hid-ami-osszekot-2008-november-12-egyutt-bekessegben-ketnyelvu-felirat-a-koma.jpg

Elolvastam a hisztit, amit lerendeztetek a szerdai poszt alatt, igazán szórakoztatóak voltatok. Belátom, a kommentelők nagy részének nem sikerült a feladatot megugrani, a sok rinya mellett nem értettétek meg, miért hoztuk simán a kötelezőt. Szájbarágó, sovinisztáknak. 

Az európai bíróság nem azt mondta ki, hogy Szlovákia bárkit, ok nélkül kiutasíthat területéről, hanem azt, hogy egy Eu tagország elnöke, aki amellett, hogy az Eu állampolgára, egy Eu tagország elnöke is, rá az Eu előírásai és törvényei, valamit a nemzetközi jog és protokoll szabályai is vonatkozik.

Ezt az álláspontot minden normális ember érti - tegnap este kísérletet tettem a sarki kocsmában is, átment – csak a magyar soviniszták vannak arról meggyőződve, hogy a nemzetközi jog bár nemzetközi érvényű, a „Felvidékre” nem vonatkozik.

No, az európai bíróság – ki tudja már hanyadszorra – újra elmagyarázta a magyaroknak, hogy egy szuverén ország nemzetközi államhatárai addig érvényesek, ameddig azt a nemzetközi jog elismeri és nem addig, ahogy azt egy akármilyen magyar elképzeli. Pont.

Lásd még a témában Lúzernagyi című bejegyzésem. Nehéz megtanulni, de sokszor leírjuk: a nemzetközi jog a "Felvidékre" is vonatkozik, az állami szuverenitás az első, nem leszünk gyarmat! És még néhány megjegyzés:

Kurvára felháborodott mindenki azon, hogy kicsit megfricskáztam a töketlen magyar diplomáciát és a magyar nacionalizmust, fuha, mekkora árokásó vagyok :D Annyi történt, hogy az általam elétek tartott görbe tükörben, tudat alatt szembesültetek saját sovinizmusotokkal, csak kiabálni tudtatok fájdalmatokban: bizony, a király meztelen! Mondjam még érthetőbben?

Ha ugyanis most "őszintén" mindenki akkora barátja lett itt a szlovákoknak, akkor talán azt is felfogjátok drága feleim az Úrban, hogy a magyar köztársasági elnök ne sétálgasson át csak úgy a határon, mint amikor Sobri Jóska részegen hazafelé véletlenül a szomszéd földjére téved. Janics Natasa meg csak úgy Szerbiába akar kajakozni? Vegyünk vissza mindent tőle, Kertész Imre meg ülve fog kezet? Hiszen csak „magyar származású”.

Ha Sólyom odafigyel a figyelmeztető szavakra, nem megy el, nincs "magyar provokáció". A magyar nacionalisták pofáját fogta most be az Eu egy egyébként totálisan marginális vitában, mert:

- nem viselkedhetnek Komarnoban úgy, mintha rájuk nem vonatkozna a szlovák államiság jelenléte.

Továbbgondolva:

- a magyar nacionalisták nem kobozhatják el Janicstól a dicsőséget és az ezzel járó javakat, azok az aranyérmek örökre Magyarország nevét dicsőítik.

- Kertész Imrét a magyar nacionalisták üldözték el hazájából, Kertésznek joga van ezt a kirekesztő nacionalizmust elutasítani.

Ha Sólyom elnök mégis bevállalja és elmegy, akkor legalább hívja meg kollégáját, Gasparovic elnököt, gyere már el Gaspó, baszom alássan, mégis csak nálatok járok, úgy illik. Ha pedig szomszédom jelzi az esetleges látogatás mellőzését (indok: augusztus 21, '68-as megszállás) akkor érdemes azt megfontolni: bizony, a jószomszédi kapcsolatok miatt.

Attól tartok: Sólyom ebben a helyzetben egy bábfigura volt csupán, neki mennie „kellett”. Ne felejtsük el: a szocik segge izzadt még a miniszteri bársonyszékekben, egy esetleges szlovák-magyar nemzetközi balhé a kormány nyakába hullik. Minél rosszabb, annál jobb, a Fidesz popcornt és Colát kért és mosolyogva hátradőlt, a szoci kormány tovább izzadhatott.

Civakodnak a tagállamok”, „az Eu a feltartott kéz politikáját (Sic! – csk) alkalmazza” – írta Rajcsányi, a polgári underground nagy mesemondója. A Bayer-Bencsik tandem a második Békemenetre készül. Figyelem, ezek az emberek úgy nagyjából, ugyanarra a pártra szavaznak, tetszik érteni, az Eu egyszer mindenkit legyalázó, keménytökű gyarmatosító sárkány, máskor gyengekezű, cserfes királylány. Biztosan tudjátok, mi a baj?

