01.jpg

Példátlan mészárlás történt negyven évvel ezelőtt Prágában, 1973. július 10-én: a huszonkét éves Olga Hepnarová teherautójával belehajtott a villamosra váró tömegbe. Ő volt az utolsó csehszlovák nő, akit hóhér végzett ki. Az esetről mozifilm is készül, 2014 elején mutatják be.

02.jpg

1973. július 10-én a kora délutáni órákban a klasszikus, zöld színű csehszlovák járgány, a 3900 kilogramm súlyú Praga RN teherautó, 60-70 km/h sebességgel letért az úttestről és belehajtott a villamosra várakozó tömegbe. Az egykori Békeharcosok útján (ma: Milada Horáková útja) kialakított megállóban mintegy harmincan álltak. A halálos áldozatok száma nyolc, tizenketten megsebesültek. Az eddig soha nem látható, vizsgálati iratanyaghoz csatolt képeket hétfőn hozták nyilvánosságra Csehországban. 

03.jpg

A baleset helyszínére a Prágai Központi Kórházból érkeztek ki a mentősök, három emberen már nem tudtak segíteni, másik három a kórházba szállítás közben halt bele sérüléseibe, további két áldozat két nappal a tragikus eset után hunyt el súlyos sérüléseiben.

04.jpg

Milada Horáková útja ma. Ahol a modern villamost látjátok, negyven évvel ezelőtt emberek haltak meg.

05.jpg

A korabeli színes fotón az egykori Békeharcosok útján vérnyomokat és az áldozatok letakart testeivel.

06.jpg

Az egykori villamosmegálló, madártávlatból, a szembelévő ház egyik lakásának ablakából fotózva. A vétlen áldozatoknak esélyük nem volt elmenekülni a 60-70 kilométer/óra sebességgel robogó kamion elől.

07.jpg

A kiérkező rendőrök először azt gondolták, hogy Hepnarová elaludt a volán mögött. Mindenkit sokkolt, amikor a kihallgatás során megkérdezték, mi történt, csak ennyit mondott: "nem volt semmi gond az autóval, a fékek rendben voltak és én sem aludtam el. Szándékosan mentem a járdára, így büntettem meg a társadalmat azért, ahogy az velem szemben viselkedett".

08.jpg

A jármű útvonalát később rekonstruálták, Hepnarová már az előző mellékutcánál felhajtott a járdára, ott robogott tovább, amíg keresztül nem hajtott az előtte álló összes emberen.

09.jpg

Ma a villamos néhány méterrel lejjebb áll meg (megálló: Strossmayerovo namestí-Strossmayer tere), míg a "halál villamosmegállójára" érdekes módon semmilyen emléktábla nem emlékeztet.

10.jpg

A szemtanúk azt gondolták, hogy egy kiskorú vezethette a teherautót, mivel a volán mögött ülő Hepnarovát alig lehetett látni az utcáról. Később a kihallgatás során Hepnarovát megkérdezték, mi az ami bántotta, azt válaszolta: "kár, hogy nem tudtam több embert meggyilkolni". 

11.jpg

A végzetes napot megelőző éjjelen Olga Hepnarová a prágaiak egyik kedvenc kirándulóhelyére, a Slapyra vezett fel Trabantjával, a kocsit belelökte a szakadékba, majd visszastoppolt Prágába. A sors iróniája, hogy a buszmegállóban várakozó lányt egy rendőrautó vette fel és vitte haza Malesicére. Másnap felkelt, megreggelizett és fél tízkor elindult végzetes útjára.

Délelőtt folyamán sikeresen letette vezetői vizsgáját, amelyre a kikölcsönzött teherautó vezetői engedélye miatt volt szükség, majd céltalanul körözött a városban. Megkerülte a Vencel-teret, Vystavistét és a Strossmayer teret. Utóbbit választotta. A második kör elején úgy ítélte meg, hogy most már elég sokan állnak a villamosmegállóban. Délután háromnegyed kettőt mutatott az óra.

rn_praha.jpg

A teherautó, amellyel Hepnarová elkövette a tömeggyilkosságot

Hepnarová gondosan kitervelte végzetes tettét. A teherautóba magával vitt váltóruhát és cigarettát, ezekre majd a börtönben lesz szüksége, ráadásul a tömeggyilkosság előtt két nappal levelet is feladott két korabeli napilap, a Slobodné slovo és a Mlady svet szerkesztőségébe. A leveleket - a korabeli, lassabb postaszolgálat miatt - csak a borzalmas tett után kapták meg a címzettnek. Sokkoló sorok:

"Tizenhárom éves koromig úgynevezett normális családban nőttem fel. Ütöttek és kínoztak, szüleim és iskolástársaim áldozata vagyok, kilökött magából a társadalom. Előítéletes vagyok. Nincsenek barátaim és nem is lesznek, amennyire vissza tudok emlékezni, én vagyok a család fekete báránya. Kétségbeestem, és mi a végeredmény? Menekülés. Menekülés az iskolából, a családból és az életből."

