Megérkeztek a szlovák futballisták is Dél-Afrikába. Szerdán röviddel tizenkét óra után gördült be autóbuszuk a pretóriai The Villas Luxury Suite hotel elé, amely a csapat szállásául szolgál az F-csoportban lejátszandó meccsek idején. A szlovák csapat magyar rajongói oldala -  dotoho.blog.hu - oldala nevében mást nem is kívánhatunk: srácok, minél később gyertek haza!

Vladimír Weiss fiai a dél-afrikai metropolisból Johannesburgból érkeztek busszal Pretóriába. A csapat buszák rendőrautók és fegyveres katonák vezették fel. A busz végül erős késéssel érkezett meg a szállást adó hotelhez, amely Üdvözöljük a szlovák csapatot! felirattal kedveskedett vendégei előtt.

Az épület előtt a szlovák és a dél-afrikai nemzeti zászlók lobogtak. Néhány perccel a válogatott megérkezése előtt a szálloda előtti út túloldalán már lelkes rajongók lepték el a járdákat, nem meglepő módon a gyengébb nem nagyobb arányban képviseltette magát az itegetünk, mosolygunk akcióban. A környék helyi lakosai barátságosan fogadták a szlovák csapat rajongóit, jó néhány autó dudaszóval fejezte ki szimpátiáját a csapat mellett.

Aztán a rendőrök egy része jókora szabad területet alakított ki a szálloda előtt: ekkor már lehetett sejteni, hogy a válogatott busza hamarosan megérkezik. A jármű nemzeti színben pompázott és a busz oldalára szabad fordításban, alatta angol felirattal, ez volt olvasható: Világgá kürtöljük: hajrá Szlovákia! A szurkolók részéről legnagyobb ovációban a világbajnokság újoncának szövetségi kapitányát Weiss mestert és a csapat sztárját Marek Hamsíkot részeszesítették. A játékosokat aztán felsétáltak szobáikba, hogy aztán már készülhessenek a helyi idő szerint délután fél ötös első közös edzésükre a Caledonian stadionban - immár dél-afrikai füvön.

A válogatott napi programja:

  • Reggeli: 7.30 - 9.00 - önkéntes

  • Edzés: 10.00

  • Ebéd: 13.00

  • Szabad program: 13.30 - 15.00

  • Uzsonna: 15.00

  • Medence, edzőterem

  • Edzés: 17.00

  • Masszázs, medence, edzőterem: 20.00 - 23.00

  • Vacsora: 23.00

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr432070130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rkb9y5 2010.06.10. 00:11:27

Miutan egy masik bejegyzesnel nehany honfitarsam mar kiokadta magat, nem is irnek arrol miert szurkolok a szlovakoknak - mert nem szurkolok. Nekem nem szimpatikus nep, na.
Viszont ezek a nem agyonsztarolt focistak eletuk legnagyobb elmenyere keszulnek, sohasem fogjak elfelejteni ezt a haromszor 90 percet (tobb azert szerintem nem lesz). Gondolom a szlovak nep ugyszinten. A nepet nem szeretem, de a kis orszag focistainak valami tisztelet es szimpatia kijar - remelem ugyanugy fogjak elvezni a vilagbajnoksagot, mint mi, tartson nekik akarmilyen rovid ideig is.
Azert hajra Paraguay meg olaszok, de 2-3 golt rughatnak a szlovakok is, legyen valami szepre emlekezni. :)
Azert remelem, nem tomik ki oket ugy, mint minket a szovjetek Irapuatoban, szerintem olyat meg a szlovakok meg a romanok sem kivantak nekunk.

rkb9y5 2010.06.10. 00:18:33

Nem mintha fontos lenne, de irtam egy hozzaszolast ami nem jelent meg.
Szoval sok honfitarsam kiokadta meg hazaarulozta magat mas bejegyzesnel, nekem nem stilusom, en inkabb ugy fejeznem ki magam, nem szimpatikus nep nekem a szlovak.
Viszont a kis orszag nem agyonsztarolt focistai is megerdemelnek nemi szimpatiat, eletuk legnagyobb elmenyere keszulnek. En a csoportban Paraguay-ert es az olaszokert szoritok, de remelem 2-3 szlovak gol is lesz, legyen valami szepre emlekezniuk. Elvezzek a focistak meg a szlovak nep is annyira a vebet, mint mi, remelem egyszer meg en is megerek hasonlo izgalmat, mint '86-ban.

kinot 2010.06.10. 01:04:59

index címlap = provokáció

steaksauce 2010.06.10. 03:14:09

Hajrá szlovákok. Én szurkolok nekik (is).

Hefe 2010.06.10. 04:33:23

"A busz végül erős késéssel érkezett meg a szállást adó hotelhez, amely Üdvözöljük a szlovák csapatot! felirattal kedveskedett vendégei előtt."
Ami nem vilagos szamomra, hogy Del-Afrikaban miert magyarul udvozoltek a szlovakokat...

yafet 2010.06.10. 07:26:04

@Hefe: Mert a hotelben csehül nem tudnak, a szlovákról meg még nem hallottak...

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2010.06.10. 08:07:42

@Hefe: végül is magyarország, csak pár buzi átrajzolta a határokat 90 éve

Maisie MacKenzie 2010.06.10. 08:19:23

"Az épület előtt a szlovák és a dél-afrikai nemzeti zászlók lobogtak."

Ríszpekt a rendezőknek! Nem keverték össze a szlovák zászlót a szlovénnel, orosszal, vagy a szerbbel! :-)

allnitelong 2010.06.10. 09:05:17

Mit jelent az önkéntes reggeli a napi programban? Erőszakkal nem tömik meg őket?

Brukk 2010.06.10. 10:37:19

Hát basszus, a "válogatott napi programját" akár én is összeállíthattam volna, evvel tényleg nem lehet nagyot tévedni. Sőt megkockáztatom, a többi csapat sem tervez ettől nagyon eltérő programokat...

@allnitelong: A túrista-programokban, társasutazásokban ez azt jelenti, hogy ki mit hozott, azt eszi...Itt azért nem hiszem, hogy ez van, annyira még nem szegény a szövetség.
süti beállítások módosítása