Őszintén kívánom a magyaroknak, hogy találjanak maguknak egy olyan vezetőt, aki gyógyír lesz gazdasági és mentális problémáik meggyógyítására! A dotoho ebben mindig partner lesz.

Vicces volt az is, hogy pont a bocsánatkövetelő-bajnok magyarok nem értették, azon különösen rugóztatok, miért kéne a magyar nemzetnek bocsánatot kérni. Hamis vádakért, kedves barátaim. Esetleg szólhattok S. László nagykorúnak is, hogy most már eljöhet a hídra, és ha olyan kedves számára a Duna felett húzódó építmény, fesse át az egészet, ráférne.

Ecsettel a kézben, probléma nélkül végigsétálhatna az egész hídon is!

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr284857344

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Román politikai cirkusz 2012.10.19. 18:52:49

A magyar politikai élet sem mentes lejárató kampányoktól, botrányoktól és cirkuszoktól, de ami Romániában most megy, az egy kicsit túllépi a nálunk megszokott normákat. Az ottani ún. szélsőjobboldal vezére Corneliu Vadim Tudor körül gyűrűznek most a b...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2012.10.19. 11:31:23

Te valami zsidó vagy?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2012.10.19. 12:51:27

@==T==:

Na, neked aztán használt a szájbarágás... :D

Fent es nagyon lent (törölt) 2012.10.19. 13:21:18

mekkora paraszt vagy te ocsem, ahogy te magad is irod: de taho! sose voltal te budai, de magyar se.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.19. 16:04:49

Azért mert tudsz magyarul, még nem vagy magyar.
Látszik hogy szlovák az érvrendszered a gondolatod, az érvelésed.

Ráadásul az a fajta szlovák vagy, aki csak bunkózni tud,, és akar is a magyarokkal.

Aki a feszültséget szítja.

Aki semmi hasznosat nem tesz le a közös asztalra, hanem beállítod önként magadat dalolva a szlovákiai magyargyűlölők táborába.

Eleinte bosszankodtam az írásaidon, mert igazán tenyérbemászóak, elhiheted (kommentekből kiderül) szinte minden magyar számára.

Aztán rájöttem hogy csak egy ripacs vagy. Egy ripacs aki látogatottságszám növelése okén sérteget egy nemzetet.

A szlovákok bunkók voltak.
Azon nemzet, mely különösebb ok nélkül alázza meg más nemzet diplomatáját, az bunkó.

Brüsszel kimondta bunkónak lenni szuverén jog.

Gratulálok sekélyes győzelmetekhez ezúton is.
Ahhoz külön gratulálok neked, hogy örülsz neki, EU-ból megerősítve, hogy jogod van neked is bunkónak lenni, ahogy a szlovákoknak is.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.10.19. 16:10:52

@Trompf: Amikor elfogynak az érvek, jön a személyeskedés.

Még mindig nem érted. Ha valaki ebben a történetben bunkó volt, az maga Sólyom. A szlovákok azt tették, amit egy nacionalista politikus szívesen tesz egy másik nacionalistával: feltörölték vele a padlót. Kár érte, az országot is lejáratta. Azért pedig még inkább, hogy belátás helyett továbbra is itt fröcsögsz.

Muad\\\'Dib 2012.10.19. 16:11:23

Látom az index továbbra sem bírja ki a külföldi komplexusok terjesztését felénk. Ismét megismétlem. Nincs erre szükség kedves pénzéhes indexes tolvajok. Vannak saját komplexusos idiótáink, akik bőven elég témát szolgáltatnak (soviniszták, anarchisták, komcsik, stb.). Felesleges importálni a mocskot.
Az pedig, hogy immár a második cikk jelenik meg itt erről, és még egyikben sem lett leírva, hogy a szlovák érvelést (lásd: 2004/38-as irányelvre való hivatkozást) épp úgy kiröhögte az EU, mint a magyar produkciót, hűen mutatja a blog komolyságát...

csusz (törölt) 2012.10.19. 16:16:42

Csehszlovák Kém : nem szoktalak szeretni, de most egyetértek veled. A diplomáciának megvannak a bevett szokásai és Sólyom - persze nem magától - ettől eltérően viselkedett . Bármily rossz is bevallani egyeseknek tisztelt honfitársaim, de akkor és ott a bunkóskodást mi kezdtük, nem a szlovákok, ezt tessenek felfogni !!

