article-2258562-16CBFF5F000005DC-467_634x400.jpg

Egészen hihetetlen, a sportgézás srácok valamit nagyon tudnak: 2012 márciusában megjósolták, a következő Puskás díjat a szlovák Miroslav Stoch nyerheti. A dotoho most már kíváncsi, magyar játékos mikor nyeri meg a Puskás-díjat?

Az Index sportrovata még tavasszal figyelt fel a szlovák játékos kivételes formájára, ahogy akkor írták, "a szlovák szélső manapság szinte minden héten rúg olyan gólt, amivel megnyerhetné akár a Puskás-díjat is."

Nosza, meg is szavaztatták az olvasókat, Miro négy legszebb gólját futtatták meg, nem árulok el nagy titkot: nagy fölénnyel, 426 szavazattal a hétfőn is diadalmaskodó, Gencerbirligi ellen lőtt Stoch gól tetszett a leginkább a Sportgéza olvasóinak. Érdemes kattintani és újranézni a gólokat, mindegyik élményszámba menő találat!

De ki ez a huszonkét éves nyitrai srác, aki megakadályozta Neymar duplázását? Korábban már mi is írtunk a szlovák Dzsudzsákról, a szintén hatalmas lövéseitől ismert magyar játékos jelenlegi klubja 2012 júliusában kinézte magának a friss Puskás díjast, felmerült: Dzsudzsák posztjára jönne a szlovák szélső Moszkvába. A jelenleg Törökországban idegenlégióskodó, szlovák válogatott karrierjéről magyarul a wikin olvashattok bővebben, a dotoho inkább néhány érdekességet említ még meg. 

2011 szeptember: részegen vezetett, a rendőrök elkapták. Az 1,17 ezrelék alkoholt mutatott ki fújás után a szonda, a luxus Ferrari sofőrje jogsi nélkül maradt és a következő meccsre kihagyták a válogatott keretből is.

2012 április: Stoch Ferrarijával egy fára csavarodott fel Törökországban. Állítólag nem Stoch vezetett, csak utas volt a kocsiban.

2012 szeptember 7: Stochot a litván-szlovák meccsen lecserélték, nem fogott kezet Griga mesterrel.

2012 szeptember 8: a szlovák csapat számára kudarcot jelentő idegenbeli válogatott meccs másnapján, több játékostársával egy diszkóban mulatozott. Ez utóbbi kihágásért mind a négy játékos - Stoch, Hamsík, ifj. Weiss, Guédé 23 ezer (!) euro büntetést kapott - fejenként!

Magyaros történetek, mint ahogy a szlovák szurkolók is hasonlóan reagáltak a játékosok fegyelmezetlenségére: az utolsó hazai pozsonyi meccs végén kifütyülték a játékosokat - csak két góllal verték az acélosnak nem nevezhető Lichteinsteint. Persze, amikor nem ment a játék Mironak, ez a tetoválásainak volt köszönhető, most egy egész ország gratulál neki és a lábai előtt hever. 

Kedvenceink mégis a Stoch Puskás-díjára érkezett cseh, a szlovák és a magyar szurkolói reakciók, hozzuk a formánk. Tessék:

Magyar szakértőink:

"pont egy SZAR SZLOVÁK!!!!!! hihetetlen"

"nemár hogy egy szlovák nyert"

"Nyomorék szlovák"

Cseh szakértőink:

"Kedvező széljárásban, meg sem akarta talán ennyire rúgni, ez egy hatalmas véletlen, semmi más, szerencse, soha többet ilyet nem fog rúgni"

"A szlovákoknak elég egy kicsi, és máris peckesen járkálnak, mást nem tudtok"

"Haha, egy magyar focistáról elnevezett díjat nyert, komolyan mondod, hogy rendes szlovák ilyen díjat akar nyerni, jó szórakozást hozzá, nacionalisták."

"Nem akarok én semmilyen felhajtást, de miért ez a Stoch nyert? Már a legjobb hármat sem értettem. Nem értem, miért nem került oda például a Jiránek? Bár nem szeretem azt a faszt, de az ő gólja sokkal szebb volt, mint Stoché."  

Szlovák szakértőink: 

 "Miro - Number one! Most éppen Európában! Le fog szerződtetni a Real!"

"Fuuuha, egy életre szóló emlék! Te vagy mi hősünk, nem az X-faktorosok és a férjkereső parasztok!"

"A srácnak peche van, mert a Fener szurkolói olyan fanatikusok, hogy egy rossz teljesítmény után még a kerekesszékesek is kiverik a szart a játékosokból"

"Na ennyi, ezek után ne mondja senki, hogy a szlovákok amatőrök, Pepe Gardiola mellett ült, a világ legjobbjaihoz beszélt"

Puskás-díj, 2012. Eredményhirdetés:

Ezt nagyon bebaszta:

Hogy ki nyeri a 2013-as Puskás díjat? Nem kell izgulni, a Sportgéza ezt is megjósolta, fent az egyik cseh kommentelő már említette Jiránek nevét, aki majdnem a félpályáról vágta be.

Én szóltam.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr795004506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2013.01.08. 19:30:30

Szép gól volt Jiráneké, de egy 2012-es góllal hogy fog pályázni 2013-ban? Vagy lő még valaha ilyet? Aligha.
süti beállítások módosítása