EU-Focus-The-European-Union-and-the-United-States-612x336.jpg

Brüsszeli mejdan a kijevi Majdanon! Sikorski, Fabius és Steinmeier: le a kalappal, uraim! Európa megmutatta, nem gyenge. Az Eu diplomatái megakadályozták a legrosszabb forgatókönyvet. Brávó!

Üdvözöljük a Magyar Nerköztársaságban! Paráztat a “jobboldali” kormánypárti szócső Putyint istenként imádó külpolitikai újságírója, a Jobb Szektorral fenyeget. Mintha csak Moszkvát hallanánk, persze Orbán Viktor új barátainál nagy most a feszengés, morálisan tán soha, de diplomáciailag nagyon nem áll jól a szénája az Eurázsiai Uniónak.

Jóleső mosollyal a szám szegletén olvastam a kijevi Eu-ukrán-orosz tanácskozásról szóló híreket, az van, hogy most nagyon jó érzés európainak lenni! Mi történt? Brüsszel pikk-pakk tető alá hozott egy megállapodást: megegyeztek az ukrajnai ukrán (Klicskó-Jacenyuk tandem) és orosz (Régiók Pártja, Janukovics) nyelvű, mérsékelt jobboldali pártok, Moszkva képviselői és az Eu-s diplomaták előtt. Eljött az utca pacifikálásának ideje (Jobb Szektor). 

Az ukrán belpolitikai élet szereplőiről az Ukrajna ultrái posztban olvashattok részletesebben.

Merkel jelezte Putyinnak

az Eu-küldöttség várható érkezését, másnap három európai tagállam külügyminisztere becsomagolta bőröndjét és elrepültek Kijevbe. És olyan sokáig voltak ott, amíg valamit el nem értek. Talán néhányan azt mondják, naív vagyok, de ez a megállapodás számomra hatékony diplomáciát és brutális erőt mutat. Le a kalappal, uraim! Jegyezzük meg ezeket a neveket, jó eséllyel sok ukrán ember életét mentették meg: Sikorski, Fabius és Steinmeier kimaxolták a kijevi tárgyalásokat, ettől nagyobb villámbravúr mostanában nem várható egyik féltől sem, a külügyminiszter urak elkezdhetik írni memoárjukat.

Ennyi álmatlan éjszaka és kimerítő tárgyalás után, amelyről időközben derültek ki komikus és drámai részletek is, többek között a lengyel külügyminiszter kiszólása vagy a Majdan bántalmazott aktivistájának esete, e három Eu-s külügyér biztosan nem élt még át eddig pályafutása során.

Az európai diplomácia, az események totális eszkalálódása helyett, azonnal a tettek mezejére lépett és ha Brüsszel fellépése egyelőre nem is végleges megoldást, de mindenképpen békés tárgyalásokat, a vérontás befejezését és a megállapodás létrejöttét eredményezte. Az Eu Moszkva megbízottjának meghívásával, kitartó nyomásgyakorlással, engedményekkel képes volt eredményt elérni. Félreértés ne essék: senki sem várta, hogy a végleges megoldás majd most pénteken az urak ölébe esik. De a fekete füst egyelőre felszállt, az utóíz és a bizalmatlanság légköre egyelőre még ottmaradt.

Aki mostanában ilyen-olyan szándéktól vezérelve, egy örökre megosztott, Moszkva érdekszférájába tartozó Ukrajnáról vagy a megállapodás megkésettségéről beszél az tulajdonképpen nem tesz mást, mint a viszályt és az ellenségeskedést szítja. E megállapodás után simán el tudom képzelni, hogy ezek a politikusok már sokkal régebb óta tárgyalásokban vannak az ukránokkal, mert pontosan ez az a szerep, amit az euroatlanti térség most tőlük elvár. Most kiderült: éles helyzetekben, ezeknek az urak nemcsak tehetségesek, de rátermettek is voltak!

Par7798266.jpg

A humanizmus diadala ez a megállapodás, az emberi életekért folytatott küzdelemben sokakkal ellentétben én most éppen egy erős és akcióképes, tettre kész Európát látok, Amerikával a seggében! És látok - Európával szövetségben - egy erős ukrán egyházat is. Bár a felvételek alapján az egyház Ukrajnában is megosztott - ortodox papokat és görög katolikus papokat is láthattunk a fotókon - úgy tűnik: mindenki megtalálta a maga szerepét és helyét.

Ott volt a gombóc a torkomban, amikor fekete korommal betakart, könnyes arcú, kezében keresztet tartó, fején sisakot hordó egyházfit láttam a barikádon. Ez nem egy békemenet, hanem sebesültek és halottak árán mutatott kiállás olyan értékekért, amit az egyszerűség és a tömörítés kedvéért most csak Európának hívok. A történelemben először, spontán összegyűlt emberek életüket adták a szabadságért és az EU-ért, a sárga csillagos, kék zászló alatt.

Uraim, még egyszer, le a kalappal!

87 komment

Címkék: #putyin #ukrajna #euroatlantisták #nyugat #eu #eurázsiai unió

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr525827045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holle anyó 2014.02.22. 21:07:02

Ami az EU diplomáciát illeti.... most nem tudom eldönteni, hogy komolyan írtad-e, vagy irónia akart lenni???

Az EU egyes külügyminiszterei léptek, látván az EU aggódós töketlenkedését.

Az EU egyébként is szánalmas, de ennyire még semmit el nem basztak, mint ezt.

Ukrajnán pedig senki nem fog segíteni, csak annyi az alternatíva, hogy az EU-tól függenek, vagy Oroszországtól függenek, az ország egyik fele úgyis mindig elégedetlen lesz.

Most van a mocsok megbuktatott rezsim, meg a nacionalista széljobber ellenzék.

Te minek örülsz?

(Arab tavasz2, Szíria 2.)

Alick 2014.02.22. 21:07:22

Az ukrán nacionalisták esetleg másként látják mindezt...

Mannlicher 2014.02.22. 21:07:27

Ti nem halottatok valamit arról az atomerőműről? Állítólag elfoglalta néhány tüntető, de nem sok mindent találtam róla.
htka.hu/kozosseg/discussion/47979/biztpol-oroszorszag-es-a-szovjetunio-utodallamai/p57

Lovag Mihály 2014.02.22. 21:07:31

Legyen igazad! Én kevésbé vagyok optimista.