Styxx 2012.10.19. 16:17:10

"Attól tartok: Sólyom ebben a helyzetben egy bábfigura volt csupán, neki mennie „kellett”" ? Ha Sólyom egy Fidesz mozgatta bábfigura lett volna, akkor miért kellett volna helyette egy Schmitt Pál megválasztásával felvállalni a blamázs kockázatát?
Ismét túl sok mindent mosol össze, hogy vélt igazad védd.
Nem mindenki érvel Janics Natasa érmei, minden juttatásának az elvétele mellett, sőt. Viszont a jelenlegi rendszernek az átgondolása a jövőre nézve nem lenne fölösleges. Nem Natasától kellene elvenni a juttatásokat, hanem módosítani kellene a járadéktörvényt, és a jövőben, aki azonos sportágban más ország színeiben is indul, ne kapjon járadékot. Ezt akkor fairnek tartanám, ha Szlovákiáról, Szerbiáról, Németországról stb. bármilyen országról lenne szó, aki életjáradékot folyósít az olimpikonjainak. Az olimpiai életjáradék nem alapvető emberi jog.

telepi vagány (törölt) 2012.10.19. 16:17:48

Vannak szlovák (nem szlovákiai magyar) ismerőseim is külföldről, azok normálisabbak, kevésbé soviniszták, mint ez a dotoho blogger. Kevésbé gyűlölik a magyarokat. Főleg külföldön, miután leszállt a heréjük és angol fontban kapják a fizetésüket, hátra se néznek a szlovák nacionalistákra.
A blogger szlovákabb akar lenni egy szlováknál, csak sajnos mindig a soviniszta, szélsőséges oldalhoz akar hasonulni.
Szóval nagy ásítás és lapozzunk... uncsi már.
Persze ha kattintásszámra fizetik, akkor megértem, hogy még ír.

Rodzservaltersz 2012.10.19. 16:18:10

"Őszintén kívánom a magyaroknak, hogy találjanak maguknak egy olyan vezetőt, aki gyógyír lesz gazdasági és mentális problémáik meggyógyítására!"
Öööö, a mentális problémák létezőek a magyaroknál, ez tény, na de szlovák relációban ezt megemlíteni, mint egy utalva arra, hogy a szlovákokénál nagyobbak lennének e problémáink?! Szlovákia lakossága maga egy mentális probléma, egy szép nagy kisebbségi komplexus, te álladék cikkíró. Ótvar egy nagy seggfej ez a Csehszlovák kém fedőnevű baromarcú. Atyaég!

geod01 2012.10.19. 16:18:18

nagy lájk ezért a posztért.

kár, h felesleges időpocsékolás volt megírnod, hiszen (ahogy az látható) csak az nem fogja megérteni és elgondolkozni rajta akinek kéne...

telepi vagány (törölt) 2012.10.19. 16:22:04

@Csehszlovák Kém: Mondjuk a magyar liberális táboron meg pár szlovák nacionalistán kívül szerintem Európa nagy ívben szarik a témára. Előbbiek ostorozzák a kettővel ezelőtti elnököt, utóbbiak meg ebből élnek.
Közben az EU lerázta a témát magáról, kimondta, hogy kb szarik az ügyre, egyszerűen a szlovákok is rosszul jelölték meg a jogalapot, ami az EU Bíróság előtt ultragáááááz!
Az, hogy a szlovák nacionalisták nem értenek az EU joghoz, az már egy más kérdés, ezért verik a mellüket, közben nem az sült ki az ítéletből, amit ki akartak hozni a szlovákok.
A jogban járatlan emberek persze verik a mellüket, hogy igazuk volt, közben hibás volt az érvelés, elutasította az EU Bíróság.

delano 2012.10.19. 16:35:54

@Trompf: "Azért mert tudsz magyarul, még nem vagy magyar."

Hol és mikor mondta ő valaha magáról, hogy magyar?

@==T==: @Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Ez szlovák-magyar vitában zsidózni igazán magas IQ-ra vall. Pontosan hol merült fel a vallás ebben a kérdésben, másoljátok már be ide lécci. Vagy, aki nem széljobbos magyar, az rögtön zsidó?

Jó ez a blog, én nagyon bírom. Főleg az őrjöngést, amit minden poszt kivált.

Dolgozónép 2012.10.19. 16:36:05

Tüneményes dolog lépten-nyomon azzal szembesülni, hogy ebben az országban, ha valakivel nem értesz mindenben egyet, azt a másik azonnal a gyűlölet jelének tekinti. A vitakultúra teljes hiánya a magyar lélek egyik legnagyobb problémája...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.10.19. 16:36:32

@Muad\\\'Dib: @telepi vagány: A nemzetközi jog alapján a tagállamok ellenőrizzék külföldi államfők belépését területükre. Brüsszel azt mondta ki, hogy Szlovákia - habár tévesen hivatkozott az irányelvre - nem követett el jogsértést, amit a magyar megkeresés ki szeretett volna hozni a feljelentésből.

