z211873037.jpg

Az a baj, hogy az emberiség történetén végig húzódó és napjainkban is mindenhol érzékelhető jelenség kapcsán, a rohadék nácik, ócska módon „cigányozni” kezdenek. Az a baj. Bizony, a családtagok közötti szex nem a beteg romák specifikuma és fordítva, a jelenség létezik szerte a világon.

Freisingi Otto írta: „Ezek a magyarok visszataszító külsejűek, mélyen ülő szemeik vannak, termetük alacsony, erkölcseikben és nyelvükben pedig annyira barbárok és vadak, hogy joggal lehet kárhoztatni a szerencse szeszélyét, vagy inkább csodálni az Isten türelmét, hogy martalékul hagyta ezt a szép földet az emberiség e szörnyetegeinek, akiket még embernek sem nevezhetek.

Mindenkivel előfordul, hogy szerencsétlenül fogalmazza meg gondolatait. Jeszenszky Géza, egykori magyar külügyminiszter, amerikai nagykövet és egyetemi tanár botrányba keveredett. A legendás szakálla miatt leginkább egy tisztességben kiszolgált dán matrózra emlékeztető norvégiai magyar nagykövet szerint "a romák közti mentális betegségek oka, hogy a roma kultúrában megengedett a testvérek, unokatestvérek közti házasság, vagy szimpla szexuális kapcsolat". Géza bátyánk ezzel a lendülettel mondhatta volna azt is: a szex a szegény ember szórakozása. 

Vérfertőzés helyett: incest

Egy korábbi posztomban már javasoltam, hogy a cseh és szlovák szóhasználatnak megfelelően a magyar nyelvben is alkalmazható lehetne a "történelmi Magyarország" elnevezés helyett annak latin megfelelője, "Hungária" (szlovákul: Uhorsko). Hasonló izgalmas nyelvi jelenségre figyeltem fel mostani témánkban is: a magyar nyelvű sajtóban, közbeszédben teljesen, a szakmai diskurzusokban részben a "vérfertőzés" szót használjátok, ha két, egymással rokoni kapcsolatban álló ember szexuális kapcsolatba kerül.

Ezzel szemben a szlovák és a cseh nyelvben kizárólag az "incest" szó van forgalomban, bár mindkét nyelvben létezik a jelenség archaikus, nemzeti nyelven is létező változata: "krvismilstvo" és "krvesmilstvo", amely szó szerint "vér és fajtalanságot" jelent. De más európai nyelveken is találkozunk hasonló gyakorlattal: blodskam (dán), blodskam (svéd), blutschande (német). A szó eredeti formában, "incestus", jelentése: szemérmetlen. Újabb javaslatom: az állam szekularizálása után tisztítsuk meg anyanyelvünket is a katolikus egyház maradékától! A magyar nyelvben a szó latin formáját lehetne használni, nem a nemzeti nyelvekben szereplő, megbélyegző változatot, amely a tilalomra utal és a szégyenérzetet erősíti, amely egyébként a keresztény neveltetés egyik alapérzelme is. 

Legerősebb tabunk: szex, rokonok között?

Nincs kétségem afelől, hogy olvasóim, miképp a társadalom, tehát a romák többségében is, létezik egy fiatalkorban kialakult „természetesnek” mondott ellenállás és szégyenérzet a vérfertőző/incest kapcsolatok hallatán – lássuk be, milyen olcsó terepe ez a szélsőjobbos politikusoknak, akik a polgárok indulataira, haragjára és gyűlöletére építik politikájukat. Pedig azt már Yoda mester is megmondta, hogy a gyűlölet csak szenvedést hoz. Eközben iskolai tanulmányaink és későbbi kulturális élményeink alapján beláthatjuk: a jelenség létezik. A szépirodalomtól kezdve a vallási tematikán át a filmművészetig közismert és világos példák állnak rendelkezésünkre.

Kezdhetjük rögtön Ödipusszal, aki miután megölte saját apját, tudtán kívül saját anyjával is hált egyet. Vagy ugorjunk az ókori Egyiptomba, ahol például Kleopátra juthat eszünkbe, két testvérének is felesége volt. Az Ószövetségből megismerhetjük Lót történetét is, akit miután leitatott két lánya, gyorsan gyerekeket is csinált nekik. Még maradjunk a zsidó-keresztény vallási hagyománynál: Ábrahám, a zsidók és az arabok ősatyja féltestvérét, Sárát vette el feleségül. Valahol itt, az emberiség ősi emlékeiben találhatjuk meg az okot, miért vált hihetetlenül erős tabuvá a rokonok közötti házasság és szexuális élet. Akit érdekel, bibliai incest történeteket itt olvashat, itt pedig a filművészet top incest jeleneteit listázták ki Luke és Leila csókjától Marty McFly romantikájáig édesanyjával.

Hol veheted feleségül a húgodat?

Svédországban. Az öreg kontinensen ma a skandináv ország az egyetlen hely, ahol engedélyezik a testvérek közötti házasságot. Az incest büntethetőségét Európában még a Code Napoleon törölte el 1804-ben, az ötlet a francia felvilágosodás eredménye volt. Több ország követte a francia példát: Belgium, Hollandia, Luxemburg, Spanyolország, Portugália, Törökország, Kína, Japán, Argentína, Brazília, Oroszország, Elefántcsontpart. Olaszország szintén eltörölte az incest büntethetőségét, majd visszaállította a törvényt, hogy csak akkor büntethető, ha az eset közbotrányt okoz. Léteznek olyan országok is, ahol az incest büntetőtétel: Németország, Svájc, Anglia, Dánia, és az USA legtöbb tagállama. Argentínában nem tiltott a szexuális kapcsolat rokonságban álló felnőtt emberek között, illetve a házasság harmadfokú rokonsági kapcsolattól is engedélyezett. Brazíliában nem jár büntetőjogi következményekkel a szexuális kapcsolat két, tizennégy életévét betöltő ember között, akik rokonsági kapcsolatban állnak, amennyiben nem merül fel kényszerítés vagy megtévesztés gyanúja. Brazíliában hivatalos kapcsolatot köthet például a nagynéni/nagybácsi az unokahúggal/unokaöccssel.

A teljesség igénye nélkül: Japánban az incest "tiszteletreméltó magatartásnak" számított a hagyományos vidéki családoknál még a hatvanas években is. Kubo tanulmányából kiderül: a településen ahol az eseteket találta, a lakosság többsége erkölcsi rosszallását fejezte ki a nyílt incest házasságban élők felé, de az az incest kapcsolatban élők maguk nem osztották ezt a nézetet. Konkrétan: ha valamelyik családban az apa elhalálozott, gyakran vette át a fiú az "apai szerepeket", a család eltartásán kívül szexuális téren is, például: intim viszony a hugicával. A család többi tagjai elfogadták és normálisnak tartották ezt a felállást, a kutatás szerint. Vagy: nyugati kutatók szerint a mai napig (!) a japán anyák tanítják meg maszturbálni gyermekeiket. Ma egy átlagos japán együtt alszik a gyerekével, amíg az el nem éri a tizenötöt, de a japán lányok több mint húsz százaléka tizenhat éves kora után is még az apjával alszik.

Kínában az incest/házasság intézménye teljesen legális két adoptált testvérpár és saját gyerekeik között, mivel az adoptáltak sokszor házasság céljából kerültek örökbefogadásra, hogy később feleségül vehessék a természetes gyerekeket. Dél-Afrika: 2007-ig vétségnek számított a rokonok közötti szex, jelenleg bűncselekmény. Afrika középső részéről nincsenek adatok. Közel-Kelet: az unokatestvérek közötti házasság gyakorlatilag hétköznapos, némely országban a rokonnal kötött házasságok meghaladják az ötven százalékot is. Muszlim világ: az első unokatestvér, nagybácsi/nagynéni és egy férfi és elvált nő szintjén az incest elfogadott és törvényes, míg a férfiak addig létesíthetnek kiskorúval és más férfival is szexuális kapcsolatot, amíg nem lesznek szerelmesek. A hinduknál az első unokatestvéreknél rendben van a házasságkötés (például: Arjuna és Subhadra), a buddhizmus esetében szex terén nem tudunk semmilyen megszorításról, kivéve: a szexuális kényszerítések.

Vajon miért ne vezethetne az incest módon párosuló emberek (beltenyészet) esetében is a folyamat a jó/hasznos tulajdonságok megtartásához, és kiszélesítéséhez, illetve a rossz/haszontalan tulajdonságok fokozatos kizárásához, mint ahogy a növények és az állatok esetében is történik? Azokban az országokban, ahol az incest büntető jogi tétel, egyébként is nehéz találni büntetőjogi felelősséget. Ahogy megszokta az emberiség a mesterséges úton történő terhesség-megszakítást, a genetika-"gyárakat", a homoszexuális partneri viszonyt, a kondomot, éppúgy le kell dönteni az incest övező tabut is!

Rasszista bullshitek

Dolgoznak a jobbos legenda gyárosok a Jeszenszky-affért követő vita értékelése kapcsán is: „a liberálisok tabu alá akarják helyezni a cigányokkal kapcsolatos tudományos beszédet.” Ma egy magyar rasszistának mindenről a „cigányok” jutnak eszébe, de ezek az emberek rosszul látják: ez nem „cigány-kérdés”, hanem össztársadalmi. Egy liberálisnak nem a tudományos beszéddel van baja, hanem azzal, ha a rasszisták minden társadalmi problémát „cigány”-szemüvegen keresztül néznek. A témához kapcsolódó idegennyelvű tanulmányok, könyvek léteznek, még cseh nyelven is.