2014.02.22. 21:07:40

Figyeld majd meg, mit kapsz drága cáratyuskánk, Putyin bá' legújabb magyar barátaitól:) Nem fog nekik tetszeni az sem, hogy az EU képest volt érvényesíteni az érdekeit, hiszen az EU rossz, a Kelet meg jó:DDD

J.László 2014.02.22. 21:07:46

Kedves csehszlovák kém. Azért ennek még várjuk ki a végét. A németek IMF hitelt javasolnak Ukrajnának. Kezdődik.

hackbard.celine 2014.02.22. 21:08:03

Martonyi náthás volt, van orvosi igazolása. Semmi érdekes nem történt, rezsicsökkentés halad karavánként, azt az igavonót kell ütni, amelyik még húz.

colonel pondró 2014.02.22. 21:08:13

Jézusom. Ez most mi? Egy elmebeteg naplója? Vagy valami Eu propaganda brossúra?n Úristen. Ekkora sületlenséget!

BattleCry (törölt) 2014.02.22. 21:08:16

Az ilyen idiótákat, mint a cikk író, ki a franc engedi gép közelbe ?

Ennyi erővel a Jolika nénit, meg a Béla bácsit is behívhatnánk az utcáról, hogy elemezze már az Ukrán helyzetet.

Poroszkai Attila 2014.02.22. 21:10:25

úúúúú ezt mostnagyon benézted haver :-D

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.02.22. 21:19:08

@Holle anyó: @Alick: Az ellenzék, ahogy Magyarországon vagy más országokban is, nem csak, ahogy te mondod, "széljobber ellenzékből" áll: van a mérsékeltebb vonal (Klicskó-Jacenyuk tandem), van a "jobbikos"-vonal (Svoboda) és van az utcai streetfighter (Jobb Szektor) vonal.

Persze azt értem, h a retard fideszes/jobbikos kommentelők ezt szeretnék most szépen egybemosni. Hát nem fog sikerülni :)

GERI87 2014.02.22. 21:20:47

"az van, hogy most nagyon jó érzés európainak lenni!"

A legjobb esetben is naiv, ostoba plebs zavargott és rombolt, tört zúzott Kijevben....minek örülsz?
Máskor állandóan nácit kiáltasz, gyűlölöd a nacionalistákat. most meg tapsolsz? hülye e vagy?

"Aki mostanában ilyen-olyan szándéktól vezérelve, egy örökre megosztott, Moszkva érdekszférájába tartozó Ukrajnáról vagy a megállapodás megkésettségéről beszél az tulajdonképpen nem tesz mást, mint a viszályt és az ellenségeskedést szítja"

Akkor szítok: Ukrajna most is megosztott marad, ha vége a cirkuszank mindenki visszatér a msáikkal szembeni sérelmeihez.
szétesni az ország valószínűleg nem fog, mert ez senkinek (EU, Ukrajna, Moszkva) nem érdeke.
A helyzet nem lesz jobb, sőt válság és csőd jön, mert az EU semmit nem ad csak tárgyalást sürget meg pofázik, az IMF-hez küld kuncsorogni, Moszkva meg "ezeknek" nem ad semmit.

Ukrajna most sem került közelebb a nyugati értelemben vett demokratikus jogállamisághoz, liberális gazdasági berendezkedéshez...ennek ott nincs realitása.
Aki józan az az oroszok felé húz...
ennyi.

"A történelemben először, spontán összegyűlt emberek életüket adták a szabadságért és az EU-ért, a sárga csillagos, kék zászló alatt."

Naiv hülyék.

_zulu_ (törölt) 2014.02.22. 21:21:16

És ezt kitolod ma 17 óra után, mikorra a hathatós segítséggel aláírt megállapodás puszta papírronggyá vált?

szíj 2014.02.22. 21:23:45

A poszt valóban túlzó, az EU nem volt ilyen tökös. De azért csak ott volt a három külügyér, és csak elérték, hogy már nem lőnek.

Mi pedig mit csináltunk? Semmit, OV elment sétarepülni egyet, megnézte, áll-e még a határ. Pedig ha valóban fontosak neki a külhoni magyarok, akkor legalább Munkácsra kellett volna elküldeni valamelyik emberét. Csak azért, hogy érezzék, érdekel minket, mi van velük, hogyan látják a dolgokat.

Arról nem is beszélve, hogy OV azért egy uniós ország miniszterelnöke, és legalább látszatra úgy is kellett volna cselekednie.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.02.22. 21:35:24

@GERI87: Sajnos nem olyan egyszerű a világ, ahogy te gondolod. Az ukrán náciknak nem tapsolok, sőt konkrétan itt a dotohon olvashattál először részletesen róluk, hogy kikből áll az ukrán ellenzék egy része: dotoho.blog.hu/2014/01/28/ukrajna_ultrai

Megjegyzésem második részét pedig az lőző kommentemben olvashatod.

@_zulu_: Egy isteni jót sétáltam a Letna parkban ma délelőtt, benéztem az olimpiai parkba, ettem egy kolbászt, ittam egy sört, néztem a korcsolyázókat, majd hazasétáltam. Bekapcsoltam a lapit, feljöttem az indexre, de nem olvastam újabb összecsapásokról, halottakról híreket, a megállapodás nagyon is stabil!

Vagy nem az a gondod, hogy Vitya haverjának egyik fő szövetségesének hatalma vált papírronggyá?

Szevasztok 2014.02.22. 21:35:48

@J.László: "A németek IMF hitelt javasolnak Ukrajnának. Kezdődik."

Az IMF fóbiádat ne hirdesd olyan hangosan, mert elég idiótának tűnsz tőle...

különvélemény 2014.02.22. 21:35:58

Ez már az agyhalál szint.
Remélem kimoderálsz és nem kell elmagyaráznom mennyire szánalmas az EU és te is itt a kamublogoddal.

tobeor 2014.02.22. 21:36:02

Érdemes összehasonlítani a lengyel és a magyar külügyminiszter teljesítményét... :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.02.22. 21:39:41

@tobeor: jaja, ez jó ötlet :) Nekem amúgy az tetszik még, hogy a jobbos kommentelők a megállapodás kapcsán a lengyel külügyminiszter tökösségét megdicsérték egy másik poszt alatt, persze odáig már nem tudták tovább gondolni a dolgot, hogy mint Eu-s követ volt jelen a tárgyalásokon :D

Szegény magyar nacionalista retardjaink megint mutatják, hogy jó 150 évvel le vannak maradva (köz)gondolkodásban....

_most_ 2014.02.22. 21:40:22

szegény fideszbirkák, most nagyon szomorúak lehetnek, mert úgy néz ki imádott Putyinjuk elvesztette Ukrajnát, bármennyire is szeretnének a fidesz hívők újra Szovjetuniót, ez nem fog megtörténni.

Kim Jong Un 2014.02.22. 21:41:59

Lassan en mar nem tudom eldonteni, hogy ez, vagy a tasz blogja a nyiltabb, es nagyobb provokacio a magyarsag ellen.

Jo, valahol ertheto, nektek ennyi maradt ballibek, acsarkodtok, meg a palya szelerol veritek a nyalatokat es kesz.

Kim Jong Un 2014.02.22. 21:44:45

@_most_: ja, es amikor obamat siman a sarokba tolta Sziria ugyben, akkor mi volt? A mocskos imperliasta fereg mar oda tolta a Foldkozi tengeri flottat, hogy tamadjon, aztan megiscsak elmentek haza. Putyin a legnagyobb politikus ma, egyik EU-s/amerikai papirmase politikus nem er fel hozza.

Ukrajna igy is Putyine, a gaz toluk jon, a penz toluk jon, a piacot ok maguk jelentik, ezer helyen tudja zsarolni oket, es meg is fogja tenni. Az EUnak ott semmi keresnivaloja nincsen, es ez nagyon helyes.

Ahogy itt se lenne.

tomfree 2014.02.22. 21:45:21

@Csehszlovák Kém: "a "jobbikos"-vonal (Svoboda)"
Azért a Svoboda fényévekkel radikálisabb a Jobbiknál.

Egyébként meg amint lemegy a nagy cirkusz, az ország csődbe megy mert az Eu nem ad pénzt nekik csak megszorító csomagot követő IMF hitellel. Ilyet Janukovics sem akart felvenni pont a megszorító feltételek miatt. Vagy ha meg nem az lesz, amit Putyin mond, akkor felemeli piaci árra az ukrán gázt vagy megállítja az ukrán kereskedelmet az oroszok felé vagy az orosz kisebbség érdekeire való tekintettel bevonul (ahogy ma belengették már orosz diplomáciai körökből). Ki mer majd ellent mondani neki? Ennyit a nagy EU sikerről. Orosz érdekszféra és az is marad sajnos. A többi meg maszlag.

Lovag Mihály 2014.02.22. 21:45:46

@Csehszlovák Kém: de azt vágod, h az utcai streetfighter (Jobb Szektor) vonal szarik mindenre és mindenkire?!

ezek csak a legfrissebb indexes hírek:

"Nem volt áttörő Timosenko beszéde
Túl korrupt
Csak rátelepedik a tüntetésekre
Nem akarom, hogy ő legyen az elnök
– pár példa a negatív megjegyzések közül, amiket a beszéde váltott ki. Összességében nem volt áttörő a beszéde, nem ragadta magával a Majdan tüntetőit. Sokan a múlt figurájának látják őt, akit az események már meghaladtak."

"Sokan elégedetlenek Timosenkóval
Nem a Majdanon összegyűlt tömeg nem tűnt különösebben feltüzeltnek a volt miniszterelnök beszéde alatt, de a Twitteren is sokan elégedetlenek. Egy szélsőséges tüntető szerint Timosenko megtagadja mindazt, amit a Majdanon eddig elértünk. Az egyetlen reményünk a Pravij (Jobb) Szektor!"

"A szélsőséges Jobb Szektor csoport bejelentette, hogy továbbra is folytatja a tüntetést, annak ellenére, hogy a parlament megszavazta Janukovics elmozdítását."

tomfree 2014.02.22. 21:45:53

@_most_: mérget erre ne vegyél. Putyin kerül ki ebből sajnos nyertesen csak figyeld majd.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.02.22. 21:56:21

@tomfree: A Jobbik és a Svoboda a brit BNP-vel van egy nemzetközi szervezetben.

Van még kérdés? Vagy te benyaltad a jobbik cicás-kötöttpulcsis kampányát? Muhaha :D

@Lovag Mihály: Azt ugye vágod, hogy nem a hooligánok fognak kormányt alakítani?

A Jobb Szektor a Svoboda félkatonai szervezete, a Svoboda mérsékelten népszerű, de 10 százaléknál nem tudott többet összeszedni, a Klicskóék és Tyimosenkóék (14 százalék +30 százalék)nagy fölényben vannak velük szemben az ukrán jobboldalon (10% vs 44%)

Ez van, most sem sikerült :)

hackbard.celine 2014.02.22. 21:57:30

@Csehszlovák Kém: derék magyar nacionalistáink olyan alapvető tényekkel nincsenek tisztában, hogy a hazánkba érkező
- a kőolaj 99%-a orosz
- földgáz 78%-a orosz (van némi hazai kitermelés)
- működő atomerőműveink 100%-a orosz
Ennyire függetlenek vagyunk.
Az Orbán-kormány tovább erősíti az energiafüggetlenséget, ha továbbra is jobban teljesít, ez az ország lehet a Putyini "demokrácia" előretolt bástyája a kommunisták szerint évtizedek óta haldokló Nyugat felé. Van az a pénz az oligarcháknak.
Kijev ez ellen lázadt fel. A karhatalom éleslőszerrel szedette le a tiltakozókat. Vagy épp akit ért, legyen akár Vöröskeresztes.
Orbán KISZ titkár pedig épp lepacsizott a KGB-s Putyinnal.
Remek konstelláció.

Lovag Mihály 2014.02.22. 22:00:19

@Csehszlovák Kém: vágom persze. ettől függetlenül nem mozdulnak. egy parlamenten kívüli, senki által meg nem választott csoport akar diktálni. nem ismerik el vezetőként Klicskót, se a szőke hölgyet akit ma kiszabadítottak.

Holle anyó 2014.02.22. 22:01:04

@Csehszlovák Kém: Nem igazán értem, miért fideszes-jobbikosozol, de különösebben nem is érdekel, mert Ukrajnának kurvamindegy, hogy én milyen politikai beállítódású vagyok. (Egyébként liberális a szó klasszikus, nem szdsz-es értelmében.)

Nem vitatkozom én veled, mert nincs min, egyikünk sem tudja, hogy mi lesz. Illetve azt tudjuk, hogy valaki hitellel fogja magához láncolni, ami önmagában is nagy baj, kurva nagy szopás lesz. Nem ok egy olyan ország, ahol hol az egyik miniszterelnök ül a sitten, hol a másik, hol az ország egyik fele elégedett, hol a másik.....miközben mindenki szegény, kivéve azt aki éppen miniszterelnök (vagy annak a seggét nyalja) és még magánállatkertet is tarthat.

Ott sem lesz egyetlen egy tisztességes ember, akit a politika közelébe lehetne engedni. Ennyit a fojtogató demokráciáról.....

Béke!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.02.22. 22:06:35

@Lovag Mihály: Na, szuper! És akkor idézek egy mondatot a posztból, amely válasz is felvetésedre: "Eljött az utca pacifikálásának ideje (Jobb Szektor)."

@Holle anyó: Lehet választani, az Eu hitele vagy Putyin hitele kell?

Ukrajna úgy tűnik, a materiális érvek mellett, olyan morális értékek mellett is letette a voksát, amelyek mellett, egyébként Magyarország is szavazott, még 1990-ben (első szabad választás) aztán 2004-ben (Eu-belépés).

Tedd fel magadnak a kérdést, hol élnél szívesebben Írországban vagy Fehéroroszországban?

Lovag Mihály 2014.02.22. 22:07:42

@Lovag Mihály: ne írj ilyet, h "Ez van, most sem sikerült :) " mert nem az vagyok aki beáll a téged baszogatók sorába. a lényeg, h van egy csoport, akik bírják a társadalom támogatásának egy részét. berendezkedtek a Majdanra, fegyverük is van. és mondhatod, h nincsenek és nem lesznek bent a parlamentbe, meg, h nem a többség. de pár napja még janukovics bandája is többség volt, és mire mentek vele. buktak. a kisebbség megbuktatta a többségek. erre utaltam csak, nem baszogatni akartalak.

Holle anyó 2014.02.22. 22:07:45

@Csehszlovák Kém: Azért Tyimosenko mama is megéri ám az apróját.....
Őt várod vissza a trónra???? Nóóóóóórmális?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.02.22. 22:10:34

@Lovag Mihály: Na várj, azért ez így nagyon nem igaz. Az utcai harcok mellett, kőkeményen ment a politikai nyomásgyakorlás/tárgyalás a mérsékeltebb vonal és Janukovicsék között. Egyik a másik nélkül nem működött volna.

Tyimosenkót pedig most a mérsékeltek adják, ezt most nekik már házon belül kell leboltolni.

Abban igazad van, hogy nincs semmi lefutva, de ami a legfontosabb: a feleségeges vérontásnak és a balhé további eszkalációjának az EU véget vetett.

Lovag Mihály 2014.02.22. 22:15:59

@Csehszlovák Kém: 2014.02.22. 22:06:35

köszönöm, ezt nem olvastam eddig (az indexen meg az átlátszón követem az eseményeket, meg stream).

hackbard.celine 2014.02.22. 22:19:19

@Holle anyó: Tyimosenkót kormányfőként hivatali visszaéléssel vádolták meg.
Vegyük sorra a fidesz kormány és a kormányfő hivatali és parlamenti visszaéléseit?
Pár momentum:
- MNYP
- visszamenőleges törvénykezés
- AB jogköreinek korlátozása
- AB által alkotmányellenesnek nyilvánított törvények alaptörvénybe emelése
- trafiktörvény
- pénztárgép biznisz
Annyira vaksi vagy, hogy a saját környezetedben nem látod?

Lovag Mihály 2014.02.22. 22:19:23

@Csehszlovák Kém: 2014.02.22. 22:10:34

legyen igazad!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.02.22. 22:24:20

@Lovag Mihály: Muszáj lesz :) Az EU alapelve, hogy a békés úton történő tárgyalások és a konszenzuskeresés, ami hangozhat bullshitgenerátornak, de ettől még igaz és meglehetősen humánus gondolat.

Ha Ukrajna megcélozza az EU-tagságot, nem tudná elindítani a tárgyalássorozatot Brüsszellel olyan vezetéssel, amely kezéhez vér tapad.

Holle anyó 2014.02.22. 22:30:12

@Csehszlovák Kém: Sehol nem élek szívesen egy ilyen világban számomra teljesen mindegy, hogy az EU tapossa a fejemet, vagy az idióta Putyin.
Nincs különbség, csak te ezt nem akarod észrevenni.
Tudod, hol élnék legszívesebben? Egy lakatlan szigeten, ahol nem élne a nyakamon egy rakás szájbabaszott tetves kurva parazita politikus és nem épülne a nyakamba totális állam adóval, vámmal, illetékkel, hozzájárulással, járulékkal, bírsággal és a faszom tudja még milyen pénzszivattyúval, továbbá nem lenne ezeregy hatóság hivatallal, vezetővel, szolgálati lakással, autóval, mobillal, titkárnővel és sleppel, évente több ezer olyan jogszabállyal, amit maguk a jogalkotók sem látnak át, ujjlenyomat és DNS-mintavétellel, mobiltelefon-cellainformációval, bankkártyahasználat kényszerítésével, egészségügyi állapotom nyilvántartásával, mit ehetek, mit ihatok, mit szívhatok, hol szívhatom állam általi meghatározásával, gyerekem idióta állami oktatási rendszerbe kényszerítésével, stb, stb.

A tököm tele van a totális állammal.

petraeus 2014.02.22. 22:30:15

Annyit azert tegyunk hozza, hogy az EU vastagon benne volt a helyzet kialakulasaban, nem szamoltak komolyan Putyin elszantsagaval es nem mertek, fel hogy milyen kovetkezmenyei lesznek az orosz zsarolasnak, ha komolyan elokeszitik az EUs szerzodest, felmerik a kovetkezmenyeket es a szerzodes melle egy tobb 10 milliard dollaros hitelkeretet is odatesznek ki se alakult volna ez a helyzet, a nemet/francia/lengyel harmas valamit visszaszerzett az akkor elveszett (egyebkent is minimalis) tekintelybol, de ez hosszutavon keves lesz, nagyon keves, szerencse, hogy a lengyelek komolyan veszik a putini rendszer fenyegeteset, mert mas nem nagyon.
Az elkovetkezo hetek, honapok sokkal komolyabb eroproba ele fogjak allitani az europai diplomaciat, penzt kell szerezni Ukrajnanak es felvazolni valamilyen menetrendet az ukran gazdasag talpraallitasahoz es europai kozeledesehez, hogy csokkenjen az orosz fuggoseg, ez pedig penzt jelent es a vonakodo deli es nyugati tagorszagok megnyereset, ha putin megint beinditja a gazdasagi haborut ez sokkal nehezebb lesz. Kozep/hosszu tavon viszont szukseg lesz egy sokkal hatekonyabb EUs kulpolitikara, es egy komolyanveheto EUs haderore ami konnyen es egyszeruen bevetheto.
Azert megneznem Putin arcat amikor nezi, hogy az ukranok vegigfotozzak a kollega kis palotajat, picit be van ma szarva, hisz pontosan tudja, hogy sok orosz polgar is tokig van a korrupcioval es az oligarchiakkal, es ok is szivesen "meglatogatnak" putin palotajat.
A magyar diplomacia meg megint leszerepelt, kontaszelektalt, szanalmas banda.

Holle anyó 2014.02.22. 22:38:19

@petraeus: Nagy igazságod vagyon.....

Holle anyó 2014.02.22. 22:38:23

@hackbard.celine: Szarok a Fideszre. Ez a post Ukrajnáról szól. Legalább itt ne foglalkozzunk már a Szentszar Fideszkdnp-vel meg az Összefosással.
Ki a faszt érdekel itt a Fidesz??????

GERI87 2014.02.22. 22:49:23

@Csehszlovák Kém:

Olvastam azt a cikket is, és azt is tudom hogy nem csak széljobb. oldalból áll az ellenzék.
Ha a Fidesz - mint mérsékelt jobboldali párt - a parlamentben, az utcán pedig a szélsőséges nyilas-antiszemita jobbik tenné ezt annak is örülnél?
szerintem nem.

Máskor ha egy párt "benyal" a szélsőségeseknek, vagy kokettál velük minden bajod van, most meg...

Szóval kétszínűség, kettős mérce az van!

A nagy "europerségedben" nem látod a fától az erdőt, nem vagy tisztában a geopolitikai, gazdasági és hatalmi érdekekkel, racionalitásokkal, annyira bálványozol mindent ami a "liberális nyugatról jön" hogy irracionális álmok és büdös huligánok, amúgy megvetett nacionalisták (akiket annyira ekézel itt) mellé állsz!

Szóval minek is drukkoljunk?

Ugyanúgy korrupt, szemét banda kerül hatalomra, az utcai nácikkal karöltve, csak épp irreális vágyálmokkal a nyugat semmitérő vállveregetésével...

Holle anyó 2014.02.22. 22:49:27

Ha jól olvasom, most már éppen a tüntetők egyik része védi a tüntetők másik részétől a Parlamentet. 24 óráig sem lehet egység ott, ahol szegénység van.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.22. 22:49:32

Meglesz még ennek a böjtje. Brüsszel és Washington galíciai náci haverjai puccsot csináltak.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.02.22. 23:27:04

@Holle anyó: Oké, szerinted nincs különbség az Eu és Putyin között. Az ukrán és a magyar ellenzék szerint pedig van.

@GERI87: Amennyiben példád olyan kontextusban érted, hogy egy diktatórikus rendszert kiépítő külföldi nagyhatalom által támogatott lázadásban részt vevő Fideszt vagy Jobbiknak örülnék-e, akkor a válaszom igen lenne. Amúgy, ilyen volt a 89-90-es rendszerváltás is, az Ellenzéki Kerekasztalban mindenki ott volt Csurkától Pető Ivánig.

A világ nem egyszerű sémák szerint működik, ahogy retardált agyadban előírja a szoftver, gondolkodj!
Szóval ez most sem sikerült :)

"Ugyanúgy korrupt, szemét banda kerül hatalomra, az utcai nácikkal karöltve, csak épp irreális vágyálmokkal a nyugat semmitérő vállveregetésével..." - ez 2010-ben az Eu-n belül már a Fidesznek is sikerült, miért ne jöhetne össze Ukrajnában is?

Ugye azért azt vágod, hogy ha valaki egybites nackó, akkor is van szavazati joga és ezzel a demokráciában még élhet is? Normális demokráciákban tiszteletben tartják a nacionalisták győzelmét is, ez általában fordítva megy nehezebben...

Ahogy a magyar nacionalista jobboldal is megkapta az esélyt egy élhetőbb, emberibb ország felépítéséhez többször az Európai Unióban, ugyanez jár az ukrán nacionalistáknak is. Hogy aztán a magyar nacionalisták eltékozolták ezt a bizalmat és fokozatosan leépítették a demokráciát, csorbították a szólásszabadságot, és szűkítették az általános emberi jogokat, ez az ukránok számára egy jó példa lehet, talán tanulnak belőle.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.02.22. 23:35:28

@petraeus: Volt Eu-s hitelkeret, de jött rá egy putyini licit is.

Szerintem pedig Putyin számolta el magát, amikor nem számolt az ukrán nép elszántáságával. Most mindenesetre új helyzet van, olvasom, hogy az Eu újra helyzetben, és van szándék a korábbi hitelkeret - ukrán szempontból - feltételeinek kedvezőbb átalakítására.

AZ Európai Unió és Eurázsiai Unió konfliktusában fenntartom, hogy nem beszélnék "nemet/francia/lengyel harmas"ról, hanem egységes, mindenkit hasonlóan érdeklő probléma egységes Eu-s képviseletéről.

Az, hogy közben a magyar diplomácia kussol, a magyar köztévé szó szerint átveszi az orosz hírszófordulatokat, a Zsebdiktátor helikopterezett egyet, Fruzsina meg megvásárolná Kárpátalját - hát nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek :D

Éhes_ló 2014.02.22. 23:36:33

Amikor a szlávok szlávokat ölnek akkor a magyar csak egy KV-t kér és vidáman vár.

wootsch · http://wootschp.blog.hu 2014.02.23. 01:18:27

Sok fontos üzenetet posztoltál már blogodon - most ez itt is nagyon fontos. Csak azoknak a kommentelőknek, akik fenekednek véleményeddel, mondanám, hogy pár éve, amikor Magyarország volt az EU elnöke, szlogenünk ez volt: "Erős Európát!" (sic) - Neked van igazad: itt kezdődik az európai polgárok története, amelynek a felelősségét három külügyér ott, az égő barikádok fekete füstje alatt végigvitte addig, ameddig csak tehette. Dotoho

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2014.02.23. 01:19:26

Honnan ez a fene nagy optimizmus, kedves posztoló?

Innen kívülről nézve csak annyi történt, hogy már nem lőnek és az egyik disznót eltakarították a saját emberei. De mi lesz ezután?

1) Ukrajna változatlanul megosztott. Jó esély van rá, hogy a következő választáson megint a Régiók Pártja nyer, mostmár nem Janukoviccsal, hanem valaki mással. Mi lesz akkor Kijevben? Újabb tüntetések? Lövöldözés? Még több halál? Az fasza lesz.
Ellenkező esetben, ha a mostani ellenzék nyer, könnyen lehet hogy szakad Ukrajna. És nagy összegben mernék fogadni, hogy az nem lesz olyan békés, mint Csehszlovákia esetében láttuk.

2) Az oligarchák továbbra is kézben tartják az országot, csak most épp nem a bal, hanem a jobboldali. Timosenko őket képviseli, nem véletlenül bizalmatlanok vele szemben az emberek. Az ország emellett csődben van, a gazdasága versenyképtelen. Ezt tüntetésekkel nem lehet megoldani. Ha a mostani ellenzék alakít kormányt, és nem lesz képes megoldani (méghozzá gyorsan) ezeket a problémákat, akkor megbukik és az egész forradalom-ellenforradalom játék kezdődik elölről. Márpedig még az átmeneti megoldáshoz is pénz kéne, de az jelenleg csak az oroszoknak van. Ők pedig nem fognak adni.

3) Ami miatt kiváltképp nem tudok örülni, az az ukrán soviniszták (meg a helyi nácik) megerősödése. Mert megerősödtek de rohadtul. Emlékszünk még arra, hogy Timosenkoék orosz kisebbség elleni intézkedései hogyan csattantak a kárpátaljai magyarokon is. Most legyünk boldogak, hogy visszatért ez a társaság?

K.menyus 2014.02.23. 01:19:43

Nagyon aggódom, hogy mi lesz most velünk, ha az EU a magyar valóság állandó analizálása helyett az ukrán belpolitikával kezd el foglalkozni.
Lehet, hogy megint elsötétítenek valahol Európában egy műemléképületet?

Szúnyog 2014.02.23. 01:19:52

A posztoló eddig is komolytalan figura volt, semmi se változott.
Az EU nem volt tökös, inkább bután pofátlan, s igazából csak most kezdődik.
Na de ezt nem egy csehszlovák kémnek fogom elmagyarázni, reménytelen volna.

2014.02.23. 10:01:48

Sikorski odabaszott. Nem semmi az az ürge. Van annyi vér a pucájában, mint nálunk talán az egész parlamentben..bocs, tévedtem. Neki több van. Más kérdés, hogy ebből most mi sül ki? Tyimosenkó szépen felúszott az oldalvízen. Ha van eszük, akkor nem hagyják, hogy a férgek, paraziták ismét rájuk telepedjenek. A másik dolog, ami még érdekes lesz, az az, hogy az oroszok hogyan reagálják le ezt az egészet. Mert hogy kereszteb tudnak tenni Ukrajnának, az nem kérdés. Ugye ott van az a picinyke 4 milliárd dodós gáztartozás, hogy mást ne említsünk. Vagy probléma lehet még az ukránok részéről a megosztottság. Mi sem vagyunk messze ettől a szinttől. És ezt bizony a Vityáéknak köszönhetjük. Na nem most, hanem már pár ciklussal előbb. Amikor az emberek elkezdték egymást püfölni a kocsmában a választások előtt. Meg külön volt fideszes és maszopos kocsma. Már akkor elhintették a magvakat. Nem adok 3 évet és nálunk is állni fog a bál. És könnyen lehet, hogy ugyanazok, együtt fognak a barikádok tetején állni, akik a TV ostrom idején is kint voltak az utcán. És nehogy most az köpje arcon a vityát, aki akkor a ferit.

Mészáros Laci 2014.02.23. 10:02:25

@Szúnyog:

Dráááága szúnyog, nézd meg az értelmező szótárban. "Irónia: az az ország, ahol az irónok élnek" - ha a te szótárad ezt írja, akkor értelek.

Mészáros Laci 2014.02.23. 10:02:39

@_most_:

A fideszes részt nem értem, de Putyin természetesen nem veszítette el Ukrajnát, ez valami félreértés lehet, vagy a heves érzelmek tolulása által okozott pillanatnyi szakadás az intelligenciában.

Jock Ewing 2014.02.23. 10:02:51

" A történelemben először, spontán összegyűlt emberek életüket adták a szabadságért és az EU-ért,..."

Spontán mi, te ostoba, buta tót. Annyi eszed sincs, hogy a valagadat kitörüld, inkább az ajtófélfába kened.

randomuser1 2014.02.23. 10:02:58

"elváltunk, ég áldjon, mosdatlan oroszhon!"
Valahogy eszembe jutott lermontov :)

HaCS 2014.02.23. 10:03:58

Tisztelt Posztoló!

Rengeteg fontos dolgot ír tökösségről, meg a humanizmus diadaláról, ezekben a dolgokban, sőt a poszt mondanivalóját tekintve teljesen egyetértek.

Egyetlen a poszt szempontjából sarkalatos pontban téved.

Sajnos ezeknek az eredményeknek vajmi kevés közük van az EU-hoz.

A probléma abból az egész íráson végigfutó tévhitből származik, miszerint Sikorski, Fabius és Steinmeier urak EU-s diplomaták.
Sajnos ki kell ábrándítsam.
A "három Eu-s külügyér" három önálló országnak (Az EU két legerősebb, illetve a leginkább érintett államának) név szerint Lengyelországnak, Franciaországnak és Németországnak a külügyminiszterei.
Az Európai Unió külügyi főképviselőjét Catherine Ashtonnak hívják, az Európai Tanács elnökét (mint szintén hivatalosan tárgyalásokra felhatalmazott személyt) pedig Herman Van Rompuynak és sajnálatos módon mindketten kevés szerephez jutottak a történetben.
Csütörtökön ült össze az EU Külügyminiszterek tanácsa. Bátran olvassa át az összefoglalását, még egy közös álláspontot sem sikerült kialakítani.

Higgye el én lennék a legboldogabb, ha ezt az EU diplomácia vitte volna véghez, de a valóságban ez a siker (mert valóban óriási teljesítmény volt) javarészt Lengyelország és Németország számlájára írható.

felcsutisuttyo 2014.02.23. 10:04:05

a Csuti suttyó- helikopterét azért igazán lelőhették volna, ennyi szívességet megtehettek voln az Ukránok nekünk...

nu pagagyí 2014.02.23. 10:04:33

@Szúnyog: Még szerencse, hogy az EU nem csak Magyarországból áll és nem jelentett mindenki beteget. A mi érdekünkben is dolgoztak a többiek és jobb lesz nekünk, ha nem Oroszország a szomszédunk. Tiszteletre méltó teljesítmény az EU-tól, hogy hozzájárult az öldöklés befejezéséhez. A problémák nagyobb része nyilván megmaradt, de majd az ukránok megoldják, most megkapták az esélyt.

Behajtó70 2014.02.23. 10:04:47

"Európa megmutatta, nem gyenge."

Nem bizony! Csak 81-en haltak, meg, ami nem is sok...ugye libreoelvtársak? Amíg ott mesterlövészek nyomultak, addig az EU felháborodott. Ez igen! Majd Janukovics ettől megijedt és elszaladt. Ugye? Tényleg ezt hiszed, te istenbarma? És Putyin mit csinált addig, teosotoba?! Méghogy EU....omg a butaság tényleg határtalan!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.02.23. 10:27:35

Fidesz szoponc= szidja az EU-t és az ukrán ellenzéket. Ennyi. A most megdöntött Janukovics Putyin barátja, ahogy a mi Viktrounk is. A szervilisek ebből egyből kimatekozzák, hogy az ukrán ellenzék egyszemélyben zsidóbérenc és náci is. Ezt nyomják minden blogon, ami a témáról ir, soha nem fogják megunni.
De hát ki nem szarja le a szoponc udvari bolondokat.

lilalalilalázik 2014.02.23. 12:00:17

Az EU mindenkinek jó, legfőképpen az olyan országoknak mint Magyarország, ahol még városi WC-k sem épülnek saját pénzből, csak EU-s pénzekből. Ez eddig is világos volt mindenkinek akinek több az agya mint egy hangyának.

@Behajtó70: 81-en az olyan gondolkodásmódúak miatt haltak meg mint Tiéd... akik inkább Putyinnal pacsiznának, mert az Erős, antilibsi, igazi mélynemzeti, macsó :D :D ha nem lett volna az EU csak a hozzád hasonlók, akkor nem 81-en haltak volna meg hanem csak a jóég tudja mennyien. Egyébként meg... "libreoelvtársak" minek internetezel???? Ez egy ócska "libreoelvtárs"-i vívmány, neked állami cenzúra kellene meg Iráni típusú Erős Kéz, nem? Akkor meg minek nyomulsz itt a libsi neten? :D

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2014.02.23. 16:34:29

A Jobb szektort (Pravij Szektor) bevonják a karhatalom munkájába az új belügyminiszter szerint. Az Index híre:

"A kijevi tiltakozásokon aktív Pravij Szektor egyre több helyen viselkedik rendőrségként, az új belügyminiszter megígérte, hogy be is vonja őket a belügyi erőkbe."

index.hu/kulfold/2014/02/21/elszabadult_a_helyzet_ukrajnaban/

Lovag Mihály 2014.02.23. 16:34:33

Kém, úgy tűnik igazad lesz. egyre inkább nyugodnak a kedélyek.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.02.23. 16:34:46

@Csehszlovák Kém:

"Tedd fel magadnak a kérdést, hol élnél szívesebben Írországban vagy Fehéroroszországban? "

2004 óta uniós tagok vagyunk mégsem élünk nemhogy Írország, de még Ausztria szintjén sem. Miért?

Mi kell ahhoz, hogy itthon egy bolti eladó mondjuk annyit keressen ugyanazért a munkáért mint egy német társa Németországban? Mi kell ehhez?!

élhetetlen 2014.02.23. 16:36:33

@J.László: Kedves László! Tekintsünk el egy picit attól, hogy az IMF ötletei nem mindig válnak be, de én így látom az esetet. Elvileg lakásra van szükséged. Felvehetsz lakáshitelt, de ezt arra kell fordítanod, kiszámítható a törlesztés, stb (ez az IMF). Felvehetsz szabad felhasználásút (ez az államkötvény), nem olcsóbb, azt sem tudod, kinek tartozol, spekulálható, stb. Néha azt hiszem, hogy tömegek ették be azt a szöveget, hogy nem kell hitelt, mert megélünk a piacról, (mintha az államkötvény nem hitelfelvétel lenne). Magyarázd meg, légy szíves!

élhetetlen 2014.02.23. 16:36:57

@Kim Jong Un: „ezer helyen tudja zsarolni oket, es meg is fogja tenni. Az EUnak ott semmi keresnivaloja nincsen, es ez nagyon helyes.Ahogy itt se lenne”. Igen, gáz, Paks, adósság, ugyanott tartunk, minket is tud zsarolni, és mint mondottad volt, meg is fogja tenni, De minek örülsz?

borzimorzi 2014.02.23. 20:57:25

@tfedo: Mostál már patakban, sulykolófával, magad készítette szappannal? Na, ha ebben van 20 év gyakorlatod, akkor szidhatod a mosóport. Addig csitt.
Pá.
b

tomfree 2014.02.24. 17:12:10

@Csehszlovák Kém: "A Jobbik és a Svoboda a brit BNP-vel van egy nemzetközi szervezetben.
Van még kérdés? Vagy te benyaltad a jobbik cicás-kötöttpulcsis kampányát? Muhaha :D "

Ezt alaposan benézted :-) ha egy kicsit tudnád, hogy miről is írsz vagy más nem utánaolvasnál, akkor pontosan tudnád azt, hogy a Jobbik és a Svoboda között óriási a különbség, mert ugyan mindkettő radikális pártként határozza meg magát, sőt az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének alapítója a Jobbik, de a Svoboda csak megfigyelő státuszban volt, amíg ki nem dobták onnan az egyik kárpátaljai "Halál a magyarokra!" felvonulásukig (miután be akarták törvénnyel tiltani a magyar himnuszt Kárpátalján). Szóval vannak különbségek a kettő szervezet között. Nem védem a Jobbikot egyáltalán, de azért hogy lásd a különbséget, a Svoboda példaképnek tekinti az Ukrán Felkelő Hadsereget, amely kollaborált a nácikkal és utána ellenük is, ott vannak a nyiltan felvállalt rasszista megmozdulások, a pártjuk jelszava az, hogy "egy nemzet, egy faj, egy anyaföld", amely ha kicsit is tájékozott vagy, ismerős lehet máshonnan. Fokozom: a Svoboda nyíltan tisztelettel adózik a Waffen SS Galicia hadosztálynak, amelyik lengyel-, zsidó- és kommunistaellenes tisztogatásokat végzett a világháborúban az ukrán területeken és tömeggyilkosságokban vett részt. Aktivistái például simán összeverekedtek tavaly a lvivi zsidókkal egy megemlékezésen, majd a rendőrökkel is, a mostani kijevi harcokban is aktívak voltak és lőfegyverekkel támadtak az amúgy brutális belügyi erőkre meg rendőrökre. A Jobbik soha nem szimpatizált nyíltan Szálasi hungaristáival meg az itteni SS-el, nem vertek szét zsidócsoportokat, nem támadtak lőfegyverrel a rendőrségre, szóval ha más nem ebből, azért láthatod a különbséget. Nem vagyok jobbikos, nem védem őket, de ne mossuk össze a kettőt azért. Talán az is feltűnt, hogy az a groteszk helyzet fordult elő, hogy aktivistái éppen szabadcsapatot szervezve védik az ukrán parlamentet a názibarát Bandera fekete-vörös zászlóival saját szélsőségeseikkel szemben. Szóval ez a csapat sokkal szélsőségesebb a Jobbiknál és éppen az ő győzelmükért szorítottál ebben a cikkben. Ja, elfelejtettem leírni, hogy az általad magasztalt "mérsékelten szélsőséges" Szvoboda adja az ideiglenes legfőbb ügyészt jelenleg!!! Azért kíváncsi lennék, hogy akkor is tapsolnál-e, ha mondjuk 2006-ban nyer az utca és mondjuk a Jobbiknál sokkal szélsőségesebb párt adná hazánk legfőbb ügyészét, akár ideiglenesen is! Vagy elkerülte a figyelmedet a nagy összeborulásban, hogy nemzetközi zsidó szervezetek az ország azonnali elhagyására szólítják fel az ottani zsidókat, az általad mérsékelt jobboldali pártoknak hívott szervezetek miatt.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.02.24. 17:22:21

@tomfree: A link szerint nincs kizárva a Svoboda: www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/035488/ :) Akárhogy is, két antiszemita, nacionalista szélsőjobb párt nacionalista okokból keletkezett vitája, egyazon akolban, nem bizonyító erejű, hogy a két antiszemita, nacionalista szélsőjobb párt különbözne. Erről ennyit.

