Fenomenális csoport, fantázia – lelkendeznek a csehek a Bajnokok Ligája csütörtöki sorsolása után. Valóban: A Viktoria Plzeň csapata ősszel a BL-ben olyan csapatokkal fog csoportmeccset játszani, mint az olasz AC Milan és a spanyol FC Barcelona. Csehország nincs messze, várjuk a magyar futballimádókat is, hiszen ez minden drukker álma: a világ legjobb söre és klubja egy helyen! Természetesen nem feledkezzünk meg “fiainkról” sem: ha minden optimálisan alakul, akár hét szlovák játékos is pályára léphet a legmagasabban jegyzett kupaküzdelmek mérkőzésein. “Lapzártakor” érkezett a fantasztikus szlovák focisiker: Rómában játszott döntetlent a Slovan Bratislava és továbbjutott a Európa Liga főtáblájára! Sorsolás pénteken.

+ Frissítve aktuális információkkal a  Viktoria Plzeň-FC Barcelona november elsejei mérközésről a poszt alján!+JEGYÁRAK!

Talán az egész Bajnokok Ligája mezőny két legattraktívabb csapata érkezik Csehországba. Az FC Barcelona és az AC Milan csapatát a Viktoria Plzeň hozza el Közép-Európába, miután szerdán, hazai pályán, bocsánat, a prágai Slavia Eden-stadionjában, a kinti bravúros 3:1-es győzelmük után, 2:1-re újra legyőzték a dán Koppenhága csapatát. A győzelem után hatalmas euforiával ünnepeltek a cseh focirajongók, mert bár ahogy korábbi posztunkban megírtuk, utánpótlás szinten egyedüli nemzetként a csehek juttattak ki minden korosztályban az Európa-bajnoki legjobb nyolc csapat fináléjába csapatot, a felnőtt válogatottnak lassan évek óta nem jön már ki a lépés.

Nem úgy a klubcsapatoknál: a Viktorka meggyőző játékkal, minden meccsét megnyerve - FC Pyunik Jerevan oda-vissza, 5:1, 4:0 és Rosenborg oda-vissza, 3:2, 1:0 és FC Koppenhága 3:1, 2:1 - jutott tovább a  három selejtezőkörön, nyugodtan várhatták a csütörtöki sorsolást. A csehek nagy klubokat és egy verhető klubot szerettek volna, minden bejött. A két mega-alakulat mellett a BATE Borisov csapatát juttatta a sors a Viktorka ellenfeléül a H-csoportban. A cseh csapat viszonylag későn fogadja hazai pályán a két, akár végső győzelmre is esélyes sztárcsapatot: november 1-én a Barcelona, december 6-án a Milan érkezik – hová is? A bevezetőnkben már említettük: a dán csapat elleni visszavágót a pilzeni alakulat Prágában játszotta a Slavia Praha stadionjában, mert stadionjukat átépítik.

A magyar futballszurkolóknak tehát fontos hír lehet: még nem dőlt el véglegesen, hogy a Pilzen csapata saját pályán avagy Prágába fog játszani. A Pilzen stadionja mindenesetre legalább 3500 magyar szurkoló számára már nem ismeretlen hely. Itt játszotta a Koman Vladimir, Németh Krisztián, Gulácsi Péter nevével fémjelzett U19-es korosztály az európa bajnoki elődöntőt az olaszokkal. A magyar szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, igaz, a csapat 1:0-ra kikapott. Egy évvel később azonban az egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmes lett a magyar válogatott. Gulácsi, többek között, pont a cseh korosztályos válogatottat ejtette ki védéseivel. A Pilzeni stadion július végén így nézett ki:

Szlovák szemszögből is van miért örülni a pilzeni klub BL-be jutása kapcsán. A közép-csehországi csapat keretében nem kevesebb, mint négy szlovák játékos - Marek Bakoš, Michal Ďuriš, Marián Čišovský, Miloš Brezinský - szerepel. A szlovák válogatott középpályása, Marek Hamšík, talán a legkiegyenlítettebb csoportba került - Bayern München, FC Villarreal, Manchester City – bár a tradícionálisan pesszimista szlovák szurkolók az olasz csapatot a csoport utolsó helyére várják. A G csoportban a Sahtar és a Porto ellen bizonyíthat Tomáš Hubočan a Zenit színeiben és a D csoporban pedig Jakub Sylvestr a Dinamo Zagreb mezében a Real Madrid és a Lyon ellen futhat ki a pályára.

Cseh szemszögből a Plzeň csapatán kívül roppant izgalmasnak ígérkezik az E csoport, ahol három cseh válogatott játékos is farkaszemet nézhet egymással. Petr Čech a Chelsea, Daniel Pudil a Genk, Michal Kadlec a Bayer Leverkusen színeiben találkozik, ezúttal ellenfélként. A B csoportban szintén találkozhatunk három cseh játékossal: Tomáš Necid (CSKA Moskva) csatárral, aki egyébként Németh Krisztián korosztálya és folyamatosan pályára lép az orosz élklub színeiben, David Rozehnallal (CSKA Moskva), Ondřej Čelůstkával (Trabzonspor).

AS Roma-Slovan Bratislava 1:1, tj: Slovan, 2:1-el

Vladimír Weiss újra csodát tett! Tavaly kijuttatta a dél-afrikai világbajnokságra a szlovák válogatottat, idén visszatért a klubfutballba: a cseh Jarolimot váltotta a Slovan Bratislava kispadján. A történet Pozsonyban kezdődött, ahol a Slovan 1:0 arányban diadalmaskodott a nemrég Budapestet is megjárt és a Vasast hasonló arányban legyőző AS Roma felett.

A római klub nemcsak költségvetését, de játékoskerét tekintve is a páros összecsapás esélyese volt. Az egyébként heves vérmérsékletű Weiss mester azonban újra varázsolt: a meccsen talán néhány helyzetet kidolgozó Slovan fantasztikusan uralta és lassította a játékot, tartotta a labdát és a mérkőzés hajrájában egy tizenhatoson belül, védőről lecsorgó labdát vágta Stekelenburg hálójába a tíz perccel korábban becserélt Štepanovský. 

Az már legyen a Róma gondja, hogy az exbarcás Luis Enrique láthatóan egyfajta kinder-Barcelonát akar formálni a farkasokból, de ezen a meccsen az ezer passz mellett egy kaput eltaláló lövés sikerült a fővárosiaknak. Ráadásul a Roma requiemje a 70. percben elkezdődött, amikor a spanyol, nagy füttykoncertet kiváltva döntésével, lehozta a pályáról Tottit. Weiss pedig felrakta a pályára Štepanovskýt – és rögtön betalált, elképesztő. Nézzék:

Ami tehát régi kedvencünket, Weiss mestert illeti: lassan az összes szlovák futballdrukker röhögve mondja: gondoljon bárki, bármit ez a kibaszott Weiss egy sámán! Bárhol, ahol megjelenik a szarból is aranyat csinál. Az odavágó egyetlen góllövője, Putnocký és a továbbjutást jelentő gól szerzője, Štepanovský, a Slovan játékát jól ismerők szerint, totálisan motiválatlanul játszott a korábbi meccseken. Weiss mester vagy szerencsés csillagzat alatt született vagy tényleg ennyire nagy edző. 

A dotoho.blog.hu véleménye szerint, a legújabb VB-selejtezők sorsolásának ismeretében – Görögország és Bosznia-Hercegovina a szlovákok két legerősebb ellenfele, amíg a magyarok a törökökkel, hollandokkal a csehek pedig az olaszokkal és a dánokkal rivalizálhatnak - mindkét eshetőség fennállhat. Egy biztos: az olasz válogatott után az AS Rómát is megtréfálta az ördöngös Weiss – az olaszok, valószínűleg, egy életre megjegyezték a nevét. 

Slovensko, do toho!
 


Üdv mindenkinek, 

Ha a Barcelona csapatának akarsz szurkolni élőben, akkor a következőre készülj fel:

1. a www.ticketportal.cz -n biztos lesznek rá jegyek, de a jegyek nagy részét a plzeni szurkolóknak foglalják le és csak a maradék 10-20 százalékot dobják fel a divatoknak. 

2. Most már biztos: a Plzeň 100%-ban a prágai Slavia Praha stadionjában fogja lejátszani mindhárom Bajnokok Ligája mérkőzését (Eden).  

