582293_504135066290822_1386077811_n.jpg

Végleg befutott egy újabb „nagy generáció”, amely klasszikus fénykorát a kilencvenes években élte. A magyarországi futballhuliganizmus "legszebb" éveiben olyan ma már szimbólumokká vált neveket tanulhattunk meg, mint Hypos Feri, Szőke, 2-es szektor, violacaos.

A legnagyobb szurkolótáborral rendelkező Ferencváros körül alakultak ki a legkeményebb csoportok a rendszerváltás után, amely a futballhuliganizmusban is új dimenziókat nyitott, a ma már csak romantikusnak látszó metrófogantyú dobálás mellett. Az új típusú lelátói agresszió lényegét és a 2-es szektor különlegességét, újdonságát a nemrég agyvérzésben elhunyt Hypos így magyarázta: „úgy megvertük a másikat, hogy nem ismert magára”. Vecsési Vili, a csoport egy másik tagja szerint „a vérükben lévő mérhetetlen gyűlölet miatt mások, mint a többiek”.

A kendőzetlen nyíltsággal beszélő futballhuligánokról szóló riportfilmet érdemes megnézni:

Klikk a folytatáshoz ide. Hypos mellett a csoport másik arca a Szisziként ismert Szilágyi György jobbikos képviselő volt, róla itt olvashatsz többet és ezzel a csoporttal járt meccsekre Kubatov Gábor autószerelő is.

A kétezres években aztán minden megváltozott. A rendszerváltás utáni felnövő és lassan kiöregedő futballhuligánok a lelátóról kiszorultak és a klubszíneket a biztonsági cégek sárga mellényére cserélték. Rendszeressé váltak a különböző rendfenntartó szervek közötti leszámolások és területi viták, ugyanezek a csoportok tartották rettegésben a kapu mögött szurkoló fiatal huligán generációt is.

Akik aztán 2006-ban felvételüket kérték a nagypolitikába:

Vizsgamunkájuk látványosra sikerült, a felvétel megtörtént. Közben politikus lett a lelátón szotyizó autószerelőből is.

Aki a 2000-es években rendszeresen járt az Üllői útra, jól ismerhette az újpestiből fradistává vált Szőkét és haverjait. A bűnözői életmódot is folytató, biztonsági őrökké váló kiöregedett futballhuligánok még a Hír Tv-ben politológusként is megjelenő, Boros Bánk Levente vezetésével működö, FSZSZ égisze alatt tömörülő B-középnek is sok volt.

A kapu mögött szurkolók nem találták meg a közös hangot a sokszor saját szurkolótársait is megverő, anyagilag zsaroló ex-2-es szektorosokkal. Rendszeresek voltak, általában mondvacsinált okok miatt, a két érdekcsoport közötti összetűzések. A fiatalabb hool-generáció politikailag már sokkal "tudatosabb" volt, a "régiek" ideológiailag, nem voltak annyira "fejlettek", a magozott cseresznye és az egészséges fejbőr mellett, simán elfért a house vagy a diszkózene is, sokszor csak a rendőrsapka vagy a lila sál miatt álltak fel boxolni, szartak az ideológiára.

A permanens konfliktus-sorozat aztán úgy oldódott fel, hogy a Fidesz és a Jobbik beemelte az országos politikába a futballhuligánokat. Mindenki kaphatott érdemeinek és értelmi képességeinek megfelelő munkát, villámgyors felemelkedés és karrier várta ezeket az agresszív alakokat a kettes szektorból a kormányzó Fideszig és akár a parlamenti képviseletig eljutva. Azért az nagyon kemény, hogy ma már nem is a Jobbik, hanem a Fidesz környékén bukkantak fel, bár ahol a miniszterelnök tanácsadója nyugdíjasokat üt le és rúg mellbe, nem is nagyon csodálkozhatunk.

Ma már Boros Bánk bruttó 400 ezerért ad tanácsokat a kormánynak.

Ma már Szabó „Szőke” Ferenc bruttó 400 ezerért ad védelmet a Ferencvárosnak és újabban a Fidesz-székháznak.

De nézzük, mire számíthatunk.

