23102014slovan_sparta_praha11194063_r1377-r287-st.ir2-_s900.jpg

Itt a legújabb szlovák rendőrterror - szlovák rendőr ütött szlovák embert. Botrány! Nem voltak a helyzet magaslatán a rendezők és a biztonsági erők sem.

Slovan Bratislava vs Sparta Praha - ma már hihetetlennek hangzik, de nem is olyan rég akár ötvenezer ember is összejött a föderális csehszlovák derbire. Az utolsó közös meccset 21 éve játszották, 1993-ban a Sparta nyerte meg a föderális bajnokságot. Egy évvel korábban a Slovan diadalmaskodott.

A két csapat az Európa Liga csoportküzdelmei során találkozott újra. A Sparta megőrzött valamit a régi dicsőségből, Prágában a hazai meccsekre átlagosan 11500 szurkoló vált jegyet. Eközben a Slovan átlagnézőszáma nagyjából 2000 fő körül mozog. A régi derbik emlékeit idézték fel mindkét ország sportlapjai az előző napokban, mindenki a futball ünnepére készült.

A helyszínen már érezni lehetett, mindenből nem lesz semmi, a két csapat huligánjai folyamatosan egymást provokálták.Amikor kitört a balhé, nemcsak a szurkolók, de a tévéstábok is menekülőre fogták. Ahogy az RTVS csatornának dolgozó Németh Szilárd nyilatkozta később: "Örülök, hogy élek". Kiderült, a legendás szlovmagyar csatárra székekkel támadták rá a cseh huligánok.

 

A dotohonak remek kapcsolatai vannak a Slovan B-középben, gyors e-mail váltás után a következő beszámolót kaptuk Milostól, mi történt október 23-án, Pozsonyban.

Még el sem kezdődött a meccs, már ment a kölcsönös zrika a két tábor között. Minden úgy kezdődött, hogy a spartások elkezdték lebontani a vendégszektort és a nyugdíjasokat elválasztó kerítést. A kertést is megbontották sikerült nekik kiszedni néhány masszív kerítésrudat. A két szektort elválasztó kerítés mellett áldogáló biztonsági őrök csak nézték, mi történik. Ugyanígy tettek a pálya szélén álló kollégáik is, majd néhány perces bambulás után a nagyjából tíz biztonsági feljött a lelátókra a paly a széléről. Csakhogy ebben a pillanatban a spartások, azokkal a rudakkal, amiket kiszedtek a kerítésekből, rátámadtak a biztonságiakra, akik csak menekülni tudtak.

A problémát az váltotta ki, hogy a biztonságiak a Slovan nyugdíjasszektorba menekültek be. Itt tudni kell egy fontos dolgot. A Slovan B-közepe és a Sparta B-közepe között volt a hosszú oldallelátó, ahol a családosok ültek, rengeteg gyerekkel. A spartások miután nem találták meg a biztonságiakat a családi szektort kezdték el végigverni botjaikkal, ami azért nem túl korrekt.

A családosok elkezdtek menekülni a Slovan B-közepe felé, és amikor már nem tudtak máshová futni a csehek elől átmásztak a kerítésen a pályára. Csakhogy közben, a Slovan B-közepéből, néhányan már szintén a pályán voltak, így próbálták megközelíteni a családosokat verő spartásokat. Mindez amit elmondtam nagyjából 4-5 percig tartott, és ekkor jöttek be a szar készenlétisek.

A családosok elkezdtek tapsolni, hogy végre rendet tesznek a rendőrök. Egy részük a kerítésnél maradt a pályán, másik részük elkezdett futni a Slovan B-közepe felé azokkal a hoolokkal, akik korábban bejöttek a pályára. És ekkor a rendőrök válogatás nélkül elkezdték verni a népet, erőszakkal megpróbáltak mindenkit a pályáról a lelátóra viperával visszaverni. Csakhogy a pályára beszaladt emberek nagy többsége a spartások elöl menekülő ún. családos volt, őket verték végig. Miközben a Sparta hooljainak semmi baja nem esett, sőt, amikor látták, hogy a rendőrök túlerőbe kerültek békésen visszasétáltak szektorukba.

A felelősség egyértelműen a rendezőket és a rendőröket terheli. Két nagy hibát követtek el: a biztonságiak a balhé kitörése pillanatában nem avatkoztak be a spartások ellen, ellenkezőleg: elfutottak előlük. A készenlétisek pedig ott mulasztottak, hogy minimum három perccel később érkeztek ki a helyszínre, mint ahogy ott kellett volna lenniük. A foci mellett rohamosan romlik a rendőreink színvonala is. Bezzeg amikor a Ferencváros itt járt, azok voltak a szép idők. A rendőrök szépen beleálltak, azt ütötték, akiket kell, most meg már csak a nőket, meg a gyerekeket merik verni :)

A cseh futballklub vezetése is vizsgálódott az ügyben, a felvett vallomásokból kiderült, hogy nem a spartások, hanem a Slovan drukkerei kezdték a balhét, amikor a vendégszektor mögött megjelenő tucatnyi Slovan-hooligan elkezdte beszorítani a cseheket szektorukba. A Sparta kemény-magja ezt követően indult meg - nyilatkozta Ondřej Kasík a ČTK hírügynökségnek.

