lead_kep.jpg

Nem értik a konzervatív ifjak, miért beszélnek magyarországi antiszemitizmusról külföldön.

Németország, Svédország után Kanadával meccsel a Magyar Nemzet szerkesztősége: Hazug vádak Kanadából, kürtölik világgá. Kumin Ferenc aktiválva, Lukács Csaba csomagol? Reszkess Kanada!

A legújabb cikk apropója Kertész Ákos magyar író személye, aki nemrég menekültstátust kért és kapott Kanadától. A magyar kormányhoz közel álló napilap internetes rovatában megjelent írás egy kanadai cikkéről számol be, tallózva. A eredeti kanadai cikk itt, a magyar kormányközeli napilap írása itt érhető el.

Két eset lehetséges: a Magyar Nemzet szerkesztőségében nem értenek angolul. Vagy a Magyar Nemzet szerkesztőségében értenek angol, de szándékosan, az etikus újságírás jegyében, félrefordítottak egy mondatot. A félrefordított mondat meglehetősen fontos a cikk mondanivalóját tekintve, rögtön a leadben:

lead_bullshit_560.jpg

És a cikk elején is szerepel:

article_bullshit_.jpg

Megmutatom az eredeti változatot is:

article_right_can_.jpg

Apró, de a cikk mondanivalóját tekintve nem elhanyagolható félrefordítás azt sugallja, hogy a kanadai lap szerint Magyarországon úgy általában és mindenhol verik a zsidókat, de legalábbis a többségét. Úgy általában. Ezzel szemben az angol nyelvű, eredeti szöveg csupán azt állítja, hogy néhány esetről van szó, az viszont megtörtént.

A kormány egyes számú partizán-tévéje sem akart lemaradni: a Magyar Nemzet anyagát átvette a Hír Tv is. A csatorna Egy kanadai lap szerint joggal félnek a zsidók Budapesten címmel számolt be az írásról.

Az újabb bagatellizáló ellencikk fényében láthatjuk, a kormánypárti sajtómunkások teljesen elszakadtak a valóságtól, lassan de biztosan maguk is elhitték a mindennapi propagandát. A minap egy nemzetközi tanulmány nyomán derült ki: ma a magyarországi zsidók érzik legkevésbé biztonságban magukat. A Mazsihisz szerint komolyan kell venni a lesújtó eredményeket, amelyek tovább ronthatják az ország megítélését. Kár, hogy minderről már nem találtunk beszámolót a Magyar Nemzetben vagy a Hír Tv-ben.

A Magyar Nemzet szerint Kumin Ferenc helyreigazítást kért a laptól, mert az eltorzította a miniszterelnök szavait.

kumin_.jpg

Most hallgassuk meg, mit mondott a miniszterelnök:

Akinek nincs kedve végignézni a parlamenti kétpercest, azok kedvéért idézzük a Miniszterelnök urat:

• Jobboldali, keresztény, magyar politikusoknak (…) hozzá kell szokniuk, hogy Magyarországon sokszor nemtelen, szamár, rasszista, magyarokat gyalázó megjegyzéseket kell tűrnünk, és okosan meg kell választanunk mikor vesszük fel a kesztyűt, és csapunk vissza és mikor nem.

• Az elmúlt húsz évben még nem volt erő arra, hogy az állami kitüntetésekre vonatkozó törvényt kellő mélységben átvizsgálják, hogy egy-egy odaítélt kitüntetést lehetséges-e visszavonni

• Hamarosan a ház elé kerül a kitüntetésekről szóló törvény (...), ahol ezt a kérdést alaposan (...) megbeszélhetjük

És aki azt hinné, ennyi volt a történetben, téved. A magát progresszívnak tartó konzervatív mandiner ifjú szervilis másodvonal egyik üdvöskéje így ír Facebook oldalán:

skrabski_lead_.jpg

Az esetet azért emelem ki, mert konzervatív fiatalokkal beszélgetve, rendszeresen visszatérnek ezek az önhazugságok és önfelmentő érvek. Figyeljük az érvelést, egészen elképesztő:

• a jobbikosok sokszor fideszeseket is lezsidóznak. Aha: tehát akkor a hölgy aggodalma alaptalan, nem terjed Magyarországon az antiszemitizmus.

• a Horthy-szobor pár méterrel került arrébb egy magánterületen. Aha: tehát akkor a Szálasi-féle szoborral sincs gond, mivel az is magán-területen áll.

Egyszerűen nem érti, döbbenetes. Elképesztő gondok lehetnek manapság a magyar közoktatással, ha ilyen közügyekhez nem értő, a napi valóságot befogadni képtelen személyeket termel ki magából. De ezt még feldolgozzuk, hiszen az élet oly sok területén lehet érvényesülni még akkor is, ha nem adott sok eszet a jóisten. Na de amikor ez az ember elmegy tömegtájékoztató műsorba dolgozni, értik: a tájékoztatás a feladata! Hallo.

skrabski2_.jpg

ritkaszojelentése.com.

Halál rátok, zsidók!

Megverték, mert munkáját végezte (a támadó szerint: a zsidó fejed miatt)

Megverték, mert munkáját végezte (a támadók szerint: halál rátok zsidók)

Inzultálták, mert zsidó

Megverték, mert zsidó

Megverték, mert antifasiszta

Megverték, mert roma

Megtámadták, mert meleg

Halálra verték, mert románnak hitt erdélyi magyar

Anélkül, hosszú threaddel untatnám az olvasót emeljünk ki egy izgalmas részletet a jövőre nézve: Fruzsina meg fogja kérdezni, miért teszik. 

skrabski_black_.jpg

Fruzsi, itt a cím: Magyar Nemzet szerkesztősége, Üllői út 102.

Köszi!

84 komment

Címkék: #hírtv #magyarnemzet #zsidó #hülye magyar #skrabski fruzsina

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr405646811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wave43 2013.11.21. 13:01:19

Miért is lenne másképp? Azt a mondatát is felrefordították, miszerint a magyar "genetikusan alattvaló".
Genetikusan, azaz történelemben betöltött szerepe szerint. József Attila, Ady is erről irt verseket. E helyett ugy állították be, hogy "genetikailag"(sic), azaz génjeiben.
Persze az alattvaló helyett még alávaló kifejezést is odamahisitotta később a jobboldal.
Egyebkent (nem túl elegánsan), de Kertész Kanadából megüzente, hogy az inkriminált állítást továbbra is fenntartja.

ultracionista tájnigger 2013.11.21. 13:05:11

Kérnék egy cikket a cigányok által bántalmazottakról is. 1 heted van összeszedni az áldozatokat. Ennyi talán elég is rá.
Köszipuszi.