A másik leggyakoribb fabula, hogy a vérfertőzés csak a csak a szociálisan gyenge, szegény családoknál fordulhat elő. Az igazság ezzel szemben az, hogy vérfertőzés minden háztartásban előfordulhat, függetlenül annak vagyoni, etnikai, vagy vallási helyzetére (Weiss, 2001), a vérfertőzés elkövetője lehet keresztény, ateista, orvos, jogász, politikus, segédmunkás vagy munkanélküli. A mindenkori többségi társadalomban ugyanolyan arányban fordulnak elő a műfaj elkövetői, mint akármilyen etnikai kisebbség körében.

A közvéleményben keringő, általános orvosi vélemények szerint az a tabu oka, hogy a rokoni kapcsolatban álló emberek hasonló génekkel rendelkeznek, amely örökletes betegségek kockázatát növelheti az utódok között, másrészt kivételes tulajdonságokkal rendelkező egyedet is produkálhatnak. Ugyanakkor ez a hatás néhány generáció után kikophat, mivel a beteg utódok egyre kisebb számban bukkanhatnak fel, vagy el is tűnnek teljesen. A Journal of Genetic Consulting 2002 áprilisi tanulmánya szerint az unokatestvérek közötti kapcsolatból (1.7–2.8%) származó gyerek születési rendellenességének kockázata nem nagyobb, mint egy negyven év körül szülő nőnél (3%).

Közkedvelt érv egy 78'-as Czeizel-tanulmányra hivatkozni, amelyben a professzor megemlíti, hogy a romák körében felülreprezentált az unokatestvéri kapcsolat, csakhogy rasszista felebarátaink olyan hamis következtetéseket vonnak le, amelyek sajnos alkalmas lehetnek a romák elleni uszításra, hangulatkeltésre, érdemes megcáfolni ezeket is. Nézzünk kicsit körbe a világon, kerekíteni fogok: Japánban, Kínában, Dél-Amerikában az incest-érintettség: 15%, Afrika, India 20-50%, kurdok, 35%, nagy-britanniai pakisztániak 55% (!), de Eu és Usa 6%, Szlovákia, Magyarország, Csehország: 1-2%. Úgy néz ki, más földrészeken, országokban is alaposan felülreprezentált a rokonok közötti szexuális viszony, országos viszonylatban pedig kifejezetten alacsonynak mondhatóak a közép-európai értékek. 

terkep_uj.jpg

Hoppá: Olaszországban a 60-as években a Szicília szigetén 30-50%-os belterjességet állapítottak meg! A beltenyészetet tudományos okokkal magyarázhatjuk, többek között egy valamilyen – anyagi, geográfiai, társadalmi – szempont alapján lehatárolt közösség tagjainál figyelhetőek meg a magasabb számok. Franciaországban a külvilágtól szinte teljesen elzárt, hegyvidéki falu lakossága esetében figyelhettünk meg például beltenyészetet, amelyet a speciális domborzati viszonyokkal indokolhatunk. A közép-európai roma telepeken megjelenő beltenyészet oka ezzel szemben a többségi társadalom, amely ha nem is hegyeket, de néhol már falakat emel a romák köré, máshol szóban vagy lélekben zárja ki magából a kisebbségét!

A szalonrasszista Jeszenszky és a hőbörgő jobbosok hihetetlen bizonyossággal állítják, hogy rámutattak a probléma lényegére, de a Jeszenszky-affér esetében ugyanúgy nem látják a fától az erdőt, mint korábban a Pesty-affér kapcsán: a roma incest okai mi magunk vagyunk. A beltenyészet megoldása csakis a romatelepek felszámolása és a településeken belüli integráció lehet. Másrészt az sem mindegy, hogy unokatestvérek közötti házasságról, vagy pedig testvérházasságról ír valaki. Az unokatestvér-házasság ugyanis elfogadott a világ nagy részén, különböző társadalmi közösségekben, testvérházasság azonban mindenhol – még a romák között is - tabu, persze kérdés: jól van-e ez így?

A Jeszenszky-féle állítás, miszerint a a roma kultúra jellemzője lenne a rokonok közötti nemi kapcsolat, egyszerűen nem igaz. De, hogy pont egy olyan ország nagykövetének jut eszébe, ilyen leegyszerűsített, ostoba módon a jelenségről beszélni, amely népe a kitalált hagyományok szerint egy laza állat szex után jött össze.. Broáf.

Turullal szexelni szabad?

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr834889552

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: NEM Jeszenszky védelmében! 2012.11.05. 10:50:00

Nagyon divatos dolog lett a volt külügyminiszter ekézése.Az indexen napokig voltak címlapon az őt elítélő blogok. Nem védeni akarom, mert nem ismerem, nem tartom egy különösebben rokonszenves arcnak és ami a legfontosabb: ÉN SEM OLVASTAM az írását. Ne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bretschneider detektív 2012.11.05. 09:45:36

Magyarországon amúgy 2009 óta engedélyezett az elsőfokú unokatestvérek közötti házasság.

==T== 2012.11.05. 09:49:01

Te fix, hogy valami zsidó vagy.

Nils. H 2012.11.05. 09:50:58

@Trackback: Hol van ez a tanulmány, szeretném látni.

Nils. H 2012.11.05. 09:54:38

"Vajon miért ne vezethetne az incest módon párosuló emberek (beltenyészet) esetében is a folyamat a jó/hasznos tulajdonságok megtartásához, és kiszélesítéséhez, illetve a rossz/haszontalan tulajdonságok fokozatos kizárásához, mint ahogy a növények és az állatok esetében is történik? "

Hű baszod... Érdekes írás, meg minden, én is hányok JEszenszkytől, de azt vágod, hogy az állatok esetében nem ez történik, hanem születik egy korcs nyulad, ha a "tesókat" nem választod szét időben????

jewellery 2012.11.05. 09:55:13

A cikk szempontjából mellékes szál, csak a pontosság kedvéért:
Lót története pont fordítva van a Bibliában: A két lány itatta le Lótot.

"1Mózes 19.32. Nosza, adjunk apánknak bort inni, és háljunk vele, hogy fenntartsunk magzatot atyánktól. 33. És adtak inni bort apjuknak azon az éjjelen, és bement az idősebb, hált apjával, aki nem tudott annak lefekvéséről, sem felkeléséről. 34. És történt másnap, szólt az idősebb a fiatalabbhoz: íme, én háltam tegnap éjjel apámmal, adjunk neki inni bort ezen az éjjelen is, és menj be, hálj vele, hogy fenntartsunk magzatot apánktól. 35. És adtak inni azon az éjjelen is apjuknak bort, és felkelt a fiatalabb s hált vele, aki nem tudott annak lefekvéséről, sem felkeléséről. 36. És viselős lett Lót két lánya apjuktól."

Muad\\\'Dib 2012.11.05. 10:12:14

Zseniális ez az áltudományos baromság, a módszer remek, ahogy össze lett ollózva minden mindenhonnan. A jegyzet pontatlanul fogalmazott és hivatkozások megjelölése nélkül, ez nagy hiba volt, de nem rasszizmus. De, hogy minek idekeverni a világ összes országát, azt nem értem, mivel a jegyzet a magyarországi kisebbségekkel foglalkozott, akiket nyilván a többségi társadalomhoz képest vizsgálnak a kutatások.
"...Noha az
eljárás értelme az lenne, hogy szélesítse a romák közötti rokoni kapcsolatokat,
a valóságban ez nem működik, legalábbis a romák megítélése szerint az utóbbi
időben nőtt az unokatestvérek és más közeli rokonok közötti házasságok aránya.
Hogy ez valóban így van-e, nem tudom megmondani, mert informátoraim mindig
zavarba jöttek, ha ráébredtek, hogy az aktuális rokonsági kapcsolatok a közeli
házasságok nagy gyakoriságát mutatják. Lehetséges, hogy bizonykodásuk: „valaha”
(varekana) nem ez volt a gyakorlat, csak a szégyen enyhítésére szolgált,
amit feltételezett reakciómra érezniük illett. Másfelől ettől függetlenül is úgy
látszik, hogy a romák bizonyos mértékig valóban szégyellik a közeli rokonok
közötti házasságokat. Azt mondták nekem, ezek „nem jók” (naj lase), mert csak
torzszülött vagy halva született gyermekek származhatnak belőlük (l. Sutherland,
1975: 207 az ellenkező felfogásra), és hogy ezek a párok mindig valamelyes
félelemmel várják a gyermek születését.
Ezektől az érzésektől eltekintve nincs meg körükben mind az egy generáción
belüli csereházasság, mind a generációkon át megvalósuló házassági egyensúly
vagy reciprocitás ideológiája. A párválasztásban inkább az endogámia igénye
válik meghatározóvá, hogy a roma ne lépjen ki a romák köréből. Ezen a körön
belül elméletileg bárki számításba jöhet..."
Michael Sinclair Stewart - Daltestvérek

Ha pedig mégis ide akarod keverni a külföldi vizsgálatokat is, akkor esetleg nézegesd Werner Cohn - The Gypsies című munkáját, aki még Stewart-nál is sokkal durvább megállapításokat tesz.

Kutchek (törölt) 2012.11.05. 10:12:28

Ödipusz - fatális véletlen, ha előre tudja, hogy az anyja, nem biztos, hogy rámászik
Kleopátra - istennek tartották magukat, nem mellesleg, ha egymás közt házasodnak nem aprózódik fel a vagyon

Mindazonáltal érdemesebb lenne Czeizel Endre véleményét kikérni a témában mindenféle szalonrasszista meg szalonlibsi helyett.
Bár, ha "társadalmi" kérdést csinálunk belőle, akkor már ki lehet dobni a szakmaiságot....

sztenke 2012.11.05. 10:13:03

Jó, akkor,

1. Tudományos kutatások bizonyítják a vérfertőzés genetikailag visszavető hatását. Többek közt a Janus Pannonius Egyetem is készített ilyet a 90-es években.