A főnökét megölő Szőke 2009-ben, a Fradi Sucurity tagjaként szervezte meg a Hertha BSC elleni botrányt. A táborban terjedő hírek szerint Szőke megegyezett a német csapat elleni vívott barátságos meccsen a rendet biztosító Doorman Securityvel, hogy béke lesz, cserébe pénzt kapott, hogy aztán a megállapodást felrúgja és balhét rendezett.

Mutatjuk:

Egy magyar Hertha szurkoló így élte meg a vendégszektorban a Fideszt erkölcsi támogatásáról biztosító Szőke által szervezett szurkolói akciót: „Én ott voltam a stadionban a hertha vendégszektorban, a fiammal. Nem tudtuk, hogy merre meneküljünk, a biztonsági őröknek szóltam, hogy be vagyunk zárva és a fradis huligánok jönnek, semmi nem történt, nem segítettek, nyugodtan állt a biztonsági őr tovább mondván, hogy ő nem tud semmit csinálni. Egy német hölgy már elkezdett zokogni, több német megkért dolmácsoljak a biztonságiaknak, hogy valahogy menekítsenek minket ki a vendégszektorból, nem történt semmi, se biztonsági sem rendőrt nem láttam. Hosszú percekig nem tudtuk, mi lesz mikor jönnek a huligánok, csak aggódott mindenki és nem tudtunk semerre sem mozdulni. Már most tele van minden német internetes újság oldal a történtekkel.Német újságírók a wc-be menekültek, ahol megakarták támadni őket a ferencvárosi huligánok. Egy marék német szurkoló volt ott csak, be voltunk zárva szinte mint egy ketrecbe se ki se be. És sokáig nagyon sokáig senki sem segített a felelősök közül és senki nem jött, mire még is kinyitották nekünk a rácsot és mehettünk a VIP házba, hogy biztonságba legyünk. Én ott beszéltem a német szurkolókkal, akik elmondták hogy tudják nem a magyarok ilyenek, tisztelem őket ezért. Ezek a huligánok akiket be sem kellene engedni a stadionba, én elnézést kértem a nevükben is. A meccset már nem tudtuk úgy nézni. 40 percet kellett várnunk mig kimehettünk a stadionból, rendőri kísérettel, de még így is bemutogattak nekünk a buszra. Sajnos 3 sérült van, nem pedig 1. Szomorú vagyok hogy ezt viszik el Magyarországról, ezt az élményt a Hertha-sok. Lejárattuk magunkat egy pár huligán miatt. Sajnálom, hogy a Fradi hivatalos honlapján szinte semmi nincs erről írva, és nyugodtan bocsánatot is lehetne kérni, hivatalosan a történtekért a berliniektől. Én többet nem megyek a Fradi Stadionjába az biztos.”

A NER-rendszerét Orbán Viktor futballhuligánokkal védi és kér tanácsot, támogatást. Cserébe stadionok építésével eteti, bátorítja őket.

Az omerta tökéletesen működik.

Nemrég Debrecenben és Budapesten jelentek meg futballhuligánok, ahol semmi keresnivalójuk nem volt. Verbálisan fenyegettek.

Csak néhol kerül porszem a gépezetbe, lásd: magyar-román zárt kapus meccs.

A Fidesz-székház előtt egyelőre a vizuális elrettentés eszközét alkalmazták.

Kubatov Gábor már a pártőrséget szervezi, írta az Index: "A Központi Hivatal védelmében várjuk azon Fidesz-tagok jelentkezését, akik a tegnapihoz hasonló agresszió esetén egy órán belül a helyszínen tudnak lenni". A hatalom fokozatosan, de teljesen elszakad a valóságtól.

A hatalom nem mer kimenni az utcára, csupán pártpénzen szervezett, pártpénzen megvett nímandok arcával vezetett, mesterséges tömegdemonstrációkkal tartják fent a támogatottságuk törékeny látszatát.

A hatalom fél.

Vajon lesz-e bátorsága élesben is bevetni a demokraták ellen a fideszhuligánokat?

