Vagyunk legalább olyan jók mint a brazilok, hiszen őket is 2:1-el ejtette ki Hollandia a világbajnokság egyenes kiesési szakaszában. Hajrá Hollandia, és legalább elmondhatjuk a végén, hogy az új világbajnoktól kaptunk ki a legjobb nyolc közé jutásért.

 

 

Weiss: nem nyilatkozom, mert tele van a kezem!

Lassan egy hete otthon van már a csapat Szlovákiában. Persze a megérkezés ismét pikánsra sikeredett. Közép-Európa ismét hozta magát, akár Magyarországon is megtörténhetett volna: a bécsi repülőtéren, a szlovák labdarúgók maradékának megérkezése után - korábban a turistaosztályon távozott két kisebb csoport Afrikából - a maroknyi szurkolótábornak és az újságíróknak vagy fél órát kellett várakozniuk a küldöttségre.

Weiss mester ismét kitett magáért: az újságírókkal elutasított mindenféle kommunikációt, mint mondta, tele van a keze. (Muhaha!) A buszig persze próbálták faggatni az újságírók, de ő úgy tett, mintha semmit nem hallana. Kutyafuttában pedig az is érdekelte volna az újságírókat és a közvéleményt, hogy mit szól a csapatához méltatlan hazajövetelhez, amire csak rájuk mordult: hagyjanak már engem békén!

 

Nagy pénzjutalom a játékosoknak

Mint arról korábban a dotoho.blog.hu beszámolt a szlovák válogatott nyolc millió dollárral gazdagodott a világbajnoki nyolcaddöntő után a FIFA jóvoltából. Az előzetes tervek alapján a teljes összeg - mintegy 7,3 millió euró - negyven százalákát dobnák szét a játékosok között. Ha Weiss mester egyenlő arányban osztaná el a 35 játékos között a pénzt, mindenki 62 800 euróban részesülne.

A jutalmazottak körét meglehetősen szimpatikusan alakították ki a szlovákok. Nem csupán az a 23 játékos részesül az anyagi javakból, akik megjárták Afrikát, hanem azok is, akik a selejtezők során játszottak, de végül nem kerültek az utazó keretbe. Például Karhan. A nyugat-európai szokás ezzel szemben egy kicsit más: ellentétben szlovák társaiktól, az ottani csapatok játékosai csak szimbolikus összeget kapnak a FIFA 8 millió dollárjából.

 

Juraj Kucka - Arsenal?

Ahogy az lenni szokott, egy nagy futballseregszemlét megjárt csapat játékosai után mindig megnő az érdeklődés. Így tötént ez az szlovák játékosokkal is. Általános cseh és szlovák vélekedés szerint a VB legnagyobb szlovák felfedezettje, nem a négy gólt lövő szlovák Torgelle Sanyi azaz Robert Vittek lett, hanem a Sparta Praha 23 éves szlovák ifjú tehetsége, Juraj Kucka.

Pedig Weiss mester sokáig be sem akarta hívni a keretbe a fiatal játékost, mondván, hogy még a Spartában sem lép pályára rendszeresen és sérüléssel is bajlódott. Új-Zéland ellen nem játszott jól, Paraguay ellen pályára sem lépett. Az olaszok ellen azonban teljesítményével kivívta a csapat legjobbja büszke elismerést. Hollandia elen szintán jól játszott. A szakértők szerint kinőtte a cseh ligát. A Sparta jelenleg 4 és 5 millió euró között próbálja eladni. Az egyik komoly érdeklődő az angol Arsenal.
 

 

Rosszul megszervezett ünneplés Pozsonyban

A csapat közben találkozott az ünneplő szurkolókkal is. Pozsony egyik bevásárlóközpontjának tetején-erkélyén szólították a pódiumra egyesével a játékosokat a mindössze hatszáz rajongó elé. Ahogy Saláta Kornél megjegyezte: biztosan sokkal többen is kíváncsiak lettek volna rájuk, de nem volt optimálisan megszervezve az esemény.

Az ünnepség inkább hasonlított valamilyen hivatalos iskolai ünnepségre, mint egy vérbeli szurkoló-közönség találkozóra. Újságírók szerint még előző este sem tudták a rendezők, hogy hol legyen az esemény megszervezve. Persze, Weiss mester magvas gondolataival gondoskodott a jó hangulatról. A szövetségi kapitány ezekkel a szavakkal köszönte meg a szurkolónak a bíztatást: Most fáradtak vagyunk. Pihennünk kell. Aztán döntök, hogyan tovább.

 

 Nézd meg, hogyan ünnepelték meg Pozsonyban a szlovák focistákat!
 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr552128970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bsteve 2010.07.06. 10:04:05

Már egyik csapat sincs benn.. na sebaj, vigasztalásul öltöny, gorilla és tehén a focipályán:
www.youtube.com/watch?v=O--NB3MtCr8

banfitoto 2010.07.06. 22:47:02

támogassátok a Facebookon a közös bajnokság ötletét.
http://www.facebook.com/group.php?gid=138265529519503&v=app_2344061033#!/group.php?gid=138265529519503

Slovensko do toho!

Maisie MacKenzie 2010.07.07. 11:22:30

"legalább elmondhatjuk a végén, hogy az új világbajnoktól kaptunk ki a legjobb nyolc közé jutásért."

Ja, egy jó csapattól kaptunk ki, de én azért a németeknek szurkolok. :-)
(Bár a spanyolokat tartom a titkos esélyesnek)

"az újságírókkal elutasított mindenféle kommunikációt, mint mondta, tele van a keze. (Muhaha!)"

Ez igazából egy zsidó vicc poénja.

Juraj Kucka tényleg nagyon jó volt.

Maisie MacKenzie 2010.07.07. 11:26:28

@banfitoto:

Szerintem a közös bajnokság hülyeség, mert az ultrák balhéznának és éleződne a nacionalista örjöngés,

de a közös EB, VB rendezés nem lenne hülyeség, mert hosszú közös határunk van és mindkét ország keleti területeire ráférne egy kis fejlesztés. És épülhetne több új Duna- és Ipoly-híd is, utak É-D irányban.

2002 2010.07.07. 15:01:07

Egy slovan vs újpest/fradi na az ütne :D

banfitoto 2010.07.09. 14:40:18

@Maisie MacKenzie: jégkorongban működik a román-magyar közös bajnokság. Ha ott fel tudtak az emberek nőni a feladathoz, remélem a fociban is fel tudnának. Ez több biztonsági kiadást jelentene, de több bevételből ez fedezhető.
süti beállítások módosítása