Dél-Afrikáról minden európai ember számára az ottani szafari, és a kellemes meleg időjárás jut eszébe. Csak hogy, éppen most a világbajnokság alatt téli időszak van. Ne csodálkozzon senki, hogy a brazil válogatott kesztyűket hord, és a Dunga edzőn még egy vastag pulóver is volt. A lelátókon ülő szurkolók is fáztak mivel nem volt elegendő számukra a könnyű kabát, szerencsések voltak azok akik jobban felöltöztek.

 

Mikor volt utoljára ennyire hideg egy világbajnoskágon? Azt mondják, hogy legutoljára Urugayban, az 1930-as vb-n. A francia-mexikói nyitómeccs alatt havas eső esett. A világbajnokság első góllövője Laurient azt állította, hogy attól félt meg fog fagyni. Csakhogy most kedden Johanesburgban mínusz egy fokot mutatott a hőmérő! Ennyire lent a hőmérő higanya még világbajnokságon nem volt. A brazil válogatott, akiknek a hajviselete eléggé rövid legszívesebben sapkában jött ki volna a pályára, csakhogy a FIFA szabályzata ezt nem engedélyezi.


A dél-afrikai csatornákon minden nap látni az időjós arcán, hogy jobb hírekkel szolgálni nem fog, sőt a -1 fokos rekord is még meg lesz a hét folyamán döntve. Amikor a vb sajtótájékoztatóján az egy újságíró eldicsekedett, hogy hozott magával hosszú nadrágot senki sem nevette ki. Éppen hogy a többiek szemében az irigység jelét lehetett meglátni.


Dél - Afrika a világbajnokság kezdete előtt mindenkit figyelmeztetett: vigyázat az itteni télre. De FIFA erre a tényre nem nagyon figyelt, így már a vuvuzelák ügye után egy új problémájuk van. Az országban már néhol havazott is. Ha lehullik a hó néhány vb stadionra is, hogyan lehet majd a fehér Jabulani labdát látni a TV közevetítések alatt? Senki sem gondolt erre, hogy az világbajnokság alatt hó is eshet, ezért nem létezik a labdának színes változata, ami havas körülményekhez jobban illene.

(forrás: sportdennik.sk)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr972091848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása