Írországban vendégeskednek Weiss mester fiai. A római bravúr után, az Aviva Stadium gyepén, a mágus újabb varázslatra készül. A szlovák válogatott hat mérkőzés után 13 pontott gyűjtött, akárcsak az orosz és az ír nemzeti csapat. Egy idegenbeli győzelem nagyban javítaná esélyeinket a jövőre esedékes, lengyel-ukrán, közös rendezésű EB-n való részvételen. No, és közben lezárult az európai átigazolási szezon is, amely szép szlovák sikereket is hozott.

Kucka: Inter

Öt éves szerződést írt alá Juraj Kucka az Interrel! A milánói klub, két részletben, összesen 16 millió eurót fizet a játékosért. A két klub megállapodott, hogy a játékos a szezon végéig a genovaiakat erősíti. Ha az Inter vezetősége januárban kifizeti a másik nyolc millió eurót is a játékosért, Kucka tavasszal már az Inter mezében léphet pályára, de legkésőbb 2012 július 1-től a milánóiakkal készül a szlovák játékos, akinek eladásán két hónapig dolgozott a Csontó Károly nevével fémjelzett Stars & Friends ügynökség. Esetleg megpróbálhatnák felvenni a kapcsolatot Csontóval a magyar játékosok is.

“Fél éve érkeztem az olasz bajnokságba. A mérkőzések előtt a legjobb formába akarok kerülni, hogy beverekedjem magam a kezdőbe. Ami történt, az egy álom beteljesülése. Minden játékos ugyanis arról álmodik, hogy egyszer egy topklubban játszhasson vagy legalábbis eljusson a közelébe. Ez persze nem jelenti azt, hogy innentől kezdve bebetonoztam magam az Interbe, sok függ majd a szerencsétől is. Ugyanakkor az Inter számomra nagy motivációt jelent, hogy tovább fejlesszem magam. Várjuk meg, hogyan teljesítek majd az Inter mezében, de az biztos, csak rajtam múlik, hogy meggyőzzem őket teljesítményemmel".

Juraj Kucka egyébként a második szlovák játékos, aki az Inter mezét magára ölti. Elsőként ezt Vratislav Greško tette meg 2000 és 2002 között. Kucka Podbrezovából került Rózsahegyre (Ružomberok) 2007-ben, majd két év múlva a Sparta Praha vitte el. 2011 januárjában érkezett Kucka az FC Genoa egyesületéhez. Az olasz klub ekkor adta kölcsön Rudolf Gergelyt a Barinak. Rudolf a Bariban sem ragadt meg, és Görögországba szerződött kedden, azon a napon, amikor Kucka új szerződését bejelentette Csontó Károly.

Škrtel: gól a Liverpoolban

Jól kezdődött a 26 éves Martin Škrtel számára az idei Premier League szezon, a Liverpool három mérkőzés után hét pontot gyűjtött, többek között köszönhetően a szlovák védő góljának is a Bolton ellen. Az idei szezon előtt jó néhány új játékost igazoltak, így elég erős a Liverpool kerete. Nem számít, ki lép a bő keretből pályára, hiszen mindannyian a csapat jó szereplésében érdekeltek. Škrtel a liverpoolfc.tv-nek elmondta, amióta Liverpoolban játszik, ez a klub egyik legjobb időszaka. A vörösök idén nem indultak a nemzetközi kupaküzdelmekben, így a csapat célja mondhatni viszonylag egyszerű: minél több pontot kell gyűjteni a hazai bajnokságban és elcsípni egy Bajnokok Ligája szereplést jelentő helyezést a tabellán.
 

Ha már Anglia, bár nem ide tartozik, de jó:

Q: How does the Unitd fan respond when Arsenal fan invites him for dinner.

A: Sorry mate, I already 8 - 2 much.
 

Hamšík: marad Nápolyban

Az írek ellen készülő keretből nem hiányzott a szlovák csapat legnagyobb sztárja, a jelenleg kisebb sérüléssel bajlódó Marek Hamšík sem. “A sérülés javulgat, egyéni edzéseket végzek, meglátjuk, mit hoz egy teljes terhelés. A mérkőzésig még van egy kis időnk, azonban ha nem leszek 100%-os formában, nincs értelme erőltetni, mert egy ilyen derbire nem lehet 70%-an kifutni a pályára” – nyilatkozta. A legutolsó hírek szerint játékára gyakorlatilag nincs esély. A Nápoly középpályásával kapcsolatban azonban stabilan tartják magukat az Angliából érkező pletykák: érdeklődik  a Manchester United, a Liverpool és a Chelsea is, de a mostani átigazolási szezonban nem került sor a transzferre. Állítólag az is szerepet játszhat a játékos maradásában, hogy Olaszországban kevesebb adót kell fizetni, mint Angliában, így hasonló fizetés esetén, jobban jár anyagilag, ha Nápolyban marad.
 

Čech: Trabzonspor

Nem számít a WBA csapatában Roy Hodgson edző Marek Čech játékára, így a ballábas szlovák válogatott elhagyja Gera Zoli régi-új klubját. Szerdán aztán kiderült, hogy a játékos nem maradt csapat nélkül: a török Trabzonspor igazolta le az Angliában 2008 és 2011 között 51 mérőzésen pályára lépő, és összesen két gólt szerző játékost. A Trabzonspor a tavalyi bajnokság második helyén végzett, és a korrupció vádjával meggyanusított Fenerbahce helyett, indul a Bajnokok Ligája küzdelmeiben.
 

ifj. Weiss: Espanol

Weiss mester fia, Vladimír egy éves szerződést írt alá a spanyol elsőligás RCD Espanyol Barcelonával. A játékos már túlesett a sikeres orvosi vizsgálaton. Igaz, ha Németh Krisztián jut eszembe, ez még nem jelent biztos klubváltást. A 21 éves pozsonyi játékos egyébként az ötödik új érkező, korábban az Espanol leigazolta a mexikói Héctor Morenát, az  uruguayi középpályát Juan Albínt, Adrián Luna és a spanyol Dídaca Víla, védőket. Ifjabb Weiss karrierjéről érdemes még tudni, hogy 2011 augusztusában csaknem a Dinamo Kijev játékosa lett, de végül játékára nem került sor, a játékos és a klub jogi képviselőinek véleménykülönbsége miatt. Vladimírt 2006-ban igazolta le a Manchester City, majd következett a Bolton Wanderers, végül a Glasgow Rangers igazolta le, ahol stabil kezdőjátékossá vált. Harmincöt mérkőzésen 5 gólt szerzett a skót ligában.
 

Stoch: kipenderítve a válogatottból  

Weiss mester nem szívbajos, igaz, erről már korábban is meggyőződhettünk, amikor kényes újságírói kérdésre meglehetősen indulatosan válaszolt. Még az egyébként 2:1-re megnyert, osztrákok elleni, barátságos mérkőzés előtt történt, hogy a szlovák válogatott egyik legjobbját, a dotoho.blog.hu által csak “szlovák Dzsudzsáknak” emlegetett Miroslav Stoch középpályást, a Fenerbahce játékosát, kedvenc szövetségi kapitányunk, kipattintotta a válogatott keretből. Történt, hogy Miro a barátságos meccs előtt, Szlovákiában, közúti ellenőrzés során, megfújta a szondát, amely vérében 1,1 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki. A szövetségi kapitány még aznap jelezte, hogy az esetet “radikálisan” fogja megoldani. Weiss mestert másnap nyilatkozott, idézzük: “Megbüntettem. Kíváló játékos, aki a csapathoz tartozik. Fel kell fogni azonban, hogy mindennek van határa. A válogatott környékén fegyelemnek kell lenni, a válogatott mezt tisztelni kell. Ez az eset figyelmeztetés a többiek számára is".

A szlovák válogatott pénteken, 20.45 órás kezdettel játszik Írország ellen. Slovensko, do toho!

89 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr313196702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brekkk 2011.09.02. 13:58:09

már a focihoz is értesz?

csoko20 2011.09.02. 14:08:48

Össze is szarta magát minden igazi sztár, hogy most a seggükhöz nő a kispad:)

Eastbay1 2011.09.02. 14:38:51

Összefoglalva a bejegyzést:
A szlovák focisták milyen faszák, a magyarok meg már mekkora lúzer balf@szok.
Akkor most már ezt is tudjuk.

r1234 2011.09.02. 14:45:20

ez a Hamsik vazze.. mindig elkap a röhögőgörcs amikor meglátom a fejét..

r1234 2011.09.02. 14:45:56

amúgy a fentiek kb. arra bizonyíték, h a magyar focisták menedzserei mekkora balf*szok

StampPad 2011.09.02. 15:01:15

Nem tudom, hogy miért kell az indexen északi fasiszta szomszédunk propagandáját folyamatosan nyomatni ezen blog által...

A cím lényege valóban az, hogy "magyarok, szarok vagytok".

Lehet, hogy tényleg szarok vagyunk, de legalább nem egy paranoid, a kisebbségi jogokat sárba tipró miniállamban élünk...

Az, hogy az index teret ad ennek a nevetséges blognak, azt bizonyítja, hogy a magyar milyen toleráns nép, szemben a szlovákkal. Ezen blog írója javasolta a múltkor, hogy a történelmi Magyarországot mostantól legyünk szívesek "uhorszkónak" hívni...

Kiváncsi vagyok, hogy hatvannégy vármegyés propaganda mikor fog megjelenni egy vezető szlovák hírportálon...

paraszthajszal 2011.09.02. 15:11:11

Hát lehet, hogy a cím nem a legsportszerűbb, de sajnos kíméletlenül világít rá arra, hogy a mai magyar futballt, ill. focistákat legfeljebb Magyarországon gondoljuk világszínvonalúnak.

Még a "legnagyobb magyar (túlhype-olt) sztár", Dzsudzsák Balázs se játszik topligás (él)csapatban, az Internél vagy a Napolinál pedig fel se merlülhetne magyar játékos, mert sajnos egyszerűen nem elég jók.

Ehhez képest az "északi szomszéd" holtversenyben vezeti a selejtezőcsoportját (nem a "matematikai pótselejtezős esélyért" küzd), szerepelt (nyolcaddöntőbe jutott, az olaszok testén át!) az előző vb-n, focistái pedig gyakran kezdőemberek neves nyugat-európai élcsapatokban (lásd Skrtel és Hamsik).

Magyarországon meg vannak olyan tévék, amelyek a különben meglehetősen érdektelen másodvonalbeli bajnokságokat (orosz, holland) is műsorra tűzik, csak mert kutyaütő sztárjaink csak oda képesek bekerülni. Dzsudzsáknak, a magyar focistáknak, meg az őket körbevevő PR-gépezetnek illene egy kis szerénységet tanulnia, ha már az eredményeik sokkal többre nem jogosítják fel őket.

hetzer87 2011.09.02. 15:21:32

én csak annyit mondok Winston Reid..bronz szobrot a hősnek! :)

sharpy72hu 2011.09.02. 15:31:33

@Eastbay1: Sajnos a szlovákok most sokkal jobbak fociban mint mi, legnagyobb bánatomra ez tény. Ezzel együtt őszintén remélem, hogy az írek jól elkenik a szájukat. Elég volt nekik a VB nehogy még az EB-re is kijussanak.

hetzer87 2011.09.02. 15:32:13

@paraszthajszal: illetve neked még annyit,hogy a Lazio vitte volna a Szalai Ádámot (ha nem sérül le)

a Napoli mióta számít topcsapatnak?a Mahacskalalalalala sztem már most is ütné,1-2 év múlva meg..na mind1,majd meglátod,maradjunk annyiban hogy nem Olaszországban lendül fel a biznisz :)

Interben meg nekünk is volt cserénk,na és?Skrtel meg Hamsik valóban elismerendő,ugyanakkor nem ők lőtték a Fulhamet EL döntőbe,nekünk is van bőven mire büszkének lenni,úgyhogy szerintem szarrágás ilyen búvalb@szott mentalitással hozzáállni a kérdéshez!

(ja és a Király Gábor mackó Németország legjobban fogyó sportterméke :D,ez persze csak poén)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.02. 15:34:49

A magyar focisták általában technikásabbak a szlovákoknál, de a képzés, a menedzselés, a mentalitás....egy kalap szar. Ott van szegény Németh Krisztián, mi lehetne belőle?! Ehelyett csak vergődik. A Skrtel pedig egy lelkes mesterember, mindig hozza, ami kell, a Liverpoolnak meg éppen ez kell.

hetzer87 2011.09.02. 15:37:57

@sharpy72hu: Luxemburg - Szlovákia 2:1 - 2011. február 9.

sztem ezt nem nagyon kell magyaráznom..

lehet nem vagyunk jobbak nálunk,az is lehet jobbak valamivel..de (utóbbi pár évben)kiegyensúlyozottabbak a mieink!az hogy ők sokkal jobbak az NAGYON erős túlzás!

fedkvas 2011.09.02. 15:38:18

@paraszthajszal: azért a Napolinál simán, ad1, ad2, az írek nem svédek, az oroszok meg nem hollandok. az előző selejtezőcsoportjuk sem volt túl acélos, persze az olaszokat kiverni igen szép mutatvány volt, szó se róla.

ja ad3, a Premjer Liga nem érdektelen, azért Kamerun legjobbja (Eto'o), Szerbia egyik legjobbja (Lazovic), Magyarország legjobbja (Dzsudzsák), Oroszország legjobbjai (Pavljucsenkotól meg Arsavintól eltekintve, pl. Kerzsakov, Anyjukov, Kombarov, Bukharov, Gyenyiszov, Akinfejev stb. - jelzem Akinfejevet a világ legjobb kapusának várják), Elefántcsontpart második legjobbja (Seydou Doumbia, az első Drogba), Marokkó legjobbja (Boussufa), olasz (Criscito), portugál (Bruno Alves, Danny) és brazil (Wagner Love) válogattak nyomatják ott. kiegészítve persze a cseh utánpótlás legjobbjával (Necid), az orosz utánpótlás legjobbjával (Dzagoev), a belgák védelmének legjobbjával (Lombaerts), Roberto Carlosszal, stb. komoly létesítmények (Luzsnyiki), komoly szurkolótáborok (Szpartak, egyre inkább Zenit), komoly szponzorok (Lukoil, Gazprom), minőségi foci. nem összehasonlítható a holland posvánnyal, azért a CSZKA és a Zenit is mostanában nyert UEFA-kupát, a hollandok meg - finoman szólva - nem.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.02. 15:49:04

Hej-hej, egyszerűen senkik vagyunk, hej-hej!

Tótpofájú 'medve' Józsi 2011.09.02. 15:55:32

@paraszthajszal:a Napoli az aztán hatalmas csapat bazdmeg, utoljára Maradonával voltak komolyak :D

kéremszépen 2011.09.02. 16:00:20

Te Csehszlovák Kém, jó volna, ha a LFC nem keveredne össze a kobakodban a scummal.

LFC beceneve Reds, azaz Vörösök.

Tótpofájú 'medve' Józsi 2011.09.02. 16:00:30

" A vörös ördögök idén nem indultak a nemzetközi kupaküzdelmekben"

Ahha mert az csak úgy van, nem volt kedvük indulni!!!:DDDDD

giacinto 2011.09.02. 16:40:04

ez a 16 milliós Kucka-böszmeség honnan van?

Egyelőre annyi történt, hogy az Inter Viviano felét odaadta Kucka feléért.
A kapus felét pedig 4,1-ért vették a Bolognától, szóval ez kurva messze van a 16 milliótól.

Hogy aztán majd a szlovák 2. felét hogyan rendezik az már megint más tészta. Ha egyáltalán kell majd az Internek....

paraszthajszal 2011.09.02. 19:12:19

@fedkvas: A svédek ugyan mitől olyan marha jók? Nálunk persze sokkal jobbak, de már a vébére se jutottak ki; kikaptak attól a Dániától, aki a vb-csoportkörben Japánnal szemben vérzett el…

Az orosz bajnokság persze feljövőben van, arrafelé sok a pénzmosó meg a kőgazdag oligarha, aki játékszerre vágyik, de ettől függetlenül azért a BL-ben még mindig a hagyományos topligák a nyerők. Persze senkinek eszébe se jutott volna közvetítési jogokat venni onnan, ha nem igazol oda a világhíres magyar szupersztárunk, aki holland csapatát idén is (tavaly is) képtelen volt a BL-be vezérelni; jelzem, a Napoli ott szerepel majd és nem az Eredivisie-ből jutott be! Persze, a Napolitól nem kéne annyira hasra esni, de magyar játékos topligás csapatban mikor ért el utoljára BL-re jogosító helyezést, pláne kulcsemberként (szegény Filkor Attilát azért itt ne emlegessük)?

Az Európa Ligás "hősökről" meg az orosz kupagyőztesekről meg annyit, hogy a jogelőd UEFA-kupát nem véletlenül nevezte Beckenbauer "vesztesek kupájának"; az igazi értékmérő nemzetközi szinten a Bajnokok Ligája; ott már a csoportkörből továbbmenni ér annyit (díjazásban is!), mint a "kistestvért" megnyerni.

2002 2011.09.02. 21:49:53

@hetzer87: Barátom, nézzed át a szlovákok BARÁTSÁGOS mérkőzéseit. Vannak ott nagyobb bukták is. :D
Ezt sosem titkolta senki sem.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.09.02. 23:08:58

Nos, Szlovákiában nem tiporják lábbal a kisebbségek jogait, hagyjuk ezt a legendát, csak egy paranoid ember, vagy olyasvalai kinek fogalma sincs a dolgokról hiheti ezt.
Foci: Stoch rosszabb , mint Dzsudzsák.Úgyhogy hagyjuk a "szovák" Dzsudzsák jelzőt, egy fél szittel lejebb van Miroslav barátunk. Kucka oriási meglepetés, nem egy nagy spíler, de rohadtul odarakja magát, amolyan Javier Zanetti tipus. Szerintem persze nem ér ennyit.
Trabzonspor egy európai középcsapat, nincsnenek nagy ambiciói, ez abból is látszik, hogy ilyen focistákat igazol. Nem rosszak, de még egy Lille ellen sem elgek semmire. Szürkék, mint az egér bőre.
Nem tudom el e olvastad Andy Goram a Rangers valamikori kapusa mit nyilatkozott a kicsi Weissről. Szerintem nem rossz játékos, de ilyen van a Stieber is. Sőt tovább megyek, Rudolf szintű technikával nem rendelkezik egy szlovák játékos sem.
A szlovák válogatott a sors kegyeltje. Szürke csapat, kevés nemzetközi szintű focistával(Hamšík, Skrtel, de ő csak rombol, továbbá ...őööööö, hát senki nem jut az eszembe). A makedónok jobbak voltak ellenük, szerencsével nyertek. Az oroszok ellen találtak egy szerencsés gólt és kibekkelték. Az örmények lefocizták őket a pályáról. Az írek jobbak voltak ellenük Zsolnán.
A mai mecccset a szlovákok talán pontozíssal hozták, de silány foci volt a kőkorszaki focit írek ellen. Hihetlen szerncse a sorsolásnál.
Már az előző selejtezőn is Isten kegyeltjei voltak. A cseh foci komoly krízisben van, a lengyelek(szintén krízisben) 6-t rughattak volna Pozsonyban az első félidőben, végül bődületes szerncsével nyertek a szlovákok. 2* kikaptak Szlovéniától, mely mindkétszer jobb volt, és igen a szlovénok a példa, nem a szlovákok. Csessze meg a MAribor, vagy az Olimpia Ljubjana kisköltségvetésű csapatai ugyanis igyekeznek modern, ízléses focit játszani, ahogy a válogatott is. Nem favágók, meg taktikailag remekül felkészített atléták, kik közé bedobtak egy labdát, hanem korrekt futballisták.
A szlovák csapat csak hangyányival jobb, mint a magyar.
Giovanni Trapattoni monnyon le. Ez förtelmes, ebből az anygaból azért többet ki lehetne hozni...
Ja, a cseheknek szurkolok fociban...Amúgy minden másban hajrá Magyarok.
Egyébként döbbenet milyen gyenge csapatokban játszanak a svédek. Lustig kezdő? Nem rossz, szépen kezeli a labdát, de ez meglepett.(2* láttam a Plzen ellen, nem voltam elájulva) Nem egy nagy csapat lett ám ma legyőzve.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.09.02. 23:15:34