Az ügy tanulsága, hogy a magyar fél nem ismeri a nemzetközi jogot és nincs tisztába az állami szuverenitás fogalmával.

Amíg magyarországi politikusok - bármelyik pártból - futballszurkolók, stb. úgy tekintenek Szlovákiára, mint a "Felvidékre" és saját gyarmatuknak tekintik, addig házhoz mennek a lófaszért. Erről szól a poszt is, hallo.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.10.19. 16:37:17

@geod01: @csusz: köszi, hogy ti is leírtátok a véleményeteket, van remény :)
És ahogy tényleg nem is kell engem szeretni, hogy belássuk, a magyar fél nagyon ELBALTÁZTA az ügyet.

csabakirályfi 2012.10.19. 16:37:37

@Trompf: "Azért mert tudsz magyarul, még nem vagy magyar."
Nem álltok ám túl jól, mióta Kertész, aki szerintetek tud magyarul, hivatalosan is magyar származású.

@Styxx: Nincs itt semmi ellentmondás, Sólyom a Viki popójából jött elő, felkelt ám az új Nap 2010-ben, osztán kiderült, hogy néki nincs hely alatta. De azé' Orbán úrral igen korrekt munkakapcsolata volt. Meg emlékezhetsz, 2006 őszén erkölcsi válság volt, mert valaki aszonta, hazudtam. Most bezzeg nincs erkölcsi válság, mert más azt mondta, ne azt nézzék, mit mondok. Megkapta, amit keresett.

Megfigyelo 2012.10.19. 16:37:50

@telepi vagány: Nem az számít, hogy az eredeti szlovák hivatkozás helyes volt-e, vagy sem, hanem az -- amit persze lehetett előre tudni, mert tökéletesen nyilvánvaló volt --, hogy Szlovákiának JOGA VOLT megtiltani Sólyomnak a belépést, és Magyarország jogalap nélkül pereskedett.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.10.19. 16:38:16

@Styxx: Abszolút nem értek veled egyet, ami az életjáradákot illeti. Ha ez a törvény, azt be kell tartani. Kettő, a megnyert érmek örökre Magyarországnak hoznak dicsőséget, ezért függetlenül a sportoló jövőjétől, sportoljon akár más országban is, neki járna a juttatás - gondolom én. Ha elveszitek a juttatást, el kéne venni a megnyert érmeket és el kéne törölni Natasa eredményeit is. Mégis, ezt hogy gondolod: Elveszted a pénzt, de azért jól mutat a statisztikában az az aranyérem a magyaroknak? Jáj, de száni.

Maga az egész Janics ügy nagyon szánalmas, elrettentő példája a nacionalista logika bemutatásának, szerintem egy boldogabb világban ezt tanítani fogják tankönyvből.

Muad\\\'Dib 2012.10.19. 16:38:20

@delano:
Tehát a szlovák komplexus az jó, a magyar rossz? Szerintem meg mindkettő szörnyű és kár reklámozni...

madandcrazybird (törölt) 2012.10.19. 16:39:29

@Fent es nagyon lent:
Faszkalap magyarkodo barom.
Jobb ha tisztaban leszel vele hogy a magyar emberek kocsogog, rosszindulatuak.
Semmi ertelme hogy felvagj egy picsa kis 10 millios orszagra.

Rodzservaltersz 2012.10.19. 16:39:42

@delano: Pl. a bemutatkozójában, Poirot? Jobb felső sarok.

Muad\\\'Dib 2012.10.19. 16:40:40

@Csehszlovák Kém:
Pontosan, mint más is leírta, a nemzetközi jog nem tiltja a bunkóságot. Le lett értelmesen írva az EU részéről, hogy Szlovákia baromságra hivatkozott, viszont minden joga megvan tahónak lenni és kitiltani a másik ország államfőjét. Éljen, az országnak szuverén joga hülyének lenni. a mienknek is. Ennek kár ennyire örülni...

champagneM 2012.10.19. 16:47:30

@Trompf: "a bíróság kimondta, bunkónak lenni szuverén jog"

Pont erről van szó! A bíróság sosem mondta, hogy Szlovákia intelligensen járt el, de mindenesetre jogszerűen. Van egy jog, amit lehet kicsinyesen is (ki)használni.

Nem tudnám elképzelni azt, hogy mondjuk novemberben azért tiltsam ki a román államfőt egy gyulai rendezvényről, mert az véletlenül egybeesik a románok 1919-es Pestre történő bevonulásával, gyakorlatilag kifosztásával, az ország egy részének tartós megszállásával. Tőlem jöjjön, semmit sem vesz el ezáltal tőlem (már).

