exzotikus2.jpg

1 gól és 2 passz - egyelőre ez a mérlege Vas Jánosnak a Slavia Prahaban, amely meglehetősen gyengén teljesít az idei Extraligában. (EGZOTIKUS ERŐSÍTÉS. Vas János, a Slavia támadója az első magyar hokis a cseh Extraligában).

A Slavia nem kezdte jól a szezont, 9. hely, 14 megszerzett pont 4+1győzelem, 7 vereség. Pénteken hazai pályán az O2 Arénában a tabella alján tanyázó Zlin csapata lepte meg a piros-fehéreket (1:2). A szurkolók türelmetlenkednek, a kritikából kijutott már Vas Jankónak is.

kritika.jpg

Egy hozzászóló szerint a magyar elég lehetőséget kap a Mestertől, ennek ellenére csak egy gólt ütött, a passzokról nem is beszélve. Slaviás ismerőseim szerint ugyanakkor Jankó nem lóg ki a csapatból. Minden adat, amit Vas Jánosról tudni kell.

Még október hatodikán történt, 8:19-et mutatott az óra a táblán, amikor Jankó a cseh hokibajnokság első magyar góllövője lett. A Slavia hivatalos oldala a mérkőzés után készített vele egy interjút, amit a dotohon most magyarul is elolvashattok.

A Mladá Boleslav ellen úgy nézett ki kívülről, hogy egy nagyon sima meccset játszottatok. Belülröl is ilyen sima volt?

Egyáltalán nem. Rengeteget ütköztek, de tökéletesen védekeztünk. Távol tartottuk a pakkot kapunktól, és ami esetleg átjutott rajtunk, azt fogta Dominik, aki megint egy remek mérkőzést hozott le. Másrészt elöl kihasználtuk a lehetőségeinket, ez volt a fő különbség a két csapat között.

Ön az első magyar, akinek sikerült a cseh Extraligában gólt szerezni, milyen érzés ez?

Természetesen örülök, de még boldogabb vagyok, hogy a csapatnak is sikerült nyerni. Radásul az a passz, amit Bedynkától kaptam, egyszerűen parádés volt.

Már az edzésen is gyakorolták?

A sors iróniája, hogy az emberelőnyös helyzeteket nem gyakoroltuk olyan sokat az edzéseken, de Bedýnka egyszerűen egy remek hokis és a passz tökéletes volt.

Gratuláltak már önnek Magyarországról is?

Elsősorban a rajongók és a családtagok írtak, mindannyian örültek a gólnak. Egyébként a feleségem is itt van velem Prágában, ő személyesen gratulált.

Egyelőre nincs gyereke, tervezik, hogy bővítik a családot?

Igen, hamarosan jöhetnek a gyerekek is. Egyelőre csak mi vagyunk és a kutyánk. Hárman élünk már nyolc éve.

Már egy rövid ideje Csehországban él, hogyan boldogul?

Egyelőre minden nagyon szép. Találtunk egy szép lakást nem messze Prágától, másrészt a metró is közel van, tehát pillanatok alatt bent lehetünk a központban. A belváros csodálatos, pont olyan, amiket meséltek róla. Amúgy nagyon hasonlít Budapestre, azzal a különbséggel, hogy Prágában minden közelebb van, nekem kell annyit vezetni. Tetszenek a Moldva hídjai, főleg a Károly-híd. Átmegyünk rajta, megiszunk egy remek sört, harapunk valamit, szóval nem panaszkodom (nevet).

És hogy boldogul a cseh nyelvvel?

Lassan elkezdem tanulni. Természetesen a legtöbb káromkodást már ismerem, de hamarosan szeretnék elkezdeni járni feleségemmel cseh órákra is, így remélhetőleg minél hamarabb megtanulok udvariasabb kifejezéseket is (nevet).

Az interjút megosztották a Salvia Facebook oldalán is, ahol Jankó egy rajongója máris jelentkezett, hogy fejlesztené a magyar játékos nyelvtudását:

jana.jpg

"Tudnék olyan partit, aki megtanítaná őt csehre, ugye"

Jankó egyébként már a második interjúját adta a klub sajtósának, az első még rögtön leigazolása után készült, amiből kiderül, hogy már augusztusban is megígérte: hamarosan megtanul csehül!

Vas leigazolása egyébként a maga nemében hír volt Csehországban. A 30 éves magyar támadó csehországi vendégjátéka errefelé mindenképpen egzotikusnak mondható. Például a legolvasottab cseh napilap internetes rovata, Vas leigazolása kapcsán, külön cikkben foglalkozott a demokratikus rendszerváltás utáni Csehországban játszott furcsa szerzetekkel. A magyar játékos meglehetősen színes társaságba került, szlovén, lett, norvég, német, francia és egy ausztrál idegenlégiós játszott korábban cseh pályákon, a többségük sok nyomott nem hagyott a cseh hokiban, reméljük Vas esetében ez másképp lesz.

exzotikus.jpg

Idnes.cz: A Slavia hokicsapatában egy magyar fog játszani. Kik az ő egzotikus elődei?

2014 augusztus 18.

komment

Címkék: #jégkorong #csehország #prága #vas jános #extraliga #slavia praha

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr236794305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miciur 2014.10.19. 19:00:32

MILF? Az egy szörny:))
süti beállítások módosítása