Próbálod mentegetni a Jobbikot, révén te magyar nacionalista vagy és azt hiszed a te nacionalizmusod ártatlanabb, mint az ukrán. Hát nem, ugyanolyan kártékony. Ezek után olyan példákat hozol fel a Svoboda ellenében, mint dehonesztáló példa, amit a Jobbik ugyanúgy megcsinál, csak saját nacionalizmusod miatt nem látod ezt. A Jobbik ugyanúgy példaképnek tekint nácikkal kollaborált hősöket. A Jobbik nyíltan részt vesz rasszista megmozdulásokon. A Jobbik nyíltan szervez a Waffen SS emlékére túrákat, akik korábban zsidó és kommunistaellenes tisztogatásokat végeztek, tömeggyilkosságokban vettek részt. A Jobbik aktivistái, szimpatizánsai összeverekedtek rendőrökkel, és részt vettek a romagyilkosságokban is. A Jobbik nyíltan szimpatizál nyilasokkal, hungaristákkal, SS (kitörési emléktúra), romákat öltek lőfegyverrel, te nem látod a full azonosságot, mert magad is ide tartozol és véded a mundér védhetetlen becsületét.

Magyarországon a kormány valósítja meg a Jobbik sok programpontját, a miniszterelnök elvi szinten hasonlóan gondolkodik, mint Marian Kotleba szlovák neonáci, de szobrot terveznek állítani történelemhamisítás céljából Magyarország “megszállásának” emlékére is. Ezek még durvább fejemények, mint a te Svobodás ügyészed, kishaver.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.02.24. 17:23:34

@Nyekenyóka: Hát persze hogy nem. Adják az EU-s támogatást, amely összegek lehívásához egyénként komoly önrészt kell produkálni,és a kivitelezést gyakran az ő cégeik végzik. A határok megszűntével vállalataik új piacokhoz jutottak egy olyan térségben ahol jóval enyhébb a szabályozás. A drágán képzett kvalifikált munkaerőt kiszívják az országból(Pl orvosok), a maradék kivándorló nyomorultakból pedig kiváló csicska lesz. Ha a mostani kormánypárt nem akadályozná meg, a termőföld jó részéhez is hozzájutottak volna, de ebben elszámították magukat.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.02.24. 17:23:41

@_most_: Álmodozol..Én úgy emlékszem hogy egyszer már volt egy narancsos forradalom, aztán csak lecsukták a kalácsfejű nőt..
Ne legyenek illúzióid, az oroszok nem fogják feladni ukrajnát. Legvégső esetben szakadni fog az ország, és a nyugati rész az iparosodott kelet nélkül életkételen. Ráadásul Putyin kezében most is ott van a gázfegyver. A tömeg pedig nagyon gyorsan berág majd az új vezetésre, ha felmegy a gáz ára...

borzimorzi 2014.02.24. 17:24:36

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Stimmt. Plusz az igazi választóvonal nem Ukrajna és Oroszország határán van. Hanem azok között az országok között, amelyekben a népesség fogy, stagnál, vagy csekély és erősen lassuló ütemben nő, viszont komoly tudományos-technikai fejlődés van, meg azok között, akik ész nélkül szaporodnak, de ezen kívül semmi érdemlegessel nem járulnak hozzá a világ előbbre meneteléhez.

Márpedig tekintve, hogy a demográfiája révén őrült migrációs nyomást jelent a második csoportba tartozó országok lakossága az első csoportba tartozó országokra, a következő igazán nagy konfliktusban az Észak országai egy tömböt alkotnak mind. USA, Kanada, EU, Ukrajna, Oroszország és Kína, D-Korea is rá fog kényszerülni hamarosan, hogy valami módon feltartóztassa az őrült módon túlszaporodott afrikai és dél-ázsiai tömegeket, mert mindenkit nem lehet befogadni és eltartani. Pláne nem úgy, hogy amíg egyet befogadsz, addig ott, ahonnét jött, minden egyes befogadottra jut 10-20, aki most születik és esélye nincs a szülőföldjén boldogulni...

Üdv:
b

Alick 2014.02.24. 17:24:45

@lilalalilalázik: az EU legfőképpen a haveroknak jó, akik a pályázati pénzeket lenyúlva beszállnak ilyen-olyan patyomkin-beruházásokba...

Holle anyó 2014.02.24. 17:25:10

@HaCS: Ez igaz. Az EU hivatalos külügyi szerve "aggódott", ezzel ki is merült a ténykedése...
Akkor se csináltak semmit, amikor Gyurcsány lövetett minket és akkor se fognak semmit tenni, ha majd Orbán lövet minket.

Holle anyó 2014.02.24. 17:25:13

@Behajtó70: Amerikai Unió, Európai Unió, Ázsiai Unió = Orwell: 1984.
Kettő mindig összefog a harmadik ellen (mindig más felállásban), miközben a Nagy Testvér folyamatosan figyel engem.....

Holle anyó 2014.02.24. 17:25:17

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Próbáld meg elképzelni, hogy a világ nem két félre bontottan működik. Aki ezt gondolja a fidesznyik, aki meg azt gondolja, a maszoppos.

Édes istenem!

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2014.02.24. 17:25:52

@Csehszlovák Kém:

"A Jobbik és a Svoboda a brit BNP-vel van egy nemzetközi szervezetben.

Van még kérdés?"

Ez rossz érv. A Fidesz Merkel CDU-jával van egy nemzetközi szervezetben, mégsem azonos az irányvonaluk.

Ps.

A másik topikban két hete válaszoltam, de nem jelent meg. Nem engedted át, vagy csak bloghu nem működik?

Holle anyó 2014.02.24. 17:26:01

@Jock Ewing: Anyád picsáját butatótozzad te féreg! Az én nagyanyám is tót asszony volt, attól még több esze volt mint a Sorosnak, meg a Tellernek együttvéve, az egész családot (öregeket, betegeket, fiatal lányokat, csecsemőket) ő mentette a háború idején - amikor egy korty tejet nehéz volt beszerezni - úgy, hogy senkinek a haja szála se görbült meg, leszámítva azokat, akik orosz hadifogságból úgy jöttek haza, mintha Auswitzból szalajtották volna.

Poroszkai Attila 2014.02.24. 17:26:13

vk.com/sprotivua?w=wall-26489053_10177

hihi ennyit az eu ról meg annak az erejéről :-D

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.24. 21:54:14

@borzimorzi:

Ebből a szempontból még nem is gondolkodtam el a világ stabilitásán.
süti beállítások módosítása