Hogy Szlovákia milyen alakuló, identitászavaros kis lófaszka, újfent bizonyította. Semmi méltóság, semmi nagyvonalúság, semmi elegancia, csak a kispolgári kicsinyesség. De mindenesetre megtalálta ehhez a jogi alapot, ezt mondták ki. Ennyi, nem kell ettől kardunkba dőlni. Ők ilyen nyomik és kész.

Muad\\\'Dib 2012.10.19. 16:47:45

@Csehszlovák Kém:
Janics ügyét kár ide keverni. Egyrészt, mint sokan leírták, nem lett volna semmi baj, ha kijelenti, hogy haza szeretne menni Szerbiába és kész. Viszont ugye nem ez történt. Hanem először üzengetett a menedzserével, hogy semmi alapja a pletykáknak, majd kiderült, hogy bejelentkeztek családosan az oroszoknál, szerbeknél, meg még ki tudja hol egy kis alamizsnáért. Márpedig - már bocsánat az erős szavakért -, ha valaki pénzért árulja magát, mint egy k*rva, akkor ne lepődjön meg, ha az aktuális stricije pénzt kér a következőtől.
Ismétlem, ha leírja, hogy szeretnék hazamenni, minden jót neki és sok további sikert meg boldogságot. Csak épp ez a történet nem erről szólt.

Muad\\\'Dib 2012.10.19. 16:47:51

@Csehszlovák Kém:
Másodsorban pedig a fociban ezt remekül megoldották. Aki felnőtt világversenyen elindult, az utána nem váltogat országot. Pont. Ezt kéne máshol is.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.10.19. 16:48:33

@Muad\\\'Dib: Tudom mit akarsz kihozni a történetből, de ehhez korábban kell felkelni :)

A Eu nem azt mondta, hogy Szlovákia "baromságra" hivatkozott, hanem azt mondta, hogy "tévesen" hivatkozott a 2003/38-as irányelvre. Csakhogy - és itt ülnek fel a magyarok a szopórollerre - a nemzetközi jog alapján Szlovákiának tökéletesen igaza volt, jogilag jól közelítette meg a kérdést. Ennyi a történet és nem több.

DennisMoore 2012.10.19. 18:44:05

Szájkarate ez a javából.Ebből az egészből az derült ki(megint csak), hogy mindenhol vannak tahók, és sajnos egyre többen a parlamentekben.

Rodzservaltersz 2012.10.19. 18:44:21

@Csehszlovák Kém: Kb. úgy használod az idézőjelet, mint Joey a Jóbarátokban. Nem megy ez (az egész) neked, nem vagy túl okos, de azért próbálkozz, hátha egyszer összejön egy jó cikk is.

Papageno68 2012.10.19. 18:44:36

Kedves Csehszlovák kém!
Kedvelem a posztjaidad, és most is igazad van, a magyar diplomácia beégett. Azzal együtt az, hogy kimondjuk, bárkinek joga van a saját nappalija közepére kakálni, még nem egy Nobel-díj, szóval Szlovákiának is kijutott a diszkrét "büdös parasztozásból". Tudom, tudom ez a blog nem erről szól.

Megfigyelo 2012.10.19. 18:44:45

@champagneM: Igen, ők olyanok, amilyenek, joguk van ehhez, és nekünk nincs jogunk ebbe belepofázni. Persze meglehet róla a véleményünk, de csak addig, amíg a véleményünket megtartjuk magunknak, és az ország elnöke nem megy oda úgy, hogy nincs tekintettel arra, hogy Szlovákiában a szlovák kormány a szuverén.

2012.10.19. 18:44:58

Komáromban nőttem fel. Nagyon utálom a szlovákokat. Bevallom, ha a legnagyobb igazságot mondják ki, akkor is rühellem őket. Mindet. Kirekesztő, rasszista, náci vagyok. Amit 18 éven keresztül tapasztaltam tőlük, az pont elég volt egy életnyi gyűlöletre.

Megfigyelo 2012.10.19. 18:45:05

@Muad\\\'Dib: Pont ezzel van baj a kajak-négyesnél: az egyik hölgy már indult amerikai szinekben világbajnokságon, most meg magyar szinekben az olimpián, és a magyar szövetség nem adminisztrálta le a dolgot megfelelően előre...

KANADA 2012.10.19. 18:45:21

A kedves szerző nem is tagadhatja le elfogultságát Szlovákia iránt, szóval nem is érdemes ezen az irományon vitázni. Felesleges egy soviniszta szlovákkal vitázni.

Kallisztó 2012.10.19. 18:45:28

Hihetetlen, hogy még azok is, akiknek a hétköznapjai nem a magyarkodás körül forognak képtelen objektíven szemlélni egy esetet.
Hibázott SOlyom és a stábja, utána izmoztunk, megmondták, hogy hülyék voltunk és most megint jön a szokásos egész világ ellenünk van lemez.

Észre kéne venni, hogy a világ nem Magyarország körül forog, bármennyire is sokan hiszik azt az országban.

Megfigyelo 2012.10.19. 18:45:33

@enpera: Ez az őszinte önkritika!

Kallisztó 2012.10.19. 18:45:38

@Csehszlovák Kém: ja, pont ezt akartam én is leírni.

champagneM 2012.10.19. 18:46:01

Amúgy érdekes, hogy per pillanat az index mind olyan blogokat futtat (beleértve ezt is), ami kormányellenes vagy amit akként definiál (kint van a mandiner egyik posztja ugyan, de az olyan semmilyen).
Ilyen hírek teljesen elsikkadnak (lásd alább), volt ez valamikor címlapon?

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/19/nem_helyenvalo_magyarorszagot_ostorozni/
Megvédte a magyar kormánynak a bankadó fenntartására, illetve a pénzügyi tranzakciós illeték kulcsának megduplázásra vonatkozó döntését Maria Fekter osztrák pénzügyminiszter egy pénteki befektetői fórumon Bécsben.

Még jó, hogy itthon "diktatúra" van.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.19. 18:46:07

Nincs igazad. Szlovákia jogszerűen járt el, de civiizálatlanul. Jogszerű, de nem tisztességes.

Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.19. 18:46:35

Ez nem jogi, hanem kulturális kérdés.

Nekünk is jogunk lett volna megtiltani a múltkori szlovák ünnepségre meghívottak belépését az országba. De mégse tettük, mert:

Ad1: Igencsak tahó viselkedés lett volna, hiába van hozzá jogunk.

Ad2: Nekünk nincs semmilyen lelkiismeret furdalásunk, ezért minket nem zavar, ha valaki nálunk a szlovák kisebbséghez tartozik. Beszéljen nyugodtan szlovákul, ha úgy tarja kedve. Miért ne vallhatná magát Szlováknak? Ha akarja, vegye fel a szlovák állampolgárságot. Minket az sem zavar. Ezeken a kicsinyes dolgokon egy ideje már képesek vagyunk túllépni. Jó lenne, ha már ezzel nem lennénk egyedül a Kárpát medencében...

Ad3: Az átlag Szlovákokat aláztuk volna meg, nem azokat akik politikai hasznot remélve szítják a magyarellenességet Felvidéken.

Ezen viszont jót mosolyogtam: "nem viselkedhetnek Komarnoban úgy ..."
Most aztán hogy oda lett ezzel szúrva a Magyaroknak, nem szeretnék most a bőrükbe lenni :)
Tudod, van pár, a határon túl található város, aminek van magyar nyelvű elnevezése. És a helyesírási irányelvek ezek használatát szok' preferálni. Hogy Felvidéken miért van ezekből a helységekből jóval több, mint máshol, az egy másik történet...

Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.19. 18:46:40

Hmm előmoderáció?

Hogy fogom így beírni a szólásszabadság megnyirbálásáért aggódó kommentemet? :(

grani 2012.10.19. 18:46:51

@Csehszlovák Kém:
És ha igaza van? Attól még bunkók.
Soha nem értettem, hogy egy volt belmagyar mit pattog a szlovákságával. Dehát ha már így van, akkor a szlovákok mág a sovinisztáikat is Magyarországról importálják. Szegények...

ottomoll 2012.10.19. 18:46:58

Szerintem nem érdemes nemzetköz jogi kérdésekkel foglalkozni az eset kapcsán. (A szlovák nyelvtörvényhez vajon mit szól az EU?) A poltikában nem ritkán fordul elő, hogy valaki áthág vagy szabadon értelmez nemtzetközi szabályokat.
Nekem a problémám az volt Sólyommal kapcsolatban,hogy nem csinálta végig a dolgot. Megállította egy tót rendőrnémber, hogy nem örülnének ha belépne Szlovákiába? És? Tovább mehetett volna, részt vesz az ünnepségen oszt hazajön. Megtette ezt már Romániában is,de itt eltöketlenkedte a dolgot. Az ember vagy oroszlánnak, vagy nyúlnak születik. Ő az utóbbi kategória.
Magyarország sajátos helyzetben van. A saját népességével határos.A szlovák vezetés az utóbbi években nagyon sok szemét dolgot elkövetett a magyar kisebbséggel szemben (amely kapcsán pedig az egyébként-mondjuk a cigánykérdésben-hipperérzékeny EU mélyen hallgat. Ezért fontos, hogy az ottani magyarok érezzék az anyaország feltétlen támogatását, még úgy is, ha ez bizonyos diplomáciai vagy nemzetközi szabályokat is sért. Ennél is fontosabb azonban, hogy Magyarország a különböző nemzetközi fórumokon folyamatosan, és állhatatosan fellépjen a külhoni magyarság érdekében, és minden esetben lerántsa a leplet a magyar etnikum elleni nyílt vagy bújtatott intézkedésekről.

Ringlósztár 2012.10.19. 18:47:04

@delano:
Ezeknek mindenki zsidó, aki nem szereti a csúti gumicsizmás párttitkárgyereket.

chepunk 2012.10.19. 18:47:13

Valamin nagyon megakadt a szemem:

"Kertész Imrét a magyar nacionalisták üldözték el hazájából, Kertésznek joga van ezt a kirekesztő nacionalizmust elutasítani."

Mivel lett szegínkém elüldözve? Csak nem azzal, hogy nem tanulták meg az összes marhaságát? Vagy mégis miből állt ez a rettenetes "üldöztetés"?

Ringlósztár 2012.10.19. 18:47:21

@champagneM:
Joggal való visszaélésben (lásd tákolmányba írnak mindent, ami alkotmányellenes) a 2.orbánsimicska kormány világbajnok, hozzájuk képest a szlovákok amatőr kezdők.
"A nagyobb probléma az az üzenet, amit a kormány küldött az országnak, nevezetesen a bankokkal felrúgott szerződés. Ez azt mutatja, hogy vagyis olyan példát mutat a kormány, nem érdemes, nincs súlya nincs becsülete sem a szavuknak se az írott megállapodásnak, ha ezt egyoldalúan felrúgja. Ez sajnos az a kormány amelyik egy írott megállapodásból visszalép ilyen drasztikusan, egyoldalúan az nem csak azzal a szektorral fogja legközelebb megtenni, hanem bárkivel. Ez egy fontos üzenet, mert egy komoly bizalmatlanságot szül. Ennek lehet egy sokkal durvább gazdaság lassító hatása, mint önmagának a megszorítási csomagban lévő tételeknek.
- Szalay-Berzeviczy Attila, M1 Az Este, 2012. október 18., csütörtök"

káosz kapitány 2012.10.19. 18:48:19

a régebbi írásaidat bírtam mert értettem, h a gyűlölködés, a túlzott ( ez a fontos szó ) nacionalizmus káros, mindenkire nézve, együtt élni úgy nem lehet. érdekesek voltak a tapasztalataid, amilyen stílusban megosztottad őket. tetszett a visszafogott fricska amivel az arra fogékonyaknak felnyitottad a szemét. mostanra azonban nem lettél más csak egy fennhéjázó troll, egy majom, aki annyira tudja az igazságot mintha csak a kurucinfon olvasnék valamit csak éppen ellentétes előjellel. "kissé" túllőttél a célon. ugyanakkora paraszt vagy mint akiket próbálsz itt alázgatni és kioktatni, ez már biztos nem cseh hozzáállás, szlováknak meg még talán elmegy bár szerintem ha értenék amit idefosol helyetted szégyellnék magukat és azt gondolnák, h csak szítod a tüzet. rettentő bölcsnek és tévedhetetlennek gondolod magad, kemény munkával és még több gyűlölettel sikerült magad teljességgel megalázni és nem azok előtt akik lezsidószlovákcigányoznak téged. azok előtt akik még gondolkodnak. hányni való a stílusod, undorít a gondolkodásod. ezért tart a két ország közötti kapcsolatot ott ahol tart és mielőtt azt hinnéd,h a szlovákok annyira békések és elfogadóak, akkor megosztanám veled személyes tapasztalataimat "kedves", jól tájékozott és valóban honfitársaidról; rengetegen azt gondolják, h ha ma Magyarország tehetné tankokkal foglalná vissza Pozsonyt. hát nembarátom, kell a fasznak az az újpesti lakótelepnél lepukkantabb szemétdomb a cigányaitokkal meg a nacionalista barmokkal együtt. és ezek fiatal, multiknál dolgozó, Európát építő emberkék. vagy azok akik akkora undorral néznek rád amit nem értesz, mert ha számít az egyén márpedig mi más számítana akkor ezt nem érdemelné meg senki. tényleg olyan vagy mint amilyennek leírnak titeket; muszáj találni ellenséget mert különben hova lenne a nemzeti hovatartozásotok. a cseheket csak sunyiban meritek gyűlölni de az értelmesebbje titeket is csak a surmó vidéki paraszt rokonnak gondol, aki büdös is, szaros is de az övék.