2. Az érintett jegyzetben nem Kínáról, vagy Szicíliáról volt szó, hanem a cigányokról. De ha a magyar társadalomnál a félnomád Belső-Kína szerinted a cél, akkor gratula.

Egyszerűen röhejes, hogy a pc nevében tudományos igazságokat is meg lehet kérdőjelezni. Ha nem mutatunk rá a tudományosan alátámasztott valós problémára, szerinted hogyan oldjuk meg? És itt most nem Kína a lényeg, azt az ottaniaknak kell rendbehozni. Szerintem te sem vagy ilyen hülye, csak provokálsz. Nem állítasz ki túl jó bizonyítványt a felvidéki szlovákokról, még ha tudjuk is, hogy a többség normális arrafelé.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.11.05. 10:13:30

Jeszenky egyébként egy idióta. Emlékszem, amikor az ellen háborgott miért mindig zsidók kapják a Nobel-díjakat és úgy írta alá, hogy "nagykövet" a nagykövetség fejléces papírján, majd közölte, hogy ő ezt nem hivatalos minőségében mondta...

@Trackback:
Ez nem PC kérdése, hanem a tények értelmezéséé. A tények értelmezés nélkül csak jelentés nélküli számok.

Azt mondod, hogy "több tanulmány szerint a vizsgált roma családok mintegy 62%-ában találtak vérfertőző szexuális magatartást, mely családokban 52% a szellemi vagy testi fogyatékos utódok aránya.".
Most az mindegy, hogy ez igaz-e, de a kérdés, hogy mit jelent.
Ahhoz, hogy egy ilyen számnak értelme legyen tudni kell, hogy hogy történik a mintavétel. Különböző mintavételi módszerek esetén a számok egészen mást jelentenek.
Ha úgy veszem a mintát, hogy az olyan családokat nézzük, ahol van legalább 1 fogyatékos gyerek és megállapítjuk, hogy ezeknek 62%-ban vérfertőzés az oka, az egészen mást jelent, mint az, hogy ha veszem, hogy területi eloszlás szerint egyenletesen, vagy úgy, hogy vagyoni eloszlás szerint egyenletesen.

A rasszistákkal az a baj, hogy elfogultak, ezért nem szoktak sokat foglalkozni azzal, hogy egy felmérés milyen módszerrel készül és emiatt az eredményének mit az értelmezési korlátai.

Mivel a 62% triviálisan nem lehet igaz az egész cigány társadalomra, ezért feltételezem, hogy a mintavétel szempontja az volt, hogy hol van fogyatékos gyerek. Viszont ekkor az nem jelenti azt, hogy a vérfertőzés, vagy a fogyatékosság gyakoribb, vagy ritkább lenne.
Vagy analógiában, ha azt mondom, hogy a lottónyertesek 30%-a nyert 500 milliónál nagyobb összeget, az semmit nem mond arról, hogy a lottójátékosok hány százaléka nyert és mennyit. Ha valaki azt olvassa ki belőle, akkor az egyszerűen félreérti, vagy magyarázza.

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.05. 10:14:03

Az, hogy valahol, a világ több pontján gyakorolják a vérfertőzést, nem jelenti, hogy ez az előnyös az utód szellemi és testi képességei szempontjából.
A biológia elég makacs, materialista tudomány, a genetika nevű része is. Lehet a genetikát nácizni, meg rasszistázni, ahogy azt a szovjetek tették a 30-as években, csak hát értelme nincs.
A genetikát a baloldaliak még mindig egy fasiszta tudománynak tekintik? Elképesztő!

Ha olyan előnyös tulajdonságok kifejlődéséhez vezet a testvérek, unokatestvérek közötti házasság, gyerekvállalás, ahogy a poszt állítja, akkor kötelezővé kellene tenni. Elsőként a romáknál. Ez ellen mekkora tiltakozás lenne a jogvédők részéről?

Gazuzem 2012.11.05. 10:17:16

Kisebb református közösségekben is gyakori (volt) az unokatestvérek közötti házasság, mert a katolikus papok tiltották a vegyes házasságokat, ezért a vastagnyakú kálomisták kénytelenek voltak a gyülekezetből választani párt maguknak, pedig mindenki mindenkinek a rokona volt. Sőt még egy lelkészt is ismerek, aki közeli rokonát vette el feleségül.

papageno 2012.11.05. 10:17:35

Pár éve Madeirán nyaraltunk. Feltűnően sok testi és szellemi fogyatékossal találkoztunk. Rögtön arra gondoltam,ennek oka az lehet, hogy a viszonylag kis szigeten, amelyen ráadásul a hegyek miatt a települések közötti közlekedés is nehéz, a rokonok közötti házasság sokkal gyakoribb, mint máshol.
Emiatt, ugye még nem vagyok rasszista?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.05. 10:26:41

Na, most mellélőttél. Ez a Jeszenszky-ellenes kampány nevetséges. Jeszenszky nem mondott, írt semmit, amit rasszisztának lehetne tekinteni.

Anti Anyag (törölt) 2012.11.05. 10:27:08

Micsoda liberális érvrendszer. Jeszenszky kimondott egy vizsgálatokkal alátámasztott tényt, amiről svéd liberálisok állapították meg, hogy rasszista.

De még mindig nem írtad meg, hogy miért is nácizod. Egyáltalán, e probléma felvetése miért náci?

E helyett leírod, mit csinálnak mások a világban és hogy ennek ürügyén cigányoznak. Azaz ezzel mented fel a cigányokat mellékesen elismerve azt, amit Jeszenszky állít.

Mitya Ivanov 2012.11.05. 10:27:31

muszáj leírnom:
1. a francia hegyvidéki faluban a domborzati viszonyok miatt van belterjesség, és nem amiatt, mert elfogadott lenne a családtagok közötti szexuális érintkezés.

2. Freisingi Ottó szavait a mába helyezni, illetve mai jelenségre reagálni velük, nettó baromság

3. Jeszenszky soha nem állította, hogy a roma kultúrára jellemző a rokonok közötti szexuális kapcsolat, hanem azt állította, hogy egyes roma családoknál, ami nem a romaságukból, hanem az életvitelükből fakad.

4. Jeszenszky azért hülye, mert úgy irta (vagy fordította le angolra) le a létező jelenséget, hogy arra a liberálisok egyből ugorhatnak. Sajnos így esélytelen lesz az, hogy a problémával magával foglalkozzon valaki is ezután.

djangyu 2012.11.05. 10:27:44

na most Jeszenszky esetében, aki nemigen hisz az ősmagyar eredetmondákban, ilyen kitétellel operálni, mint a Turul, hát apám, neked sem kell elmenni genetikai defektért a szomszédba :D

common 2012.11.05. 10:27:52

Herótom van már attól, hogy olyanok mondanak véleményt ebben a témában, akik soha nem éltek még cigány kolónia közelében, cigányt is csak TV-ben láttak, meg itt olvastak róluk. Viszont nagyon trendi és tudományos erről írni. Igaz, köze nincs a valósághoz.

ketroot 2012.11.05. 10:37:23

@==T==:

Még szerencse, hogy két kézzel adod a muníciót a nácizáshoz.

Grat!

átlátó 2012.11.05. 10:42:37

Annyit mondok neked most piros egy öcsem es csöndesen, hogy azzal kene foglalkoznod, hogy van e alapja annak, amit a Jeszenszky mondott dikkmahe?
Hogy ne menjen az idöd fölöslegesen, elmondom, hogy van. Ne csak olyan helyeken jarkaljal, mint eddig es ne olcso borokat igyal, mert az oda vezet, hogy Svedorszagot, meg eszemfaszom orszagokat sorolsz föl peldanak, - miközben a Magyarorszagrol van szo.

Anti Anyag (törölt) 2012.11.05. 10:43:23

@Mitya Ivanov: Szerintem a probléma magjával semmikép nem foglalkoznak, mert afféle cigány sajátosságnak tekintik, azaz régebben sem foglalkoztak ezzel.

Egyébként is hogy foglalkozol vele? A cigányszülők sérült gyerekért eleve több pénzt kap, ráadásul "feláldozható", azaz el lehet küldeni lopni, stb., azaz érdemes fenntartani ezt az állapotot. (Természetesen nem tudatosan tartják fent, a testvérét, gyerekét egyszerűen alacsony IQ-ja miatt dugja meg).

A probléma egyetlen módon kezelhető, a problémás családok gyerekeinek kiemelésével, a törvény maradéktalan betartásával, szankcionálással.

Azoknál a cigány családoknál, ahol a szülők kiemelkedtek a putrilétből és beilleszkedtek a település közösségébe, nem létezik ilyen probléma, tehát nem cigány sajátosság, hanem újratermelődő IQ probléma.

balf.sz 2012.11.05. 10:48:10

És most a nagykövet kijelentése miatt lehetet egy jót rohadtmagyarokozni. Rövidebben is lehetett volna, a félműveltséget alátámasztó mellébeszélésfolyam nélkül. Miért gyűlölöd ennyire magadat? Vagy a magyarokat? Bántottak? És mindegyik? Kiirtanád mindet? De te nem vagy náci?

Rwindx 2012.11.05. 10:48:25

Ekkora ökröt mint te. Gondolom már csináltál magadnak öcsikét is mi?

eastern 2012.11.05. 10:48:36

@Bretschneider detektív:

Szinte gondoltam, hogy lesz majd valaki, aki egy rengeteg ilyen esetről tud és mind a magyarok körében történt. Annyira várható volt....

Foxtrotty 2012.11.05. 10:49:21

"A mindenkori többségi társadalomban ugyanolyan arányban fordulnak elő a műfaj elkövetői, mint akármilyen etnikai kisebbség körében."

Bár még a szerző által felhozott adatok is ennek az ellenkezőjét bizonyítják, egy igazi liberáltat az ilyesmi cseppet sem zavarja, mert a doktrina tévedhetelen ugye

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.05. 10:50:58

A magyar baloldal meg velejéig náci, mert Zuschlag János gyűlöli a zsidókat? Igen.

Csak eszközként használja a baloldal a roma kérdést? Bármilyen tudományosan alátámasztott tényt állít egy nekik nem tetsző ember, lehet fasisztázni? Igen.

Jeszekszky nem a szívem csücske, de amit írt, annak köze sincs a rasszizmushoz.

Mostanában nagyon elterjedt Magyarországon is az az amerikai módszer, hogy az ellenfél nyilatkozataiból kiragadunk egy mondatot, kicsavarjuk, más kontextusba helyezzük és még használati utasítást is adunk mellé, hogy hogyan kell azt értelmezni.
Ott az elnökválasztási kampányban ezzel járatják le egymást az ellenfelek, de ahogy látom most már itt is sikerrel alkalmazzák.

VT22 2012.11.05. 10:51:12

Itt az ideje, hogy családon belüli kefélésben is felzárkózzon Magyarország a fejlett észak-afrikai és dél-ázsiai országokhoz. Remélem a kormány a maradi, prűd KDNP helyett a térképen sötétre satírozott Szudánnal és Afganisztánnal konzultál a jövőben családjogi, nőjogi kérdésekben.

A családon belüli kefélés alapvető liberális érték. Remélem Szlovákia is jó példával jár majd elől, hogy a blogger bebizonyíthassa, hogy milyen sikeres társadalmat lehet építeni rá.

joszip 2012.11.05. 11:12:49

"Egy korábbi posztomban már javasoltam, hogy a cseh és szlovák szóhasználatnak megfelelően a magyar nyelvben is alkalmazható lehetne a "történelmi Magyarország" elnevezés helyett annak latin megfelelője"

Javasolgasd csak, janicsár. Attól még nem lesz eltörölve a magyar történelem, (amit ti szlovákok szeretnétek). Az ezeréves különbség sajnos megmarad - a javunkra.

joszip 2012.11.05. 11:12:58

"A beltenyészet megoldása csakis a romatelepek felszámolása és a településeken belüli integráció lehet."

Milliószor leírtátok, de a ráolvasás kevés, cselekedni kéne. Mondjuk a nappalidban, kezdetnek 3 fővel. A 3 főt majd én kiválasztom.

kifordított nagyanyó 2012.11.05. 11:13:04

Annyira uncsi ez a rasszistázás.
Többet nem írok,mert hozzád nem érdemes.

Régi Péter 2012.11.05. 11:14:12

A mostani cikked az eddigi legalacsonyabb szintű neoliberális manipuláció, a legsötétebb kilencvenes évekbeli szadesz fejtágítók szellemében. Logikai bakugrásaid, manipulációid oly mennyiségben hemzsegnek, a cikkben, hogy mindegyikre nem is szakítok időt, de azért néhány:
1. Vajon mire kötelez minket az, hogy az ún. szlovákiában latinul használják a vérfertőzés szót? Semmire, a szlovákok nem példaképek semmiben, még a te értékrended szerint sem. Ugyanúgy megvoltak a nácijaik (Tiso) kirekesztőik (Benes) stb. romáktól megvonták a segély, utána meg rendőrséggel verték szét őket, ha tüntettek. Romákat fallal kerítik el, sokkal több esetben mint máshol.
2. Az Uhorsko témában is manipulálsz, hiszen nem említed, hogy a szlovákok tudatosan nem a Magyar Királyság szókapcsolatot használják, az Uhorsko nekik valami ködös, Kárpát medencei népek együttélése a magyar királyok nélkül, próbálják igazolni, hogy nekik is megvolt az önállóságuk Szvatopluk lenyomása után. Természetesen senki nem fogja az Uhorskot használni rajtuk (meg rajtad neoliberálynik provokatőrön) kívül, mivel ilyen nem volt, minden iraton, oklevélen Szent Istvántól minimum Horthyig Magyar Királyság szerepel.
3. A magyarországi romák nem azért létesítenek a magyarokhoz képest több vérfertőző kapcsolatot, mert fallal be lennének kerítve. Ugyanis nincsenek bekerítve.
4. A felvilágosodást is említetted, mint valami makulátlan hivatkozási pontot : mint tudjuk rendkívüli drasztikus következményekkel járt Európában: Franciaországban forradalmi terror, utána Napóleoni háborúk: népirtás népirtás hátán.
5. A mai genetikai kutatások tükrében egyszerűen röhejes, hogy megkérdőjelezed, hogy a rokoni párkapcsolat, utódnemzés beltenyészethez, mentális és fizikai betegségekhez vezet.
6. Ugyanúgy az olasz példád is ordító módon bizonyítja az inkompetenciádat a témában, hiszen mindenki tudja, hogy az általad említett vidéken sokkal több a szellemi fogyatékos, mint máshol, épp az említett rokoni kapcsolatok miatt nagy szégyennek számít a szellemi fogyatékos a családban rejtegetik stb. tucatnyi cikket olvashatsz róla.
7. A turul egy jelkép, te állat: azt jelképezi, hogy Álmos királyi vérből származott.
8. Igen ugyebár a kis Czeizel is leríta, te nem tudtad cáfolni az állítását. De sorra kerülnek elő a témában készült tanulmányok, amelyeket orvos genetikusok készítettek.
8. És a legdurvább, hogy ha már ilyen szépen leírtad, hogy ez mennyire elterjedt egyes népeknél, akkor mi is a baj, hogy a kis jeszenszky is leírta?

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.05. 11:14:52

A blogger szerint a közeli rokonok közti gyereknemzés egészséges, sőt kívánatos genetikai szempontból...
azt azért szeretném tudni, hogy milyen diplomája van. Gondolom nem természettudományos, csak valami szabadbölcsész, büfé-ruhatár szakos.

"Vajon miért ne vezethetne az incest módon párosuló emberek (beltenyészet) esetében is a folyamat a jó/hasznos tulajdonságok megtartásához, és kiszélesítéséhez, illetve a rossz/haszontalan tulajdonságok fokozatos kizárásához, mint ahogy a növények és az állatok esetében is történik?" - aki ilyet leír, az nem bal vagy jobboldali, hanem természettudományos területen analfabéta.
Javaslom, hogy a szerző párosodjon édesanyjával, lánytestvéreivel, unokatestvéreivel, majd az utódai is tegyék ezt. Meglátjuk az eredményt.
És most nem arra akartam célozni, hogy b****a meg az anyját! Tisztán csak kísérletképpen tegye meg.

Elárulnám, hogy nem véletlenül alkalmazzák a vérfrissítést az állattenyésztésben. A belterjes állományok bizony degeneráltak lesznek. Ez nem rasszizmus, ez a természet rendje.

bispora 2012.11.05. 11:15:32

Ez így nem frankó. Blogger lazán matat a témában általa elérhető publikációkban és saját igazát (nem is olyan nagy baj a vérfertőző kapcsolat, mindenki csinálja, nemre, vallásra, nemzetre, társadalmi helyzetre való tekintet nélkül)ezekkel támasztja alá, csak épp szelektál a tények között. Pl. az a beidézett (consang.net/index.php/Global_prevalence) site adataiból látható, hogy kurvára függ a vérfetőző viszony a vallástól: hindu verzus muszlim adatok Indiában.
A vérfertőző viszonyok a cigányoknál azért jelentenek mást mint a többségi társadalomban, mert egy rendkívül szűk, endogám populáció utódairól van szó (founder effekt-kis géndiverzitás, pl. 1500-as években tízezer cigány volt bulgáriában, lett milliós a számuk napjainkra). A cigányoknál leírt genetikai betegségek (Váradi-Papp szindróma), rossz egészségi, mortalitási adatok, mind ezt jelzik.
A mentális képességek csökkent szintjét a vérfertőzéshez kapcsolni nem mindig szerencsés, túl sok komponensű lehet annak genetikai determinációja+ az askenázi zsidók esetében paradox módon emelte a közösség átlag IQ-ját.
A blogger különben síkhülye amikor arról beszél, hogy a jobboldali nézetűek azt tartják, hogy a liberálisok tabusítják a cigányokkal kapcsolatos kérdéseket, le is csapnám ezt a magas labdát:
pontosan mennyi cigány van nálatok szlovákban libbant barátom, mennyi a reprodukciós rátájuk, lehet e végezni átfogó intellektus vizsgálatot, mely alapján mérni lehetne bármilyen az iskoláztatáson alapuló felzárkózást, mi a börtönökben a cigányok aránya, milyen arányban követnek el cigányok fehérek ellen illetve fordítva bűncselekményeket, mennyi adót fizetnek a cigányok, mennyibe kerül az orvosi ellátásuk, iskoláztatásuk segélyezésük- mennyibe fog ez kerülni húsz év múlva stb.
Kellene csinálni egy blogot: Okosítsd a libbantadat...

bigthereal 2012.11.05. 11:23:24

"A Jeszenszky-féle állítás, miszerint a a roma kultúra jellemzője lenne a rokonok közötti nemi kapcsolat, egyszerűen nem igaz"

hazudsz, féreg...

