divocak02.jpg

Három óráig tartott az Ámokfutó Vaddisznó üldözése Prágában vasárnap délelőtt, úszott a Moldvában, benézett a Hiltonba, babakocsis anyukákat rémisztgetett. Betört kirakatok és egy sérült rendőr a hajsza végeredménye, hősünk végül három injekció nyugtató hatására lazult el. De micsoda út volt ez!

Vaddisznó úszott át a Moldván a Štvanice szigetről és Karlin felé, a közeli folyóparti ötcsillagos szálloda felé tart! - érkezett egy kétségbeesett állampolgári bejelentés a központi segélykérő vonalon a cseh fővárosban. Történt, hogy a Prága környéki erdőkből egy vaddisznó leereszkedett a Moldván és a már említett szigetnél úgy döntött, kicsit turistáskodik egyet a belvárosban is! Vasárnap délelőtt jártunk, negyedtizet mutatott az óra, Jiri Menzel Hóvirágünnep filmjének jelenetei keltek életre.

A helyzet gyorsan fokozódott, mielőtt még a járőrök a helyszínre érkeztek volna, a vaddisznó benézett a Hilton hotelba is, a zárt üvegajtón keresztül. A hotel dolgozói persze mit sem sejtettek a váratlan vendég érkezéséről, nemsokára több segélykérő hívást fogadhatott a diszpécserközpont: vaddisznó van a szállodában!!!! Itt még talán az is előfordulhatott, a recepción elutasították Vaddisznó Urat, mondván, egy ekkora disznónak nincs üres szobánk és a váratlan vendég egyszerűen megsértődött, kapjátok be!

masaryk_pu_elott.jpg

A Masaryk pályaudvar előtt is elhaladt a váratlan négylábú vendég

Vad utazás és gyilkos tempójú fogócska kezdődött, újabb és újabb bejelentések érkeztek, hogy a vadállat Těšnov felé sprintel, majd a malac kisvártatva ráfordult Na Poříčí útra, őrület! A belváros szépségei nem érdekelhették annyira főhősünket, hiszen a Masaryk pályaudvar előtt elvágtatva, inkább a fasza kiskocsmákkal megszórt Žižkov városrész felé fordult. Végigrohant Prága 3. kerületén, majd Vršovice városrészben nézett körbe, aztán Strašnicén folytatódott az őrült menet.

1802856-img-prase-divocak-policie-praha.jpg

Prága 10. kerületében hirtelen egy babakocsis anyuka került vaddisznónk útjába, a rémült anyuka az ijedtségen kívül komolyabb baja nem esett, egy a malac nyomában haladó rendőrmotoros lezárta a felbőszült állat előtt az utat. Az állat irányt váltott és a U Nových vil utcában folytatta a nagy menetelést.

Az utcában építkeztek, az egyik házat erősen felállványozták, amelyen munkások dolgoztak, de a lakóházak előtti utcaszintet is felbontották, a járókelők pallókon haladhattak csak át ezen a szakaszon. Malacunk nem ijedt meg a rá várakozó akadályoktól, először akrobatikus képességeit csillogtatva haladt át a keskeny, ácsolt hidakon, majd a rendőrök segítségére siető, állványról lemászó munkásokkal szemben kiváló harci erényeit is megmutatta. A beszámolók szerint háromszor támadtak rá, mindhárom alkalommal a vaddisznó került ki győztesen és folytatta útját.  

Sajnos még ebben az utcában elkövette főhősünk a végzetes hibát: lelassított, újra körbefogták és ezúttal sikerült az altató injekciót, amelyből végül a mentőszolgálat összesen háromszor adott be, hogy teljesen lenyugtassák a malacot. A hálóval és kötéllel rögzített testet aztán a Prágai Erdészet munkatársai szállították el, egy rendőrt pedig orvosi ellátásban részesített a helyszínre kiérkező mentőszolgálat. Utólag átgondolva, puszta kézzel vaddisznót lefogni, rosszabbul is járhattak volna, no.

Egyébként a a dotoho gratulál a sikeres vadászzsákmányhoz, a szőrös négylábúnak pedig a majdnem tökéletes triatlon-program - először úszott, aztán futott végül egy kis kerékpározás - lebonyolításához, yolo!!!! 

Van ipari kamerás felvételünk az Ámokfutó Vaddisznóról, mutatjuk:

A prágaiak pedig megnyugodhatnak, ma már csak a kocsmákban beszélnek az esetről: amióta Zeman köztársasági elnök lett meglehetősen furcsa dolgok történnek a városban. Igaz, mindig gyorsan hozzáteszik: az Orloj egyelőre még nem állt meg.

Egy vaddisznó szomorú vége a Gellérthegyen - számolt be június elején az index.hu a prágai Ámokfutó Vaddisznó budapesti sorstársáról, akit végül kilőttek, a környékbeliek legnagyobb bánatára.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr35408758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ultrahangos Zsírbontás · http://mystica.hu 2013.07.17. 11:22:42

Ha hallottak volna Zrínyiről, biztos nem próbálják puszta kézzel megfogni!

stoppos76 2013.07.17. 13:16:30

Én Röfinek szurkoltam. Bár kissé ijedtnek tűnt. :)

JohnHenry 2013.07.17. 17:05:34

valamiért a Sörgyári Capriccio jutott az eszembe meg az "UNATKOZIK?! VÁSÁROLJON MOSÓMEDVÉT!"

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.07.17. 17:06:04

Szegény malacka. :)

De a lényeg kimaradt, t.i., hogy az illető ámokfutó természetesen egy magyar (neo)náci provokatőr volt, aki ezzel az akcióval próbálta megzavarni a rendkívül európai cseh nép békés, dolgos mindennapjait.

Sajnos nem tudott büszkén, emelt fővel hősi halált halni. További sorsa ismeretlen, könnyen lehet belőle állatkerti látványosság, de ismerve az emberi mohóságot, sajnos a bogrács is erősen valószínű.
(Talán jobb is lenne így, mert a végén még belőle is szlovák nemzeti hős lenne 100 év múlva).

Teragigamega lélek 2013.07.17. 17:06:11

Szegény turista röfi :)
De még mindig nem tett sokkal nagyobb kárt, mint egykét angol turista és kevesebb zajt meg óbégatást kellett eltűrni tőle, mint egy átlagos olasztól :)

borzimorzi 2013.07.17. 19:10:24

@stoppos76: Én is a röfinek szurkoltam. Nem értem, miért nem hagyták, hogy kiügessen a városból a másik végén. Nem akart ő tanyát verni még a Hiltonban sem... Mellesleg rendőr bácsi igen bátor volt, csak tartok tőle, hogy nem az eszéért szeretik...
Üdv:
b

2013.07.18. 03:28:49

Jaj, nem a Sörgyári Capriccio kell, hogy eszetekbe jusson, hanem a Hóvirágünnep!!!
Menzel és Hrabal szintén!

www.youtube.com/watch?v=QAYVjh4MQis

prolee 2013.07.18. 03:29:06

Egyébként nem gondoltam, hogy a vadkucu ilyen gyorsan tud szaladni....
Valóságos sprinter! :))))

prolee 2013.07.18. 03:29:21

Na! Hát tök jó ízlése van a röfinek, én is imádom Prágát.
Három hét múlva megyek, de ígérem, sokkal kíméletesebb leszek, pedig magyar vagyok és a kedvenc Kozel barna sörömet fogom inni a Vencel téren. Már alig várom....
:)

Hát a pesti röfi kilövésén fel is voltam háborodva! :(((( Mocskok! Mi a f@szért kellett lelőni szegényt?
süti beállítások módosítása