+ Frissítve: egy tumblr-en keringő, reméljük fake hír szerint a fidelitas vidékről utaztatná fel az ultrákat vasárnap, hogy a fradi-dózsa után együtt menjenek neki az egyetemistáknak:

A biztonsági szolgálat állományát a levélíró szerint azóta összehívták, és közölték velük, hogy a vasárnapi Újpest-Fradi mérkőzésre az ultrák és a Fidelitas több ezer szurkoló utaztatását szervezi Budapestre, vidékről is. A meccs után pedig egy nagyobb akcióra készülnek az ELTE-BTK-n tartózkodó hallgatók ellen. Az akcióba a Békemenet szimpatizánsait is bevonják, majd országszerte több egyetemet is meg akarnak szállni többek közt a Fidelitas közreműködésével, hogy megakadályozzák a további akciókat, felszámolják a HaHa-sejteket és azt a látszatot keltsék, hogy az embereknek elegük van a hallgatói megmozdulásokból.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr995124721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2013.03.09. 17:09:25

"Slovensko, do toho!
Hogy lesz egy budai gyerekből pozsonyi, majd prágai lakos? Hogy szurkolhat egy magyar a szlovák válogatottnak (is)? Itt megtudjátok. Cseh/Szlovákia egy anyaországi magyar szemével."

Ennek mi köze van a szeretett országaidhoz? Ja, trollmágnes?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.03.09. 17:24:34

@nevetkőzzcsakszopnifogsz!: hello, már vártalak :)

A poszt ugyanazt a gyűlöletet mutatja be, amellyel Kotlebáék vagy a Slovan ultrái részéről érkezik.

független000000 2013.03.10. 00:59:19

Sajnos ez ma a mai magyar valóság........

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.10. 01:37:54

en anno a 2006os esemenyek elott mentem egy szombat delutan az Ulloi utra es ott voltak a fakabatok jol felszerelkezve
ezert sokkolt amikor a 2006os esemenyeket sokan ugy aposztrofaltak hogy akkor talalt ra a rendorseg a brutalitasra :)))

Debreczeninek az az elmelete amugy hogy Orban az oszodi beszedet mar korabban megkapta es ugy epitette fel a kozhangulatot hogy a megfelelo idoben csattanjon, hozzatennem megkaptak az egesz orszagot a fideszes pogimesterek

Jozeph Pelikahn 2013.03.10. 01:38:04

Ezt oldják meg nagyon jól az USA-ban: ezeket csapatostól elküldik messzi tájakra meghalni a hazájukért.

felcsutisuttyo 2013.03.10. 11:17:16

le kell ölni a csőcseléket!!!! Kár hogy 2006 ban nem élessel lőtték Őket!!!
Akkor most sokan nem a Parlamentben ülnének az adófizetők pénzén, hogy a Kossuth térre hugyoztak.

Vilmos Sándor 2013.03.10. 11:17:40

VÉDJÜK MEG A GYERMEKEINKET! MÉLTÓ VÁLASZT KELL ADNI A FIDESS CSÜRHÉNEK!
FRADI-DÓZSA - EBEN GUBA, CSÜRHE ULTRA ITT IS- OTT IS!

Vilmos Sándor 2013.03.10. 11:17:46

HA HA-gyjuk, hogy a gyermekeinket agyba-főbe vetjék ezek a fideSS-gazemberek,akkor nem érdemeljük meg a magyar nevet!
VÉDJÜK MEG A GYERMEKEINKET A FIDESSNÁCI CSÜRHÉTŐL ÉS ULTRA "SZURKOLÓ" CSŐCSELÉKTŐL!
Nem véletlen, hogy teltházas meccset várnak a két legbunkóbbik "szurkolókkal" rendelkező futball csürhe szervezői! Kilóg a lóláb, a szotyizó baromkubatov és disznókonda fideletaSS el akarja ijeszteni a gyermekeinket attól, hogy ki merjék nyilvánítani a véleményüket a feudálkapitalista, rothadt, mocsok gazemberekből álló fideSSnáci rezsimről!
Orbán takarodj, vidd magaddal a futballcsürhédet is!

bgp 2013.03.10. 11:17:51

@Jozeph Pelikahn: És öregbítik az USA jó hírét amikor civilekre lőnek.

hot-spot (törölt) 2013.03.10. 11:17:56

Az egész fideszben egyetlen egy szimpatikus arc nincs.
Mind ilyen bűnöző pofa.

