1010523_10151721119796944_874646256_n.jpg

Megtámadták a CSZKA Sofia szurkolói szombaton a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BLSZ) épületét. A drukkerek kövekkel és petárdával dobálták meg az épületet, a támadás után sok ablak betört. A támadás során megsérült a Bolgát Tájékoztatási Iroda munkatársa is, aki a helyszínen készített fényképeket.

A CSZKA ultrái első körben a Bolgár Hadsereg Stadionjánál találkoztak, majd a mintegy 1000 szurkoló innen sétált át a BLSZ épületéhez. A helyi rendőrségnek egyszerűen nem voltak információi az akcióról, ezért semmilyen ellenintézkedést nem foganatosítottak a támadás idején. A BLSZ falára a szurkolók a "Maffia" feliratot fújták fel, a később kiérkező rendőrség megakadályozta a további támadásokat. Ezután a futballhuligánok és a rendőrök közötti utcai harcok a Sas Híd környékén folytatódtak.

bulgacab.jpg

A CSZKA szurkolói egyébként azért roppant mérgesek, mert a múlt héten a 31 alkalommal bolgár bajnok klub csődöt jelentett be. A csapat új trénere és egyben tulajdonosa a legendás bolgár világklasszis Hriszto Sztojcskov szeretné megmenteni az egyesületet, egyelőre nem sok sikerrel. Jelenleg az egyetlen lehetséges megoldás az lenne, ha a becsődölt klub egy másik klubbal egyesülne, jelentkező már van. Amennyiben mégsem jön létre a fúzió, a CSZKA kiesik az első osztályból és csak az amatőr ligában folytatja.

bulgsvaz.jpg

A becsődölt klub idén a harmadik helyen végzett a bolgár bajnokságban, de ebben a szezonban már nem indulhatnak el az Európa Ligában sem, a CSZKA helyett Bulgáriát a Botev Plovdiv képviseli. Az UEFA korábban a 2008/9-es szezonban nem engedte a klubot adósságai miatt a Bajnokok Ligájában elindulni, amellyel a nemzetközi futballszervezet gyakorlatilag megvonta az utolsó komolyabb esélytől is a legendás klubot, hogy komolyabb pénzekért futballozzon.

Videoriport:

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr165384514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.01. 09:43:38

Hozzá kell tenni. Az egész egy politikai tüntetés részeként indult, ezt használták ki a focihuligánok is.
süti beállítások módosítása