Elnézést a mérhetlen mennyiség˝helyesírási, stilisztikai hibáért, elgépelés, rossz magyrság , nem olvastam át.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.02. 23:41:30

MAGYAR győzelem, és két meccsen egyetlen rúgott gól nélkül a tótok. Csodálatos játéknap volt, utoljára a szlovák hokivébén voltam ennyire boldog.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.09.03. 00:41:36

@Kurtz ezredes: unalmas a tótózás. nem szeretik, ahogy valaki nem szereti ha István helyett Pistikének szólítják. Aki ezt nem érti paraszt.Paraszt vagy? Mert akkor OK.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.09.03. 05:31:11

@jardajagr: heh, miután ma svédeket hazaküldték a magyarok (Rudolf, mekkora spíler már)szlovák válogatott meg alsóhangon pöcsölt az írek ellen, hát, fogalmazd újra, amit akartál írni.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.09.03. 05:33:24

@Kurtz ezredes: te meg simán köcsög vagy ma este, szlovákok jól nyomták, x az teljesen jó, de menjél hokizni, szereted.

giacinto 2011.09.03. 12:25:12

@Csehszlovák Kém:

mit olvassak el? baromság van írva a posztban, olyasmi ami kurva távol áll a valóságtól.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.03. 12:49:51

@jardajagr:
Én sem szeretem az uhorszkó-magyarszkót, úgyhogy nálam maradnak tótok, ugyanúgy, ahogy a németeket, osztrákokat, hollandokat, svájciakat, dánokat, norvégokat és főként angolokat is mind nácinak hívom.
@Csehszlovák Kém:
Az biztos, én nagy köcsög vagyok ám. Rittyentettél egy posztot, ahol ismét a magyarok valamijébe akartál rúgni azzal, hogy a tótok hozzá hasonlítható dolgát fölé emeled. Az átigazolási időszakban aratott szép szlovák sikerek, hogy két játékosok marad ahol volt, másik kettő pedig a jelenlegi magyar keret klubjainál egyáltalán nem jobb egyesületekhez került. További szép siker, hogy a szlovák Dzsudzsákot ittas vezetés miatt kibaszták, és a valódi Dzsudzsák átigazolásának ellenpólusaként Juraj Kuckát hoztad fel, hogy ebben a tekintetben is a tótok tűnjenek jobbnak.
www.transfermarkt.co.uk/en/juraj-kucka/profil/spieler_74943.html
www.transfermarkt.co.uk/en/balazs-dzsudzsak/profil/spieler_35004.html
Érdekes, de pl ezek szerint a két játékos nagyon nem azonos kategória.
Azt meg külön köszönjük, mi magyarok, hogy pont tegnap érezted szükségét kioktatni Rudolfot is, remek megérzés volt. Biztos jobb a szlovák foci is, és csak véletlenül van több pontunk egy nehezebb csoportban.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.09.03. 13:06:07

@giacinto: ha jól értem Viviano fele +3milla annyi, mint fél Kucka+ 8 utána, de 2016ig már van szerződése és télen megy.
A HUN válogatott gigantikus szerencsével legyőzte a svédet. Rudolf kivételével a magyar focisták szürkébbek, mint Magnyitogorszk felett az ég. Most a magyar csapatnak kedvezett a szerencse, na meg a tény, hogy a svéd csapat elszórakozta a nagy helyzeteit, és hogy a csatársor kivételével csak kicsivel jobb focisták alkotják, mint a magyar nemzeti 11-et. Ha Majstorovic válogatott lehet, akkor itt baj van. Jó szép siker, kellett, mint a falat kenyér, de a magyar foci nem lett jobb. Rudolfot pedig a franciák tanították meg a focira. Koman nem tud egy az egyben senkit megverni, Hajnal sehol, Liptákot lenyelte Elmander. Ezt láttam, meg nagy szerencsét, amiért persze megküzdött a szerény képességű magyar válogatott. Grúzia 1:0-ra verte a horvátokat és van néhány jó spílerük. Feltűnt ez valakinek, elhisszük ettől, hogy elindult a lejtőn felfelé a grúz foci? Szerintem nem.
Rudolf Gergely újra bebizonyította , hogy remek focista, nem extraklasszis, de van néhány nagyon kellemes erénye. Ennyi történt, köszönjük meg neki. Dzsudzsák és ő képviselik a minőségi magyar focit.(Picit, vagy lénygesen lejebb a maguk szintjén még vannak értékes magyar játékosok persze, de ők kevesek egy igazán ütős magyar csapathoz.)
A szlovákok önbizalma a vb-vel megnőtt, ez látszik rajtuk. Az elleneflk respektje is megnőtt.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.09.03. 13:20:35

@Kurtz ezredes: kedves ezredes. a Szlovákok azt akarják az Uhorsko kifejezéssel tisztázni, főleg maguknak, hogy a történelmi, nagy Magyarország etnikailga nem volt tisztán magyar állam. Leszarom. Ha gondolják. Ha Te ebbe belebetegedsz, akkor sajnállak.
Nem a transfermarkt.de határozza meg a játékos értékét, ez az oladl kész vicc.
pl. Leo Kweuke, a Sparta kameruni csatára 1,3 milláa fáj. Állítólag. Megsúgom, 4milla alatt még kávéra sem mennek az érdeklődőkkkel. 1 milláért vették a DAC-tól, magasan a csapat legjobbja. Václav Pilar , PLzen állítólag 1milla. Muhaha, egy fiatal , tehetséges srác, meghatározó embere egy Bajnokok ligás csapatnak. Vacek 2milláért ment el, Pilar meg jobb. 3milla alatt no chance. Karim Guede 600 000euró. Hol, fantaszták?2-4-ig kalibrálnám, közelebb a 4-hez. 600 000-t már rég Bécsig érne a sor a Slovan székház előtt. Kladrubský 1,6milla Slovan. Vicc. 1milla alatt viheti, aki bírja. És folytathatnám. Nagyon szórakoztató oldal elismerem, de képtelenség, hogy valóban ennyire informáltak legyenek porbafingó bajnokságokról is. A legmókásabb a Bate Borisov értéke, vagy az izraeli csapatoké. Amasa 300 000 euró? Na, ne.
A holland bajnokság nem posvány. Nagyon sikeres, egyre növekedő nézettséggel, már csak Feyenoordot kellene a szraból kirángatni.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.09.03. 13:44:28

Korrigálok, Guede 4-t nem é, de 2-t simán.
Tényleg igen szórakoztató, ahogy az embrek int realitást taglalják a játékosok piaci értékét. Persze ez cak HUngary-ban van így, másutt ezeket a fiktív összegeket nem veszik ilyen komolyan.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.03. 14:02:40

@jardajagr:
Őszintén bevallom, hogy nem nagyon értek a szákkerhez meg nem is szeretem de h Dzsudzsák nem egy kategória ezzel a gyerekkel, az biztos. A mahacskala sem szar csapat, pláne nem lesz az, ha csak a tulaja meg nem bukik. A hokihoz viszont értek, és abban nagy jövő előtt állunk. A nevezetes 4-3-as tót-magyart például a tót adón néztem és öröm volt látni azokat a döbbent és rettegő arcokat. Szerencsére ebben a játékban nekünk behozhatatlan előnyt biztosít, hogy kizárólag abban az esetben működik, ha "ma én itt mindenkit szétbaszok a jégen" mentalitással lépsz pályára. A tótok meg már akkor remegnek, ha ránéznek a mezünkre.
Éltem nagy álma, hogy egy újabb szlovák rendezésű vébén a "hazaiak" szabásmintákat korcsolyáznak a jégbe a félelemtől, miközben ez szól nekik a lelátón
www.youtube.com/watch?v=WISPCckY5Qo&feature=related
és nem tehetnek ellene semmit, SEMMIT! Nem kiabálhatják túl, nem kommandósozhatják szét, egyszerűen ott kell hallgatniuk ezt másfél órán át.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.09.03. 14:19:44

@Kurtz ezredes: Na igen, a magyar hokit nagyon szertem én is. Zabálok inden pozití hírt, nagyon tiszteletre méltó, ami Mo-n történt eme sportban.
Hamšík egy szint, vagy magasabb mint Dzsudzsák, emélem rá nem gondoltál. Kucka pedig nagyon más típus, alma és ananász esete. Nem látványos focis, de harap, mint a pitbull.
Ne hiszem,hogy hamar lesz esélyünk, hogy szeretett sportunkban Hunagry leveri Szlovákiát. a mezünktől pedig f=lek nem rettegnek egyelőre. Sajnos még nem tartunk ott, az ezévi olsz-magyar csoport-döntő egy siralmasan gyenge tempójú meccs volt, függetlenül attól, hogy szeretem-e a magyar hokit vagy sem. Még a Szlovénok is előttünk vannak, sajna. A bázist kellen szélesíteni.
A magyar himnusz nekünk van , nem valaki ellen, talán azért tart itt a magyar társadalom, mert még mindig a múltat fényzi, magyarázza, védi, miközben morálisan a kisember szintjén is szétrohad az ország. Fel kéne nőni.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.09.03. 14:26:39

Igen sajnos a szlovákok nagy része nem szetet bennünket, torzítva tanulják a történelmet, kevéssé informáltak. Az emberek szintjén persze jobb a helyzet. Nagyon tisztességes emberek is medöbbentően nem értik a magyar kisebbség gondjait, viszont, ha elmagyarázod nekik, képesek felfogni. Perzse leülni mindenkivel nm ehet.
A gond ott van, hogy mi is ilyenek vagyunk pepitában. Ugyanazok a hülye sémák orrvérzésig. Ki volt jobb a múltban , ki mekkora senki volt, bezzeg mi. Az ország szétrohad, nem bírok megnézni egy Alves videót egy lengyel portálon, úgy szégyellem, micsoda romhalmazok közt játszák a szánalmasan nívótlan magyar focibajnokságot.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.09.03. 14:48:35

@Kurtz ezredes: Értem én, Romániában bozgorozzák a magyarokat, azon meg felháborodsz.

Stoch: www.youtube.com/watch?v=3VVkSLwOSEc

Nézd meg ezt a videót, aztán megérted, miért hívjuk "szlovák Dzsudzsáknak" Miro Stochot.
Jardajagr: az oké, mostanában inkább csak a tetkóit meg piercingjeit gyűjti, de képességei és játéka alapján megáll az összehasonlítás.

A posztot mindenki saját elképzelt világa szerint értelmezi, bár tudom, az idetévett betonfejű nacionalisták körében a funkcionális analfabetizmus igen nagy arányú.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.03. 14:54:01

@jardajagr:
A mentalitásbeli különbség világosan látszik. A magyar válogatott gyakorlatilag 4 éve képtelen nekünk csalódást okozni, rendre az elvárások felett teljesít és olyan játékosokkal van tele, akiket öröm nézni és hallgatni. A szlovák csapat ezzel szemben kb 10 év óta évről-évre rosszabb, az amúgy egyénileg remek játékosok mindig elváráson alul bírnak szerepelni, ez alól a tavalyi olimpia az egyetlen kivétel, amikor kifejezetten tartása volt a csapatuknak. Egyébként a magyar válogatott szárnyalásával egyidőben a szlovák meg elkezdett botladozni. Négy év óta minden egyes vébé csúnya égés, ami mellé még külön visszatetsző a nyilvánosan hisztiző "sztárok" meg az örökös veszekedés.
@Csehszlovák Kém:
Ugyan dehogy háborodok, bozgorozzák csak, és nyugodj meg, teljes mértékben értem a posztjaidat.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.09.03. 15:02:46

@jardajagr: Jól beszél, egyébként ha megfigyelted, mennyire kacagtató, hogy hirtelen mennyi nagy orosz foci drukker lett, bezzeg ugyanezek az emberek két hónapja még orrvérzésig fikázták Dzsudzsákot, mert merészelt leigazolni a halál faszára!
A magyarok egy jelentős része egy soha nem létezett, elképzelt régi dicsőségre, nagyságra hivatkozva nézik le a szomszédos népeket (is), közben észre sem veszik, hogy mennyire idejétmúltak, mennyire elrohant mellettük a világ.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.03. 15:08:24

@Csehszlovák Kém:
A betonagyú nacionalistánál már csak az kellemetlenebb, ha lepattansz a betonról, kisöreg. ;)

A "szlovák Dzsudzsák"-ért külön üdvözöllek, hoztad az elnököd formáját. A tótjaid egyszerűen képtelenek nem emlegetni a magyarokat. Gondolom, Gaspó a szlovák Schmitt Pál, Jožo Ráž a szlovák Demjén Rózsi, Radičová asszony a szlovák Orbán Viktor, és Zsolna a szlovák Szombathely. A hármashalmon kettőskereszt pedig a szlovák hármashalmon kettőskereszt.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.09.03. 15:13:42

@Kurtz ezredes: hoki: ne felejsd el, hogy a magyar válogatott gyakorlatilag ezekkel a "szép eredményekkel" elérte teljesítőképessége felső határait, egyszerűen nincs benne további potenciál, ami persze nem csak képességbeli hiányokra utal, de egyszerűen arra közismert tényre, hogy a háttérország (stadionok, játékosok, bajnokság) igencsak szerény. Ehhez képest a szlovák hoki más dimenzióban mozog társadalmi és egyéb beágyazottságát tekintve, a cseh hokiról nem is bszélve.
Ez olyan, mint amikor a szocializmus idején a Magyar Népköztársaságot egy harmadik világbeli országgal hasonlították össze és megállapították, hogy "öröm nézni és hallgatni" meg "szárnyal" az ország. Önbecsapás.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.09.03. 15:18:47

@Gudea enszi: Jól van, tartok még neked egy fogadóórát :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.03. 15:24:59

@Csehszlovák Kém:
Természetesen a szlovák hoki múltja és társadalmi beágyazottsága sokszorosa a magyarénak, de én pont tőled tanultam meg h a múlt nem számít, mert abból nem lehet megélni, úgyhogy nagyon bízom a magyar hoki további fellendülésében.
A szocialista Magyarországról szóló példád pedig szintén kiváló, bár ha elkezdenénk összehasonlítani, akkor az az ország nemhogy egy harmadik világbeli, de még a jelenlegi Magyarországhoz képest is virágzott, úgyhogy nem tudom mit értesz önbecsapás alatt.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.09.03. 15:46:25

@Kurtz ezredes: Na, akkor az olvasás után megtanítalak a korrekt szövegértelmezésre is.
Múltról nem beszéltem, te hivatkozol rá válaszodban, bár nem értem, ha állítólag megtanultad tőlem, hogy nem fontos, akkor miért hivatkozol rá, az pedig tényleg epic, hogy az általad említett múlta való hivatkozással akarsz válaszolni :D Szóval, ha lehet maradjunk a társadalmi beágyazottságnál.
No, és természetesen bízni mindig lehet, de ha irreális elvárásaim vannak vmivel kapcsolatban ("Éltem nagy álma"), ami egyébként szintén a szíved joga, azt a magyar nyelvben még mindig az önbecsapás szóval jellemezzük.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.03. 16:09:14

@Csehszlovák Kém:
Világos, tehát önbecsapás abban a hamis hitbe ringatni magunkat, hogy valaha is megverjük a szlovák hokicsapatot, ráadásul hazai pályán. Milyen kár, hogy a magyar játékosok nem osztják a haladó nézeteidet, mert még ma is Ausztráliával kínlódnánk a negyedosztályban. Tanult kollégám - akit olyan csúnyán otthagytál - egyébként kitart amellett, hogy azzal a néppel kapcsolatban társadalmat emlegetni dőreség, beágyazódni pedig kizárólag a zsigeri magyarfóbiának volt ideje.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.09.03. 16:21:52

@Kurtz ezredes: Mindenesetre úgy nehéz lesz, hogy a két csapat nincs egy (súly)csoportban. Megint 70 évig kell rátok várni?
Hozzászólásod leghumorosabb része: "tanult kollégám", hát ez LOL!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.03. 17:04:51

@Csehszlovák Kém:
Pedig hidd el hogy tényleg tanult, és remélhetőleg csak két évet kell.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.09.03. 17:06:37

@Kurtz ezredes: @Csehszlovák Kém: Nagyon nem szép irányba megy ez a vita.
Azért ha a sportot nézzük, hoki értve, akkor a realitások talaján mozogva még sokáig nincs egy súlycsoportban a két ország. Nem emlékszem még válogatottra, mely ellen 5 az 5 ellen felállt valaki rendszeresen A-csoportos vb-n. HUN ilyen volt, ez tény.
A szlovák sztárok nem hisztiznek. Nem szurkolok a szlovák válogatottank szinte soha, de akkor is nagyon sokra tartom az NHL-ben profiskodó játékosokat. A gondolkodásmódjuk tanítani való, segíteni akarásuk kimagasló. A Dukla Trencin már rég nem lenne, ha a volt játékosok nem raknának bele évente eurószáezreket.(Svehla 1,5 millát, Demitra 400 000stb.)Gondoltaik a szlovák hokival kapcsolatban világosak, látják a gondokat, érzik a társadalomban is kedvezőtlen változások mentek végbe, de valamit tenni kell. És nem pofáznak, tényleg tesznek is. Nagyon sok beszélgetést hallgattam meg Visnovskyval, Demitrával, Handzussal, Lintnerrel és megemelem a kalapom előttűk. Úgyhogy baromságokat beszélsz Kurtz, ha rinyáló sztárokat emlegetsz.
A magyar hoki elorelépése csodás, de látni kell , létesítmén gondok vannak. Másrészt én nem drukkolnék a gyenge szlovák hokiért, mert a világ egyik legjobb sportját gyengítenénk. Így is kevés nemzet játsza, mi lesz így a vége? Sőt szertnék erős horvát, szlovén, osztrák , dán , és természetesen mindenekelőtt magyar hokit. De ez egy drága sport, nem foci.
Szerintem lepattanhatnánk a szlovák nemzeti tulajdonságok elemzéséről, mert felesleges, építsed inkább otthon a hazát, sok a meló, ahogy nézem. A paralell valóságok jó dolgok, de a realitástól nem védenek meg. Az meg ott van 2011 szeptemberében Magyarországon.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.03. 17:47:15

@jardajagr:
Nekem mintha rémlene valami 2008-ból, amikor a sajtóban bírtak egymással veszekedni a felek, nyírták a kapitányt meg vissza és egészen a kiesőkörig is le bírtak jutni abban az évben. Nem vitás, hogy sok jó szlovák hokis van és én is sokakat szeretek közülük, de ilyesmi magyar játékosokkal elképzelhetetlen lenne. Amúgy három igazán nagy tehetségű NHL-es van jelenleg, aki tényleg mindent kihozott magából, és az Gaborik, Chara és Visnovsky. Hossa nagyon jó játékos, de valami hiányzik belőle, ami ekkora tudás mellett kéne igazán. Ezt bármelyik Penses vagy főként Wingses megerősíti neked, és érdekes módon a Hawksban sem ő lett a vezéregyéniség, hanem húsz éves kis taknyosok. Handzus sem rossz, de ő már messze nem húzóember. Budaj inkább szerencsétlen, mint gyenge, Svatos viszont hatalmas csalódás.
Ha ezt összeveted a tíz évvel ezelőtti szlovák NHLesekkel, hát itt sem erősödtek, sőt...

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.09.03. 18:08:58

@Kurtz ezredes: A veszekedés úgy érzem nem jó példa, mert nagyon mások az elvárások a két országban, és önmagukkal szemben is. A magyr hoki a nihillel hasnlítja össze magát, erőn felül teljesítenek, és ez érzelmileg biztosan megnyugtat. A szlovákok viszont mindent a nagy generációhoz mérnek. Igazi veszekedésre nem emlékszem,hidd el tudják ők, hogy erre nincs hely, nagyon kevesen vannak, nincs itt hely széthúzáshoz. inkább funkcionáiusi szinten van egy Peter Stastny és a jelenleg uralkodó banda között feszültség, de az más ügy.
Persze a világ hokija nagyon elment metodikailag a csehek és a szlovákok mellett, a csehek már léptek(svéd junior koordinátor, amerikai szakemberek) a szlovákoknak is kellene. Hidd el még mindig okkal több a pénz és akarat a szlovk hokiban, és kvüle, mint a magyarban.
Handzus nagyon intelligens, kulturált ember, aki soha nem tartotta magát nagy játékosnak. ő munkából a testéből élt meg, brutális kemény felkészülésből, legalábbis ezt mondja magáról. Tudja, hogy már lefelé megy a lejtőn, nem hülye.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.03. 18:56:30

@jardajagr:
Nyilván több a pénz a szlovák hokiban, de utánpótlást tekintve a magyar elég jó úton halad. Itt is rengeteg a külföldi edző, a merítési lehetőség sokszorosa a korábbiaknak, úgyhogy 10-20-30 év múlva egyáltalán nem lesz ekkora különbség a két válogatott között.
Handzus meg remek harmadik soros center, úgyhogy annyira nem kell szerénykednie, ha nem is lesz pontkirály.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.09.03. 19:38:17

@Kurtz ezredes: Már megint ez az önbecsapás. A magyar hoki két hónapra sem lát előre. Nincs pénz, nincsenek szponzorok, le van rohadva az ország.

(forrás: hvg.hu/sport/20110503_jegkorong_magyar_hoki_jovo)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.03. 20:11:11

@Csehszlovák Kém:
Öcsém, legyen igazad, halottak vagyunk, mindenünk rossz, én tényleg befejeztem.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.09.04. 00:33:06

@Kurtz ezredes: Oké, köszönjük, így is türelmes voltam, hogy nem basztalak ki egyből, amikor idejöttél trollkodni. Annyi eszed meg lehetne, h nem kezdesz el hülyeségeket beszélni a hokiról úgy, hogy képben sem vagy igazán, mintha arról kezdenék írogatni, h a szlovák vízilabdacsapat Bp-en keni el a szátokat egy VB-döntőn.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.09.04. 02:05:51

@giacinto: Érdemes több forrásból tájékozódni, ebben a hírben szó van konkrét számokról is: www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=30108
A posztban részletesen leírtam a megállapodás forgatókönyvét - a játékos ügynökének tájékoztatása alapján.

2012-től pedig az Inter játékosa lesz Kucka. Genova szeret veletek üzletet kötni :)

2002 2011.09.04. 20:13:17

Drága barátaim, kezdjük is előről. Elmondok néhány dolgot, nagyon ne válaszoljatok rá, mert a török net csigalassú, lehet ez sem fog elmenni.

Ez a "a poszt azt sugallja, hogy mi szarok vagyunk a szlovákok meg jók" ez teljesen egy hülyeség, csak bemagyarázzátok magatoknak. CSK barátom arra akart rávilágítani, hogy amíg dzsudzsák nem ment el mahacskalába, addig mindenki szidta, elment akkor már mindenki felvenné magának az orosz mezt. És tegye mindenki szívére a kezét, ha dzsudzsák az interbe ment volna (ami sajnos szóba sem jöhetett, ő NEM azért ment a mahacskalába mert pénzéhes stb, hanem azért mivel NEM volt más klubb aki érdeklődött volna iránta. LEhet beszélni, hogy akarta őt a liverpool etc, de srácok még a guardian 50. top átigazolási jelölt csoportoban sem volt benne) akkor mindenki ugrálna, jeee.

Szlovák foci szar, mákosok téma - Amennyiben a magyar válogatott elérte volna a vb kijutást ugyanúgy mint a szlovák (lengyel öngóllal), akkor senki ismétlen SENKI sem mondaná, de szar focink van, csak szerencse volt, hogy öngólt kaptunk, hanem az összes média sztárolná őket, látom a szemeim előtt a címszavakat "igaz csak öngóllal jutottunk tovább, de a fiúk nagyon ott voltak fejben is"
Elmenne a magyar válogatott a vb-re, kiesnének olasz, paraguay, új zélánd meccs után, senkit sem érdekelné. " kiestünk, de nekünk már ez is nagy dolog, hogy itt lehetettünk"

Szlovák ír meccs. Én nem tudom ti milyen meccset láttatok, ahol a szlovákokat gyengén láttátok. Elárulom nektek, régen láttam a srácokat ennyire jól játszani. Még maga hamsik is, akit utálok mert szerintem egy nulla, hozta a maximumot, írek csak néha pislogtak mi van a pályán. (azok az írek, akik csak henry keze miatt bukták a vb-t). Az utolsó pecek előtt, amikor ír torpédók repültek, igazságtalannak éreztem a döntetlent, és az orosz török barátaim is innen a bárból.

Hogy a hokihoz is hozzászóljak én is, és lássátok nem gyalázzuk itt CSK-vel állandóan a magyarokat. Szerettem volna már írni egy posztot arról, hogy többé válogatott szinten olyan dolog, hogy szlovák hoki nincsen! Ami van, az a nullának is kevés! Ha most összeállítanánk az EBEL legjobb magyar játékosait, és a szlovák Extraliga legjobb szlovákjait, szerintem a magyar játékosok klassziskülönbséggel nyernének. okok: utánpótlás nulla, fiatalok nulla, az utánpótlás már magyarországon is jobb mint szlovákiában. az egész szövetség egy maffia banda, erről lehetne írni regényeket de nem érdemes.

"Szar szlovákia ellennük szurkoltam mindig" Szíved joga. De tényleg. Ehhez nem tudok mit hozzátenni.

Ennyi voltam.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.09.05. 14:01:22

@2002: hát nem hiszem, hogy olyan könnyen megverné az EBEL-magyar best-of a szlovák extraliga válogatottat. Azt sem biztos, hogy egy csaparta való magyar meglenne.
Utánpótlás jobb Mo-on? Nem hiszem, csak olyan nagy a lecsúszás SK-ban és olyan nagy az emelkedés Mo-n, hogy elérhetőnek t˝unnek, pedig nagyon nem, sajnos még mindig. Ahhoz 10* ennyi gyereknek kellene hokizni HUn-on, vagy legalább 5*. Ettől fűggetlenűl metodikaialg jó úton halad HUn.

giacinto 2011.09.06. 22:01:50

szép volt fiúk, lassan helyre kerültök :D

Melchi Zadok 2011.09.07. 07:10:59

Szeretnek gratulalni, a szlovak valogatott eloszor mutatta meg mennyit is er.
Mazli nelkul vegre a maga teljes valosagaban lathattuk tegnap a fiukat.
Milyen svedorszag? Ormenyorszag!

bélakirály 2011.09.07. 13:15:40

Soha nem szurkoltam a szlovákok ellen, de te igen megérdemelted ezt.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2011.09.07. 17:11:54

na ja, nagy pofon volt. Tényleg nem egy nagy csapat a szlovák, a magyarral egy szint nagyjából. Azrt persze ne kakaálja össze magát senki, mert Hungary tétmeccsen 20 év után megvert egy jobb csapatot. ha jól emlékszem a moldávok Pesten jobbak voltak a Vanczák meg még midig csak a Sionban játszik a Király meg az 1860-ban....

Eastbay1 2011.09.10. 17:23:42

6 rúgott gól 8 TÉT meccsen.

2002 2011.09.11. 10:46:16

@Eastbay1: Ilyenkor öröm a bloggerkedés. Amikor a felhasználók bosszúvágyukból, vagy netán bizonyítási vágyukból kényszert éreznek arra, hogy feljöjjenek az oldalra (ezzel növelve a napi látogatottsági szintet köszönjük), és leadjanak egy pár hozzászólást amik miatt mi most biztosan nagyon nyomorultul fogjuk magunkat érezni. :)

Melchi Zadok 2011.09.12. 08:18:53

@2002: amikor bloggerek "bosszúvágyból" de inkább kényszeres és kétségbeesett identitás igazolásból adódóan eleve provokatív trolltechnikával választanak címet az egyébként a kutyát nem érdeklő jelentéktelen posztjuknak, akkor azt természetesen nem véletlenül teszik.

számítanak a reakciókra, mert hát kell valami, ami örömet okoz.
és egy szlováknak ehhez mindig kell egy magyar.
másképpen sajnos nem megy.

paraszthajszal 2011.09.17. 00:37:29

Hát azért mielőtt túlzottan örömködnétek az örmények szlovákiai győzelmén, azért érdemes visszagondolni a magyar válogatott legutóbbi eb-selejtezős szereplésére (a 2008-as eb előtt).

Magyarország - Norvégia 1:4;
Málta - Magyarország 2:1;
Norvégia - Magyarország 4:0;
Moldova - Magyarország 3:0…

Nem, nem, Norvégia végül ki se jutott, itt a csoport két első helyezettjének meccseit bele se vettem ("természetesen" azok is vereségek voltak).

Szóval más dolog egy ilyen becsúszott (bár nagyon csúnya) betli, meg más dolog ha egy csapat az egész világ pofozógépe. Sajnos a magyar válogatott esetében ez az időszak még nem volt olyan régen, így a kárörömködést is kissé visszafogottabban kellene "gyakorolni", elvégre nincs garancia arra, hogy velünk nem fordulhatna elő ilyesmi. Sőt…

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.10.08. 19:28:13

@Eastbay1:
9 meccsen is. :)
Végülis a szar uhorok csak több, mint 3x ennyit rúgtak.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.15. 09:49:22

@Csehszlovák Kém:
Kedves hokibarát Csehszlovák Kém!

Engedd meg, hogy bő másfél évvel magvas, vitalezáró gondolataid után, most már tények mentén tekintsük át, állításaiddal ellentétben mi történt azóta a magyar jégkorongéletben. Az önbecsapó, pénztelen, szponzortalan lerohadt ország jégkorongja köszöni szépen, jól van. Az önbecsapás egy általad szeretettel hajigált jelző, ha nem haragszol én nem foglakoznék vele, a te játékod, te dobtad el, te is takarítsd fel magad után. Nézzük inkább a tényeket, amiket vitatni nem fogsz tudni, pusztán szokás szerint minősítgetni, kezdjük a pénztelen szponzortalan lerohadással kapcsolatos állításaiddal.
Mint arról bizonyára te is értesültél, 2010-ben kormányváltás történt az országban, és az új kormány végre nem csak szavakban kötelezte el magát a versenysport és utánpótlás támogatásával kapcsolatban. A jégkorong, mint látványsport, bekerült a kiemelten támogatott ágazatok közé, ami mind a felnőtt csapatok, mind az utánpótlás számára komoly fejlődést garantál.
Ajánlom figyelmedbe ezt:
jegkorong.blog.hu/2012/07/11/a_jegkorong_a_leghatekonyabb_forrasgyujto
Valamint ezt:
www.hatharom.com/2013/02/28/jegkorongpalyak_epulnenek_orszagszerte_tao_s_penzekbol
Ha kiemelten érdekelnek a magyar jégkorong fejlesztési irányelvei, akkor pedig vesd magad bele ebbe:
www.sporttamogatas.hu/uploads/file/MJSZ.pdf
Megpróbálom kiemelni a fontosabb számokat. A játékosok összlétszámát 2760 főről 5000 főre, a játékvezetők összlétszámát 84 főről 200 főre, a szakvezetők létszámát 80 főről 200 főre, a 12-15 ezer aktív, és 60-80 ezer passzív szurkolót pedig a duplájára fogják emelni 2016-ig. Az edzők esetében szakedzőknél 20-ról 30-ra, sportedzőknél 74-ről 150-re, sportoktatóknál 18-ról 40-re, LTP asszisztenseknél pedig 35-ről 100-ra fog hízni a létszám. A profi egyesületek jegybevétel szintén megduplázódik majd 2016-ra.
Csapatokat tekintve nézzük a hazai jégkorong három fontos alappillérét:
- Utánpótláscsapatok: A jégpályák építésével a rendszeresen korcsolyázási lehetőséghez jutó gyerekek száma megsokszorozódik. A székesfehérvári jégkorong-akadémia mintájára hasonló intézmények jönnek létre Miskolcon, Debrecenben és Budapesten is, ahol határontúli magyar nemzetiségű gyerekek is ellátást és fejlődési lehetőséget kapnak majd. U18-U20 korosztályban hazai csapatok indultak, és viszonylag sikeresen szerepeltek környező külföldi bajnokságokban.
www.jegkorongblog.hu/2012/09/28/szombaton-indul-a-szlovak-junior-bajnoksag/
Az Alba Volán U-20-as csapata magabiztosan nyerte meg az idén először megrendezett Junior-EBEL alapszakaszát. Igaz, ez a bajnokság egyelőre nem különösebben magas színvonalú, de remélhetőleg a jövőben folyamatosan emelkedni fog.
www.eliteprospects.com/league_home.php?leagueid=152
A Magyar Jégkorong Szövetség legkomolyabb hosszútávra tervezett befektetéseként az idei szezonban komoly anyagi ráfordítás árán sikerült Budapestre költöztetni a világ második legerősebb bajnokságának utánpótlásligás csapatát. Idén mindössze öt magyar állampolgárságú játékos volt a keretben, de a csapat jövőre is Budapesten fog játszani, és az utánpótlás egyik legmagasabb szintű műhelyének ígérkezik.
www.jegkorongblog.hu/2013/03/14/van-jovoje-az-mhl-nek-budapesten/
Végezetül Sebők Balázs a meglehetősen magas színvonalú finn juniorbajnokságban korosztályában az ötödik legponterősebb játékosként idén felnőtt szerződést kapott a finn elsőosztályba.
www.eliteprospects.com/league.php?season=2012&leagueid=Jr.%20A%20SM-liiga&nation=&sort=u19
Galló Vilmos még nála is jobban teljesített, hiszen nyáron lesz csak 17 éves, de Európa legjobb U-18-as bajnokságának pontlistáján a második lett (az U20-asok közt is sikerrel mutatkozott be) ugyanitt pedig Hári Norbert a 10.
www.eliteprospects.com/league.php?leagueid=J18%20Elit&season=2012
- Felnőtt klubcsapatok: A MOL-Liga színvonala 2011-hez képest nagyjából állandó, az élcsapatok tekintetében enyhén javuló. Az akkor résztvevő egyesületekből azóta visszalépett a Vasas, de a következő idényben újra a bajnokság tagja lesz.
www.jegkorongblog.hu/2013/02/15/visszater-a-vasas-a-mol-ligaba/
2-3 szezonon belül várható továbbá, hogy újabb magyar (Szeged, Debrecen) és külföldi (Jesenice, Zágráb, Belgrád) csapatok csatlakoznak majd.
Az egyetlen tényező, ami a MOL-Liga komoly gyengülését eredményezheti, a magyar jégkorongnak nagyon is jót tenne. Ez ugyanis a Dunaújváros EBEL-indulása, ami lényegében küszöbön áll.
www.jegkorongblog.hu/2013/01/18/a-dab-benevezett-az-ebel-be/
Az Alba Volán EBEL-ben nyújtott teljesítményéről pedig annyit, hogy eszmecserénk óta produkáltak egy kiváló szezont, rájátszással, valamint ők adták a liga gólkirályát is. Idén sajnos nem sikerült megismételni a bravúrt, de klub stabilizálta helyét ebben a komoly európai bajnokságban, és a következő 1-2 szezon folyamán újra fogja építeni a csapatot.
- Válogatott: Ez talán a leghálásabb téma. Régi félelem magyar jégkorongos körökben, hogy az „Aranygeneráció” visszavonulásával színvonalesés következik be majd a válogatottnál is. Nos, nem következik. 2010-ben, 11-ben és 12-ben is közvetlenül a feljutó csapat mögött végeztünk a Divízió-I-es másodosztályban, ráadásul a versenykiírás tavaly kifejezetten előnyünkre változott, hiszen feltörekvő csapatként sokkal kedvezőbb nekünk a lehető legerősebb mezőny. A tavalyi bronzérmes csapatból igyekszem csak azokat a 25 év alatti játékosokat megemlíteni, akik egyrészt játszottak, másrészt pontot szereztek:
Bartalis István 0+5
Sofron István 2+2
Galanisz Nikandrosz 2+0
Magosi Bálint 1+1
Benk András 0+1
Pozsgai Tamás 0+1
Hári János 0+1
Valamint az elsőszámú kapus, Bálizs Bence. Ez akkor így nyolc játékos, nyugodt szívvel kijelentem tehát, hogy nem, nem lesz semmiféle színvonalesés itt. Idén egyébként ismét hazai rendezésű világbajnokságon tűztük ki immár egyértelmű célnak a feljutást, ami még mindig bravúrnak számítana, de a tavalyi csapathoz képest idén egyértelműen jobb esély lesz rá. A közönséggel, hangulattal, bíztatással biztosan nem lesz baj, hiszen a legtöbb mérkőzésre már két hónappal a kezdés előtt minden jegy elkelt.

Nagyjából ennyit akkor a két hónapra se tervezhető, hamarosan megdöglő magyar jégkorongról. Végezetül, ha megengeded. Elhiszem, hogy imádod a HVG-t, és immár bedolgozóként nyilván Magyarország legesleghitelesebb sajtótermékének tartod, de sajnos ez a valaha tényleg tekintélyes szaklap, szívós munkával igen alacsony szintre küzdötte le magát. Ma már gazdasági témában is jó eséllyel valami súlyosan elfogult, propagandacélokat szolgáló írást képesek csak kiszenvedi magukból, egy hazai, energikus, kemény és férfias sporthoz pedig nagyjából annyira értenek, mint a Csendes-óceán halbiológiájához. A hetilap legfőbb agytrösztjének, Tóta W Árpádnak magyar sporttal ápolt viszonya széles körben közismert, rendszeresen eregeti mérges tüskéit nagyobb sportsikereink után (Lólengés az avaron, Risztov Krisztián, stb). Remélem megérted, ha ezek után súlyosan elfogultnak vélem bármi iránt, ami magyar és sport, ráadásul sikeres merészel lenni.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.15. 18:17:58

Milyen Inter? Genova!

Szia kém! Segíts már egy kicsit, nézd meg te is ezt az oldalt! Én nem látom itt Juraj Kucka eredményeit az Interben lejátszott meccseiről, a 2011 augusztusi átigazolása óta:
www.jurajkucka.com/career/get/9

Az történt, hogy Kucka játékjogának felét vette meg az Inter, azzal, hogy a játékos továbbra is Genovában marad, és az Inter -- ha akarja --, megveheti a játékjog másik felét is, és akkor költözhet Milánóba Kucka. Mindezt a tőled megszokott tájékoztatás színvonalához méltón, elfelejtetted közölni.

Mondanom sem kell, hogy az átigazolás sajnos azóta sem történt meg, habár most hírbe hozták Kuckát az AC Milannal is. Ebben legalább annyi siker kinéz neki, mint az interes ügyben. Annak ellenére, hogy az ügynöke, Csontó Károly nyilván minden tőle telhetőt megtesz.

Javíts ki, ha tévednék, de úgy tudom, Dzsudzsák a Dinamóban rendszeres játéklehetőséget kap, és ez Mahacskalában sem volt másképp!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.17. 09:54:36

@Csehszlovák Kém:
Ja és még valami. Halványan emlékeztem erre, de most végre megtaláltam.
Amióta rohad le az ország, sajnos a mocskos fidesz ész nélkül tolja bele a pénzt a magyar hokiba, de az persze két hónapra se lát előre.
Szerencsére amikor még Európa-hírű gazdasági szakemberek vezették a Köztársaságot, nem voltak ilyen problémák.

www.nemzetisport.hu/jegkorong/20081125/jegkorong_az_utanpotlas_kap_tamogatast_a_valogatott_nem

Akkor még virágzott a magyar sporttámogatás, őőő, azaz felelős, de egyúttal fájdalmas döntéseket voltak képesek meghozni a józanság és racionalitás nevében. Válaszd ki nyugodtan, melyiket hazudod.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.03.23. 19:41:26

@Kurtz ezredes: Szavak, szavak, szavak. Ha hiteles akartál volna maradni, akkor szépen felsorold a "sikeres" magyar hoki fantasztikus eredményeit és 2011-ben tett állításomat nem 2013-as újságcikkel próbálod izzadtságszagúan "leleplezni". Mintha 1946-ban mondtad volna meg a tutit a Molotov-Ribbentrop paktumról, bravúros teljesítmény, na! Én csak azt látom, hogy talán újabb 70 év múlva sikerül majd feljutni az A-ba, az eddigi Vb-ken reális esélyünk nem volt erre, nem győzött meg a válogatott teljesítménye és azt, hogy a magyar bajnokság színvonala és látogatottsága a béka segge alatt van. Márpedig széles tömegbázis, ismertség, közönség és színvonalas hazai bajnokság nélkül SOHA nem történik meg az, amit most 1 km hosszan szavakkal próbáltál ideerőlködni.

A támogatás szép dolog, bízzunk együtt abban, hogy a pénzek eljutnak megfelelő helyükre. Az anyagi támogatás mellett az erkölcsi megtisztulás is fontos, várom Magyar hokiszövetség határozott fellépését a rasszista játékosok és jelenségek ellen, a szövetség határolódjon el Hetényitől, és mondja ki, hogy ilyen, hazájára szégyent hozó játékosnak nincs helye a válogatottban!

Sikeresebb és izgalmasabb hokizást kívánok a jövőben! :)

@Gudea enszi: Köszönjük az értékes információkat! Annyiban azért finomítanám információid, hogy sajnos Balázs a Mahacskalába nem tudott beilleszkedni, ezért adták el, a Dinamóban is csak az új edző, Petrescu számít állandóan játékára, 4 gólig jutott eddig. A hírek szerint Moszkvából is távozna a szélső, állítólag a Liverpool vette volna meg.

Egy blogger számára a legnagyobb öröm, ha olvasói folyamatosan frissítik és karbantartják a felvetett témákat, remélem a jövőben is szemmel követitek és beszámoltok a magyar hokiban történt fejleményekről és Kucka/Dzsudzsák karrierjének változásáról! Drukkoljunk együtt Kuckának és Dzsudzsáknak, hogy megtalálják számításaikat új csapatuknál! Csak így tovább srácok, köszi :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.24. 11:03:23

@Csehszlovák Kém:
Ne haragudj, hogy most én minősítelek téged, de te egyszerűen nem értesz ehhez a sporthoz. Én nagyjából 20 éve nézek jégkorongot, és úgy 10 éve követem komolyabban. Ez idő alatt a sportág hazai rajongótábora minimum megtízszereződött. Mind a magyar válogatott, mind a magyar bajnokság színvonala folyamatosan emelkedik. Utóbbi kizárólag akkor csökken, ha a magyar bajnokság legjobb csapata az osztrák bajnokságban indul, ami - már ne is haragudj - de az utóbbi 6 év eredményeit figyelembe véve a magyar hoki számára egyértelműen pozitív fejlemény.
Nem tudom, esetleg követted-e a 2011-es budapesti vb-t, de ha igen, akkor lécci frissítsd fel emlékeidet a feljutásra esélytelenséget illetően. A 2010-es és 12-es vébéken pedig a csapat tudásának és világranglistahelyének (az IIHF-ranglista egyébként sokkal reálisabb a FIFÁnál) megfelelően szerepelt. Nem szeretem magamat idézni, de ott vannak azok a játékosok, akik a jövőben is meghatározók lesznek. Sokan vannak és jók. Szintén ajánlanám figyelmedbe a magyar válogatott fejlődését mondjuk 2000-től 2008-ig. Hozzátenném még, hogy az áprilisban jégre lépő csapat egyértelműen jobb játékerőt képvisel, mint a 2009-es nagyvébén szereplő, ha ezek után te újabb 70 évet tippelsz a következő feljutásra, hát ezzel a véleményeddel valószínűleg egyedül maradsz majd bármelyik nemzetközi hokis fórumon. Azt is megértem, ha 2002 barátod, vagy bármelyik más szlovák hokiszakértő szerint nem lehet jó válogatott egy gyenge bajnokságot felmutató országból. Erre nagyjából olyan ellenérveket tudnék hozni, mint például az olimpiai résztvevő Szlovénia, esetleg Fehéroroszország, vagy a mostanában egyértelműen stabil A-csoportos Dánia. Egyik ország sem a saját bajnokságából hozza a válogatott játékosait, de Szlovénia és Dánia mégcsak nem is abban nevelte ki őket. Ugyanakkor Németország válogatottja egyértelműen gyengébb, mint hazája bajnoksága. Önmagában ez a faktor tehát nem garantál semmit.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.26. 08:19:38

@Csehszlovák Kém:
Csak hogy továbbfűzzem, puszta kíváncsiságból megnéztem a méregerős lett bajnokságot, és van egy olyan sejtésem, hogy ők sem emiatt A-csoportosok 1996 óta. Esetleg még Kazahsztánt is idevehetnénk. Hogy könnyebben reagálj, van egy számodra szomorú hírem is.
www.jegkorongblog.hu/2013/03/25/hetenyi-zoltan-a-valogatottal-keszulhet/
Zoli sajnos nem kapott demokratikus méreginjekciót, és már vissza is tért a diktatúrába. Megkapja az esélyt a válogatott kerettagság kiharcolására :(

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.03.26. 08:59:54

Az IHF ranking világosan beszél, L - 11., K - 17., H - 19.

Hetényi: Bayer után nem lepődöm meg. Tehát az MJSZ szerint niggerezni, rendőrnek nekimenni, nőt szexuálisan megalázni, részegen törni-zúzni, amerikaiakat mocskolni - minek ment akkor oda, a pénzük azért kellett, hülyegyerek? - rendben van, nyilván te is csak tanultál az esetből.

Mondanám, h a magyar hokiszövetség felelőssége, de pont az előbb fejtetted ki, hogy ez a csodálatos magyar kormány milyen mértékben támogatja a magyar hokit, ez egymás között is egy kibebaszott nagy öngól :)))

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.26. 16:04:46

@Csehszlovák Kém:
Világosan beszél? 11. Tehát akkor lehet stabil A-csoportos egy ország, viszonylag gyenge bajnoksággal is? Köszönöm, hogy mégis egyetértesz.

Hetényivel kapcsolatban pedig én tudok veled egyetérteni, nem kell mindenáron Amerikába menni, ha utálja őket. Viszont ez az ügy nem olyan komoly, hogy emiatt eltiltsák a válogatottságtól, legalábbis egyelőre ne.
Részegen törni-zúzni nem szép dolog, nőt szexuálisan megalázni még kevésbé, de itt nem egyértelmű, hogy ez megtörtént. A rendőrnek nekimenés egyértelműen nem történt meg, mivel 7000 dolláros óvadék után már nincs börtönben. Amerikaizni és niggerezni viszont tudtommal nem főbenjáró bűn, főleg Magyarországon nem. Ha itt tilos lenne az etnikumokat sértő kifejezések használata, már te is terhelt lennél. Ugye még emlékszel?
dotoho.blog.hu/2012/07/19/szetszedjuk_a_mongolokat
dotoho.blog.hu/2012/09/12/na_mi_a_fasz_van_mongolok
Persze kíváncsian várom, hogy neked miért szabad akkor "niggerezni".

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.03.26. 16:19:01

@Kurtz ezredes: Szakértőként meglehetősen gyenge színvonalra vall legyengézni egy volt szovjet tagköztársaság bajnokságát, a térség szintjéhez képest minőségi - értsd: Magyarországra a büdös életbe nem igazoló - idegenlégiósokkal teletűzdelt versengésükről szólva. De ez legyen a te gondod és annak megfejtése is, hol értettem veled egyet :)

Hetényi: A rendőrségi jegyzőkönyv alapján megtörtént. Az, hogy mit bohóckodnak az ügyvédek később össze, nem érdekel. Vagy te vagy az, aki még hisz OJ Simpson ártatlanságában? :D

Kíváncsiam várom, hol "niggereztem", így akár idézőjelben, mert a linkelt cuccok nem arról szólnak. Nincs annál viccesebb, amikor sikerül a duplacsavart bevinni, és a Gyülieli szerzője komolyan veszi magát :)))

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.26. 22:04:17

@Csehszlovák Kém:
Bocs, de ugyanarról a lett bajnokságról beszélünk?
www.eliteprospects.com/league_home.php?leagueid=18
7 orosz 3 litván és 2 észt légiós. Becsülettel végignéztem mindet, lécci linkeld már be, hogy melyikre érted a minőségi jelzőt! A teletűzdelésbe már bele se kötök, ha jól látom, az egyik orosz játékos viszonylag stabil volt az orosz másodosztályban. Egyébként két litván játékos ebből a bajnokságból igazolt a MOL-Ligás Érsekújvárhoz. Parancsolj, az idei teljesítményük a lett és a magyar bajnokságban:
Sergejs Tjoluskins
lett bajnokság: 14 meccs 5+10
MOL-Liga: 13 2+2
Vladimirs Mamonovs
lett bajnokság: 19 19+19
MOL-Liga: 15: 11+9

Kutyát nem érdekli a magyar bajnokság, de szerencsére a letten letapossák egymás lábát a nézők. Merő véletlenségből épp nemrég rangsorolták a bajnokságok látogatottságait. Lécci keresd már ki a MOL előtt szereplő lett bajnokságot!

Regular-Season average league attendance Europe & Asia League

Attendance

1. Switzerland - National League A
6,620

2. Germany - Deutsche Eishockey Liga
6,172

3. Russia - Kontinental Hockey League
6,106

4. Sweden - Elitserien
5,717

5. Finland - SM-liiga
5,213

6. Czech Republic - Extraliga
5,169

7. Austria - EBEL
3,547

8. Slovakia - Extraliga
2,018

9. Great Britain - Elite Ice Hockey League
1,977

10. Norway - Get Ligaen
1,627

11. France - Ligue Magnus
1,516

12. Denmark - AL-Bank Liga
1,501

13. Poland - Polska Liga
1,171

14. Italy - Serie A
1,067

15. Asia League (CHN/KOR/JPN)
977

16. Belarus - Extraliga
897

17. Netherlands - Eredivisie
812

18. MOL Liga
705

http://www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/recap/7603.html?tx_ttnews[backPid]=955&cHash=85da1c3b06

Végezetül érdekes módon a lett válogatottba senki nem jött a méregerős posztszovjet lett ligából az olimpiai selejtezős csapatból.
Csomó helyről jöttek, de onnan valahogy senki:
en.wikipedia.org/wiki/Latvia_men%27s_national_ice_hockey_teamhttp://en.wikipedia.org/wiki/Latvia_men%27s_national_ice_hockey_team

Javíts ki ha tévedek, de a "mongol" egy szlovákok által sértőnek szánt jelző a magyarokra. Ha igen, akkor duplacsavarként, afféle mókás liberális provokációként megengedett niggerezni, de csakis a magyarokat.
Várom a percet, amikor indexcímlapos leszel a mi a fasz van "biboldók", "cigányállatok", című remek kis posztjaiddal.

sztenke 2013.03.26. 22:04:29

@Csehszlovák Kém: "Az, hogy mit bohóckodnak az ügyvédek később össze, nem érdekel."

ÉS az ártatlanság vélelme? Vagy te visszaállítanád a rögtönítélő bíróságokat? Ez nem valami demokratikus attitűd, már ne haragudj.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.03.26. 22:19:52

@Kurtz ezredes: Azért ez egy epic nap, azok a kevesek, akik még elhitték, hogy olyan kis cuki kis vicces fijukk vagytok ma azt láthatják, hogy csak ócska kis rasszista köcsögök vagytok, akik még a humort sem értik, meg a körbe tükröt, hát, pane kurce jól belehúztál, beleragadtál a légypapírba, saját köteleddel akasztottalak fel, nyilvános harakirid után még a lepattanó tökön kúrt, ez teljesítmény, kalap le, BRAVÓ!

@sztenke: nincs viccesebb, amikor kis zsebnácik a demokráciára hivatkoznak! Húzzál már innen a faszba. De komolyan.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.26. 22:29:12

@Csehszlovák Kém:
Ja hogy a mongolozás csak humor volt? Ok, Hete is csak viccelt a niggerezéssel.
Lett bajnokság-ügyileg van bármi megjegyzésed, vagy vehetem úgy, hogy megint kamáztál egy óriásit, amiről szokás szerint azzal a lendülettel kiderült, hogy semmi nem igaz belőle?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.03.26. 22:41:01

@Kurtz ezredes: Lakosság: 2 067 887 (2011)

Nem írom le, melyik ország lakosainak az összlétszámát olvasod össze. A többit matekozd ki.

Ami a rasszista magyar kapust illeti, még mindig nem érted?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.26. 23:33:55

@Csehszlovák Kém:
Tudom, hogy Lettországban kevesebben élnek. Azt várom továbbra is tőled, hogy a lett bajnokság miért jobb a magyarnál, továbbá hol vannak belőle a vele állítólag teletűzdelt remek légiósok, akik sose jönnének ide.

Hetényi Zolival kapcsolatban pedig továbbra is annyit tudok tanácsolni, hogy bár teljes mértékben megértem elveidet, sajnos-sajnos mint látod, Magyarországon nem úgy működnek a dolgok, mint szeretnéd. De szerencsére van rá egy remek megoldás. Alapítasz egy pártot, mondjuk Az Antirasszista Politikai Korrektségért Mozgalom néven, szerzel hozzá tagságot és támogatókat (biztos lesznek), elindultok a választásokon. Ennyire pompás kis nézetekkel, amik az egész művelt világon elfogadottak, tuti itt is parlamenti többséget nyertek. Ezután simán te hozhatod meg a törvényeket, és máris ülhet valaki az általad nem kívánt szó kimondásáért.

Hidd el, hogy ez a legegyszerűbb és legcélravezetőbb módszer! Láthatóan a nyugattal való fenyegetőzéseket leszarják idehaza.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.03.26. 23:34:15

@Kurtz ezredes: Látszattól eltérően a vita köztünk nem a lett bajnokságról szól, te hokiszakértőnek mutatod magad és néhány nappal ezelőtti kilométernyi szaporafosásod nem cáfolta meg állításom, miszerint a magyar hokinak nincs jövője. Te behozhatod ide a lett bajnokságtól kezdve a jamaikai bobcsapatot, a tényen nem fog változtatni. Ez egyrészt mutatja, hogy lófaszt vagy te szakértő, másrészt a magyar hoki meg tényleg úgy bohóckodás, ahogy van. Mindig jövőre, ismered?

Betonfejű nacionalistákkal és szarszagú rasszistákkal leállni szájkaratézni olyan hiábavalóbb projekt mint Kőműves Kelemen biznisze. Nagy most a csipa, de nem olyan nagy kihívás a gazdasági világválság közepén egy agyonfrusztrált, lúzer nemzettudattal agyoninjekciózott társadalomban a zsigeri gyűlöletre politikai tőkét kovácsolni, hidd el. Te is tudod, hogy voltak, akik sokkal jobban csinálták ezt.

Sok mindent leszarnak idehaza, egyet soha ne felejts el: 21 fokosra melegített lakásodban, jóízű vacsikád után trollkodsz most nagyokat egy olyan tágabb közegben, ami ezt neked megengedi. Megteheted, van rá lehetőséged, szabadságod. Csináld, egészségedre. Mindannyian mások vagyunk. Hadd szóljon, mondd, ami a csövön kifér.

Ami mégis elbizonytalaníthat egy pillanatra: már olyannyira leszarnak mindent idehaza, hogy németországi rajzfilmekkel gyerekeknek perelnek, hadakoznak :D

Bárhogy is: ez a legnagyobb kognitív disszonancia.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.04.01. 13:18:03

Kívánsz még itt érdemben reagálni az állításaid megcáfolására?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.04.01. 13:18:52

@Csehszlovák Kém:
Nahát látod ebben igazad van. Az alapvető nézetkülönbségünk, hogy szerinted magas színvonalú hazai bajnokság nélkül nem lehet jó nemzeti válogatott. A probléma ezzel az állításoddal csak az, hogy Lettországnak például kiváló nemzeti válogatottja van meglehetősen gyenge nemzeti bajnokság mellett is. Továbbá Szlovéniának is. Továbbá Dániának is. Még Kazahsztánt is idevenném, bár a kazah bajnokság azért nem egy szint mondjuk a szlovénnel és a lettel. Ennek a négy országnak valahogy mégis sikerül vagy stabil A-csoportos válogatottat összehoznia, vagy lifteznie, vagy kijutnia az olimpiára. Innentől kezdve remélem megérted, miért vitatom az általad tényként kezelt véleményt.
Továbbá az is érdekelne, hogy szerinted a teljes jégkorongvilágban ki a nyavalya szerint óriási bukás, ha a magyar válogatott nem jut fel az A-csoportba. Te nagyjából azt kezeled leokádni való teljesítménynek, hogy nem kétszer nem sikerült jobb ellenfél ellen a jobb ellenfél otthonában győzni, valamint hogy egyszer hosszabbításban ki merészeltünk kapni egy szintén jobb ellenféltől. Ja, mondjuk szerinted az is óriási kudarc, hogy az A-csoportos vébén két sokkal jobb ellenfél ellen simán meccsben voltunk az utolsó percig. Komolyan úgy gondolod, hogy ezek az eredmények szart se jelentenek, és a magyar jégkorong egy nagy nulla? Nem hiszem, hogy te ennyire fogalmatlan lennél.

A politika pedig engem nem különösebben érdekel. Szépen győzzétek le a Fideszt, és nincs miről beszélni.
süti beállítások módosítása