Természetesen a korabeli sajtó közlekedési balesetről írt az újságokban, de többen a kezdetektől fogva kételkedtek. A hivatalos csehszlovák pártvezetés is beszart: vajon Hepnarová nem politikai okokból gyilkolt? A fiatal nő nem véletlenül az öt éve elnyomott Prágai tavasz eszméiben hisz? Megint mások szerint azért lett elhallgattatva az ügy hivatalos oka, mert Hepnarová szüleit magasrangú csehszlovák kommunista párti embereknek gondolták. Később kiderült: egyik vélekedés sem állt meg.

Az értelmiségi családból származó - édesapa: banki tisztviselő, édesanya: fogorvos - ártatlan tekintetű lány gyűlölettel teli lelkét 2014-ben filmen is megmutatják. A cseh-szlovák-lengyel koprodukcióban kezdődő munkálatok még nagyon az elején tartanak, a színészeket már kiválasztották, Olgát a 23 éves, magyaroknak kétség kívül vicces nevű Marika Šoposká cseh színésznő játssza, elindítottak egy tumblrt is: nobodylikesmethefilm.

A dotoho természetesen beszámol a jövőre esedékes filmbemutatóról, amely napjainkban különösen aktuális. A kérdés adott: vajon elkövetné-e Olga ma is cselekedetét? Van-e különbség egy napjaink Amerikája vagy Európája iskoláiban lövöldöző fiatal őrültek és a csehszlovák Hepnarová motivációja között? Egyáltalán: ki lehet-e szállni egy ilyen negatív spirálból, lehetett-e volna még számára visszaút? 

Olga Hepnarová 1975 március 12-én halt meg. Halálra ítélték, az akkori csehszlovák elnök megtagadta a kegyelmet. Ő volt az utolsó csehszlovák nő, akit hóhér végzett ki, felakasztották. 

hepnarova.jpg

A cseh kettőn egy dokumentum film is levetítettek Hepnarováról, csehül értők előnyben:

47 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr385399395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hopptarisznya 2013.07.12. 17:53:54

Az első értelmes poszt. Ilyen csehszlovák sztorikat kéne ide rakni, nem a magyarellenes hazugságokat.

Leonard Zelig 2013.07.12. 17:54:12

Olgát a 23 éves, magyaroknak kétség kívül vicces nevű Marika Šoposká cseh színésznő játssza,

Mármint a suttyóparaszt, semmilyen nyelvet nem beszélő magyaroknak. Igaz, ők vannak a nagy többségben, de a kétharmad mindenképpen megvan belőlük.

De most tényleg, a soposzká mitől vicces magyarul?

Pollen · http://indafoto.hu/pollen 2013.07.12. 18:10:46

Na végre, egy érdekes poszt, nem az a provokáló faszság! Ügyes kis gyerek vagy te, csak jól titkolod:)

Teragigamega lélek 2013.07.12. 18:27:01

@hopptarisznya: Basszus.... pont ezt akartam írni!
De nem is az a durva, hogy ócska magyarellenes posztok vannak, hanem az, hogy akármilyen tisztességes, intelligens kommentet írsz be rá, az legtöbbször nem jelenik meg. Csak a tahók hozzászólásai, ezzel erősítve a blogírót a rosszban. Szomorú :(

Celtic 2013.07.12. 18:27:10

Vegulis kiderult (vagy a filmbol ki fog) minden ketseget kizaroan, hoyg MIERT tette? Ok, ertem, gyulolte, az embereket, pont. De miert lett ilyen?

petraeus 2013.07.12. 18:28:09

@Pollen: Ferlreerted, CSK ugyanaz a rohadek, mint volt, azert hozta elo a csavo ezeket az egyebkent tenyleg erdekes es ertekes torteneteket, mert akkor amikor csehorszagban is nacik masiroznak a roma telepeken es amikor a rendorok valaszul tolokocsis embereket vernek ossze akkor azert nehez a cseh paardicsomhoz hasonlitani a fasiszta magyar allamot...
Csak mellebeszel a csavo, most hirtelen atment hagyomanyorzobe az antifasisztabol...

