worlds453821-r881-st.ir3-_t600.jpg

Nem ismétlődött meg a tavalyi évi szenvedés, ezúttal laza csuklómozdulattal adtunk csattanós választ a franciáknak Pozsony ellopásáért!

Pedig a meccs előtt aggódtunk a hosszú utazástól, és a múlt évi kellemetlen emlék is meglehetősen élénken a retinánkba égett: akkor a franciák húzgálták meg a hegyi franciák bajszát, bebizonyították, hogy nemcsak nézelődni jöttek Helsinkibe, megnehezítették továbbjutásunk a csoportból. Aki esetleg lemaradt volna a tavalyi majdnem francia bravúrról, tessék:

Ráadásul kapitányunk, Miroslav Šatan sem tudta még a turné előtt egy hónappal megmondani, képes lesz-e kikorcsolyázni a jégre. Egy több mint féléves kihagyás más játékos teljesítményén alaposan meglátszana, de a szlovák ikon franciák elleni játékát látva egy szavunk nem lehet! Miro frissen és agresszíven korcsolyázott, rögtön az első harmadban egy százszázalékos helyzetet is elpuskázott, végül a harmadik harmadban már nem hibázott és ötödik nagy helyzetét belőtte. Ráadásul Šatan egy rekordot is beállított: 162. alkalommal csúszott ki a jégre válogatott mezben, ezt a szlovák rekordot eddig egyedül Martin Štrbák tartotta, Šatan újabb szereplése esetén, valószínű csak a szombati, finn meccsig.

Rácáfoltunk a pesszimistákra is, akik szerint a mai szlovák válogatott lassú, nehézkes és már fogatlan nagypapákból áll - Štumpel, Šatan - így elhesegethetjük a gondolatot, miszerint a szlovák hoki felemelkedése csak a magyar hokibajnoksággal történő összevonás útján indulna, meg, állítólag, a magyarok nem is érdeklődnek. Komolyra fordítva, magyar jégkorong szurkolóknak üzenem: ez a francia csapat nagyjából az olasz hoki válogatott játékerejét képviseli, idén is megúsztátok a nagy verést! Élvezzük ki öt percig a sikert, szombaton jönnek a finnugrorok, nagy derbi lesz! Aki nem látta volna a finn-svéd jégkorong Vb nyitómeccsét, íme a hat szlovák gól története:

A legfrissebb hírek szerint a finn rendezők alaposan belehúztak, az idei Vb sem kezdődik botránymentesen: a meccs végén csak a szlovák himnusz felét játszották el, ráadásul nemzeti zászlónk sem volt az igazi. Később a finn rendezők elnézést kértek a szlovák küldöttségtől. A mérkőzés utáni nagyon fontos kiértékelő beszélgetésünket borovicskák kirendelésével rekesztettük be, amelyet leöntöttünk az úgynevezett utolsó sörrel. Lelkünkben nyugalommal indultunk haza családunkhoz, hogy aztán hirtelen váratlansággal nagyjából egy óra múlva újra találkozzunk ugyanannál az asztalnál, ahol korábban megállapítottuk: a sör, a borovicska és a sport - különösen a hoki! - összehozza a különböző beállítottságú embereket, akik se a rövidített himnuszt, sem a hibás zászlót nem vették észre, annál inkább a majdnem meglepetést okozó német csapatot és a svájci bravúrt!

Mérkőzés közben értesültük: megfújták Bajnai Gordon Skodáját Pozsonyban! Alig várjuk, hogy Fico és Kalinak rendkívüli sajtótájékoztatót hívjon össze, amelyen bejelentik, hogy Bajnai Gordon csak kitalálta az egész kocsilopást, az eset nem történt meg és a hír belengetése Szlovákia rossz hírét költi, maga az eset pedig frontális támadás Szlovákia területi integrációja ellen, egyúttal bejelentik, hogy Gordon hosszadalmas büntetőeljárás elé nézhet valamint számolhat egy esetleges pszihiátriai vizsgálattal is! A kiszivárgott hírek szerint Gordon ugyanis magyarul szólt az eset előtt telefonjába. A páros sajtótájékoztató mellett már várjuk a Magyar Közösség Pártja és a Fidesz közös nyilatkozatát is, amely során kijelentik: Szlovákiában magyarul beszélő emberek kocsiját fújják meg! 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr235280549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mohamed 2013.05.04. 15:17:34

Papírforma, ha nem így lenne az volna a furcsa.

akist 2013.05.04. 20:34:02

Kár az utolsó bekezdésért, mindenféle értelemben.

sztenke 2013.05.05. 00:00:42

Ejnye, egyetlen sportban vagytok jók, és ott is egyből kikaptok, mikor szembetaláljátok magatokat az első komolyabb csapattal. Talán várni lehetett volna a magyar válogatott savazásával, mert pár év és ebben az egy sportágban sem lesztek jobbak. Szomorú:(

akist 2013.05.05. 00:09:40

@Csehszlovák Kém: Reméltem, hogy érted is, amit írsz. Tévedtem.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.05.05. 00:13:28

@akist: a remény az hal meg utoljára, de még mindig várom, mi a gondod, kistáska?

@sztenke: ma szarok voltunk. arra viszont még sokat várnod kell, hogy a magyar válogatott egyszer ilyen szar lesz az ácskóban a finnekkel, tényleg olyan vidámság erre várni?

ottomoll 2013.05.05. 01:00:48

A csehszlovákoknál csak a franciákat utálom jobban, úgyhogy örülök az eredménynek..

sztenke 2013.05.05. 09:49:29

@Csehszlovák Kém: Engem pl boldoggá tesz, ha látom fejlődni a magyar csapatot. Ha azt gondolnám, reménytelen a helyzet, nem várnék rá:)

Papageno68 2013.05.05. 16:56:13

Mondjuk a "kistáskázás" indokolatlanul erős. Nyilván Bajnai autója még lazán sem kapcsolódik a vb-hez. Szánhatnál a közép-európai cicaharcnak egy külön miniposztot.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.05.10. 23:06:50

@Papageno68: Nyilván ha elolvasod az utolsó bekezdés elejét kiderül, hogyan kapcsolódik a poszthoz, amelynek kerete egy nyilvános étteremben, társasággal megtekintett jégkorong-mérkőzés. De hogy kétséget ne hagyjak benned, idézem magam: "Mérkőzés közben értesültük..." Hát így.

A kistáska így meglehetősen indokolt, de már így is visszafogott, tompított kifejezés. Sokat gondolkoztam a szarzsákon.
süti beállítások módosítása