarták volna tenni láb alól, sokkal diszkrétebben tették volna. "

Igen.

Egyértelmű, kinek volt az érdeke, hogy tele lehessen rakni a helyszínen készült képekkel a híradókat, és kinek volt az az érdeke, hogy EMLÉKHELLYÉ változzon a Kreml MELLETTI útszakasz.

A nyugati csürhe imádja, amikor a hullazsákba fektetett halottak képén borzonghat, és az érzelmeket is jobban lehet manipulálni egy televirágozott, telemécsesezett híradással, mint egy rosszul sikerült útlevélkép mutogatásával a híradókban.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.01. 11:26:46

@sorstalan gáz:

"Sokan úgy látták, hogy zsidó származása miatt annyira megértő a hozzá hasonló elemekből álló, Washingtonból kinevezett ukrán vezetéssel. A jelenlegi feszült viszonyok közepette ez bizony nem egy életbiztosítás Oroszországban."

Zsidónak lenni alapból nem életbiztosítás, ha nem izraeli, vagy amerikai gazdag zsidó vagy.

"Eezek" ugyanis bármikor beáldozzák a magukfajtát is, ha az érdekeik úgy kívánják. Használják, amíg érdemes, de bármikor beáldozzák, ha a halála TÖBBET HOZ, mint az élethosszig való használata, ha megtartották volna bábnak.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.03.01. 12:03:12

@Bafana: @beszélő majom: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @maxval bircaman szerkesztő: @KUHULIN: @Darth_Vader: @különvélemény2: @Nzoltan: @sorstalan gáz: @A megvalósult amerikai ólom..: @Tudományos Iibsizmus:

www.youtube.com/watch?v=RXnhjFMWmzQ

Máris lebuktatok, orosz propagandát felbüfiző trollocskák :)

Az orosz rendőrök hazudtak a kezdetektől fogva, egy fehér autóról beszéltek, amelyből leadták a lövéseket, a térfigyelő kamera felvételén látszik, hogy szó sincs ilyesmiről, ez egy nagyon professzionálisan megszervezett politikai merénylet volt.

Kérdezem: a Kremltől néhány száz méterre, Moszkva közepén egy ilyen szintű merényletet végre lehet úgy hajtani, hogy arról nem tud a hivatalos Moszkva? :)

Vajon a Krím elfoglalása, Kelet-Ukrajna de facto megszállása, a cyberháború elindítása és évekre visszamenően több orosz ellenzéki aktivista, újságíró és politikus meggyilkolása után Putyinnak gondot okoz likvidálni egy újabb ellenzéki kekeckedőt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.01. 12:10:27

@Csehszlovák Kém:

Trollocska a repedtsarkú, működési engedéllyel rendelkező utcai szexmunkás édesanyád retkes vaginájából előbújt féceszkupac. :)

Remélem, nem használtam csúnya szavakat.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.01. 12:55:02

@Csehszlovák Kém:

Nem buktam le.

Az igazat írtam.

Te azonnalk felültél a nyugati propagandának, ennyi. Annak alapja pedig nem más, mint az oroszellenes hisztéria. Az ok: a nyugat érzi saját végét, látja a liberalizmus agóniáját, s retteg az Oroszország kínálta humanista, keresztény alternatívától.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.01. 13:12:27

@Csehszlovák Kém:

"Kérdezem: a Kremltől néhány száz méterre, Moszkva közepén egy ilyen szintű merényletet végre lehet úgy hajtani, hogy arról nem tud a hivatalos Moszkva? :)"

Viszakérdeznék:

Végre tud úgy hajtani az USA titkosszolgálata az éjszaka közepén egy előre megtervezett merényletet Moszkva közepén úgy, hogy arról nem tud az orosz titkosszolgálat?

Nos?

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.01. 13:16:02

@Csehszlovák Kém:

Pontosabban:

Végre tud úgy hajtani az USA titkosszolgálata a SAJÁT ügynöke ELLEN, akinek minden lépéséről tud, az éjszaka közepén egy előre megtervezett merényletet Moszkva közepén úgy, hogy arról nem tud az orosz titkosszolgálat?

különvélemény2 2015.03.01. 13:16:48

@Csehszlovák Kém: "Az orosz rendőrök hazudtak a kezdetektől fogva"

Ha valaki hazudott, az Nemtsov ukrán! barátnője.
A rendőrség nem a kisujjából szopja ki az adatokat, hanem tanúvallomások alapján.

"nagyon professzionálisan megszervezett"
Ja, tipikus KGB-s módszer... ROFL

különvélemény2 2015.03.01. 13:51:37

Ha már találgatás van, spekulálok én is:

Állítólag "lesben várták".

Ki tudta előre, hogy sétálni támad kedvük a hídon át, az orosz télben, éjszaka?
Ki volt az aki egy karcolás nélkül megúszta, hogy mellette agyonlőnek valakit.
Ki az, aki dezinformálhatta az orosz rendőrséget?
Hallott e már valaki olyanról a világtörténelemben, hogy ráállítanak valakire egy csinos, fiatal nőt, hátsó szándékkal?

Ha egy pillanatig feltételezzük, hogy ez történt, tegyük fel a kérdést: Szüksége van e ilyen módszerekkel közel kerülni az orosz titkosszolgálatnak valakihez, akit egyébként is megfigyelnek?

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2015.03.01. 14:05:01

Ez az egész ügy bűzlik. A fickó nem jelentett veszélyt Putyin hatalmára, az eddigi történések alapján nem úgy tűnik, hogy érdekében állt volna megöletni.

"Bár többször letartóztatták, mivel részt vett ellenzéki politikai tüntetéseken, mégis tudott az egyik régió képviselőjeként dolgozni, ahol több, kisebb ellenzéki csoportosulást is támogatott."

Ez alapján a leírás alapján nem tűnik politikai üldözöttnek. Sokkal inkább amolyan "kitartott ellenlábas" jellegű szerepe lehetett, mint az európai királyi udvarokban az udvari bolondnak. Hagyták pofázni és általa kordában tartották az ellenzéki mozgalmakat is. Életében nem jelentett veszélyt Putyinra, viszont most hogy megölték, mártírrá és jelképpé vált. Ez nem lehetett a Kreml érdeke.

KUHULIN 2015.03.01. 14:25:31

@Csehszlovák Kém: Ezt benézted Andriska! Nekem aztán qrva mind1, hogy a ruszkik ölik egymást otthon. Ahhoz viszont elég egyszerűnek kell lenni, hogy valaki azt terjessze, hogy ezt a gyilkosságot csak a Putyin rendelhette meg.

Józsi01 2015.03.01. 14:31:51

Meghalt egy kiválasztott!!!!! ÁJVÉK!!! ÁJVÉK!!!!!

Csak ki lehetett a megrendelő??? Ez a nagy kérdés.

Talán ez is olyan mint a repülő ukrajnában. A független és liberál demokrata nyugati sajtó azt harsogta, hogy Putyin húzta meg a ravaszt. Aztán megkerült a fekete doboz a nagy nyugat kikövetelte magának. Majd a dobozok és tartalmuk eltűnt. Csak van egy kis bibi, az oroszok lementették a tartalmát!!! :-DDDD

sorstalan gáz 2015.03.01. 14:41:40

@Csehszlovák Kém:
Ne kertelj, mondd ki nyíltan: Putyin volt a tettes, aki ukrán szépségkirálynőnek öltözve nyitott tüzet Nyemcovra egy BUK légvédelmi rakétával

ermi71 2015.03.01. 14:49:41

Ilyenkor nem kell demokratának lenni? Rögtön, bizonyítékok hiányában, a fotelből eldöntve a Putyin ölt:) Ez jó:)Sajnos a bíróság előtt nem lehet olyannal jönni, hogy na de sejtjük, meg voltak már ilyen ügyek nem az első ez már. Sőt nyomozati szakaszba sem kerül az ügy. Igazságos ez? Néha nem. De szomorú világ lenne, ha bemondásra ítélnének el embereket.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.01. 15:34:19

@Nzoltan: "a 80 százalékos népszerűségű Putyinnak"

Lázas vagy te barátom, de nagyon. Már bizonyított, hogy csak választási csalással tudott nyerni a ruszki dikator kolléga, enélkül szedhette volna a sátorfáját.

mortullus 2015.03.01. 15:34:21

@Józsi01: Jó, hogy valaki megemlíti a maláj gépet, mert mintha kezdene feledésbe merülni. Semmit sem lehetett akkor is tudni a tragédiáról, de a békenobeldíjas majomtól kezdve a holland miniszterelnökig bezárólag a fél nyugat egyszerre ordította: Putyin a tettes, Putyin a felelős, senki más!
Előkerült a fekete doboz, nos azóta síri csend és hullaszag....
A ukránok (nyugati támogatással) még jó pár dologgal be fognak próbálkozni, ez a Nyemcov gyilkosság a következő akciójuk. De előbb-utóbb le fognak bukni valamivel, ennél a gyilkosságnál is igen rezeg már a léc...

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.01. 15:40:45

@beszélő majom: "A Majdanon egy náci tüntetés-sorozat volt, az USA és Izrael támogatásával és pénzéből."

Persze te kis hülye ruszkibérenc fidesz birka. Ha az volt a Majdanon, akkor 89-90-ben is imperialisták által szervezett náci rendszerváltások történtek Közép-kelet Európában. Többek közt Magyarországon.

Tehát te ma jelneleg a náci uralom szavazója vagy. Mert egykoron az USA meg Izrael rengeteg pénzzel támogatta Orbán hatalom átvételi kísérleteit.