Lejjebb egy durva video, ahol a cseh rendorok "fegyelmeznek", a rendorsegi indoklas szerint volt eleg idejuk elhagyni a muveleti teruletet, nem tettek meg, ezert leptek fel ellenuk, a rendorfonok arra persze nem adott magyarazatot, hogy a keritesen atlokes es a tolokocsis csavo megagyalasa majd otthagyasa miota szamit szabalyos rendori intezkedesnek...

zpravy.idnes.cz/lide-posilaji-trestni-oznameni-proti-zasahujicim-policistum-pum-/krimi.aspx?c=A130712_130330_budejovice-zpravy_khr

isssti 2013.07.12. 18:31:35

Prága az nem Szlovákia, csak mondom..
Szoposzka viszont nagyon jó: vajon mit szoposzka?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.07.12. 18:39:35

@Celtic: köszi a kérdést, rengeteg írás van csehül a témában, de már így is elég hosszú lett a poszt. A végén azért "búcsúlevelének" egy jellemző részét beidézem, abból kiderült, h állandóan verték otthon. Szintén nem került már be a posztba, h korábban több öngyilkossági kísérletet követett el és felgyújtotta nővére ágyát is, amit még időben sikerült eloltani. A filmben remélhetőleg faszábban feldolgoznak minden lényeges részletet, mint én :) Jó kis színészi gárda jött össze, minden adott egy megrázó, művészi nyelven megfogalmazott egzisztenciális drámára.

@petraeus: Próbáljunk meg nem eltérni a poszt témájától. Elhiszem, h érdekelnek a budejovickai események, volt már poszt az esetről, kommentelj oda, ha van valami érdekes mondanivalód.

Pitzur 2013.07.12. 18:43:39

Ez jó poszt volt, írhatnál több ilyet. Több ember békélne meg a cseszkókkal.

@Leonard Zelig: A kurva szopos anyádat

prolee 2013.07.12. 18:58:44

Hű, b+, ez nagyon durva! Szegény... Szegény mindenki. Az áldozatok, a családjuk, az elkövető, a családja, mindenki. Még a hóhér is. :(

De azért aki öngyilok, meg ágyfelgyújt.... hogy az miért kap jogosítványt????

A magyar kampuson lövöldöző hülye meg fegyvert....????

Valójában nincs jogszerű eszköz, amivel ezeket az embereket még időben ki lehetne vonni a forgalomból. Nálunk most megpróbáltak egy ilyen barmocskát lekapcsolni még a tett előtt, el is ítélték első fokon, ha jól tudom. Folyamatosan az orwelli gondolatbűnre hivatkozott a védelem.

Styxx 2013.07.12. 19:00:50

Csehszlovákiában nem 3 és fél tonna volt a B-kategória felső határa? Vagy a csaj rögtön C-kat-ra vizsgázott? Mondjuk az eg ykicsit fura lehetett ilyen középosztálybéli háttérrel, bár beteg család volt, mint kiderült, simán ezt is el lehet képzelni. Fasza poszt, várom a filmről az élménybeszámolót. Egyéként olyán durván ütős maga a téma, hogy az ebből készült film akár nemzetközi siker is lehet.

J.László 2013.07.12. 19:07:22

Nekem egyszer egy Szudétavidékről fiatal korában a családjával Németországba kitelepített idős hölgy mondta a következő szavakat:
- A csehek rosszabbak az oroszoknál.
Ezt a mondatot nem felejtem azóta sem.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.07.12. 19:26:46

@Styxx: köszi! Egyetértek a folytatásban :)

Ami a további részleteket illeti: a posztban is szerepel, h trabantja volt, amelyek a tragédia előtti uccsó napon felment egy sziklás részre prgáa mellett és belelökte a szakadékba. ehhez a kocsihoz egyébként különleges kapcsolat fűzte. Mindez júli 9-én történt. 10-én délelőtt letette a forgalmi vizsgát C-re. Itt pedig annyi a háttérinfó, h korábban rengeteg helyen próbált dolgozni, de rövid időn belül mindenhonnan kirúgták. Újabb - és egyben utolsó - próbálkozásként teherautó vezetőként helyezkedett el.

@prolee: Igen, rengeteg infót tudtam még meg a csajról, pl a kamionos és végül végrehajtott merénylete előtt több más forgatókönyvről is szó volt. Először bombát akart robbantani, aztán egy golyószórót szerezni és azzal a Vencel-téren vaktába az emberekbe lőni, minél többször, ezeket azért vetette el, mert mi van, ha besül a fegyver vagy nem sikerül elég embert lelőni, mielőtt elkapják? Dzsízüsz.

Egyéb apró érdekességek még amit el tudtok olavsni a csaj wiki lapján:

en.wikipedia.org/wiki/Olga_Hepnarov%C3%A1

Na, ezt sem írtam a posztba, faszom: a "búcsúlevelében konkrétan halálra ítélte a cseh társadalmat, nem szarozott, tess:

".. I am a loner. A destroyed woman. A woman destroyed by people... I have a choice - to kill myself or to kill others. I choose - TO REVENGE MY HATERS. It would be too easy to leave this world as an unknown suicide. The society is too indifferent, rightly so. My verdict is: I, Olga Hepnarová, the victim of your bestiality, sentence you to death penalty."

Megmondó1 2013.07.12. 19:27:24

@Pitzur:
Ezt mire válaszolod ilyen kedves stílusban?
Ezek szerint Leonard Zelignek van igaza a jellemzéssel...?

Megmondó1 2013.07.12. 19:43:20

@J.László:
azt a mamókád már nem mondta, hogy előtte a németek mit műveltek a csehekkel?

Quentin vagyok Montargis-ból ! 2013.07.12. 19:43:32

@Leonard Zelig: Tehát akkor szerinted az, aki a Fideszre szavazott nem beszél nyelveket..
Gratulálok baszd meg ! Ezt a vaslogikát a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetemen szívtad magadba?
Gondolom szted egyes egyharmadba tartzó lakótelepi panelpatkányok nyilván több nyelven beszélő,magasan képzett értelmiségiek, akik számára a Soposka név egyáltalán nem hangzik viccesen...

Megmondó1 2013.07.12. 19:43:54

@Pitzur:
ez érdekes...miért kéne megbékélne a cseszkókkal? Telán haragban vagyunk a csehekkel?
Azért mert mindig is kultúrnép volt a magyarokkal ellentétben? Vagy mert jobb a focijuk, azért utáltad őket?
A magyaroknak az a szerencséjük, hogy a balga osztrákok velünk kötötték a monarchiát, pedig a csehekkel kellett volna, mert az már akkor polgárosodott nép volt. Itt meg pacalzabáló, büdös-mocskos, urambátyám parasztvilág volt (...és van ma is, lásd kétharmad).

Leonard Zelig 2013.07.12. 19:53:53

@Quentin vagyok Montargis-ból !: Hehe, rajtad kívül ki beszélt itt a Fideszről, kis pártkatona. Pavlov-reflex, kétharmadra piroslámpa és ugrik a kutyus?

roshen 2013.07.12. 19:54:01

Ez mióta kamion? Lehet, hogy csehül annak hívják, de a mai magyar szóhasználatban biztos nem.

roshen 2013.07.13. 03:51:41

@Megmondó1: Minek provokálni ilyen szar dumákkal? Persze felhozhatnám hogy mit köszönhetünk Ma Szariknak meg Benesnek (pl. Trianont jelentős részben előbbinek) vagy felsorolhatnám a csehgyűlölő sztereotípiákat a gyáva nemzetről, amelyet puskalövés nélkül szálltak meg kétszer is 30 év különbséggel, vagy amelyik katonai erényeinek megtestesítője Svejk (a szintén magyargyűlölő Hasek, Kádár János kedvenc írója teremtménye - amúgy jó persze, én is szénné röhögtem magam rajta).
Na de felesleges is lenne, látszik, hogy te a bloggazdánál is nagyobb troll vagy (ha nem az alteregója).
(Ami a rögtön felhozott magyar belpolitikát illeti, sajnálom de az ilyen Leonard Zelig-félék miatt fogok inkább befogott orral gengszterekre szavazni, mint bárkire, akikhez bármi közötök van úgy kultúrharcilag, akikből olyan dumák szakadnak ki, mint belőletek, azokkal egy oldalon állni számomra lehetetlen - természetesen ebben a kérdésben (magyar belpo.), amúgy elképzelhető.. de gondolom ez kölcsönös érzület:))

dennisthemenace 2013.07.13. 03:52:17

@Quentin vagyok Montargis-ból !: Aki a fideszre szavaz, az általaban meg magyarul sem beszél rendesen. Eleg megnézni az "Eleg! nevu fokupacot a Face-n, micsida taplók nyaljak ott a felcsúti valagát.

Parajpuding 2013.07.13. 03:52:53

@Leonard Zelig: "Mármint a suttyóparaszt, semmilyen nyelvet nem beszélő magyaroknak."

1. A magyarok többnyire azért magyarul beszélnek, tehát az nem állja meg a helyét hogy "semmilyen nyelvet".
2. Ha idegen nyelvre gondoltál az egybites agyaddal, akkor tehát aki nem beszél nyelvet, az suttyóparaszt.

Egyszerű világkép egyszerű fehérjehalmazoknak. Ne bánkódj, golyófogónak még alkalmas lehetsz.

Celtic 2013.07.13. 03:53:27

@Csehszlovák Kém: Ja, koszi, olvastam a bucsulevel-reszletet, de az messze nem magyaraz meg mindent. Es abban sem vagyok biztos, hoyg igaz. Azert kerdeztem, hoyg ma mar azert legalabb 90%-ban tudhato, mi vitte erre a csajt?

Mondjuk, nem hiszem, hoyg a cseheknel '73-ban egy Trabant kisebb ertek lett volna, mint nalunk, tehat ha 22 evesen volt neki egy es szetzuzta akarattal, akkor sztem nemcsak egyszeruen a csaladi hatter volt a gond, hanem amugyis hibbant volt a csaj. Igazi pszichopata. Raadasul iyg kitervelni: elozo nap Trabant kivegez, aznap jogsi megszerez es delutan ol....Durva.

Vombatus Ursinus 2013.07.13. 03:53:31

Ez a nő komplett őrült volt. Nem felakasztani, hanem kezelni kellett volna.

ommm 2013.07.13. 03:53:34

@J.László: Jókora faszság. Ne is feledd.

Vombatus Ursinus 2013.07.13. 03:53:40

@Quentin vagyok Montargis-ból !: "Tehát akkor szerinted az, aki a Fideszre szavazott nem beszél nyelveket.."

Hát, szépöcsép, te tényleg hülye vagy. Báncsák a Viktort, vagy mi a bánatod? Ki beszélt itt a fideszről?

Ј.László 2013.07.13. 03:53:59

@J.László: Persze ha a pirézek telepítették volna ki, akkor ők lennének a rossazk.

Quentin vagyok Montargis-ból ! 2013.07.13. 03:54:07

@Leonard Zelig: Akkor a 2/3-dal mire céloztál kispajtás?Ugyanmár.. Legalább vállald, és ne táncolj vissza utólag!

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.07.13. 03:54:46

@Megmondó1: Ez egy komplikált dolog volt, és úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött...

1600-as évektől a lakosság egyharmada német volt, Prága majdnem teljesen elnémetesedett, német uralom volt 1918-ig. Viszont soha nem irtották kimondottan a cseheket, nem volt etnikai diszkrimináció (csak arisztokrata/nemes/polgár/jobbágy elvű diszkrimináció), és úgy a századfordulóra már nagyon békés kis polgári uralom alakult ki, ahol az állami hivatalokba könnyebb volt cseheknek, mint németeknek bekerülniük (mert a gimnáziumi végzettségű csehek mind beszéltek németül, a németek meg nem tudtak csehül, és a cseh és német nyelvtudás egyaránt meg volt követelve 1914-re), persze a cseheknek nem tetszett, hogy nincs önálló államuk, legalább olyan félig önálló, mint a magyaroknak.

1918-ban aztán sokkal keményebben kezdték elnyomni a németeket, mint előtte a németek a cseheket, pl. állami hivatalnoknak a csehek óriási előnyben voltak (mert az egyharmadnyi német lakosságú Csehországban immár CSAK a cseh nyelv volt hivatalos), a demokrácia pedig úgy működött (gondolhatod, hogy a lakosságnak csak a fele volt cseh...), hogy a rendőrök a szudétanémet tüntetők közé lőttek, pár tucat halottal, cseheket telepítettek a német részekre, igyekeztek a németeket Németországba távozásra bírni (nem sok sikerrel) stb.