nu pagagyí 2013.03.10. 11:18:22

A cikk alátámasztja, amit gondolok. 2006-ban a Fidesz szervezte az MTV felgyújtását és a székházat biztosító rendőriskolások megverését. Az is világosnak tűnik, hogy a rendőrség és az ügyészség már akkor is asszisztált a Fidesz disznóságaihoz. Nem véletlen, hogy nem jutott el a főszervező Kubatovig a nyomozás. A Fidesz nem most kezdte rombolni a demokráciát, első kormánya alatt pakolta tele az államot alvó ügynökeivel. A rendőrségi vezetők nagy része 2006-ban is Pintér lekötelezettje volt, Gergényit a barátját és üzlettársát is beleértve. Az ügyészségen Polt emberei diktáltak. Gergényi még alárendeltjeit is feláldozta a Fidesz parancsára, ami bénaságnak tűnt az szándékos szabotázs volt. A Fidesz gyakorlatilag puccskísérletet hajtott végre, bár nem vitték végig, pedig megtehették volna. Úgy gondolták ennyi is elég lesz, hogy a rendszer magától összeomoljon. Jól számítottak, kicsit lassabban, de hatott a méreg.

Mateahos 2013.03.10. 11:18:25

A malis vituperari laus est

Lacdelo 2013.03.10. 11:18:28

Ezt a mocskos Fideszt el kell zavarni 2014-ben! A haza nem lehet ellenzékben!

hatja 2013.03.10. 11:18:37

hihetetlen, hogy a fagyistákat mennyire megvették kilóra kubatov gabival meg az új stadionnal... sokat elmond, hogy pont az ország legnagyobb bázisú klubjánál, az örök lázadó tábornál tudták minden különösebb visszhang nélkül bevezetni a szurkolói kártyát.

Mária 2013.03.10. 11:18:48

Jó poszt.

Kívülről mindig tisztábban látszik a helyzet, mint ahogy azok látják, akik benne vannak.

Több külföldön élő tehetséges magyar polblogger kellene a bloghura.

collateral collector (törölt) 2013.03.10. 11:18:56

viktor futballhuligánokat küld az egyetemisták ellen, közpénzen. Szép. Egyúttal leállítja az oktatás finanszírozását, és a pénzt inkább stadionokra költi.. Itt körvonalazódik valami koncepció.

Ad Dio 2013.03.10. 11:19:07

Csak nekem visszatetsző ez a hihetetlen gyűlölethullám ami eluralta a blogokat az elmúlt időben? Már az olvashatatlanság szintjére süllyed lassan az összes.

A pszichológia szerint: a frusztráltságból lesz az agresszió. Mondjuk frusztráltságra van ok a "demokratikus" ellenzék teljesítménye láttán. De ez a gyűlöletcunami - szerintem - nem vezet sehová.

Ezt most ide írtam be, de kb a ma feljött összes blogbejegyzésre igaz :-(

huszonharom23 2013.03.10. 11:19:17

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: ez nem igy volt, mert az oszodi beszedet a zorban irta es urgeborbe kotve rejtegette. aztan egy maszkmester gyurcsannya alakitotta es o maga adta elo...

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.10. 11:19:29

"A Központi Hivatal védelmében várjuk ... akik a tegnapihoz hasonló agresszió esetén egy órán belül a helyszínen tudnak lenni".

Nos, remélem nem kell olyan sokáig várniuk, Magyarország rendőrsége sokkal hamarabb a helyszínen tud lenni. Az a feladata.

Netuddki. 2013.03.10. 11:20:23

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Mert mi volt az öszödi beszéd? A gyurcsány azt mondta, hogy a politikusok hazudnak. Az orbán meg beetette a népet, hogy csak a nem fideszes politikusok hazudnak. De ki az a hülye aki ezt elhiszi neki?

dean23 2013.03.10. 12:04:11

A huligánok a fidesz csicskásai lettek!

EGYIKRESEM 2013.03.10. 12:04:24

@pocakos focista:

Gyere be a Gyurcsányos nickeddel is, hogy többnek látszódjatok, gerinctelen bérencek.

A poszthoz:
Ott basszák el, hogy ha a gyerekek bántják, akkor kő kövön nem marad belőlük, de még a maradék stadionok helyét is sóval fogjuk behinteni.

big88 2013.03.10. 15:00:41

Érdekes cikk az tuti!

