1532547-img-prezident-milos-zeman-karel-schwarzenberg.jpg

Ahogy Orbán Viktor kétharmados többsége birtokában 2010-től aláásta a magyar demokratikus berendezkedést, kiiktatta a fékek és ellensúlyok rendszerét, a Klaus és Zeman által kialakított 1998-2002 között fennálló rendszerben, amelyet a csehek csak "meghosszabbított meciarizmusnak" neveztek, szintén fontos, demokratikus mechanizmusokat iktattak ki az állam életéből. Ez persze arra is rávilágít, hogy a „bal” és „jobb” felosztás mennyire használhatatlan Kelet-Európában.

Az írás folytatását a hvg.hu VÉLEMÉNY rovatában olvashatjátok.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr295046808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hawks 2013.01.30. 11:11:34

"Hogy lesz egy budai gyerekből pozsonyi, majd prágai lakos? " Erről nem mesélnél?

Hawks 2013.01.30. 11:11:44

Kedves "blogíró"!

Ha már kétszer kimoderáltad a normálisan feltett kérdésemet miközben az anyázó fideszes kommentekre válaszolsz, engedd meg hogy elküldjelek anyád büdös picsájába. Egyébiránt sikerült megmutatnod hogy egy arrogáns budai pöcs mindig ugyanaz a lúzer marad, mindegy hova költözik.

További sikeres nyálverést és az internet szemétdombját gyarapító posztokat kívánok.

Mystes 2013.01.30. 11:12:14

Több probléma is van ezzel a cikkel. Először is: Csehország nem "Kelet-Európa", hanem Közép-Európa. Csakúgy, mint Szlovákia és Magyarország.

Másik: a csehek és a szlovákok ragaszkodnak a Beneshez. Ez olyan, mintha a magyarok beemelnék az Alaptörvénybe a zsidótörvényeket.

Sokat kell még a szlovákoknak, cseheknek fejlődniük!
süti beállítások módosítása