Persze azt is látjuk, hogy a fideszkommcsi csürhét most meg a ruszkik vették meg, hogy bérbomlasszanak az EU ellen.

A vége az lesz, hogy a magyarok maradnak Európában, a hazaáruló fidesz csürhe meg eltakarodik az orosz anyaföldjükre.

hami · http://toriblog.blog.hu 2015.03.01. 15:45:32

Nyemcov nem volt az orosz ellenzék vezéralakja. A legerősebb orosz ellenézki párt a kommunisták, utána asszem Zsirinovszkij jön, majd a Jabloko. Nyemcov a liberálisaival a parlamentbe sem tudott bejutni. Szóval Nyemcov maximum az USA barát ellenzék egyik vezéralakja lehetett, de demokratikusan nekik semmi esélyük arra, hogy akár csak a hatalom közelébe kerüljenek.

philozophush 2015.03.01. 15:46:02

Lássuk, ki profitálhat a gyilkosságból.

1. Putyin, mivel megfélemlítheti ezzel politikai ellenfeleit.
2. Az Orosz ellenzék, mivel ezt ha sikerül Putyinra kenni, komoly politikai tőkét jelenthet.
3. USA, mivel Orosz ellenfelénél belpolitikai feszültséget, és instabilitást generálhat.
4. A jelenlegi Ukrán vezetés (lásd a 3.-as pont)

Ki veszíthet rajta:

1. Putyin, mivel az embargóval sújtott Oroszország, még kompromittálóbb helyzetbe kerülhet, nem is beszélve a belpolitikai konfliktusokból eredő problémákról.
2. Az Orosz ellenzék, a megfélemlítés miatt.

Elvileg az USA és Ukrajna is veszít azzal, hogy a "szövetségese" áldozatul esett, és a félelem légköre erősödik, azonban a várható "nyereség" jóval nagyobb lehet.

Vegyük még azt is figyelembe, hogy ha Putyin intézte volna a dolgot, ezer más, megfelelőbb helyszínt és módot is választhatott volna, nem transzparensen a Kreml előtt. Ez így túl teátrális, és átlátszó ahhoz, hogy a Kremlből irányítsák.
Persze a libsik egyből Putyinra mutogatnak, pedig egyáltalán nem biztos, hogy ő áll a dolog mögött.
Érdekes, arra senki nem gondol, hogy esetleg, valami teljesen önálló akció ez olyan politikai beállítottságú (fanatikus?) emberek részéről, akiknek pl. nem tetszett az amik Ukrajnai majdanozása, hogy úgy mondjam.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.01. 15:46:42

@maxval bircaman szerkesztő:

Birka birka, utálod a nyugatot ugye, mert ott a marxizmust már rég kiirtották?

Maradj te csak meg boldog muzsiknak Bulgáriában vagy Oroszországban, jöjön el a te jegyrendszer alapú országod (még két hónap szanklció és már Moszkvában is eljön,nem csak vidéken), szenvedjél csak attól, hogy a marxista diktatúrák nem szoktak jólétet adni a népnek.

Amilyen hülye vagy, még harcolsz is azért, hogy minél kizsákmányoltabb bulgár lúzer legyél.

ermi71 2015.03.01. 15:47:09

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Jó hát a beszélő majom egy fidesz birka, legalábbis ugye szerinted mert tényként írtad le. Oké.De akkor áruld már el te is, hogy melyik párthoz tartozol? Csak, hogy tudjuk honnan jön a kemény kritika. És ha Orbán bukik kit szeretnél miniszterelnöknek, egy nevet írj le. Gondolom ne szégyelled, miért is szégyellnéd?

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.01. 15:48:15

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Fröcsöghetsz, ahogy akarsz, attól még Izrael egy újfasiszta terrorállam marad.

philozophush 2015.03.01. 16:03:26

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

"Ha az volt a Majdanon, akkor 89-90-ben is imperialisták által szervezett náci rendszerváltások történtek Közép-kelet Európában. Többek közt Magyarországon."

Erre csak azt tudom mondani, hogy emlékszem, (Ha különös dolgot hallok, azt Qvára meg tudom jegyezni)
hogy anno a rendszerváltás idején a rádióban bemondtak a többi hírbe ágyazva egy nagyon érdekes dolgot, ami valahogy így hangzott:

"Ma amerikai tanácsadók érkeztek az új kormány munkáját segíteni.
A szakemberek, a korábban itt dolgozó orosz diplomatákat váltották fel, és a gazdasági stb. stb. kérdésekben segítik a magyar kormányzati szervek munkáját."

Valószínű nem pontos az idézet, de nagyjából ez volt a lényege.
Ilyen világot élünk, ez van, ezt kell szeretni.
Éppen ezért, egy ilyen kis jelentéktelen országnak mint pl. mi, nincs is más lehetősége, mint úgy lavírozni, hogy azt a minimális kis mozgásteret ami van, maximálisan kihasználja, az ország javára.
Ha az amik a palagázukat olcsóbban adják mint a ruszkik, akkor azt kell megvenni. Ha a ruszkik adják olcsóbban, akkor azt, mégha az amik morcognak is.
Amire oda kell figyelni, hogy minden irányból legyen vezeték.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.01. 16:10:53

Milyen égő már, hogy a poszter beszól a vele nem egyetértő kommentelőknek, rögtön tíznek, és letrollozza őket.

mortullus 2015.03.01. 16:13:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Már annak is örülni kell, hogy nincs előzetes moderáció. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.01. 16:16:40

@mortullus:

Nyugtával dicsérd a napot, még lehet utólagos törlés és kitiltás.

mortullus 2015.03.01. 16:21:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát biztos itt is volt már ilyen, de én most legjobban a Béndekre vagyok berágva (hafr blog). Már a második nickemet tiltja le, mert nem értek egyet a hagymázas hülyeségeivel. Ezek a liberális bloggerek, kész röhej mind. :)

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.01. 16:27:19

@ermi71: "De akkor áruld már el te is, hogy melyik párthoz tartozol?"

te teljesen hülye vagy drágaságom? Én választó vagyok!!!!!!!!!!!!!!!
Nem ennek vagy annak a pártnak az örökösen röghöz között birka plebsze!!!!!!!!!!!!!!

Ennél fogva az a kérdésed is meg van válaszolva, hogy kettönk közül kinek kell szégyellnmie magát: annak ki egy pártot egész életében seggnyal, vagy annak aki az értékek megvalósítását kéri számon minden párton.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.01. 16:41:33

@mortullus:

Na ja, a drogriporter engem is kitiltott, mert nem tetszett neki, hogy tanulmányokat linkeltem be a marijuana káros hatásairól. Én nem csinálok másik nicket, annyi fáradságot nem ér meg az egész.

Egy másik blogban a posztoló, aki komoly rakétatudósnak gondolja magát, rosszul írta Wernher von Braun nevét (Wernernek írta, a h nélkül), azt javítottam ki, meg pár fizikai-műszaki kiegészítést írtam. Később vettem észre, hogy előzetes moderáció van, többnyire az ilyenekbe nem is szoktam írni.

Na, a drága poszter meghagyott egy párszavas dicsérő kommentet, az enyémet törölte. Ja, von Braun neve azóta is rosszul van írva a posztban. :)

Már nem is tartom számon, hány helyről tiltottak ki, többnyire libsi blogokról. De az igazán szomorú az, amikor politikailag semleges hozzászólást törölnek, pedig hát a fizikai törvényeket még egy magasságos blogger sem tudja felülírni. De leszarom, az ilyen önmagát minősíti. :)

ermi71 2015.03.01. 16:55:35

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Világos volt a kérdés. Melyik párthoz tartozol ás ha Orbán megbukik kit szeretnél miniszterelnöknek. Úgy ne vitatkozz, hogy nem feded fel magad de a másikat elhordod mindennek.Tehát akkor újra, hogy ne értsd félre a világos kérdést. Melyik párt szavazója vagy? És ha Orbán megbukik kit látnál a helyébe? Egy nevet. Várjuk a választ. Többre tisztelek egy olyan kommentelőt aki felfedi magát és vállalja, hogy kivel szimpatizál, bármelyik párt legyen az. Mint egy olyat aki sunyít, nem válaszol a kérdésre, kerüli szégyelli.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.01. 17:04:19

@ermi71:

Nem akarok senki fogadatlan prókátora lenni, de nem kicsit vicces, hogy olyan személyes infót kérsz tőle számon elég határozottan, amit te magad sem adtál meg.

Ez az olyan tahókat juttatja eszembe, aki felhívnak és az első szavukkal rákérdeznek, ki vagyok. Bemutatkozás persze nuku.

Ez nálunk akkor is tahóság, ha egyes országokban az a szokás, hogy a felhívott automatikusan bemondja a nevét. Nálunk nem ez a szokás.

ermi71 2015.03.01. 17:13:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igazad van.Ő nem kérdezett és nem fogalmazott meg határozott véleményt? Finoman fogalmazva ugye a határozottat.Birka, náci, muzsik drágaságom, hülye, csak egy pár jelző.

mortullus 2015.03.01. 18:00:24

@ermi71: Az ilyenek mint a Rogán botrány Arszenyij Petrovics Jacenyukot szetetnék látni Magyarország miniszterelnökének.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.01. 18:07:59

@mortullus:

Mi van ruszki bérenc, azért szakadtál meg 1990-ben, hogy 2015-re újra ruszki cseléd legyél?

Ti fidióták valami genetikai hibás termékek vagytok, miértm is nem költöztäk el az orosz hazátokba, az EU meg a demokrácia nem való a ti diktátúra imádó pofátoknak.

mortullus 2015.03.01. 18:39:18

@mortullus: Vagy a fikaevő Szigetvárit :)

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.01. 18:42:54

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

"miértm is nem költöztäk el az orosz hazátokba"

Arra nem gondoltál, hogy neked kellene elköltöznöd azokhoz, akikhez a szíved húz?

Nos, ezután feltétlenül gondolj rá, mielőtt a magyaroknak mutatnád az elfelé vezető utat a hazájukból.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.01. 19:06:39

@Csehszlovák Kém: Miért lett volna beavatva a rendőrség, ha ez egy FSZB akció lett volna? Az ilyen műveleteket úgy szokás végrehajtani, hogy minél kevesebb beavatott legyen.
Nagyjából semmire nem utal a gyilkosság végrehajtójával kapcsolatban, hogy a rendőrség először hibás forgatókönyvet tárt a sajtó elé..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.01. 20:55:56

@A megvalósult amerikai ólom..:

Ne várj tőle logikát, neki ideológiai meggyőződése van, az minden logikát felülír.

Nzoltan 2015.03.01. 21:03:10

@Csehszlovák Kém:
Olyanról még nam hallottál, hogy a politika a saját hasznára akarja fordítani a történteket? Nem kell elkövetni valamit, de ha már megtörtént, akkor....

Jelenleg Putyinnak tökmindegy milyen ellenzéke van. A lakosság az életszínvonal romlását jelenleg a nyugatnak köszönheti. Egy kívülről jött támadás esetén a lakosság nagyobbik része felsorakozik az aktuális kormányerő mögött. Aki jelenleg Putyin. Aki megkerülhetetlen. Legalábbis demokratikus keretek között. Egy következő választást simán megnyerne.

Jelenleg putyint csak antidemokratikus módszerekkel lehetne eltávolítani. Ha az orosz lakosságnak megfelel, akkor a nyugat Amerikával az élen milyen jogon akadályozhatná a hatalmát meg?

Nzoltan 2015.03.01. 21:05:32

@Mindfield: Jelenleg az orosz lakosságnak így jó. Akkor mi ezzel a probléma?

Nzoltan 2015.03.01. 21:10:58

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
Ez csak prekoncepció. Olyan mint a Fidesz választási csalása. És ki mondja ezt?

Tény, hogy putyin alatt a lakosság életszínvonala nőtt. A többségnek ez így jó. Az átlagot nem érdekli, ha fejre áll egy politikus. Őket az érdekli, hogy hagyják őket élni. Most nekik jobb mint jelcin alatt. A többi nem számít.

Nzoltan 2015.03.01. 21:13:53

@Józsi01: Vaószínüleg semmi olyan új dolog nem volt rajta, ami egyértelmű bizonyíték lett volna Oroszországgal szemben.

Mint tudjuk, lelőtték. A többi meg találgatás.

concret 2015.03.04. 09:17:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Ne várj tőle logikát, neki ideológiai meggyőződése van, az minden logikát felülír."

Azért micsoda szerencse, hogy erre a posztra is lelkesen rámozdult egy nagy csapat derék magyar, akik mentesek mindenféle elfogultságtól és ideológiától, tollukat (billentyűiket) kizárólag az objektivitás, no meg a Magyar Haza szeretete vezérli.
Bírálnák ők akár még Putyint is, no de hiába az elfogulatlanságuk: Putyinnak egyszerűen nincs hibája, és sosem vétkezik. Tiszta pech, így jártak.

concret 2015.03.04. 09:33:36

Végigolvasva a sok derék kommentet számomra nyilvánvalóvá vált:
Istennek hála, az orosz elnök helyzete erős, népszerűsége az egekben szárnyal. Ebből pedig logikusan következik, hogy ha még kóborol is néhány hazaáruló bitang ellenzéki a nagy Oroszhonban vagy akár külföldön, szánalmas vergődésük Putyin elnök számára egy lepkefing jelentőségével sem bír. Ezért ha bárhol meggyilkolják majd őket, ahhoz Putyin Elnök Úrnak az égadtavilágon semmi köze sem lesz, hiszen neki nem hogy érdekében állna, hanem dehogyis. Pont hogy árt Neki a haláluk. És ezt jól tudja a gaz háttérhatalom is. Él is vele.