A meccs egyébként az első félidő végén 0:0 állásnál szakadt félbe, amelyet végül a prágai csapat nyert meg 0:3-ra. Sokan nem értik Magyarországon, a két tábor miért veri egymást, nos ennek rendkívül egyszerű oka van. Ahogy a bevezetőből kiderült, az egykori csehszlovák bajnokság két legnagyobb riválisáról van szó, amelyet a nacionalista érzelmek még pikánsabbá tesznek.

Most már csak annak a hírnek kéne utána járni, hogy igaz-e a meccs előtt egy Nagy Morávia térképpel repülő drónt láttak a stadion felett?

Mi mással lehetne befejezni, mint egy szlovákcukkoló cseh viccel: Hogy jöttek létre a szlovákok? A magyar megbaszta a majmot és átdobta a Dunán. 

Köszönjük a figyelmet.

komment

Címkék: #pozsony #hooligan #futballhuligánok #hülye szlovák #foci #hülye cseh #slovan bratislava #sparta praha

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr636827921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fran7 2014.10.24. 14:09:41

Milos milyen nyelven írta a levelet neked, mert te nem beszélsz szlovákul. Balosként milyen volt olvasni, hogy a rendőrök válogatás nélkül vertek mindenkit, kivéve a rendbontókat? Egy csepp örömkönny legalább végigcsordult az arcodon? Majd elrebegted, bezzeg Gergényi, bezzeg Gyurcsány. Azok voltak a szép idők! Ironikus voltam. De nem lennék meglepve ha eltaláltam volna ebben a néhány sorban sok mindent.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.10.24. 14:21:36

@fran7: Természetesen szlovákul írta a mailt. Honnan veszed, hogy a szlovák blog bloggere nem beszél szlovákul? :)

fran7 2014.10.24. 14:36:24

Mivel Csehországban élsz, nem gondolom, hogy szlovákul tanultál meg. De a szláv nyelvek mind egy formák, kivéve a román, az egy kicsit újlatin is. Olyan egy-két éve hiszem el, hogy beszélsz csehül, addig szerintem semmit nem tudtál csehül.

petraeus 2014.10.24. 15:29:50

Jo volt latni, hogy az altalam ket legjobban utalt csapat egymasnak esik. Az a szlovak rendoroket minositi, ahogy segitseg nyujtas helyett szervertek a szurkolokat. Sajnalom oket, de most talan elgondolkodnak, hogy nem kelett volna tapsolni amikor a szerdahelyi szurkolokat vertek szet a zsaruk, egy eroszakos es allat rendorseg mindenkire veszelyes. Az igaz, hogy a spartasok ria ria hungariaval szivattak az oszlovakokat?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.10.24. 20:29:58

@petraeus: hehe, szép fabula, az ultras liberi náci oldal terjeszti, de hát nem felel meg a valóságnak, rákérdeztem Milosnál, ő legalábbis nem hallotta :)

Amúgy meg nem a rendőröket kell bántani, hanem a parancsnokot, ő a felelős ezért a túlkapásért és késlekedésért is.

l_andras 2014.10.25. 00:51:22

@Csehszlovák Kém: Aha, mert ha a parancsnok azt mondja verjek gyereket meg nőt, akkor én a rendőr verem.... de persze tudom, az adrenalin meg az álló fasz az oka, meg gondolom maszkban van, így a TV-n keresztül nem ismeri fel a saját gyereke, hogy egy vele egykorút ver.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.10.25. 01:06:40

@l_andras: Gyerekeket és nőket nem a rendőrök verték, hanem a huligánok a vendégszektorból, csak azért, mert Slovan sálat viseltek. Érted, huligánlogika, nácik.

A rendőrparancsnok nem azt fogja mondani, h verjetek nőket és gyerekeket, hanem, hogy tolják vissza a tömeget a lelátóra vagy válasszák ketté őket, parancs, érted.

petraeus 2014.10.25. 11:27:15

@Csehszlovák Kém: A videokon jol latszik, hogy a futopalyara menekulteket visszaverik a rendorok a szektorba.
Raadasul elobb verik oket vissza es csak utana mennek be a sparta szektorba rendet csinalni.
Ha korrekt a rendorseg elobb felvonul a sparta szektorba majd visszatereli es nem viperaval vissza veri a szurkolokat a szektorba.
megoldhato ez kulturaltan is de persze egyszerubb az eroszak meg gondolkodni sem kell tul sokat.

tomfree 2014.10.25. 15:38:12

"Bezzeg amikor a Ferencváros itt járt, azok voltak a szép idők. A rendőrök szépen beleálltak, azt ütötték, akiket kell, most meg már csak a nőket, meg a gyerekeket merik verni"

Ja, arra gondolsz amikor símaszkos, azonosító jelzés nélküli rendőrök (?) nekiestek a Fradi családi szektorának? Ha "azt akit kell" alatt a magyarokra kollektíve gondol a büdös náci barátod akkor barátkozz vele nyugodtan. Ott alaposan elvertek családos embereket is. Vadbarom.

