Uraljuk Észak-Amerikát! Az USA csapata után, hazaküldtük a kanadai hokisokat is fát vágni, egyben megismétlődött a csoda: tíz év után az elődöntőbe jutásért vertük újra a juharleveleseket. Akkor világbajnokok lettünk! Hangunk már nincs, ezért leírjuk: 4:3-ra Szlovákia győzött Kanada ellen és bent vagyunk a 2012-es jégkorong-világbajnokság elődöntőjében!

Megtörtént amiben csak kevesen hittünk: megismétlődött a tíz évvel ezelőtti forgatókönyv első fejezete. A göteborgi világbajnokságon álltunk utoljára a dobogó legmagasabb fokán, és az elődöntőért akkor is Kanadával játszottunk. A mai ütközet előtt minden rendes szlovák drukker a svédországi diadalra emlékezett, idézzük fel a korabeli jeleneteket:

A mai mérkőzés előtt tehát bizakodó volt a hangulat, az utóbbi meccseket rendszerint megnyertük, de a mezőnyben is jól játszottunk és még a Tatár Tomi is ütötte a gólokat. A cseh edzőnk rendesen összerakta a csapatot, és ha a cseh szpíkerek még mindig ellenünk is szurkolnak, legyen az a sport2 vagy egy rohadt netes stream, Vujtek tréner születésnapja alkalmából a gyerekek összeszedhették magukat.

A meccs nagyon jól kezdődött, a kanadaiak szokás szerint mélyen lekezeltek minket, sima 2:0 ide, aztán szokás szerint, jött a szlovák kishitűség és az észak-amerikai favágók megfordították a meccset. Őszintén szólva, lemondtunk már a gyerekekről, nem is sikerült a második harmadban szinte semmi, pedig nem a kanadaiak erősítettek be, hanem mi játszottunk hirtelen nagyon rosszul.

A vége felé már alig láttunk, de az tisztán látszott, hogy Getzlaf, a kanadai kapitány térddel beleszállt a szlovák hokisba, így megérdemelten, öt percre lezavarták a bírók. A meccs aztán szlovák emberelőnyben fejeződött be, ekkor adtuk (ütöttük) a győztes gólt is. Van még kérdés? Érdemes megnézni a baromarcú agyatlan állatot, ahogy lemészárolta játékosunk. Go Canada go, go... HOME!

Cseh edzővel és cseh bírókkal a jégen nem nehéz nyerni - osztanak minket testvéreink, de mi erre csak azt mondjuk: ha nekünk sikerült, nektek miért ne menne? Drukkolunk a cseheknek, hogy legyőzzék a svédeket és aztán egy ki-ki meccsen derüljön ki: melyik csapat jut a döntőbe, ahol valószínűleg az álmagyarok várnak majd ránk. Amennyiben a svédek nyernek, akkor sincs nagy baj, hiszen ez esetben folytatódhat a 2002-es menetelés, ahol Svédországot vertük a döntőben és az aranyért az oroszokat vertük.

A mai meccsről az összefogalót addig nézzétek meg, amíg az STV le nem védeti a jogokat, biztonyára már előre gondolkoznak a pozsonyi tévések: ha megnyerjük a világbajnokságot, jól jön még egy exkluzív DVD a nagy menetelésről, ahogy ezt a dél-afrikai foci VB-én is csinálták :)

Boldog születésnapot Vujtek mester, köszi Getzlaf!

 

 Statisztika

KANADA - SZLOVÁKIA 3:4 (1:2, 2:0, 0:2) a III. harmad után

 Gólok: 17. Kane (Getzlaf), 27. Skinner (Eberle, Sharp), 38. Burrows (Russell, Ladd) - 6. Kopecký (Radivojevič, Handzuš), 10. Šatan (Hudáček, Surový), 54. Bartovič (Tatar), 58. Handzuš (Sekera). Játékvezetők: Fraňo, Jeřábek (obaja ČR) - Schulz (Nem.), Šeľanin (Rus.), változások az összeállításban: SR 46. perctől Miklík és Hovorka nélkül, kiállítások: 3:3 két percre, azon túl: Getzlaf (Kan.) 5+DKZ, emberőny: 1:1, 11.568 néző.

Kanada: Ward - Keith, Bouwmeester, Phaneuf, Russell, Schenn, Quincey, Murray - Perry, Getzlaf, Kane - Sharp, Nugent-Hopkins, Benn - Eberle, Tavares, Skinner - Burrows, OďReilly, Ladd - Purcell

Slovensko: Laco - Sekera, Baranka, Chára, Sersen, Starosta, Vydarený - Radivojevič, Handzuš, Kopecký - Šatan, Surový, Hudáček - Miklík, Mikúš, Tatar - Hovorka, Bližňák, Bartovič

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr464522349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pitybull 2012.05.17. 16:20:18

Írj inkább szlovákul, hogy ne tudjam elolvasni, vagy vedd elő azt az alázatot amivel a hokisaitok megverték a jobb csapatot. Szóval vegyél vissza, mert ez így nem korrekt. Ha ők favágók, akkor te? Nem mondok semmit, sejtheted, hogy van a talonban... A tavalyi vb-reklámotok jut eszembe rólad, jót röhögtem... ennyi... szégyelld magad...
süti beállítások módosítása