img-r134-r836-st.ir3-_t600.jpg

Kilencből nyolc meccset nyert a szlovák válogatott idén.

Ételmérgezést szenvedett a finn csapat majd fele Budapesten, olvashattuk a híreket, és nem örültünk, hogy egy meggyengült csapattal kell kiállni, azon kívül persze, hogy megtudhattuk, miért nyertek a pfefferonik végül a jobban játszó skandinávok ellen. Kedélyes hangulatban készülődtünk a meccsre, no, meg kíváncsiak voltunk arra is, hány percet kell izgulnunk.

Hetet.

Már a negyvenedik másodpercben csődöt mondott a finn védelem jobb oldala. Hamšík Marek zavarta meg finnugorokat és lopott el egy labdát, a passzt egy nagyszerű lövéssel Filip Hološko értékesítette. Vezetünk.

holosko.gif_841x454

Nem kellett sokat várni a második találatra sem. A hetedik percben Hrošovský találta meg egy forintos labdával a játéktér jobb oldalán Šestákot, aki pontosan centerezett és az előbb gólpasszt adó szlovák világklasszisnak már csak be kellett fejelni a hálóba a labdát. Hamšík, kettő null ide.

hamsik.gif_773x453

Nagyjából eddig tartott a mérkőzés, sokan még a tökiért meg a szotyiért álltak sorba, de már két góllal vezetett a csapatunk. Aztán volt még egy öngól is. Közben a lelátón élénk vita alakult ki, de már nem a meccsről beszélgettünk, hanem a válogatott meccsekre kijelölt magas jegyárakról – 12 és 24 euró – no meg arról, hogy a szövetség miért nem tiltakozott az elcsalt u21-es olaszok elleni meccs miatt határozottabban a nemzetközi szervezeteknél. Persze az, hogy lehetne ezt másképp is csinálni látványosan látszik például a lengyel-svájci barátságos meccsen: a Wroclaw Arena fullon van, a belépőjegy ára: 70 zloty (16 euro).

Nem mondom, kifizetjük ezeket a jegyárakat egy hivatalos selejtező mérkőzésre, de azért egy barátságos meccsre Szlovákiában sokkalom. Esetleg a szövetség gondolhatott volna azokra is, akik Macedóniában szurkoltak a csapatnak és mondjuk egy jelképes 2 eurós jegyárat szabnak meg, így talán a lelátón is többen lettünk volna. A srácok megérdemeltek volna több nézőt, hétköznap 17 órás kezdés, egy nem túl attraktív ellenféllel szemben, rossz időben, ennyire futotta: 1500 néző. Ja, az újságok 3998-at írnak.

Ilyen látogatottság mellett teljesen felesleges felépíteni egy Nemzeti Stadiont. Hacsak azért nem, hogy az ötször nagyobbra megtervezett stadionból minden érdekelt fél ki tudja venni a jól megérdemelt zsíros falatokat. Persze, ez most mindegy is, az Agyontetováltak megint jól játszottak, Kozák jó választás volt. Kíváncsiak voltunk nagyon az újoncokra is, elsősorban Dudára, aki nagy gólokat lő Lengyelországban. Harminc percet kapott és láthatóan önbizalomhiánnyal küszködött, nem mentek a passzok sem.

Sok értelmét nem láttuk a meccsnek, valljuk be, de a következő éveket meghatározó idei koeficient szorzó remek lesz. Még az is előfordulhat, hogy az első húszban találjuk magunkat, és végre kiesik a nagyon gyenge 2011-es év is. Csak azt lehet sajnálni, hogy a románok is nyertek. (A kép klikkolással nagyítható).

coef.jpg

Beszél szlovákul és szlovák útlevele van, ő Hradecký, a finn kapus. Pozsonyban született, de amikor egy éves volt, édesapja, mint profi kézilabda játékos elfogadott egy finnországi ajánlatot. Így történet, hogy a fiatalabbik Hradecký is már Finnországért küzd a sportpályákon.

Ami az első szlovák gólt illeti, érdemes megjegyezni, hogy a hosszabb kihagyás után bizalmat kapó Filip Hološko majdnem megdöntötte Németh Szilárd rekordját. A szlovákiai magyar játékos tartja ugyanis a leggyorsabb szlovák válogatott gól rekordját. Némethnek 17 másodperc kellett Azerbajdzsán ellen a gólszerzésre, Hološko gólja a második leggyorsabb szlovák gól a válogatottban.