3. A jegyeket vasárnap kezdik árulni, de csak a bérleteseknek, a többieknek kesőbb.
 A jegyeket csomagban fogják árulni (3 hazai meccs együtt), ha nem kelnek el a csomagok akkor kezdik egyesével.

A jegyárak (III, II, I kategória:)

Borisov 400-500-600 Kc
Barcelona 1600-1800-2000 Kc
Milan 1200-1400-1600 Kc

A csomagok ára ezekből az árakból értelemszerűen kikövetkeztethető.

4. Amúgy ha a Barcelonat akarjátok látni, akkor majdnem teljes létszámban már október 7-en is jönnek Prágába :) Erre a meccsre még vannak jegyek a drágább szektorokba 1900 Kc-ért: http://www.ticketportal.cz/search2.asp?ID=149004&ID_Objekt=1201530

5. A BL meccsekkel kapcsolatban érdemesebb elmenni a fehérorosz csapat elleni meccsre, vagy az AC Milan elleni derbire, oda nagyobb eséllyel lehet majd jegyeket szerezni

sok sikert a jegyvásárlásnál, CSK


 

 


 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr803180904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.08.26. 08:17:32

a Roma sokkal jobb csapat, nem Weiss a sámán, hanem az olaszok voltak már megint arrogánsak.
Ahelyett hogy belőtték volna a félidő utáni helyzeteiket egy idő után leálltak és szinte azt várták, hogy a Slovan rúg magának egyet. Helyette a falábúak találtak egyet. Éreztem már a 70. perc körül, bár azt tippeltem 11-esekkel megy tovább a Slovan. Na jó, a Haifa kiesése után rosszabbul éreztem magam, sajnáltam a jobbik csapatot, amelyik játsza a focit, nem pedig atletizál. Guede megér 2-3 millát,na ő megűtőtte a szintet a tőbbi Slovan játékost felejtsűk el. Max. osztrak liga. Videoton szint.
Weiss jól motivál, de nem hiszem, hogy van jó szlovák edző, vagy magyar. Metodikailag kőkorszak.

Styxx 2011.08.26. 11:13:19

"Na jó, a Haifa kiesése után rosszabbul éreztem magam, sajnáltam a jobbik csapatot,"

Ha ebben a szövegrészben a "jobbik" szót nagybetűvel kezded, na az lett volna a kemény paradoxon:-)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.08.26. 11:26:31

@Styxx: Annyira nem.
Izraelben a Haifa beceneve: "Zöld majmok" :P

RobertJ 2011.08.26. 11:33:07

@jardajagr: Én nem arroganciát láttam a Rómában, hanem tehetetlenséget. Hogy honnét szedték elő Luis Enriquet a rómaiak, azt nem tudom. De vezetett már felnőtt csapatot, esetleg edzősködött Olaszországban? Tényleg azt várták a rómaiak, hogy egy tapasztalatlan edző, ilyen Guardiola szinten egy csapásra Barcat farag a csapatból? Minek vették meg Krkicet? Krkic messze nem olyan jó, mint ahogy beharangozták. A Barcelonában ahol 9 ember úgy muzsikál együtt, mint egy Ferrari motor, ott könnyű tizdikként jól játszani. Félő, hogy a Roma hasonló kezekbe került, mint a 2007es Juve. Weiss mester pedig zseniális, ez már túl sok véletlen lenne.

Melchi Zadok 2011.08.26. 12:03:37

@Csehszlovák Kém: OFF a gyűlölt ellenségeink c. blogban nagyon csúnyán ki lett porolva a gatyád haver. :))
egyébként csak a barca!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.08.26. 12:39:30

@melchi zadok: Kötve hiszem, korábban kell ahhoz felkelni :P

Melchi Zadok 2011.08.26. 13:00:05

@Csehszlovák Kém: én komolyan örülök, hogy így gondolod.
:-)
ámbátor olvasva gudeával folytatott csevegéseteket, ez a megoldás sehogy sem akar kijönni.
ilyenkor szokták nálunk a lelátóról bekiabálni, hogy nézzetek a táblára.
dotoho.
:)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.08.26. 13:13:43

@melchi zadok: Utoljára: nincs OFF!
Fogok már válaszolni, mert látom naponta idejön vki annyira kíváncsi a véleményemre, ennek örülök. De lécci az ilyen megjegyzéseid a releváns topicba írd. Innentől kezdve csak a poszthoz, ok?