Mert hát Putyin hatalmának és az ellenzéke marginalizáltságának semmi köze ahhoz, hogy időnként a legtisztább jogi eljárásokban évtizedes börtönbüntetésekre ítélik őket. Aztán, ha közeledne szabadulásuk, új per indul, amiben szintén győz az igazság - feltéve, ha nem választja a szemét féreg a nagylelkűen biztosított emigrálás lehetőségét. És a hatalom szilárdságához semmi köze, ha valahol felrobban egy autó, sugárszennyezett lesz egy tea, vagy valami bűnöző újságírót, netán politikust lő szitává. Putyin hatalma csakis a jó kormányzásának eredménye, köze sincs a sajtó teljes bedarálásához, a külföldi ügynök szervezetek móresre tanításához.
A nagy Oroszország a béke, a jólét és a demokrácia hona. Ezért is támadja a gaz Nyugat. De megtörik minden ármánya Putyin elnök nagyszerű kormányzásán.

concret 2015.03.04. 09:40:44

@Nzoltan: Ahogyan ezt írod, az a Harmadik Birodalom arany éveire is tökéletesen ráillik.
Hidd el, a többségnek akkor is jó volt: az életszínvonal nőtt, az átlagembert nem érdekelte, ha fejre állt egy politikus. És a német nép büszke is lehetett önnön németségére, akár a gazdaság, akár a sport, akár a (végre) tiszta német művészet sikerei alapján.

Aztán meg évtizedekig lehajtott fejjel éltek. És nem is fogják soha megérteni, hogyan lehettek a szüleik-nagyszüleik-dédszüleik egy szégyenletes bűnöző hatalom támogatói.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.04. 10:34:30

@concret:

"Azért micsoda szerencse, hogy erre a posztra is lelkesen rámozdult egy nagy csapat derék magyar, akik mentesek mindenféle elfogultságtól és ideológiától, tollukat (billentyűiket) kizárólag az objektivitás, no meg a Magyar Haza szeretete vezérli."

Micsoda szerencse, hogy te is pontosan ilyen elfogulatlan vagy - amit az alábbiakban is bizonyítasz:

"Ahogyan ezt írod, az a Harmadik Birodalom arany éveire is tökéletesen ráillik."

Oroszországot a náci Németországgal akár csak egy napon is említeni őrült hülyeségre vagy cinizmusra vall. Na meg abszolút elfogulatlanságra.

"nem is fogják soha megérteni, hogyan lehettek a szüleik-nagyszüleik-dédszüleik egy szégyenletes bűnöző hatalom támogatói."

Ahogy te sem fogod soha megérteni, hogyan lehettek a te felmenőid egy kommunista-sztálinista diktatúra támogatói a Rákosi- és a Kádár-rendszerben.

"Mert hát Putyin hatalmának és az ellenzéke marginalizáltságának semmi köze ahhoz, hogy időnként a legtisztább jogi eljárásokban évtizedes börtönbüntetésekre ítélik őket."

Csak annyira van köze hozzá, amennyire a demokrácia (szerinted) mintaországa idegen országokban kínoz foglyokat, (hadüzenet nélkül) megtámad országokat, halomra gyilkol polgári lakosokat (pl. en.wikipedia.org/wiki/My_Lai_Massacre ), felfegyverez terrorista csoportokat (mert az adott pillanatban épp az ő érdekeit szolgálják, pl. a mai Al-Kaida), állampolgárait ezrével deportálja bírósági ítélet nélkül (japán származásúak deportálása a 2. vh. alatt), szövetséges államok államfőit és egyéb vezetőit hallgatja le, teljesen tiszta - még véletlenül sem koncepciós - bírósági eljárásokban ítél halálra vagy súlyos börtönre ártatlan embereket (en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism ) és még folytathatnám az USA-féle demokrácia dicső tetteit.

Vagy ahogy Obama röhögés nélkül képes elítélni Kínát azért, amiért backdoor beépítését várja el számítástechnikai és telekom cégektől: index.hu/tech/2015/03/03/obama_felhaborodott_a_kinaiak_keresen_d_d_d/ .

Na, szóval dugd fel magadnak a vélt pártatlanságodat, és közben gondolj a verébre, a bagolyra és a nagy fejre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.04. 10:39:38

Ja, az sem volt kismiska, amikor a saját katonáin végzett atomrobbantásos kísérleteket. Több ezer amerikai katona halt meg utána a sugárfertőzés következményeitől.

Szóval dugd fel magadnak az elfogulatlanságodat és objektivitásodat!

concret 2015.03.04. 11:15:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Kedves Józsefné, kár így idegesíteni magad, pláne, hogy egy dologban biztosan egyetértünk.
Mutass rá, hol írtam magamról, hogy elfogulatlan vagyok. Nem fog sikerülni. Egyetértünk: elfogult vagyok.
Csak én - Veled szemben - nem csapom be magam, hogy objektív vagyok.

Veletek ellentétben én büszkén vagyok elfogult. Elfogult a szabad világ mellett. Így mondtuk ezt a kommunizmus idején, így mondják a szabadságszerető emberek most is. Csak most része vagyunk a szabad világnak, akkor meg csak vágyakoztunk oda.

Én nem írok semmit a szüleidről. Nem velük vitázom, lehetnek nagyon derék emberek is. Látott már ilyet a világ: derék szülők, másféle gyermekek.

Azért a XX.század egy téren volt eredményes, bármely sarkán a világnak: elérte, hogy szégyen vállalni a náci és a fasiszta jelzőt. Hitler világát mentegetni, sőt dicsérni lehet, de náci nem vagyok. Zsidók kiirtását tagadni lehet, vagy ha mégis meghaltak, örülni neki (pusztán faji alapon) lehet, de náci nem vagyok.

Húzzátok már ki egyszer a derekatokat. Nem mintha alap lenne a büszkeségre, de folyton elhazudni, sunnyogni még vacakabb dolog.

concret 2015.03.04. 11:30:08

Van egy hazai szélsőjobb reflex.
Ha azt a szót hallják: fasiszta, egyből kontrázniuk kell: "kommunista! Kommunista!"

Ebből látszik, hogy bűntudatuk van. Rossz, meghasonlott dolog lehet így élni, állandó önértékelési válságban.
El sem tudják képzelni: vannak, akik TÉNYLEG elutasítanak mindenféle terrort és diktatúrát, és nem kell félniük, hogy kiderül: valamelyik ing éppen rájuk illik.

Emlékszem, amíg mi itthon szívtunk az oroszok alatt, a hungarista emigráció (nagyobb dicsőségére a nemzetnek) az Egyesült Államokban tengette életét. Most, hogy már itthon is bátran lehet bárki nyilas, nagy-nagy öntudattal, teli szájjal szidják azt az országot, ami még a saját fajtájuknak is menedéket nyújtott.

Igazi lovagias virtus.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.04. 13:55:41

@concret:

"Mutass rá, hol írtam magamról, hogy elfogulatlan vagyok. Nem fog sikerülni. Egyetértünk: elfogult vagyok.
Csak én - Veled szemben - nem csapom be magam, hogy objektív vagyok."

Mutass rá, hol írtam magamról, hogy elfogulatlan vagyok. Nem fog sikerülni. Egyetértünk: elfogult vagyok.
Csak én - Veled szemben - nem csapom be magam, hogy objektív vagyok.

:D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.04. 13:58:41

@concret:

"Van egy hazai szélsőjobb reflex.
Ha azt a szót hallják: fasiszta, egyből kontrázniuk kell: "kommunista! Kommunista!""

Van egy hazai balliba reflex.
Ha azt a szót hallják: libsi, egyből kontrázniuk kell: "náci! fasiszta! rasszista! antiszemita!"

Persze a ballibák reflexe nem teljesen azonos módon működik a jobboldaliakéval. A balliba reflex ui. igen gyakran önállósítja magát, és kiváltó ok nélkül is működésbe lép. Ezért van az, hogy igen sokszor ok nélkül is náciznak, fasisztáznak, antiszemitáznak stb.

:D

concret 2015.03.04. 14:24:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Legalább példámat követve Te is beismerted: elfogult vagy, véleményed szubjektív (mielőtt tiltakoznál: nem írtad a szubjektív jelzőt, de ez ugye az objektív ellenpárja).

Hasonló a helyzet azzal is, amit írtál:

"Ne várj tőle logikát, neki ideológiai meggyőződése van, az minden logikát felülír."

Implicite szembeállítottad a logikus, ideológiamentes véleményezéssel. Csakhogy egy elfogult, szubjektív vélemény nem a logikán, hanem az elkötelezettségen alapul. Én ezt magamra nézve szintén elfogadom. Nem hiszem, hogy ilyen téren bármelyikünk is előnyben lenne a másikkal szemben.

Ha valaki a szabadság és az emberi jogok elkötelezettje, az nem szégyelli, hogy liberális. Magyarul szabadelvű. Ha nekem ezt mondják, sosem tiltakozom. Felőlem még becézheted: a nyilas is csak egy népies formája a hungaristának... Mond, fáj, ha a neveden szólítanak? Ha a "sajátos elfogultságod" alapján kritizálod a liberális demokráciákat, és a szavaid-jelzőid-indulataid mind mind egy irányba mutatnak - ugyan miért zavar az a kategória, ami korábbi korszakokban ezzel teljesen analóg volt?

Én vállalom a véleményem, jelzőstül együtt. Te miért játszol számháborút?

Ha egyszer bajod van a szidókkal, miért zavar a rasszista, antiszemita jelző? Tudod, az állat négylábú, szőrös, egerészik és nyávog - nem csak macskának tűnik, hanem az is.

Csak hogy egészüljön ki a háromszög: a kommunisták sem bujkálnak az önmegnevezésükkel. Egy szállal sem jobbak nálatok, de legalább nem akarnak báránybőrbe öltözni. Miért csak titeket zavar, ha annak hívnak, akiknek látszotok, és akik vagytok is?

concret 2015.03.04. 14:25:41

ekütöttem: zsidókkal

concret 2015.03.04. 14:26:45

és még ezt is elütöttem :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.04. 14:55:39

@concret:

Természetesen én sem vagyok, nem is tudok teljesen objektív lenni. Ahogy más sem. Ez evidencia, kár volt ezért basztatnod engem. De azért persze jólesett, igaz, libsikém?