Töksi 2013.11.21. 15:42:22

Hogy Kertész egy vén hülye, aki hülyeségeket írt egy még hülyébb egyed (Bartus) legesleghülyébb amerikanépszavájába, az egy erős tény... És erről nem nyitok vitát, előre mondom ;-)
De hogy ezért eszetlenek fenyegessék, baszogassák, kitüntetését-díszpolgárságát visszavegyék, az tényleg bődületes hülyeség volt.
És ami még ennél is nagyobb, megdönthetetlen és überelhetetlen hülyeség, hogy egy kanadai biszem-baszom lapban megjelent biszem-baszom cikk miatt egy magyar királyi helyettes államtitkár helyreigazítást kérjen... :-))))))))))))

Ami meg az antiszemitizmust illeti: nem értem, minek ezt tagadni, vagy a helyzetet szépítgetni. Magyarországon elég erős a jelenség, sajnos. A cigányozás is. Nekem is sokszor van ingerenciám felgyújtott mecsetekről meg amúgy óvatos és konformista, de 10 sör után kinyíló és vérfagyasztóan rasszista és bután előítéletes külföldi ismerőseimmel példálózni, de nem kell. A svédek-angolok-németek oldják meg a saját rasszizmusukat, iszlamofóbiájukat, keleteurópaiutálatukat, meg mi is megoldjuk a magunk butaságait. Vagyis meg kellene oldani...

Balt 2013.11.21. 15:51:04

Kertész Ákos (menekültstátuszú befogadása) önmaga az ékes bizonyítéka annak, hogy mennyire hamis és szemforgató, uram bocsá' rasszista a kanadai eljárásrend (hogy ne általánosítsunk mindjárt a külügyre, vagy Kanadára). Némi diszkrepancia mutatkozik pl. ezzel:

index.hu/belfold/2013/01/19/kanada_miskolcon_kampanyol

Egyébként tényleg nem tudom, hogy jön ez egy "csehszlovák" bloghoz, de ez más kérdés. Mondjuk ez helyett:

index.hu/gazdasag/2013/11/21/orbankrisztian

LallyPop 2013.11.21. 17:30:41

Több antiszemitizmus kell, nem kevesebb. A cionizmust meghagyjuk a dotohonak, nekünk jó a saját is.

MACISAJT 2013.11.21. 17:31:17

Elindult a magyarok kitoloncolása Kanadából
2012-08-10 12:40:00

2012. július elsejét követően a Kanadába kiérkező és menekültstátuszt igénylő személyeket a kinti hatóságok gyorsított eljárás keretében toloncolják vissza Magyarországra.

Kanada elfogadta a C-31-es, megszigorított bevándorlási törvényt, melynek értelmében a menekültstátusz jogosságának vizsgálata során a korábbi ingyenes orvosi ellátásokat felfüggesztik. Július 1-től a menekültstátuszért folyamodóknak szinte nincs is esélyük a letelepedésre. Az eddig akár 2-3 évig is elhúzódó eljárást most 45 napra csökkentették. Összeállítanak egy listát azokról az államokról, amelyekből az érkező menekülteket kockázatos befogadniuk a visszaélések miatt – ezen nagy valószínűséggel hazánknak is helyet szorítanak. Amúgy Magyarország kanadai elbírálás szerint biztonságos országnak minősül.

Ennek okán a következő hónapokban nagyjából 5200 magyar – nagyrészt roma – állampolgárt várhatunk haza, mivel a kanadai kormány szerint Magyarországon ők nem minősülnek politikailag fenyegetett személyeknek. "

Szóval kedves eftársak, hogy is van ez?
Nem kicsit rasszista ez a Kanada, vagy nem?

A szintén "üldözött" cigányok előtt lehúzták a rolót és ezerszámra toloncolják ki őket az országukból...
egy darab hazaáruló zsidó meg jöhet?

Nem szép, nem szép...

U.I.És csak úgy kérdem, ez a Kertész miért nem ment haza, Izraelbe? Netán ott is "üldöznék"?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.21. 17:39:48

@Balt: @MACISAJT: Ácsi! Szándékosan összekeveritek, egybemossátok a politikai okokból kért menekült státust, a gazdasági okokból kérvényezett menekült-státussal.

Egyetlen ország sem köteles befogadni bárkit, csak mert a bevándorló ott szeretne élni. Minden országnak, így Kanadának, de Magyarországnak is, megvannak a bevándorlási feltételekre vonatkozó alapszabályai.

Mi a probléma? Ha az előírásoknak vki nem felel meg, helló.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.21. 17:42:06

@MACISAJT: Ja, amúgy Kertész magyar író. Az antiszemiták csináltak belőle "zsidót".

LallyPop 2013.11.21. 18:09:13

@Csehszlovák Kém: Ja meg Tony Kertész Curtis is magyar zsidó - vót valamikó.

Meg Ákos Kertész is, ő meg alighanem a legnagyobb magyar (cionista). Szerinted gondolom Herzl Teodor is magyar te senkiházi féreg zsidó.

♔batyu♔ 2013.11.21. 18:09:32

A másik Kertész most gyógyul ebben az antiszemita államban. Gondolom, itt olcsóbb.

tobeor 2013.11.21. 18:09:47

Ez semmi, ma ment le a mandineren egy poszt, amiben konkrétan a fagyállós gyilkos mellé álltak... még most se bírom elhinni, pedig ott van, olvasható... hová tudnak még aljasulni?

Barnalány 2013.11.21. 18:10:04

@MACISAJT: Kertész Ákos soha életében egyetlen szót sem írt le ivritül - nem is beszéli a nyelvet. Csak magyarul írt és csak a magyarokért - tudod, mint Radnóti.

Attól, hogy a nagyon távoli ősei közül egyesek a mai Izrael területéről indultak el, nem ok arra, hogy "odavalósinak" tekintsd te és a veled egyetértők, hiszen te sem az ázsiai pusztákat érzed a hazádnak és eszedbe sem lenne odaköltözni, holott minden valószínűség szerint a te őseid sokkal később jöttek el onnan, mint a Kertészéi a Közel-keletről. Ui. a zsidó exodus valamikor a római korban történt, a magyarok pedig úgy a 7. században.

Így te ázsiaibb vagy, mint Kertész és ha követed a logikádat, akkor húzzál már vissza oda, még Kertész előtt!:-)

De addig is olvasd el Száraz György Egy előítélet nyomában c. könyvét, hogy ne csak a Cion bölcseinek jegyzőkönyvéből, ebből a bizonyítottan a cári titkosrendőrség által hamisított irományból szerezz infókat! (Erről itt olvashatsz: hu.wikipedia.org/wiki/Cion_b%C3%B6lcseinek_jegyz%C5%91k%C3%B6nyvei)

♔batyu♔ 2013.11.21. 18:10:11

@Csehszlovák Kém: Saját magából csinált zsidót.

♔batyu♔ 2013.11.21. 18:10:18

@MACISAJT: Ott bérletet kell vennie. Mint a többi zsidónak, különben lebasszák a járműről.

Zb74 2013.11.21. 18:10:25

"Cseh/Szlovákia egy anyaországi magyar szemével" - állítólag erről szól ez a blog. Akkor hogy jön ide Kanada meg Kertész meg Kopp Mária lánya?

gabuscica 2013.11.21. 18:10:37

"• a jobbikosok sokszor fideszeseket is lezsidóznak. Aha: tehát akkor a hölgy aggodalma alaptalan, nem terjed Magyarországon az antiszemitizmus."

Ez a te szerencsétlen, illogikus, gyűlöletkeltő következtetésed, pubi.

különvélemény 2013.11.21. 18:10:58

Az első fordítással semmi gond nincs, csak hangulatában van különbség.
Viszont a kanadai lap hazudott, az kicsit súlyosabb.

Csak egy embert vert meg 1 ember, a másik csak ott volt, ráadásul kb. annyira verte meg, hogy az áldozat hazáig kergette a két csákót.

Tehát hazugság a többes szám (áldozat), hazugság a gang, valamint hazugság a gang többes száma is.

3 hazugság 1 mondatban és szerinted a magyarnemzet hazudik?

MACISAJT 2013.11.21. 18:11:53

@Csehszlovák Kém:("Ácsi! Szándékosan összekeveritek, egybemossátok a politikai okokból kért menekült státust, a gazdasági okokból kérvényezett menekült-státussal.")

Dehogy keverjük.
A cigányok is (nem utolsósorban az őket tanító/segítő "liberális" ügyvédek segítségével-lásd még mohácsi viktória "üldözött" esetét) kifejezetten
politikai menedékjogért folyamodtak Kanadában, az itthoni "hajjaj a gárda-veszélyben az életünk" meskete felhasználásával.

És erre született egy éve a reakció:

MTI2012. 10. 08. 15:07

A kanadai bevándorlásügyi miniszter Budapesten azt mondta, nem kényszerítik haza a kint élő, mintegy tízezer magyar romát, de visszatérésüket ingyenes repülőjeggyel is támogatják.

Nem kell számítani a magyar romák tömeges hazatérésére Kanadából, mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter telefonon az MTI-nek hétfőn, Jason Kenney kanadai bevándorlásügyi miniszterrel folytatott budapesti találkozója után. A magyar miniszter arról is beszélt, hogy a kanadai kormány szigorításainak köszönhetően a jövőben már nem éri meg haszonszerzésből politikai menedékjogot kérni az észak-amerikai államban."

Szóval, ez kedves Kanada így a "két láb rossz, négy láb jó" tipikus rasszizmusa.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.21. 18:12:07

@MACISAJT:

Ennyi..

A rasszista Kanada a cigányokt hazaküldi, a zsidókat nem.

A "genetikázó" magyarokat alávalónak becéző zsidókkal nyitott a Kanadai bevándorlási hivatal, viszont a szerencsétlen üldözött cigányokkal már nem.

Lassan tanulják, de biztosan, azt amit mi mindennap tapasztalunk.
Zsidók és cigányok kapcsán is.

♔batyu♔ 2013.11.21. 18:12:43

@tobeor: Esetleg oda, hogyha gondod van, melléd is állnak.

különvélemény 2013.11.21. 18:18:24

@Csehszlovák Kém: "Ja, amúgy Kertész magyar író. Az antiszemiták csináltak belőle "zsidót"."

444.hu/2013/09/14/kertesz-imre-egy-holokauszt-bohoc-voltam/

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.21. 18:34:48

@MACISAJT: "Dehogy keverjük."

Dehogynem. Minden egyes kivándorlási kérelmet egyesével kell megnézni/elbírálni.

Amíg te beszélsz egyszer egy darab Kertész Ákosról, akit elmondása szerint nácik folyamatosan inzultálnak Magyarországon elhíresült cikke óta. Másodszor: beszélsz Mohácsi Viktóriáról azt tudjuk, hogy ő is menedékjogot kért, politikai okokból. Ezt majd a hatóságok elbírálják.
Harmadrészt: beszélsz "a cigányokról" - ez így rasszizmus. Annak is a legmocskosabb fajtája. Pontosan kire, kikre gondolsz?

@különvélemény: Konkrét példákat linkeltem be, ahol csoportosan vernek, aláznak meg ilyen-olyan kisebbséghez tartozó embereket Magyarországon. Szted az mind photoshop vagy azért a saját szemednek hiszel-e?

@gabuscica: miért is? Ha már a jobbikosok szemében a fideszesek is "zsidók" - wow, ez számodra az antiszemitizmus visszaszorulását jelenti?

@Zb74: erről is.

@♔batyu♔: "Saját magából csinált zsidót." - na, ezt kifejthetnéd hogyan. Vagy szted mindenki "zsidó" lesz, aki kritizálni meri a magyar nacionalizmust és a genetikai alávetettséget?

@Ándi bácsi: "te senkiházi féreg zsidó." - köszönjük, hogy igazolod Kertész és sok más felmérés megállapítását.

alfax 2013.11.21. 18:35:03

ez a blogger betegebb mint a MN...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.11.21. 18:37:17

"Európa legnagyobb zsidó kulturális rendezvénysorozata, a Zsidó Nyári Fesztivál 16 éves. Másfél évtized alatt a Zsidó Nyári Fesztivál bekerült a nemzetközi vérkeringésbe, számon tartják neves művészek, és elismeri a közönség."
Hopp ez nem szlovákiában van!

"A magyar kormány megtisztelőnek és kitüntetésnek tartja, hogy az UNESCO, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete fővédnökséget vállalt a 2014-ben megrendezendő magyarországi holokauszt-emlékév felett - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten."
Hopp. Ez sem szlovákiában van!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.21. 18:43:59

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"A "genetikázó" magyarokat alávalónak becéző zsidókkal" - egy darab magyar íróról tudok, aki irodalmi kontextusban bírálta a magyar elmaradottságot és nacionalizmust.

Alapvető probléma itt az, hogy a magukat turbómagyaroknak kikiáltó magyarok nem ismerik a magyar szépirodalmat. Hát zsidózni kezdenek. Ahogy szoktátok.

@különvélemény: Kertész Ákosról és nem Kertész Imréről szól a cikk, halló. Amúgy mindkét írózseni a magyarországi antiszemitizmus miatt hagyta el az országot. Mint például Bartók Béla és megannyi más nagy koponya, akit a magyar nemzet nem becsült meg, kirekesztett magából. Szar érzés ezzel szembesülni, h ennyire nem becsülitek meg magatokat, elhiszem.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.21. 18:51:47

@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!: Hopp, hát nem. Tök jó dolog, h Európa egyik legnagyobb zsidó közösségének ilyen gazdag programjai vannak!

Senki nem állítja, hogy Magyarországon csak antiszemiták élnek, de az tény, h az ország erősen jobbra tolódott és hangosabbak lettek a neonácik. Szeretnél ezzel az állítással vitatkozni?

Visionstar 2013.11.21. 18:52:23

Basszátok meg, már megint kőkemény zsidózás megy. Andrew D. Clay után szabadon, Eszem-faszom megáll ( amúgy Ő is zsidó származású), hogy itt mindenki kibaszott ősmagyar, ha tényleg ennyien lennénk, akkor itt a büdös életben nem lett volna semmilyen elnyomás az évszázadok során. Gondolom most az első válaszoló büdös metszett faszú zsidónak fog titulálni, de el kell szomorítsam ,mert magyar-zsidó-néger-indián-arab származású vagyok az ősmagyarok bolygójáról a Szíriuszról.

MACISAJT 2013.11.21. 18:52:35

@különvélemény: ("
444.hu/2013/09/14/kertesz-imre-egy-holokauszt-bohoc-voltam/"

Ez egy másik Kertesz...Az Imre Kertesz most éppen hazajött a demokratikus bezzegBerlinből ahonnan évtizedekig savazta Magyarországot hogy a Parkinsonját és most a csípőtörését kezeltesse..
(bizonyára a berlini egészségügyi ellátás nem volt olcsó/megfelelő).

Ez az Ákos, ez most "landeszmannizált"
Kanadába...
Úgy látszik, ha valaki nagy mértékben elkúrja("bőgatya", moslékzabáló genetika
ilyesmik), az a bevált úti cél...

különvélemény 2013.11.21. 18:52:56

@Csehszlovák Kém:
Ne csúsztass, "bandák vernek zsidó embereket" volt a téma.
Nem melegek, nem beszólások, nem cigányok, nem fasiszta/antifasiszta tüntetések, stb.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.21. 18:57:40

@Visionstar: Ennyi. Ezeket a zsidózó kommenteket amúgy nem hagynám bent, de most illusztrációnak tökéletes, egyrszt, hogy Kertésznek sok igazsága volt, másrészt, h a közbeszédben nagyon bátrak lettek az antiszemiták. Innentől kezdve ezek az emberek saját hazugságaikat cáflják meg, persze annyira ostobák, hogy ők ezt nem látják )

@különvélemény: Nem csúsztatok, mivel bőven hoztam fel 20 perces gugli keresés után lyan példákat, amikor embereket vélt "zsidóságuk" miatt vertek meg. Az pedig, h más kisebbségek is fenyegetve érzik magukat az országban, szintén nem Magyarország dicséretét jelenti. Akarsz róla beszélni?

Eric Teodor Cartman 2013.11.21. 18:58:02

Te is zsidó vagy Drótos, hogy ennyire érdekel kertész sorsa?

különvélemény 2013.11.21. 19:03:17

@Csehszlovák Kém: "Amúgy mindkét írózseni a magyarországi antiszemitizmus miatt hagyta el az országot"

"Kertész initially found little appreciation for his writing in Hungary and moved to Germany."

Ákos meg a saját provokációjának esett áldozatul.

Libatolvaj takarodj 2013.11.21. 19:24:06

@Csehszlovák Kém: "Kertésznek sok igazsága volt"

"Moslékzabáló magyarok"

"A magyarok genetikusan alattvalók"

Neked az ilyen duma tetszik igaz? Az egész szövegedből az süt, hogy te ugyanolyan vagy mint Kertész, még azt is leírod, hogy "Kertésznek sok igazsága volt". De az utolsó pillanatban visszahőkölsz.

Miért vagy ilyen gyáva? Miért nem írod le nyíltan hogy gyűlölöd a magyarokat, ilyen olyan okokból? Felmérések szerint csak a környező országokban van 30-40%-nyi nyílt magyargyűlölő, hol több hol kevesebb. Miért nem vagy őszinte, miért kell itt köntörfalaznod, körülírnod a dolgokat ilyen nagy terjedelemben?

Légy őszinte, egyenes és becsületes, hidd el mindenkinek jobb lesz, ha nyíltan megvallod a nézeteidet.

Joaquin 2013.11.21. 19:24:59

Azért Kertész esete nem tudom mit bizonyít, ismert arccal egy ilyet beszólnék lehet nekem is menekülnöm kéne. Azért ne legyünk már hülyék.

