A szlovák válogatott tagjai a világbajnokság nyolcaddöntőjéért kilenc millió amerikai dollárt kasszíroztak be a FIFA-tól, hasonlóan a többi, a világ legjobb tizenhat együttese közé bejutott csapathoz. Kicsit több, mint kétmilliárd forint.

 

Vagy hatvan százalékkal nagyobb az a 420 millió dolláros ajándékcsomag, amelyből minden világbajnoki résztvevő csapat elért eredményéhez méltóan részesül, mint a 2006-os németországi seregszemlén. Az összegből első körben mind a 32 csapat 1 millió dollárt kapott a felkészülésre. Újabb 40 millió dollárt a FIFA az adott nemzeti labdarúgó szövetség segítségével osztott szét azon klubok között, amelyek játékosai részt vettek a VB-n.

Ez utóbbi pénzosztást az indokolta, hogy a klubok részéről egyre nagyobb a nyomás a játékosokra, mert azok sérülten és/vagy kimerülve érkeznek vissza egyesületükbe. Ráadásul még sérülten is fizetést kell nekik fizetni, skandallum! A FIFA szerint egy játékos és nap után minden klub 1600 USD kap. A 40 millióból a szlovák klubokra eső részt a Spartak Trnava és a Slovan Bratislava részsült - Kamil Kopúnek és Saláta Kornél után.

A fennmaradó 348 millió dollárt a csapatok által elért helyezés alapján osztja szét a FIFA: az új világbajnok jár a legjobban 30 millió dollárt kaszíroz, míg a második helyzettnek meg kelle elégednie a 24 millió amerikai zöldhasúval. A leendő harmadik helyzett 20 milliót tehet zsebre. A negyeddöntőben kiesettek 14, míg a nyolcaddöntő résztvevői - így Szlovákia is - 9 millió dollárban részesültek.

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr652121980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása