Csúcsra járnak a romantikus tévésorozatok a szlovák piacon. A Markízán, a vezető szlovák kereskedelmi csatornán futó „Ezeregy éjszaka meséi” című török romantikus sorozat tavasszal, nyáron, folyamatosan döntötte a nézetségi rekordokat. A konkurens Joj is időben rákapaszkodott a romantikus műfaj sikerére és vetíteni kezdték a „Szerelem Isztanbulban” című sorozatot. Kellemes ősz elé nézünk: mindkét kereskedelmi adó reagált a népszerű trendre és szeptembertől saját romantikus sorozattal rukkolnak elő.

Joj: A szlovák dr. House után romantikus soroztot indít a csatorna

Érzelmes zene, lágy hangvétel, üvegfallal elválaztott két fiatal szép arc, majd hatalmas betűkkel beúszik a sorozat címe: „Ártatlanok” és az alcím: „első hazai romantikus sorozat”. Így indul a Joj szlovák kereskedelmi adón mostanában látott előzetes, amely a csatorna egyik legfontosabb őszi projectjének beharangozója.

A romantikus sorozat készítője a D.N.A. Production társaság, a történetről pedig egyelőre annyit lehet tudni, hogy az alkotókat nagyban inspirálta a shakespeari klasszikus, Rómeo és Júlia története: az ígéret szerint egy intrikában, szenvedélyben és árulásban gazdag családi történetet mutatnak be. Egyébként ugyanez a csapat áll a szlovák Dr. House mögött, amelyet nemrég nagy sikerrel vetítettek Csehországban is, cseh szinkronnal (!), de ez a téma másik posztot kíván.

A casting során elsősorban ismeretlen arcokat keresett a rendező stáb, az ismertebb szlovákiai színészek közül érdemes megemlíteni Maroš Kramár és a régi pozsonyi színészcsaládból származó Kristína Farkašová nevét. Ez utóbbi színésznő a szlovák bulvár egyik kedvence, hol mellet, hol bugyit villant. A sorozatot 2011 július 2-án, Peter Bebjak rendező vezetésével kezdték el forgatni. A Joj csatorna előzetes ismertetője szerint a sorozat a krimi műfaj elemeit is tartalmazza. 

A forgatókönyv megírásában Valéria Schultzová, Roman Olekšák, Peter Nagy, Ivan Huljak és Stano Guštafík is részt vett. Az „Ártatlanok” esetében egyébként bár romantikus sorozatról lesz szó, annyiban különbözni fog a teleregények klasszikus műfaji meghatározásától, hogy lezárt vége lesz, összesen harminckét résszel. 

Ez két hetenkénti vetítés esetén azt jelenti, hogy a sorozat kitart decemberig. A Joj őszi menetrendjében egyébként szerepel egy saját sitcom (Hoď svišťom) és egy saját rajzfilm LocalTV) is és visszatér a Panelák című saját gyártású szappanoperájuk is.

A Markíza terveiről egyelőre kevesebb hírünk van: a medialne.sk információi szerint a romantikus hangvételű, saját gyártású teleregény címe „Egyszerűen ez a szerelem” címet fogja viselni, a nyáron már a forgatókönyvet írták az illetékesek. Egy színész neve kiszivárgott, a hírek szerint a fiatal Kristína Svarinská biztosan szerepel az új sorozatban. Az új romantikus sorozat adásba várhatóan ősszel kerül a szlovák vezető kereskedelmi csatornán.


 

 

11 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr853192009

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A romantika 2011.08.31. 12:44:01

 Nagy vonalakban annyit tesz, mint elvágyódni a megszokottól, lázadni a klasszikus irányvonallal szemben, titokzatosságot és vadregényességet csempészni a mindennapokba és az érzelmeket a józan megfontolás és ész fölé helyezni.   Vizsgáljuk m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti Anyag (törölt) 2011.08.31. 12:59:26

A történelmi filmek lehetnek ott "érdekesek".

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.08.31. 13:06:10

@Anti Anyag: A Bathory című szlovák-cseh-magyar kooprodukciós film teljesen rendben van: www.csfd.cz/film/221421-bathory/

A magyarok elsősorban a korabeli ruhák elkészítésében vállaltak szerepet a filmben.

Ha már történelmi filmek, összehasonlítva egy Hídemberrel, vagy egy Julianus baráttal ezerszer nézhetőbb a Bathory. Persze, a nagy kedvenc akkor is a Tenkes Kapitánya marad :)

Melchi Zadok 2011.08.31. 22:33:21

@Anti Anyag: a szlovák történelmi filmek általában animált gifben készülnek. :)@Csehszlovák Kém: a julianus barát nem volt annyira szar. bár ha jobban belegondolok...
a hídember de főleg a honfoglalás miatt minden egészséges ember szégyenkezik.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.08.31. 22:43:05

@melchi zadok: Nézd meg ezt a trailert:

www.youtube.com/watch?v=37o1ZBGPwuA

Egy Szlovákiában készült film igényesebben, színvonalasabban, nézhetőbben mutatja be a magyar, bocsánat uhorszkói történelmet, mint egy magyarországi..

Maisie MacKenzie 2011.09.01. 11:34:53

"cseh szinkronnal (!)"

Teljesen érthető, hogy a csehek másként viszonyulnak a szlovák nyelvhez, mint a szlovákok a cseh nyelvhez.

- kétszerannyian vannak
- nyugatiasabbak, városiasabbak, az újdonságok előbb jelennek meg csehül. Pl. Szlovákiában alig kapni szlovák nyelvű DVD-t, hisz fogy a cseh nyelvű is.
- több szlovák dolgozik Csehországban, mint cseh Szlovákiában. (Eü dolgozók talán kivételek? :-)

Tehát egy szlovák jobban "rávan szorulva" a cseh nyelv ismeretére, mint fordítva.

A közös állam idején a hivatalos kultúrpolitika olyan trükkel próbálta rávenni a cseheket a szlovák nyelv elsajátítására, hogy a menő könyveket csak szlovákul adtak ki, de ez már a múlté.

A szlovákok elismerik a cseh nyelv fontosságát, sőt kicsit a vezető szerepét is, bár otthon nem cserélnék le a sajátjukkal.

Maisie MacKenzie 2011.09.01. 11:36:58

@Csehszlovák Kém:

"magyar, bocsánat uhorszkói történelmet, mint egy magyarországi.."

Nem kell ebbe belemenni! Maradjunk diplomatikusan a "közös történelmünk" fordulatnál! :-)

Melchi Zadok 2011.09.02. 16:18:51

@Csehszlovák Kém: látod pont ez az :)
ad1 én nem a szinvonalra utaltam az animált giffel kapcsolatban, hanem a terjedelemre. :) mert kb bármilyen szlovák történelmi "drámát" kb ennek megfelelő terjedelemben lehet csak összefoglalni.
ad2 azért van abban valami báj, hogy ha a szlovákok történelmi filmet akarnak készíteni, kénytelenek magyar témához nyúlni. :))

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.09.02. 16:24:43

@melchi zadok: ez nem szlovak vagy magyar tortenelem, hanem egy tortenet Uhorszkobol vagy ha jobban tetszik Hungariabol

Melchi Zadok 2011.09.02. 16:35:00

@Csehszlovák Kém: álmodban picikém, egy történet magyarországról, esetleg a felvidékről.
egyébként mi ez az uhorszkó? már észrevettem, hogy ha kellemetlenül érzed magad, valahogy mindig előveszed.
megnyugtat?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.09.02. 16:39:42

@melchi zadok: untat ma a sok betonfeju, olvasd vissza a posztjaim a temaban, van nehany, egyebkent meg moderald magad, mert kiraklak.

Melchi Zadok 2011.09.02. 16:54:09

@Csehszlovák Kém: akár már most moderálhatsz, ha attól jobban érzed magad...
süti beállítások módosítása