Az antiszemitizmus növekszik, de ezek többsége divatból csinálja, mert az összes barátja jobbikos már, de igazából nem gondolják komolyan, ebben teljes mértékben egyet értek a Mandineres sráccal. A fidesz-t is lezsidózással pedig arra célzott, hogy a zsidó szó jelentése ebben a kontextusban nem rassz, hanem viselkedési forma. Ez szerintem féligazság: valahol is-is, és ráadásul az egyik erősíti a másikat, a viselkedési formához arcot rendelünk, ami egyenes út az antiszemitizmusba.
Ettől függetlenül nem pánikolnék, ki fog fújni a jobbik lufi is, csak most túl sok a muníciója az mszp és a fidesz miatt. Ideális esetben előbb-utóbb lesz olyan kormány, ami kevesebb magas labdát ad nekik, és elolvadnak ilyen igazi nyilas 2%-os rétegpárttá.

Szociknak vége 2013.11.21. 19:25:09

@különvélemény: Az hogy hánynak a szarjaitól merő antiszemétizmus.

De ez is a nepszava.com-ra illő zsidóblog.

deruyter 2013.11.21. 19:25:35

Egyébként tudna valaki olyan valóban független és szakmailag megalapozott tanulmányt ide belinkelni a magyarországi antiszemitizmusról, amit nem rasszista vagy zsidó írt? Értem én, hogy a zsidókat zavarja, ha atrocitások érik őket, meg, hogy a közéletben elharapózott a zsidózás, de szerintem elég kontraproduktív, ha ezt úg yakarja bárki beállítani, hoyg itt, hú de nagy antiszemitizmus van. Van egy hőbörgő kisebbség, aki soha az életben nem lesz többség. Konkrét veszély nem fenyegeti a zsidókat és nem is fogja. Ez a kisebbség meg akkor is meglesz, ha a fene fenét eszik is, a többségben meg mindig lesz egy réteg, aki néha zsidózik eg jóízűt, de igazából nem foglalkozik vele. Viszont az egész magyarságra rásütni, hogy antiszemita az nem csak inkorrekt, de baromság is.

Valódi liberális 2013.11.21. 19:25:44

Igen tudjuk, a magyarok a világ rasszistái...
A németek, kanadaiak és legfőképp a franciák cseppet sem rasszista intézkedései pedig csak a jót szolgálják.
Gyűlölöm ezt a társadalmat, mindenhol ömlik a képmutatás! Hajrá!

deruyter 2013.11.21. 19:26:08

Szerintem Kertész Ákos szimplán csak barom volt. Egyszerűen nem volt tekintettel mások érzéseire, meg a kontextusra. Cikke gyakorlatilag egy vádirat a teljes magyarság ellen, amiben még vaskosan állást is foglal. Én például mélységesen elítélem a holokausztot és egyetértek azzal, hogy a magyarságnak is súlyos bűnei voltak benne. Ugyanakkor nem értek egyet azzal, hogy a magyarság (a jelenlegi is akár) genetikusan alattvalóbb lenne emiatt. Nagyon sok nép van aki nem néz szembe a bűneivel sőt tulajdonképpen az a ritkaság, aki szembenéz. Pláne a nagyszülei, dédszülei bűneivel. (Japánok, törökök, sőt a zsidók is stb.) Meggyőződésem, hogy a németek sem azért tették, mert olyan nagyon szerették volna genetikus jófejségükből fakadóan, hanem mert számukra ez szükségszerűség volt. És példul az osztrákok nem tették, szépen elsunnyogták az egészet, mert hogy ők a német agresszió áldozatai voltak. Az biztos, hogy eg yilyen kijelentés nem segít a párbeszéd és a múlt feltárásának megindításában. Én például tudomásom szerint nem vagyok semmilyen módon "nem magyar", tehát a magyarok (genetikai) közösségéről valószínűleg még egy rasszista szerint is azt mondhatok, amit akarok, de még legkritikusabb hangulatomban sem mindanám azt, hogy a magyarság alattvaló. Mivel egyszerűen nem igaz. A cikke többi részében van igazság, mert, hogy a magyarok úgy általában na nem genetikusan - sokat irigykednek. Erre mondják azt, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is. Ugyanakkor aki azt mondja, hogy ez genetikusan kódolt, meg, hogy élvezettel élünk így, az valóban nem érti, hogy sokan kényszerből fogadják el, hogy a társadalmunk olyan amilyen.

különvélemény 2013.11.21. 19:26:20

@Csehszlovák Kém:
Tüntetéseket beleszámolni nevetséges.

De azért erősködj még egy kicsit, hogy itt bandák vernek zsidókat, hátha magad is elhiszed.

Dalla_Piccola 2013.11.21. 19:26:42

@Csehszlovák Kém:

Segíts: ha valakit antiszemitizmussal vádolnak meg, az meg azt állítja, hogy ez hazugság és azt, hogy aki antiszemitizmust kiált az téved, hazudik, az ezzel is bizonyítja, hogy mennyire antiszemi, te meg az antiszemitizmus korpusz delictijeként nem törlöd ezeket a védekező kommenteket. Húúúúúú ha. Inkább a cseh/szlovák rasszizmust meg nacionalizmust ekéznéd.

Egyik Kertész sem zseni íróként, bár érdekérvényesítőként valóban zseniálisak. Irodalmi szövegről meg szó sincs, úgyhogy ne is eröltesd a szépírói szabadságot érvként.

ps. Ha jól veszem le, te elfogadod, hogy genetikusan alattvaló vagy. Más meg ezt az állítást rasszizmusnak gondolja.

púdó 2013.11.21. 19:26:46

SZERENCSÉTLENEK!
FOLYAMATOSAN ZSIDÓZVA ORDÍTJÁTOK,HOGY
MO.-ON NINCS ANTISZEMITIZMUS!!!!!!
SAJÁT MAGATOKAT CÁFOLJÁTOK MEG!!!!

PomberMaci 2013.11.21. 19:34:54

Te szerencsétlen szőröstalpú hegyiember, ahogy Nyitra környékén mondják...

2013.11.21. 19:48:29

"SZERENCSÉTLENEK!
FOLYAMATOSAN ZSIDÓZVA ORDÍTJÁTOK,HOGY
MO.-ON NINCS ANTISZEMITIZMUS!!!!!!
SAJÁT MAGATOKAT CÁFOLJÁTOK MEG!!!!"

