Gyalog kellene hazajönnötök, tragédia egyenes adásban, hidegzuhany, kipukadt a lufi, "sztárocskáink" újra a földön, a szlovák foci meggyilkolása élőben, a dánok elleni meccs hokiban, epic fail, atyai pofon - nem boldogok a szlovák szurkolók a pénteki, Örményország elleni meccs után, legalábbis ez derült ki néhány szlovák futballfórum átolvasása után. A dotoho.blog.hu véleménye nagyjából hasonló: rég láttuk ilyen szarul játszani a srácokat.

 

A meccs előtt kétféle álláspont létezett a szlovák szurkolók között. Macedónia ellen egy nagyon színvonalas, taktikus teljesítménnyel gyűjtöttük be a három pontot, az orosz válogatott pedig bár egyértelműen jobban játszott, de a csapat újra türelmes játékkal rukkolt elő, nem csináltunk felesleges hibákat a védelemben és végül sikerült kihasználnunk az oroszok megingását. Mások szerint a macedónok elleni meccs igencsak mákos volt, nagyjából 80 percig semmit, az első félidőben egyszer lőttünk kapura. Ugyancsak nem csináltunk a pályán az oroszok ellen túl sok mindent, szintén véletlenül nyertünk.

Az örmény meccs után nagyjából mindenki az eddigi sikeredzőt, Weiss mestert veszi elő. Weissnek tudnia kellett volna, hogy az örmények olyanok, mint a méhek, alapjában véve egyszerű focit játszanak, de hihetetlenül gyorsak. Sok szlovák szurkoló amondó, hogy a pénteki teljesítmény és nem a mesés 16. helyezés a FIFA ranglistán a szlovák foci igazi arca. Koncepció nélkül, pontatlanul, technikai hibákkal, hátul játszva nem lehetett az örményeket hazai pályán megverni. "Sztárjaink" az európai futball értékrendszere szerint másodosztályú, de lelkes játékosokkal találták magukat szembe.

Sokaknak a Paraguay elleni meccs jutott eszébe: antifutballt játszottunk és a gyors, apró örmény csatárok körbefutották Skrteléket. Nem is értem, hogy lehetett a csapatba tenni a liverpooli hátvédet, amikor mintha érezni lehett: meggyűlik a baja az örmény támadókkal. Sárgáját megkapta, így biztosan nem játszik a nagyon fontos írek elleni meccsen. A rehabilitált Karhan már nem volt elég, Vlado egy nagy nulla volt hasonlóan Hamsíkhoz, aki ha a válogatottban játszik, gyakorlatilag semmit nem mutat. Összességében az egész csapatot elhagyta az eddig igencsak oladlunkra állt szerencse is.

A szlovák szurker most egy dologban bízhat: feltámasztva a szláv kölcsönösség szellemét teljes erővel az oroszoknak kezd el szurkolni az írek ellen, így mindhárom továbbjutásra esélyes csapatnak hat-hat pontja lesz. Aztán otthon le kell verni az íreket.

 

 Így álltak fel a csapatok:

Örményország: Berezovskij - Hovsepjan, Arzumanjan (79. Arakeljan), Mkojan, Artak Jedigarjan - Mchitarjan, K. Mkrtčjan - Pačadžjan (46. Manučarjan), Pizzelli (72. Artur Jedigarjan), Ghazarjan - Movsisjan

Szlovákia: Mucha - Pekarík, Škrtel, Saláta, Zabavník (81. Šebo) - Karhan, Kopúnek (57. Kucka) - Weiss, Hamšík, Stoch (57. Hološko) - Šesták

 

Edzői nyilatkozatok a meccs után:

Vardan Minasjan (Örményország trénere): "Teljesen megérdemelten nyertünk. Egyértelműen jobb csapat voltunk, mint a szlovák. A szlovákok egyébként elég durván játszottak, főleg Škrtel. Nem vagyok biztos abban sem, hogy ezt a mérkőzést végig kellett volna-e neki játszania. A játékvezető nyugodtan kiállíthatta volna."

Vladimír Weiss st. (Szlovákia trénere): "Gratulálok a hazai csapatnak a rászolgált győzelemre, amelyet gyönyörű játékkal és kedvező végeredménnyel értek el. Az örmények jobbak voltak, dinamikus gyorsaságot és a minőséget ma az ő részükről figyelhettünk meg. Részünkről hét vagy nyolc játékos is mélyen a tudása alatt játszott, ilyen teljesítménnyel egyszerűen nem lehet jó eredményt elérni. Nem történt tragédia, a továbbjutás a csoportból továbbra is többesélyes. Škrtel és a sérült Stoch a következő meccsünkön nem fog játszani. Mindenképp ki kell találni az írek elleni keddi meccsre valami jobbat. Esélyt adtam néhány játékosnak akik ma nem éltek a lehetőséggel. Neveket mondani nem fogok, ezt találják ki önök, ugyanakkor kedden egy újabb kihívás vár ránk."


A "B"-csoport állása:

1. Írország 2 2 0 0 4:1 6
2. Szlovákia 3 2 0 1 3:3 6
3. Örményország 3 1 1 1 5:4 4
4. Oroszország 2 1 0 1 2:1 3
5. Macedónia 2 0 1 1 2:3 1
6. Andorra 2 0 0 2 1:5 0

 

 
 
 A mérkőzés bővebb összefoglalója, kommentárral

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr142357230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása