Nem kér bocsánatot senkitől a szövetségi kapitány, továbbra is tart a hidegháború Weiss és néhány újságíró között. Persze a szerdai nap már inkább az olaszok elleni meccsről szólt. A kapitány alighanem alaposan felforgatja majd az összeállítást és sokkal támadóbb szellemben küldi a zöld gyepre fiait. Szerdán felröppent a bundavád, hogy az olaszok megvették kilóra a szlovákokat. Alighanem az olaszoknak van mégis több veszítenivalójuk a meccsen: izguljanak csak a taljánok!

 

Pofonegyszerű a képlet: ha a szlovákok be akarnak jutni a világbajnokság nyolcaddöntőjébe, akkor az aktuális világbajnok testén keresztül vezet ez az út. Nem mellesleg bízni kell abban is, hogy Új-Zéland nem szállít egy újabb meglepetéseredményt. Létfontosságú lesz a játékosok lelki hozzáállása a meccshez. Most kéne egy Verebes Józsi a szlovák csapat mellé, hiszen az edzői stábnak nem kevesebb lesz a dolga, minthogy a csapatot más szellemben készítse fel az olaszok elleni meccsre, mint a korábbiakra: eddig inkább egy szürke, de egységes csapatot láttunk, az olaszok ellen jobban szükségünk lesz a kirakatba tolt egyéniségekre. Ráadásul ezen a szinten meg kellett volna tudni már barátkozni az olyan kritikákkal is, amelyek a hét elején idegbeteggé tette a szövetségi kapitányt. Csak bízhatunk abban, hogy gyors és technikás játékosaink - Stoch, Hamšík, ifj.Weiss - jobb napot fognak ki.

 

Weiss nem kér bocsánatot

A dotoho.blog.hu kollektívája úgy döntött, hogy kerülve a mesterrel az esetleges összetűzést, illetve, hogy lelki békéjének maradéktalan helyreállításában ne zavarjuk meg, ezúttal kommentár nélkül közöljük szavait.

- Ezt az atmoszférát önök, a média képviselői alakították ki. Mi, sajnos, csak úgy belekerültünk. Nem tettem semmi olyat, amiért bocsánatot kellene kérnem. Azt a rossz hangulatot, amely a világbajnokság alatt gyakorlatilag végig elkísér minket, gyakorlatilag a média alakította ki.

- Örülünk a meccseknek. Örültünk az elsőnek is, ahol szerencsétlen körülmények között gyakorlatilag kikaptunk. Örültünk a második meccsnek is, ahol az ellenfél egy klasszissal jobb volt. Most örülönk a harmadiknak is, amely meccs előtt továbbra is esélyünk van, hogy Afrikába maradjunk. Ennek örülünk és erre próbálunk koncentrálni.

 

Az olasz meccs elé:

- Minden játékosom egészséges. Változtatásokat tervezünk az összeállításban. Garantálom, hogy akik csütörtökön kifutnak a johannesburgi pályára, mindent kiadnak magukból. Így volt ez Paraguay ellen is, ahol az ellenfél egyszerűen jobb volt. Ezt így kérem, így legyen leírva! Nem kérek semmi katasztrófa-hangulatot, semmi szégyenérzetre nincs szükségünk. Nézzék csak meg néhány európai nagycsapat sorsát: a franciák már otthon vannak. Játszik itt mindenféle csapat: európai, dél-amerikai, ázsiai. Tiszteljük az ellefelet, de megpróbáljuk a lehetetlent és legyőzzük az olaszokat!
 

 

Ellenfélnézőben

Weiss mester megkérdőjelezhetetlen szavaiban annyi igazság mindenképp van, hogy a talján táborban sem ideális a hangulat. Ahogy a La Gazetta dello Sport oldalairól lejön, az olaszoknál is az idegesség az alapállapot, hiszen a kiesés veszélye fenyegeti őket. Ők az aktuális világbajnokok, nem hinném, hogy ilyen szituációhoz nagyon hozzá lennének szokva. Az eddig mérkőzések alapján egyértelműen megállapítható, hogy soron következő ellenfelünknek a legnagyobb problémája a góllövés feladata. Az olasz támadók nem érkeztek Afrikába életük formájában: két mérkőzésen sikerült egy gól szerezniük.
 
Ha neadjisten Olaszország kiesne a világbajnokságról, alighanem Lippi fejét veszi az olasz közvélemény és én még egy örökös "lúzer" bélyget sem tartanék elképzelhetetlennek az ősz olasz mester homlokán. Az olaszok abban reménykedhetnek, hogy nekünk is ki kell támadni, ha komolyan gondolják a játékosok az elmúlt napokban tett televíziós nyilatkozatokat, amelyek alapján egy támadásokat futószalagon szállító csapat képe bontakozik ki előttem.
 

Hamšík játéka esetleg okozhat meglepetést az olaszok soraiban. A szlovák jól ismeri olasz ellenfeleit, hetente találkozhat velük a Serie A-ban. Ugyanakkor eddig teljesítménye a szlovák csapatban felettébb karcsú volt. Kicsit amolyan Huszti Szabolcs vagy Dzsudzsák Balázs féle effektus, akik rendre jobban teljesítenek klubjaikban, mint hazatérve a válogatott mezben.

 

A csapatok várható összeállítása:

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr822105346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maisie MacKenzie 2010.06.24. 08:48:22

Szerintem inkább menjenek kapálni! :-(

Nem is merem nézni a meccset, mert félek a nagy zakótól! :-(

ezanevemeskesz (törölt) 2010.06.24. 10:16:23

macskazabálók vagy fasiszták. nehéz dönteni. inkább hajrá olaszok. :)

2002 2010.06.24. 10:27:23

@Maisie MacKenzie: Sok esély nincs, ha Weiss megint Vittekezik, Strbázik, meg Kozákozik ...

Stoney Hill Billy 2010.06.24. 10:36:39

Új Zéland mögött negyedikek?
Rajtatok röhög majd Európa (ha abbahagytuk a franciákon való röhögést).

Mennyetek inkább birkákat terelgetni szerencsétlen népség!

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2010.06.24. 11:00:46

Jó lenne, ha sikerülne a szlovák csapatnak kiejteni az olaszokat, mert akkor már volt valami hasznuk a vb-n.

Egy kicsit szerencsétlen az index.hu-n az alcím, mert elég magas labda az uszítók és trollok számára. :D

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2010.06.24. 11:01:55

@2002: Az olaszok megeszik a macskát. Azt persze nem tudhatom, hogy Szlovákiában van-e valami hasonló nemzeti eledel. ;)

mréveiller 2010.06.24. 11:16:19

Ha az Olaszok nem játszanak jól, akkor is a rutinból behúzzák a 3 pontot. Szlovákia pedig kiesik csoportutolsóként.

nagyhoho 2010.06.24. 12:19:56

10-10 lesz a vége és mind2 csapat repül haza

Waldorf Rolandó 2010.06.24. 14:09:51

Nyerjenek a tótok, maradjanak afrikában, ahogy mondja a dr. vejsz, hátha megy utánuk a többi is.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.24. 16:21:47

@Waldorf Rolandó: amúgy amikor otthon kikaptak a szlovénok ellen, akkor azt hittem, hogy ennyi, pótselejtező. Aztán Lengyelo-ban hirtelen behúzták a meccset.

Egy mai szlovák győzelem se lepne meg.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.24. 16:31:36

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL :)))))))

SLOVENSKO DO TOHOOOOOOOOOO

bukin 2010.06.24. 17:31:22

Nagyon jó taktikával játszanak a tótok, legjobb védekezés a támadás. Meglepően pozitív a játékuk.

bukin 2010.06.24. 17:33:21

Gól!Ez az, ha visszaálltak volna védekezni, biztos kiegyenlítettek volna a digók! Ez a bunkó Weiss ért valamit a focihoz.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.24. 17:36:19

@Modor Tibi: én megmondtam előre :-)) persze igazán csak akkor örülnék, ha pénzben fogadtam volna.

bukin 2010.06.24. 17:51:17

Gratulálok a szlovákoknak, nem gondoltam volna a szombati kilátástalanság után ezt a szimpatikus, offenzív játékot.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.24. 18:00:52

Lehet, hogy csúnyán beszél, de nagy edző :)

Na, megyek írni egy gyózelmi postot! :)))))

Ciao Italia!

bopat 2010.06.24. 18:35:58

@Modor Tibi: Próféta szólt belőled !!!
süti beállítások módosítása