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.08.26. 14:48:25

saturn ramenskoje és Weiss mester nem nagyon jött be... Lehet, hogy h nem az anyanyelvén kommunikál nem elég jó. Azt mondják jó pszichológus.
Bojan Krkic már 15-16 évesen ismert játékos volt, figyelemre méltó tehetség. Egy meccs alapján véleményt modani róla felesleges.
Az 50.-65 percig a Roma eldönthette volna. Totti-t lecserélni hiba volt, a Slovan meg sz.a.r. éS ez akkor is igaz , ha 5* veri ki a Romat.

lapi 2.1 2011.08.26. 15:02:16

szlovák testvéreink utat mutatnak nekünk magyaroknak, akik joggal vagyunk büszkék régi dicsőségünkre e gyönyörű és méltán népszerű sportágban.

cseh testvéreink fociban voltak már magasabb szinten is, ez normális, hiszen nem minden korosztályban akad egy időben 4-5 nemzetközi klasszis, lásd a mai olasz válogatott szenvedéseit.

ám szlovák testvéreink labdarúgása ma már valóban nemcsak a meghökkentő arcberendezésű és még meghökkentőbb nevű skrtel (legalább a martint íratná ki a mezére, amivel jelentősen növelhetné amúgy sem csekély népszerűségét liverpoolban és világszerte. (istenem, nálunk 10 nemzeti sport címlapot töltött ki, vajon a csenevész gera kap-e szerződést egy kiesés ellen küzdeni fogó 3. számú birminghami csapattól.)

érdemes lenne valamiféle közös második ligát szervezni szlovák és magyar csapatokkal. ezzel két legyet ütnénk egycsapásra. egyrészt megtanulnának népeink kulturáltan szurkolni, különben tömlöcbe vetné őket a rendező ország rendfenntartó szervei. másrészt meg így talán a magyar edzők ellehetnének, mitől fejlődik ilyen szépen a szlovák foci.

hajrá szlovákia, dotoho magyarország!!!

szal nem véletlen a slovan bratislava sikere, gratulálok nekik e helyütt is a magyar nép progresszív részének nevében.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.08.26. 17:33:35

@lapi 2.1: így van, jól beszél :)
A közös liga évek óta vesszőparipám, hátha...egyszer...

lapi 2.1 2011.08.26. 17:58:07

szerintem ez első helyen üzleti kérdés. ha középtávon a fociban is létrejön egy szuperliga, mint a tengerentúlon az nhl, vagy nba, akkor biztos végük van a nemzeti bajnokságoknak. (regionális ligák válthatják fel őket.) ma ennek csírája megvan a bl-ben, s nem kevés lóvét raktak mögé. tíz éveb belül kiderül.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.08.26. 21:52:58

cseh-szlovák ligát akarok, nem magyar-szlovákot. Szent Isten, mi lenne itt...fél éven belül háború. Közös liga és Világi Oszi vegye meg a DAC-t.De nem lesz, mert ezek az ostoba csehek olyan szüklátókörűek, hogy nem ismerik fel nekik is jót tenne. Inkább ülnek a langyosban, mert megvan a fizu , igaz éppkézláb cseh focistát egy kézen számol az ember.
Mindenesetre atomra többen lennénk egy Sparta-Slovanon, mint a mondjuk a Sparta Slováckon. A Zilina barátságost játszott a Spartával azon teli volt a stadion.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.08.27. 04:20:54

@jardajagr: cseh-szlovák liga? menj már, volt az 70 évig - uncsi. Egy fasza kis ká-európai szlovák-magyar-szerb-román-talán akkor cseh, de igazad van, mert tényleg uncsik-szlovén-horvát bajnokságnak tudnék örülni. Minden országból a legjobb három, oszt hajrá.

lapi 2.1 2011.08.27. 16:07:01

be kell venni bolgár testvéreinket is, mert annak a népnek focijára oda kell figyelni, akik olyan játékosokat ajándékoztak a világnak, mint sztojcskov, vagy lecskov. nem is beszélve ivanovról!

simy69 2011.08.31. 09:48:14

Nem voltak szívbajosak a jegyárakkal :)
süti beállítások módosítása