Szlovákia - Finnország 2:1 (2:1)

Gólok: 1. Hološko, 7. Hamšík - 45.+1 Hubočan öngól).
Játékvezetők: Hameter - Braunschmidt, Riedel (osztrák)
Sárgalap: Kiss
Nőzőszám: 3998

Szlovákia: Mucha - Hubočan, Škrtel, Ďurica, Švento - Pečovský, Hrošovský (59. Kiss) - Šesták (80. Stoch), Hamšík (59. Duda), Mak (25. Weiss) - Hološko (59. Ďuriš)

Finnország: Hradecký - Arkivuo (86. Lampi), Halsti, N. Moisander, Uronen - Kauko (73. Mattila), Sparv, Hetemaj (73. Hämäläinen) - Riski, Pohjanpalo (46. Pukki), Jeremenko

8 komment

Címkék: #foci #szlovákia

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr406915377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trackers 2014.11.19. 21:58:59

Én úgy tudom meccs után kb 1.5 nappal jelentkeztek az ételmérgezés jelei.

Persze ha neked könnyebb erre fogni a magyarok bravúros győzelmét, akkor tedd azt.

Mi itt szeretjük a mostani csapatot, tudjuk hogy sokkal többre jelenleg még nem képesek, és istenítjük Dárdait.

Már ha érdekel.

Gyula bacsi 2014.11.20. 08:18:00

Te! Figyu már!
Biztos sokan kérdezték már, de én nem fogom végigolvasni a blogod összes hozzászólását. De azért én kíváncsi vagyok.
Szóval nekem úgy tűnik, hogy te egy szlovák vagy. Akkor miért blogolsz magyarul? Pláne ha - szemmel láthatólag - nem kedveled a magyarokat. Azoknak a nyelvén blogolsz akiket lenézel, miért? Miért nem blogolsz szlovákul? Szerintem mindenkinek jobb lenne.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.20. 10:42:19

A finnek nem skandinávok, okoska.

borz30 (törölt) 2014.11.20. 13:09:44

@Gyula bacsi: abból nem tudna megélni. Az a vicc, hogy csehszlovákunk magyarországi magyar. Talán még a pfefferonit is szereti. Magyarként sikerült megtennie ezt a hosszú utat Budáról eddig a blog tartalomig.

A blog jobb felső sarkából pont nem derül ki semmi érdemleges.

Gyula bacsi 2014.11.20. 15:13:18

Nem nem. Én most tényleg a blog gazdájának az álláspontjára vagyok kiváncsi: szemmel láthatólag utál és lenéz egy népet (jelesül a magyarokat) mégis a blogját magyarul írja. Miért? Miért nem szlovákul írja? Mindenkinek jobb lenne: ő is mivel végre a szeretett anyanyelvén írhatna, és mi is mivel még csak el se tudnánk olvasni a szarságait.

borsodi gyerek 2014.11.21. 13:04:30

@Gyula bacsi: Azért ír magyarul, mert szlovákul író blogger van 1000, aki utál minket és ezért a kutya se olvasná.

Én spec szeretem olvasni a csipkelődő (sokszor kicsit utálkozó) írásait, szórakoztat.

Azt is éreztem már persze, hogy prágai látogatásaim egyikén szívesen elbeszélgetnék vele...

fakirbakir 2014.11.21. 14:12:40

@borsodi gyerek @Gyula bacsi:

Szinte biztos hogy szlovak gyokerekkel rendelkezik a szerzo (talan pilisi szlovakok?). Az osszes iromanyan erezheto, hogy Csehszlovak kem sulyos komplexusokkal kuzd.

Sajnalatos, hogy szinte az osszes cikke szelsoseges, rasszista.

Ezek a cikkek szlovak nyelven konnyeden elmennenek mondjuk egy SNS-hez (Szlovak Nemzeti Part) kozeli blogban.

Azert ir magyarul, mert ebbol el es ezzel a "stilussal" legalabb van olvasottsaga. A parameter.sk-n szivesen latott vendeg.
süti beállítások módosítása