SzJ1982 2012.11.05. 11:37:56

Magyarország, 2012... Különben is, a francért nem a mocsárlakó szláv rabszolganépeddel foglalkozol, he...?

mg007 2012.11.05. 11:38:09

Végre megértettem mi a célja ennek a blognak.
Itt a cél a nemzeti egység megteremtése. Mivel úgy látom itt a hozzászólok többsége politikai hovatartozástól függetlenül egyetért abban, hogy ez a blog egy tűzrevaló szemét, az írója pedig egy komplexusos idióta, akinek legfőbb öröme a provokálás, trollkodás.
Ez a blog még abban is felébreszti a nacionalista magyart, aki megjárta auschwitzot.
Csak így tovább dotoho...

==T== 2012.11.05. 11:38:17

@ketroot: nem csak a magyarokat szidja rendszeresen, hanem a másik kedvencet, a katolikusokat is. Ez a kombináció elég jellegzetes.

balf.sz 2012.11.05. 11:38:25

Nemrég Slovákiában próbálkoztak orvosolni a problémát. A telepek magas betonfallal történő szeparációján kívül sokadik gyereküket szülő asszonyokat sterilizáltak is. Kórházban petevezeték elkötést végeztek. Aki analfabéta, a műtét előtt a sok nyilatkozat között bármit aláír.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.05. 11:38:34

és mégis hol van az a botrány?

igen, egy egy blog beszél erről egy hete, de botrányt azért nem mondanék (sajnos) egyszerűen ez a kérdés nem éri el az emberek ingerküszöbét.

rezvez 2012.11.05. 11:39:10

@==T==: "Te fix, hogy valami zsidó vagy."
Nem biztos! Sokkal rosszabb, aki haszonlesésből zsidóbb, a zsidónál!
IV. Henriknek is Párizs megért egy misét.
Lehet, így akar bevágódni, hátha felfigyelnek rá és kap valami jó állást a tomlantosintézetben. (no az még egy értelmetlen valami).

Sir Galahad 2012.11.05. 12:00:28

"A Jeszenszky-féle állítás, miszerint a a roma kultúra jellemzője lenne a rokonok közötti nemi kapcsolat, egyszerűen nem igaz." - Ezt nem tudjuk. Tény, hogy J. G. nem támasztotta alá forrással az állítását - ez hiba. Nem tudom, folytattak-e ilyen irányú kutatásokat; van fórumtárs, aki szerint igen és az igazolja a jegyzet állításait. Mivel olyan szinten nem tudok angolul, hogy ezt leellenőrizhetném, annyi, amit meg kell állapítani korrekt módon, hogy én erről nem vagyok meggyőződve, de ettől még lehetséges.

Ez azonban nem a legfontosabb. A legfontosabb az, hogy a blog szerzője - aki már eddig is többet tett a szlovák-magyar gyűlölködés érdekében, mint Slota és Vona együtt - ezt a posztot is felhasználja arra, hogy rúgjon egyet belénk. "a cseh és szlovák szóhasználatnak megfelelően a magyar nyelvben is alkalmazható lehetne a "történelmi Magyarország" elnevezés helyett annak latin megfelelője, "Hungária" - indítványozza. Nos, ő maga annak nevezi, aminek akarja (ahogyan mi is annak nevezzük például Szlovákiát, aminek akarjuk), de nekünk, magyaroknak ne egy Csehszlovák Kém mondja már meg, hogyan hívjuk a saját hazánkat...

HomicideWatch (törölt) 2012.11.05. 12:00:49

Raaszisták? Neeem.
Kérdezzük meg miért küldik a haza a franciák és kanadaiak a romákat, viszont senki mást. Miért lépnek fel ellnük a svédek? Miért utálják az angolok a Gypokat, pedig ott aztén nem volt "előző rendszer aminek a vesztesei a szerencsétle lakókocsis cigányok". Miért verték szét a cseh rendőrök a cigányokat? Miért gyújtották rá a székelyek a házukat a cigókra? Miért zárják falak mögé a romákat a cigányok?

Gondolom, mert mindehol rasszisták, vagy csak leszűrték a tapasztalatokat?

Miért csak Magyaországon vdett állatok?

radikalisviccek 2012.11.05. 12:01:16

@eastern: az semmi, de azt a "rengeteg magyar esetet" bemondásra el kell fogadni, Jeszenszky felméréseken alapuló kutatása meg nyilván náci úgy ahogy van, azzal vitázni nem kell "mert náci". A valóság tökmindegy, az ideológiai bunkózás a fontos, meg egy jó magyarozás az eset kapcsán.

...

Persze nem tudom, hogy mennyire elterjedt a családon belüli szex a liberálisoknál - elképzelhetőnek tartom, hogy a blogger azért ekkora pénisz, mert az apja egyben a bátyja is - , de kiindulva abból, hogy az összes szexuális aberráció gyakrabb náluk, már azon sem lepődök meg, hogy ezt is védi.

...

Baszd meg az előzetes moderációdat, tótocska!

HomicideWatch (törölt) 2012.11.05. 12:01:43

@Anti Anyag:

"A probléma egyetlen módon kezelhető, a problémás családok gyerekeinek kiemelésével, a törvény maradéktalan betartásával, szankcionálással."

+1

HomicideWatch (törölt) 2012.11.05. 12:09:31

@HomicideWatch:
"Miért zárják falak mögé a romákat a cigányok?"

Elnézést, nem a cigányok, hanem a szlovákok.

HomicideWatch (törölt) 2012.11.05. 12:18:14

@Mitya Ivanov:

"eszenszky azért hülye, mert úgy irta (vagy fordította le angolra) le a létező jelenséget, hogy arra a liberálisok egyből ugorhatnak. Sajnos így esélytelen lesz az, hogy a problémával magával foglalkozzon valaki is ezután."

Sajnos ők inkébb szőnyeg alá söprik és letagadják a problémákat. Ahogy a tényleges nácik problémát jelentenek, ugyanúgy a cigányok körében egyre jobban terjedő bűnözés, vérfertőzés egyéb devianciák. Ez lehetséges, hogy nem a cigányságukből ered kizárólag vagy hogy egyáltalán köze van hozzá. De a probléma ettől még létezik és kezelni kell, illetve kellene, ha hagynák a megélhetési jogvédők.

tábormegsemmisítő 2012.11.05. 12:18:25

Köszönet a javaslatért, hogy a rossz magyar helyett a jó cseh és szlovák nyelvezetet kell meghonosítani Magyarországon!

Nem kéne inkább Magyarországot hozzácsatolni Szlovákiához Uhorsko megye néven?

El Hombre Muerto 2012.11.05. 12:38:16

Ezt a foshalom miért kerül ki rendre a címlapra?

mallac 2012.11.05. 12:38:23

Éppen szlovákiából jön egy ilyen poszt ahol pár éve brutális karhatalmi fellépéssel vertek szét éhező cigányokat?
Először megvonták a jogos járandóságaikat és amikor élelemért könyörögtek akkor közéjük lőttek a szlovák rendőrök.A posztoló biztos akkor is azt mondta, do toho....

Túl Hosszú Captcha (törölt) 2012.11.05. 12:38:30

Na ja, japánokat és svédeket hozni fel pozitív példának. A két legelbaszottabb perverz népség...

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.11.05. 12:38:35

Remek írás. Nincs semmi probléma, szaporodjon csak a debil cigány. Minden a legnagyobb rendben.

qrisz 2012.11.05. 12:39:05

Nagy bajban lehet az index, már a harmadik rasszistázó blogot indítja, a másik kettő kudarcba fúlt, de ennél a csehszlovák kém nevű szerencsétlennél sincs nagyobb sikere,úgytűnik a hozzászólásokból:)) unalmas is a téma tudjuk az igazságot, ilyen foteljogvédők ostoba hazugságai cseppet sem rendítenek meg. Jeszenszky igazán finoman fogalmazott.

maxwell murder 2012.11.05. 12:39:20

"Freisingi Otto írta: „Ezek a magyarok visszataszító..." - öreg, néztél volna utána, hogy Freisingi Otto miért írja ezt. Konkrétan azért, mert utálta a magyarokat különbző politikai ellentétek miatt. Egyébként meg nem látom értelmét, hogy vitatkozzam veled, vagy a többit megcáfoljam. Baszd meg az anyád!

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.05. 12:39:32

"De, hogy pont egy olyan ország nagykövetének jut eszébe, ilyen leegyszerűsített, ostoba módon a jelenségről beszélni, amely népe a kitalált hagyományok szerint egy laza állat szex után jött össze.. Broáf."

Én nem lennék olyan büszke rá, hogy csak ennyit voltam képes megérteni a történelemből. De nem vagyunk egyformák, nálad lehet, hogy már ez is szép eredmény. 60-as IQ azért talán még megvan...

bIQa 2012.11.05. 12:39:54

A szerző elég önkényesen használja a consanguinity.net adatait a vérfertőzés gyakoriságáról.

A vérfertőzések legnagyobb része világszerte unokatestvérek közötti kapcsolatot jelent, tipikus még a nagybácsi-unokahúg közötti kapcsolat. A hazai cigányság körében végzett kutatás 16-szor gyakoribbnak találta az elsőfokú unokatestvérek közötti kapcsolatból született gyerekek arányát, mint a többségi lakosságban, ám ez csak a jéghegy csúcsa.

Igazán érdekes a testvérek közötti, továbbá szülő-gyerek (tipikusan apa a lányával), nagypapa-unoka kapcsolatok arányának ismerete volna, ami a legtöbb társadalomban igen ritka, és deviáns jelenségnek számít, eltérően a cigányoktól.

Mindebből az következik, hogy több kutatásra volna szükség, nem pedig a probléma elhallgatására, a kutatások elfojtására, a témáról beszélni akarók megbélyegzésére.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.11.05. 12:40:15

ne feledkezzünk el ősmondánk másik bájos eleméről: dúl király elrabolt és teherbe erőszakolt lányairól.

a prostitúciós célú emberkereskedelem honfoglalás kori változata.

É2I 2012.11.05. 12:42:54

"Vérfertőzés helyett: incest"
Majd pont te mondod meg, hogyan beszéljünk magyarul.
Feljebb már javasolták és most én is leírom: Jobb lenne, ha anyáddal kezdenél valamit, hogy személyes tapasztalatod legyen "incest" ügyileg.

Mitzimackó 2012.11.05. 12:47:34

Jeszenszky is egy beltenyészet, a magyar (kis)nemesi fészekalj szüleménye :-)

hopptarisznya 2012.11.05. 12:50:59

Jeszenszky állítását számtalan kutatás megerősíti! Azok is rasszisták? A válaszadó cigányok (akik elmondták, honnan van a feleség) is rasszisták? Szegény tót (és libbant követői) megint mellé lőtt. De persze ez index címlapot érdemel.. hadd röhögjön a nép rajtatok. (szerencsére ez a libsi vonal már rég nem véleményformáló erő ebben az országban. A baromságaitokon már minden magyar röhög)

mr. Mick 2012.11.05. 13:00:57

egyszerűen nem értem ezen mit lehet ennyit vitatkozni és okoskodni ...!

ha léteznek HITELES felmérések a témával kapcsolatosan akkor a tények adottak és azzal nemigen érdemes vitatkozni --- megoldást kellene találni rá és nem valakire ráhúzni a vizes lepedőt mert kimondja az igazságot!!

abban az esetben ,ha nincsenek ilyen irányú KORREKT felmérések akkor itt az ideje megcsinálni ,hogy a racionalitásból szülessenek cikkek és ne csak az író előítéleteit fitogtassa

Nagykevély 2012.11.05. 13:05:38

@mallac:

Milyen jól csinálták...

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.05. 13:06:19

Én csak arra tudok gondolni, hogy ez a blog egy jobbikos, kurucos, szélsőjobbos vagy kitudja milyen agy szüleménye, mivel olyan posztok jelennek meg minduntalan, amik a liberálisnak nevezett irányvonalat lejáratják. Ha ez a cél, akkor nagyon jó úton haladnak.

Amúgy a romáknál tényleg kötelezővé kellene tenni a testvérek és szülők-gyerekek közötti szexet, gyereknemzést, ahogy a posztíró javasolja. Kifejtette, hogy ez a normális, ez a világszerte elfogadott, követendő, sőt, "a jó/hasznos tulajdonságok megtartásához, és kiszélesítéséhez, illetve a rossz/haszontalan tulajdonságok fokozatos kizárásához" vezetne el!

A posztoló erre akarja rávenni a romákat. Most akkor ő a romák barátja, vagy ellensége? Rasszista, vagy liberális?
Vajon a romák is mind egyetértenek vele? Vagy a romák normálisabb része is elképedve tiltakozna a vérfertőzés ötlete ellen?

european (törölt) 2012.11.05. 13:11:36

ne legyünk már álszentek. a magyar uraknál, a kis és a középparasztságnál is gyakori volt ez. azért, hogy a földet egyben tartsák.

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.05. 13:11:57

@mr. Mick: a roma bűnözés kimondásakor is majd megkövezték a miskolci rendőrkapitányt a megélhetési liberálisok, jogvédők, aztán mégis a tisztességesebb roma vezetők kiálltak és elmondták, hogy alapvetően igaza van és a romák érdeke is lenne a szembenézés a saját közösségük sötét oldalával, jó lenne az etnikai alapú bűnelkövető nyilvántartásban feltüntetni az etnikumot, rasszot, ahogy a mocskos rasszista USA-ban is (érdekes, ott nem verik magukat a földhöz a feketék, latinok, fehérek, hogy szerepel a profiljukban a teljes nevük! és a rasszuk is, pedig ha valahol volt fajüldözés, rabszolgaság, az az USA)

aztán elfelejtődött az eset és ma már ott tartunk, hogy megint bűn, szentségtörés, ha valaki kimondja, amit nem lehet takargatni

most ugyanez a helyzet, nem a jelenséggel harcolnak a megélhetési jogvédők és rettegők, hanem azzal, aki kimondja, hogy a jelenség létezik

HomicideWatch (törölt) 2012.11.05. 13:12:06

@mallac:
"Éppen szlovákiából jön egy ilyen poszt ahol pár éve brutális karhatalmi fellépéssel vertek szét éhező cigányokat?
Először megvonták a jogos járandóságaikat és amikor élelemért könyörögtek akkor közéjük lőttek a szlovák rendőrök.A posztoló biztos akkor is azt mondta, do toho."

Ez Magyarországon rasszizmus lenne, A szlovákoknél csak jogos önvédelem. Ilyen a kettős mérce.

european (törölt) 2012.11.05. 13:22:55

@bIQa:
oké, csak ez nem a cigányságra jellemző. pláne nem a cigány kultúrára. sokkal inkább a kirekesztett nemzetiségre.

jeszenszky tipikusan az olyan értelmiségi, akit a közélet környékéről korbáccsal kellene elkergetni. nem csak őt, hanem mindenkit, aki 25 éven át beült valamilyen kiemelt közjogi pozícióba, de soha semmikor nem tett semmilyen értelmeset. arról ne beszéljünk, hogy a karrierje kezdetén majdnem háborúba sodorta az országot. ezek az emberek tudományos antitalentumok. a civilizált világban mély megvetéssel tekintenek azokra, akik úgy cigányoznak, zsidóznak, hogy semmilyen megoldási javaslatot nem képesek az asztalra tenni. vagy kussoljanak, vagy ha csak össze-vissza pofáznak, akkor takarodjanak.

Kutchek (törölt) 2012.11.05. 13:23:06

@european: A cigánytelepen mit akarnak egyben tartani? ;)

european (törölt) 2012.11.05. 13:28:50

@HomicideWatch:
pozsony elsőszámú diplomáciai szövetségese bécs.

magyar kormányok nem akarnak semmilyen kárpát-medencei kulturális összefogást. helyette szupremáciát hirdetnek. ezért körben mindenki utálja ezt a népet.

ez a rezsim párizson kívül berlinre is számtalanszor köpött egy nagyot. és közben a pénzvilág központjait próbálja ütni. ezért a britek és az amerikaiak megvetését is kiváltja. úgy, hogy képtelen volt bármilyen akár csak rövid távon is működő megoldással előállni. a kormány úgy képzeli, hogy ez helyettesíthető azzal, hogy azeriek faszát szopja. magyar diplomácia a szövetségi politika és a nemzetközösségek minden formáját elutasítja. nekünk ne mondják meg. itt magyar "uruszágban". semmilyen kettős mérce nincsen. a magyarokat feudális balkáni népnek tartják nyugaton és keleten is.

ezért lépnek le a kicsit is tehetséges fiatalok. hallgasd a széles média birodalmat. vagy esetleg egy percre gondolkozzál el.

HomicideWatch (törölt) 2012.11.05. 13:29:05

@european:
Ez az, ne beszáljünk a témáról. A lakosság is kussoljon, mert nem tud tenni semmit. Csirájában fojtjék el a jogvédők, ha valaki beszél a problémáról.

european (törölt) 2012.11.05. 13:42:54

@Kutchek:
a putris és a gettós cigányok szimplán kirekesztettek. ott nyilván ez a vérfertőzés elsődleges magyarázata. de ez az egész a cigány kultúrából jön. hanem a feudális világ öröksége, amiből a romák egy jelentős része képtelen volt kitörni. helyette maffia csoportok végrehajtóivá váltak. de ez nem "cigánybűnözés", hanem piti alvilági csoportok (szipusok, uzsorások, stricik, stb.) csoportjai. és mellette a kincstár kifosztására szakosodott politikai klánok.

jeszenszky vajon miért nem erről beszél?

european (törölt) 2012.11.05. 13:43:09

@HomicideWatch:
azért, mert ezek az emberek a témát eleve rosszul vetik fel. én liberális vagyok. és egyáltalán nem zavar ha valaki zsidózik, vagy cigányozik. feltéve, hogy valaki megoldási javaslatokkal áll elő. ha ilyet nem tud mondani, akkor fogja be a száját. arról már ne beszéljünk, hogy a bagoly mondja verébnek tipikus esete. nem tudom láttad már ezt a jeszenszky nevű embert.

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.05. 13:43:31

@european: arról beszélhetnénk, hogy pl. a csehek mekkora ívben szarnak az európai intézményekre, különutaznak, akadékoskodnak, de ezt náluk elkönyvelik úgy, hogy joguk van hozzá, ez a nemzeti karakterük
közben gyűlölik, üldözik a romákat, de az persze rendben van

Az azeri ügy nekem sem tetszik, de azt látni kell, hogy a keletre nyalást a franciák, lengyelek, németek és britek már régen nyomják, a magyaroknak annyi a vétkük, hogy későn álltak be a nyelvelők táborába és bumfordi módon csinálják.
Ha tudnád, hogy az oroszokat, kínaiakat, vietnamiakat hogy nyalják körbe a franciák, németek vezetői, akkor meglepődnél.

Gandalf007 2012.11.05. 13:59:54

Viva la Joffrey "Baratheon"!

european (törölt) 2012.11.05. 14:08:59

@wásztákhurwáh:
amióta a csehek verik magukat azóta ott sincs gazdasági növekedés. de ez nem zsidó összeesküvés eredménye. az ma már kevés, hogy a cseh büszke az iparára.

a probléma az, hogy a magyar kormány a kínai, vietnámi, szaudi maffiával akar tárgyalni. alvilági üzletelés folyik. keleti nyitás reálisan közép-európai szövetségi kereteket között lehet sikeres. a franciáknak ehhez nem kell senkivel összefogni, de nekünk mégis csak. mert a térségi gondolkodás itt kárpát-medencei összefogást jelent.

