01.jpg

A prágai árvíz szomorú aktualitása miatt jó néhány témába botlottam az utcán, persze Ács Danival lehetetlen felvenni a versenyt, akárhova lép eseményt talál

Aki olvassa a dotohon a percről percre tudósítást, biztosan tudja, hogy Prágában napok óta már a megvadult Moldva hömpölyög. Hétfőn hazafelé mentem munkából, amikor belebotlottam a hattyú és a villamos külön versenyébe, Szili Laci bácsi külön megénekelte a cinken is: a természet visszafoglalja Prágát

7256_486435531429410_242986339_n.jpg

Mostanában minden nap mobilgátak mellett sétálok, így tettem kedden is. Prága budai” oldalán álló metrómegállótól nem messze egy hajléktalan bázis áll, rendszeresen érkeznek be ide kölcsönvett bevásárlókocsikkal a csövesek ahol rendszerint elosztják a szajrét.

A rejtekhelyen nyáron ruhaszárító kötelekre rakják száradni ruháikat, amelyet jobb híján a folyóban mosnak ki. A környéken rendszeresen érezni a fekália-, és húgyszagot, a kaki-pisi kombó a közeli aluljáróban vagy a környék bokrai tövében esik meg.

Csak találgatok: a magasabb vízállás, vagy a fokozódó rendszeretet miatt, de újabb, izgalmas berendezési tárgyra lettem figyelmes közvetlenül a gyorsan ömlő Moldva partján: makulátlanul elmosogatott, szárításra fellógatott csuprok, bögrék, korsók és tányérok: homlesskicsön, baszki!

A virágágyás és a szimmetrikus elrendezés a rezidens egyszerű, de őszinte, falusi származására utalhat és egy képzeletbeli közép-európai hajléktalan tiszta szoba rendes ház versenyben is előkelő helyen végeznének a hetedik kerületi prágai fedél nélküliek!

Respect!

01.jpg

02.jpg

03.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr675345366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.06.05. 16:58:51

Nem akarok ünneprontó lenni, de mivel más vízforrást nem látni, így feltételezhető, hogy azok a takaros kis csetreszek bizony a (most épp hömpölygő) Moldvában lettek elmosva...
Mellesleg az egésznek inkább van bolhapiac jellege, mintsem háztartásnak.

De az árvácskák szépek. :)

petraeus 2013.06.05. 22:48:20

A jobb oldali tanyernak erosen magyaros feelingje van, na most ez a fasiszta tempo teljesen idegen a cseh hajlektalanoktol, oket aztan tenyleg nem lehet azzal vadolni, hogy kitelepitett magyarok es nemetek hazait, ingosagait vettek volna el, ettol fuggetlenul javaslom a tanyer onkentes megsemmisiteset mielott CSK es ANTIFA baratai teszik ezt meg, liberalis, kirekesztes ellenes es preventiv alapon.
Egyebkent respect a hajlektalan polgartarsnak, letrehozott egy darab szepseget a nyomor kozepen.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.06.05. 22:50:15

@petraeus: Értem én, hogy ironizálni szeretnél a bloggal kapcsolatban, miszerint, ami magyar, az fasiszta, ha meg tányér azt a liberálisok összetörik, mert magyaros, csakhogy jó lenne már végre tudomásul venned, kedves feketén és fehéren gondolkodó kommentelő, hogy hitványul egyszerű világod inverz kivetítése rám és a dotohora tévedés, pont úgy, mint, hogy azt gondolod a tolerancia egyenlő az egyetértéssel. Hát egy nagy büdös lófaszt! Látod: tolerálom hülyeséged, de vitatkozok vele, mert nem értek egyet vele. Ahogy a magyaros feeling nem fasiszta tempó, úgy a pc túlzása sem egyenlő az egyenlő emberi méltóság elvével. A tányér ép marad, te meg hülye :)

ottomoll 2013.06.06. 22:41:54

Szerintem ez inkább egy elzabrált giccs stand a belvárosból.
Nem tudom miért lenne szükség egy konyhában 28 bögrére..

limbekcs 2013.06.09. 15:00:22

hálló! kedves CsSz kém, Krumlov végül megúszta? (már hogy nem úgy, hanem átvitten... :) és pont ezért nincs a hírekben?

vagy ne adj isten, pont fordítva, már nincs is, mert elmosta a Vltava? (vagy hogy is hívják?)

csupa fül vagyok

(disclaimer: (nem túl sok kereséssel) semmit nem találtam ez ügyben azóta, hogy még a hét elején nagy volt a fenyegetettség)

köszi,
Cs.
süti beállítások módosítása