És minden feketén-fahéren így igaz?
Vagy vajon egy új Michael Moore születik?
és az ország 2 részre szakadt? fidesz és DEMOKRATÁK?hahahaha

de ezt félretéve,kedves magyarok!
én soha nem szoktam commentelni vagy ilyen vitákba részt venni de most nem bírtam megállni ,mert
ezek a hozzászólások iszonyat szánalmasak és a szellemi kapacitás allját súrolják!!!!!
hogy létezhet ekkora és ennyi csőlátás!
mert ha már vki lázad vmi ellen,nem ártana ha telljesen tisztába lenne vele,
hogy pontosan miről is van szó!!!
ne csak random butaságokkal uszítsák a népet!

az tény hogy a fidesz se mindig dönt jól és vannak erősen vitatható dolgaik!
ők se messze tökéletesek és mindenhol vannak gyengébb láncszemek,de ha nem ők,akkor ki?!?
MSZP??LMP?Jobbik?

és még egy dolog!Miniszterelnökök....
Orbán Viktort lehet szeretni és utálni ezt is aláírom!de könyörgöm,rendszerváltás óta ő az egyetlen miniszterelnök akit lehet hogy stílusa miatt nem kedvelnek külföldön de legalább komolyan veszik és nem röhögnek rajta!
A Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai trió a nevetség tárgya volt,akik nem tudtak egy normális/értelmes mondatot összerakni!(na jó e Bajnai már jobb volt 1 fokkal)és még az angoljukat nem is említettem ami miatt szó szerint nevettek rajtuk és égették ez álltal az egész országot!

senkit se akarok megsérteni de szerintem kicsit jobban el kéne gondolkodni és több oldalról megvizsgálni egy dolgot mielött az ember meggondolatlanul elkezdi szóri a dühét a nagyvilágba és habzó szájjal komolytalan dolgokra ráharapni...

e-Vita · http://e-vita.blog.hu 2013.03.11. 10:07:29

"A hatalom nem mer kimenni az utcára," a hatalom valódi birtokosai sose mentek ki az utcára, és nem azért, mert félnek, hanem mert nem piszkolják össze a kezüket. Ahogy a maffiákban is megvan a megfelelő hierarchia, minden hatalmi struktúrában is vannak a gyalogosok, mezítlábasok, melósok, katonák, akik a piszkos munkát végzik. És vannak a fehérgalléros urak (néha hölgyek), akik hatalmukat, kezük tisztaságát e melósoknak köszönhetik. Cserébe némi gyöngyöt szórnak a disznók elé.
"Vajon lesz-e bátorsága élesben is bevetni a demokraták ellen a fideszhuligánokat?" - de hiszen 2006-ban már élesben is bevetette őket! Csak akkor még árnyékhatalom volt, a ballibesek jótékony takarásában.

fehérfarkas 2013.03.11. 10:07:39

@nu pagagyí: "A Fidesz gyakorlatilag puccskísérletet hajtott végre, bár nem vitték végig, pedig megtehették volna. Úgy gondolták ennyi is elég lesz, hogy a rendszer magától összeomoljon. Jól számítottak, kicsit lassabban, de hatott a méreg."

Ez igaz, de sajnos a szocik és a szadesz bénasága a Fidesz sikerében nagyban közrejátszott. A tervezett egszségügyi reform miatt a szocik és a szadesz szinte egy kanál vízben is megfojtották volna egymást, mivel annyira máshogy képzelték el az egészségügy átalakítását (a vizitdíjas népszavazás után meg is történt a kormány szétszakadása, majd 1 év múlva Gyurcsány is lemondott a miniszterelnöki és a pártelnöki posztjáról is). Ha nem egymással lettek volna elfoglalva, akkor tudtak volna érdemben reagálni a fideszes dolgokra, és a Fidesz terve nem jött volna be.
Éppen ezért a szocik 2010-ben meg is érdemelték a bukták, a szadesz pedig azt, hogy eltünt a sűllyesztőben...
...viszont mi mezei magyar emberek a Fidesz uralmát egyáltalán nem érdemeltük meg. Az MSZP és SZDSZ legnagyobb bűne, hogy leterítették a piros szőnyeget a Fidesz 2/3-os győzelméhez (ugyanis, ha okosabban politizáltak és kormányoztak volna, akkor is lehet, hogy megbuknak, de az biztos, hogy a Fidesz nem tudott volna 2/3-ot szerezni, és erősen meg lenne kötve a keze és kompromisszumokra lenne kényszerítve).
süti beállítások módosítása