Te vagy szerencsétlen! A testvéreid a zsidó emberek gerjesztik Magyarországon az antiszemitizmust, mert uton útfélen erről óbégattok. A hét végén egy részeg autós diszkóból jövet nekiment a Radnóti szobornak, abból is megpróbáltatok rasszista attrocitást fabrikálni! Szóval Ti gerjesztitek folyamatosan a rasszizmus gondolatát!

tarackos 2013.11.21. 19:49:06

Egy pénztáros állásért a pöcs se viselné el bár a kényszer nagy úr.

Nekem is volt két ilyen főnököm. Az egyiket az első ilyen után másnap otthagytam. A másiktól viszont nem tudtam olyat kérni amit ne kaptam volna meg. Neki vmiért el tudtam nézni :)

'it's cool to know nothing' 2013.11.21. 19:49:17

@Barnalány:
" hiszen te sem az ázsiai pusztákat érzed a hazádnak és eszedbe sem lenne odaköltözni, holott minden valószínűség szerint a te őseid sokkal később jöttek el onnan, mint a Kertészéi a Közel-keletről."
El tetszik tévedve lenni. A magyarság ugyanis nem egy törzs. Itt nem számít, hogy ki fia-borja vagy, ha magyarnak vallod magad, és ennek megfelelően élsz, senki nem fogja megkérdőjelezni a magyarságod (azt az egy tucat elmebeteget leszámítva).

Az én apai őseim pl. 4000 éve itt a Dunántúlon éltek (ez tény), és én magyar vagyok (ez is tény). Na ezt add össze. De ez, éppen a fentebb leírtak miatt semmit nem jelent, ha Kertész nem ócsárol engem (akinek történetesen semmi baja a zsidókkal), nekem sem lenne semmi bajom vele. Így viszont igen nehéz lenne őt családtagnak, velem sorsközösséget vállalónak tekinteni és elfogadni a magyarságát. Ha ő azt mondja, hogy magyar, én azt gondolom, hogy hazudik. És nem érdekel, hogy mozambiki, nepáli vagy perui-e. Én nem ártottam neki, ő viszont ártott nekem.

Szociknak vége 2013.11.21. 19:49:26

Nem létezik antiszemitizmus.

Talán csak nem kötelező egy társadalomnak se elfogadni a zsidók véleményét vagy érdekeit, igaz?

tarackos 2013.11.21. 20:20:22

@Csehszlovák Kém: Nagy baj, hogy egyesek mindenből antiszemitizmust vonnak le következtetésképpen, szvsz, azért tarunk ott ahol. Ami most nálunk megy az divatzsidózás. Van/volt itt divatkomcsizás meg divatnácizás is.

De a szükséges erkölcsi tartás nélkül!

Tudod mi ez? Infantilizmus! A gyerekek majmolnak...;)

tarackos 2013.11.21. 20:20:36

@tarackos: Upsz, ezt nem ide akartam. Törölheted!

campobaszo 2013.11.21. 20:21:06

Ez a poszt is csak egy újabb zsidó provokáció.Egyből idetódul az összes náci.
"Fruzsina Skrabski" - még a saját nevét sem tudja rendesen leírni...

Amadeus62 2013.11.21. 20:25:01

Elég sok nagy költőnk írt magyarokat kritizáló (fidesznyikek szerint gyalázó) verseket, gondoljunk csak Adyra. A magyar egy sértődős nép, ez van.

Amadeus62 2013.11.21. 20:25:07

@tobeor:

Már bocs, de azzal egyetértek. A borommal azt csinálok amit akarok, azt teszek bele amit akarok. Aki szó nélkül vesz belőle (azaz lopja) az néha pórul jár.

Balt 2013.11.21. 20:32:12

@Zb74: Jogos kérdés, én is feszegettem. Ott van fentebb egy mai link, lehet rajta örömködni cseh(szlovák) szemmel. (Kommunistával már nem annyira...)

tarackos 2013.11.21. 20:34:46

@Brúsz Pringstein: Minden véleményt el kell fogadni mert tény, tényszerűen az illető véleménye, de leginkább tudomásul vesszük. Még a nácik véleményét is...

Rodolfo63 2013.11.21. 20:35:14

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"A "genetikázó" magyarokat alávalónak becéző"

ki mondott ilyet, hogy genetikusan alávaló? te gondolom nem magyar vagy, csak ideköltöztél valahonnét és csak tanulod a nyelvet, ezért nem érzed a különbséget - ha magyar lennél, elég egyértelmű lenne számodra a különbség

Balt 2013.11.21. 20:35:56

@MACISAJT: :) Ez jó. Bizony így van, és nagyon remélem, mihamarabb a fejükre olvassa valaki "nemzetközi szinten".

Balt 2013.11.21. 20:36:05

@Barnalány: "Csak magyarul írt és csak a magyarokért - tudod, mint Radnóti."

Ha már hozod Radnótid: tudod, ő pont az a magyar, aki még a mocskos idők mocskos (magyar) emberei előtt is az utolsó leheletéig magyarnak vallotta magát.

"A zsidó vallású felmenőktől származó Radnóti már igen korán magyarként határozta meg magát. Zsidó tudata nem volt, vallásos nevelésben nem részesült, felekezeti iskolába nem járt, családja-ősei nem foglalkoztatták. (Mint ahogy nemzetet, apát is választott, szegedi tanára, későbbi keresztapja, Sík Sándor személyében.) Önmeghatározása eredménye afféle - Ferencz Győző szavaival - „pozitív értelemben vett kultúrnacionalista identitás" volt, nyelv és kultúra közössége.