A németeknek teljesen érthető okokból nem tetszett ez a rendszer, ezért el akartak szakadni, amire 1938-ban ismert körülmények között már a hitleri rendszerben nyílt módjuk. Ekkor fordult a kocka, és egy csomó csehet ebrudaltak ki a Szudéta-vidékről. (Ezek mindenesetre magukkal vihették többnyire ingóságaikat, illetve eladhatták ingatlan vagyonukat. És a kiebrudaltak többsége 1919 után telepedett le, állami politika részeként.) Majd 1939 márciusától egész Csehország német uralom alá került.

A német uralom kemény volt, és feltehetőleg a zsidók mellett (akiket a cseh rendőrség deportált, és akiket a csehek se szíveltek túlságosan) több ezer cseh áldozat lehetett. Ezzel együtt a lakosság helyben maradhatott (a már említett szudétaföldi kivételekkel), és a háborús viszonyok között viszonylag normális életet élhettek.

Ezek után a csehek 1945-ben még tovább emelték a téteket, és több tízezer áldozattal (plusz nemi erőszakok stb. - mindez néhány hónap alatt) kikergették a többmillió németet Csehországból.

Tehát:

- 1918-ban a német uralom viszonylag rendes volt

- 1919-38 között a csehek ehhez képest sokkal rosszabbak voltak

- 1939-45 között a németek még ennél is rosszabbak voltak

- 1945-ben pedig a csehek még a korábbi német náci uralomhoz képest is brutálisak voltak

Főleg annak a fényében visszás ez, hogy a cseh hadiipar termelési adatait elnézve még 1945 áprilisában is együttműködtek a németekkel...

A tanulság pedig, hogy nem, semmilyen rendszer alapján sem "érdemelték meg" a németek a cseh bánásmódot, ha a középkort és kora újkort nem nézzük, akkor bizony a csehek kezdték a nemzetiségi elnyomást, és az utolsó lépésük is sokkal durvább volt, mint bármi, amit előtte a németek csináltak.

petraeus 2013.07.13. 03:55:11

@Csehszlovák Kém: Ha nem cenzuraznad ki, es/vagy kesleltetned hozzaszolasaim egy reszet talan kevesbe utalnalak, persze ezt majd kirakod igy majd ugy nezz ki, hogy te nem is cenzurazol. tiszta konteo tudom...
Minek ez az elozetes moderalas? Mi ertelme van?
A temahoz; tetszik a hasonlatod a ma oly "divatos" iskolai lovoldozokkel, tenyleg ugy nezz ki, hogy ugyanazz az indok, csak a csajnak nem volt automata fegyvere...
Ha van meg ilyen erdekes storyd hajra.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.07.13. 09:38:25

@Celtic: Többször öngyilkos akart lenni, de elmondása szerint nem lett volna túl látványos magányosan megölni magát _ezért_ gondolkodott valami feltűnő befejezésben.

Az eredeti cseh források a bíróság és a rendőrség sem kérdőjelezte meg a levelek eredetiségét ezt a feltételezést nyugodtan elvethetjük.

Megfigyelo 2013.07.13. 10:01:19

@Teragigamega lélek: Szó sincs róla, hogy itt "magyarellenes posztok" lennének. Vannak viszont a magyar *kormánnyal* szemben kritikus posztok. Kétségtelen viszont, hogy a magyar *nép* legnagyobb ellensége a jelenlegi magyar *kormány*. Már sikerült teljesen leamortizálnia az országot, aki csak teheti, menekül is...

adidas1987 2013.07.13. 14:09:44

@Leonard Zelig: Mit képzelsz magadról te fattyú? hogy mersz írni egy magyar oldalon a magyarokról ilyen hangnemben? bár személyesen hallanám ezeket a szavakat, többet nem lenne esélyed magyart fikázni te szerencsétlen senki

Quentin vagyok Montargis-ból ! 2013.07.13. 14:10:01

@Megfigyelo: Igen, ezt most komolyan írtad? Csak egyetlen idézet kémünk munkásságából: "Üsd pofán a magyart, tudjni fogja, hogy miért kapta."
A magyar nép ellensége meg nem a jelenlegi magyar kormány(bárhogyan próbáljátok is ezt elhitetni), hanem a hozzád, meg a kémhez hasonló alakok.
De lejárt az időtök hálistennek, oda kerültök ahová valók vagytok: a történelem szemétdombjára..