"Ha egyszer bajod van a szidókkal, miért zavar a rasszista, antiszemita jelző? "

A működési engedéllyel az utcasarkon szexuális szolgáltatásokat kínáló/nyújtó, sérült sarkú édesanyádnak és az ő túlzott használattól rojtosra tágult, kankótól és folyástól bűzlő vaginájának van baja velük, te hazug, vádaskodó, jellemtelen bélsárcsimbók.

A többi, amit írtál, szintén egy rakás fécesz, ezért nem érdemel választ. Forgolódj a saját magad főzte ürüléklevesedben.

concret 2015.03.04. 15:17:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A stílusod, modorod nem vall klasszikus jobboldali úriemberre. Persze, a nagyon szélső mezők nem erről híresek.
Látod, most is hogy indulatba jöttél, szinte semmiért, holott szerintem tényszerűen egyetértettünk.
Családommal kapcsolatos félreértésedet szívesen korrigálom:
édesanyám régi református család sarja, több vidéki lelkész felmenőnk szolgált tiszántúli keresztyén gyülekezetekben. Életében tanítónőként és tanárnőként nevelte hazánk ifjúságát. Fél éve sincs, hogy elment minden élők útján, amit persze nem tudhatsz. Kedves megemlékezésed róla öntudatlan részvétnyilvánításodként értelmeztem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.04. 15:33:22

@concret:

Úriember valóban nem vagyok, ahhoz először péniszt kellene növesztenem. Persze mivel libsi vagy, számodra szinte természetes, hogy egy feleség is csak férfi lehet, melegházasság rulez! Kb. a "Fartúró Ferencné született Köcsög Kázmér" mintájára. :D

"most is hogy indulatba jöttél"

Dehogy jöttem indulatba. Ha így történt volna, akkor édesanyád foglalkozását és nemi szervének állapotát sokkal lényegretörőbben és plasztikusabban írtam volna le. :)

"Életében tanítónőként és tanárnőként nevelte hazánk ifjúságát."

Akkor csak jól sejtettem, hogy gyakorlati szexuális felvilágosítást végzett a zsenge és ártatlan ifjúság körében. :D Emléke örökké él a mai ifjúság hímnemű tagjainak nedves álmaiban.

concret 2015.03.04. 15:52:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Elvileg Úrinő lehetnél, bár magam föl sem tételezném valaki női mivoltát efféle szóhasználat mellett. Én még eddig ilyesfajta hölggyel nem találkoztam - igaz, ezt a kategóriát csak a kötelező udvariasság nevezteti velem hölgynek.
Látod, ahhoz képest, hogy "nem érdemlek választ", egészen tartósan elbeszélgettünk. Javíthatatlan optimista vagyok, hiszek benne, hogy bármilyen mélységből is kiemelhető és emberré formálható, aki születése szerint homo sapiens - bár most kissé megrendítettél derűlátásomban.
Ha más nem, arra jó volt dialógusunk, hogy a stílus- és a színvonalkontraszt segítségével jól bemutassa bármely magyar olvasónknak a hungarista- és a liberális értékrendek közötti különbséget. Talán nem véletlen, hogy nyilas-náci mozgalom Magyarországon szabad választáson sosem került a kormányzás közelébe sem.

Maradok tisztelettel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.04. 16:08:45

@concret:

"Látod, ahhoz képest, hogy "nem érdemlek választ", egészen tartósan elbeszélgettünk."

Látom, az értő olvasás SEM az erősséged. Nem azt írtam, hogy te nem érdemelsz választ, hanem azt, hogy az nem érdemel választ, amit az említett kommentedben írtál. Téged nem írtalak le, mert látom benned az értelem halvány szikráját, bár már alig pislákol.

"Javíthatatlan optimista vagyok, hiszek benne, hogy bármilyen mélységből is kiemelhető és emberré formálható, aki születése szerint homo sapiens - bár most kissé megrendítettél derűlátásomban."

A számból vetted ki a szót, én is pont ezt akartam írni veled kapcsolatban.

"Ha más nem, arra jó volt dialógusunk, hogy a stílus- és a színvonalkontraszt segítségével jól bemutassa bármely magyar olvasónknak a hungarista- és a liberális értékrendek közötti különbséget."

A stílusnak és az értékrendnek nincs egymáshoz sok köze. Amit írtál, az ugyanolyan faszság és argumentum ad hominem, mint amilyen faszság az LENNE, ha a gyalázatos helyesírásodból akarnék következtetni a mondandód értékére. De nem bírálom a helyesírásodat, a te dolgod.

"nyilas-náci mozgalom Magyarországon szabad választáson sosem került a kormányzás közelébe sem."

Szerencsére.

"Maradok tisztelettel."

Na menj már!
süti beállítások módosítása