benes.jpg

A "magyar Hamšík" tavaly a Győrből Zsolnára igazolt, a napokban a világ 50 legtehetségesebb fiatal játékosa közé válaszották.

"Idejönnek tegyen értük a haza aztán mikor ő is tehetne a nemzetéért akkor leszarja ez a szarfaszú tót .....Na nekem ugathatnak a trianon buzik ,hogy támogatni kell a határon túliakat csak a nevük magyar de a szívük helyén egy számító kőszikla lapul.És nekem ne jöjjön azzal ,hogy magyarországon nem kapott lehetőséget ,oké rendben elment Zsolnára de amikor a válogatotságról van szó ,HÁT ássa el magát a kis ******** ."

"Sok mindenben igazad van, azonban nem minden határon-túlira vonatkozik ez a fajta hűtlenség. Ez sajnos a felvidéki magyarokra hatványozottan igaz, hogy inkább tót válogatottak lesznek, mint magyarok. Ilyen ne is kapjon magyar állampolgárságot, és ne is merjen magyarul megszólalni!! "

"Nem az a baj hogy zsolnán folytatja és utána esetleg a júvéban vagy valamelyik menő nyugati klubban HANEM AZ ,HOGY ÁLLÍTÓLAGOS MAGYARKÉNT KIJELENTI ,HOGY INKÁBB A SZLOVÁK VÁLOGATOTTRÓL LEHET SZÓ ÉS NEM A MAGYARRÓL.neked te sötétség bajnoka pedig csak annyit hogy az a k....a jó édes anyukád gyermeket várt annó és sajnos te érkeztél "

- íme, néhány elkeseredett komment a magyar sportnapilap weboldalának fórumáról, ahol az olvasók azt a hírt kommentelták, miszerint a jelenleg a Zsolnában futbalozó szlovákiai magyar származású Bénes László nagy elismerésben részesült: felkerült az olasz Gazzetta Dello Sport által összeállított listára, amely a világ 50 legtehetségesebb fiatal játékosát mutatja be.

Az eredetileg somorjai, majd dunaszerdahelyi játékos - aki Magyarországon, a Győrben is megfordult - a múlt év elején igazolt át az észak-szlovák városba, ahol a helyi csapatban nemcsak a szlovák első ligában, de már az Európa Ligában is bemutatkozott.

A nagy karrier előtt álló szlovákiai középpályás a lista 49. helyén található, megelőzve a a Paris St. Germain játékosát, Jean-Kevin Augustint. De érdemes végigmenni a teljes listán, mert hihetetlennek tűnik, hogy az MŠK Žilina játékosa befért a világhíres klubok nagy nevei közé.

  1. Kingsley Coman (Bayern Mníchov, kölcsönben a Juventusból)
  2. Leroy Sane (FC Schalke 04)
  3. Youri Tielemans (RSC Anderlecht)
  4. Gianluigi Donnarumma (AC Milán)
  5. Breel Embolo (FC Bazel)
  6. Alen Halilovic (Sporting Gijón, köcsönadva a Barcelonából)
  7. Ruben Neves (FC Porto)
  8. Dele Alli (Tottenham Hotspur)
  9. Gerson (AS Roma)
  10. Kenedy (FC Chelsea)
  11. Mahmoud Dahoud (Borussia Mönchengladbach)
  12. Gabigol (FC Santos)
  13. Danilo (Valencia CF)
  14. Ante Coric (Dinamo Zágráb)
  15. Almamy Toure (AS Monaco)
  16. Reece Oxford (West Ham United)
  17. Andrija Zivkovič (Partizan Belgrád)
  18. Gabriel Jesus (Palmeiras)
  19. Martin Odegaard (Real Madrid)
  20. Marko Grujič (Crvena Zvezda Belgárd, kölcsönben a Liverpoolból)
  21. Riechedly Bazoer (Ajax Amsterdam)
  22. Dom Solanke (Vitesse Arnhem, kölcsönben a Chelseaből)
  23. Julian Brandt (Bayer Leverkusen)
  24. Sebastian Driussi (River Platec)
  25. Richario Zivkovič (Willem II.)
  26. Adalberto Penaranda (Granada CF)
  27. Goncalo Gueded (Benfica Lisabon)
  28. Abdou Diallo (Zulte Waregem, kölcsönben Monacótól)
  29. Borja Mayoral (Real Madrid)
  30. Gedion Zelalem (Glasgow Rangers, kölcsönben Arsenalból)
  31. Antonio Sanabria (Sporting Gijón)
  32. Milot Rashica (Vitesse Arnhem)
  33. Marco Asensio (RCD Espanyol, kölcsönben R. Madridtól)
  34. Alban Lafont (FC Toulouse)
  35. Viktor Kovalenko (Sachtar Donyeck)
  36. Kelechi Iheanacho (Manchester City)
  37. Andreas Christensen (Borussia Mönchengladbach, kölcsönben Chelseaből)
  38. Lo Celso Giovani (Rosario Central)
  39. Ousmane Dembele (Stade Rennes)
  40. Brendan Galloway (FC Everton)
  41. Olivier Nitcham (FC Genoa, kölcsönben Man Cityből)
  42. Amadou Diawara (FC Bologna)
  43. Jeisson Vargas (Universidad Catolica)
  44. Renato Sanches (Benfica Lisabon)
  45. Rodrigo Betancur (Boca Juniors)
  46. Leon Bailey (KRC Genk)
  47. Lee-Seung Woo (FC Barcelona)
  48. Dani Ceballos (Real Betis)
  49. LÁSZLÓ BÉNES (MŠK Žilina)
  50. Jean-Kevin Augustin (Paríž St. Germain)

De ki ez a játékos, akire most többen haragszanak Magyarországon? Bénes eredetileg a somorjai FK Šamorín játékosaként került a dunaszerdahelyi DAC csapatához, ahonnan 2013-ban csatlakozott a győri labdarógó akadémiához és együtt készült a helyi A csapattal.

2014 novemberében Dunaújvárosban játszott barátságos meccset az U19-es magyar és szlovák válogatott, ahol a vendégek simán nyertek három góllal. A második gólt Bénes szerezte, idézzük a korabeli tudósítást: “Nagy a baj. Bénes tekert parádés mozdulattal jobbról, 16 méterről a jobb felső sarokba - 0-2!” A Pisont István által vezetett magyar csapat az első körben kiesett, ráadásul hazai pályán.

Az U19-es szlovák válogatott labdarúgó 2015 febuárjában írt alá három éves szerződést a szlovák labdarúgó bajnokság egyik meghatározó csapatával, a zsolnai MŠK Žilinával. Bénes akkor az átigazolás kapcsán azt nyilatkozta, nagyon boldog, hogy Zsolnán játszhat, mivel tudja, hogy ők lehetőséget adnak a fiataloknak is. Jól ismeri a keret tagjait, többükkel jó barátságban is van a korosztályos válogatott miatt.

Roman Vojtek, a Bénes Lászlót is képviselő Stars and Friends menedzserioda munkatársa szerint jelenleg az a legfontosabb, hogy a fiatal játékosnak sikerüljön beilleszkedni az első csapatba, de egyúttal azt sem szeretnék, ha túl nagy nyomás nehezedne rá. A Győr után a Zsolna ezért volt jó választás. A Stars and Friends képviseli többek között Martin Skrtel (Liverpool) Dzsudzsák Balázst (Bursaspor) és Nagy Ádámot (Ferencváros) is.

Az azóta eltelt egy évben Bénes bizonyította rendkívüli tehetségét, amelyre Szlovákiában már régóta felfigyeltek. Samuel Slovák, a Slovan Bratislava egykori legendája, a Szlovák Labdarúgó Szövetség utánpótlással foglalkozó koordinátora szerint Bénes nagyon tehetséges labdarúgó, kiváló fizikai adaottságai vannak, de még rengeteget kell dolgoznia.

Bénes Slovak szerint azért különleges játékos, mert nemcsak, hogy olyan szabad területeket lát meg a pályán, amelyet  más játékosok nem, de be is tudja játszani oda a labdát, ezen kívül az egy egy elleni összecsapásokban rendkívül magabiztos és nagyon technikás.

Bár a szlovák ligában egyelőre két gólt rúgott, a játékos szerepe jelenlegi csapatában egyre nagyobb, több fontos gólpassz is fűződik már nevéhez. 2015 augusztusában a Zsolna az Athletic Bilbaot fogadta hazai pályán az EL-ben, Bénes többször olyan előnyös helyzetbe hozta játékostársait, hogy egészen nyugodtan kijelenthető: teljesítménye nélkül a szlovák csapat nem fordította volna meg 3:2-re a meccset.

"Zsolnába pontosan ezért érkeztem, hogy minél többet játszhassak az első csapatban. Győrben csak egyszer léptem pályára az A-ban, a Zsolnában rendszeresen lehetőséget kapok. Jelenleg az a célom, hogy minél többször a kezdő csapatba jelöljenek", nyilatkozta Bénes a váltás okáról a Denník N hírportálnak 2015 októberében.

Ami pedig a válogatottságot illeti, a fiatal játékos nem beszélt mellé, miért a szlovák és nem a magyar nemzeti tizenegyben képzeli el jövőjét.

Ajánlgatták nekem a magyar állampolgárságot, de nem fogadtam el. Nem is gondolkoztam ezen a lehetőségen, eldöntöttem, hogy szlovák válogatott akarok lenni. Egyértelmű, hogy a szlovák nemzeti csapat sikeresebb, és mentálisan is nagy különbség van a két válogatott játékosainak hozzáállásában. A nagyobb küzdőszellem, akaraterő az eredményeken is meglátszik" - nyilatkozta még 2015 februárjában az ex-győri futballista az Új Szónak.

Úgy tűnik, a magyar foci elvesztett egy nagy tehetséget, és ennek nem Trianon vagy "a tótok" az okai.




komment

Címkék: # #szlovák sport #foci #szlovmagyar #szlovákia #magyarország #szlovák u21 #zsolna #dac #szlovák u19 #bénes laci

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr528344330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Május 40. 2016.02.01. 11:00:08

Hát ha ott nőtt fel, ott fedezték fel, ott lett valaki, akkor engem nem zavar, ha a tót válogatottban játszik. Az zavar, ha valaki itt nőtt fel, itt járt edzésre, de felnőttként mégis más országot választ a pénz miatt, mint néhány kajakosgeci, úszógeci, korcsolyázógeci a közelmúltból.

BiG74 Bodri 2016.02.01. 11:29:38

@Május 40.:
Engem az sem zavar, tekintve, hogy sok helyen semmi esélye a tudásnak, szorgalomnak, tehetségnek. Egy élete van mindenkinek. A sport pedig csak zavarodott agyú szurkolók fejében kötődik nacionalizmussal és fajelmélettel.

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2016.02.01. 12:57:46

Sajnos igaza van a Srácnak, sok sikert neki! (Ettől függetlenül: vesszen trianon!)

'it's cool to know nothing' 2016.02.01. 13:05:57

Ebből csak egy tanulság van:

Nem mind magyar, ami fénylik.

Ez egy tisztulási folyamat. Előbb utóbb mind eleszi a fene innen azokat, akik nem ide valók. Tök mindegy, hogy tehetséges, vagy sem, ha nem lehet számítani rá.

devilstrueface 2016.02.01. 13:45:54

az index főlap engem baromira megzavart, azt hittem hamsik a magyar.
és igazából ezért is kattintottam, hogy akkor most mi a fene :)
de legalább megtudtam, hogy létezik ez a srác.
üzenem woody-nak, hogy gyorsan perkáljon pár millát akkor zsolnába

Fehérlapos 2016.02.01. 14:01:54

Abban az időben, amikor választania kellett, hogy milyen válogatott lesz, még nem sejthette, hogy a magyar válogatott három évtized után végre kijut egy nagy tornára. Teljesen racionális döntés volt a részéről, hogy a spanyolverő szlovák válogatottat választotta a selejtezőkön sorra elbukó magyar helyett. Nyáron majd kiderül, hogy helyesen döntött-e.

high up! 2016.02.01. 14:08:01

@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: "Ettől függetlenül: vesszen trianon!"

2018 után nincs több EU támogatás, csak az a rohadt nyűg európai kútúra meg közösségi jog meg demokrácia marad, oszt ez meg már Orbaneszkunak így nem éri meg, úgyhogy meglesz az örömöd, 2020-ra, Trianon évfordulójára ki fogja vezetni az országot az EU-ból.

Napokig tart majd az öröm ríkás, hogy visszatértünk a Mária által megáldott, színtiszta magyar Turul Magyarországba. Ahol nincsenek már büdös idegenek, Nekünknemongyamegsenki!, csak mi vagyunk, azzal a hatalmas magyar eszünkkel.

Semjénzsóti fehére meszelt lovon bevonul, Orbnaeszkut boldoggá avatják a nyaloncegyházai, lesz itt akkora népöröm, hogy 16 új nömzöti MTV1-et kell majd hirtelenjében alapítani, hogy le ne maradjon a világ az eseményekről!

Akinek meg még maradt néhány értelmi sejt az agyában, az a 2020-as szögesdrót zárásig lelép amerre csak lát.
Lesz itt még vagy 500 ezer Hamsik 2020-ig.

FOLYTASSUK!

Bontson zászlót az összefogás! 2016.02.01. 15:33:52

@high up!: majd h így lesz ott fogok melletted tüntetni. egyelőre még semmilyen ilyen jóslat nem vált valósággá

lobster thermidor 2016.02.01. 15:36:14

Hülye lett volna maradni, ha nem kapott játéklehetőséget. Persze nyilván Győrben is azokat a játékosokat futtatják, akiknek a játékjoga a helyi futballmaffiózók kezében van, rajtuk szeretnének kaszálni egy jó külföldi szerződés után. Rohadtul nem érdekli őket más, csak a pénz. Nyilván ez volt a Brémába szerződő, a kispadról a válogatottba kerülő gyerek esetében is a döntő.

Punxsutawney Mormota 2016.02.01. 18:21:37

@Május 40.: Figyelj már, padre! És az nem zavar, hogy mennyi kőművesgeci, takarítógeci, programozógeci vált országot, miután itt szocializálódtak és szopták Állam Anyánk csecsét?

2016.02.04. 01:07:54

"akire most többen haragszanak Magyarországon"

A jó öreg csk-technika: szemezgessünk pár félhülye kommentelő megjegyzései között, és tüntessük fel azt többségi vagy legalábbis mérvadó véleményként, majd általánosítsunk belőle a magyarokra nézve.

Kész is a cikk lényege, a többi csak körítés mindehhez.

faszosmarci 2016.02.04. 11:44:20

látom mindenki bevette a cselt!
a magyar focihoz értők rájöttek, h belülről kell rohasztani a szlovák válogatottat, ezért küldték oda Bénest. :-)
Egyébként igaza volt a gyereknek, ki akarhat pl. pisont pista kezei alatt felnőni? most jó helyen van.
van elég tehetség még itthon, azokat kellene megfelelően tanítani, versenyeztetni és nem sírni egy játékos után, aki még ipari méretben rákaphat a zlaty bazantra meg a tátra teára és eljuthat pl. a vidis kovácspisti szintjére, aki nagy tehetség volt, de valszeg semmi nem lesz belőle.

Eino81 2016.02.05. 07:34:51

Akkor lehetne szidni, ha felvette volna a magyar állampolgárságot ÉS ezek után mondta volna azt, hogy neki a szlovák kell... Sok felvidéki magyart ismerek és sokan valóban nem kértek magyar állampolgárságot. Minden joga megvan a szülőhazája csapatában játszani.

Eino81 2016.02.05. 07:36:54

@high up!: Jaja... Ha még mindig Prágában leszek 2020-ban, és ez megvalósul, kérvényezem a cseh állampolgárságot... Addigra meglesz a 10 évem itt...

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.17. 13:58:07

Sikerült már feldolgoznod, hogy a magyar fociválogatott kijutott az EB-re?
Akarsz beszélni róla? :))

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.17. 21:38:02

@Eino81: A cseh kormány támogatja Orbán határzárát, sőt még őröket is küldött. Mit szólsz ehhez?

Sinistroll 2016.02.20. 21:00:15

@'it's cool to know nothing': @Május 40.: @A megvalósult amerikai ólom..:

Grosics - Buzánszki - Lipovic
Lidenmayer - Bozsik - Zakariás - Berger - Kocsis
Hidegkuti - Purczeld - Czibor

szövetségi kapitány Scharenpeck Gusztáv

12-ből 4. Emberek.
Ezt miért nem olvasni sehol?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.03.07. 22:20:08

@Sinistroll: A '98-as francia vb győztes válogatottban hány tisztán francia származású volt, ha már ennyire a származást firtatod?
A nemzethez tartozás kérdése nem a származáson múlik. Aki az adott nyelvi közösségben , kulturális közegben nő fel, és elsődlegesen annak a közösségnek az érdekeit tartja szem előtt,az ahhoz a nemzethez tartozik.
Ha egy félvér focista itt jár iskolába, itt szocializálódik, magyar az anyanyelve, akkor az magyar.
Ha honosítják Kamerunból, nem magyar, hiába kapta meg az állampolgárságot..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.03.08. 12:55:15

@Sinistroll: A '98-as francia vb győztes válogatottban hány tisztán francia származású volt, ha már ennyire a származást firtatod?
A nemzethez tartozás kérdése nem a származáson múlik. Aki az adott nyelvi közösségben , kulturális közegben nő fel, és elsődlegesen annak a közösségnek az érdekeit tartja szem előtt,az ahhoz a nemzethez tartozik.
Ha egy félvér focista itt jár iskolába, itt szocializálódik, magyar az anyanyelve, akkor az magyar.
Ha honosítják Kamerunból, nem magyar, hiába kapta meg az állampolgárságot..

Nátán Apfelbaum 2016.07.02. 16:14:22

Annyi a történet, hogy a szlovákiai élsport elitjébe bekerülni sokkal könnyebb mint a magyarországiba.
Alacsonyabb a léc, mert gyengébb a felhozatal.
Erre büszkének lenni jól példázza a blog a teljes szereptévesztését.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2016.07.04. 21:40:18

@Nátán Apfelbaum: XDXDXD

Vadász, vadász, te is csak szopni jársz ide..az ugye megvan, hogy a srácot a borussia mönchengladbach a napokban leigazolta? :)))
süti beállítások módosítása