WhyCantITouchIt? 2012.10.20. 00:16:04

Az index mióta propagál ilyen keményvonalas nacionalista blogokat?
Jó persze, kurva jó poén nap, mint nap hergelni az embereket, majd pedig magas lovon ülve kioktatni a magyar társadalmat, hogy mecsoda egy mucsai népség ez.
Reméljük akkor is ilyen ilyen jól fogtok szórakozni, amikor a szerkesztőséget ostromolja az általatok is hergelt csőcselék.
Csináljátok csak.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.20. 00:16:20

Meg lehetne azt oldani valahogy technikailag, hogy ez a blog letölthető korbácsokkal is szolgáljon, amivel alaposan adhatunk magunknak minden alkalommal a magunkban azonosított legcsekélyebb magyar nemzeti érzés, illetve önbecsülés esetén?

Csak így szóban, nem az igazi.

Hohó60 2012.10.20. 00:16:33

@Csehszlovák Kém:

A magyar patrióták nem mint gyarmatukra tekintenek az elcsatolt területekre,illetve azok jelen helyzetére, hanem egy igazságtalan, erőszakkal kikényszerített diktátum termékét látják benne. És azt, hogy ami ezer évig valahogyan volt, és azt gyökeresen meg lehetett változtatni, akkor ami kilencven éve v

A mostani bírósági döntés pedig nem önmagában, hanem egy furcsa eseménysor részeként szemlélhető. Olyan események teszik ezt furcsává, mint a Benes-dekrétumok továbbélésének elfogadása, a magyarok állampolgárságának elvétele -szintén szó nélkül hagyva, az EU parlamentben folyt eszement magyarellenes kampány, és az internacionalista sajtó magyargyalázó opuszai a hazai és külföldi médiában.
A figyelmes szemlélőnek ezekből az jöhet le, hogy a magyarokkal szemben mindent lehet, de a magyaroknak semmit sem.
Értem én, hogy szlovák létedre nem magyarul gondolkodsz, de az ilyen, esetleg kisebb részigazságokat tartalmazó írásokkal leleplezed magad, vagyis, hogy nem vagy tárgyilagos. Ezek a piszlicsáré dolgok általad szót érdemlőnek vannak feltüntetve, de a nagy gazságok, például a Benes-dekrétumok nem érdemelnek szót.
Kár az idődet pazarolni.

Hohó60 2012.10.20. 00:16:54

@Gondolkodni Próbáló Birca:

"Nincs igazad. Szlovákia jogszerűen járt el, de civiizálatlanul. Jogszerű, de nem tisztességes."

Érdemes lenne ezt átgondolni.
Mert szó szerint igaz, amit írtál. De mégis.
Mert hogy a szlovák fél eljárását hibás jogalapon hajtotta végre. Tehát azon a jogalapon amire hivatkoztak, eljárásuk nem volt jogszerű. Értem, hogy az eredményt tekintve egy másik, általuk nem hivatkozott jogalapon nekik adtak igazat.
De a valóságban nem volt igazuk azon az alapon, amire ők hivatkoztak. Ez szerintem nagyon nagyban árnyalja az ügyet. Csak én látom így?

Mert ha igen, akkor nem értem.
Pofon vágom a szomszédot, mert stíröli a felelségemet. Utóbb kiderül, hogy a szomszéd vak, tehát nem stírölhette az asszonyt. Akkor ki lehet mondani, hogy jól tettem, hogy pofon vertem, mert viszont kiderült, hogy lopja az áramot?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.10.20. 02:42:26

Én úgy tudom, nem tagadták meg a belépést Sólyomtól, mindössze "Nem tudták garantálni a biztonságát", és ezért "nem ajánlották neki az utazást".

ottomoll 2012.10.20. 12:42:58

@LINOLEA: Körülnéztél otthon? ;)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.10.23. 23:27:02

@Megfigyelo: Kár hogy nem tudsz magyarul, te fasiszta.

Namely 2012.10.26. 19:39:08

Sólyom László szerintem simán mehet mindenfajta avatásra, mondjuk valamilyen fontos évfordulón ez megfontolandó (én sem örülnék valamilyen osztrák ünneplésnek a 13 aradi vértanú kivégzésének évfordulóján). De erre nem illik, hanem szinte kötelező meghívni mindig az adott állam megfelelő rangú képviselőjét, jelen esetben Ivan bácsit is (illik a helyi nagykutyákat is).
Sólyom üzenete világos volt: itthon vagyok, ez is Magyarország, tótot a faszom hív meg, mit is keresnének itt.
Szlovákia megsértődött.
Nem jöhetsz köcsög.
Nagyjából ennyi.
Én sem engedném be Ivan bácsit, ha nem hívná meg a magyar kollégát.
Egyébként is nagy botorság volt nem meghívni a "kissé" soviniszta Ivant egy ilyen magyar avatásra. :))))
Ette volna a kefét.... :))))
süti beállítások módosítása