Radnóti magyarsága szilárd és magabiztos identitás volt - éppen ezért nem volt szüksége a túllihegésre, magyar voltának lármás hangsúlyozására. Szokás a zsidó asszimiláció sekélyes és felemás voltáról, az asszimiláns zsidók identitásproblémáiról beszélni. Radnótinak nem voltak ilyen problémái - szemben a környezetében buján tenyésző identitászavaros figurákkal, akik „kompenzatorikus nacionalizmusa" éppen identitásuk bizonytalanságából fakadt, de akiknek kapcsán persze senki sem emlegette asszimilációjuk sekélyes és felemás voltát. Ott volt rögtön Gömbös Gyula miniszterelnök, aki első parlamenti beszédében „intranzigens magyarnak" nyilvánította magát, Szabó Dezső nagy gaudiumára, aki tudta, hogy Gömbös - német apa gyermekeként - magyarosított nevet visel. Aztán a költőtársak közt a Solymosi Eszter vérét író Erdélyi József, aki eredetileg a becsületes román Argyelán névre hallgatott. (Vagy egy regénybe illően színes eset: Gogolák Lajos, újságíró és történész, Szekfű Gyula tanársegéde, aki 1938-ban úgy nyilatkozott, hogy Radnóti verseinek nincs köze a „népi és talajszerű magyar gondolathoz", majd 1940-ben a nem kifejezetten „talajszerű magyar" Cserépfalvival adatta ki - a Kék Könyvek sorozatban - Pánszlávizmus című könyvét [ekkor már a Magyar Nemzet bátor németellenes publicistájaként], hogy azután a Rákosi-rezsimet újságíróként, majd olvasószerkesztőként kibekkelve 1956 után a bécsi egyetemen a szlovák nyelv és irodalom tanáraként működjék, s 1963 és 1972 között megjelentesse - német nyelven - háromkötetes magnum opusát, az Adalékok a szlovák nép történetéhez című összefoglalást egy müncheni kiadónál.)"

epa.oszk.hu/01300/01326/00072/12rolrol1.htm

[Csak, hogy a bloghoz adekvát legyen, szemben jelen poszttal.]

Mit tesz Isten (vagy kinek mi tetszik), alig egy hete egy részeg diszkópatkány letarolta a szélsőlyobbódali rászista (lol) Melocco Miklós Radnóti emlékművét, amit a külföldi sajtó már rasszista indítékú szoborgyalázásként aposztrofál. Kívülről nézve orbitális közröhej, belülről: rémségesen szomorú, a Jobbik "cigánybűnözésénél" messze-messze jobban aránytévesztő szemlélet ez. De ez van, örüljünk annak legalább, hogy ez a kurzus belátható időn belül nem tér vissza!

Balt 2013.11.21. 20:41:51

Hova lett a Radnótis kommentem? Rászistá-e vágy?

@Barnalány: "Csak magyarul írt és csak a magyarokért - tudod, mint Radnóti."

Ha már Radnótit hozod, nem árt összevetni Kertész Ákos identitásával:

OK, az idézetet elhagyom, a 10. bekezdéstől a lényeg.

epa.oszk.hu/01300/01326/00072/12rolrol1.htm

[Csak, hogy a bloghoz adekvát legyen, szemben jelen poszttal.]

Mit tesz Isten (vagy kinek mi tetszik), alig egy hete egy részeg diszkópatkány letarolta a szélsőlyobbódali rászista (lol) Melocco Miklós Radnóti emlékművét, amit a külföldi sajtó már rasszista indítékú szoborgyalázásként aposztrofál. Kívülről nézve orbitális közröhej, belülről: rémségesen szomorú, a Jobbik "cigánybűnözésénél" messze-messze jobban aránytévesztő szemlélet ez. De ez van, örüljünk annak legalább, hogy ez a kurzus belátható időn belül nem tér vissza!

Balt 2013.11.21. 20:52:57

@Libatolvaj takarodj: Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezt ki finanszírozza, mert ez a posztsűrűség és a cenzúrázással járó állandó komment-jelenlét "egész embert" kíván, felteszem...

Balt 2013.11.21. 20:53:01

@Eric Teodor Cartman: Nem ez a lényeges, hanem - mint Kertésznél is -, hogy merő frusztrált magyargyűlölet beszél belőle.

profilo 2013.11.21. 20:53:40

Én egy teljesen átlagos antiszemita vagyok.
Átlagos,akit zavar az,ahogy Izrael bánik a palesztinokkal.Aki nem érti,aki nem ért egyet Izrael külpolitikájával.
Egy teljesen átlagos antiszemita,aki szomorú volt a Jichak Rabin elleni gyilkos merénylet hírének,és egy másik volt izraeli miniszterelnök,Simon Peresz „felvásárlásos” mondatainak elhangzása után.(Persze más-más okból,de antiszemitáknál már csak így megy ez.)
Egy átlagos antiszemita,akit mulattat a településére rendszeresen látogató,pajeszos,kaftános zsidók röhejes kinézete.
Egy átlagos antiszemita,akinek egyik szomszédja egy idős,a II. világháború és egy koncentrációs tábor poklát túlélő zsidó néni.
Egy átlagos antiszemita,aki sokszor,rendszeresen segít ennek a rendkívül szerény körülmények között élő néninek,ha gyerekei és unokái épp nem érnek rá.
Egy átlagos antiszemita,akit zavar az,hogy míg „mások” furkósbotként,pajzsként használják a holokauszt szót,addig ez a néni soha,de soha nem említette beszélgetéseink során a táborban átélt borzalmakat.Soha nem kért,követelt magának semmit.Bocsánat…,de igen.Békét,nyugalmat,szeretetet.
Egy átlagos antiszemita,akinek a holokausztról szóló irodalmi alkotások közül soha nem Anna Frank(amúgy unalmas) naplója jut először eszébe,hanem Wiesław Kielar: A 290. számú auschwitzi fogoly című könyve.
Egy átlagos antiszemita,aki inkább nézi meg százszor a Schindler listáját,mint még egyszer Kertész Imre túlbecsült,túldicsért Sorstalanságát.
Egy átlagos antiszemita,aki rajong a rock zenéért és akit sohasem zavart az,hogy kedvelt együttesei,előadói között zsidók is találhatók.(Pl. Mark Knopfler – Dire Straits,Geddy Lee – Rush,Peter Green – Fleetwood Mac,Slash(Saul Hudson) – Gun’s & Roses,David Lee Roth…stb).
Egy átlagos antiszemita,aki rajong Meytal Cohen dobjátékáért.(talán a legjobb női dobos a planétán…)
Egy átlagos antiszemita,akinek kedvenc filmrendezői között simán ott van Michael Mann,a Coen testvérek vagy Jason Reitman.
Egy átlagos antiszemita,aki nem akar csak azért minden zsidót szeretni,mert ez így politikailag korrekt.Nem is kell,hogy szeressem őket.Ők sem szeretnek engem,minket(lásd az ATV-ben naponta hivatásszerűen rettegő,üldözötteket…például az említett Heller Ágnest).Szerintem elég,ha egymás kiirtása nélkül tudunk egymás mellett élni.Egy átlagos zsidó sem akarna többet palesztin „honfitársaitól”.Ők sem szeretik egymást…nem is fogják soha.
Elég az élni és élni hagyni.És röhöghetünk a másikon;vagy szidhatjuk,átkozhatjuk emellett egymást ha kedvünk tartja.Ha már ránk szakadt ez a fene nagy demokrácia….

Ha gondolod,kimoderálhatod.Nem probléma...

Balt 2013.11.21. 21:06:05

@'it's cool to know nothing': Bizony így van, ez a lakmuszpapír: lásd pl. Radnótit ellenpéldaként. (Fentebb.)

Balt 2013.11.21. 21:06:23

@Dalla_Piccola: "ps. Ha jól veszem le, te elfogadod, hogy genetikusan alattvaló vagy."

Sztem tévedsz: kívülálló. :)

Balt 2013.11.21. 21:06:30

@deruyter: "És példul az osztrákok nem tették, szépen elsunnyogták az egészet, mert hogy ők a német agresszió áldozatai voltak."

Jó meglátás. Én kvázi monarchista-lojalistaként :) rokonszenvezek a sógorokkal [remélem, teccik, cselákok :P ], de a nevemben nyugodtan pofozza meg azt az osztrákot bárki, amelyik Mo.-t "utolsó csatlós"-ozza.

martineden 2013.11.21. 21:06:39

@Ándi bácsi: Nem gondolod hogy ez a szoveg teged minosit?Te csak siman egy meztelen csiga vagy,sajnos nem tudom hozza tenni hogy milyen nemzetisegu mert anyad maga se tudja hogy a 8 vendege kozul akivel az utszelen hetyegett melyik is lehet

_most_ 2013.11.21. 21:06:43

van abban valami különösen groteszk, mikor a náci kommentelők kérik ki maguknak, hogy Magyarországot antiszemitizmussal vádolják :D

okossan 2013.11.21. 21:21:17

No, hát a nyilasok között is kötelezővé tenném a géntesztet, lenne is nagy sírás-rívás!

Balt 2013.11.21. 21:23:34

@profilo: Like!
Egy Nagy Iránymutató egyik örökbecsű gondolatának parafrázisa: "... ahol antiszemitáznak, én is antiszemita vagyok". :)

'it's cool to know nothing' 2013.11.21. 21:27:48

@_most_:
Miért ne kérhetnék ki maguknak? Elvégre a bírálat téves címre megy. Gondolom dühösek, mert őket kellene illesse a bírálat, és nem az országot, nemzetet. Jogosan vannak felháborodva, hogy miért nem nekik címezik a bírálatot, hiszen ők küzdöttek meg érte, erre mások kapják.

Mi többiek (nem nácik, nem antiszemiták), meg szintén fel vagyunk háborodva, mert ugye nekünk meg mi közünk van ehhez?

(Amúgy meg nem igazán értettem soha, hogy a nácik, fasiszták és antiszemiták milyen relációban vannak egymással. Történelmi ismereteim alapján ezek nem szinonímák).

párnalárva 2013.11.21. 21:28:15

A válasz nagyon egyszerű. Magyarországon azért van antiszemitizmus mert bizonyos pénügyi érdekcsoportok állandóan leantiszemitázzák, lefasisztázzák Mo. lakosságát.
Ennyi.
Ha vkt ok nélkül folymatosan lebunkóznak, előbb-utóbb azzá válik a bunkózóval.
Ugyanígy van ez az antiszemitizmussal is.
Ez ilyen egyszerű.

párnalárva 2013.11.21. 22:06:45

Kertész Ákos az egyik legpondróbb jelenség akivel vha találkoztam.
Évekig élősködött a magyar adófizetők pénzén, aztán pedig mikor már nem volt rájuk szüksége pocskondiázza őket és hazugságokat terjeszt a külföldi sajtónak.
Undorító egy emberszerűség.

Balt 2013.11.21. 22:06:59

@_most_: @okossan: Miheztartás végett egy kései Radnóti-levél, mely jóval a tragikus halála után került elő:

beszelo.c3.hu/cikkek/radnoti-miklos-kiadatlan-levele-a-zsidosagrol

Vessétek össze Kertész mondataival!

'it's cool to know nothing' 2013.11.21. 22:07:38

Egyébként javaslom a bejegyzés címében az első szót Ankét-ra változtani. Mondjuk a címnek úgy sem lesz semmi értelme, de legalább az egy létező szó.

púdó 2013.11.21. 22:07:52

@Lindalinda:
He-he!
Úgy látom most az elevenedbe találtam!
(Én mint zsidó....Édesapám lelkész te szerencsétlen,és nem az egyetlen a családban....)
Ugye,hogy zsidózva ordítassz?
Akkor csak igazam volt...Tetszik mikor egy "igaz keresztény" kimutatja a foga fehérjét!Csak így tovább!
Légy büszke magadra,gyűlölködj,és biztosan szép életed lesz!
He-he-he!

Roan 2013.11.21. 22:38:27

@'it's cool to know nothing': 4000 év? Nem túl kevés az? Én látatlanban 6000-et saccolnék...

Unagig 2013.11.21. 23:18:38

Az egyiknek kanada, a masiknak az atv nyujt szocialis halot:)

'it's cool to know nothing' 2013.11.21. 23:48:54

@Roan:
Nem. De te is megnézheted, hogy apai, vagy anyai őseid merre jártak akkoriban. Elég egy kicsit megdörzsölni a szádat belülről egy pálcikával, és megmondják neked.

eöeöe 2013.11.22. 00:58:26

Ez a minden önismeretet mellőző hatalmas önérzet igen káros dolognak tűnik a kommenteket olvasgatva

danesdzsu2 2013.11.23. 20:28:57

@párnalárva: Jogos, egyértelműen látszik, hogy téged rengeteget hülyéztek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.11.24. 10:14:34

@♔batyu♔:

"Saját magából csinált zsidót."

- A zsidó itt most mint vallás, vagy mint nép jelenik meg?

2013.11.25. 08:52:11

Volt a cigányok közül is akinek elfogadták a menekült kérelmét (vmi roma aktivista csaj pl.). Hozzá hasonlóan Kertésznek sikerült megfelelni a menekült státuszhoz szükséges kritériumoknak.
süti beállítások módosítása