Nacionalista?! 2014.10.25. 15:38:36

Azt kihagytad a sztoriból, hogy ria-ria-Hungáriáztak a prágaiak. Nagyon aranyos volt. :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.10.25. 16:46:45

@petraeus: Így van, ezért írtam, hogy a parancsnok hibázott.

@tomfree: Látom, te is csak az az egyszerű náci vagy, aki akkor érti a humort, ha "szarszlovákiázhat" :)

Fradi családi szektor, LOL :D

@Nacionalista?!: Ahogy feljebb írtam, nem volt ria-ria-hungáriázás, ezt az ultras liberi oldal terjesztette el felétek, valóságalapja: nulla .

Golyós 2014.10.25. 16:48:41

Végre megéreztétek a törődést egy kicsit.Nem kell rinyálni, senkit nem érdekelt régen se, most se.Ilyen az amikor a fagylalt visszanyal.Most a fa.z rosz végén álltatok.A készenléti mindenhol ilyen gerinctelen droidokból áll, élvezik, hogy többen vannak felfegyverkezve az álarc mögött.Olyanok mint a cigányok, minden országban.
Megjegyzem a pályára bemászás eleve bűncselekménynek számít más országokban.(itt nem tudom) Biztos csak a Slovan senior tagozatát akarták megregulázni.
Mellesleg amikor a Ferencváros ott járt akkor sem azt ütötték akit kell, hiszen javarészt a saját állampolgáraikat verték szarrá.Biztos nagyon frusztráló, hogy vendégszurkolóként élsz a sajátodnak mondott országodban.Vér ciki, hogy nem tudjátok ellehetetleníteni Dunaszerdahelyt pedig mindent megtesztek, többen vannak minden mérkőzésen mint az egész szlovák bajnokságban együttvéve.
Az Ultras Liberit meg nácinak titulálni nem nagy intelligencia.Végűl is akkor mindenki az aki másként gondolkodik?Olvastál már esetleg más hasonló oldalakat is vagy csak ezt sikerül néha elkapni.Vicces, hogy minden környező ország ezt az oldalt bújja, ide jár fenyegetőzni, amikor meg oda kell állni akkor meg semmi.Idáig 1! ország fiai voltak olyan tökösek, hogy üzenetek, hogy ütközzenek.Találkoztak, nyertek és ennyi.megy tovább az élet.

_most_ 2014.10.25. 16:48:50

mindenki addig örül a rendőri agressziónak, amíg nem őt verik a rendőrök :D

angyalföldi partizán 2014.10.25. 16:48:55

kár ,hogy nem voltál a családi szektorban.
vagy oda nem engednek nácikat?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.10.25. 17:19:47

@Golyós: Így van, ezért hibázott a parancsnok, mert a bemászás bűncselekmény és ezt próbálta visszaszorítani, de mivel korábban nem tartózkodtak a stadionban a rendőrök, így a parancsnok sem, nem lehetett pontos és részletes informciója arról, hogy kik is másztak be többségében a lelátóról a pályára.

Amikor a Ferencváros ott járt, a magyarországiak kaptak elsősorban, ez kiderül a felvételek alapján is. A DAC meccsen a szlovmagyarok a főlelátón ültek.

bide 2014.10.25. 18:42:09

oldal kicsit se rasszista ,mindenki náci ,itt meg mindenki zsidó :D omg kezdem azt hinni ezért fizet neked a zsindex ,hogy ezt leírd .

vNHM 2014.10.25. 18:42:17

Mi ez a két vidéki csapat? A végeredmény mi lett? Van jelentősége? Megannyi kérdés.

Szerintem meg úgy kèszültek a szlotákok, hogy a cseh hegyikecskepásztor megb@szta a kecskéjét és áthajtotta a határon.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.10.25. 18:46:14

@bide: Ezt te hol látod? Vigyázz, megesznek a démonaid!

@vNHM: Sorolj fel kérlek egy magyar csapatot, amely az EL-küzdelmeiben vitézkedik! Mivel nagyvonalú vagyok, megteheted a tavalyi évből is!

tomfree 2014.10.26. 10:36:29

@Csehszlovák Kém: ", te is csak az az egyszerű náci vagy, aki akkor érti a humort, ha "szarszlovákiázhat" :)"

Én vagyok a náci? Te még a saját fajtádat is utálod:
"Hogy jöttek létre a szlovákok? A magyar megbaszta a majmot és átdobta a Dunán. "

petraeus 2014.10.26. 19:22:49

@tomfree: Ezt a majom baszos tortenetet elosszor egy csehtol halottam, es azota is idonkent elojon. A csehek egy resze ugy erzi, hogy ha magyaral beszel akkor lehet kozosen alazni a lusta, hegyipasztor, primitiv eloskodo szlovakokat. Egy masik resze csak siman lenezi a szlovakokat.

Tako Rumirez 2014.10.27. 21:40:41

@Csehszlovák Kém: Ria ria Hungaria pedig ment nagyba,szépen átlehetet hallani a tévén.Tegnam meg beszéltem egy pár Sparta "szurkoloval",akik ezt megerositették.
süti beállítások módosítása