Quentin vagyok Montargis-ból ! 2013.07.13. 14:10:12

@dennisthemenace: Gratulálok, megnyerted a nap idiótája díjat! Az a facebook oldal nyilván lefedi a több millió választót.
Csak nem te is marxizmus-leninizmus estin szívtad magadba ezt a vaslogikát..?
Érted, aki látogatja azt az oldalt az kormánypárti, de nem minden kormánypárti látogatja azt az oldalt.
Biztos nehéz lesz ezt felfognod, de azért próbálkozzál vele, emésztgesd!

Pitzur 2013.07.13. 14:10:42

@Megmondó1:
Nem mintha értetlenkedni akarnék, és kivételesen nem trollkodok, mert tudom, hogy úgysem érted meg amit mondok, mert nem akarod hagyni magad meggyőzni, de az én véleményem az, hogy a csehek semmivel nem kulturáltabbak mint mi, egy szinten vagyunk, ők is pont olyan büdöset szarnak mint mi, bennem nincs gyűlölet velük szemben, viszont ez az állandó önostorozó, önsorsrontó "a magyarok mindenkinél szarabbak" mentalitás bassza tönkre az országot, ha van kétharmad ha nincs. Ezt ragozhatnám, de nyilván ha nem akarod ezt elhinni és neked ez nem fontos én csak az ujjaim koptatom. Legyen szép a napod

Quentin vagyok Montargis-ból ! 2013.07.13. 14:10:51

@Vombatus Ursinus: Ugyan, ne csinálj már úgy, mintha nem tudnád, hogy mit jelent ti felétek a 2/3 emlegetése. Pontosan tudod te azt. Ne nézzük már egymást hülyének..(Szépöcsém:)

silent76 2013.07.15. 10:21:27

Végre nem egy magyargyüülölöö írás...

Dr. No 2013.07.17. 17:06:19

A Gudrun Ensslin Impersonator Contest prágai győztese?

2015.06.04. 14:18:55

@Vombatus Ursinus: Nem lehetett kezelni. Végig azt hangoztatta, hogy nem bánt meg semmit, és a pszichopaták öntelt magabiztosságával kardoskodott amellett, hogy mindenki hülye, ő meg áldozat. Sőt: "Csak azt bánom, hogy nem haltak meg többen" - ezzel mit tudott kezdeni az amúgy nem igazán vérgőzös csehszlovák ig.szolg.? Még ha elaludt volna a volán mellett, ahogy a rendőrök még szinte sugalmazták is neki, de így? Nem elmebeteg volt a csaj, hanem ördögien hiú, sértett és gonosz. A hideg futkároz a hátamon, ha a fent mellékelt rendőrségi mug-shot-okat nézem. Egy igazi bestia néz vissza róluk.

2015.06.11. 13:35:34

@Csehszlovák Kém: A vizsgája már megvolt, csak egy próbavezetést kellett teljesítenie, elvégre nem 1 Trabantot kölcsönzött ki:

"Kritického dne (tedy 10. července 1973) nešla do práce, kam ostatně již několik dnů nedocházela, a zajela si do hostivařské půjčovny, kde měla zamluvené vozidlo. Vybrala si nákladní vůz Praga RN, známý jako „erena“, absolvovala zkušební jízdu (hravě, neboť byla řidičkou z povolání), zaplatila 260 korun a vyrazila."
(forrás: reflex.cz)

Ha akkor vizsgázott volna élesben, nem lett volna a jogsi a kezében még vagy 2 hétig legalább, így ki se kölcsönözhette volna a Praga RN-t.

levente11 2016.08.02. 09:37:38

@Leonard Zelig:

Hozzászólásaid alapján egyértelműen beazonosítható vagy: olyan magyargyűlölő senkiházi körömpiszok lehetsz, aki szabadidejében gyilkos migránsokat pátyolgat, részt vesz minden drogos, idióta ’civil’ tüntin, támogatja a ’melegek’ házasságát, kint örömködik a pride-on és vicsorogva köpköd az interneten mindenre, ami MAGYAR, ami nemzeti, egészséges, erkölcsös, hagyományos családdal kapcsolatos, ami konzervatív, szép és jó. Még sorolhatnám, de felesleges. Liberális selejt.
Ugye beletrafáltam, te kis xarcsimbók? :-DDDDD
süti beállítások módosítása