és ez az, amire a jelenlegi népnemzeti kormány képtelen. ez az, amit a jobboldali választó nem ért.

lehetne nyitni a kelet irányába. de ezt szövetségi keretek között kell megtenni. és tesztik, nem tetszik ez itt multikulti, akkor is ha szomszédsági politikában gondolkodunk, akkor is ha azt mondjuk, hogy duna-menti szövetségi államok fognak össze a bajoroktól a bolgárokig. a visegrádi országok, vagy egész közép-európa.

a magyarok többsége ezt egyáltalán nem érti. orbán viktor pávatáncát megvetéssel fogadja mindenki. ez a legrosszabb. mert ő mit is mond úton-útfélen? azt, hogy közösség pénze kell, de a normák nem kellenek hozzá. azt mondja, amit a putris és a gettós cigányok legrosszabb vezetői. nekünk ne mondják meg. viritsák a lóvét, ne alkalmazzanak kettős mércét, de vegyék tudomásul, hogy nekünk saját farkastörvényeink vannak. és aki a gettóba és a putrikba belép az majd arról koldul.

nem érted, hogy ez így nem lesz jó? nem értitek, hogy pont ugyanannak tapsoltok, amit a legrosszabb cigány vezetők mondanak?

lobaszopiatej 2012.11.05. 14:26:05

Az hogy valami nem bizonyított nem jelenti hogy nem igaz.

hunzol 2012.11.05. 14:31:26

Jól értem, hogy ez a cikk a vérfertőzés mellett szónokol? NÓÓÓÓÓÓRMÁLIS??? nem hiszem...

angyalföldi partizán 2012.11.05. 14:31:32

@maxwell murder: már megtette.szerelmük gyümölcsét hívják kicsi kémnek.

HomicideWatch (törölt) 2012.11.05. 14:32:28

@european:
"magyar kormányok nem akarnak semmilyen kárpát-medencei kulturális összefogást. helyette szupremáciát hirdetnek. ezért körben mindenki utálja ezt a népet.

ez a rezsim párizson kívül berlinre is számtalanszor köpött egy nagyot. és közben a pénzvilág központjait próbálja ütni. ezért a britek és az amerikaiak megvetését is kiváltja. úgy, hogy képtelen volt bármilyen akár csak rövid távon is működő megoldással előállni. a kormány úgy képzeli, hogy ez helyettesíthető azzal, hogy azeriek faszát szopja. "

Szánalmas vagy, semmi köze a kissebségi kérdéshez. De legalább elimered a kettős mércét.

bIQa 2012.11.05. 14:55:18

@european: "ez nem a cigányságra jellemző. pláne nem a cigány kultúrára. sokkal inkább a kirekesztett nemzetiségre"

Válasszunk külön két fogalmat: a rokonok közti házasodást, ami különböző mintázat szerint, de előfordulhat egyes kultúrákban. Indiában például gyakori az unokatestvér-házasság egy típusa, bizonyára nem függetlenül az ottani kasztrendszer miatti erős korlátoktól.

Másrészről pedig létezik sajnos egy teljesen szabályozatlan, alkalmi szexelésben megnyilvánuló viszonyháló, ami speciálisan a cigányokra jellemző, nem pedig úgy általában az izolálódott (ahogy te nevezed "kirekesztett")kisebbségekre.

Voltak nemzetiségi, földrajzi, történelmi okokból izolálódott falvak a történelmi Magyarországon, ahol csak ugyanabból a faluból házasodtak, sőt alszegi a felszegivel se nagyon állhatott össze, és így lassan bezárult a kör. De hogy a saját testvérével vagy szülőjéval, azt nehezen hinném.

european (törölt) 2012.11.05. 14:59:22

@HomicideWatch:
hogyne lenne köze. ugyanazt mondjátok, amit a legrosszabb cigány vezetők. szóról szóra ugyanazt: a közösség pénze kell, de a közösség normái nem kellenek hozzá. ez a kapocs. a nacionalisták semmivel sem különbek, mint a gettós és a purtis cigányok legrosszabb vezetői. ugyanaz a maffia politika.

a különbség az, hogy drága öltönyöket, és lila nyakkendőt hordanak. állami autó van, és nincs annyi fuksz. és az, hogy de a "magyarkodás", ugyanaz, mint a legrosszabb "cigánykodás". nincs kettős mérce. a civilizált kormányok mélyen megvetik ezeket. ezek feudális klánok, maffiák, akiknek a talpasai zsidóznak, buziznak. és persze ezeket támogatják a főpapok.

az emberek többségének ettől okádik. azt mondja, hogy nincs kedve ebben a szarban tapicskolni. a tisztességes fiatalok menekülnek. ezek a kérdések nagyon is összefüggnek. és ennek a mocsoknak a része és haszonélvezője jeszenszky géza. aki egy semmire kellő bitang. aki a problémát se érti, a megoldásról fogalma nincsen.

afaszombamáncsakugyan 2012.11.05. 15:11:25

"Közel-Kelet: az unokatestvérek közötti házasság gyakorlatilag hétköznapos, némely országban a rokonnal kötött házasságok meghaladják az ötven százalékot is."

Világos. Közel-Kelet meghatározó állama Izrael, erős történelmi hagyományokkal, ahogy Ábrahámra utaltál is. Magyarul, a zsidó kultúra lényegi eleme a beltenyészet. A több évezredes diaszpóra idején az egymástól elvágott zsidó csoportok unokatestvér házasságokon keresztül (ahogy írtad is) magasfokú beltenyészeteket hoztak létre.

Szerencsés körülmények között ez a beltenyészet kiváló szellemi képességű zsidókat eredményezett (meg persze rengeteg elmebeteget, akikről nem tudunk sokat, mert titkolták őket, szégyellték), lásd a sikeres tudósaikat, Nóbel díjasaikat. De mindezeknek megvan a maga hátránya is. A testi fogyatékok tömegessé válása. Hány olimpiai érmet szereztek a zsidó sportolók? De sakkban és a tőzsdén kiválóak.

Tudjuk, a beltenyészettel speciális tulajdonságú egyedek hozhatók létre. Lásd például a német juhászkutyák fajtáját. Kitűnő, átöröklődő vézen mellett számtalan testi fogyatékosság, csípőficam, rövid élettartam.

Én azért nem örülnék, ha a magyarok is az általag annyira preferált közel-keleti kultúrhagyomány szerinti inces alapján szeretnék az IQ-jukat emelni.

european (törölt) 2012.11.05. 15:44:02

@bIQa:
és szerinted a cigány lányok általában a saját apjukhoz mennek feleségül. szerinted ez a roma néphagyomány része? ne viccelj már. ez az ember arról értekezett, hogy mindez a cigányság évszázados kultúrájából következik. és a vérfertőzés erre a népcsoportra hagyományosan jellemző.

arról lehetne beszélni, hogy a cigányság körében gyakori prostitúció, vagy az, hogy a saját testvérük, vagy az apjuk a stricijük. persze, hogy van ilyen. ezzel mindenki tisztában van. ezt mindenki tudja, aki ebben az országban kinyitja a szemét. és még lehetne a problémákat sorolni.

de ez egy olyan feudális világ, amiből a cigányok döntő többsége szabadulni akar. ennek semmi közük a cigány kultúrához, a felvilágosult (kulturált) cigányság ezekkel mind szakítani akar.

arról nem beszélve, hogy mintha a magyarok is erősen visszavágyódnának ebbe a felvilágosulatlan feudalizmusba. mintha a magyarok körében is lenne erre igény.

de nem ez a lényeges. konkrét megoldási javaslatokról kellene beszélni. hol van az aluljáróra, háztömbre lebontott bűnözői térkép? nem azt kell megszámolni, hogy a börtönben hány cigány ül. megelőzni kellene. és az igazgatásrendészetnek összehangoltan fellépni etnikai hovatartozástól függetlenül. arról kellene beszélni, hogy a drogra, a prostitúcióra, az uzsorára, a tolvajlásra, a védelmi pénzek szedésére szakosodott alvilági csoportok. és ez rendszerint létezik, ahol van state orgnaized crime. ahol az államkincstár kifosztására szakosodott politikusi maffia elit uralkodik. ezek összefüggnek.

european (törölt) 2012.11.05. 15:44:28

@afaszombamáncsakugyan:
mert egyébként a magyar törzsi kultúrában nem volt ilyen. olyan szinten vagytok ostobák, hogy azt leírni nem lehet.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.11.05. 16:15:34

Nem értem a posztolót, miért csak egyes magyar szavakat akar szlovkra cserélni.

Sokkal egyszerűbb, ha átvesszük az összeset és elfeljtjük nem praktikus vérfertőző nyelvünk. Amivel a húg punciját nyaljuk, amikor anyáé nics kéznél. Igaz, te állat?

Eddig valahogy tűrtem ezt az alakot, Még jó észrevételei is voltak régebben. De már tszta sor, hogy semmi más, mint egy magát a mi számlánkra szórakoztató provokátor barom.

Nem baj, ha nem rakod, ki, a lényeg, hogy te olvasd, megvetendő gané.

bIQa 2012.11.05. 16:15:48

@european:
A cigányság sohasem volt része a feudális világnak, mivel az a földtulajdonra épült. Egyszerűen kimaradtak ebből, nincs rá adat, hogy valaha is foglalkoztak volna földműveléssel.

Saját világuk leginkább az indiai kasztrendszerre hasonlító szerveződés jegyeit mutatja. Ha kételkednél benne, nézd meg politikai szervezeteik tagolódását, tipikus nemzetségi, nagycsaládi vonásokat mutat.

Sejthető, hogy a családon belüli vérfertőző kapcsolatra való hajlam is ebből ered, hasonlóan az indiai kasztrendszerben tapasztalhatóhoz.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.11.05. 19:53:19

Az, hogy a csehek és a csehszlovákok krvesmilstvo helyett incestnek nevezik a vérfertőzést, nem jelent semmit, amennyiben pl. a kapust is gólmannak nevezik már brankár helyett, támadni pedig náluk immár nem útočiť, hanem atakovať. Bullshit. A Freisingi Ottó idézet is gyönyörű, a silányabb töri szakokon is elmondják róla, hogy megrögzött magyargyűlölő volt. Annyira hiteles, mintha Slota szemüvegén át néznénk a magyarokat.

Egyébként amellett, hogy én személyesen is nagyon sokat köszönhetek a tavalyi kommentvitánknak, csak biztatni tudlak. Komolyan. Hergeled a magyarokat, a magyar hívőket, miközben ajnározod a szlovákokat, a zsidókat, a cigányokat, most meg már a vérfertőzőket is. Javasolnám még a kéj- és sorozatgyilkosokat, valamint a pedofilokat! Pontosan olyan hatást érsz el ezzel, amilyenre szükség van ebben az országban, és idővel tényleg mindenkinek a lenkötél jut majd eszébe, ha az általad képviselt társadalmi-politikai irányzattal szembesül. Evvan.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.11.05. 20:19:34

@bIQa:
Ez azért szorul némi kiigazításra.
A feudális világnak ugyan csak megtűrt része voltak a kézművesek is.
Magyarországra két hullámban érkeztek cigányok. Az első hullám a XVI. században, ez (némi erőszakkal) asszimilálva lett és a kézműiparban helyezkedett el. (Ők a romungrók, ők vannak többen)
A második hullám a XIX. században. Őket a mostani Románia területén rabszolgaként tartották és a XIX. században szabadították fel. Ők az oláh-cigányok (a vlach szóból, közéjük tartoznak a beások és lovárik).
Ennek a két népnek rohadtul más a kultúrája. Viszont egyikre se jellemző a kasztrendszer. Már indulásukkor is a kasztrendszeren kívüliek voltak és ezt a történelmük teljesen eltörölte.
A nemzetségi, nagycsaládi felépítés is csak az oláhokra.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.11.05. 23:04:41

@Gudea enszi: A poszt miatt rengeteg szakirodalmat olvastam el, akkor tűnt fel a jelenség, mindenhol az incest változat fordult elő. Nagyjából öt szlovák ismerősöm kérdeztem meg, mindegyik az incest változatot használta. Az interneten szintén mindenhol incestként fordult elő a jelenség.

Az atakovat és az útocit szinonímák, mindkettőt egyformán gyakran használják. Ráadásul erősen csodálkozom, hogy nem érzed a két szó közötti különbséget:
útocit - egy hosszabb folyamat, pl. fociban, hokiban egy támadó akció
atakovat - az útok része, pl: amikor az ellenfél játékosát megtámadja vki.

A kapus szó esetében is közel egyforma gyakorisággal használják mindkét változatot, betettem a gugliba,
brankar: 4 790 000 találat
golman: 5 260 000 találat

Szóval, hogy stílszerű legyek, ez (is) kapufa :D

Rasszista eszkimó (törölt) 2012.11.06. 17:49:39

A poszt iroja nem tervezi a kutyajat felesegul venni? Csak azert mert itt nagyon lement kutyaba.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.11.07. 22:53:25

@Régi Péter:
Ez jó, mert végre komolyan vehető forrás. Azért az egyes szám, mert csak az első releváns.
A másodikban nincs ilyesmi.
Van egy félreérthető mondat benne:
"High prevalence of congenital
glaucoma might be caused by high consanguinity of parents —
in 46 % of the cases (28)."
De ebben a 46% arra utal, hogy a veleszületett glaukóma esetek 46%-ban vérfertőzés áll, de ez nem az.

Az első viszont fontos. Ez a sokat emlegetett Czeizel tanulmány. Kiderül, hogy a vérfertőzés 16-szor gyakoribb.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.11.07. 23:04:42

@Régi Péter: @Lord_Valdez:

Posztomban, fehéren-feketén be van bizonyítva annak a sugallatnak és állításnak az ellenkezője, amit Jeszenszky kapitány mondott: NEM megengedett a roma kultúrában az incest, hanem egy teljesen általános érvényű jelenségről van szó olyan közösségek esetében, amelyek nem képesek vagy nem akarnak valamilyen oknál fogva kapcsolatokat kialakítani a körülöttük élőkkel, ennek számos oka lehet és minden népcsoport esetében előfordul.

Amit ti műveltek az az igazság egy szeletének kiragadása, és rasszista következtetések levonása, nem a jelenség általános megértése és elmagyarázása.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.11.08. 10:07:22

@Csehszlovák Kém:
Ó, nem. Engem aztán nem vezet semmilyen rasszista motíváció. Ellenben a tények tisztelete igen.
Azt én is nagyon jól tudom, hogy az ilyen közösségekre ez jellemző, de itt repkedtek mindenféle számok, amik kutatások félreértelmezéséből fakadtak.
És végül előkerült a Czeizel-tanulmány, ami azért fontos, mert végre azt méri, amit kell.
Ennek megállapítása, hogy 16-szor gyakoribb, mint a nemcigányok közt. Ez egy tény. Ennek a ténynek az értelmezése már más tészta. A tanulmány arra nem tér ki, hogy ez azért van-e, mert a kultúrájuk ilyen, vagy mert túl zárt a közösség. Ezen a ponton Jeszenszky valószínűleg a saját spekulációját láttuk.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.11.08. 10:09:54

@Lord_Valdez: Felhívnám a figyelmed, hogy a vita nem a Czeizel-féle tanulmányról szól, hanem Jeszenszky és jobbos közönségének rasszista értelmezéséről!

A Czeizel-mondat első felét sikerült beidézned, csak állításom támasztod alá: rasszista motivációid vannak!
A mondat második fele így hangzik: "however, its range was wide from 0% to 21% in different regions studied." - tehát a tanulmányból az is kiderül, hogy van olyan régió ahol NULLA van ahol 21%-os ugyanez az arány az unakatestvérek közötti házasság előfordulásának ("The occurrence of first cousin couples"), hoppá!

Ha vetted volna a fáradtságot és elolvastad volna a posztom, kiderülhetett volna számodra, hogy az unokatestvérek közötti házasság az egész világon előfordul, bizony sok területen sokkal nagyobb arányban, mint ahogy azt a Czeizel-féle tanulmámy megállapította, ráadásul nem roma emberek között. Na, ezt rakd össze.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.11.08. 19:05:45

@Csehszlovák Kém:
Talán hibáztam azzal, hogy nem hangsúlyoztam ki, hogy nem úgy általában elfogadott a cigányok között, hanem egyes cigány közösségekben az, de
hadd tudjam már, hogy rasszista vagyok-e vagy sem. Cigány szomszédaim vannak és jóban vagyunk.

Tisztában vagyok az unokatestvérházasság modelljével és antropológiai vonatkozásaival. Azzal, hogy bizonyos közegekben ez előnyös a populációmegmaradás érdekében.

paraszthajszal 2012.11.08. 19:06:25

@Csehszlovák Kém:

Előrebocsátom, hogy a következőkben én nem Jeszenszky Gézát szeretném védeni; és bevallottan fogalmam sincs arról, hogy a romák milyen rokonsági fokú rokonaikkal hány százalékban házasodnak.

Szerintem ez az "incest a vérfertőzés helyett" vonal nem igazán oldaná meg a problémákat. Egyrészt Jeszenszky angol nyelvű jegyzetében eleve nem a magyar vérfertőzés szó szerepelt, oszt' mégis vihart kavart az ügy, másrészt meg egy jelenség alapvető természete, és (biológiai-egészségügyi-etikai szempontból való) elfogadhatósága nem attól függ, hogy hogyan nevezik meg.

Vegyük pl. az emberevést, amelyet manapság divatos idegen szóval már kannibalizmusnak neveznek. Vajon valakinek kevésbé lesz rossz érzése, ha a ruhr-vidéki kannibálról olvas duisburgi emberevő helyett? (Mindkét kifejezés ugyanazt a bűnözőt, Joachim Krollt takarja)

Finomkodva mondhatjuk ugyan, hogy nem szabad az európai kultúrát ráerőltetni szegény pápuai törzsekre, és ha ők és az elődeik már évtizedek óta gyakorolják ezt a kedves népszokást, akkor meg kell hagyni nekik ezt a szép ősi hagyományt.

Csakhogy a természet sajnos nem ennyire liberális, és akik embereket esznek, azok bizony gyakran esnek szivacsos agysorvadás áldozatául.

Ugyanígy, sajnos a genetika sem mindig toleráns a rokoni kapcsolatokból született gyerekekkel, és ez független attól, hogy kell-e megvetést éreznünk az ilyen kapcsolatokban részt vevő emberek iránt, vagy nekik kell-e szégyenkezniük emiatt. Persze, az ilyen gyermekeknek sem lesz a 100%-a degenerált, de a problémák valószínűsége azért csak nagyobb, és ezt a tényt nem kell, sőt nem szabad valami rosszul értelmezett tolerancia-felfogás miatt letagadni.
______________

Bónuszként felvethető, hogy vajon a következő jelenségek egészségesebbek lettek-e attól, ha az idegen nevükön hívjuk őket?
Pedophilia ("gyermekszeretés"), coprophagia ("szarevés"), coprophilia ("szar-szeretés"), necrophilia ("hullaszeretés"), mucophagia ("fikaevés"), onychophagia (körömrágás)
süti beállítások módosítása