Dübörög a választási kampány Szlovákiában. A liberális Szabadság és Szolidaritás Pártja úgy döntött, hogy meztelenül fog harcolni a képviselők parlamenti mentelmi jogának eltörléséért. A jelenlegi szlovák koalíció második legnagyobb pártjának tizenhét képviselője szabadult meg a ruhájától. A képet a Facebookon hozták nyilvánosságra. Csehországban már többször előfordult, hogy képviselők, a választási kampány hevében, megszabadultak ruháiktól.

Sokan meglepődtek Szlovákiában azon a sokkoló képen, amelyen meztelen liberális képviselők és képviselőnők  mosolyognak ránk. A honatyák az intim testrészeket egy "Vetkőzzük le a képviselők mentelmi jogát!" feliratú transzparens mögé rejtették. Tatiana Tóthova pártszóvivő szerint a képviselők fehérneműben fotózkodtak, illetve a parlamenti frakció egyik tagja is hiányzott: állítólag épp külföldön tartózkodott. 

Az elképzelések szerint nemcsak a szabályszegő képviselőket, de a bírákat is megszabadítaná a jogi védettségtől az a törvénytervezet, amelyet még tavaly májusban tárgyalt a szlovák parlament, de a végső döntést a tisztelt ház végül későbbre halasztotta. A törvény elfogadásához pedig elegendő lenne a parlamenti képviselők egyszeri, többségi szavazati aránya is. A témához tartozik, hogy Iveta Radičova kormánya korábban már próbálkozott a képviselők és a bírák büntetőjogi mentelmi jogainak fellazításával. Ugyanakkor a kormánynak nem sikerült az alkotmány módosítása - amelyhez a parlamenti képviselők három ötödének szavazata szükségeltetik - mert az ellenzéki pártok nem támogatták a kormány elképzelését.

Csehországban egy kommunista képviselő és a polgári demokraták is levetkőztek

Bezzeg a csehek! A Szlovákiában eddig ismertlen politikai promóciós gyakorlat kapcsán a  dotoho.blognak több hasonló akció is eszébe jutott Csehországból. Például 2009-ben, a horvátországi utakon az ODS óriásplakátjait lehetett látni, amelyen az ODS - a Berlusconi nyaralójában is meztelenkedő Topolánekkel az élen - négy vezető politikusát szerepeltette fürdőnadrágban, ezzel az üzenettel: "Itt engedjetek vízhez minket is". A cseh szavazópolgárok gondtalan horvátországi nyaralását színesebbé tevő óriásplakát elkészítéséről készült werkfilmet itt tekinthetik meg:

Merészebb megoldást választott a dél-csehországi Jindřichov Hradec kommunista képviselője. A 24 éves Vendula Kroupová, a választási hajrában, egyenesen a Facebook profiljára tett ki magáról aktképeket.

További meztelen képek a kommunista képviselőnőről, itt és itt

Slota újra a volán mögött!

Szlovákiában azonban nemcsak a liberálisok lepték meg a választókat. Az Index korábban már megírta, hogy a Szlovák Nemzeti Párt vezetősége tangabugyival pózol választási óriásplakátján. A szlovák nacionalisták legújabb reklámspotjában Slota a várost busszal járja körbe, amelynek végállomása a pozsonyi parlament.  Epic! 

A dotoho.blognak azonban kétségei vannak, hogy a nemzeti párt ezzel a választási klippel a megfelelő üzenetet juttatja el a szlovák szavazókhoz. Ahogy feljebb is írtuk, a SAS képviselői mentelmi jogra vonatkozó törvényjavaslata az ittasan kocsiba ülő parlamenti képviselőket is érintené. A következő amatőr felvételen szintén Jan Slota látható a volán mögött. Mellett.

Még 2011 elején történt az eset, Pozsonyban, pénteken hajnal egy óra magasságában. A Szlovák Nemzeti Párt elnöke az egyik kereszteződésben állt autója mellett a pirosban. Majd zöld jelzést kapott, aztán újra piros lett. Idézünk az elnök úrral folytatott párbeszédből:

- Indulhatunk! Zöldje van!

- Uraim! De miért kameráznak, kameráznak maguk engem?

- Egy kereszteződés közepén áll..most már pirosunk van

- Pirosban állunk..

- Igen, pirosban állunk!

- És akkor most mi van?

- Nincs semmi.

- Nincs?

- Nincs!

- Miért csinálnak ebből problémát?

- Nem én csinálok problémát.

Akkor a párt szóvivője, a felvétel nyilvánoságra kerülése után, kizárta, hogy a párt elnöke alkoholos befolyásoltság alatt állt volna és Jan Slota megúszta az eset kivizsgálását. A fenti példa is mutatja: A Szlovákiában Sulíkék példa nélkül álló, sajátságos kampányfogása felhívhatja a többi parlamenti párt figyelmét arra, hogy például ittas gyorshajtás esetén a képviselők ne tudjanak képviselői mentelmi joguk mögé bújni. Az ügyről minden valószínűség szerint a márciusi előrehozott választások előtti utolsó parlamenti ülésen szavazhatnak.

Egyébként ön melyik magyarországi frakciót nézné meg meztelenül?

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr794016407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapogatott Kukorica 2012.01.31. 11:33:26

Legyen minden huszoneves lany kommunista!

Kutchek (törölt) 2012.01.31. 12:15:36

Ott a képviselők vetkőznek itt meg a népet vetkőztetik....

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.31. 12:23:50

1945 után a csehek voltak az egyetlenek, akik tényleg szabad választáson voksoltak a kommunistákra, és juttatták be őket a hatalomba. Eddig nem értettem...

Twoshed 2012.01.31. 13:32:48

Slotáról mindenki tudja, hogy egy böszme nagy alkoholista. Ahányszor átmegyek meglátogatni a haverokat, mindig tudnak mesélni valami új bebaszós és/vagy asszonyverős Slota-sztorit. Az a titka az öregnek, hogy észak-északkeleten a hegyi-tótoknál még mindig ez a "berúgok-hazamegyek-megverem az asszonyt" a divat, meg a magyar-gyalázás (úgy, hogy egész életükben a megyehatárnál távolabb nem voltak, és magyarokat még nem láttak élőben), így biztos szavazóbázist jelentenek a vén alkesznek akkor is, ha a sima nacionalisták elfordulnak tőle.

tede 2012.01.31. 15:17:39

A kommunistára szavaznék, nem is kérdés.

2002 2012.01.31. 16:39:54

Manapság nem értem ezeknél a "celeb" nőknél, akik villantani akarnak a szakadt harisnya miért király.

England win The Ashes! 2012.03.03. 15:31:15

@Twoshed: Ha a harmadik mondattól kezdve a kommentedben kicseréljük a tótot magyarra és vice versa, az észak-északkeletet dél-délnyugatra, az öreget és a vén alkeszt MKP-ra, akkor is stimmel a szöveg.
süti beállítások módosítása